Siemens EQ351E211(00) Handleiding

Type
Handleiding

Deze handleiding is ook geschikt voor

siemens-home.com/welcome
Register
your
product
online
>GH@ *HEUDXFKVDQOHLWXQJ 
[en] Instruction manual . . . . . . . . . . . . . 6
[nl] Gebruiksaanwijzing . . . . . . . . . . . . 9
[fr] Notice d’utilisation . . . . . . . . . . . . 12
System-Dampfgarer
System steamer
Systeem-stoomapparaat
Système de cuisson à vapeur
HZ24D300
9
é Inhoudsopgave
[nl]Gebruiksaanwijzing
Veiligheidsvoorschriften............................................................9
Milieuvriendelijk afvoeren..........................................................9
Voor het eerste gebruik .............................................................9
Stomen in het systeem-stoomapparaat .................................10
Reinigen en onderhouden .......................................................11
: Veiligheidsvoorschriften
Lees de gebruiksaanwijzing zorgvuldig door
en bewaar hem goed. Geeft u het apparaat
door aan anderen, doe de
gebruiksaanwijzing en het
installatievoorschrift er dan bij.
Gebruik het systeem-stoomapparaat alleen
voor het stomen van gerechten.
Risico van verbranding!
Het toestel wordt zeer heet. Nooit de hete
vlakken in de binnenruimte of
verwarmingselementen aanraken. Het
apparaat altijd laten afkoelen. Zorg ervoor
dat er geen kinderen in de buurt zijn.
Risico van verbranding!
Toebehoren of vormen worden zeer heet.
Neem hete toebehoren en vormen altijd
met behulp van een pannenlap uit de
binnenruimte.
Ovendeur als vlak om op te zitten of iets op te
plaatsen
Niet op de open ovendeur zitten of staan. Geen vormen of
toebehoren op de ovendeur plaatsen.
Milieuvriendelijk afvoeren
Oude apparaten zijn geen waardeloos afval. Door een
milieuvriendelijke afvoer kunnen waardevolle grondstoffen
teruggewonnen worden.
Uw nieuwe apparaat werd tijdens het transport naar u door de
verpakking beschermd. Al het gebruikte materiaal is
milieuvriendelijk opnieuw te gebruiken. Help daarom mee en
laat het verpakkingsmateriaal volgens de bestaande
milieuvoorschriften afvoeren.
Bij uw speciaalzaak of gemeente kunt u informatie krijgen over
actuele methodes van afvalverwerking.
Voor het eerste gebruik
Is het systeem-stoomapparaat beschadigd, dan mag u het niet
in gebruik nemen.
Maak het systeem-stoomapparaat en alle toebehoren schoon
met heet zeepsop.
Plak de bijgevoegde beschermfolie onder het vooruitstekende
deel van het werkblad. Hiervoor de folie eraf trekken, vastlijmen
en bijsnijden.
10
Stomen in het systeem-stoomapparaat
De basis van het systeem-stoomapparaat vormt altijd de
ovenpan, het grote stoominzetstuk en het glazen deksel.
Voor grote hoeveelheden en voor het klaarmaken van rijst of
sauzen kunt u daarnaast het inhangrooster met de bakken
gebruiken.
Gebruik alleen de meegeleverde originele onderdelen.
Meer informatie over de bereiding met stoom vindt u in de
bijgevoegde brochure.
U kunt de ovenpan ook afzonderlijk gebruiken, bijvoorbeeld
voor het klaarmaken van grote ovenschotels.
Stomen
De oven mag tijdens de bereiding niet worden geopend.
Uitzondering: wanneer verschillende gerechten worden
gecombineerd waarvan de bereidingstijden erg uiteenlopen.
De bereidingstijd wordt bepaald door de grootte van het
product. Bij het tegelijkertijd garen van levensmiddelen met
verschillende bereidingstijden geldt:
Snijd het levensmiddel dat een langere bereidingstijd heeft in
kleinere stukken
Maak de bereidingstijd voor gevoelige levensmiddelen langer
door grotere stukken te garen
In principe wordt voor het stomen 500 ml water (geen
gedestilleerd water) gebruikt. Uitzondering: levensmiddelen die
opzwellen (bijv. aardappels) en ingrediënten met lange
bereidingstijden hebben volgens de bereidingstabel 750 ml
water nodig (zie de bereidingstabel of de bijgevoegde
brochure).
1. Verwarm de oven 10 minuten voor bij 150 °C
onderwarmte
$.
2. Doe het water in de ovenpan.
3. Leg het te bereiden product in het systeem-stoomapparaat.
4. Plaats het glazen deksel zó dat het goed aansluit op de
ovenpan.
5. Schuif het systeem-stoomapparaat in op hoogte 1.
: Risico van verbranding!
Bij het openen van de oven kan hete stoom vrijkomen. Open
de oven na de bereiding voorzichtig.
6. Neem het systeem-stoomapparaat na afloop van de
bereiding uit de oven. Gebruik hiervoor geschikte
pannenlappen.
7. Zet het systeem-stoomapparaat neer. Niet op de ovendeur
plaatsen!
: Risico van verbranding!
Wanneer het glazen deksel wordt opgetild komt hete stoom
vrij. Til het glazen deksel aan de achterkant op, zodat de hete
stoom van het lichaam af naar buiten gaat.
8. Neem het glazen deksel af.
Na het stomen
1. Laat de binnenruimte afkoelen.
2. Maak de binnenruimte met helder water schoon.
3. Wrijf de binnenruimte, achter de deurdichting en de
druppelgoot, tussen ovendeur en oven met een zachte doek
droog.
2YHQSDQ
*URRWVWRRPLQ]HWVWXN
,QVFKXLIUDLO
5LMVWHQVDXVVFKDDO
.OHLQVWRRPLQ]HWVWXN
*OD]HQGHNVHO
11
Bereidingstabel
De gegevens in de bereidingstabel zijn richtwaarden en kunnen
afhankelijk van de aard, de grootte en rijpheid van het gerecht
variëren.
Diepvrieslevensmiddelen niet ontdooien voor het stomen. De
bereidingstijd is ca. 5 minuten langer.
Reinigen en onderhouden
Gebruik voor het schoonmaken geen scherpe of schurende
middelen en geen krassende voorwerpen.
Verwijder kalkresten met een in de handel gebruikelijke
azijnreiniger. Spoel met helder water na en wrijf met een zachte
doek droog.
Krab geen opgedroogde etensresten weg, maar verwijder ze
met zeepsop.
Gargut Bereiding Stoomvloeistof
in ml
Tijdsduur in
minuten
Bloemkool roosjes (stronk ingesneden) 500 30 - 35
Bloemkool heel 500 35 - 40
Bloemkool, diepvries roosjes 500 25 - 30
Broccoli, vers roosjes (stronk ingesneden) 500 30 - 35
Broccoli, diepvries roosjes 500 25 - 30
Erwten, vers 500 25 - 30
Erwten, diepgevroren 500 20 - 25
Venkel, vers gehalveerd, stronkjes verwijderd 500 35 - 45
Venkel, vers plakjes 500 20 - 25
Groene bonen 500 30 - 40
Groene bonen, diepvries 500 30 - 35
Wortelen plakjes, geschaafd 500 35 - 40
Knolselderij plakjes, geschaafd 500 35 - 40
Prei dunne plakjes of ruiten 500 30 - 35
Maïskolven heel 750 55 - 60
Paprika in repen gesneden, afhankelijk van de rijpheid 500 30 - 40
Aardappels in de schil afhankelijk van de grootte 750 55 - 65
Spruitjes, vers stronkjes insnijden 500 35 - 40
Spruitjes, diepvries 500 30 - 35
Gekookte aardappels dunne aardappelpartjes 750 30 - 35
Gekookte aardappels in vieren 750 35 - 45
Courgettes in de lengte gehalveerd, schijfjes 500 25 - 30
Bleekselderij afhankelijk van de dikte 500 35 - 45
Asperges, groen afhankelijk van de dikte 500 30 - 40
Eieren, hard gekookt tot 20 stuks 500 25 - 30
Eiergelei in porseleinen koppen 500 35 - 40
Rijst 200 g rijst en 350 ml water 750 40 - 45
Visfilet bijv. schol 500 20 - 25
Vissteaks ca. 150 - 200 g / moot bijv. zalm, tonijn 500 25 - 30
Vis per portie ca. 200 - 250 g / stuk bijv. forel, makreel 500 20 - 25
Grote vissen ca. 800 - 1000 g bijv. forel, brasem 500 30 - 40
Rundvlees ca. 1000 g, afhankelijk van de dikte 750 75 - 90
Varkensvlees Filet ca. 500 g / stuk 750 40 - 50
Vlees van gevogelte ca. 200 g / stuk bijv. kalkoen- en kippenborst 500 35 - 45

Documenttranscriptie

System-Dampfgarer System steamer Systeem-stoomapparaat Système de cuisson à vapeur HZ24D300 siemens-home.com/welcome >GH@ *HEUDXFKVDQOHLWXQJ   [en] Instruction manual . . . . . . . . . . . . . 6 [nl] Gebruiksaanwijzing . . . . . . . . . . . . 9 [fr] Notice d’utilisation . . . . . . . . . . . . 12 Register your product online é Inhoudsopgave G]n[lebkursianzwgj Veiligheidsvoorschriften............................................................9 Milieuvriendelijk afvoeren..........................................................9 Voor het eerste gebruik .............................................................9 Stomen in het systeem-stoomapparaat .................................10 Reinigen en onderhouden .......................................................11 : Veiligheidsvoorschriften Lees de gebruiksaanwijzing zorgvuldig door en bewaar hem goed. Geeft u het apparaat door aan anderen, doe de gebruiksaanwijzing en het installatievoorschrift er dan bij. Gebruik het systeem-stoomapparaat alleen voor het stomen van gerechten. Risico van verbranding! ■ Het toestel wordt zeer heet. Nooit de hete vlakken in de binnenruimte of verwarmingselementen aanraken. Het apparaat altijd laten afkoelen. Zorg ervoor dat er geen kinderen in de buurt zijn. ■ Toebehoren of vormen worden zeer heet. Neem hete toebehoren en vormen altijd met behulp van een pannenlap uit de binnenruimte. Risico van verbranding! Ovendeur als vlak om op te zitten of iets op te plaatsen Niet op de open ovendeur zitten of staan. Geen vormen of toebehoren op de ovendeur plaatsen. Milieuvriendelijk afvoeren Oude apparaten zijn geen waardeloos afval. Door een milieuvriendelijke afvoer kunnen waardevolle grondstoffen teruggewonnen worden. Bij uw speciaalzaak of gemeente kunt u informatie krijgen over actuele methodes van afvalverwerking. Uw nieuwe apparaat werd tijdens het transport naar u door de verpakking beschermd. Al het gebruikte materiaal is milieuvriendelijk opnieuw te gebruiken. Help daarom mee en laat het verpakkingsmateriaal volgens de bestaande milieuvoorschriften afvoeren. Voor het eerste gebruik Is het systeem-stoomapparaat beschadigd, dan mag u het niet in gebruik nemen. Maak het systeem-stoomapparaat en alle toebehoren schoon met heet zeepsop. Plak de bijgevoegde beschermfolie onder het vooruitstekende deel van het werkblad. Hiervoor de folie eraf trekken, vastlijmen en bijsnijden. 9 Stomen in het systeem-stoomapparaat De basis van het systeem-stoomapparaat vormt altijd de ovenpan, het grote stoominzetstuk en het glazen deksel. Voor grote hoeveelheden en voor het klaarmaken van rijst of sauzen kunt u daarnaast het inhangrooster met de bakken gebruiken. Gebruik alleen de meegeleverde originele onderdelen. Meer informatie over de bereiding met stoom vindt u in de bijgevoegde brochure. U kunt de ovenpan ook afzonderlijk gebruiken, bijvoorbeeld voor het klaarmaken van grote ovenschotels. ,QVFKXLIUDLO *URRWVWRRPLQ]HWVWXN .OHLQVWRRPLQ]HWVWXN 2YHQSDQ *OD]HQGHNVHO 5LMVWHQVDXVVFKDDO Stomen : Risico van verbranding! De oven mag tijdens de bereiding niet worden geopend. Uitzondering: wanneer verschillende gerechten worden gecombineerd waarvan de bereidingstijden erg uiteenlopen. Bij het openen van de oven kan hete stoom vrijkomen. Open de oven na de bereiding voorzichtig. De bereidingstijd wordt bepaald door de grootte van het product. Bij het tegelijkertijd garen van levensmiddelen met verschillende bereidingstijden geldt: ■ ■ 6. Neem het systeem-stoomapparaat na afloop van de bereiding uit de oven. Gebruik hiervoor geschikte pannenlappen. 7. Zet het systeem-stoomapparaat neer. Niet op de ovendeur Snijd het levensmiddel dat een langere bereidingstijd heeft in kleinere stukken plaatsen! Maak de bereidingstijd voor gevoelige levensmiddelen langer door grotere stukken te garen Wanneer het glazen deksel wordt opgetild komt hete stoom vrij. Til het glazen deksel aan de achterkant op, zodat de hete stoom van het lichaam af naar buiten gaat. In principe wordt voor het stomen 500 ml water (geen gedestilleerd water) gebruikt. Uitzondering: levensmiddelen die opzwellen (bijv. aardappels) en ingrediënten met lange bereidingstijden hebben volgens de bereidingstabel 750 ml water nodig (zie de bereidingstabel of de bijgevoegde brochure). : Risico van verbranding! 8. Neem het glazen deksel af. 1. Verwarm de oven 10 minuten voor bij 150 °C onderwarmte $. 2. Doe het water in de ovenpan. 3. Leg het te bereiden product in het systeem-stoomapparaat. 4. Plaats het glazen deksel zó dat het goed aansluit op de ovenpan. 5. Schuif het systeem-stoomapparaat in op hoogte 1. Na het stomen 1. Laat de binnenruimte afkoelen. 2. Maak de binnenruimte met helder water schoon. 3. Wrijf de binnenruimte, achter de deurdichting en de  10 druppelgoot, tussen ovendeur en oven met een zachte doek droog. Bereidingstabel De gegevens in de bereidingstabel zijn richtwaarden en kunnen afhankelijk van de aard, de grootte en rijpheid van het gerecht variëren. Diepvrieslevensmiddelen niet ontdooien voor het stomen. De bereidingstijd is ca. 5 minuten langer. Gargut Bereiding Stoomvloeistof in ml Tijdsduur in minuten 500 30 - 35 Bloemkool roosjes (stronk ingesneden) Bloemkool heel 500 35 - 40 Bloemkool, diepvries roosjes 500 25 - 30 Broccoli, vers roosjes (stronk ingesneden) 500 30 - 35 Broccoli, diepvries roosjes 500 25 - 30 Erwten, vers 500 25 - 30 Erwten, diepgevroren 500 20 - 25 Venkel, vers gehalveerd, stronkjes verwijderd 500 35 - 45 Venkel, vers plakjes 500 20 - 25 Groene bonen 500 30 - 40 Groene bonen, diepvries 500 30 - 35 Wortelen plakjes, geschaafd 500 35 - 40 Knolselderij plakjes, geschaafd 500 35 - 40 Prei dunne plakjes of ruiten 500 30 - 35 Maïskolven heel 750 55 - 60 Paprika in repen gesneden, afhankelijk van de rijpheid 500 30 - 40 Aardappels in de schil afhankelijk van de grootte 750 55 - 65 Spruitjes, vers stronkjes insnijden Spruitjes, diepvries Gekookte aardappels dunne aardappelpartjes 500 35 - 40 500 30 - 35 750 30 - 35 Gekookte aardappels in vieren 750 35 - 45 Courgettes in de lengte gehalveerd, schijfjes 500 25 - 30 Bleekselderij afhankelijk van de dikte 500 35 - 45 Asperges, groen afhankelijk van de dikte 500 30 - 40 Eieren, hard gekookt tot 20 stuks 500 25 - 30 Eiergelei in porseleinen koppen 500 35 - 40 Rijst 200 g rijst en 350 ml water 750 40 - 45 Visfilet bijv. schol 500 20 - 25 Vissteaks ca. 150 - 200 g / moot bijv. zalm, tonijn 500 25 - 30 Vis per portie ca. 200 - 250 g / stuk bijv. forel, makreel 500 20 - 25 Grote vissen ca. 800 - 1000 g bijv. forel, brasem 500 30 - 40 Rundvlees ca. 1000 g, afhankelijk van de dikte 750 75 - 90 Varkensvlees Filet ca. 500 g / stuk 750 40 - 50 Vlees van gevogelte ca. 200 g / stuk bijv. kalkoen- en kippenborst 500 35 - 45 Reinigen en onderhouden Gebruik voor het schoonmaken geen scherpe of schurende middelen en geen krassende voorwerpen. Verwijder kalkresten met een in de handel gebruikelijke azijnreiniger. Spoel met helder water na en wrijf met een zachte doek droog. Krab geen opgedroogde etensresten weg, maar verwijder ze met zeepsop. 11
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16

Siemens EQ351E211(00) Handleiding

Type
Handleiding
Deze handleiding is ook geschikt voor