Stoom nl
13
8. Zet de stoomset weg. Niet op de ovendeur plaatsen!
:Waarschuwing
Risico van verbranding!
De handgreep van de glazen deksel wordt zeer heet.
Glazen deksel altijd met pannenlappen afnemen.
:Waarschuwing
Risico van verbranding!
Wanneer het glazen deksel of de kunststof omlijsting
wordt opgetild komt er hete stoom vrij. Til het glazen
deksel of de kunststof omlijsting van achteren op,
zodat de hete stoom van het lichaam af naar buiten
kan gaan.
9. Neem het glazen deksel af.
Na het stomen
1. Laat de binnenruimte afkoelen.
2. Maak de binnenruimte met helder water schoon.
3. Wrijf de binnenruimte, achter de deurdichting en de
druppelgoot, tussen ovendeur en oven met een
zachte doek droog.
Bereidingstabel
De gegevens in de bereidingstabel zijn richtwaarden en
kunnen afhankelijk van de aard, de grootte en rijpheid
van het gerecht variëren.
Diepvrieslevensmiddelen niet ontdooien voor het
stomen. De bereidingstijd is ca. 5 minuten langer.
Te bereiden gerecht Bereiding Stoomvloeistof in
ml
Tijdsduur in
minuten
Bloemkool roosjes (stronk ingesneden) 500 20 - 25
Bloemkool heel 500 25 - 30
Bloemkool, diepvries roosjes 500 20 - 25
Broccoli, vers roosjes (stronk ingesneden) 500 18 - 25
Broccoli, diepvries roosjes 500 16 - 20
Erwten, vers 500 15 - 20
Erwten, diepvries 500 15 - 20
Venkel, vers gehalveerd, stronkjes verwijderd 500 35 - 45
Venkel, vers plakjes 500 20 - 25
Groene bonen 500 30 - 40
Groene bonen, diepvries 500 20 - 25
Wortelen plakjes, geschaafd 500 20 - 25
Knolselderij plakjes, geschaafd 500 35 - 40
Prei dunne plakjes of ruiten 500 15 - 20
Maïskolven heel 750 45 - 55
Paprika in repen gesneden, afhankelijk van de rijpheid 500 30 - 40
Aardappels in de schil afhankelijk van de grootte 750 50 - 65
Spruitjes, vers stronkjes insnijden 500 30 - 40
Spruitjes, diepvries 500 20 - 30
Gekookte aardappels dunne aardappelpartjes 750 30 - 35
Gekookte aardappels in vieren 750 35 - 45
courgette in de lengte gehalveerd, plakjes 500 15 - 25
Bleekselderij afhankelijk van de dikte 500 25 - 35
Asperges, groen afhankelijk van de dikte 500 25 - 35
Eieren, hard gekookt tot 20 stuks 500 20 - 25
Eiergelei in porseleinen koppen 500 35 - 40
Rijst 200 g rijst en 350 ml water 750 35 - 40