LAGRANGE ÉLÉGANCE 399 001 de handleiding

Categorie
Barbecues
Type
de handleiding

Deze handleiding is ook geschikt voor

Mode d'emploi
Gebruiksaanwijzing
Betriebsanleitung
Istruzioni per l'uso
Modo de empleo
Instruction book
P
Entre nous
? ?
? ?
?
Mode d'emploi
1
Pantone 129U
Gebruiksaanwijzing
Betriebsanleitung
Istruzioni per l'uso
Modo de empleo
Instruction book
Page à placer au début du Hollandais
Page à placer au début de l’italien
Page à placer au début de l’anglais
Page à placer au début de l’espagnol
Page à placer au début de l’allemand
- DESCRIPTION DE L'APPAREIL -
Pieds en thermoplastique
P
latine en inox
Plateau amovible range poêlons, en verre trempé
Poignées en bois verni
8 poêlons à raclette avec revêtement antiadhésif
Cordon amovible
I
nterrupteur marche/arrêt avec voyant lumineux
P
atins antidérapants
Pierre de cuisson naturelle
1.
2.
3.
4
.
5.
6.
7
.
8.
9.
Thermoplastische steunvoeten
Inox plaat
Verwijderbare plateau in gehard glas voor
het plaatsen van de pannetjes
Handgrepen in gevernist hout
8 racletpannetjes met antiaanbaklaag
Verwijderbaar sno er
Aan/uit-schakelaar met controlelampje
Antislipvo etjes
Natuursteen
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
X8
1
0
1
0
ÉLÉGANCE®
Ref: 399 001
123 4785 9
6
X8
1
0
1
0
ÉLÉGANCE®
Ref: 399 001
1 2 3 4785 9
6
X8
1
0
1
0
ÉLÉGANCE®
Ref: 399 001
123 4785 9
6
X8
1
0
1
0
ÉLÉGANCE®
R
ef: 399 001
1
23 4785 9
6
X8
1
0
1
0
ÉLÉGANCE®
Ref: 399 001
123 4785 9
6
X8
1
0
1
0
ÉLÉGANCE®
Ref: 399 001
123 4785 9
6
- BESCHRIJVING VAN HE T APPARAAT -
Piedi in termoplastica
Piastra inox
Vassoio amovibile portapadelle, in vetro temprato
Impugnatura di legno verniciato
8 padelline de raclette con rivestimento antiaderente
Cordone amovibile
Interruttore on/off con spia luminosa
Pattini antisdrucciolevoli
Pietra di cottura naturale
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
Thermoplastfüße
Grundplatte aus rostfreiem Stahl
Abnehmbare H ar tglasplatte zum Abstellen
der Pfännchen
Griffe aus lackier tem Holz
8 raclet-Pfännchen mit Antihaftbeschichtung
Abziehbare G eräteschnur
Ein/Aus-Schalter mit Leuchtanzeige
Rutschfeste Unterlagen
Natursteinplatte
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
- GERÄTEBESCHREIBUNG -
- DESCRIZIONE DELL'APARECCHIO -
T
hermoplastic feet
Stainless steel platter
Removable tray for storing pans, of tempered
safety glass
Varnished wood handles
8 raclette pans with anti-stick coating
R
emovable cord
On/off switch with signal light
Anti-skid pads
Natural grill stone
1
.
2.
3.
4.
5.
6.
7
.
8
.
9
.
Patas de termoplástico
Pletina de acero inoxidable
Bandeja desmontable de vidrio templado
para guardar las sar tencitas
Asas de madera barnizada
8 sartencitas para raclette con revestimiento
antiadherente
Cable desmontable
Interruptor marcha/parada con piloto luminoso.
Patas antideslizantes
Piedra para asar natural
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
- DESCRIPCIÓN DEL APARATO -
- DESCRIPTION OF APPLIANCE -
Entre nous
ZA les Plattes
Chemin de la Plaine
69390 VOURLES
F
rance
www.lagrange.fr
9
NED
10
VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN
__________________
Gelieve deze handleiding aandachtig te lezen en te
bewaren voor latere raadpleging.
•Rol het snoer altijd volledig uit
•Sluit de stekker van het snoer aan op een stopcontact van
10/16 A dat voorzien is van een aardcontact
•Als u een verlengsnoer nodig hebt, gebruik dan uitsluitend
een model dat voorzien is van een aardverbinding en van
draden met een doorsnede die gelijk is aan of groter is dan
0,75 mm
2
.
•Neem alle nodige voorzorgsmaatregelen om te vermijden
dat iemand met de voeten verstrikt raakt in het snoer of het
verlengsnoer
•Dompel het apparaat nooit onder in water
•Mensen (met inbegrip van kinderen) die niet in staat zijn om
het apparaat in volledig veilige omstandigheden te gebruiken,
zij het omwille van hun fysieke, zintuiglijke of mentale
capaciteiten, zij het door hun gebrek aan ervaring of kennis,
mogen het apparaat in geen geval gebruiken zonder toezicht
of zonder de instructies van een verantwoordelijke.
•Kinderen moeten onder toezicht worden gehouden om
ervoor te zorgen dat ze niet met het apparaat spelen
•Er wordt aanbevolen het apparaat aan te sluiten op een
installatie met een aardlekschakelaar waarvan de
uitschakelstroom niet groter is dan 30Ma
•Deze apparaten zijn niet ontworpen om in werking gesteld
te worden met een externe tijdschakelaar of een afzonderlijk
afstandsbedieningsysteem
•De temperatuur van de toegankelijke oppervlakken kan zeer
hoog zijn wanneer het apparaat in werking is
Gebruik alleen de handgrepen om het product vast te nemen.
•Voor eender welke reiniging moet de stekker van het
apparaat uitgetrokken worden en moet het apparaat volledig
afkoelen
•Voor uw veiligheid bevelen wij u aan het apparaat nooit
achter te laten in een ruimte die blootgesteld is aan weer en
wind en aan vochtigheid.
•Gebruik het apparaat nooit als hulpverwarming.
•Raak tijdens de werking nooit de metalen onderdelen of de
steen aan, want deze zijn zeer heet.
GEMEENSCHAPPELIJKE
___________________________
•Thermoplastische steunvoeten
•Inox plaat
•Verwijderbare plateau in gehard glas voor het plaatsen van
de pannetjes
•Handgrepen in gevernist hout
•8 pannetjes met antiaanbaklaag
•Natuursteen
•Verwijderbaar snoer
•Aan/uit-schakelaar met controlelampje
•Antislipvoetjes
•230V 50Hz 1000W
SNOER
_______________________________________________________
U dient de voedingskabel aandachtig te onderzoeken voor
elk gebruik. Als hij beschadigd is, dient u het apparaat niet te
gebruiken. Het gebruikte snoer is een HO5RR-F 3 x 0.75 mm²
11
voorzien van een stekker voor hoge temperaturen. Als het
nodig is, vervang dan alleen door een snoer met dezelfde
definitie.
Deze apparaten zijn conform de Richtlijnen 2006/95/CE,
2004/108/EEG, DEEE 2002/96/CE, RoHs 2002/95/CE, CE
1935/2004.
Bescherming van het milieu Richtlijn 2002/96/EEG
Om het milieu en de volksgezondheid te beschermen,
moeten versleten elektrische toestellen volgens wel bepaalde
regels worden verwijderd. Dit vraagt de medewerking van
zowel de verkoper als de gebruiker.
Om deze reden mag uw toestel in geen geval mag worden
weggegooid in een openbare of privé-vuilnisbak bestemd
voor huishoudelijk afval.
Dit wordt aangegeven met het symbool Bij de
buitendienststelling moet uw toestel, ofwel
worden teruggebracht naar uw verkoper, ofwel
worden gedeponeerd in een recyclagecentrum
voor verdere verwerking of hergebruik.
INSCHAKELING EN GEBRUIK
___________________
Eerste gebruik
Zorg er bij het uitpakken van uw apparaat voor dat u alle
elementen van de binnenverpakking voorzichtig verwijdert.
Wij bevelen vóór het eerste gebruik een reiniging aan van
de grillsteen, en de pannetjes.
Een nieuw apparaat kan bij het eerste gebruik een beetje
rook afgeven.
Inschakeling
• Plaats uw apparaat op een plat oppervlak.
• Rol het snoer volledig uit.
Steek de stekker van uw apparaat in en zet de schakelaar
in de aan-stand. Het lampje gaat branden.
Laat uw apparaat als u alleen de raclette wilt gebruiken
gedurende 15 minuten en als u de steengrill of de grillplaat
wilt gebruiken gedurende 30 minuten opwarmen.
Gebruik van de raclette-functie
:
•Leg de kaas in de raclettepannetjes
•Plaats de pannetjes in het apparaat. Zorg ervoor dat de
kaas niet te dik is, opdat deze niet in aanraking komt met de
weerstand
•Haal de pannetjes eruit en proef de kaas wanneer u denkt
dat hij naar uw gading is.
•Als u gedaan hebt of als u een pauze wilt inlassen tijdens
de maaltijd, kunt u de pannetjes op het uit gehard glas
bestaande benedenniveau plaatsen.
Gebruik van de grillsteen
:
• Vet de grillsteen lichtjes in na het voorverwarmen, net voor
u de voedingsmiddelen begint te koken.
Strooi overvloedig zout op de grillsteen voor u uw
voedingsmiddelen erop legt (niet verplicht),
Leg uw voedingsmiddelen op de grillsteen en draai ze om
als de helft van de baktijd verstreken is.
• Aarzel niet om tijdens de maaltijd met een metalen krabber
de grillsteen schoon te krabben, om de voedselresten die zijn
blijven kleven aan de grillsteen te verwijderen. Vet de
grillsteen opnieuw lichtjes in en bestrooi deze opnieuw met
zout.
12
ONDERHOUD
____________________________________________
Trek altijd de stekker uit en laat het apparaat volledig
afkoelen voor u het reinigt.
•Grillsteen : Krab de grillsteen schoon met behulp van de
metalen krabber, om zoveel mogelijk resten te verwijderen.
Reinig het oppervlak van de grillsteen met een spons en
warm water zonder afwasmiddel. Laat de grillsteen weken
indien nodig. U kunt gebruik maken van staalwol of
schoonmaakwatten, maar hierdoor kan wel het blinkende
aspect van de grillsteen verloren gaan (dit heeft geen
gevolgen voor de toekomstige werking). Droog de grillsteen
goed af voor u deze op het apparaat plaatst met het oog op
de bewaring ervan (zo voorkomt u condensatie- of
oxidatieverschijnselen).
•Raclettepannetjes
: Reinig deze onderdelen met een niet-
schurende spons, warm water en afwasmiddel, en spoel ze
af. Schrob ze niet af met metalen voorwerpen of
schuurmiddelen (risico op beschadiging van de
antiaanbaklaag).
Opmerking : u kunt de pannetjes laten weken of deze in de
vaatwas reinigen.
•Handgrepen in gevernist hout
: een lichte reiniging met een
spons volstaat. Nadien goed afdrogen met een droge doek.
•Grillsteenondersteuning en metalen plaat
: reinigen met een
vochtige spons en een beetje reinigingsmiddel, afspoelen
met de vochtige spons en nadien goed afdrogen met een
droge doek.
•Glazen plateau voor het plaatsen van de pannetjes
: maak
indien nodig de plateau los en reinig deze zoals een glas
(mag ook in de afwasmachine)
•Weerstand: moet in principe niet gereinigd worden.
Gebruik indien nodig eventueel een stijve borstel.
Opgelet
Laat geen water stromen op de elektrische onderdelen.
Dompel het apparaat nooit onder in water.
ALGEMENE VOORWAARDEN WAARBORG
Uw apparaat heeft een waarborg van 2 jaar.
Om gratis gebruik te maken van één jaar bijkomende
waarborg, kunt u zich inschrijven op de internet-site van
LAGRANGE (www.lagrange.fr).
De waarborg geldt voor vervangonderdelen en werkuren en
dekt de fabricagefouten.
Vallen niet onder de waarborg: schade tengevolge van
foutief gebruik of niet opvolgen van de gebruiksaanwijzing,
vallen van het product en breken van het glazuur.
DEZE WAARBORG GELDT ALLEEN VOOR HUISHOUDELIJK
GEBRUIK EN IN GEEN GEVAL VOOR PROFESSIONEEL GEBRUIK
De wettelijke waarborg die de verkoper verschuldigd is sluit
niet de wettelijke waarborg uit die de Fabrikant verschuldigd
is volgens de artikels 1641 en volgende van het Franse
Burgerlijk Wetboek.
Bij defect of slechte werking, contact opnemen met de verkoper.
In geval van technisch defect binnen de 8 dagen na de
aankoop, wordt het apparaat vervangen. Na deze termijn
wordt het gerepareerd door de Dienst Na Verkoop van
LAGRANGE.
13
TIPS EN RECEPTEN
_____________________________________
OPGELET: Breng nooit voedingsmiddelen in aanraking met
de grillsteen die te zuur zijn, zoals producten met veel azijn,
mosterd, augurken, pickles enz..…
RACLETTES
Tip: kies een goede raclettekaas uit. Reken ongeveer 200 g
kaas per persoon.
DE RACLETTE (Voor 6 personen)
Ingrediënten: 1,2 kg in dunne schijfjes gesneden raclettekaas,
12 aardappelen, vleeswaren naar keuze (gekookte ham,
rauwe ham, gerookte ham, gedroogd vlees, in dunne plakjes
gesneden vlees uit Graunden, worst…), diverse
groentegarnituur (kleine witte uitjes op azijn, augurken).
Vul de pannetjes met één of meer schijfjes raclettekaas. Laat
de kaas smelten tot er een lichte goudgele korst op het
oppervlak gevormd wordt. Serveer de kaas met vleeswaren,
groene sla, witte uitjes, augurken, champignons, een snuifje
witte peper (die u op de kaas maalt), plakjes tomaat,
aubergines enz.…Dien een witte, droge Savoie-wijn op
(Apremont, Abymes, Chignin of Roussette).
DE BERTHOUD (Voor 6 personen)
Ingrediënten: 1,2 kg in plakken van ongeveer ½ centimeter
gesneden Abondancekaas, 12 aardappelen, vleeswaren naar
keuze (gekookte ham, rauwe ham, gerookte ham, gedroogd
vlees, in dunne plakjes gesneden vlees uit Graubünden,
worst…), diverse groentegarnituur (kleine witte uitjes op
azijn, augurken).
Vul de pannetjes met één of meer schijfjes Abondance-kaas.
Laat de kaas smelten tot er een lichte goudgele korst op het
oppervlak gevormd wordt. Serveer de kaas met vleeswaren,
groene sla en een witte, droge Savoie-wijn…
DE TRUFFADE (Voor 6 personen)
Ingrediënten: 1,5 kg aardappelen, 1 ui, 1 kg verse Tomé de
Cantal in fijne schijfjes gesneden.
Bak de in blokjes of dunne schijfjes gesneden aardappelen
met de in dunne plakjes gesneden ui in een beetje boter in
een aparte pan. Laat ongeveer 20 minuten bakken. Voeg zout
en peper toe.
Vul de raclettepannetjes met het aardappelmengsel, en
bedek het met één of meer schijfjes Cantal. Laat de kaas bruin
worden tot er een lichte goudgele korst op het oppervlak
gevormd wordt. Serveer de kaas met groene sla.
Tip van de chef
: Een
Truffade met Roquefort
levert
uitstekende resultaten op. Waarop wacht u nog om uw
genodigden Roquefort en Cantal aan te bieden? Ze moeten
alleen maar kiezen!
DE CHEVROTTINE (Voor 6 personen)
Ingrediënten: 1,2 kg in fijne schijfjes gesneden raclettekaas,
12 aardappelen,250 g in dunne plakjes gesneden geitenkaas
(2 kleine kaasjes), zwarte olijven, tijm.
Vul de pannetjes met een schijfje geitenkaas en een schijfje
raclettekaas. Laat de kaas smelten tot er een lichte goudgele
korst op het oppervlak gevormd wordt. Laat de kaas op uw
bord glijden en bestrooi deze met een beetje tijm. Serveer
de kaas met enkele zwarte olijven en met de aardappelen.
Tip van de chef:
Varieer de groentegarnituur. Enkele
suggesties: vleeswaren, groene sla, witte uitjes, augurken,
champignons, een snuifje witte peper (die u op de kaas
maalt), plakjes tomaat, aubergines enz.….
DE RACLETTE 4 JAARGETIJDEN (Voor 6 personen)
Ingrediënten: 1,2 kg raclettekaas Gevarieerde vleeswaren:
vlees uit Graubünden, rauwe of gekookte ham, worst…-
Groene sla Kwarteleieren Kleine stukjes gerookt spek.
14
Laat de aardappelen gestoomd of in water koken zonder de
schil te verwijderen. Snijd ze door in de helft en houd. Laat
de kaas smelten in de pannetjes en voeg eventueel de stukjes
gerookt spek toe.
Varieer de groentegarnituur in functie van de jaargetijden:
* Lente: aspergekoppen, cherrytomaten, wortels, rapen,
aardappelen…
* Zomer: bleekselderij, gegrilde paprika's, basilicumblaadjes,
stukjes ananas, courgettes, bloemkool…
* Herfst: mini-maïskolfjes, walnoten, hazelnoten, druiven,
stukjes kastanje, artisjokkenhart, gerookt spek en kleine uitjes.
* Winter: gehaktballen, stukjes kalfsgebraad of worst….
DE RACLETTE MET DRIE KAZEN (Voor 6 personen)
Ingrediënten: 6 geitencrottins – 300 g comtékaas – 300 g gouda
1 gedroogde eendenfilet 4 schijfjes gerookt spek 1 tros
druiven – 8 morilles – 4 eetlepels pijnappelzaadjes – 4 eetlepels
rozijnen, 4 gepelde noten, 2 eetlepels olijfolie, zout, peper.
Snijd het gerookte spek en de eendenfilet in schijfjes. Leg ze
op een schotel en besprenkel ze met een lepel olie.
Leg de gedroogde vruchten, de (op voorhand gewassen)
druiven en de morilles op een schotel. Snijd de crottins
doormidden en maak ze aan met olie. Snijd de gouda en de
comtékaas in plakjes. Leg ze op een dienblad.
Presenteer alle ingrediënten op de tafel. Elke genodigde laat
de kazen smelten in de pannetjes en voegt de
groentegarnituur naar keuze toe.
APPELRACLETTE (Voor 6 personen)
Ingrediënten: 1,2 kg in dunne schijfjes gesneden raclettekaas,
10 "renet-" of "Canada-" appels.
Snijd de appels in schijfjes en verwijder het klokhuis met de
pitten. Laat ze vervolgens goudgeel bakken in een pan met
een beetje vet.
Leg 2 of 3 schijfjes appel in de pannetjes en voeg een schijfje
kaas toe. Laat de kaas smelten. U kunt een beetje kaneel
toevoegen. En proeven maar…
BAKKEN OP DE STEENGRILL
Tips en recepten
Bakken op een steengrill sluit perfect aan op de huidige
tendens van een lichte, dieetgerichte, gezonde en natuurlijke
keuken, omdat bij deze kookwijze de smaakkwaliteiten en de
vitamines van de voedingsmiddelen intact gehouden
worden. De grillsteen verzamelt de calorieën en geeft ze
langzaam en op uniforme wijze vrij tijdens het koken.
Voor de "steengrill-soirée" gebruiken we de volgende
ingrediënten:
Vlees: (liefst met zo weinig mogelijk vet)
Rundsvlees: filets en steaks. Kalfsvlees: lapjes, filets.
Gevogelte: lapjes, filets, dunne plakjes kip of kalkoen, plakjes
wild of eendenfilet. Varkensvlees: filets, gebraad, koteletten,
gerookte varkenshaas.
Vis: alle vissoorten in filets of schijfjes (bv.: zalm).
Schelp- en schaaldieren: Noorse zeekreeft, rivierkreeft,
jakobsschelpen, bonte kamschelpen, gamba's enz.…
Groenten: champignons in dunne plakjes, uien in schijfjes,
courgettes in dunne schijfjes, groene of rode paprika's voor
de smaak en het mooie uitzicht, kleine tomaatjes
doormidden gesneden enz..…
Smaakmakers: sauzen, mayonaise, citroen, harissa,
fijngehakte peterselie met knoflook, knoflook, curry,
Provençaalse kruiden enz.…
Fruit: bananen, appels, peren enz.…
Bereiding van vlees en vis:
Vlees: snijd het vlees in dunne lapjes met een dikte van 0,5 à
1 cm en een breedte van 2 à 4 cm.
Vis: snijd de filets in repen van 2 à 4 cm breed. U kunt ook
mini-brochettes klaarmaken op houten stokjes. Snijd het vlees
of de vis hiervoor in blokjes van 1,5 cm.
15
Geheim van de chef :
Omdat de groenten trager bakken dan het vlees, legt u best
eerst alle groenten op de grillsteen om ze te laten bakken. Als
het bakken van de groenten gevorderd is, brengt u ze samen
in een hoekje om plaats te voorzien voor het vlees.
Nog één tip voor deze gezellige maaltijd: beleef er plezier
aan en laat uw verbeelding te vrije loop om nieuwe recepten
uit te vinden. Op de volgende pagina's vindt u enkele ideeën
voor originele recepten.
Dit apparaat is in geen geval ontworpen ter vervanging van
een elektrische grill of een houtskoolgrill. Gebruik uw
apparaat dan ook niet om zeer dikke stukken vlees of een
ganse grote vis in te braden.
Recepten (voor 6 personen)
- ACAPULCO steengrill -
1 kg biefstuk - 2 à 3 eetlepels olie - 500 g bacon - curry, zout,
peper - 1 rode paprika - 2 knoflookteentjes - 1 groene paprika
Snijd het vlees in kleine plakjes van 2 à 4 cm en van 0,5 à
1,5 cm dik. Snijd de paprika's en de bacon in dunne plakjes.
Stamp het knoflook fijn met het zout, de peper en de curry
en voeg olie toe. Voeg dit mengsel toe aan het vlees in een
schaal. Laat eerst de groenten en daarna het vlees bakken.
- NIÇOISE steengrill -
1,2 kg in plakjes gesneden kalfsfilet - 2 courgettes - 2 tomaten
2 aubergines - zout, peper, paprikapoeder - 1/2 paprika -
2 grote in plakjes gesneden uien - 3 eetlepels olijfolie.
Meng de plakjes kalfsvlees in een schaal met olijfolie en
groenten. Voeg zout, peper en paprikapoeder toe en roer
om. In kleine porties bakken.
- BOURGONDISCHE steengrill -
250 g kalfsniertjes - 250 g kalfslende - 250 g lapjes ossenhaas
250 g kalfslever - 250 g varkenslever - zout, peper,
sjalottenazijn - 1/4 liter gevogeltebouillon - rode wijn en 5
kruidnageltjes.
Snijd de verschillende vleessoorten in plakjes, meng ze in een
schaal en voeg zout, peper en sjalottenazijn toe. Meng in een
andere kom de gevogeltebouillon met 25 cl wijn en de
kruidnagel (laat dit mengsel ongeveer 30 min. rusten opdat de
kruidnagel zijn parfum afgeeft). Laat het vlees bakken. Giet met
een lepeltje de bouillon over het vlees net voor het opdienen.
- EXOTISCHE steengrill -
400 g zeeduivel - 1 blik ananas in stukjes - 400 g tong - 4 kiwi's
2 groene citroenen - 1/2 glas rumlikeur.
Meng in een schaal de visplakjes met het in blokjes gesneden
fruit. Voeg het citroensap en de rum toe. Laat het mengsel
gedurende 30 min. weken. In kleine porties bakken.
- MAÏS steengrill -
900 g lamsribstuk - 1 klein blik maïs - 2 kalkoenslapjes - 1 klein
blik ananas in stukjes.
4 tomaten - zout, peper, plantaardige olie, paprikapoeder
Snijd het lamsribstuk, de kalkoenslapjes en de tomaten in
plakjes. Meng deze ingrediënten in een schaal met maïs en
ananas. Kruid het geheel met zout, peper, paprikapoeder en
2 à 3 eetlepels olie. In kleine porties bakken.
- NOORSE steengrill -
350 g verse zalm - 2 potten nepkaviaar - 350 g zachte
gerookte haring - fijngehakte peterselie - 350 g tong - 2 kleine
glaasjes vodka.
Snijd de vissoorten in dunne plakjes, en meng ze in een
schaal met de nepkaviaar en de fijngehakte peterselie.
Besprenkel dit mengsel met de vodka en laat het 30 min.
weken. Laat de kleine stukjes vis bakken op de steengrill.
Opdienen met geroosterde toast met verse gezouten boter.

Documenttranscriptie

Entre nous Mode d'emploi Gebruiksaanwijzing Betriebsanleitung Istruzioni per l'uso Modo de empleo Instruction book X8 6 1. Thermoplastische steunvoeten 2. Inox plaat 3. Verwijderbare plateau in gehard glas voor het plaatsen van de pannetjes 4. Handgrepen in gevernist hout 5. 8 racletpannetjes met antiaanbaklaag 6. Verwijderbaar snoer 7. Aan/uit-schakelaar met controlelampje 8. Antislipvoetjes 9. Natuursteen 1 0 1 2 3 5 9 8 7 4 ÉLÉGANCE® Ref: 399 001 9 ? NED - BESCHRIJVING VAN HET APPARAAT - VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN__________________ hoog zijn wanneer het apparaat in werking is • Gebruik alleen de handgrepen om het product vast te nemen. •Voor eender welke reiniging moet de stekker van het apparaat uitgetrokken worden en moet het apparaat volledig afkoelen •Voor uw veiligheid bevelen wij u aan het apparaat nooit achter te laten in een ruimte die blootgesteld is aan weer en wind en aan vochtigheid. •Gebruik het apparaat nooit als hulpverwarming. •Raak tijdens de werking nooit de metalen onderdelen of de steen aan, want deze zijn zeer heet. Gelieve deze handleiding aandachtig te lezen en te bewaren voor latere raadpleging. •Rol het snoer altijd volledig uit •Sluit de stekker van het snoer aan op een stopcontact van 10/16 A dat voorzien is van een aardcontact •Als u een verlengsnoer nodig hebt, gebruik dan uitsluitend een model dat voorzien is van een aardverbinding en van draden met een doorsnede die gelijk is aan of groter is dan 0,75 mm2. •Neem alle nodige voorzorgsmaatregelen om te vermijden dat iemand met de voeten verstrikt raakt in het snoer of het verlengsnoer •Dompel het apparaat nooit onder in water •Mensen (met inbegrip van kinderen) die niet in staat zijn om het apparaat in volledig veilige omstandigheden te gebruiken, zij het omwille van hun fysieke, zintuiglijke of mentale capaciteiten, zij het door hun gebrek aan ervaring of kennis, mogen het apparaat in geen geval gebruiken zonder toezicht of zonder de instructies van een verantwoordelijke. •Kinderen moeten onder toezicht worden gehouden om ervoor te zorgen dat ze niet met het apparaat spelen •Er wordt aanbevolen het apparaat aan te sluiten op een installatie met een aardlekschakelaar waarvan de uitschakelstroom niet groter is dan 30Ma •Deze apparaten zijn niet ontworpen om in werking gesteld te worden met een externe tijdschakelaar of een afzonderlijk afstandsbedieningsysteem •De temperatuur van de toegankelijke oppervlakken kan zeer GEMEENSCHAPPELIJKE ___________________________ •Thermoplastische steunvoeten •Inox plaat •Verwijderbare plateau in gehard glas voor het plaatsen van de pannetjes •Handgrepen in gevernist hout •8 pannetjes met antiaanbaklaag •Natuursteen •Verwijderbaar snoer •Aan/uit-schakelaar met controlelampje •Antislipvoetjes •230V 50Hz 1000W SNOER _______________________________________________________ U dient de voedingskabel aandachtig te onderzoeken voor elk gebruik. Als hij beschadigd is, dient u het apparaat niet te gebruiken. Het gebruikte snoer is een HO5RR-F 3 x 0.75 mm² 10 voorzien van een stekker voor hoge temperaturen. Als het nodig is, vervang dan alleen door een snoer met dezelfde definitie. Deze apparaten zijn conform de Richtlijnen 2006/95/CE, 2004/108/EEG, DEEE 2002/96/CE, RoHs 2002/95/CE, CE 1935/2004. Inschakeling • Plaats uw apparaat op een plat oppervlak. • Rol het snoer volledig uit. • Steek de stekker van uw apparaat in en zet de schakelaar in de aan-stand. Het lampje gaat branden. • Laat uw apparaat als u alleen de raclette wilt gebruiken gedurende 15 minuten en als u de steengrill of de grillplaat wilt gebruiken gedurende 30 minuten opwarmen. Bescherming van het milieu – Richtlijn 2002/96/EEG Om het milieu en de volksgezondheid te beschermen, moeten versleten elektrische toestellen volgens wel bepaalde regels worden verwijderd. Dit vraagt de medewerking van zowel de verkoper als de gebruiker. Om deze reden mag uw toestel in geen geval mag worden weggegooid in een openbare of privé-vuilnisbak bestemd voor huishoudelijk afval. Dit wordt aangegeven met het symbool Bij de buitendienststelling moet uw toestel, ofwel worden teruggebracht naar uw verkoper, ofwel worden gedeponeerd in een recyclagecentrum voor verdere verwerking of hergebruik. Gebruik van de raclette-functie: •Leg de kaas in de raclettepannetjes •Plaats de pannetjes in het apparaat. Zorg ervoor dat de kaas niet te dik is, opdat deze niet in aanraking komt met de weerstand •Haal de pannetjes eruit en proef de kaas wanneer u denkt dat hij naar uw gading is. •Als u gedaan hebt of als u een pauze wilt inlassen tijdens de maaltijd, kunt u de pannetjes op het uit gehard glas bestaande benedenniveau plaatsen. Gebruik van de grillsteen: • Vet de grillsteen lichtjes in na het voorverwarmen, net voor u de voedingsmiddelen begint te koken. • Strooi overvloedig zout op de grillsteen voor u uw voedingsmiddelen erop legt (niet verplicht), • Leg uw voedingsmiddelen op de grillsteen en draai ze om als de helft van de baktijd verstreken is. • Aarzel niet om tijdens de maaltijd met een metalen krabber de grillsteen schoon te krabben, om de voedselresten die zijn blijven kleven aan de grillsteen te verwijderen. Vet de grillsteen opnieuw lichtjes in en bestrooi deze opnieuw met zout. INSCHAKELING EN GEBRUIK___________________ Eerste gebruik • Zorg er bij het uitpakken van uw apparaat voor dat u alle elementen van de binnenverpakking voorzichtig verwijdert. • Wij bevelen vóór het eerste gebruik een reiniging aan van de grillsteen, en de pannetjes. Een nieuw apparaat kan bij het eerste gebruik een beetje rook afgeven. 11 ONDERHOUD____________________________________________ •Weerstand: moet in principe niet gereinigd worden. Gebruik indien nodig eventueel een stijve borstel. Trek altijd de stekker uit en laat het apparaat volledig afkoelen voor u het reinigt. Opgelet Laat geen water stromen op de elektrische onderdelen. Dompel het apparaat nooit onder in water. •Grillsteen : Krab de grillsteen schoon met behulp van de metalen krabber, om zoveel mogelijk resten te verwijderen. Reinig het oppervlak van de grillsteen met een spons en warm water zonder afwasmiddel. Laat de grillsteen weken indien nodig. U kunt gebruik maken van staalwol of schoonmaakwatten, maar hierdoor kan wel het blinkende aspect van de grillsteen verloren gaan (dit heeft geen gevolgen voor de toekomstige werking). Droog de grillsteen goed af voor u deze op het apparaat plaatst met het oog op de bewaring ervan (zo voorkomt u condensatie- of oxidatieverschijnselen). •Raclettepannetjes: Reinig deze onderdelen met een nietschurende spons, warm water en afwasmiddel, en spoel ze af. Schrob ze niet af met metalen voorwerpen of schuurmiddelen (risico op beschadiging van de antiaanbaklaag). Opmerking : u kunt de pannetjes laten weken of deze in de vaatwas reinigen. •Handgrepen in gevernist hout: een lichte reiniging met een spons volstaat. Nadien goed afdrogen met een droge doek. •Grillsteenondersteuning en metalen plaat: reinigen met een vochtige spons en een beetje reinigingsmiddel, afspoelen met de vochtige spons en nadien goed afdrogen met een droge doek. •Glazen plateau voor het plaatsen van de pannetjes: maak indien nodig de plateau los en reinig deze zoals een glas (mag ook in de afwasmachine) ALGEMENE VOORWAARDEN WAARBORG Uw apparaat heeft een waarborg van 2 jaar. Om gratis gebruik te maken van één jaar bijkomende waarborg, kunt u zich inschrijven op de internet-site van LAGRANGE (www.lagrange.fr). De waarborg geldt voor vervangonderdelen en werkuren en dekt de fabricagefouten. Vallen niet onder de waarborg: schade tengevolge van foutief gebruik of niet opvolgen van de gebruiksaanwijzing, vallen van het product en breken van het glazuur. DEZE WAARBORG GELDT ALLEEN VOOR HUISHOUDELIJK GEBRUIK EN IN GEEN GEVAL VOOR PROFESSIONEEL GEBRUIK De wettelijke waarborg die de verkoper verschuldigd is sluit niet de wettelijke waarborg uit die de Fabrikant verschuldigd is volgens de artikels 1641 en volgende van het Franse Burgerlijk Wetboek. Bij defect of slechte werking, contact opnemen met de verkoper. In geval van technisch defect binnen de 8 dagen na de aankoop, wordt het apparaat vervangen. Na deze termijn wordt het gerepareerd door de Dienst Na Verkoop van LAGRANGE. 12 TIPS EN RECEPTEN_____________________________________ DE TRUFFADE (Voor 6 personen) Ingrediënten: 1,5 kg aardappelen, 1 ui, 1 kg verse Tomé de Cantal in fijne schijfjes gesneden. Bak de in blokjes of dunne schijfjes gesneden aardappelen met de in dunne plakjes gesneden ui in een beetje boter in een aparte pan. Laat ongeveer 20 minuten bakken. Voeg zout en peper toe. Vul de raclettepannetjes met het aardappelmengsel, en bedek het met één of meer schijfjes Cantal. Laat de kaas bruin worden tot er een lichte goudgele korst op het oppervlak gevormd wordt. Serveer de kaas met groene sla. OPGELET: Breng nooit voedingsmiddelen in aanraking met de grillsteen die te zuur zijn, zoals producten met veel azijn, mosterd, augurken, pickles enz..… RACLETTES Tip: kies een goede raclettekaas uit. Reken ongeveer 200 g kaas per persoon. DE RACLETTE (Voor 6 personen) Ingrediënten: 1,2 kg in dunne schijfjes gesneden raclettekaas, 12 aardappelen, vleeswaren naar keuze (gekookte ham, rauwe ham, gerookte ham, gedroogd vlees, in dunne plakjes gesneden vlees uit Graubünden, worst…), diverse groentegarnituur (kleine witte uitjes op azijn, augurken). Vul de pannetjes met één of meer schijfjes raclettekaas. Laat de kaas smelten tot er een lichte goudgele korst op het oppervlak gevormd wordt. Serveer de kaas met vleeswaren, groene sla, witte uitjes, augurken, champignons, een snuifje witte peper (die u op de kaas maalt), plakjes tomaat, aubergines enz.…Dien een witte, droge Savoie-wijn op (Apremont, Abymes, Chignin of Roussette). Tip van de chef: Een Truffade met Roquefort levert uitstekende resultaten op. Waarop wacht u nog om uw genodigden Roquefort en Cantal aan te bieden? Ze moeten alleen maar kiezen! DE CHEVROTTINE (Voor 6 personen) Ingrediënten: 1,2 kg in fijne schijfjes gesneden raclettekaas, 12 aardappelen,250 g in dunne plakjes gesneden geitenkaas (2 kleine kaasjes), zwarte olijven, tijm. Vul de pannetjes met een schijfje geitenkaas en een schijfje raclettekaas. Laat de kaas smelten tot er een lichte goudgele korst op het oppervlak gevormd wordt. Laat de kaas op uw bord glijden en bestrooi deze met een beetje tijm. Serveer de kaas met enkele zwarte olijven en met de aardappelen. Tip van de chef: Varieer de groentegarnituur. Enkele suggesties: vleeswaren, groene sla, witte uitjes, augurken, champignons, een snuifje witte peper (die u op de kaas maalt), plakjes tomaat, aubergines enz.…. DE BERTHOUD (Voor 6 personen) Ingrediënten: 1,2 kg in plakken van ongeveer ½ centimeter gesneden Abondancekaas, 12 aardappelen, vleeswaren naar keuze (gekookte ham, rauwe ham, gerookte ham, gedroogd vlees, in dunne plakjes gesneden vlees uit Graubünden, worst…), diverse groentegarnituur (kleine witte uitjes op azijn, augurken). Vul de pannetjes met één of meer schijfjes Abondance-kaas. Laat de kaas smelten tot er een lichte goudgele korst op het oppervlak gevormd wordt. Serveer de kaas met vleeswaren, groene sla en een witte, droge Savoie-wijn… DE RACLETTE 4 JAARGETIJDEN (Voor 6 personen) Ingrediënten: 1,2 kg raclettekaas – Gevarieerde vleeswaren: vlees uit Graubünden, rauwe of gekookte ham, worst…Groene sla – Kwarteleieren – Kleine stukjes gerookt spek. 13 BAKKEN OP DE STEENGRILL Laat de aardappelen gestoomd of in water koken zonder de schil te verwijderen. Snijd ze door in de helft en houd. Laat de kaas smelten in de pannetjes en voeg eventueel de stukjes gerookt spek toe. Varieer de groentegarnituur in functie van de jaargetijden: * Lente: aspergekoppen, cherrytomaten, wortels, rapen, aardappelen… * Zomer: bleekselderij, gegrilde paprika's, basilicumblaadjes, stukjes ananas, courgettes, bloemkool… * Herfst: mini-maïskolfjes, walnoten, hazelnoten, druiven, stukjes kastanje, artisjokkenhart, gerookt spek en kleine uitjes. * Winter: gehaktballen, stukjes kalfsgebraad of worst…. Tips en recepten Bakken op een steengrill sluit perfect aan op de huidige tendens van een lichte, dieetgerichte, gezonde en natuurlijke keuken, omdat bij deze kookwijze de smaakkwaliteiten en de vitamines van de voedingsmiddelen intact gehouden worden. De grillsteen verzamelt de calorieën en geeft ze langzaam en op uniforme wijze vrij tijdens het koken. Voor de "steengrill-soirée" gebruiken we de volgende ingrediënten: Vlees: (liefst met zo weinig mogelijk vet) Rundsvlees: filets en steaks. Kalfsvlees: lapjes, filets. Gevogelte: lapjes, filets, dunne plakjes kip of kalkoen, plakjes wild of eendenfilet. Varkensvlees: filets, gebraad, koteletten, gerookte varkenshaas. Vis: alle vissoorten in filets of schijfjes (bv.: zalm). Schelp- en schaaldieren: Noorse zeekreeft, rivierkreeft, jakobsschelpen, bonte kamschelpen, gamba's enz.… Groenten: champignons in dunne plakjes, uien in schijfjes, courgettes in dunne schijfjes, groene of rode paprika's voor de smaak en het mooie uitzicht, kleine tomaatjes doormidden gesneden enz..… Smaakmakers: sauzen, mayonaise, citroen, harissa, fijngehakte peterselie met knoflook, knoflook, curry, Provençaalse kruiden enz.… Fruit: bananen, appels, peren enz.… DE RACLETTE MET DRIE KAZEN (Voor 6 personen) Ingrediënten: 6 geitencrottins – 300 g comtékaas – 300 g gouda 1 gedroogde eendenfilet – 4 schijfjes gerookt spek 1 tros druiven – 8 morilles – 4 eetlepels pijnappelzaadjes – 4 eetlepels rozijnen, 4 gepelde noten, 2 eetlepels olijfolie, zout, peper. Snijd het gerookte spek en de eendenfilet in schijfjes. Leg ze op een schotel en besprenkel ze met een lepel olie. Leg de gedroogde vruchten, de (op voorhand gewassen) druiven en de morilles op een schotel. Snijd de crottins doormidden en maak ze aan met olie. Snijd de gouda en de comtékaas in plakjes. Leg ze op een dienblad. Presenteer alle ingrediënten op de tafel. Elke genodigde laat de kazen smelten in de pannetjes en voegt de groentegarnituur naar keuze toe. APPELRACLETTE (Voor 6 personen) Ingrediënten: 1,2 kg in dunne schijfjes gesneden raclettekaas, 10 "renet-" of "Canada-" appels. Snijd de appels in schijfjes en verwijder het klokhuis met de pitten. Laat ze vervolgens goudgeel bakken in een pan met een beetje vet. Leg 2 of 3 schijfjes appel in de pannetjes en voeg een schijfje kaas toe. Laat de kaas smelten. U kunt een beetje kaneel toevoegen. En proeven maar… Bereiding van vlees en vis: Vlees: snijd het vlees in dunne lapjes met een dikte van 0,5 à 1 cm en een breedte van 2 à 4 cm. Vis: snijd de filets in repen van 2 à 4 cm breed. U kunt ook mini-brochettes klaarmaken op houten stokjes. Snijd het vlees of de vis hiervoor in blokjes van 1,5 cm. 14 - BOURGONDISCHE steengrill 250 g kalfsniertjes - 250 g kalfslende - 250 g lapjes ossenhaas 250 g kalfslever - 250 g varkenslever - zout, peper, sjalottenazijn - 1/4 liter gevogeltebouillon - rode wijn en 5 kruidnageltjes. Snijd de verschillende vleessoorten in plakjes, meng ze in een schaal en voeg zout, peper en sjalottenazijn toe. Meng in een andere kom de gevogeltebouillon met 25 cl wijn en de kruidnagel (laat dit mengsel ongeveer 30 min. rusten opdat de kruidnagel zijn parfum afgeeft). Laat het vlees bakken. Giet met een lepeltje de bouillon over het vlees net voor het opdienen. Geheim van de chef : Omdat de groenten trager bakken dan het vlees, legt u best eerst alle groenten op de grillsteen om ze te laten bakken. Als het bakken van de groenten gevorderd is, brengt u ze samen in een hoekje om plaats te voorzien voor het vlees. Nog één tip voor deze gezellige maaltijd: beleef er plezier aan en laat uw verbeelding te vrije loop om nieuwe recepten uit te vinden. Op de volgende pagina's vindt u enkele ideeën voor originele recepten. Dit apparaat is in geen geval ontworpen ter vervanging van een elektrische grill of een houtskoolgrill. Gebruik uw apparaat dan ook niet om zeer dikke stukken vlees of een ganse grote vis in te braden. - EXOTISCHE steengrill 400 g zeeduivel - 1 blik ananas in stukjes - 400 g tong - 4 kiwi's 2 groene citroenen - 1/2 glas rumlikeur. Recepten (voor 6 personen) Meng in een schaal de visplakjes met het in blokjes gesneden fruit. Voeg het citroensap en de rum toe. Laat het mengsel gedurende 30 min. weken. In kleine porties bakken. - ACAPULCO steengrill 1 kg biefstuk - 2 à 3 eetlepels olie - 500 g bacon - curry, zout, peper - 1 rode paprika - 2 knoflookteentjes - 1 groene paprika Snijd het vlees in kleine plakjes van 2 à 4 cm en van 0,5 à 1,5 cm dik. Snijd de paprika's en de bacon in dunne plakjes. - MAÏS steengrill 900 g lamsribstuk - 1 klein blik maïs - 2 kalkoenslapjes - 1 klein blik ananas in stukjes. 4 tomaten - zout, peper, plantaardige olie, paprikapoeder Snijd het lamsribstuk, de kalkoenslapjes en de tomaten in plakjes. Meng deze ingrediënten in een schaal met maïs en ananas. Kruid het geheel met zout, peper, paprikapoeder en 2 à 3 eetlepels olie. In kleine porties bakken. Stamp het knoflook fijn met het zout, de peper en de curry en voeg olie toe. Voeg dit mengsel toe aan het vlees in een schaal. Laat eerst de groenten en daarna het vlees bakken. - NIÇOISE steengrill 1,2 kg in plakjes gesneden kalfsfilet - 2 courgettes - 2 tomaten 2 aubergines - zout, peper, paprikapoeder - 1/2 paprika 2 grote in plakjes gesneden uien - 3 eetlepels olijfolie. - NOORSE steengrill 350 g verse zalm - 2 potten nepkaviaar - 350 g zachte gerookte haring - fijngehakte peterselie - 350 g tong - 2 kleine glaasjes vodka. Snijd de vissoorten in dunne plakjes, en meng ze in een schaal met de nepkaviaar en de fijngehakte peterselie. Besprenkel dit mengsel met de vodka en laat het 30 min. weken. Laat de kleine stukjes vis bakken op de steengrill. Opdienen met geroosterde toast met verse gezouten boter. Meng de plakjes kalfsvlees in een schaal met olijfolie en groenten. Voeg zout, peper en paprikapoeder toe en roer om. In kleine porties bakken. 15
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47

LAGRANGE ÉLÉGANCE 399 001 de handleiding

Categorie
Barbecues
Type
de handleiding
Deze handleiding is ook geschikt voor