DEZE WAARBORG GELDT ALLEEN VOORHUISHOUDELIJK
GEBRUIK EN IN GEEN GEVAL VOOR PROFESSIONEEL
GEBRUIK
De wettelijke waarborg die de verkoper verschuldigd is
sluit niet de wettelijke waarborg uit die de Fabrikant
verschuldigd is volgens de artikels 1641 en volgende van
het Franse Burgerlijk Wetboek.
Bij defect of slechte werking, contact opnemen met de
verkoper.
In geval van technisch defect binnen de 8 dagen na de
aankoop, wordt het apparaat vervangen. Na deze termijn
wordt het gerepareerd door de Dienst Na Verkoop van
LAGRANGE.
Recepten
___________________________________
Advies: kies een goede raclettekaas uit. Reken op
ongeveer 200 g kaas per persoon.
DE RACLETTE
Voor 6 personen
Ingrediënten : 1,2 kg raclettekaas in fijne sneetjes;
12 aardappelen; charcuterie naar keuze (gekookte ham,
rauwe ham, gerookte ham, gedroogd vlees, vlees uit
Graubünden gesneden in fijne plakjes, worst...);.diverse
garnituren (witte uitjes in azijn; augurkjes).
Laat de aardappelen koken met de schil; leg ze in een
schotel (in een bodempje water) en zet deze op de
bovenste plaat. Leg in de pannetjes één of meer sneetjes
raclettekaas. Laat deze smelten tot wanneer er zich een
lichte goudgele korst vormt aan het oppervlak. Garneer
met charcuterie, sla, witte uitjes, augurkje, champignons,
een snuifje gemalen witte peper op de kaas, plakjes tomaat,
plakjes aubergines enz...Serveer met een droge witte wijn
uit de Savoie (Apremont, Abymes, Chignin of Roussette).
DE RACLETTE "4 JAARGETIJDEN"
Voor 6 personen
Ingrediënten : 1,2 kg raclettekaas – gevarieerde charcuterie :
vlees uit Graubünden, rauwe of gekookte ham, worst...- sla -
kwarteleieren - kleine stukjes gerookt spek.
Laat de aardappelen koken onder stoom of in water
zonder ze te schillen. Snijd ze in twee en houd ze warm op
de bovenste plaat in een hittebestendige schotel (in een
bodempje water). Laat de kaas smelten in de pannetjes en
voeg er eventueel kubusjes gerookt spek aan toe.
Kies een garnituur in functie van het jaargetijde:
*
Lente
: aspergepunten, tomaten, kersen, wortels, rapen,
aardappelen...
* Zomer: selderie, gegrilde paprika's, blaadjes basilicum,
stukjes ananas, courgettes, bloemkool...
* Herfst: minimaïskolven, noten, hazelnootjes,
druivenpitten, stukjes kastanje, harten van artisjok, stukjes
gerookt spek en uitjes..
*
Winter
: gehaktballetjes, stukjes kalfsgebraad of stukjes
worst....
12