Electrolux EVY8840AAX Recipe book

Type
Recipe book
.................................................. ...............................................
NL STOMER RECEPTENBOEK
AUTOMATISCHE PROGRAMMA'S
In het menu Kook- en bakassistent zijn de
gerechten over verschillende categorieën
verdeeld:
Gevogelte
•Vis/Vlees
Nagerecht
Stoofpotjes/terrines
Bijgerechten
Het menu Kook- en bakassistent gebruikt
vooraf bepaalde waarden voor een ge-
recht. Bereid het gerecht volgens het re-
cept van dit boek.
GEVOGELTE
Gevulde kippenborst met spinazie in
safraansaus
Ingrediënten:
Voor 6 personen
400 g spinaziebladeren, geblancheerd
Een snufje zout
100 g volvette roomkaas met groene pa-
prika
Versgemalen zwarte peper
6 kipfilets
2 eetlepels citroensap
1 eetlepel mosterd
100 ml witte wijn
150 ml light kippenbouillon
1 bosje saffraan
150 ml volle room
1 / 2 eetlepel citroensap
Bereidingswijze:
Houd 20 - 24 grote spinaziebladeren ach-
ter. Knijp de resterende blaadjes voorzich-
tig samen en hak ze grof met het wiege-
mes. Mix de blaadjes dan met de room-
kaas en voeg naar smaak zout en peper
toe. Snij de kipfilets in de lengte door zodat
er een soort envelop ontstaat. Vul de kipfi-
let met de spinaziemix en sluit af met cock-
tailprikkers.
Sprenkel het citroensap over de kip en wrijf
de mosterd erin. Dan licht kruiden met zout
en peper. Wikkel de kipfilets ten slotte in de
spinazieblaadjes die u eerder apart had ge-
legd. Plaats de kipfilets in de geperforeerde
schaal en stoom het geheel met de functie
Stomen. Reduceer de witte wijn en de
bouillon in een pan tot ongeveer 100 ml.
Voeg dan de saffraan en roomkaas toe.
Kruid de saus met citroensap en voeg zo
nodig zout en peper toe. Haal de cocktail-
prikkers uit de kipfilets. Snijd de kipfilet in
plakjes. Giet wat saus op het bord en leg
de stukjes kipfilet erop.
–Hoeveelheid water in waterschuiflade:
600 ml
Bereidingstijd in het apparaat: 35 minu-
ten
–Plaathoogte: 1
Gepocheerde kippeborst
Ingrediënten:
4 kipfilets
•Zout
•Peper
Paprikapoeder
Kerriepoeder
Bereidingswijze:
Kruid de kipfilets en plaats ze in een glazen
schaal in de oven.
–Hoeveelheid water in waterschuiflade:
400 ml
Bereidingstijd in het apparaat: 35 minu-
ten
–Plaathoogte: 1
VIS/VLEES
Vispannetje
Ingrediënten:
Voor 8 personen
200 g gerookte zalm
400 g zalmfilet
3 eetlepels citroensap
•1 eiwit
250 g room
1 bosje dille
•Zout
•Peper
Bereidingswijze:
Sprenkel twee eetlepels citroensap over de
gerookte zalm en kruid met zout en peper.
Bedek de terrinevorm met de plakjes ge-
rookte zalm. De plakjes moeten over de zij-
kant van de terrine hangen. Pureer de
2
www.electrolux.com
zalmfilets fijn met 1 eetlepel citroensap en
het eiwit. Meng de room met de het gepu-
reerde zalmmengsel totdat u een crèmige
massa hebt bereikt. Kruiden met peper en
zout. Giet de helft van het mengsel in de
voorbereide terrinevorm. Voeg de gehakte
dille aan de rest van het mengsel toe en
giet dit in de vorm. Bedek de terrine met de
plakjes zalm die over de zijkanten hingen.
–Hoeveelheid water in waterschuiflade:
400 ml
Bereidingstijd in het apparaat: 40 minu-
ten
–Plaathoogte: 1
Gepocheerde vis (forel)
Ingrediënten:
4 forellen, ongeveer 250 g
•Zout
•Peper
•Citroensap
Bereidingswijze:
Was en droog de forel. Besprenkel ze aan
de binnen- en buitenkant met citroensap.
Laat de citroensap in de vis trekken en
breng de vis dan op smaak met zout en
peper. Leg de vis in een stoofschotel met
een geperforeerd inzetstuk.
–Hoeveelheid water in waterschuiflade:
400 ml
Bereidingstijd in het apparaat: 30 minu-
ten
–Plaathoogte: 1
Kleine deegballen in een saus van ci-
troen en thyme
Ingrediënten:
Voor 4 personen
Deegballen:
70 g witbrood met afgesneden korst
•200 ml room
•1 ui
2 eetlepel boter
350 g snoekfilet
•1 ei
1 snufje nootmuskaat
•Zout
•Peper
Saus:
1 theelepel suiker
200 ml witte wijn
2 takjes wilde tijm
200 ml volle room
1½ eetlepel (afgemeten) maïzena (aard-
appelzetmeel)
1 citroen, wat citroenschil en ongeveer 2
eetlepels sap
•Zout
•Peper
De ballen voorbereiden:
Snijd het witbrood in dobbelsteentjes, laat
de room erin trekken en zet het in de koel-
kast. Snipper de ui en fruit de stukjes in de
boter totdat de ui doorschijnend is. Meng
de snoekfilet met de gesnipperde ui, de
broodblokjes en de room. Voeg het ei en
de kruiden toe en pureer het mengsel. Laat
het een tijdje afkoelen. Draai het vismeng-
sel in (langwerpige) ballen met behulp van
een eetlepel dat u eerst in heet water
houdt, en kook de ballen in het apparaat.
Serveren met rijst of aardappelen.
De saus voorbereiden:
Karamelliseer de suiker, voeg de wijn en
wilde tijm toe en breng het aan de kook.
Roer de room en maïzena door elkaar.
Voeg dit aan het mengsel toe onder voort-
durend roeren en breng het aan de kook.
Voeg de citroenschil en het sap toe en
breng het geheel op smaak met zout en
peper. Verwijder de wilde tijm.
–Hoeveelheid water in waterschuiflade:
450 ml
Bereidingstijd in het apparaat: 35 minu-
ten
–Plaathoogte: 1
Wiener
Plaats de wiener op een stoomschotel.
–Hoeveelheid water in waterschuiflade:
350 ml
Bereidingstijd in het apparaat: 25 minu-
ten
–Plaathoogte: 1
NAGERECHT
Caramelflan
Ingrediënten:
100 g suiker
•100 ml water
•500 ml melk
•1 vanillestokje
100 g suiker
NEDERLANDS 3
2 eieren
4 eierdooiers
Overige:
6 souffléschaaltjes
Bereidingswijze:
Doe 100 gram suiker in een steelpan, voeg
het water toe en breng het aan de kook.
Kook het mengsel tot een lichtbruine
stroop en dan tot lichtbruine karamel. Giet
dan onmiddellijk in 6 souffléschaaltjes, zo-
dat de bodem met karamel wordt bedekt.
Giet de melk en een half vanillestokje in een
steelpan. Schraap de zaadjes met een mes
uit het vanillestokje en voeg dit aan de melk
toe. Verwarm de melk tot ongeveer 90 °C.
(Niet aan de kook brengen.) Meng de eier-
en en eierdooiers met 100 g suiker. (Niet
romig laten worden.) Voeg de warme melk
langzaam aan het ei-/suikermengsel toe.
Doe het in de schaaltjes.
–Hoeveelheid water in waterschuiflade:
400 ml
Bereidingstijd in het apparaat: 30minuten
–Plaathoogte: 1
Kokospudding
Ingrediënten:
250 ml melk
•370 g kokosmelk
6 eieren
120 g suiker
1 blikje mango's, afgegoten en gepu-
reerd
Overige:
6 mini-puddingschaaltjes
Bereidingswijze:
Vermeng de melk met de kokosmelk. Klop
de eieren en de suiker lichtjes op en voeg
de kokosmelk toe. Vul de mini-puddings-
chaaltjes met het mengsel. Haal de pud-
ding er na het bakken uit en versier met de
mango's.
–Hoeveelheid water in waterschuiflade:
400 ml
Bereidingstijd in het apparaat: 30minuten
–Plaathoogte: 1
Vanilleroom
Ingrediënten:
Voor 4 personen
•1 ei
25 g suiker
•100 ml room
•100 ml melk
1 / 2 flesje vanille-extract
Pulp van 1 / 2 vanillestok
Bereidingswijze:
Klop het ei. Voeg de suiker, melk, room,
vanille-extract en vanillepulp toe. Meng alle
ingrediënten. Kook op het apparaat. NA
het koken, moet u de room goed kloppen.
–Hoeveelheid water in waterschuiflade:
400 ml
Bereidingstijd in het apparaat: 30 minu-
ten
–Plaathoogte: 1
Vanilleflan
Ingrediënten:
Voor 4 personen
•300 ml melk
•150 ml room
Zaadjes van 1 vanillestokje
4 eieren
•1 eierdooier
75 g suiker
Grand Marnier-saus:
2 eetlepels vanille-ijs
1 eetlepel Grand Marnier
2 eetlepels opgeklopte room
De flan bereiden:
Roer de melk, room, vanillezaadjes, eieren,
eigeel en suiker goed door elkaar. Zeef de
mengeling en giet deze in schaaltjes. Kook
op het apparaat en laat afkoelen.
De saus voorbereiden:
Meng twee eetlepels vanille-ijs met een eet-
lepel Grand Marnier. Voeg twee eetlepels
opgeklopte room toe.
Rangschikking:
Neem de flans uit de schaaltjes en plaats
deze op de saus. Versier met fruit.
–Hoeveelheid water in waterschuiflade:
400 ml
Bereidingstijd in het apparaat: 30 minu-
ten
–Plaathoogte: 1
Chocoladeroom
Ingrediënten:
Voor 4 personen
•1 ei
1 eetlepel suiker
•100 ml room
•100 ml melk
4
www.electrolux.com
70 g chocolade
Bereidingswijze:
Klop het ei goed op en voeg de suiker,
melk en room toe. Goed door elkaar roe-
ren. Breek de chocolade in kleine stukjes
en voeg dit aan het mengsel toe. In de
oven koken. Klop de room na het koken
grondig met een garde totdat de chocola-
de is opgelost.
Tip:
De garde mag niet dieper dan 5 cm in de
kom worden gehouden. Als u een dubbele
hoeveelheid bereidt, gebruikt u een bredere
kom.
–Hoeveelheid water in waterschuiflade:
400 ml
Bereidingstijd in het apparaat: 30 minu-
ten
–Plaathoogte: 1
Espressoflan
Ingrediënten:
Voor 8 personen
300 ml melk
•200 ml room
3 eetlepels espresso koffiepoeder (in-
stant)
2 eieren
4 eierdooiers
80 g suiker
Bereidingswijze:
Roer de melk, room, koffiepoeder, eieren,
eigeel en suiker goed door elkaar. Giet de
room in 8 schaaltjes of vormpjes en plaats
ze op een dradenkast. Pocheren en mini-
maal drie uur laten afkoelen. Serveer de
flans in de vorm. U kunt desgewenst een
toefje slagroom toevoegen.
–Hoeveelheid water in waterschuiflade:
350 ml
Bereidingstijd in het apparaat: 25 minu-
ten
–Plaathoogte: 1
Cappuccinocake
Ingrediënten:
Voor het deeg:
100 g zachte boter
90 g suiker
2 eierdooiers
De zaadjes van een vanillestokje
2 eetlepels oploskoffie (opgelost in 50 ml
heet water)
2 eiwitten
50 g meel
50 gr. zetmeel
1/2 theelepel bakpoeder
Voor de saus:
•250 ml sinaasappelsap
50 g suiker
1 snufje kaneel
20 ml sinaasappellikeur
Voor de afwerking:
200 ml geklopte slagroom voor de ver-
siering
Overige:
4 - 6 kleine schaaltjes of vormpjes inge-
smeerd met boter
Bereidingswijze:
Meng de boter, suiker, eierdooiers en de
zaadjes van een vanillestokje en giet het
mengsel in de opgeloste koffie. Klop de ei-
witten. Zeef de bloem, zetmeel en bakpoe-
der en voeg het in lagen aan het eiwit-
mengsel toe. Spatel het door het mengsel.
Giet het mengsel in kleine schaaltjes of
vormpjes ingevet met boter.
–Hoeveelheid water in waterschuiflade:
500 ml
Bereidingstijd in het apparaat: 30minuten
–Plaathoogte: 1
Na het bakken:
Giet sinaasappelsap, suiker, kaneel en si-
naasappellikeur in een melkpannetje en laat
het op ring reduceren totdat de saus
stroopachtig is. Stort de warme cakejes op
een serveerplaat en versier ze met de saus
en slagroom.
STOOFPOTJES/TERRINES
Gevulde sla
Ingrediënten:
Voor 4 personen
16 – 20 slablaadjes (bindsla), geblan-
cheerd
Vulling:
75 g sla (bindsla)
•1 ui
1 eetlepel boter
•Zout
Gemalen peper
400 g kalfsgehakt
3 eetlepels paneermeel
•1 ei
NEDERLANDS 5
100 g geraspte kaas
Voor sudderen:
50 ml sterke bouillon
100 ml volle room
Bereidingswijze:
Snijd een derde deel aan de onderkant van
de middelnerf van de grote slabladeren.
Snij de sla in dunne reepjes voor de vulling.
Bereid de uien voor en snipper ze fijn. Ver-
warm de boter. Sudder de ui en reepjes sla
2 tot 3 minuten, waarbij u voortdurend blijft
roeren. Laat de vloeistof helemaal verdam-
pen. Kruiden met peper en zout. Afkoelen.
Plaats de slablaadjes, kalfsgehakt, paneer-
meel en het ei in een kom. Voeg de kaas
toe. Meng het geheel en breng het op
smaak met zout en peper. Schep een eet-
lepel vulling op elk slablad en vouw er een
pakketje van. Plaats de pakketjes, met de
naad omlaag in een gratineerschotel. Giet
de bouillon en room eroverheen. Kook de
gevulde sla met behulp van de functie Sto-
men. Warm serveren.
–Hoeveelheid water in waterschuiflade:
600 ml
Bereidingstijd in het apparaat: 40 minu-
ten
–Plaathoogte: 1
Gevulde snijbiet
Ingrediënten:
Voor 4 personen
40 snijbietbladen of 16 - 20 snijbietste-
len, geblancheerd
Vulling:
•300 g meel
1 theelepel zout
3 eieren
•150 ml wei
1 bosje bieslook, gesneden
1 kleine ui, gesneden
50 g lardeerspek
100 g blokjes Zwitserse Salsiz of Landjä-
ger worst (of gedroogd vlees)
Voor sudderen:
1 eetlepel boter
100 ml groentebouillon
•100 ml room
•Peper
Bereidingswijze:
Verwijder de ribben van de snijbietbladeren.
Snijd de bladeren in de lengte, vervolgens
dwars. Meng alle ingrediënten voor de vul-
ling en laat deze een half uur staan. Smeer
de vulling op de afzonderlijke bladen en
maak er pakjes van. Frituur deze in hete
boter. Giet de bouillon en room erover-
heen, en kruid. Stomen.
–Hoeveelheid water in waterschuiflade:
550 ml
Bereidingstijd in het apparaat: 35 minu-
ten
–Plaathoogte: 1
Bloemkoolflan
Ingrediënten:
Voor 4 personen
300 g bloemkool, verdeeld in roosjes en
gekookt
50 g Sbrinz (harde kaas), geraspt
2 eieren
50 ml room, mogelijk snufje zout, noot-
muskaat
Boter voor de schalen
Kervelsaus:
•100 ml room
2 bosjes kervel, fijngesneden
•Zout
•Peper
Cayennepeper
8 tot 12 gekookte grote garnalen, gepeld
De bloemkoolflan voorbereiden:
Vermeng de bloemkool in de mixer. Voeg
de Sbrinz, eieren en room toe en breng het
geheel op smaak met zout en peper. Giet
het mengsel in vier schaaltjes die goed met
boter zijn ingevet.
De saus voorbereiden:
De room en kervel mixen, in een pan gie-
ten, verwarmen en op smaak brengen met
zout en peper. Verwarm de grote garnalen
in de saus. Keer de flan op voorverwarmde
borden om en garneer met de garnalen en
saus.
–Hoeveelheid water in waterschuiflade:
400 ml
Bereidingstijd in het apparaat: 35 minu-
ten
–Plaathoogte: 1
Champignonterrine
Ingrediënten:
Voor 4 personen
100 g witbrood met afgesneden korst
•100 ml melk
6
www.electrolux.com
400 g gemengde paddenstoelen, gesne-
den
30 g boter
100 g champignons, gesneden
•1 ei
50 ml room
•Zout
•Peper
Bereidingswijze:
Snijd het brood en laat het weken in melk.
Smoor de gesneden paddenstoelen in de
helft van de boter en laat de vrijgekomen
sappen volledig verdampen. Pureer het ge-
weekte brood met de paddenstoelen.
Smoor de gesneden paddenstoelen in de
rest van de boter en laat alle vrijgekomen
sappen verdampen. Plaats enkele mooie
plakjes opzij. Meng de rest van de padden-
stoelen met de paddenstoelenpuree. Klop
het ei en de room en voeg dit aan de men-
geling toe. Kruiden met zout en peper.
Vet vier soufflé-schotels in met boter.
Neem de gesneden paddenstoelen, die u
eerder opzij hebt gezet, en leg deze over
de bodem van elke schotel, ter versiering.
Giet de paddenstoelmengeling en stoom.
Neem de terrines uit en plaats deze op
blaadjes sla. Dit recept gaat ook goed sa-
men met een saus van yoghurt en kruiden.
–Hoeveelheid water in waterschuiflade:
450 ml
Bereidingstijd in het apparaat: 40 minu-
ten
–Plaathoogte: 1
Aspergeflan
Ingrediënten:
Voor 6 personen
6 grote, groene aspergestelen, gekookt
2 kleine tomaten, gepeld
6 eieren
300 ml melk
300 ml volle room
•Zout
Gemalen peper
Nootmuskaat
Bereidingswijze:
Ontzaad de tomaten en snij ze in blokjes.
Klop de eieren met de room, zout, peper
en nootmuskaat op. Vet zes porseleinen of
glazen schaaltjes in met boter en verspreid
de asperges en tomaten erin. Giet het ei-/
melkmengsel eroverheen. Plaats de schaal-
tjes op een draadrek in de bovenste helft
van het apparaat. Pocheer de flans totdat
het mengsel is gestold. Serveer ze in de
schaal, lauw of koud.
–Hoeveelheid water in waterschuiflade:
450 ml
Bereidingstijd in het apparaat: 40 minu-
ten
–Plaathoogte: 1
Spinazieterrine
Ingrediënten:
Voor 4 tot 6 personen
•1 sjalot
•Bakboter
150 g Boursin peper (roomkaas met pe-
per)
500 g bevroren spinazieblaadjes (250 g
uitgeknepen)
•2 eierdooiers
2 eieren
2 eetlepels room
•Zout
Versgemalen peper
•Nootmuskaat
Tijm
4 tot 6 plakjes parmaham
Truffelolie
Bereidingswijze:
Verkruimel de gepeperde Boursin en meng
dit in een kom met de eierdooiers, eieren
en room. Snipper het sjalotje, fruit het in
boter en laat het afkoelen. Knijp de ont-
dooide spinazie goed uit en snijd het met
een groot mes in grove stukken. Voeg de
spinazie toe aan het eier-/kaasmengsel, sa-
men met het gefruite sjalotje, en roer het
goed door elkaar. Goed kruiden.
Breng huishoudfolie aan de binnenkant van
een terrineschotel aan (met een capaciteit
van ongeveer 7,5 dl) of vet zes soufflé-
schaaltjes goed met boter in en giet het
spinaziemengsel erin. Stomen. Snijd de ter-
rine in plakjes of keer de souffléschaaltjes
op borden om en besprenkel de terrine
licht met truffelolie. Serveren met een plakje
parmaham.
–Hoeveelheid water in waterschuiflade:
450 ml
Bereidingstijd in het apparaat: 45 minu-
ten
–Plaathoogte: 1
NEDERLANDS 7
BIJGERECHTEN
Mediterane groenten
Ingrediënten:
200 g courgettes
1 rode paprika
1 groene paprika
1 gele paprika
100 g champignons
•2 uien
150 g sperziebonen
Groene en zwarte olijven
Bereidingswijze:
Was de courgettes en snij ze in plakjes.
Was de paprika's en snij ze in reepjes. Was
de champignons en snij ze in plakjes. Schil
de uien en snij ze in smalle plakjes. Was de
sperziebonen, verwijder de draadjes en snij
ze in stukjes. Snij de olijven in plakjes.
Breng de groenten na het koken op smaak
met zout, peper, basilicum en oregano.
–Hoeveelheid water in waterschuiflade:
500 ml
Bereidingstijd in het apparaat: 25minuten
–Plaathoogte: 1
Groenten
Ingrediënten/bereidingswijze:
Combineer de volgende groenten naar
smaak, ongeveer 750 g in totaal.
Koolrabi, geschild en in reepjes gesne-
den
Wortel, geschild en in blokjes gesneden
Bloemkool, gewassen en in roosjes ver-
deeld
Uien, geschild en in plakken gesneden
Venkel, geschild en in plakken gesneden
Selderie, schoongemaakt en in plakjes
gesneden
Prei, schoongemaakt en in plakjes ge-
sneden
Na het koken:
50 g boter
Desgewenst zout en peper
Bereidingswijze:
Leg de groenten in een stoomschotel met
een geperforeerd inzetstuk. Giet na het ko-
ken gesmolten boter over het gerecht en
voeg zo nodig zout en peper toe.
–Hoeveelheid water in waterschuiflade:
600 ml
Bereidingstijd in het apparaat: 35 minu-
ten
–Plaathoogte: 1
Groenten blancheren
Leg de groenten in een stoomschotel met
een geperforeerd inzetstuk.
NA het blancheren, de groenten afkoelen
met ijskoud water.
–Hoeveelheid water in waterschuiflade:
400 ml
Bereidingstijd in het apparaat: 15 minu-
ten
–Plaathoogte: 1
Gepelde tomaten
Bereidingswijze:
Snijd een kruis op de bovenkant van de to-
maten, plaats de tomaten in een oven-
schaal met geperforeerd inzetstuk en
plaats dit in de oven.
Laat de tomaten aan het einde van de
kooktijd afkoelen in ijskoud water en verwij-
der het velletje.
–Hoeveelheid water in waterschuiflade:
300 ml
Bereidingstijd in het apparaat: 10minuten
–Plaathoogte: 1
Aardappelen in de schil
Ingrediënten:
1000 g middelgrote aardappelen
Bereidingswijze:
Was de aardappelen en plaats ze in een
glazen kom.
–Hoeveelheid water in waterschuiflade:
650 ml
Bereidingstijd in het apparaat: 50minuten
–Plaathoogte: 1
Gekookte aardappelen
Ingrediënten:
1000 g aardappelen
Bereidingswijze:
Schil de aardappelen en snij ze in 4 gelijke
stukken. Plaats de aardappelen in een
stoomschaal met geperforeerd inzetstuk en
breng op smaak met zout en peper.
–Hoeveelheid water in waterschuiflade:
650 ml
Bereidingstijd in het apparaat: 40 minu-
ten
–Plaathoogte: 1
8
www.electrolux.com
Rijst
Ingrediënten:
200 g langkorrelrijst
50 g wilde rijst
1 kleine rode paprika
350 ml bouillon
•Zout
•Peper
Na het koken:
1 klein blikje maïs
Bereidingswijze:
Plaats de langkorrelrijst, wilde rijst, zout,
peper en groentebouillon met water in een
kom, ongeveer een half uur voordat u met
het koken gaat beginnen. Bereid de papri-
ka voor, snijd hem in blokjes en voeg de
blokjes aan de rijst toe. Dan koken.
–Hoeveelheid water in waterschuiflade:
650 ml
Bereidingstijd in het apparaat: 40 minu-
ten
–Plaathoogte: 1
Na het koken:
Giet de ma? af en voeg het aan de gekook-
te rijst toe.
Bouillon met stukjes ei
Ingrediënten:
3 eieren
100 ml melk
50 ml room
•Zout
•Peper
Nootmuskaat
Peterselie, gehakt
–Hoeveelheid water in waterschuiflade:
300 ml
Bereidingstijd in het apparaat: 20minuten
–Plaathoogte: 1
Gnocchi
Ingrediënten:
Voor 4 personen
500 g gekookte aardappelen, afgekoeld
160 g fijngemalen tarwebloem
30 g geraspte Parmezaanse kaas
1 eierdooier
•Zout
Saus:
40 g boter
80 g uien, in blokjes gesneden
100 ml witte wijn
•100 ml room
Een paar salieblaadjes, fijngesneden
•Citroensap
•Zout
•Witte peper
60 g Parmezaanse kaas (apart geser-
veerd)
Garnering:
1 schijfje citroen en 2 salieblaadjes voor
elke portie
Het deeg voor de gnocchi voorberei-
den:
Pureer de aardappelen en kneed het
mengsel samen met de aangegeven ingre-
diënten tot een stevig deeg. Laat het deeg
5 minuten staan en kneed dan flink door
om te voorkomen dat het aardappeldeeg te
zacht wordt. Verdeel het aardappeldeeg in
kleine porties en maak er worstvormige rol-
letjes van, ter grootte van uw duim. Ze kun-
nen in kleine stukjes worden gesneden.
Stomen. Bereid tijdens het stomen de saus
voor.
De saus voorbereiden:
Fruit de gesnipperde uien in gesmolten bo-
ter totdat ze goudgeel zijn en voeg dan wit-
te wijn toe. Giet de room erbij. Iets laten in-
koken. Voeg de gesneden salieblaadjes en
kruiden toe. Als de saus te dik wordt, kunt
u het verdunnen met een klein beetje
groentebouillon en room.
–Hoeveelheid water in waterschuiflade:
500 ml
Bereidingstijd in het apparaat: 25 minu-
ten
–Plaathoogte: 1
NEDERLANDS 9
10
www.electrolux.com
NEDERLANDS 11
www.electrolux.com/shop 892961275-A-232013
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12

Electrolux EVY8840AAX Recipe book

Type
Recipe book