Whirlpool AMW 848/IXL de handleiding

Type
de handleiding
Afhankelijk van het model van uw magnetron treft u een crispplaat met een specifi eke maat aan, die speciaal ontwikkeld is
voor de beste bakprestaties. Controleer de diameter van uw crispplaat om de recepten goed te kunnen volgen: middelgroot/
groot diameter van de crispplaat is ongeveer 30 cm klein diameter van de crispplaat is ongeveer 25 cm.
PIZZA
VOOR 4 PORTIES
FUNCTIE: CRISP
VOORBEREIDING: 2 UUR 30 MIN.
BEREIDINGSDUUR:
14-15 MIN. BIJ DE MIDDELGROTE EN GROTE CRISPPLAAT
11-13 MIN. BIJ DE KLEINE CRISPPLAAT
Los de gist op in het warme water (37°C). Doe de bloem 1.
in een mengkom en voeg het gistmengsel, de olie en het
zout toe. Meng goed en kneed tot een glad, elastisch deeg.
Dek het deeg af en laat het op een warme plaats ongeveer
2 uur rijzen.
Vet de crispplaat licht in met olie.2.
Maak het deeg plat met uw handen tot de hele crispplaat 3.
bedekt is en prik het op verschillende plaatsen in met een
vork.
Laat de tomaten uit blik uitlekken en snijd ze in blokjes. 4.
Verdeel ze gelijkmatig over het deeg. Voeg de blokjes
mozzarella, oregano en zout toe en besprenkel met olie.
Bak de pizza gedurende 14-15 minuten met de crispfunctie. 5.
Bak de pizza op de kleine crispplaat 11-13 minuten met de
crispfunctie.
Voor een speciaal accent:
Beleg de pizza ook eens met ham, olijven,
artisjokken, groenten, zeevruchten enz...
I
NGREDIËNTEN
MIDDELGROTE/GROTE
KLEINE
CRISPPLAAT CRISPPLAAT
Bloem 230-250 g 150-160 g
Verse gist 15 g 10 g
Water 150 ml 100 ml
Olie 30 ml (2 el) 15 ml (1 el)
Zout
INGREDIËNTEN VOOR DE GARNERING:
Tomaten uit blik 350 g 250 g
Mozzarella 175 g 125 g
Zout, oregano, een scheutje olie
Een beetje olie voor de crispplaat
Crisprecepten
18
NEDERLANDS
CSC_00307_WE.indd 18CSC_00307_WE.indd 18 30-11-2009 10:30:4430-11-2009 10:30:44
1919
APPELSTRUDEL
VOOR 6-8 PORTIES
FUNCTIE: CRISP
VOORBEREIDING: 15 MIN.
BEREIDINGSDUUR: 15-16 MIN
INGREDIËNTEN
2 vellen bladerdeeg van 220-240 g per stuk
6 appels
1 sinaasappel
50 g walnoten
50 g pijnboompitten
1 tl (5 ml) kaneel
50 g rozijnen
50 ml rum
50 g suiker
100 g broodkruim
VOOR HET BESTRIJKEN:
1 ei
50 ml melk
Laat de rozijnen in de rum weken.1.
Schil de appels, snijd ze in stukjes en meng ze met de gehakte 2.
walnoten, pijnboompitten, sinaasappelschil en kaneel.
Leg de vellen bladerdeeg gedeeltelijk op elkaar en rol ze uit 3.
met een deegroller.
Doe de rozijnen en het broodkruim bij het appelmengsel. 4.
Het broodkruim absorbeert het vocht uit de appels.
Leg het appelmengsel op het bladerdeeg en rol het in de 5.
lengte op.
Vorm een cirkel van de rol en leg deze op de crispplaat, 6.
waarbij u het papier van het bladerdeeg op de bodem van
de plaat laat. Knijp de strudel een beetje in vorm.
Snijd het deeg een paar keer in en bestrijk het met een 7.
mengsel van ei en melk.
Bak 15-16 minuten met de crispfunctie.8.
KIP IN
WIJNSAUS
VOOR 4 PORTIES
FUNCTIE: MAGNETRON
VOORBEREIDING: 30 MIN.
BEREIDINGSDUUR: 15-16 MIN.
1 kg kip (ongeveer)
30 g (2 el) boter of margarine
1 el zoet paprikapoeder of sojasaus
3-4 basilicumblaadjes
1 ½ dl (150 ml) droge witte wijn
VOOR DE SAUS
100 ml slagroom
1 el maïsmeel
snufje kruidenzout
½ bittere amandel
TER GARNERING
200 g blauwe of witte druiven
20 g geroosterde amandelvlokken
Was de kip en dep hem droog. Snijd hem in stukken en 1.
verwijder het vet.
Doe de boter of margarine in een kleine magnetronbestendige 2.
schaal. Doe het deksel erop en laat de boter 1 minuut smelten op
350 W. Meng het zoete paprikapoeder of de sojasaus erdoor en strijk
dit mengsel uit over de kip. Doe de kip in een magnetronbestendige
schaal en voeg de basilicum en de wijn toe.
Doe het deksel op de schaal en laat 12 minuten koken op 750 W.3.
Meng de room met het maïsmeel en schenk deze over de 4.
kip. Laat afgedekt nog 2-3 minuten koken op 750 W. Voeg
naar smaak zout toe en de geraspte amandel.
Snijd de druiven doormidden en verwijder de zaadjes.5.
Leg de kip op een serveerschaal en garneer hem met de 6.
druiven en de geroosterde amandelvlokken.
Als u de amandelvlokken wilt roosteren, spreid ze dan uit op 7.
de crispplaat en rooster ze 2-3 minuten met de crispfunctie,
waarbij u ze om de minuut roert.
CSC_00307_WE.indd 19CSC_00307_WE.indd 19 30-11-2009 10:30:4730-11-2009 10:30:47
Stoomrecepten
20
RIJST MET
CHAMPIGNONS
Doe de rijst in het onderste gedeelte van de stoompan en 1.
voeg water en zout toe.
Doe het deksel op de pan en kook de rijst 10 minuten met de 62.
TH
SENSE-stoomfunctie (of de aanbevolen kooktijd voor de rijst).
Laat de rijst enkele minuten rusten en doe hem vervolgens in 3.
een ingevette cakevorm. Stort de rijst op een serveerschaal
en garneer hem met de gesmoorde champignons en verse
basilicum.
VOOR 4 PERSONEN
INGREDIËNTEN
350 g rijst
zout
water, voldoende voor de hoeveelheid rijst
250 g gesmoorde champignons
basilicum
FUNCTIE: 6
TH
SENSE STOMEN
VOORBEREIDEN: 15 MINUTEN
BEREIDEN: 10 – 18 MINUTEN
Steeds meer mensen gebruiken stoom om hun gerechten te bereiden. Bovendien wordt stoom gezien als één van
de gezondste manieren van koken. Geschikt voor de meeste voedselsoorten met een verrassende variëteit aan
recepten, kan je groenten, vis, vlees en zelfs fruit stomen.
De stoomschaal is ontworpen om met de magnetron op de meest optimale manier te stomen. Het water in het onderste
deel van de schaal wordt verwarmd en stoomt het voedsel daarboven. Stoom zorgt voor een snelle en gezonde manier
van koken met behoud van mineralen en vitaminen.
GESTOOMDE
GEMENGDE GROENTEN
Maak de groenten schoon. Schil de aardappelen en worteltjes 1.
en snijd ze in stukken. Snijd ook de courgette in stukken en
verdeel de bloemkool in roosjes.
Schenk het water in het onderste gedeelte van de stoompan 2.
en voeg zout toe. Zet het stoomrooster (inzetstuk) op de pan
en leg de groenten in groepjes op het rooster. Doe het deksel
erop.
Kook de groenten 6 - 10 minuten met de 63.
TH
SENSE-
stoomfunctie. Opmerking! De ingestelde stoomtijd hangt af
van het seizoen!
VOOR 4 PERSONEN
INGREDIËNTEN
50 g courgette
50 g asperges
50 g worteltjes
50 g sperziebonen
50 g aardappelen
50 g bloemkool
100 ml water
zout
FUNCTIE: 6
TH
SENSE STOMEN
VOORBEREIDEN: 10 MINUTEN
BEREIDEN: 6– 10 MINUTEN
CSC_00307_WE.indd 20CSC_00307_WE.indd 20 30-11-2009 10:30:5030-11-2009 10:30:50
21
LASAGNE
VOOR 4-6 PERSONEN
FUNCTIE: MAGNETRON, CONVECTIE + MAGNETRON
VOORBEREIDEN: 1 UUR
BEREIDEN: 12-16 MINUTEN
INGREDIËNTEN
VOOR DE VLEESSAUS:
500 g rundergehakt
1 middelgrote ui, 100-125 g, fi jngesnipperd
1 teentje knofl ook, geperst
15 g boter (1 el)
2 el olie
500 g gepelde tomaten uit blik
1 ½ runderbouillonblokje + 100 ml
(1 dl) water
zout, peper, kruiden
VOOR DE WITTE SAUS:
50 g boter
40 g bloem (¾ dl)
600 ml melk (6 dl)
zout
nootmuskaat
300 g lasagnevellen
40-50 g geraspte Parmezaanse kaas
ca. 30 g (2 el) boter,
in klontjes
100 g mozzarella, grof geraspt
Bak het vlees met de ui en de knofl ook in de boter en de 1.
olie bruin.
Voeg de tomaten en de verkruimelde bouillonblokjes + 2.
water en kruiden toe en laat dit ongeveer één uur sudderen,
terwijl u ondertussen de witte saus maakt.
Doe de boter voor de witte saus in een magnetronbestendige 3.
schaal. Laat de boter 1-1 ½ smelten op 350W. Roer de
bloem en de melk erdoor.
Laat de saus 6-7 minuten koken op 750W tot hij dik is. Roer 4.
om de minuut om te voorkomen dat de saus aanbakt aan de
bodem. Breng de saus op smaak met zout en nootmuskaat.
Als u lasagnevellen gebruikt die voorgekookt moeten 5.
worden, kook dan 3 of 4 lasagnevellen tegelijk in kokend
water met zout. Laat ze uitlekken, leg ze op een schone
theedoek en dep ze droog. Als u voorgekookte of verse
lasagnevellen gebruikt kunt u deze stap overslaan.
Beboter een rechthoekige ovenvaste en magnetronbestendige 6.
schaal (30 x 20 cm), verdeel een laag gehaktsaus over de
bodem van de schaal, leg er een laag lasagnevellen over,
een laag witte saus en wat mozzarella.
Herhaal dit tot alle lasagnevellen en de saus op zijn. 7.
Bestrooi de bovenkant met Parmezaanse kaas en verdeel er
klontjes boter over.
Zet de schaal op het onderste rooster en bak de lasagne 8.
23-25 minuten met de Convectie-functie op 200-210°C +
magnetron 160W.
Combirecepten
CSC_00307_WE.indd 21CSC_00307_WE.indd 21 30-11-2009 10:30:5230-11-2009 10:30:52
ZALMSTEAKS UIT DE
OVEN
Spoel de zalm goed af en dep hem droog. Bestrooi hem met 1.
zout en peper.
Smelt de boter in een magnetronbestendige kom met deksel 2.
½-1 minuut op magnetronvermogen 350W.
Leg de steaks in een licht ingevette, ovenvaste en 3.
magnetronbestendige lage schaal en bestrooi ze met zout en
peper. Bestrijk de bovenkant van de steaks met de boter.
Verwarm de oven voor op 200°C met de functie Snel 4.
verwarmen.
Zet de schaal op het onderste rooster en bak de steaks 12-5.
16 minuten met de Convectie-functie op 200-210°C + 160W
magnetronvermogen (de bereidingstijd hangt af van de
dikte van de steaks).
Maak ondertussen de saus. Meng alle ingrediënten in een 6.
steelpan.
Breng de saus aan de kook terwijl u voortdurend roert. Laat 7.
de saus enkele minuten sudderen tot hij dik is.
Serveer de vis en de saus samen met gekookte aardappelen 8.
en gekookte groente naar keuze, zoals asperges of broccoli.
Garneer met citroen.
De zalm en de saus kunnen ook koud geserveerd worden
VOOR 4-6 PERSONEN
INGREDIËNTEN
4-6 graatloze zalmsteaks
(ong. 150 g per stuk)
zout, peper
30-40 g boter (2-2 ½ el)
SAUS:
200 ml (2 dl) kookroom of crème fraîche
200 ml (2 dl) water
1 groente- of kruidenbouillonblokje
peper
dragon
10 ml (2 tl) Dijon-mosterd
FUNCTIE: MAGNETRON, SNEL VERWARMEN, CONVECTIE +
MAGNETRON
VOORBEREIDEN: 5 MINUTEN
BEREIDEN: 12-16 MINUTEN
KAASSOUFFLÉ
VOOR 6 PERSONEN
FUNCTIE: MAGNETRON, SNEL VERWARMEN,
CONVECTIE
VOORBEREIDEN: 12-15 MINUTEN
BEREIDEN: 40-50 MINUTEN
INGREDIËNTEN
75 g boter
75 g bloem (1¼ dl)
500 ml melk (5 dl)
25 g maïzena (2 ½ el)
150 g (Cheddar) kaas, grofgemalen (5 dl)
6 eieren, gescheiden
zout, peper
Doe de boter in een magnetronbestendige schaal die groot 1.
genoeg is voor het souffl ébeslag. Laat de boter afgedekt 2
minuten smelten op 350W.
Roer de bloem erdoor en klop geleidelijk de melk erdoor.2.
Laat het mengsel zonder deksel 6-7 minuten koken op 750W 3.
tot het dik is. Roer het mengsel om de minuut door.
Voeg de maïzena en de kaas toe. Roer de eidooiers er één 4.
voor één door en breng het geheel op smaak met zout en
peper.
Klop de eiwitten stijf. Spatel de eiwitten voorzichtig door 5.
het kaasmengsel.
Doe het mengsel in een grote, licht ingevette 6.
souffl éschaal.
Verwarm de oven voor op 175°C met de functie Snel 7.
verwarmen en zet de schaal op het onderste rooster. Bak
de souffl é 40-50 minuten met de Convectie-functie op 170-
175°C.
Doe de deur van de oven niet open tijdens het bakken om te
voorkomen dat de souffl é inzakt.
22
CSC_00307_WE.indd 22CSC_00307_WE.indd 22 30-11-2009 10:30:5530-11-2009 10:30:55

Documenttranscriptie

Crisprecepten NEDERLANDS Afhankelijk van het model van uw magnetron treft u een crispplaat met een specifieke maat aan, die speciaal ontwikkeld is voor de beste bakprestaties. Controleer de diameter van uw crispplaat om de recepten goed te kunnen volgen: middelgroot/ groot diameter van de crispplaat is ongeveer 30 cm klein diameter van de crispplaat is ongeveer 25 cm. PIZZA VOOR 4 PORTIES INGREDIËNTEN MIDDELGROTE/GROTE KLEINE CRISPPLAAT Bloem 230-250 g Verse gist 15 g Water 150 ml Olie 30 ml (2 el) Zout INGREDIËNTEN VOOR DE GARNERING: Tomaten uit blik 350 g Mozzarella 175 g Zout, oregano, een scheutje olie Een beetje olie voor de crispplaat CRISPPLAAT FUNCTIE: CRISP VOORBEREIDING: 2 UUR 30 MIN. BEREIDINGSDUUR: 14-15 MIN. BIJ DE MIDDELGROTE EN GROTE CRISPPLAAT 11-13 MIN. BIJ DE KLEINE CRISPPLAAT 1. 150-160 g 10 g 100 ml 15 ml (1 el) 2. 3. 250 g 125 g 4. 5. Voor een speciaal accent: Beleg de pizza ook eens met ham, olijven, artisjokken, groenten, zeevruchten enz... Los de gist op in het warme water (37°C). Doe de bloem in een mengkom en voeg het gistmengsel, de olie en het zout toe. Meng goed en kneed tot een glad, elastisch deeg. Dek het deeg af en laat het op een warme plaats ongeveer 2 uur rijzen. Vet de crispplaat licht in met olie. Maak het deeg plat met uw handen tot de hele crispplaat bedekt is en prik het op verschillende plaatsen in met een vork. Laat de tomaten uit blik uitlekken en snijd ze in blokjes. Verdeel ze gelijkmatig over het deeg. Voeg de blokjes mozzarella, oregano en zout toe en besprenkel met olie. Bak de pizza gedurende 14-15 minuten met de crispfunctie. Bak de pizza op de kleine crispplaat 11-13 minuten met de crispfunctie. 18 CSC_00307_WE.indd 18 30-11-2009 10:30:44 KIP IN WIJNSAUS VOOR 4 PORTIES 1 kg kip (ongeveer) 30 g (2 el) boter of margarine 1 el zoet paprikapoeder of sojasaus 3-4 basilicumblaadjes 1 ½ dl (150 ml) droge witte wijn VOOR DE SAUS 100 ml slagroom 1 el maïsmeel snufje kruidenzout ½ bittere amandel TER GARNERING 200 g blauwe of witte druiven 20 g geroosterde amandelvlokken FUNCTIE: MAGNETRON VOORBEREIDING: 30 MIN. BEREIDINGSDUUR: 15-16 MIN. 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. APPELSTRUDEL Was de kip en dep hem droog. Snijd hem in stukken en verwijder het vet. Doe de boter of margarine in een kleine magnetronbestendige schaal. Doe het deksel erop en laat de boter 1 minuut smelten op 350 W. Meng het zoete paprikapoeder of de sojasaus erdoor en strijk dit mengsel uit over de kip. Doe de kip in een magnetronbestendige schaal en voeg de basilicum en de wijn toe. Doe het deksel op de schaal en laat 12 minuten koken op 750 W. Meng de room met het maïsmeel en schenk deze over de kip. Laat afgedekt nog 2-3 minuten koken op 750 W. Voeg naar smaak zout toe en de geraspte amandel. Snijd de druiven doormidden en verwijder de zaadjes. Leg de kip op een serveerschaal en garneer hem met de druiven en de geroosterde amandelvlokken. Als u de amandelvlokken wilt roosteren, spreid ze dan uit op de crispplaat en rooster ze 2-3 minuten met de crispfunctie, waarbij u ze om de minuut roert. FUNCTIE: CRISP VOORBEREIDING: 15 MIN. BEREIDINGSDUUR: 15-16 MIN VOOR 6-8 PORTIES INGREDIËNTEN 2 vellen bladerdeeg van 220-240 g per stuk 6 appels 1 sinaasappel 50 g walnoten 50 g pijnboompitten 1 tl (5 ml) kaneel 50 g rozijnen 50 ml rum 50 g suiker 100 g broodkruim 1. VOOR HET BESTRIJKEN: 1 ei 50 ml melk 7. 2. 3. 4. 5. 6. 8. Laat de rozijnen in de rum weken. Schil de appels, snijd ze in stukjes en meng ze met de gehakte walnoten, pijnboompitten, sinaasappelschil en kaneel. Leg de vellen bladerdeeg gedeeltelijk op elkaar en rol ze uit met een deegroller. Doe de rozijnen en het broodkruim bij het appelmengsel. Het broodkruim absorbeert het vocht uit de appels. Leg het appelmengsel op het bladerdeeg en rol het in de lengte op. Vorm een cirkel van de rol en leg deze op de crispplaat, waarbij u het papier van het bladerdeeg op de bodem van de plaat laat. Knijp de strudel een beetje in vorm. Snijd het deeg een paar keer in en bestrijk het met een mengsel van ei en melk. Bak 15-16 minuten met de crispfunctie. 19 CSC_00307_WE.indd 19 30-11-2009 10:30:47 Stoomrecepten Steeds meer mensen gebruiken stoom om hun gerechten te bereiden. Bovendien wordt stoom gezien als één van de gezondste manieren van koken. Geschikt voor de meeste voedselsoorten met een verrassende variëteit aan recepten, kan je groenten, vis, vlees en zelfs fruit stomen. De stoomschaal is ontworpen om met de magnetron op de meest optimale manier te stomen. Het water in het onderste deel van de schaal wordt verwarmd en stoomt het voedsel daarboven. Stoom zorgt voor een snelle en gezonde manier van koken met behoud van mineralen en vitaminen. RIJST MET CHAMPIGNONS FUNCTIE: 6TH SENSE STOMEN VOORBEREIDEN: 15 MINUTEN BEREIDEN: 10 – 18 MINUTEN VOOR 4 PERSONEN INGREDIËNTEN 350 g rijst zout water, voldoende voor de hoeveelheid rijst 250 g gesmoorde champignons basilicum GESTOOMDE GEMENGDE GROENTEN 1. 2. 3. Doe de rijst in het onderste gedeelte van de stoompan en voeg water en zout toe. Doe het deksel op de pan en kook de rijst 10 minuten met de 6TH SENSE-stoomfunctie (of de aanbevolen kooktijd voor de rijst). Laat de rijst enkele minuten rusten en doe hem vervolgens in een ingevette cakevorm. Stort de rijst op een serveerschaal en garneer hem met de gesmoorde champignons en verse basilicum. FUNCTIE: 6TH SENSE STOMEN VOORBEREIDEN: 10 MINUTEN BEREIDEN: 6– 10 MINUTEN VOOR 4 PERSONEN INGREDIËNTEN 50 g courgette 50 g asperges 50 g worteltjes 50 g sperziebonen 50 g aardappelen 50 g bloemkool 100 ml water zout 1. 2. 3. Maak de groenten schoon. Schil de aardappelen en worteltjes en snijd ze in stukken. Snijd ook de courgette in stukken en verdeel de bloemkool in roosjes. Schenk het water in het onderste gedeelte van de stoompan en voeg zout toe. Zet het stoomrooster (inzetstuk) op de pan en leg de groenten in groepjes op het rooster. Doe het deksel erop. Kook de groenten 6 - 10 minuten met de 6TH SENSEstoomfunctie. Opmerking! De ingestelde stoomtijd hangt af van het seizoen! 20 CSC_00307_WE.indd 20 30-11-2009 10:30:50 Combirecepten LASAGNE VOOR 4-6 PERSONEN INGREDIËNTEN VOOR DE VLEESSAUS: 500 g rundergehakt 1 middelgrote ui, 100-125 g, fijngesnipperd 1 teentje knoflook, geperst 15 g boter (1 el) 2 el olie 500 g gepelde tomaten uit blik 1 ½ runderbouillonblokje + 100 ml (1 dl) water zout, peper, kruiden VOOR DE WITTE SAUS: 50 g boter 40 g bloem (¾ dl) 600 ml melk (6 dl) zout nootmuskaat 300 g lasagnevellen 40-50 g geraspte Parmezaanse kaas ca. 30 g (2 el) boter, in klontjes 100 g mozzarella, grof geraspt FUNCTIE: MAGNETRON, CONVECTIE + MAGNETRON VOORBEREIDEN: 1 UUR BEREIDEN: 12-16 MINUTEN 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. Bak het vlees met de ui en de knoflook in de boter en de olie bruin. Voeg de tomaten en de verkruimelde bouillonblokjes + water en kruiden toe en laat dit ongeveer één uur sudderen, terwijl u ondertussen de witte saus maakt. Doe de boter voor de witte saus in een magnetronbestendige schaal. Laat de boter 1-1 ½ smelten op 350W. Roer de bloem en de melk erdoor. Laat de saus 6-7 minuten koken op 750W tot hij dik is. Roer om de minuut om te voorkomen dat de saus aanbakt aan de bodem. Breng de saus op smaak met zout en nootmuskaat. Als u lasagnevellen gebruikt die voorgekookt moeten worden, kook dan 3 of 4 lasagnevellen tegelijk in kokend water met zout. Laat ze uitlekken, leg ze op een schone theedoek en dep ze droog. Als u voorgekookte of verse lasagnevellen gebruikt kunt u deze stap overslaan. Beboter een rechthoekige ovenvaste en magnetronbestendige schaal (30 x 20 cm), verdeel een laag gehaktsaus over de bodem van de schaal, leg er een laag lasagnevellen over, een laag witte saus en wat mozzarella. Herhaal dit tot alle lasagnevellen en de saus op zijn. Bestrooi de bovenkant met Parmezaanse kaas en verdeel er klontjes boter over. Zet de schaal op het onderste rooster en bak de lasagne 23-25 minuten met de Convectie-functie op 200-210°C + magnetron 160W. 21 CSC_00307_WE.indd 21 30-11-2009 10:30:52 KAASSOUFFLÉ FUNCTIE: MAGNETRON, SNEL VERWARMEN, CONVECTIE VOORBEREIDEN: 12-15 MINUTEN BEREIDEN: 40-50 MINUTEN VOOR 6 PERSONEN INGREDIËNTEN 75 g boter 75 g bloem (1¼ dl) 500 ml melk (5 dl) 25 g maïzena (2 ½ el) 150 g (Cheddar) kaas, grofgemalen (5 dl) 6 eieren, gescheiden zout, peper 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. Doe de boter in een magnetronbestendige schaal die groot genoeg is voor het soufflébeslag. Laat de boter afgedekt 2 minuten smelten op 350W. Roer de bloem erdoor en klop geleidelijk de melk erdoor. Laat het mengsel zonder deksel 6-7 minuten koken op 750W tot het dik is. Roer het mengsel om de minuut door. Voeg de maïzena en de kaas toe. Roer de eidooiers er één voor één door en breng het geheel op smaak met zout en peper. Klop de eiwitten stijf. Spatel de eiwitten voorzichtig door het kaasmengsel. Doe het mengsel in een grote, licht ingevette souffléschaal. Verwarm de oven voor op 175°C met de functie Snel verwarmen en zet de schaal op het onderste rooster. Bak de soufflé 40-50 minuten met de Convectie-functie op 170175°C. Doe de deur van de oven niet open tijdens het bakken om te voorkomen dat de soufflé inzakt. ZALMSTEAKS UIT DE OVEN VOOR 4-6 PERSONEN INGREDIËNTEN 4-6 graatloze zalmsteaks (ong. 150 g per stuk) zout, peper 30-40 g boter (2-2 ½ el) SAUS: 200 ml (2 dl) kookroom of crème fraîche 200 ml (2 dl) water 1 groente- of kruidenbouillonblokje peper dragon 10 ml (2 tl) Dijon-mosterd FUNCTIE: MAGNETRON, SNEL VERWARMEN, CONVECTIE + MAGNETRON VOORBEREIDEN: 5 MINUTEN BEREIDEN: 12-16 MINUTEN 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. Spoel de zalm goed af en dep hem droog. Bestrooi hem met zout en peper. Smelt de boter in een magnetronbestendige kom met deksel ½-1 minuut op magnetronvermogen 350W. Leg de steaks in een licht ingevette, ovenvaste en magnetronbestendige lage schaal en bestrooi ze met zout en peper. Bestrijk de bovenkant van de steaks met de boter. Verwarm de oven voor op 200°C met de functie Snel verwarmen. Zet de schaal op het onderste rooster en bak de steaks 1216 minuten met de Convectie-functie op 200-210°C + 160W magnetronvermogen (de bereidingstijd hangt af van de dikte van de steaks). Maak ondertussen de saus. Meng alle ingrediënten in een steelpan. Breng de saus aan de kook terwijl u voortdurend roert. Laat de saus enkele minuten sudderen tot hij dik is. Serveer de vis en de saus samen met gekookte aardappelen en gekookte groente naar keuze, zoals asperges of broccoli. Garneer met citroen. De zalm en de saus kunnen ook koud geserveerd worden 22 CSC_00307_WE.indd 22 30-11-2009 10:30:55
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40

Whirlpool AMW 848/IXL de handleiding

Type
de handleiding