• 400 g gemengde paddenstoelen, gesne-
den
• 30 g boter
• 100 g champignons, gesneden
•1 ei
• 50 ml room
•Zout
•Peper
Bereidingswijze:
Snijd het brood en laat het weken in melk.
Smoor de gesneden paddenstoelen in de
helft van de boter en laat de vrijgekomen
sappen volledig verdampen. Pureer het ge-
weekte brood met de paddenstoelen.
Smoor de gesneden paddenstoelen in de
rest van de boter en laat alle vrijgekomen
sappen verdampen. Plaats enkele mooie
plakjes opzij. Meng de rest van de padden-
stoelen met de paddenstoelenpuree. Klop
het ei en de room en voeg dit aan de men-
geling toe. Kruiden met zout en peper.
Vet vier soufflé-schotels in met boter.
Neem de gesneden paddenstoelen, die u
eerder opzij hebt gezet, en leg deze over
de bodem van elke schotel, ter versiering.
Giet de paddenstoelmengeling en stoom.
Neem de terrines uit en plaats deze op
blaadjes sla. Dit recept gaat ook goed sa-
men met een saus van yoghurt en kruiden.
–Hoeveelheid water in waterschuiflade:
450 ml
– Bereidingstijd in het apparaat: 40 minu-
ten
–Plaathoogte: 1
Aspergeflan
Ingrediënten:
Voor 6 personen
• 6 grote, groene aspergestelen, gekookt
• 2 kleine tomaten, gepeld
• 6 eieren
• 300 ml melk
• 300 ml volle room
•Zout
• Gemalen peper
• Nootmuskaat
Bereidingswijze:
Ontzaad de tomaten en snij ze in blokjes.
Klop de eieren met de room, zout, peper
en nootmuskaat op. Vet zes porseleinen of
glazen schaaltjes in met boter en verspreid
de asperges en tomaten erin. Giet het ei-/
melkmengsel eroverheen. Plaats de schaal-
tjes op een draadrek in de bovenste helft
van het apparaat. Pocheer de flans totdat
het mengsel is gestold. Serveer ze in de
schaal, lauw of koud.
–Hoeveelheid water in waterschuiflade:
450 ml
– Bereidingstijd in het apparaat: 40 minu-
ten
–Plaathoogte: 1
Spinazieterrine
Ingrediënten:
Voor 4 tot 6 personen
•1 sjalot
•Bakboter
• 150 g Boursin peper (roomkaas met pe-
per)
• 500 g bevroren spinazieblaadjes (250 g
uitgeknepen)
•2 eierdooiers
• 2 eieren
• 2 eetlepels room
•Zout
• Versgemalen peper
•Nootmuskaat
• Tijm
• 4 tot 6 plakjes parmaham
• Truffelolie
Bereidingswijze:
Verkruimel de gepeperde Boursin en meng
dit in een kom met de eierdooiers, eieren
en room. Snipper het sjalotje, fruit het in
boter en laat het afkoelen. Knijp de ont-
dooide spinazie goed uit en snijd het met
een groot mes in grove stukken. Voeg de
spinazie toe aan het eier-/kaasmengsel, sa-
men met het gefruite sjalotje, en roer het
goed door elkaar. Goed kruiden.
Breng huishoudfolie aan de binnenkant van
een terrineschotel aan (met een capaciteit
van ongeveer 7,5 dl) of vet zes soufflé-
schaaltjes goed met boter in en giet het
spinaziemengsel erin. Stomen. Snijd de ter-
rine in plakjes of keer de souffléschaaltjes
op borden om en besprenkel de terrine
licht met truffelolie. Serveren met een plakje
parmaham.
–Hoeveelheid water in waterschuiflade:
450 ml
– Bereidingstijd in het apparaat: 45 minu-
ten
–Plaathoogte: 1
NEDERLANDS 7