Kenwood FS260 Handleiding

Categorie
Stoomkokers
Type
Handleiding
Kenwood
Instructions page 1 - 11
Because steamed food retains more of its natural goodness and flavour, your
Kenwood Automatic food steamer brings healthy eating one step closer. And it
won't keep you waiting, because its fast-steam technology means it will start
steaming within moments of being switched on. It has a generous interior, an
oval shape designed for cooking whole fish and a timer that rings when your
food's ready. So enjoy healthy food the easy way with your Kenwood Automatic
steamer.
Instructies bladzijde 12 – 20
Omdat gestoomd voedsel meer van zijn natuurlijke kwaliteit en smaak behoudt,
brengt uw Kenwood automatische stoompan u een stap dichterbij een gezonde
maaltijd. En u hoeft er niet eens lang op te wachten, want de snelstoom-
technologie van deze pan zorgt ervoor dat het stomen al enkele momenten na
het inschakelen van de pan begint. De pan heeft een ruime binnenkant, is ovaal
vormgegeven speciaal voor het hereiden van hele vis, en heeft een
tijdschakelaar die rinkelt zodra uw eten klaar is. Geniet dus op eenvoudige wijze
van gezond voedsel met uw Kenwood Automatische Stoompan.
Mode d’emploi page 22 - 29
Vous avez maintenant fait un pas en avant vers une alimentation saine car avec
votre appareil de cuisson à la vapeur, la nourriture garde toutes ses vitamines et
sa saveur. Vous gagnez du temps également, parce qu’avec la technologie de
la cuisson-vapeur rapide, dès que l’appareil est en marche, la vapeur est
instantanée. L’habitacle de appareil est grand, de forme ovale pour vous
permettre de cuire un poisson entier et son minuteur sonne quand les aliments
sont cuits. Alors profitez de cette nourriture saine sans effort que votre appareil
de cuisson à la vapeur Kenwood Automatic vous apporte.
GB
NL
F
1
veiligheid apparaat
Dit apparaat produceert stoom waaraan u zich kunt verbranden.
Zorg dat u zich niet verbrandt aan de stoom die uit uw stoompan komt,
vooral wanneer u de deksel verwijdert.
Wees voorzichtig bij aanraking van de onderdelen: vocht of condensatie
zullen zeer heet zijn. Gebruik ovenwanten.
Kinderen en zieke personen mogen de stoompan uitsluitend onder
toezicht gebruiken.
Laat het snoer nooit op de grond hangen omdat kinderen het dan vast
kunnen pakken.
Gebruik de stoompan nooit als hij beschadigd is. Laat de pan nakijken
of repareren: zie ‘klantenservice’ op pagina 17.
Dompel stoompan, snoer of stekker nooit onder in water - u zou een
elektrische schok kunnen krijgen. Zorg dat de tijdschakelaar schoon en
droog blijft.
Plaats uw stoompan nooit op een fornuis of in een oven.
Verplaats uw stoompan nooit als er hete etenswaren of vloeistoffen
inzitten.
veiligheid voedsel
Zorg dat vlees, vis en zeevruchten goed gaar zijn. Laat deze producten
ontdooien voor gebruik.
Als u meer dan één mandje gebruikt, moet u vlees, gevogelte en vis in
het onderste mandje doen zodat het ongekookte vocht hiervan niet op
het onderliggende voedsel kan druppen.
voordat u de stekker in het stopcontact steekt
Controleer of de stroomvoorziening overeenkomt met de gegevens op
de onderzijde van uw stoompan.
Deze stoompan voldoet aan EG-Richtlijn 89/336/EEC.
voordat u de stoompan voor het eerst gaat gebruiken
1 Verwijder alle verpakkingsmaterialen en etiketten.
2 Was de onderdelen: zie ‘reiniging’ op pagina 16.
3 Doe het waterreservoir af met een vochtige doek en droog het daarna af.
KENWOOD FS250 & FS260
veiligheid
12
NL
deksel
rijstkom
mandjes*
druppelplateau
tijdschakelaar
neonlampje
scheidingsring*
waterreservoir
zeef
onderstel
* Bij de FS260 wordt een
extra mandje en een
scheidingsring
meegeleverd
KENWOOD FS250 & FS260
ken uw Kenwood stoompan
13
NL
Houd uw stoompan uit de buurt van muren en overhangende
kasten: de stoom zou beschadigingen kunnen veroorzaken.
Kruid voedsel pas na het stomen. Als er specerijen in het water
terecht komen, kan het verwarmingselement beschadigen.
Zie de richtlijnen voor bereiding op pagina 18 - 20.
Uw stoompan is uitsluitend bestemd voor huishoudelijk gebruik.
1 Pas de zeef in het waterreservoir (voorkomt dat er stukjes eten
in de stoompan terecht komen).
2 Giet koud water in het reservoir tot aan:
‘Max’ als u voedsel langer dan 30 minuten stoomt; of
‘Min’ als u voedsel korter dan 30 minuten stoomt.
U kunt het beste gefilterd water gebruiken aangezien dit
kalkaanslag helpt voorkomen (waterfilters van Kenwood zijn op
veel plaatsen verkrijgbaar)
Voeg niets toe aan het water (ook geen zout of peper) - het
verwarmingselement zou beschadigd kunnen raken
U kunt het water tijdens de bereiding aanvullen als het stomen
afneemt of stopt.
3 Plaats het druppelplateau in het onderstel.
bij gebruik van één mandje
Plaats het mandje in het onderstel. (maak geen gebruik van
de scheidingsring).
bij gebruik van twee mandjes
Stapel de mandjes in het onderstel, pas een scheidingsring
in tussen de mandjes.
bij gebruik van de rijstkom
Doe water en rijst in de rijstkom. Plaats de rijstkom in één van
de mandjes (Indien gewenst kunt u ook iets in het (de) andere
mandje(s) bereiden. Als u dat doet, moet u de scheidingsring
tussen de mandjes inpassen).
4 Plaats de deksel op de pan, steek de stekker in het stopcontact
en stel de tijdschakelaar in. Het lampje zal gaan branden en na
korte tijd zal er stoom zichtbaar zijn.
5 Als de ingestelde tijd verstreken is, zal er een belletje rinkelen,
het lampje zal uitgaan en uw stoompan zal automatisch worden
uitgeschakeld.
6 Haal na gebruik de stekker uit het stopcontact en reinig de pan.
KENWOOD FS250 & FS260
gebruik van uw stoompan
14
NL
KENWOOD FS250 & FS260
tips voor gebruik
Er zal condensatie vanuit het bovenste mandje in het onderste mandje
druppen. Zorg er dus voor dat de smaken goed bij elkaar passen.
Vocht dat op het druppelplateau achterblijft is geschikt voor het
bereiden van soep of bouillon. Let op: dit vocht is erg heet.
U kunt de rijstkom ook gebruiken om gerechten in een vloeistof te
bereiden (bijv. groenten met een saus of in water gepocheerde vis).
Laat ruimte tussen de stukken voedsel en leg dikkere stukken meer aan
de buitenkant.
Roer halverwege de bereiding door grotere hoeveelheden voedsel.
Kleinere hoeveelheden zijn sneller klaar dan grotere hoeveelheden.
Stukken voedsel die even groot zijn tegelijk klaar.
U kunt, net als bij een gewone oven, voedsel toevoegen terwijl de
stoompan al bezig is. Als een bepaald ingrediënt een kortere
bereidingstijd heeft, kunt u het later toevoegen.
Als u de deksel van de pan tilt, zal er stoom ontsnappen en zal de
bereiding langer duren.
Het eten zal door blijven koken als uw stoompan uitschakelt, dus haal
het direct uit de pan.
De bereidingstijden op pagina 18 - 20 zijn slechts richtlijnen gebaseerd
op gebruik van het onderste mandje. Hoe hoger het voedsel in de pan
wordt geplaatst, hoe langer de bereiding zal duren. Laat voedsel in het
hogere mandje dus 5-10 minuten extra doorstomen.
Als uw voedsel niet gaar genoeg is, moet u de tijdschakelaar opnieuw
instellen. Het kan zijn dat u dan water moet bijvullen. Ga als volgt te
werk: haal de stekker uit het stopcontact, maak het druppelplateau
leeg en vul de watertank bij. Let hierbij op voor de hete vloeistof en
stoom.
15
NL
KENWOOD FS250 & FS260
onderhoud en reiniging
Voordat u de stoompan gaat reinigen, moet u hem altijd uitschakelen,
de stekker uit het stopcontact halen en alle onderdelen laten afkoelen.
Dompel het onderstel van uw stoompan nooit in water en zorg dat het
snoer en de stekker niet nat worden.
reiniging
waterreservoir
Zorg dat het reservoir leeg is, spoel het uit met warm water en
droog het af.
buitenkant
Afvegen met een vochtige doek en daarna afdrogen.
overige onderdelen
Afwassen en -drogen.
U kunt de plastic onderdelen (behalve het onderstel van de stoompan)
wassen in het bovenste rek van uw afwasmachine.
ontkalken
ontkalk de pan als u hem 7-10 keer gebruikt heeft, afhankelijk
van de hardheid van het gebruikte water. Ontkalken vergroot de
stoomkracht en zorgt ervoor dat uw pan langer meegaat.
1 Verwijder alle onderdelen behalve de zeef.
2 Giet witte natuurazijn in het reservoir tot aan de ‘Max’-aanduiding.
Gebruik geen ontkalkingsmiddel.
3 Steek de stekker in het stopcontact en stel de tijdschakelaar in op 20-
25 minuten. Haal de stekker uit het stopcontact als de azijn overloopt.
4 Haal de stekker uit het stopcontact, giet de azijn uit de stoompan als
die is afgekoeld en spoel het reservoir enkele malen uit met water.
16
NL
KENWOOD FS250 & FS260
klantenservice
Als het snoer beschadigd is, moet het om veiligheidsredenen vervangen
worden door
KENWOOD of een erkende KENWOOD reparateur.
Als u hulp nodig heeft met:
het gebruik van uw stoompan, of
onderhoud of onderdelen
neem dan contact op met de winkel waar u uw stoompan gekocht heeft.
17
NL
KENWOOD FS250 & FS260
richtlijnen voor bereiding
Deze bereidingstijden zijn slechts richtlijnen.
Lees ‘veiligheid voedsel’ op pagina 12 en ‘tips voor gebruik’ op pagina 15.
groenten
Maak groenten schoon voordat u ze gaat bereiden. Verwijder stengels
en schil de groenten indien gewenst.
18
groente hoeveelheid voorbereiding waterniveau minuten
Asperges 454g Schillen Min 15
Bonen, groen 454g Schillen Min 15-20
Pronkbonen 454g Schillen en in Min 15-20
plakjes snijden
Broccoli 454g In roosjes verdelen Min 20
Spruiten 454g Schillen en Min 25
onderkant afsnijden
Kool 1 kleine Schaven Min 25
Wortels 454g In plakjes snijden Min 20
Bloemkool 1 middelmaat In roosjes verdelen Min 25
Courgettes 454g In plakjes snijden Min 15
Selderij 1 stronk In plakjes snijden Min 15
Prei 3-4 stuks In plakjes snijden Min 15
Peultjes 227g Schillen Min 15
Champignons 454g Schoonvegen Min 10
Pastinaak 454g In blokjes of Min 15
plakjes snijden
Erwten 454g Doppen Min 15
Aardappels, nieuwe 454g Schoonvegen Max 30
eieren voorbereiding waterniveau minuten
Koken of pocheren Gebruik een Min zacht: 10-12
kopje of bakje hard: 15-20
voor het
pocheren
NL
KENWOOD FS250 & FS260
richtlijnen voor bereiding vervolg
19
NL
vis en gevogelte
Doe de mandjes niet te vol.
voedsel hoeveelheid waterniveau minuten opmerkingen
Kip, borststukken 4-5 Max 30 Stomen tot goed
zonder bot gaar en mals
Schelpdieren 454g Min 10 Stomen tot schelpen
openen
Garnalen, 454g Min 10 Stomen tot ze roze
medium zijn
Vis, filet 227g Min 10 Stomen tot vis
uiteenvalt
Vis, moot 2,5cm dik Min 15-20 Stomen tot vis
uiteenvalt
Vis, hele 340g Min 15-20 Stomen tot vis
uiteenvalt
Kreeftenstaartjes 2-4 Min 20 Stomen tot ze rood zijn
Mosselen 454g Min 15 Stomen tot schelpen
openen
Oesters 6 Min 15 Stomen tot schelpen
openen
Sint- 227g Min 15 Stomen tot ze heet
Jakobsschelpen en mals zijn
KENWOOD FS250 & FS260
richtlijnen voor bereiding vervolg
20
NL
graanproducten
Als u gebruik maakt van de rijstkom, moet u toch water in het reservoir
doen. U kunt de rijstkom echter ook met een andere vloeistof vullen,
bijvoorbeeld wijn of bouillon, om de rijst in te koken. U kunt ook
specerijen, gesnipperde uien, peterselie, amandelen of gesneden
champignons toevoegen.
voedsel hoeveelheid toe te voegen waterniveau minuten
vloeistof
Witte langkorrelige 100g 125ml Min 25
rijst (bijv. Basmati, 200g 250ml Max 30
snelkookrijst) 300g 375ml Max 35
Bruine rijst 100g 125ml Max 40
200g 250ml Max 45
300g 375ml Max 50
Koeskoes 200g 150ml Min 15-20
warm water
(Havermout) pap 75g 450ml Max 40 (halverwege
melk/water doorroeren)
Rijstebrij 75g rijst voor 25g griessuiker Max 80 (na 60 min.
rijsterbrij en 375-500ml roeren en
melk tijdschakelaar
opnieuw instellen.
Indien nodig
meer water
toevoegen)

Documenttranscriptie

Kenwood GB Instructions page 1 - 11 Because steamed food retains more of its natural goodness and flavour, your Kenwood Automatic food steamer brings healthy eating one step closer. And it won't keep you waiting, because its fast-steam technology means it will start steaming within moments of being switched on. It has a generous interior, an oval shape designed for cooking whole fish and a timer that rings when your food's ready. So enjoy healthy food the easy way with your Kenwood Automatic steamer. NL Instructies bladzijde 12 – 20 Omdat gestoomd voedsel meer van zijn natuurlijke kwaliteit en smaak behoudt, brengt uw Kenwood automatische stoompan u een stap dichterbij een gezonde maaltijd. En u hoeft er niet eens lang op te wachten, want de snelstoomtechnologie van deze pan zorgt ervoor dat het stomen al enkele momenten na het inschakelen van de pan begint. De pan heeft een ruime binnenkant, is ovaal vormgegeven speciaal voor het hereiden van hele vis, en heeft een tijdschakelaar die rinkelt zodra uw eten klaar is. Geniet dus op eenvoudige wijze van gezond voedsel met uw Kenwood Automatische Stoompan. F Mode d’emploi page 22 - 29 Vous avez maintenant fait un pas en avant vers une alimentation saine car avec votre appareil de cuisson à la vapeur, la nourriture garde toutes ses vitamines et sa saveur. Vous gagnez du temps également, parce qu’avec la technologie de la cuisson-vapeur rapide, dès que l’appareil est en marche, la vapeur est instantanée. L’habitacle de appareil est grand, de forme ovale pour vous permettre de cuire un poisson entier et son minuteur sonne quand les aliments sont cuits. Alors profitez de cette nourriture saine sans effort que votre appareil de cuisson à la vapeur Kenwood Automatic vous apporte. 1 KENWOOD FS250 & FS260 veiligheid ● ● ● ● ● ● ● ● ● ● ● ● ● veiligheid apparaat Dit apparaat produceert stoom waaraan u zich kunt verbranden. Zorg dat u zich niet verbrandt aan de stoom die uit uw stoompan komt, vooral wanneer u de deksel verwijdert. Wees voorzichtig bij aanraking van de onderdelen: vocht of condensatie zullen zeer heet zijn. Gebruik ovenwanten. Kinderen en zieke personen mogen de stoompan uitsluitend onder toezicht gebruiken. Laat het snoer nooit op de grond hangen omdat kinderen het dan vast kunnen pakken. Gebruik de stoompan nooit als hij beschadigd is. Laat de pan nakijken of repareren: zie ‘klantenservice’ op pagina 17. Dompel stoompan, snoer of stekker nooit onder in water - u zou een elektrische schok kunnen krijgen. Zorg dat de tijdschakelaar schoon en droog blijft. Plaats uw stoompan nooit op een fornuis of in een oven. Verplaats uw stoompan nooit als er hete etenswaren of vloeistoffen inzitten. veiligheid voedsel Zorg dat vlees, vis en zeevruchten goed gaar zijn. Laat deze producten ontdooien voor gebruik. Als u meer dan één mandje gebruikt, moet u vlees, gevogelte en vis in het onderste mandje doen zodat het ongekookte vocht hiervan niet op het onderliggende voedsel kan druppen. voordat u de stekker in het stopcontact steekt Controleer of de stroomvoorziening overeenkomt met de gegevens op de onderzijde van uw stoompan. Deze stoompan voldoet aan EG-Richtlijn 89/336/EEC. voordat u de stoompan voor het eerst gaat gebruiken 1 Verwijder alle verpakkingsmaterialen en etiketten. 2 Was de onderdelen: zie ‘reiniging’ op pagina 16. 3 Doe het waterreservoir af met een vochtige doek en droog het daarna af. 12 NL NL KENWOOD FS250 & FS260 ken uw Kenwood stoompan  deksel  rijstkom  mandjes*  druppelplateau  tijdschakelaar  neonlampje  scheidingsring* waterreservoir zeef onderstel * Bij de FS260 wordt een extra mandje en een scheidingsring meegeleverd      13   KENWOOD FS250 & FS260 gebruik van uw stoompan ● ● ● ● Houd uw stoompan uit de buurt van muren en overhangende kasten: de stoom zou beschadigingen kunnen veroorzaken. Kruid voedsel pas na het stomen. Als er specerijen in het water terecht komen, kan het verwarmingselement beschadigen. Zie de richtlijnen voor bereiding op pagina 18 - 20. Uw stoompan is uitsluitend bestemd voor huishoudelijk gebruik. 1 Pas de zeef in het waterreservoir (voorkomt dat er stukjes eten in de stoompan terecht komen). 2 Giet koud water in het reservoir tot aan: ‘Max’ als u voedsel langer dan 30 minuten stoomt; of ‘Min’ als u voedsel korter dan 30 minuten stoomt. U kunt het beste gefilterd water gebruiken aangezien dit kalkaanslag helpt voorkomen (waterfilters van Kenwood zijn op veel plaatsen verkrijgbaar) Voeg niets toe aan het water (ook geen zout of peper) - het verwarmingselement zou beschadigd kunnen raken U kunt het water tijdens de bereiding aanvullen als het stomen afneemt of stopt. Plaats het druppelplateau in het onderstel. Plaats het mandje in het onderstel. (maak geen gebruik van de scheidingsring). Stapel de mandjes in het onderstel, pas een scheidingsring in tussen de mandjes. Doe water en rijst in de rijstkom. Plaats de rijstkom in één van de mandjes (Indien gewenst kunt u ook iets in het (de) andere mandje(s) bereiden. Als u dat doet, moet u de scheidingsring tussen de mandjes inpassen). Plaats de deksel op de pan, steek de stekker in het stopcontact en stel de tijdschakelaar in. Het lampje zal gaan branden en na korte tijd zal er stoom zichtbaar zijn. Als de ingestelde tijd verstreken is, zal er een belletje rinkelen, het lampje zal uitgaan en uw stoompan zal automatisch worden uitgeschakeld. Haal na gebruik de stekker uit het stopcontact en reinig de pan. ● ● ● ● ● 3 bij gebruik van één mandje ● bij gebruik van twee mandjes ● bij gebruik van de rijstkom ● 4 5 6 14 NL KENWOOD FS250 & FS260 tips voor gebruik ● ● ● ● ● ● ● ● ● ● ● ● Er zal condensatie vanuit het bovenste mandje in het onderste mandje druppen. Zorg er dus voor dat de smaken goed bij elkaar passen. Vocht dat op het druppelplateau achterblijft is geschikt voor het bereiden van soep of bouillon. Let op: dit vocht is erg heet. U kunt de rijstkom ook gebruiken om gerechten in een vloeistof te bereiden (bijv. groenten met een saus of in water gepocheerde vis). Laat ruimte tussen de stukken voedsel en leg dikkere stukken meer aan de buitenkant. Roer halverwege de bereiding door grotere hoeveelheden voedsel. Kleinere hoeveelheden zijn sneller klaar dan grotere hoeveelheden. Stukken voedsel die even groot zijn tegelijk klaar. U kunt, net als bij een gewone oven, voedsel toevoegen terwijl de stoompan al bezig is. Als een bepaald ingrediënt een kortere bereidingstijd heeft, kunt u het later toevoegen. Als u de deksel van de pan tilt, zal er stoom ontsnappen en zal de bereiding langer duren. Het eten zal door blijven koken als uw stoompan uitschakelt, dus haal het direct uit de pan. De bereidingstijden op pagina 18 - 20 zijn slechts richtlijnen gebaseerd op gebruik van het onderste mandje. Hoe hoger het voedsel in de pan wordt geplaatst, hoe langer de bereiding zal duren. Laat voedsel in het hogere mandje dus 5-10 minuten extra doorstomen. Als uw voedsel niet gaar genoeg is, moet u de tijdschakelaar opnieuw instellen. Het kan zijn dat u dan water moet bijvullen. Ga als volgt te werk: haal de stekker uit het stopcontact, maak het druppelplateau leeg en vul de watertank bij. Let hierbij op voor de hete vloeistof en stoom. 15 NL KENWOOD FS250 & FS260 onderhoud en reiniging ● ● waterreservoir ● buitenkant overige onderdelen ● ● ● ontkalken ● 1 2 3 4 Voordat u de stoompan gaat reinigen, moet u hem altijd uitschakelen, de stekker uit het stopcontact halen en alle onderdelen laten afkoelen. Dompel het onderstel van uw stoompan nooit in water en zorg dat het snoer en de stekker niet nat worden. reiniging Zorg dat het reservoir leeg is, spoel het uit met warm water en droog het af. Afvegen met een vochtige doek en daarna afdrogen. Afwassen en -drogen. U kunt de plastic onderdelen (behalve het onderstel van de stoompan) wassen in het bovenste rek van uw afwasmachine. ontkalk de pan als u hem 7-10 keer gebruikt heeft, afhankelijk van de hardheid van het gebruikte water. Ontkalken vergroot de stoomkracht en zorgt ervoor dat uw pan langer meegaat. Verwijder alle onderdelen behalve de zeef. Giet witte natuurazijn in het reservoir tot aan de ‘Max’-aanduiding. Gebruik geen ontkalkingsmiddel. Steek de stekker in het stopcontact en stel de tijdschakelaar in op 2025 minuten. Haal de stekker uit het stopcontact als de azijn overloopt. Haal de stekker uit het stopcontact, giet de azijn uit de stoompan als die is afgekoeld en spoel het reservoir enkele malen uit met water. 16 NL KENWOOD FS250 & FS260 klantenservice ● ● ● Als het snoer beschadigd is, moet het om veiligheidsredenen vervangen worden door KENWOOD of een erkende KENWOOD reparateur. Als u hulp nodig heeft met: het gebruik van uw stoompan, of onderhoud of onderdelen neem dan contact op met de winkel waar u uw stoompan gekocht heeft. 17 NL NL KENWOOD FS250 & FS260 richtlijnen voor bereiding ● ● ● Deze bereidingstijden zijn slechts richtlijnen. Lees ‘veiligheid voedsel’ op pagina 12 en ‘tips voor gebruik’ op pagina 15. groenten Maak groenten schoon voordat u ze gaat bereiden. Verwijder stengels en schil de groenten indien gewenst. groente Asperges Bonen, groen Pronkbonen hoeveelheid 454g 454g 454g voorbereiding waterniveau minuten Schillen Min 15 Schillen Min 15-20 Schillen en in Min 15-20 plakjes snijden Broccoli 454g In roosjes verdelen Min 20 Spruiten 454g Schillen en Min 25 onderkant afsnijden Kool 1 kleine Schaven Min 25 Wortels 454g In plakjes snijden Min 20 Bloemkool 1 middelmaat In roosjes verdelen Min 25 Courgettes 454g In plakjes snijden Min 15 Selderij 1 stronk In plakjes snijden Min 15 Prei 3-4 stuks In plakjes snijden Min 15 Peultjes 227g Schillen Min 15 Champignons 454g Schoonvegen Min 10 Pastinaak 454g In blokjes of Min 15 plakjes snijden Erwten 454g Doppen Min 15 Aardappels, nieuwe 454g Schoonvegen Max 30 eieren voorbereiding Koken of pocheren Gebruik een kopje of bakje voor het pocheren 18 waterniveau Min minuten zacht: 10-12 hard: 15-20 KENWOOD FS250 & FS260 richtlijnen voor bereiding vervolg ● vis en gevogelte Doe de mandjes niet te vol. voedsel hoeveelheid waterniveau minuten opmerkingen Kip, borststukken 4-5 Max 30 Stomen tot goed zonder bot gaar en mals Schelpdieren 454g Min 10 Stomen tot schelpen openen Garnalen, 454g Min 10 Stomen tot ze roze medium zijn Vis, filet 227g Min 10 Stomen tot vis uiteenvalt Vis, moot 2,5cm dik Min 15-20 Stomen tot vis uiteenvalt Vis, hele 340g Min 15-20 Stomen tot vis uiteenvalt Kreeftenstaartjes 2-4 Min 20 Stomen tot ze rood zijn Mosselen 454g Min 15 Stomen tot schelpen openen Oesters 6 Min 15 Stomen tot schelpen openen Sint227g Min 15 Stomen tot ze heet Jakobsschelpen en mals zijn 19 NL NL KENWOOD FS250 & FS260 richtlijnen voor bereiding vervolg ● graanproducten Als u gebruik maakt van de rijstkom, moet u toch water in het reservoir doen. U kunt de rijstkom echter ook met een andere vloeistof vullen, bijvoorbeeld wijn of bouillon, om de rijst in te koken. U kunt ook specerijen, gesnipperde uien, peterselie, amandelen of gesneden champignons toevoegen. voedsel hoeveelheid toe te voegen waterniveau vloeistof Witte langkorrelige 100g 125ml Min rijst (bijv. Basmati, 200g 250ml Max snelkookrijst) 300g 375ml Max Bruine rijst 100g 125ml Max 200g 250ml Max 300g 375ml Max Koeskoes 200g 150ml Min warm water (Havermout) pap 75g 450ml Max melk/water Rijstebrij 75g rijst voor 25g griessuiker Max rijsterbrij en 375-500ml melk 20 minuten 25 30 35 40 45 50 15-20 40 (halverwege doorroeren) 80 (na 60 min. roeren en tijdschakelaar opnieuw instellen. Indien nodig meer water toevoegen)
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49

Kenwood FS260 Handleiding

Categorie
Stoomkokers
Type
Handleiding