27
blijft gedurende 24 uur.
5. Om de verwarming uit te zetten druk op de knop “REHEAT/CANCEL”. Indi-
cator van de knop zal doven.
Hoewel kan multikoker product in een verwarmde toestand tot 24 uur be-
waren, het is niet aangeraden om een gerecht in deze modus meer dan 2–3
uur achtergelaten, want het soms kan leiden tot een verandering van de smaak.
Algemene procedures bij gebruik van automatische programma's
1.
Maak klaar (meet af) de nodige ingrediënten volgens het recept, en plaats
in de kom. Zorg ervoor dat alle ingrediënten, met inbegrip van de vloeistof
lager zijn dan het maximale niveau van de schaal aan de binnenkant van
de kom.
2. Plaats de beker in de behuizing van het toestel. Zorg ervoor dat het in
contact komt met het verwarmingselement.
3. Sluit het deksel van multikoker totdat het kliekt. Sluit het apparaat aan
op het stroomnet.
4. Door op de knop “MENU” te drukken selecteer het kookprogramma (op de
display gaat branden het programma en de tijd die staat standaard in-
gesteld).
5. Om de kooktijd te wijzigen, die staat standaard ingesteld voor elk pro-
gramma, gebruik de knoppen “HOUR” en “MIN”.
6. Indien nodig, stel de uitgestelde starttijd in.
7. Druk op de knop “START”. Indicator van de knop “START” en indicator op
van “Keep warm” op het display gaan branden. Er zal ingestelde kookpro-
gramma’s werken en aftelling van de werktijd. Door herhaaldelijk op de
knop “START” te drukken men kan vooraf de functie van de automatische
opwarming uitschakelen. (indicator “Keep warm” op het display gaat uit).
8. Na voltooiing van het programma klinkt een signaal. Afhankelijk van de
instellingen zal het apparaat naar de modus de automatische opwarming
overgaan (Indicator van de knop “REHEAT/CANCEL” gaat branden, op het
display verschijnt directe aftelling van de werktijd van deze functie) of in
de standby-modus.
9. Om de ingevoerde programma te stoppen, onderbreken het kookproces
of uitschakelen verwarminds-modus druk opde knop “REHEAT/CANCEL”.
Het programma “RICE/GRAIN”
Het programma is geschikt voor het koken van een kruimelig pap van verschil-
lende graansoorten, en mengsels daarvan, de voorbereiding van diverse bi-
jgerechten. De kooktijd standaard — 30 minuten. Mogelijk handmatig instellen
van de kooktijd die varieert van 5 minuten tot 1 uur en 30 minuten met instel-
positie van 1 minuut positie.
Het programma “PILAF”
Het programma is geschikt voor het bereiden van verschillende soorten pilaf.
De kooktijd standaard – 60 minuten. Mogelijk handmatig instellen van de
kooktijd die varieert van 5 minuten tot 2 uur met instelpositie 5 minuten. Het
aftellen van de kooktijd van het programma begint na de bedrijfsmodus.
Het programma “STEAM”
Deze programma is aanbevolen voor het stomen van groente, vis, vlees, dieet-
en vegetarische gerechten, kindermenu. De kooktijd standaard – 30 minuten.
Mogelijke handmatige instelling van de kooktijd die varieert van 10 minuten
tot 2 uur met instelpositie van 5 minuten. Het aftellen van de kooktijd pro-
gramma begint het kokend water en het bereiken van een voldoende dichtheid
van stoom in de kom.
Voor het stomen, gebruik dan een speciale container (inbegrepen in het stel):
1. Giet in een kom 600–1000 ml water. Zet de container voor het voorbere-
iden op de stoom in de kom.
2.
Meet af en maak klaar de etenswaren volgens het recept, leg zij gelijkmatig
in de container en plaats de beker in de behuizing van het toestel. Con-
troleer opdat de kom dicht in contact met het verwarmingselement is.
3.
Volg de instructies in het gedeelte “Algemene procedures met gebruik van
geautomatiseerde programma's.”
Als u geen automatische tijdsinstelling gebruikt in deze programma,
gebruikt u de tabel “Aanbevolen kooktijd op de stoom voor verschillende
producten”.
Het programma “SOUP”
Deze programma is aanbevolen voor de bereiding van verschillende voorg-
erechten (bouillon, verschillende soorten soepen), koken van zult zowel compotes
en drankjes. De kooktijd standaard – 60 minuten. Mogelijke handmatige instel-
ling van de kooktijd varieert van 20 minuten tot 8 uur met instelpositie van 5
minuten. Het aftellen van de kooktijd programma begint na het bereiken van
werktemperatuur (bedrijfstemperatuur) in de kom.
Het programma “BOIL”
Aanbevolen voor het koken van groenten en peulvruchten. De kooktijd standaard
– 40 minuten. Mogelijke handmatige instelling van de kooktijd varieert van 5
minuten tot 2 uur met instelpositie van 5 minuten. Het aftellen van de kook-
tijd programma begint na het bereiken van werktemperatuur (bedrijfstemper-
atuur) in de kom.
Het programma “OATMEAL”
Aanbevolen voor de voorbereiding van melk pappen. De kooktijd standaard – 25
minuten. Mogelijke handmatige instelling van de kooktijd varieert van 5 minuten
tot 1 uur en 30 minuten met instelpositie van 1 minuut.
Het programma “STEW”
Aanbevolen voor het stoven van groenten, vlees, gevogelte en vis. De kooktijd
standaard – 60 minuten. Mogelijke handmatige instelling van de kooktijd varieert
van 20 minuten tot 12 uur met instelpositie van 5 minuten.
Het programma “BAKE”
Deze programma is aanbevolen voor het bakken van koekjes, ovenschotels,
taarten gemaakt met gistdeeg en bladerdeeg. De kooktijd standaard – 50 mi-
nuten. Mogelijke handmatige instelling van de kooktijd varieert van 20 minuten
tot 4 uur, met instelpositie 10 minuten.
Het programma “FRY”
Aanbevolen voor het bereiden van vlees, groenten, gevogelte en vis. De kook-
tijd standaard – 15 minuten. Mogelijke handmatige instelling van de kooktijd
varieert van 5 minuten tot 1 uur met instelpositie tot 1 minuut. De functie van
uitgestelde start in dit programma is niet beschikbaar.
Het programma “YOGURT”
Met deze programma kunt u thuis lekkere en gezonde yoghurt bereiden. De
kooktijd standaard — 8 uur. Mogelijke handmatige instelling van de kooktijd
varieert van 30 minuten tot 12 uur met stapositie van 30 minuten. Defunctie
automatishe opwarming in dit programma is niet beschikbaar.
Voor de voorbereiding van de yoghurten kunt u gebruiken een speciale set van
potten voor yoghurt REDMOND RAM-G1 (afzonderlijk verkrijgbaar).
III. SPECIALE FUNCTIES
• Deeg laten rijzen
• Brood bakken
• Fondue maken
• Opwarmen van babyvoeding
• Pasteuriseren van vloeibare producten
• Steriliseren van vaatwerk en producten voor persoonlijke verzorging
IV. OPTIONELE ACCESSOIRES
Extra accessoires voor de multikoker kunnen afzonderlijk gekocht worden. Over
het assortiment, aankoop en compatibiliteit met het model van uw apparaat,
neem contact met erkende dealer jouw land.
RAM-CL1 – tang voor een comfortabele en veilige verwijdering van de schaal.
Glijdt niet uit en laat geen krassen op de buitenkant van de container.
RHP-M01 – hamcilinder. Drukpers voor het voorbereiden van ham, broodjes en
andere lekkernijen van vlees, gevogelte, vis met toevoeging van kruiden en
vulstoffen.
RAM-G1 – set van potten voor yoghurt (4 st.) met markers op de deksels.
RB-A503 – kom met anti-aanbaklaag DAIKIN ® (Japan), 5 liter. Hoogwaardige
anti-aanbaklaag stelt u in staat om te koken met minimale gebruik van oliën
en vetten, met behoud van de natuurlijke smaak van voedsel.
RB-C502 – kom met aardewerken laag ANATO ® (Korea), 5 liter. In tegenstelling
tot traditionele anti-aanbaklaag keramiek is meer bestendig tegen mechanische
invloed.
RB-S500 – kom uit roestvrije staal, 5 liter. De afgewerkte inhoud kan gelijk
opgeklopt worden met blender in kom.
V. TIPS VOOR DE BEREIDING VAN GE-
RECHTEN
Fouten bij het bereiden van gerechten en de oplossingen daarvan
In dit deel zijn de veelvoorkomende fouten opgesomd die bij het bereiden van
gerechten in de multicooker worden gemaakt, worden de mogelijke oorzaken
daarvan bekeken en de oplossingen aangeboden.
HET GERECHT IS NIET HELEMAAL GAAR
Mogelijke oorzaken Oplossingen
U hebt vergeten het deksel van het
toestel te sluiten of hebt het niet volle-
dig gesloten, waardoor de kooktemper-
atuur niet hoog genoeg was.
Open niet het deksel van de multicooker tijdens
het koken, indien het niet nodig is.
Sluit het deksel tot het klikt. Zorg ervoor dat het
volledig sluiten van het deksel van het toestel niet
belemmerd wordt en dat de rubberen afdichting
op het binnendeksel niet vervormd is.
De kookpot heeft slecht contact met het
verwarmingselement, waardoor de kook-
temperatuur niet hoog genoeg was.
De kookpot moet recht in de behuizing van het
toestel worden geplaatst en in goed contact zijn
met het verwarmingselement.
Zorg ervoor dat er in de werkkamer van de multi-
cooker geen vreemde voorwerpen aanwezig zijn.
Vermijd de verontreiniging van het verwarming-
selement.
Gebruik van verkeerde ingrediënten van
het gerecht. Deze ingrediënten zijn niet
geschikt voor de bereiding op de door u
gekozen wijze of u heeft het verkeerde
kookprogramma gekozen.
De ingrediënten zijn te groot gesneden,
de algemene verhoudingen van de ge-
bruikte producten zijn niet gehandhaafd.
U heeft de kooktijd verkeerd ingesteld
(niet berekend).
Het door u gekozen recept is niet ges-
chikt voor de bereiding in deze multi-
cooker.
Het is wenselijk om beproefde recepten te gebrui-
ken (aangepast voor dit model van het toestel).
Gebruik de recepten die echt betrouwbaar zijn.
Volg de tips gegeven in het gekozen recept voor
wat betreft de keuze van ingrediënten, de snijwijze
en de verhoudingen daarvan, de keuze van het
kookprogramma en de kooktijd.
Bij het stomen: er is te weinig water in
de kookpot om de voldoende stoomdich-
theid te bereiken.
Giet de hoeveelheid water in de kookpot zoals
aanbevolen in het recept. In geval van twijfels
controleer het waterniveau tijdens het kookproces.