Kenwood KAX700PL de handleiding

Type
de handleiding

Deze handleiding is ook geschikt voor

English 2 - 11
Nederlands 12 - 22
Français 23 - 33
Deutsch 34 - 44
Italiano 45 - 55
Português 56 - 66
Español 67 - 78
Dansk 79 - 88
Svenska 89 - 99
Norsk 100 - 109
Suomi 110 - 119
Türkçe 120 - 130
Ïesky 131 - 141
Magyar 142 - 153
Polski 154 - 164
Русский 165 - 176
Ekkgmij 177 - 187
Slovenčina 188 - 198
Українська 199 - 209
Eesti 210 - 220
Lietuvių 221 - 231
Latviešu 232 - 242
´¸∂w
342 - 252
11 12
Nederlands
Vouw voor het lezen a.u.b. de voorpagina met illustraties uit
veiligheid
l
Lees deze instructies zorgvuldig door en bewaar ze voor
toekomstig gebruik.
l
Verwijder al het verpakkingsmateriaal, alle stickers en haal de
beschermende folie van de messen af.
l
Wees voorzichtig! De kegelmesjes en het mes aan
het uiteinde van de stamper zijn heel erg scherp.
Ga er voorzichtig mee om.
l
Schakel het apparaat uit en wacht totdat de messen helemaal
tot stilstand zijn gekomen voordat u het deksel verwijdert.
l
Schakel het apparaat uit en haal de stekker uit het
stopcontact:
voordat u hulpstukken bevestigt of loshaalt;
indien niet in gebruik;
voordat u het schoonmaakt.
l
Gebruik nooit uw vingers om het voedsel door de vultrechter
te duwen. Gebruik altijd de meegeleverde stamper.
l
Gebruik nooit een beschadigd hulpstuk. Laat het eerst
controleren of repareren: raadpleeg ‘onderhoud en
klantenservice’.
l
Laat het apparaat nooit onbeheerd aan staan.
l
Misbruik van het hulpstuk kan letsel veroorzaken.
l
Gebruik nooit een hulpstuk dat niet bij het apparaat hoort.
l
Gebruik het apparaat alleen voor het huishoudelijke gebruik
waarvoor het is bedoeld. Kenwood kan niet aansprakelijk
worden gesteld in als het apparaat is misbruikt of als deze
instructies niet zijn opgevolgd.
l
Raadpleeg de handleiding van de keukenmachine voor
bijkomende veiligheidswaarschuwingen.
13
Dit apparaat voldoet aan EG Verordening
1935/2004 inzake materialen en
voorwerpen die bestemd zijn om met
levensmiddelen in contact te komen.
Dit hulpstuk heeft een
draaiverbindingselement
en past op
de nieuwste generatie Kenwood Chef-
modellen (KVC, KVL en KCC).
Dit hulpstuk is ook geschikt voor
de KMix-keukenmachines met een
hulpstukcontact op lage snelheid (KMX-
modellen).
Als u wilt verzekeren dat dit hulpstuk
compatibel is met uw keukenmachine,
moeten beide onderdelen gebruik
maken van het draaiverbindingssysteem
.
Als uw keukenmachine gebruik maakt
van het stangverbindingssysteem
hebt u een adapter nodig om het
hulpstuk voor de draaiverbinding te
kunnen gebruiken. De artikelcode
van de adapter os KAT001ME. Voor
meer informatie over het bestellen
van deze adapter gaat u naar
www.kenwoodworld.com/twist.
voordat u de machine voor het
eerst gebruikt
Was alle onderdelen: raadpleeg het deel
‘verzorging en reiniging’.
legenda
1
stamper met mesje
2
deksel met vultrechter
3
snijkegel
Spaghetti (2 x 2 mm)
Linguine (2 x 4 mm)
Tagliatelle (2 x 9 mm)
Plat mesje (pappardelle) - de
breedte van de strook wordt
bepaald door de breedte van
het voedingsmiddel
Crinkle-cut
4
kegelhouder
5
element
Onder ‘onderhoud en klantenservice’
leest u hoe u extra snijkegels kunt
bestellen.
de spiraalsnijder
monteren
1 Steek de kegelhouder
4
in het
element
5
.
2 Steek daar de gewenste snijkegel in
3
.
Het deksel past niet als de kegelhouder
of de snijkegel niet juist aangebracht zijn.
Zorg ervoor dat de snijkegel juist in de
houder zit.
3 Zet het deksel
2
op het element en lijn
op het deksel uit met op het
element. Draai het naar rechts, totdat
uitgelijnd is met
1
.
13 14
de spiraalsnijder
gebruiken
Voordat u het hulpstuk bevestigt,
verwijdert u het spatscherm.
1 Verwijder de afsluitdop van het contact
voor langzame snelheid
2
.
2 Met het hulpstuk in de weergegeven
stand
3
, zoekt u het contact voor
langzame snelheid en draait u het geheel
op zijn plaats vast.
3 Plaats de kom onder de snijkegel.
4 Snij de voedingsmiddelen in stukken die
door de vultrechter passen en bevestig
de stukken aan het mesje onder aan de
stamper.
5 Duw de stamper in de vultrechter,
waarbij u ervoor zorgt dat de groef van
de stamper uitgelijnd is met de rib van
de vultrechter.
6 Schakel over op Max
4
en houd
de stamper op zijn plaats om het
voedingsmiddel door de vultrechter
naar beneden te duwen. U mag niets
forceren.
hits & tips
Gebruik de tot spiraaltjes gesneden
groente om pasta en bami te vervangen.
Gebruik stevig fruit en groente zonder
pitten, zaadjes of holtes.
Gebruik geen zachte, sappige of
overrijpe voedingsmiddelen, omdat die
uit elkaar zullen vallen.
In de schil van groente en fruit
zitten veel belangrijke vitaminen en
voedingsmiddelen. Verwijder de schil
dus alleen als die niet eetbaar is.
Gebruik groente die zo recht mogelijk is.
Snijd de bovenkant van het
voedingsmiddel plat af, zodat het aan
het mesje van de stamper bevestigd kan
worden. Als de bovenkant niet plat is,
is het moeilijk om de voedingsmiddelen
aan de stamper te bevestigen, waardoor
het eindresultaat teleurstellend zal zijn.
Zorg ervoor dat de diameter van de
voedingsmiddelen groter is dan 5 cm,
zodat ze goed aan het mesje van de
stamper bevestigd kunnen worden.
Na afloop van de spiralisatie blijft er een
kegelvormig stukje over. Deze stukjes
kunnen in plakjes gesneden en gebruikt
worden.
De gespiraliseerde voedingsmiddelen
kunnen lichtjes gestoomd,
geblancheerd, gekookt of geroerbakt
worden.
15
Tabel met aanbevolen snelheden
Voedingsmiddel
Voorbereiding
Opmerkingen
Appels
Gebruik kleine appels (de diameter
moet in de vultrechter passen).
• Snij het uiteinde plat af.
U hoeft het klokhuis of de zaadjes niet
te verwijderen, omdat het klokhuis
aan het einde van de stamper vast
blijft zitten.
Gespiraliseerde appel wordt
gauw bruin. Gebruik de appel dus
onmiddellijk of sprenkel er wat
citroensap over.
Gebruik het gespiraliseerde fruit voor
salades of desserts.
Rode bietjes
• Verwijder de stelen.
U hoeft verse rode bietjes niet te
schillen. Was de schil voordat u de
bietjes gaat spiraliseren.
Gekookte bietjes zijn te zacht en zijn
niet geschikt voor spiralisatie.
Gebruik de gespiraliseerde bietjes
rauw voor salades.
Broccolistelen
• Maak de stelen recht.
Wanneer u broccoli kookt, kunt u de
stelen bewaren en spiraliseren.
Komkommer
Snij de komkommer in stukjes die in
de vultrechter passen.
Wortels
Kies grote rechte wortels en snij de
boven- en onderkant plat af.
Deze voedingsmiddelen kunnen
lichtjes gestoomd, geblancheerd,
gekookt of geroerbakt worden.
Knolselderij
Schil het voedingsmiddel en snij het in
stukjes die in de vultrechter passen.
Deze voedingsmiddelen kunnen
lichtjes gestoomd, geblancheerd,
gekookt of geroerbakt worden.
Courgettes
Kies grote, rechte courgettes en snij
de onder- en bovenkant plat af.
Deze voedingsmiddelen kunnen
lichtjes gestoomd, geblancheerd,
gekookt of geroerbakt worden.
15 16
Voedingsmiddel
Voorbereiding
Opmerkingen
Pastinaak
Kies grote, rechte pastinaken en snij
de onder- en bovenkant plat af.
Deze voedingsmiddelen kunnen
lichtjes gestoomd, geblancheerd,
gekookt of geroerbakt worden.
(Kool)raap
Schil het voedingsmiddel en snij het in
stukjes die in de vultrechter passen.
Deze voedingsmiddelen kunnen
lichtjes gestoomd, geblancheerd,
gekookt of geroerbakt worden.
Pompoen
Gebruik het rechte deel van de
pompoen en niet het holle middelste
deel met de zaadjes.
Schil het voedingsmiddel en snij het in
stukjes die in de vultrechter passen.
Deze voedingsmiddelen kunnen
lichtjes gestoomd, geblancheerd,
gekookt of geroerbakt worden.
Koolrabi
Schil het voedingsmiddel en snij het in
stukjes die in de vultrechter passen.
Deze voedingsmiddelen kunnen
lichtjes gestoomd, geblancheerd,
gekookt of geroerbakt worden.
Daikon radijs of
mooli
Schil het voedingsmiddel en snij het in
stukjes die in de vultrechter passen.
Dit is een goed alternatief voor rijst.
Jeruzalemartisjok
Was de artisjok en snij hem in stukjes
die in de vultrechter passen.
Leg de gespiraliseerde artisjok in
water met een klein beetje citroensap
vlak na de spiralisatie, zodat de
groente niet verkleurt.
Peren
• Kies harde, kleine peren.
Snij de peer in stukjes die in de
vultrechter passen.
Gespiraliseerde peer wordt
gauw bruin. Gebruik de peer dus
onmiddellijk of sprenkel er wat
citroensap over.
Gebruik het gespiraliseerde fruit voor
salades of desserts.
17
Voedingsmiddel
Voorbereiding
Opmerkingen
(Zoete)
aardappels
• Was de schil goed schoon.
Snij het voedingsmiddel in stukjes die
in de vultrechter passen.
Leg de gespiraliseerde reepjes in
water, zodat ze niet verkleuren.
verzorging en reiniging
Zet de machine altijd uit en haal de
stekker uit het stopcontact.
Wees heel voorzichtig met de
kegelmesjes en het stampermesje. Ze
zijn heel erg scherp. Gebruik een borstel
om de mesjes schoon te maken.
Sommige etenswaren verkleuren het
plastic. Dit is normaal. Het plastic wordt
niet beschadigd en de smaak van de
voedingsmiddelen wordt niet aangetast.
U verwijdert de verkleuring met een in
plantaardige olie gedoopte doek.
Item Geschikt voor de
afwasmachine
Niet in water
onderdompelen
Met de hand
wassen
Met een vochtige
doek afvegen
17 18
element
Veeg het met een vochtige doek schoon
en droog het af.
Niet in water onderdompelen.
Was de verwijderbare onderdelen met
de hand en droog ze goed af.
Ze kunnen ook in de vaatwasmachine
worden gewassen.
onderhoud en
klantenservice
Als u problemen ondervindt met de
werking van het hulpstuk, raadpleegt
u de informatie onder ‘problemen
oplossen’ in deze handleiding of gaat u
naar www.kenwoodworld.com.
Dit product is gedekt door een
garantie die voldoet aan alle wettelijke
regels voor bestaande garanties en
consumentenrechten die gelden in het
land waar het product is gekocht.
Als uw Kenwood product niet goed
functioneert of als u defecten opmerkt,
kunt u het naar een erkend Service
Center van KENWOOD sturen of
brengen. Voor informatie over het
KENWOOD Service Center in uw buurt
gaat u naar www.kenwoodworld.com of
naar de specifieke website in uw land.
Ontworpen en ontwikkeld door
Kenwood in het VK.
Vervaardigd in China.
BELANGRIJKE INFORMATIE
VOOR DE JUISTE VERWIJDERING
VAN HET PRODUCT VOLGENS
DE EUROPESE RICHTLIJN
BETREFFENDE AFGEDANKTE
ELEKTRISCHE EN ELEKTRONISCHE
APPARATUUR (AEEA)
Aan het einde van de levensduur van
het product mag het niet samen met
het gewone huishoudelijke afval worden
verwijderd. Het moet naar een speciaal
centrum voor gescheiden afvalinzameling
van de gemeente worden gebracht, of
naar een verkooppunt dat deze service
verschaft. Het apart verwerken van
een huishoudelijk apparaat voorkomt
mogelijke gevolgen voor het milieu en de
gezondheid die door een ongeschikte
verwerking ontstaan en zorgt ervoor dat de
materialen waaruit het apparaat bestaat,
teruggewonnen kunnen worden om een
aanmerkelijke besparing van energie en
grondstoffen te verkrijgen. Om op de
verplichting tot gescheiden verwerking van
elektrische huishoudelijke apparatuur te
wijzen, is op het product het symbool van
een doorgekruiste vuilnisbak aangebracht.
19
problemen oplossen
Probleem Oorzaak Oplossing
De spiraalsnijder
functioneert niet.
Geen stroom.
Het deksel is niet goed
vergrendeld.
Controleer of de stekker in het
stopcontact zit.
Controleer of het deksel goed is
bevestigd.
Het deksel past
niet.
De kegelhouder of de kegel
zijn niet goed geïnstalleerd.
Controleer of de kegelhouder en de
kegel juist zijn geïnstalleerd.
Teleurstellend
resultaat.
De voedingsmiddelen zijn te
zacht of te sappig.
De voedingsmiddelen zijn te
smal of te klein.
Het voedingsmiddel is niet
goed aan het uiteinde van de
stamper bevestigd.
Gebruik stevig fruit en groente zonder
pitten, zaadjes of holtes.
Kies voedingsmiddelen die zo recht
mogelijk zijn en zorg ervoor dat de
diameter minstens 5 cm is.
Voor de beste resultaten
Bevestig het voedingsmiddel altijd
eerst goed aan het uiteinde van de
stamper.
Steek de stamper daarna in de
vultrechter.
Schakel het apparaat in terwijl u het
voedingsmiddel met de stamper naar
beneden duwt.
Er worden
stukjes met een
halvemaanvorm
geproduceerd in
plaats van spiralen.
De diameter van het
voedingsmiddel is te klein.
Het voedingsmiddel draait in
de vultrechter.
Zorg ervoor dat de diameter groter is
dan het uiteinde van de stamper.
Zorg ervoor dat het voedingsmiddel
goed wordt tegengehouden en niet
kan draaien.
Het voedingsmiddel
verkleurt snel.
Sommige voedingsmiddelen,
zoals appels, peren en
aardappelen zullen na de
spiralisatie snel verkleuren.
Gebruik de voedingsmiddelen
onmiddellijk na de spiralisatie of leg ze
in water.
Voeg er wat citroensap aan toe om
verkleuring te voorkomen.
19 20
Courgette-salade
Porties: 2 als hoofdmaaltijd / 4 als bijgerecht
Tijd: 5 minuten
Ingrediënten:
Courgette 2
Gele paprika (verwijder de
steel en de zaadjes)
1
Rode ui (geschild)
½ (medium – 150 g)
Selderij 1 stengel
Methode:
1 Spiraliseer de courgette met het platte mesje.
2 Snijd de paprika, ui en de selderij in plakjes van
3 mm.
3 Vermeng alle ingrediënten in een kom.
4 Sprenkel daar de dressing van uw keuze over.
Thaise gespiraliseerde salade
Porties: 2 als hoofdmaaltijd / 4 als bijgerecht
Tijd: 10 minuten
Ingrediënten:
Mooli (daikon) radijs
(geschild)
½ (30 cm)
Komkommer 2
Mango (geschild, zonder
pit)
½
Bosui 4
Afwerking:
Sesamzaad 4 theel
Gedroogde garnalen
(optioneel)
4 eetl
Verse korianderblaadjes
(gehakt)
4 eetl
Methode:
1 Spiraliseer de komkommer en de mooli-radijs
met het linguine-mesje.
2 Snij de mango in kleine blokjes en hak de
bosuitjes fijn.
3 Vermeng alle ingrediënten in een grote kom.
4 Sprenkel daar de dressing van uw keuze over,
en daar overheen weer de sesamzaadjes,
gedroogde garnalen en verse koriander.
recepten (het spaghetti- en tagliatelle-mesje kan
ook worden gebruikt voor recepten waarin het
linguine-mesje
wordt aangeraden.)
21
recepten
Rode bieten- en knolselderij-
linguine met garnalen
Porties: 2 als hoofdmaaltijd / 4 als bijgerecht
Tijd: 20 minuten
Ingrediënten:
Rauwe rode bietjes 2
Knolselderij ½ (400 g)
Venkel ½ knol
Voor de marinade:
Citroen sap van een ½
Olijfolie extra vergine 5 eetl
Venkelzaadjes ½ theel
Zout en peper Naar smaak
Afwerking:
Tijgergarnalen 20
Spinazie 200 g
Methode:
1 Schil de bietjes en de knolselderij en snij de
boven- en onderkanten plat.
2 Spiraliseer de bietjes en de knolselderij met het
linguine-mesje.
3 Doe de gespiraliseerde bietjes en knolselderij in
een grote kom.
4 Verwijder de kern en snijd de venkel in dunne
reepjes en doe ze ook in de kom.
5 Voeg het citroensap toe.
6 Roerbak de groente, venkelzaadjes en specerijen
in de olijfolie op gemiddelde temperatuur.
7 Kook alles 5 minuten en voeg daar de garnalen
aan toe. Kook ze totdat ze roze van kleur zijn
geworden.
8 Voeg er de spinazie aan toe en vermeng het
geheel goed. Dien het gerecht op.
Griekse gespiraliseerde
salade
Porties: 2 als hoofdmaaltijd / 4 als bijgerecht
Tijd: 10 minuten
Ingrediënten:
Komkommer 2
Groene paprika (zonder
zaadjes)
1
Rode ui (geschild) ½
Kerstomaten 8
Zwarte pitloze olijven 50 g
Fetakaas 50 g
Voor de vinaigrette:
Raapolie 4 eetl
Witte wijnazijn 3 eetl
Oregano 1 eetl
Kappertjes 1 eetl
Zout en peper Naar smaak
Methode:
1 Spiraliseer de komkommer met het platte
mesje en doe dit in een kom.
2 Snijd de paprika en ui in plakjes van 3 mm.
3 Halveer de tomaten en snij de fetakaas in blokjes
van 1 cm.
4 Doe alle ingrediënten in een kom.
Voor de dressing
1 Vermeng de olie en azijn lichtjes met een vork.
2 Hak de kruiden fijn en voeg de kruiden,
kappertjes en zout en paper toe aan de olie.
3 Sprenkel de dressing over de ingrediënten
in de kom en laat de salade 30 minuten op
kamertemperatuur marineren, voordat u de
salade serveert.
21 22
recepten
Mooli-spiralen en Japanse
champignons
Porties: 4
Tijd: 20 minuten
Ingrediënten:
Mooli (daikon) radijs
(geschild)
½ (500 g)
Olijfolie 4 eetl
Tahoe 250 g
Hoisin-saus 1 eetl
Pak Choi 1 of 2 kroppen
Japanse champignons 150 g
Knoflook (geschild) 2 teentjes
Gember (geschild) Blokje van 2 cm
Miso-pasta 1 eetl
Sojasaus 2 eetl
Groentebouillon 1 liter
Afwerking
Bosui 4
Hardgekookte eieren 2
Methode:
1 Spiraliseer de mooli-radijs met het linguine-
mesje en doe dit in een grote kom.
2 Snij de tahoe in blokjes van 2 cm en bak ze in
de olijfolie op gemiddelde temperatuur.
3 Zodra de tahoe bruin is geworden, voegt u er de
hoisin-saus aan toe. Kook totdat de tahoe goed
met de saus is bedekt. Leg dit opzij.
4 Hak de pak choi grof en hak de knoflook en
gember fijn.
5 Snij de champignons in dunne plakjes.
6 Bak de knoflook en gember in olijfolie
gedurende enkele minuten, op een gemiddelde
temperatuur.
7 Voeg hier de bouillon aan toe en laat het geheel
sudderen.
8 Voeg de champignons, sojasaus en miso-pasta
hieraan toe en laat het geheel 10 minuten koken.
9 Voeg hier de gespiraliseerde mooli-radijs aan toe
en laat alles nog eens 3 tot 5 minuten koken.
Wortel en abrikoos
flapjack
Porties: 8
Totale tijd: 45 minuten
Ingrediënten:
Wortels 2 grote
Boter 175 g
Honing 200 ml
Gedroogde abrikozen 125 g
Walnoot 30 g
Havermout 350 g
Methode:
1 Verwarm de oven voor tot 180°C. Leg bakpapier
over een vierkante bakplaat (25 x 25 cm) en
smeer hem met boter in.
2 Spiraliseer de wortels met het linguine-mesje.
3 Smelt de boter met de honing in de magnetron
of in een pan.
4 Hak de abrikozen en walnoten fijn en voeg ze
aan de wortels toe, samen met de havermout.
5 Vermeng alles goed.
6 Lepel het mengsel in de bak en maak er een
gelijkmatige laag van.
7 Bak dit 15 tot 20 minuten in de oven.
8 Zodra de randjes goudbruin zijn geworden,
haalt u de plaat uit de oven. Verdeel de flapjack
in 8 vierkantjes terwijl hij nog heet is en laat de
stukken goed afkoelen.
HEAD OFFICE: Kenwood Limited, 1-3 Kenwood Business Park, New Lane, Havant, Hampshire PO9 2NH
137223/2
© Kenwood Ltd 2017

Documenttranscriptie

English 2 - 11 Nederlands 12 - 22 Français 23 - 33 Deutsch 34 - 44 Italiano 45 - 55 Português 56 - 66 Español 67 - 78 Dansk 79 - 88 Svenska 89 - 99 Norsk 100 - 109 Suomi 110 - 119 Türkçe 120 - 130 Ïesky 131 - 141 Magyar 142 - 153 Polski 154 - 164 Русский 165 - 176 Ekkgmij 177 - 187 Slovenčina 188 - 198 Українська 199 - 209 Eesti 210 - 220 Lietuvių 221 - 231 Latviešu 232 - 242 w∂¸´ 252 - 243 Nederlands Vouw voor het lezen a.u.b. de voorpagina met illustraties uit veiligheid l l l l l l l l l l l l Lees deze instructies zorgvuldig door en bewaar ze voor toekomstig gebruik. Verwijder al het verpakkingsmateriaal, alle stickers en haal de beschermende folie van de messen af. Wees voorzichtig! De kegelmesjes en het mes aan het uiteinde van de stamper zijn heel erg scherp. Ga er voorzichtig mee om. Schakel het apparaat uit en wacht totdat de messen helemaal tot stilstand zijn gekomen voordat u het deksel verwijdert. Schakel het apparaat uit en haal de stekker uit het stopcontact: voordat u hulpstukken bevestigt of loshaalt; indien niet in gebruik; voordat u het schoonmaakt. Gebruik nooit uw vingers om het voedsel door de vultrechter te duwen. Gebruik altijd de meegeleverde stamper. Gebruik nooit een beschadigd hulpstuk. Laat het eerst controleren of repareren: raadpleeg ‘onderhoud en klantenservice’. Laat het apparaat nooit onbeheerd aan staan. Misbruik van het hulpstuk kan letsel veroorzaken. Gebruik nooit een hulpstuk dat niet bij het apparaat hoort. Gebruik het apparaat alleen voor het huishoudelijke gebruik waarvoor het is bedoeld. Kenwood kan niet aansprakelijk worden gesteld in als het apparaat is misbruikt of als deze instructies niet zijn opgevolgd. Raadpleeg de handleiding van de keukenmachine voor bijkomende veiligheidswaarschuwingen. 12 legenda • Dit apparaat voldoet aan EG Verordening 1935/2004 inzake materialen en voorwerpen die bestemd zijn om met levensmiddelen in contact te komen. 1 stamper met mesje 2 deksel met vultrechter 3 snijkegel Dit hulpstuk heeft een draaiverbindingselement en past op de nieuwste generatie Kenwood Chefmodellen (KVC, KVL en KCC). Dit hulpstuk is ook geschikt voor de KMix-keukenmachines met een hulpstukcontact op lage snelheid (KMXmodellen). Spaghetti (2 x 2 mm) Als u wilt verzekeren dat dit hulpstuk compatibel is met uw keukenmachine, moeten beide onderdelen gebruik maken van het draaiverbindingssysteem . Crinkle-cut Linguine (2 x 4 mm) Tagliatelle (2 x 9 mm) Plat mesje (pappardelle) - de breedte van de strook wordt bepaald door de breedte van het voedingsmiddel 4 kegelhouder 5 element • Onder ‘onderhoud en klantenservice’ leest u hoe u extra snijkegels kunt bestellen. Als uw keukenmachine gebruik maakt van het stangverbindingssysteem hebt u een adapter nodig om het hulpstuk voor de draaiverbinding te kunnen gebruiken. De artikelcode van de adapter os KAT001ME. Voor meer informatie over het bestellen van deze adapter gaat u naar www.kenwoodworld.com/twist. de spiraalsnijder monteren 1 Steek de kegelhouder 4 in het element 5. 2 Steek daar de gewenste snijkegel in 3. Het deksel past niet als de kegelhouder of de snijkegel niet juist aangebracht zijn. Zorg ervoor dat de snijkegel juist in de houder zit. 3 Zet het deksel 2 op het element en lijn op het deksel uit met op het element. Draai het naar rechts, totdat uitgelijnd is met 1. voordat u de machine voor het eerst gebruikt Was alle onderdelen: raadpleeg het deel ‘verzorging en reiniging’. 13 de spiraalsnijder gebruiken • Zorg ervoor dat de diameter van de voedingsmiddelen groter is dan 5 cm, zodat ze goed aan het mesje van de stamper bevestigd kunnen worden. • Na afloop van de spiralisatie blijft er een kegelvormig stukje over. Deze stukjes kunnen in plakjes gesneden en gebruikt worden. • De gespiraliseerde voedingsmiddelen kunnen lichtjes gestoomd, geblancheerd, gekookt of geroerbakt worden. • Voordat u het hulpstuk bevestigt, verwijdert u het spatscherm. 1 Verwijder de afsluitdop van het contact voor langzame snelheid 2. 2 Met het hulpstuk in de weergegeven stand 3, zoekt u het contact voor langzame snelheid en draait u het geheel op zijn plaats vast. 3 Plaats de kom onder de snijkegel. 4 Snij de voedingsmiddelen in stukken die door de vultrechter passen en bevestig de stukken aan het mesje onder aan de stamper. 5 Duw de stamper in de vultrechter, waarbij u ervoor zorgt dat de groef van de stamper uitgelijnd is met de rib van de vultrechter. 6 Schakel over op Max 4 en houd de stamper op zijn plaats om het voedingsmiddel door de vultrechter naar beneden te duwen. U mag niets forceren. hits & tips • Gebruik de tot spiraaltjes gesneden groente om pasta en bami te vervangen. • Gebruik stevig fruit en groente zonder pitten, zaadjes of holtes. • Gebruik geen zachte, sappige of overrijpe voedingsmiddelen, omdat die uit elkaar zullen vallen. • In de schil van groente en fruit zitten veel belangrijke vitaminen en voedingsmiddelen. Verwijder de schil dus alleen als die niet eetbaar is. • Gebruik groente die zo recht mogelijk is. • Snijd de bovenkant van het voedingsmiddel plat af, zodat het aan het mesje van de stamper bevestigd kan worden. Als de bovenkant niet plat is, is het moeilijk om de voedingsmiddelen aan de stamper te bevestigen, waardoor het eindresultaat teleurstellend zal zijn. 14 Tabel met aanbevolen snelheden Voedingsmiddel Appels ✘ ✔ ✔ ✔ ✔ • • • • • Rode bietjes ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ • • • • Broccolistelen ✘ ✔ ✔ ✘ ✘ • • Komkommer ✔ ✔ ✔ ✘ ✘ • Wortels ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ • • Knolselderij ✘ ✔ ✔ ✘ ✘ • • Courgettes ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ • • 15 Voorbereiding Opmerkingen Gebruik kleine appels (de diameter moet in de vultrechter passen). Snij het uiteinde plat af. U hoeft het klokhuis of de zaadjes niet te verwijderen, omdat het klokhuis aan het einde van de stamper vast blijft zitten. Gespiraliseerde appel wordt gauw bruin. Gebruik de appel dus onmiddellijk of sprenkel er wat citroensap over. Gebruik het gespiraliseerde fruit voor salades of desserts. Verwijder de stelen. U hoeft verse rode bietjes niet te schillen. Was de schil voordat u de bietjes gaat spiraliseren. Gekookte bietjes zijn te zacht en zijn niet geschikt voor spiralisatie. Gebruik de gespiraliseerde bietjes rauw voor salades. Maak de stelen recht. Wanneer u broccoli kookt, kunt u de stelen bewaren en spiraliseren. Snij de komkommer in stukjes die in de vultrechter passen. Kies grote rechte wortels en snij de boven- en onderkant plat af. Deze voedingsmiddelen kunnen lichtjes gestoomd, geblancheerd, gekookt of geroerbakt worden. Schil het voedingsmiddel en snij het in stukjes die in de vultrechter passen. Deze voedingsmiddelen kunnen lichtjes gestoomd, geblancheerd, gekookt of geroerbakt worden. Kies grote, rechte courgettes en snij de onder- en bovenkant plat af. Deze voedingsmiddelen kunnen lichtjes gestoomd, geblancheerd, gekookt of geroerbakt worden. Voedingsmiddel Pastinaak ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ • • (Kool)raap ✘ ✔ ✔ ✘ ✘ • • Pompoen ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ • • • Koolrabi ✘ ✔ ✘ ✘ ✘ • • Daikon radijs of mooli ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ • Jeruzalemartisjok ✘ ✔ ✘ ✘ ✘ • • • Peren ✘ ✔ ✔ ✔ ✔ • • • • 16 Voorbereiding Opmerkingen Kies grote, rechte pastinaken en snij de onder- en bovenkant plat af. Deze voedingsmiddelen kunnen lichtjes gestoomd, geblancheerd, gekookt of geroerbakt worden. Schil het voedingsmiddel en snij het in stukjes die in de vultrechter passen. Deze voedingsmiddelen kunnen lichtjes gestoomd, geblancheerd, gekookt of geroerbakt worden. Gebruik het rechte deel van de pompoen en niet het holle middelste deel met de zaadjes. Schil het voedingsmiddel en snij het in stukjes die in de vultrechter passen. Deze voedingsmiddelen kunnen lichtjes gestoomd, geblancheerd, gekookt of geroerbakt worden. Schil het voedingsmiddel en snij het in stukjes die in de vultrechter passen. Deze voedingsmiddelen kunnen lichtjes gestoomd, geblancheerd, gekookt of geroerbakt worden. Schil het voedingsmiddel en snij het in stukjes die in de vultrechter passen. Dit is een goed alternatief voor rijst. Was de artisjok en snij hem in stukjes die in de vultrechter passen. Leg de gespiraliseerde artisjok in water met een klein beetje citroensap vlak na de spiralisatie, zodat de groente niet verkleurt. Kies harde, kleine peren. Snij de peer in stukjes die in de vultrechter passen. Gespiraliseerde peer wordt gauw bruin. Gebruik de peer dus onmiddellijk of sprenkel er wat citroensap over. Gebruik het gespiraliseerde fruit voor salades of desserts. Voedingsmiddel (Zoete) aardappels ✘ ✔ ✔ ✔ ✔ verzorging en reiniging • Sommige etenswaren verkleuren het plastic. Dit is normaal. Het plastic wordt niet beschadigd en de smaak van de voedingsmiddelen wordt niet aangetast. U verwijdert de verkleuring met een in plantaardige olie gedoopte doek. • Zet de machine altijd uit en haal de stekker uit het stopcontact. • Wees heel voorzichtig met de kegelmesjes en het stampermesje. Ze zijn heel erg scherp. Gebruik een borstel om de mesjes schoon te maken. Item Voorbereiding Opmerkingen • Was de schil goed schoon. • Snij het voedingsmiddel in stukjes die in de vultrechter passen. • Leg de gespiraliseerde reepjes in water, zodat ze niet verkleuren. Geschikt voor de afwasmachine Niet in water onderdompelen Met de hand wassen Met een vochtige doek afvegen 4 8 4 4 4 8 4 4 4 8 4 4 4 8 4 4 8 4 8 4 17 element • Veeg het met een vochtige doek schoon en droog het af. • Niet in water onderdompelen. • Was de verwijderbare onderdelen met de hand en droog ze goed af. • Ze kunnen ook in de vaatwasmachine worden gewassen. BELANGRIJKE INFORMATIE VOOR DE JUISTE VERWIJDERING VAN HET PRODUCT VOLGENS DE EUROPESE RICHTLIJN BETREFFENDE AFGEDANKTE ELEKTRISCHE EN ELEKTRONISCHE APPARATUUR (AEEA) Aan het einde van de levensduur van het product mag het niet samen met het gewone huishoudelijke afval worden verwijderd. Het moet naar een speciaal centrum voor gescheiden afvalinzameling van de gemeente worden gebracht, of naar een verkooppunt dat deze service verschaft. Het apart verwerken van een huishoudelijk apparaat voorkomt mogelijke gevolgen voor het milieu en de gezondheid die door een ongeschikte verwerking ontstaan en zorgt ervoor dat de materialen waaruit het apparaat bestaat, teruggewonnen kunnen worden om een aanmerkelijke besparing van energie en grondstoffen te verkrijgen. Om op de verplichting tot gescheiden verwerking van elektrische huishoudelijke apparatuur te wijzen, is op het product het symbool van een doorgekruiste vuilnisbak aangebracht. onderhoud en klantenservice • Als u problemen ondervindt met de werking van het hulpstuk, raadpleegt u de informatie onder ‘problemen oplossen’ in deze handleiding of gaat u naar www.kenwoodworld.com. • Dit product is gedekt door een garantie die voldoet aan alle wettelijke regels voor bestaande garanties en consumentenrechten die gelden in het land waar het product is gekocht. • Als uw Kenwood product niet goed functioneert of als u defecten opmerkt, kunt u het naar een erkend Service Center van KENWOOD sturen of brengen. Voor informatie over het KENWOOD Service Center in uw buurt gaat u naar www.kenwoodworld.com of naar de specifieke website in uw land. • Ontworpen en ontwikkeld door Kenwood in het VK. • Vervaardigd in China. 18 problemen oplossen Probleem De spiraalsnijder functioneert niet. Het deksel past niet. Teleurstellend resultaat. Er worden stukjes met een halvemaanvorm geproduceerd in plaats van spiralen. Oorzaak Geen stroom. Oplossing Controleer of de stekker in het stopcontact zit. Het deksel is niet goed vergrendeld. De kegelhouder of de kegel zijn niet goed geïnstalleerd. De voedingsmiddelen zijn te zacht of te sappig. Controleer of het deksel goed is bevestigd. Controleer of de kegelhouder en de kegel juist zijn geïnstalleerd. Gebruik stevig fruit en groente zonder pitten, zaadjes of holtes. De voedingsmiddelen zijn te smal of te klein. Kies voedingsmiddelen die zo recht mogelijk zijn en zorg ervoor dat de diameter minstens 5 cm is. Het voedingsmiddel is niet goed aan het uiteinde van de stamper bevestigd. Voor de beste resultaten Bevestig het voedingsmiddel altijd eerst goed aan het uiteinde van de stamper. Steek de stamper daarna in de vultrechter. Schakel het apparaat in terwijl u het voedingsmiddel met de stamper naar beneden duwt. Zorg ervoor dat de diameter groter is dan het uiteinde van de stamper. De diameter van het voedingsmiddel is te klein. Het voedingsmiddel draait in de vultrechter. Het voedingsmiddel Sommige voedingsmiddelen, verkleurt snel. zoals appels, peren en aardappelen zullen na de spiralisatie snel verkleuren. Zorg ervoor dat het voedingsmiddel goed wordt tegengehouden en niet kan draaien. Gebruik de voedingsmiddelen onmiddellijk na de spiralisatie of leg ze in water. Voeg er wat citroensap aan toe om verkleuring te voorkomen. 19 recepten (het spaghetti- en ook worden gebruikt voor recepten waarin het wordt aangeraden.) tagliatelle-mesje kan linguine-mesje Thaise gespiraliseerde salade Courgette-salade Porties: 2 als hoofdmaaltijd / 4 als bijgerecht Tijd: 5 minuten Porties: 2 als hoofdmaaltijd / 4 als bijgerecht Tijd: 10 minuten Ingrediënten: Courgette 2 Ingrediënten: Gele paprika (verwijder de steel en de zaadjes) 1 Mooli (daikon) radijs (geschild) Rode ui (geschild) Selderij ½ (medium – 150 g) 1 stengel Methode: 1 Spiraliseer de courgette met het platte mesje. 2 Snijd de paprika, ui en de selderij in plakjes van 3 mm. 3 Vermeng alle ingrediënten in een kom. 4 Sprenkel daar de dressing van uw keuze over. ½ (30 cm) Komkommer 2 Mango (geschild, zonder pit) ½ Bosui 4 Afwerking: Sesamzaad 4 theel Gedroogde garnalen (optioneel) 4 eetl Verse korianderblaadjes (gehakt) 4 eetl Methode: 1 Spiraliseer de komkommer en de mooli-radijs met het linguine-mesje. 2 Snij de mango in kleine blokjes en hak de bosuitjes fijn. 3 Vermeng alle ingrediënten in een grote kom. 4 Sprenkel daar de dressing van uw keuze over, en daar overheen weer de sesamzaadjes, gedroogde garnalen en verse koriander. 20 recepten Rode bieten- en knolselderijlinguine met garnalen Griekse gespiraliseerde salade Porties: 2 als hoofdmaaltijd / 4 als bijgerecht Tijd: 20 minuten Porties: 2 als hoofdmaaltijd / 4 als bijgerecht Tijd: 10 minuten Ingrediënten: Rauwe rode bietjes Knolselderij Venkel Ingrediënten: 2 ½ (400 g) ½ knol Voor de marinade: Citroen Olijfolie extra vergine 5 eetl ½ theel Zout en peper Naar smaak Spinazie Groene paprika (zonder zaadjes) 1 Rode ui (geschild) ½ 8 Zwarte pitloze olijven 50 g Fetakaas 50 g Voor de vinaigrette: Raapolie Afwerking: Tijgergarnalen 2 Kerstomaten sap van een ½ Venkelzaadjes Komkommer 20 200 g Methode: Witte wijnazijn 3 eetl Oregano 1 eetl Kappertjes 1 eetl Zout en peper 1 Schil de bietjes en de knolselderij en snij de boven- en onderkanten plat. 2 Spiraliseer de bietjes en de knolselderij met het linguine-mesje. 3 Doe de gespiraliseerde bietjes en knolselderij in een grote kom. 4 Verwijder de kern en snijd de venkel in dunne reepjes en doe ze ook in de kom. 5 Voeg het citroensap toe. 6 Roerbak de groente, venkelzaadjes en specerijen in de olijfolie op gemiddelde temperatuur. 7 Kook alles 5 minuten en voeg daar de garnalen aan toe. Kook ze totdat ze roze van kleur zijn geworden. 8 Voeg er de spinazie aan toe en vermeng het geheel goed. Dien het gerecht op. 4 eetl Naar smaak Methode: 1 Spiraliseer de komkommer met het platte mesje en doe dit in een kom. 2 Snijd de paprika en ui in plakjes van 3 mm. 3 Halveer de tomaten en snij de fetakaas in blokjes van 1 cm. 4 Doe alle ingrediënten in een kom. Voor de dressing 1 Vermeng de olie en azijn lichtjes met een vork. 2 Hak de kruiden fijn en voeg de kruiden, kappertjes en zout en paper toe aan de olie. 3 Sprenkel de dressing over de ingrediënten in de kom en laat de salade 30 minuten op kamertemperatuur marineren, voordat u de salade serveert. 21 recepten Mooli-spiralen en Japanse champignons Wortel en abrikoos flapjack Porties: 4 Tijd: 20 minuten Porties: 8 Totale tijd: 45 minuten Ingrediënten: Mooli (daikon) radijs (geschild) Ingrediënten: ½ (500 g) Wortels 2 grote Boter 175 g Olijfolie 4 eetl Honing 200 ml Tahoe 250 g Gedroogde abrikozen 125 g Hoisin-saus 1 eetl Walnoot 30 g Havermout 350 g Pak Choi Japanse champignons Knoflook (geschild) Gember (geschild) 1 of 2 kroppen 150 g Methode: 2 teentjes 1 Verwarm de oven voor tot 180°C. Leg bakpapier over een vierkante bakplaat (25 x 25 cm) en smeer hem met boter in. 2 Spiraliseer de wortels met het linguine-mesje. 3 Smelt de boter met de honing in de magnetron of in een pan. 4 Hak de abrikozen en walnoten fijn en voeg ze aan de wortels toe, samen met de havermout. 5 Vermeng alles goed. 6 Lepel het mengsel in de bak en maak er een gelijkmatige laag van. 7 Bak dit 15 tot 20 minuten in de oven. 8 Zodra de randjes goudbruin zijn geworden, haalt u de plaat uit de oven. Verdeel de flapjack in 8 vierkantjes terwijl hij nog heet is en laat de stukken goed afkoelen. Blokje van 2 cm Miso-pasta 1 eetl Sojasaus 2 eetl Groentebouillon 1 liter Afwerking Bosui 4 Hardgekookte eieren 2 Methode: 1 Spiraliseer de mooli-radijs met het linguinemesje en doe dit in een grote kom. 2 Snij de tahoe in blokjes van 2 cm en bak ze in de olijfolie op gemiddelde temperatuur. 3 Zodra de tahoe bruin is geworden, voegt u er de hoisin-saus aan toe. Kook totdat de tahoe goed met de saus is bedekt. Leg dit opzij. 4 Hak de pak choi grof en hak de knoflook en gember fijn. 5 Snij de champignons in dunne plakjes. 6 Bak de knoflook en gember in olijfolie gedurende enkele minuten, op een gemiddelde temperatuur. 7 Voeg hier de bouillon aan toe en laat het geheel sudderen. 8 Voeg de champignons, sojasaus en miso-pasta hieraan toe en laat het geheel 10 minuten koken. 9 Voeg hier de gespiraliseerde mooli-radijs aan toe en laat alles nog eens 3 tot 5 minuten koken. 22 HEAD OFFICE: Kenwood Limited, 1-3 Kenwood Business Park, New Lane, Havant, Hampshire PO9 2NH © Kenwood Ltd 2017 137223/2
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84
  • Page 85 85
  • Page 86 86
  • Page 87 87
  • Page 88 88
  • Page 89 89
  • Page 90 90
  • Page 91 91
  • Page 92 92
  • Page 93 93
  • Page 94 94
  • Page 95 95
  • Page 96 96
  • Page 97 97
  • Page 98 98
  • Page 99 99
  • Page 100 100
  • Page 101 101
  • Page 102 102
  • Page 103 103
  • Page 104 104
  • Page 105 105
  • Page 106 106
  • Page 107 107
  • Page 108 108
  • Page 109 109
  • Page 110 110
  • Page 111 111
  • Page 112 112
  • Page 113 113
  • Page 114 114
  • Page 115 115
  • Page 116 116
  • Page 117 117
  • Page 118 118
  • Page 119 119
  • Page 120 120
  • Page 121 121
  • Page 122 122
  • Page 123 123
  • Page 124 124
  • Page 125 125
  • Page 126 126
  • Page 127 127
  • Page 128 128
  • Page 129 129
  • Page 130 130
  • Page 131 131
  • Page 132 132
  • Page 133 133
  • Page 134 134
  • Page 135 135
  • Page 136 136
  • Page 137 137
  • Page 138 138
  • Page 139 139
  • Page 140 140
  • Page 141 141
  • Page 142 142
  • Page 143 143
  • Page 144 144
  • Page 145 145
  • Page 146 146
  • Page 147 147
  • Page 148 148
  • Page 149 149
  • Page 150 150
  • Page 151 151
  • Page 152 152
  • Page 153 153
  • Page 154 154
  • Page 155 155
  • Page 156 156
  • Page 157 157
  • Page 158 158
  • Page 159 159
  • Page 160 160
  • Page 161 161
  • Page 162 162
  • Page 163 163
  • Page 164 164
  • Page 165 165
  • Page 166 166
  • Page 167 167
  • Page 168 168
  • Page 169 169
  • Page 170 170
  • Page 171 171
  • Page 172 172
  • Page 173 173
  • Page 174 174
  • Page 175 175
  • Page 176 176
  • Page 177 177
  • Page 178 178
  • Page 179 179
  • Page 180 180
  • Page 181 181
  • Page 182 182
  • Page 183 183
  • Page 184 184
  • Page 185 185
  • Page 186 186
  • Page 187 187
  • Page 188 188
  • Page 189 189
  • Page 190 190
  • Page 191 191
  • Page 192 192
  • Page 193 193
  • Page 194 194
  • Page 195 195
  • Page 196 196
  • Page 197 197
  • Page 198 198
  • Page 199 199
  • Page 200 200
  • Page 201 201
  • Page 202 202
  • Page 203 203
  • Page 204 204
  • Page 205 205
  • Page 206 206
  • Page 207 207
  • Page 208 208
  • Page 209 209
  • Page 210 210
  • Page 211 211
  • Page 212 212
  • Page 213 213
  • Page 214 214
  • Page 215 215
  • Page 216 216
  • Page 217 217
  • Page 218 218
  • Page 219 219
  • Page 220 220
  • Page 221 221
  • Page 222 222
  • Page 223 223
  • Page 224 224
  • Page 225 225
  • Page 226 226
  • Page 227 227
  • Page 228 228
  • Page 229 229
  • Page 230 230
  • Page 231 231
  • Page 232 232
  • Page 233 233
  • Page 234 234
  • Page 235 235
  • Page 236 236
  • Page 237 237
  • Page 238 238
  • Page 239 239
  • Page 240 240
  • Page 241 241
  • Page 242 242
  • Page 243 243
  • Page 244 244
  • Page 245 245
  • Page 246 246
  • Page 247 247
  • Page 248 248
  • Page 249 249
  • Page 250 250
  • Page 251 251
  • Page 252 252
  • Page 253 253
  • Page 254 254
  • Page 255 255
  • Page 256 256

Kenwood KAX700PL de handleiding

Type
de handleiding
Deze handleiding is ook geschikt voor