Neff Z19DD10X0 de handleiding

Type
de handleiding
Ø Gebrauchsanleitung ..............................3
ÞNotice d'utilisation ..................................7
é Gebruiksaanwijzing .............................11
Ú Instruction manual ..............................15
Dampfset für Backöfen
Set à vapeur pour fours
Stoomset voor ovens
Steam set for ovens
Z19DD10X0
fr Nettoyage
10
DNettoyage
Nettoyage
Attention !
Nettoyage du set vapeur : ne pas nettoyer le set vapeur
au lave-vaisselle. Cela endommage le set vapeur.
Nettoyez le set vapeur avec un chiffon doux et un
produit à vaisselle usuel du commerce.
Pour le nettoyage, n'utilisez pas de produits agressifs
ou récurants ni d'objets abrasifs.
Enlevez les résidus de calcaire avec un produit de
nettoyage vinaigré usuel du commerce. Rincez à l'eau
claire et séchez avec un chiffon doux.
Ne grattez pas les restes d'aliment séchés, mais
ramollissez-les avec de l'eau additionnée de produit à
vaisselle.
Oeufs, durs Jusqu'à 20 pièces 500 20 - 25
Eierstich (royale) Dans des tasses en porcelaine 500 35 - 40
Riz 200 g de riz et 350 ml d'eau 750 35 - 40
Filet de poisson Par ex. carrelet 500 10 - 20
Steaks de poisson Env. 150 - 200 g/tranche, par ex. saumon, thon 500 15 - 25
Petits poissons Env. 200 - 250 g/pièce par ex. truite, maquereau 500 15 - 25
Grands poissons Env. 800 - 1000 g par ex. truite, dorade 500 25 - 35
Bœuf Env. 1000 g selon l'épaisseur 750 75 - 90
Porc Filet env. 500 g / pièce 750 30 - 40
Viande de volaille Env. 200 g / pièce par ex. blanc de dinde ou de poulet 500 30 - 40
Aliment à cuire Préparation Liquide d'étuvage
en ml
Durée en mi-
nutes
nl
11
é Gebruiksaanwijzing
(
Belangrijke veiligheidsvoorschriften . . . . . . . . 11
7 Milieubescherming. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 11
K Voor het eerste gebruik . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 11
` Stoom . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 12
D Reinigen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 14
( Belangrijke
veiligheidsvoorschriften
Belangrijke veiligheidsvoorschriften
Lees deze gebruiksaanwijzing zorgvuldig
door. Bewaar de gebruiksaanwijzing
goed.Mocht u het apparaat doorgeven, geef
dan ook de gebruiksaanwijzingen mee.
Gebruik de stoomset uitsluitend voor het
stomen van gerechten.
:Waarschuwing
Risico van verbranding!
Het toestel wordt zeer heet. Nooit de hete
vlakken in de binnenruimte of
verwarmingselementen aanraken. Het
apparaat altijd laten afkoelen. Zorg ervoor
dat er geen kinderen in de buurt zijn.
Risico van verbranding!
Toebehoren of vormen worden zeer heet.
Neem hete toebehoren en vormen altijd met
behulp van een pannenlap uit de
binnenruimte.
Ovendeur als vlak om op te zitten of iets op
te plaatsen
Niet op de open ovendeur zitten of staan.
Geen vormen of toebehoren op de ovendeur
plaatsen.
7Milieubescherming
Milieubescherming
Oude, gebruikte apparaten zijn geen waardeloos afval.
Door een milieuvriendelijke afvoer kunnen waardevolle
grondstoffen worden teruggewonnen.
Uw nieuwe apparaat werd tijdens het transport naar u
beschermd door de verpakking. Al het gebruikte
materiaal is milieuvriendelijk en kan opnieuw worden
gebruikt. Help hieraan mee en laat het
verpakkingsmateriaal volgens de bestaande
milieuvoorschriften afvoeren.
Vraag bij uw speciaalzaak of bij uw gemeente om
actuele informatie over de recycling.
KVoor het eerste gebruik
Voor het eerste gebruik
Is de stoomset beschadigd, dan mag u hem niet in
gebruik nemen.
Maak de stoomset en alle toebehoren schoon met heet
zeepsop.
Plak de bijgevoegde beschermfolie onder het
vooruitstekende deel van het werkblad. Hiervoor de
folie eraf trekken, vastlijmen en bijsnijden.
nl Stoom
12
`Stoom
Stoom
De basis van de stoomset bestaat uit de ovenpan, de
kunststof omlijsting en het glazen deksel.
Kies afhankelijk van de hoeveelheden en de grootte van
het te bereiden gerecht de juiste stoombak. Voor het
klaarmaken van rijst of sauzen kunt u de bak zonder
gaatjes, grootte S, erbij gebruiken.
Gebruik alleen de meegeleverde originele onderdelen.
Meer informatie over de bereiding met stoom vindt u in
de bijgevoegde brochure.
U kunt de ovenpan ook afzonderlijk gebruiken,
bijvoorbeeld voor het klaarmaken van grote
ovenschotels.
Stomen
De oven mag tijdens de bereiding niet worden
geopend. Uitzondering: wanneer verschillende
gerechten worden gecombineerd waarvan de
bereidingstijden erg uiteenlopen.
De bereidingstijd wordt bepaald door de grootte van
het product.Bij het tegelijkertijd garen van
levensmiddelen met verschillende bereidingstijden
geldt:
Snijd het levensmiddel dat een langere
bereidingstijd heeft in kleinere stukken
Maak de bereidingstijd voor gevoelige
levensmiddelen langer door grotere stukken te
garen
In principe wordt voor het stomen 500 ml water (niet
gedestilleerd) gebruikt. Uitzondering: levensmiddelen
die opzwellen (bijv. aardappels) en ingrediënten met
lange bereidingstijden hebben 750 ml water nodig (zie
de bereidingstabel of de bijgevoegde brochure).
1. Verwarm de oven 10 minuten voor bij 150°C
onderwarmte of met stomen in de stoomset ¦. .
Aanwijzing: De verwarmingsmethode “Stomen met
stoomset ¦” activeert u via de basisinstelling
„Favorieten“. In de gebruiksaanwijzing bij uw oven,
in het hoofdstuk Basisinstellingen vindt u meer
informatie.
2. Doe het water in de ovenpan.
3. Plaats het te bereiden gerecht in de stoomset.
4. Plaats de kunststof omlijsting zó dat hij goed aansluit
op de braadslede.
5. Plaats de glazen deksel zó dat de dichting ervan
rondom goed aansluit op de kunststof omlijsting.
6. Plaats de stoomset op hoogte 1.
:Waarschuwing
Risico van verbranding!
Bij het openen van de oven kan hete stoom
vrijkomen.De oven na de bereiding voorzichtig
openen.
7. Neem de stoomset na afloop van de bereiding uit de
oven. Gebruik hiervoor geschikte pannenlappen.
#
+
3
( Ovenpan
0 Stoombak met gaatjes, grootte L
8 Kunststof omlijsting
@ Stoombak, met gaatjes, grootte S
H Stoombak, zonder gaatjes, grootte S
P Glazen deksel
Stoom nl
13
8. Zet de stoomset weg. Niet op de ovendeur plaatsen!
:Waarschuwing
Risico van verbranding!
De handgreep van de glazen deksel wordt zeer heet.
Glazen deksel altijd met pannenlappen afnemen.
:Waarschuwing
Risico van verbranding!
Wanneer het glazen deksel of de kunststof omlijsting
wordt opgetild komt er hete stoom vrij. Til het glazen
deksel of de kunststof omlijsting van achteren op,
zodat de hete stoom van het lichaam af naar buiten
kan gaan.
9. Neem het glazen deksel af.
Na het stomen
1. Laat de binnenruimte afkoelen.
2. Maak de binnenruimte met helder water schoon.
3. Wrijf de binnenruimte, achter de deurdichting en de
druppelgoot, tussen ovendeur en oven met een
zachte doek droog.
Bereidingstabel
De gegevens in de bereidingstabel zijn richtwaarden en
kunnen afhankelijk van de aard, de grootte en rijpheid
van het gerecht variëren.
Diepvrieslevensmiddelen niet ontdooien voor het
stomen. De bereidingstijd is ca. 5 minuten langer.
Te bereiden gerecht Bereiding Stoomvloeistof in
ml
Tijdsduur in
minuten
Bloemkool roosjes (stronk ingesneden) 500 20 - 25
Bloemkool heel 500 25 - 30
Bloemkool, diepvries roosjes 500 20 - 25
Broccoli, vers roosjes (stronk ingesneden) 500 18 - 25
Broccoli, diepvries roosjes 500 16 - 20
Erwten, vers 500 15 - 20
Erwten, diepvries 500 15 - 20
Venkel, vers gehalveerd, stronkjes verwijderd 500 35 - 45
Venkel, vers plakjes 500 20 - 25
Groene bonen 500 30 - 40
Groene bonen, diepvries 500 20 - 25
Wortelen plakjes, geschaafd 500 20 - 25
Knolselderij plakjes, geschaafd 500 35 - 40
Prei dunne plakjes of ruiten 500 15 - 20
Maïskolven heel 750 45 - 55
Paprika in repen gesneden, afhankelijk van de rijpheid 500 30 - 40
Aardappels in de schil afhankelijk van de grootte 750 50 - 65
Spruitjes, vers stronkjes insnijden 500 30 - 40
Spruitjes, diepvries 500 20 - 30
Gekookte aardappels dunne aardappelpartjes 750 30 - 35
Gekookte aardappels in vieren 750 35 - 45
courgette in de lengte gehalveerd, plakjes 500 15 - 25
Bleekselderij afhankelijk van de dikte 500 25 - 35
Asperges, groen afhankelijk van de dikte 500 25 - 35
Eieren, hard gekookt tot 20 stuks 500 20 - 25
Eiergelei in porseleinen koppen 500 35 - 40
Rijst 200 g rijst en 350 ml water 750 35 - 40
nl Reinigen
14
DReinigen
Reinigen
Attentie!
Stoomset reinigen: stoomset niet in de vaatwasmachine
reinigen. De stoomset raakt dan beschadigd. Reinig de
stoomset met een zachte doek en een in de handel
gebruikelijk schoonmaakmiddel.
Gebruik voor het schoonmaken geen scherpe of
schurende middelen en geen krassende voorwerpen.
Verwijder kalkresten met een in de handel gebruikelijk
schoonmaakmiddel met azijn. Naspoelen met helder
water en droogwrijven met een zachte doek.
Krab geen opgedroogde etensresten weg, maar
verwijder ze met zeepsop.
Visfilet bijv. schol 500 10 - 20
Vissteaks ca. 150 - 200 g / moot, bijv. zalm, tonijn 500 15 - 25
Vis per portie ca. 200 - 250 g / stuk, bijv. forel, makreel 500 15 - 25
Grote vissen ca. 800 - 1000 g, bijv. forel, brasem 500 25 - 35
Rundvlees ca. 1000 g, afhankelijk van de dikte 750 75 - 90
Varkensvlees Filet ca. 500 g / stuk 750 30 - 40
Vlees van gevogelte ca. 200 g / stuk, bijv. kalkoen- en kippenborst 500 30 - 40
Te bereiden gerecht Bereiding Stoomvloeistof in
ml
Tijdsduur in
minuten
www.neff-international.com
*9001048262*
9001048262 941024
Constructa Neff
Vertriebs-GmbH
Carl-Wery-Straße 34
D-81739 München
Register your product online

Documenttranscriptie

Dampfset für Backöfen Set à vapeur pour fours Stoomset voor ovens Steam set for ovens Ø Gebrauchsanleitung ..............................3 ÞNotice d'utilisation ..................................7 é Gebruiksaanwijzing .............................11 Ú Instruction manual ..............................15 Z19DD10X0 fr Nettoyage Aliment à cuire Préparation Oeufs, durs Eierstich (royale) Riz Filet de poisson Steaks de poisson Petits poissons Grands poissons Bœuf Porc Viande de volaille Jusqu'à 20 pièces Dans des tasses en porcelaine 200 g de riz et 350 ml d'eau Par ex. carrelet Env. 150 - 200 g/tranche, par ex. saumon, thon Env. 200 - 250 g/pièce par ex. truite, maquereau Env. 800 - 1000 g par ex. truite, dorade Env. 1000 g selon l'épaisseur Filet env. 500 g / pièce Env. 200 g / pièce par ex. blanc de dinde ou de poulet DNettoyage Attention ! Nettoyage du set vapeur : ne pas nettoyer le set vapeur au lave-vaisselle. Cela endommage le set vapeur. Nettoyez le set vapeur avec un chiffon doux et un produit à vaisselle usuel du commerce. egayo t eN Pour le nettoyage, n'utilisez pas de produits agressifs ou récurants ni d'objets abrasifs. Enlevez les résidus de calcaire avec un produit de nettoyage vinaigré usuel du commerce. Rincez à l'eau claire et séchez avec un chiffon doux. Ne grattez pas les restes d'aliment séchés, mais ramollissez-les avec de l'eau additionnée de produit à vaisselle. 10 Liquide d'étuvage en ml 500 500 750 500 500 500 500 750 750 500 Durée en minutes 20 - 25 35 - 40 35 - 40 10 - 20 15 - 25 15 - 25 25 - 35 75 - 90 30 - 40 30 - 40 nl é Gebruiksaanwijzing ( Belangrijke veiligheidsvoorschriften . . . . . . . . 11 7 Milieubescherming. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 11 K Voor het eerste gebruik . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 11 ` Stoom . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 12 D Reinigen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 14 ( Belangrijke veiligheidsvoorschriften Lees deze gebruiksaanwijzing zorgvuldig door. Bewaar de gebruiksaanwijzing goed.Mocht u het apparaat doorgeven, geef dan ook de gebruiksaanwijzingen mee. Gebruik de stoomset uitsluitend voor het stomen van gerechten. 7Milieubescherming Oude, gebruikte apparaten zijn geen waardeloos afval. Door een milieuvriendelijke afvoer kunnen waardevolle grondstoffen worden teruggewonnen. Uw nieuwe apparaat werd tijdens het transport naar u beschermd door de verpakking. Al het gebruikte materiaal is milieuvriendelijk en kan opnieuw worden gebruikt. Help hieraan mee en laat het verpakkingsmateriaal volgens de bestaande milieuvoorschriften afvoeren. Vraag bij uw speciaalzaak of bij uw gemeente om actuele informatie over de recycling. g n i mr e h c s e b u e i l i M KVoor het eerste gebruik ne t f i rhcs ro vsd i ehg i l i ev ek j i rgna l eB : Waarschuwing Is de stoomset beschadigd, dan mag u hem niet in gebruik nemen. Maak de stoomset en alle toebehoren schoon met heet zeepsop. Plak de bijgevoegde beschermfolie onder het vooruitstekende deel van het werkblad. Hiervoor de folie eraf trekken, vastlijmen en bijsnijden. k i u r beg e t s r e t eh r o V Risico van verbranding! Het toestel wordt zeer heet. Nooit de hete vlakken in de binnenruimte of verwarmingselementen aanraken. Het apparaat altijd laten afkoelen. Zorg ervoor dat er geen kinderen in de buurt zijn. Risico van verbranding! ■ Toebehoren of vormen worden zeer heet. Neem hete toebehoren en vormen altijd met behulp van een pannenlap uit de binnenruimte. ■ Ovendeur als vlak om op te zitten of iets op te plaatsen Niet op de open ovendeur zitten of staan. Geen vormen of toebehoren op de ovendeur plaatsen. 11 Stoom nl `Stoom De basis van de stoomset bestaat uit de ovenpan, de kunststof omlijsting en het glazen deksel. Kies afhankelijk van de hoeveelheden en de grootte van het te bereiden gerecht de juiste stoombak. Voor het klaarmaken van rijst of sauzen kunt u de bak zonder gaatjes, grootte S, erbij gebruiken. Gebruik alleen de meegeleverde originele onderdelen. Meer informatie over de bereiding met stoom vindt u in de bijgevoegde brochure. U kunt de ovenpan ook afzonderlijk gebruiken, bijvoorbeeld voor het klaarmaken van grote ovenschotels. mo tS  3  + ( 0 8 @ H P Ovenpan Stoombak met gaatjes, grootte L Kunststof omlijsting Stoombak, met gaatjes, grootte S Stoombak, zonder gaatjes, grootte S Glazen deksel Stomen De oven mag tijdens de bereiding niet worden geopend. Uitzondering: wanneer verschillende gerechten worden gecombineerd waarvan de bereidingstijden erg uiteenlopen. De bereidingstijd wordt bepaald door de grootte van het product.Bij het tegelijkertijd garen van levensmiddelen met verschillende bereidingstijden geldt: ■ ■ Snijd het levensmiddel dat een langere bereidingstijd heeft in kleinere stukken Maak de bereidingstijd voor gevoelige levensmiddelen langer door grotere stukken te garen In principe wordt voor het stomen 500 ml water (niet gedestilleerd) gebruikt. Uitzondering: levensmiddelen die opzwellen (bijv. aardappels) en ingrediënten met lange bereidingstijden hebben 750 ml water nodig (zie de bereidingstabel of de bijgevoegde brochure). 12 # 1. Verwarm de oven 10 minuten voor bij 150°C 2. 3. 4. 5. 6. onderwarmte † of met stomen in de stoomset ¦. . Aanwijzing: De verwarmingsmethode “Stomen met stoomset ¦” activeert u via de basisinstelling „Favorieten“. In de gebruiksaanwijzing bij uw oven, in het hoofdstuk Basisinstellingen vindt u meer informatie. Doe het water in de ovenpan. Plaats het te bereiden gerecht in de stoomset. Plaats de kunststof omlijsting zó dat hij goed aansluit op de braadslede. Plaats de glazen deksel zó dat de dichting ervan rondom goed aansluit op de kunststof omlijsting. Plaats de stoomset op hoogte 1.  : Waarschuwing Risico van verbranding! Bij het openen van de oven kan hete stoom vrijkomen.De oven na de bereiding voorzichtig openen. 7. Neem de stoomset na afloop van de bereiding uit de oven. Gebruik hiervoor geschikte pannenlappen. Stoom 8. Zet de stoomset weg. Niet op de ovendeur plaatsen! nl 9. Neem het glazen deksel af. : Waarschuwing Risico van verbranding! De handgreep van de glazen deksel wordt zeer heet. Glazen deksel altijd met pannenlappen afnemen. : Waarschuwing Risico van verbranding! Wanneer het glazen deksel of de kunststof omlijsting wordt opgetild komt er hete stoom vrij. Til het glazen deksel of de kunststof omlijsting van achteren op, zodat de hete stoom van het lichaam af naar buiten kan gaan. Na het stomen 1. Laat de binnenruimte afkoelen. 2. Maak de binnenruimte met helder water schoon. 3. Wrijf de binnenruimte, achter de deurdichting en de druppelgoot, tussen ovendeur en oven met een zachte doek droog. Bereidingstabel De gegevens in de bereidingstabel zijn richtwaarden en kunnen afhankelijk van de aard, de grootte en rijpheid van het gerecht variëren. Te bereiden gerecht Bereiding Bloemkool Bloemkool Bloemkool, diepvries Broccoli, vers Broccoli, diepvries Erwten, vers Erwten, diepvries Venkel, vers Venkel, vers Groene bonen Groene bonen, diepvries Wortelen Knolselderij Prei Maïskolven Paprika Aardappels in de schil Spruitjes, vers Spruitjes, diepvries Gekookte aardappels Gekookte aardappels courgette Bleekselderij Asperges, groen Eieren, hard gekookt Eiergelei Rijst Diepvrieslevensmiddelen niet ontdooien voor het stomen. De bereidingstijd is ca. 5 minuten langer. roosjes (stronk ingesneden) heel roosjes roosjes (stronk ingesneden) roosjes gehalveerd, stronkjes verwijderd plakjes plakjes, geschaafd plakjes, geschaafd dunne plakjes of ruiten heel in repen gesneden, afhankelijk van de rijpheid afhankelijk van de grootte stronkjes insnijden dunne aardappelpartjes in vieren in de lengte gehalveerd, plakjes afhankelijk van de dikte afhankelijk van de dikte tot 20 stuks in porseleinen koppen 200 g rijst en 350 ml water Stoomvloeistof in ml 500 500 500 500 500 500 500 500 500 500 500 500 500 500 750 500 750 500 500 750 750 500 500 500 500 500 750 Tijdsduur in minuten 20 - 25 25 - 30 20 - 25 18 - 25 16 - 20 15 - 20 15 - 20 35 - 45 20 - 25 30 - 40 20 - 25 20 - 25 35 - 40 15 - 20 45 - 55 30 - 40 50 - 65 30 - 40 20 - 30 30 - 35 35 - 45 15 - 25 25 - 35 25 - 35 20 - 25 35 - 40 35 - 40 13 nl Reinigen Te bereiden gerecht Bereiding Visfilet Vissteaks Vis per portie Grote vissen Rundvlees Varkensvlees Vlees van gevogelte bijv. schol ca. 150 - 200 g / moot, bijv. zalm, tonijn ca. 200 - 250 g / stuk, bijv. forel, makreel ca. 800 - 1000 g, bijv. forel, brasem ca. 1000 g, afhankelijk van de dikte Filet ca. 500 g / stuk ca. 200 g / stuk, bijv. kalkoen- en kippenborst DReinigen Attentie! Stoomset reinigen: stoomset niet in de vaatwasmachine reinigen. De stoomset raakt dan beschadigd. Reinig de stoomset met een zachte doek en een in de handel gebruikelijk schoonmaakmiddel. neg i n i eR Gebruik voor het schoonmaken geen scherpe of schurende middelen en geen krassende voorwerpen. Verwijder kalkresten met een in de handel gebruikelijk schoonmaakmiddel met azijn. Naspoelen met helder water en droogwrijven met een zachte doek. Krab geen opgedroogde etensresten weg, maar verwijder ze met zeepsop. 14 Stoomvloeistof in ml 500 500 500 500 750 750 500 Tijdsduur in minuten 10 - 20 15 - 25 15 - 25 25 - 35 75 - 90 30 - 40 30 - 40 Constructa Neff Vertriebs-GmbH Carl-Wery-Straße 34 D-81739 München Register your product online *9001048262* www.neff-international.com 9001048262 941024
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20

Neff Z19DD10X0 de handleiding

Type
de handleiding