AEG KSK721210M Recipe book

Type
Recipe book
NL Receptenboek
Stomer
1. AUTOMATISCHE PROGRAMMA'S
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
1.1 Automatische
programma's
De automatische programma's geven
optimale instellingen voor elke soort
vlees- of andere gerechten.
Receptenautomaat (menu: Recepten)
— Deze functie gebruikt
voorafbepaalde waarden voor een
gerecht. Bereid het gerecht volgens
het recept van dit boek.
1.2 Categorieën
In het menu Kook- en bakassistent zijn
de gerechten over verschillende
categorieën verdeeld:
Gevogelte
Vis/Vlees
Nagerecht
Stoofpotjes/Terrines
Bijgerechten
2. GEVOGELTE
2.1 Gevulde Kippenborst
Geserveerd met spinazie in saffraansaus
Ingrediënten:
Voor 6 personen
400 g spinaziebladeren, geblancheerd
Een snufje zout
100 g volvette roomkaas met groene
paprika
Versgemalen zwarte peper
6 kipfilets
2 eetlepels citroensap
1 eetlepel mosterd
100 ml witte wijn
150 ml light kippenbouillon
1 bosje saffraan
150 ml volle room
1/2 eetlepel citroensap
Methode:
Houd 20 - 24 grote spinaziebladeren
achter. Knijp de resterende blaadjes
voorzichtig samen en hak ze grof met het
wiegemes. Mix de blaadjes dan met de
roomkaas en voeg naar smaak zout en
peper toe. Snij de kipfilets in de lengte
door zodat er een soort envelop
ontstaat. Vul de kipfilet met de
spinaziemix en sluit af met
cocktailprikkers.
Sprenkel het citroensap over de kip en
wrijf de mosterd erin. Dan licht kruiden
met zout en peper. Wikkel de kipfilets
ten slotte in de spinazieblaadjes die u
eerder apart had gelegd. Plaats de
kipfilets in de geperforeerde schaal en
stoom het geheel met de functie
Stomen. Reduceer de witte wijn en de
bouillon in een pan tot ongeveer 100 ml.
Voeg dan de saffraan en roomkaas toe.
Kruid de saus met citroensap en voeg zo
nodig zout en peper toe. Haal de
cocktailprikkers uit de kipfilets. Snijd de
kipfilet in plakjes. Giet wat saus op het
bord en leg de stukjes kipfilet erop.
Hoeveelheid water in waterschuiflade:
600 ml
Bereidingstijd in het apparaat: 35
minuten
Roosterhoogte: 1
2.2 Gepocheerde kippenborst
Ingrediënten:
4 kipfilets
zout, peper, paprika en kerriepoeder
Methode:
Kruid de kipfilets en plaats ze in een
glazen schaal in het apparaat.
Bereidingstijd in het apparaat: 35
minuten
Roosterhoogte: 1
Voeg 450 ml water toe aan de
waterlade
www.aeg.com
2
3. VIS/VLEES
3.1 Vispannetje
Ingrediënten:
Voor 8 personen
200 g gerookte zalm
400 g zalmfilet
3 eetlepels citroensap
1 eiwit
250 g room
1 bosje dille
Zout
Peper
Methode:
Sprenkel twee eetlepels citroensap over
de gerookte zalm en kruid met zout en
peper. Bedek de terrinevorm met de
plakjes gerookte zalm. De plakjes
moeten over de zijkant van de terrine
hangen. Pureer de zalmfilets fijn met 1
eetlepel citroensap en het eiwit. Meng
de room met de het gepureerde
zalmmengsel totdat u een crèmige
massa hebt bereikt. Kruiden met peper
en zout. Giet de helft van het mengsel in
de voorbereide terrinevorm. Voeg de
gehakte dille aan de rest van het
mengsel toe en giet dit in de vorm.
Bedek de terrine met de plakjes zalm die
over de zijkanten hingen.
Hoeveelheid water in waterschuiflade:
400 ml
Bereidingstijd in het apparaat: 40
minuten
Roosterhoogte: 1
3.2 Gepocheerde vis (forel)
Ingrediënten:
1 citroen
vis
Methode:
Was, droog en besprenkel de binnen- en
buitenzijde met citroen. Laat de
citroensap in de vis trekken en breng de
vis dan op smaak met zout en peper. Leg
de vis in een roestvrijstalen schaal met
een geperforeerd inzetstuk.
Bereidingstijd in het apparaat: 30
minuten
Roosterhoogte: 1
3.3 Kleine visknoedels
Geserveerd met citroen-tijmsaus
Ingrediënten:
Voor 4 personen
Deegballen:
70 g witbrood met afgesneden korst
200 ml room
1 ui
2 eetlepels boter
350 g snoekfilet
1 ei
1 snufje nootmuskaat
Zout
Peper
Saus:
1 theelepel suiker
200 ml witte wijn
2 takjes wilde tijm
200 ml volle room
1½ theelepel (afgestreken) maïzena
(aardappelzetmeel)
1 citroen, wat citroenschil en
ongeveer 2 eetlepels sap
Zout
Peper
De ballen voorbereiden:
Snijd het witbrood in dobbelsteentjes,
laat de room erin trekken en zet het in de
koelkast. Snipper de ui en fruit de stukjes
in de boter totdat de ui doorschijnend is.
Meng de snoekfilet met de gesnipperde
ui, de broodblokjes en de room. Voeg
het ei en de kruiden toe en pureer het
mengsel. Laat het een tijdje afkoelen.
Draai het vismengsel in (langwerpige)
ballen met behulp van een eetlepel dat u
eerst in heet water houdt, en kook de
ballen in het apparaat. Serveren met rijst
of aardappelen.
De saus voorbereiden:
Karamelliseer de suiker, voeg de wijn en
wilde tijm toe en breng het aan de kook.
Roer de room en maïzena door elkaar.
Voeg dit aan het mengsel toe onder
voortdurend roeren en breng het aan de
kook. Voeg de citroenschil en het sap
toe en breng het geheel op smaak met
zout en peper. Verwijder de wilde tijm.
NEDERLANDS
3
Hoeveelheid water in waterschuiflade:
450 ml
Bereidingstijd in het apparaat: 35
minuten
Roosterhoogte: 1
3.4 Wiener
Plaats de wiener op een stoomschotel.
Hoeveelheid water in waterschuiflade:
350 ml
Bereidingstijd in het apparaat: 25
minuten
Roosterhoogte: 1
4. NAGERECHT
4.1 Caramelflan
Ingrediënten voor het beslag:
100 g suiker
100 ml water
500 ml melk
1 vanillestokje
100 g suiker
2 eieren
4 eierdooiers
Overige:
6 souffléschaaltjes
Methode:
Doe 100 g suiker in een steelpan en laat
het smelten tot een lichtbruine karamel.
Voeg dan voorzichtig het water toe
(waarschuwing — voorkom
brandwonden) en breng aan de kook.
Kook tot een siroop en schenk die dan
onmiddellijk in 6 souffléschaaltjes, zodat
de bodem met karamel wordt bedekt.
Giet de melk in een pan, halveer het
vanillestokje en gebruik een mes om de
zaadjes uit te schrapen. Voeg de zaadjes
aan de melk toe. Verwarm de melk tot
ongeveer 90 °C. (Niet aan de kook
brengen.) Meng de eieren en eierdooiers
met 100 g suiker. (Niet romig laten
worden.) Doe langzaam de warme melk
bij het ei-suikermengsel. Doe het in de
schaaltjes.
Bereidingstijd in het apparaat: 30
minuten
Roosterhoogte: 1
Voeg 500 ml water toe aan de
waterlade
4.2 Kokospudding
Ingrediënten:
250 ml melk
370 g kokosmelk
6 eieren
120 g suiker
1 blikje mango's, afgegoten en
gepureerd
Overige:
6 mini-puddingschaaltjes
Methode:
Meng de melk en de kokosmelk. Klop de
eieren en de suiker lichtjes op en voeg
de kokosmelk toe. Vul de mini-
puddingschaaltjes met het mengsel.
Haal de pudding er na het bakken uit en
versier met de mango's.
Bereidingstijd in het apparaat: 30
minuten
Roosterhoogte: 1
Voeg 500 ml water toe aan de
waterlade
4.3 Vanilleroom
Ingrediënten:
Voor 4 personen
1 ei
25 g suiker
100 ml room
100 ml melk
1 / 2 flesje vanille-extract
Pulp van 1 / 2 vanillestok
Methode:
Klop het ei. Voeg de suiker, melk, room,
vanille-extract en vanillepulp toe. Meng
alle ingrediënten. Kook op het apparaat.
NA het koken, moet u de room goed
kloppen.
Hoeveelheid water in waterschuiflade:
400 ml
Bereidingstijd in het apparaat: 30
minuten
Roosterhoogte: 1
www.aeg.com
4
4.4 Vanilleflan
Ingrediënten:
Voor 4 personen
300 ml melk
150 ml room
Zaadjes van 1 vanillestokje
4 eieren
1 eierdooier
75 g suiker
Grand Marnier-saus:
2 eetlepels vanille-ijs
1 eetlepel Grand Marnier
2 eetlepels opgeklopte room
De flan bereiden:
Roer de melk, room, vanillezaadjes,
eieren, eigeel en suiker goed door
elkaar. Zeef de mengeling en giet deze
in schaaltjes. Kook op het apparaat en
laat afkoelen.
De saus voorbereiden:
Meng twee eetlepels vanille-ijs met een
eetlepel Grand Marnier. Voeg twee
eetlepels opgeklopte room toe.
Rangschikking:
Neem de flans uit de schaaltjes en plaats
deze op de saus. Versier met fruit.
Hoeveelheid water in waterschuiflade:
400 ml
Bereidingstijd in het apparaat: 30
minuten
Roosterhoogte: 1
4.5 Chocoladeroom
Ingrediënten:
Voor 4 personen
1 ei
1 eetlepel suiker
100 ml room
100 ml melk
70 g chocolade
Methode:
Klop het ei goed op en voeg de suiker,
melk en room toe. Goed door elkaar
roeren. Breek de chocolade in kleine
stukjes en voeg dit aan het mengsel toe.
In de oven koken. Klop de room na het
koken grondig met een garde totdat de
chocolade is opgelost.
Tip:
De garde mag niet dieper dan 5 cm in
de kom worden gehouden. Als u een
dubbele hoeveelheid bereidt, gebruikt u
een bredere kom.
Hoeveelheid water in waterschuiflade:
400 ml
Bereidingstijd in het apparaat: 30
minuten
Roosterhoogte: 1
4.6 Espressoflan
Ingrediënten:
Voor 8 personen
300 ml melk
200 ml room
3 eetlepels espressokoffiepoeder
(instant)
2 eieren
4 eierdooiers
80 g suiker
Methode:
Roer de melk, room, koffiepoeder,
eieren, eigeel en suiker goed door
elkaar. Giet de room in 8 schaaltjes of
vormpjes en plaats ze op een
dradenkast. Pocheren en minimaal drie
uur laten afkoelen. Serveer de flans in de
vorm. U kunt desgewenst een toefje
slagroom toevoegen.
Hoeveelheid water in waterschuiflade:
350 ml
Bereidingstijd in het apparaat: 25
minuten
Roosterhoogte: 1
4.7 Cappuccinocake
Voor het deeg:
100 g zachte boter
90 g suiker
2 eierdooiers
de zaadjes van een vanillestokje
2 eetlepels oploskoffie (opgelost in 50
ml heet water)
2 eiwitten
50 g bloem
50 g maizena
1/2 theelepel bakpoeder
Voor de saus:
250 ml sinaasappelsap
50 g suiker
1 snufje kaneel
NEDERLANDS
5
20 ml sinaasappellikeur
Voor de afwerking:
200 ml geklopte slagroom voor de
versiering
Overige:
6 kleine schaaltjes of vormpjes
ingesmeerd met boter
Methode:
Meng de boter, suiker, eierdooiers en de
zaadjes van een vanillestokje en giet het
mengsel in de opgeloste koffie. Klop de
eiwitten. Zeef de bloem, zetmeel en
bakpoeder en voeg het in lagen aan het
eiwitmengsel toe. Spatel het door het
mengsel. Giet het mengsel in kleine
schaaltjes of vormpjes ingesmeerd met
boter.
Bereidingstijd in het apparaat: 30
minuten
Roosterhoogte: 1
Voeg 600 ml water toe aan de
waterlade
Na het bakken:
Giet sinaasappelsap, suiker, kaneel en
sinaasappellikeur in een melkpannetje en
laat het op ring reduceren totdat de saus
stroopachtig is. Stort de warme cakejes
op een serveerplaat en versier ze met de
saus en slagroom.
5. STOOFPOTJES/TERRINES
5.1 Gevulde sla
Ingrediënten:
Voor 4 personen
16 – 20 slablaadjes (bindsla),
geblancheerd
Vulling:
75 g sla (bindsla)
1 ui
1 eetlepel boter
Zout
Gemalen peper
400 g kalfsgehakt
3 eetlepels broodkruimels
1 ei
100 g geraspte kaas
Voor sudderen:
50 ml sterke bouillon
100 ml volle room
Methode:
Snijd een derde deel aan de onderkant
van de middelnerf van de grote
slabladeren. Snij de sla in dunne reepjes
voor de vulling. Bereid de uien voor en
snipper ze fijn. Verwarm de boter.
Sudder de ui en reepjes sla 2 tot 3
minuten, waarbij u voortdurend blijft
roeren. Laat de vloeistof helemaal
verdampen. Kruiden met peper en zout.
Laat het afkoelen.
Plaats de slablaadjes, kalfsgehakt,
paneermeel en het ei in een kom. Voeg
de kaas toe. Meng het geheel en breng
het op smaak met zout en peper. Schep
een eetlepel vulling op elk slablad en
vouw er een pakketje van. Plaats de
pakketjes, met de naad omlaag in een
gratineerschotel. Giet de bouillon en
room eroverheen. Kook de gevulde sla
met behulp van de functie Stomen.
Warm serveren.
Hoeveelheid water in waterschuiflade:
600 ml
Bereidingstijd in het apparaat: 40
minuten
Roosterhoogte: 1
5.2 Gevulde snijbiet
Ingrediënten:
Voor 4 personen
40 snijbietbladen of 16 - 20
snijbietstelen, geblancheerd
Vulling:
300 g bloem
1 eetlepel zout
3 eieren
150 ml wei
1 bosje bieslook, gesneden
1 kleine ui, gesneden
50 g lardeerspek
100 g blokjes Zwitserse Salsiz of
Landjägerworst (of gedroogd vlees)
Voor sudderen:
1 eetlepel boter
100 ml groentebouillon
100 ml room
www.aeg.com
6
Peper
Methode:
Verwijder de ribben van de
snijbietbladeren. Snijd de bladeren in de
lengte, vervolgens dwars. Meng alle
ingrediënten voor de vulling en laat deze
een half uur staan. Smeer de vulling op
de afzonderlijke bladen en maak er
pakjes van. Frituur deze in hete boter.
Giet de bouillon en room eroverheen, en
kruid. Stomen.
Hoeveelheid water in waterschuiflade:
550 ml
Bereidingstijd in het apparaat: 35
minuten
Roosterhoogte: 1
5.3 Bloemkoolflan
Ingrediënten:
Voor 4 personen
300 g bloemkool, verdeeld in roosjes
en gekookt
50 g Sbrinz (harde kaas), geraspt
2 eieren
50 ml room, mogelijk snufje zout,
nootmuskaat
Boter voor de schalen
Kervelsaus:
100 ml room
2 bosjes kervel, fijngesneden
Zout
Peper
Cayennepeper
8 tot 12 gekookte grote garnalen,
gepeld
De bloemkoolflan voorbereiden:
Vermeng de bloemkool in de mixer.
Voeg de Sbrinz, eieren en room toe en
breng het geheel op smaak met zout en
peper. Giet het mengsel in vier schaaltjes
die goed met boter zijn ingevet.
De saus voorbereiden:
De room en kervel mixen, in een pan
gieten, verwarmen en op smaak brengen
met zout en peper. Verwarm de grote
garnalen in de saus. Keer de flan op
voorverwarmde borden om en garneer
met de garnalen en saus.
Hoeveelheid water in waterschuiflade:
400 ml
Bereidingstijd in het apparaat: 35
minuten
Roosterhoogte: 1
5.4 Champignonterrine
Ingrediënten:
Voor 4 personen
100 g witbrood met afgesneden korst
100 ml melk
400 g gemengde paddenstoelen,
gesneden
30 g boter
100 g champignons, gesneden
1 ei
50 ml room
Zout
Peper
Methode:
Snijd het brood en laat het weken in
melk. Smoor de gesneden
paddenstoelen in de helft van de boter
en laat de vrijgekomen sappen volledig
verdampen. Pureer het geweekte brood
met de paddenstoelen. Smoor de
gesneden paddenstoelen in de rest van
de boter en laat alle vrijgekomen sappen
verdampen. Plaats enkele mooie plakjes
opzij. Meng de rest van de
paddenstoelen met de
paddenstoelenpuree. Klop het ei en de
room en voeg dit aan de mengeling toe.
Kruiden met zout en peper.
Vet vier soufflé-schotels in met boter.
Neem de gesneden paddenstoelen, die
u eerder opzij hebt gezet, en leg deze
over de bodem van elke schotel, ter
versiering. Giet de
paddenstoelmengeling en stoom.
Neem de terrines uit en plaats deze op
blaadjes sla. Dit recept gaat ook goed
samen met een saus van yoghurt en
kruiden.
Hoeveelheid water in waterschuiflade:
450 ml
Bereidingstijd in het apparaat: 40
minuten
Roosterhoogte: 1
5.5 Aspergeflan
Ingrediënten:
Voor 6 personen
NEDERLANDS
7
6 grote, groene aspergestelen,
gekookt
2 kleine tomaten, gepeld
6 eieren
300 ml melk
300 ml volle room
Zout
Gemalen peper
Nootmuskaat
Methode:
Ontzaad de tomaten en snij ze in blokjes.
Klop de eieren met de room, zout, peper
en nootmuskaat op. Vet zes porseleinen
of glazen schaaltjes in met boter en
verspreid de asperges en tomaten erin.
Giet het ei-/melkmengsel eroverheen.
Plaats de schaaltjes op een draadrek in
de bovenste helft van het apparaat.
Pocheer de flans totdat het mengsel is
gestold. Serveer ze in de schaal, lauw of
koud.
Hoeveelheid water in waterschuiflade:
450 ml
Bereidingstijd in het apparaat: 40
minuten
Roosterhoogte: 1
5.6 Spinazieterrine
Ingrediënten:
Voor 4 tot 6 personen
1 sjalot
Bakboter
150 g Boursin met peper (roomkaas
met peper)
500 g bevroren spinazieblaadjes (250
g uitgeknepen)
2 eierdooiers
2 eieren
2 eetlepels room
Zout
Versgemalen peper
Nootmuskaat
Tijm
4 tot 6 plakjes parmaham
Truffelolie
Methode:
Verkruimel de gepeperde Boursin en
meng dit in een kom met de eierdooiers,
eieren en room. Snipper het sjalotje, fruit
het in boter en laat het afkoelen. Knijp
de ontdooide spinazie goed uit en snijd
het met een groot mes in grove stukken.
Voeg de spinazie toe aan het eier-/
kaasmengsel, samen met het gefruite
sjalotje, en roer het goed door elkaar.
Goed kruiden.
Breng huishoudfolie aan de binnenkant
van een terrineschotel aan (met een
capaciteit van ongeveer 7,5 dl) of vet zes
souffléschaaltjes goed met boter in en
giet het spinaziemengsel erin. Stomen.
Snijd de terrine in plakjes of keer de
souffléschaaltjes op borden om en
besprenkel de terrine licht met
truffelolie. Serveren met een plakje
parmaham.
Hoeveelheid water in waterschuiflade:
450 ml
Bereidingstijd in het apparaat: 45
minuten
Roosterhoogte: 1
6.
BIJGERECHTEN
6.1 Mediterane groenten
Ingrediënten:
200 g courgettes
1 rode paprika
1 groene paprika
1 gele paprika
100 g champignons
2 uien
150 g cherrytomaatjes
groene en zwarte olijven
Methode:
Was en snijd de groente in stukjes. Schil
de uien en snij ze in smalle plakjes. Doe
de groente in een glazen schaal. Plaats
het gerecht in het apparaat. Snij de
olijven in plakjes. Breng de groenten na
het koken op smaak met zout, peper,
basilicum en oregano.
Bereidingstijd in het apparaat: 25
minuten
Roosterhoogte: 1
Voeg 600 ml water toe aan de
waterlade
www.aeg.com8
6.2 Groenten
Ingrediënten/bereidingswijze:
Combineer de volgende groenten naar
smaak, ongeveer 750 g in totaal.
koolrabi, geschild en in reepjes
gesneden
wortel, geschild en in blokjes
gesneden
bloemkool, gewassen en in bloemen
verdeeld
uien, geschild en in plakken gesneden
venkel, geschild en in plakken
gesneden
selderie, schoongemaakt en in plakjes
gesneden
prei, schoongemaakt en in plakjes
gesneden
Na het koken:
50 g boter
desgewenst zout en peper toevoegen
Methode:
Leg de groenten in een roestvrijstalen
schaal of glazen kom met een
geperforeerd inzetstuk. Giet na het
koken gesmolten boter over het gerecht
en voeg zo nodig zout en peper toe.
Bereidingstijd in het apparaat: 35
minuten
Roosterhoogte: 1
Voeg 650 ml water toe aan de
waterlade
6.3 Groenten blancheren
Leg de groenten in een stoomschotel
met een geperforeerd inzetstuk.
NA het blancheren, de groenten
afkoelen met ijskoud water.
Hoeveelheid water in waterschuiflade:
400 ml
Bereidingstijd in het apparaat: 15
minuten
Roosterhoogte: 1
6.4 Gepelde Tomaten
Methode:
Snijd een kruis in de bovenkant van de
tomaten, doe de tomaten in de
stoomschaal en zet het in het apparaat.
Haal aan het einde van de kooktijd het
vel van de tomaten.
Bereidingstijd in het apparaat: 10
minuten
Roosterhoogte: 1
Voeg 150 ml water toe aan de
waterlade
6.5 Aardappelen in de schil
Ingrediënten:
1.000 g middelgrote aardappelen
Methode:
Was de aardappelen en doe ze in een
stoomschaal.
Bereidingstijd in het apparaat: 50
minuten.
Roosterhoogte: 1
Voeg 800 + 200 ml water toe aan de
waterlade
6.6 Gekookte Aardappelen
Ingrediënten:
1.000 g aardappelen
Methode:
Schil de aardappelen en snij ze in 4
gelijke stukken. Doe de aardappelen in
de stoomschaal en breng op smaak met
zout.
Bereidingstijd in het apparaat: 40
minuten.
Roosterhoogte: 1
Voeg 800 ml water toe aan de
waterlade
6.7 Rijst met groenten
Ingrediënten:
200 g langkorrelrijst
50 g wilde rijst
zout en peper
1 kleine rode paprika
400 ml bouillon
Na het koken:
1 klein blikje maïs (150 g)
Methode:
Plaats de langkorrelrijst, wilde rijst, zout,
peper en groentebouillon met water in
een kom, ongeveer een half uur voordat
u met het koken gaat beginnen. Bereid
de paprika voor, snijd de paprika in
kleine blokjes en voeg de blokjes aan de
rijst toe. Kook de rijst.
NEDERLANDS
9
Bereidingstijd in het apparaat: 40
Roosterhoogte: 1
Voeg 800 ml water toe aan de
waterlade
Na het koken: Giet de maïs af en voeg
het aan de gekookte rijst toe.
6.8 Bouillon Met Stukjes Ei
Ingrediënten:
3 eieren
100 ml melk
50 ml room
zout, peper, nootmuskaat
peterselie, gehakt
Methode:
Mix de eieren, melk en room goed door
elkaar. Niet kloppen. Breng op smaak
met zout en peper en voeg de gesneden
peterselie toe. Giet in een ingevette
glazen of porseleinen schaal.
Bereidingstijd in het apparaat: 20
minuten
Roosterhoogte: 1
Voeg 400 ml water toe aan de
waterlade
Na het koken: haal het roerei uit de
schalen en snijd het in kleine blokjes of
diamantvormen.
6.9 Gnocchi
Ingrediënten:
Voor 4 personen
500 g gekookte aardappelen,
afgekoeld
160 g fijngemalen tarwebloem
30 g geraspte Parmezaanse kaas
1 eierdooier
Zout
Saus:
40 g boter
80 g uien, in blokjes gesneden
100 ml witte wijn
100 ml room
Een paar salieblaadjes, fijngesneden
Citroensap
Zout
Witte peper
60 g Parmezaanse kaas (apart
geserveerd)
Garnering:
1 schijfje citroen en 2 salieblaadjes
voor elke portie
Het deeg voor de gnocchi
voorbereiden:
Pureer de aardappelen en kneed het
mengsel samen met de aangegeven
ingrediënten tot een stevig deeg. Laat
het deeg 5 minuten staan en kneed dan
flink door om te voorkomen dat het
aardappeldeeg te zacht wordt. Verdeel
het aardappeldeeg in kleine porties en
maak er worstvormige rolletjes van, ter
grootte van uw duim. Ze kunnen in kleine
stukjes worden gesneden. Stomen.
Bereid tijdens het stomen de saus voor.
De saus voorbereiden:
Fruit de gesnipperde uien in gesmolten
boter totdat ze goudgeel zijn en voeg
dan witte wijn toe. Giet de room erbij.
Iets laten inkoken. Voeg de gesneden
salieblaadjes en kruiden toe. Als de saus
te dik wordt, kunt u het verdunnen met
een klein beetje groentebouillon en
room.
Hoeveelheid water in waterschuiflade:
500 ml
Bereidingstijd in het apparaat: 25
minuten
Roosterhoogte: 1
*
www.aeg.com
10
NEDERLANDS 11
www.aeg.com/shop
867335668-A-352016
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12

AEG KSK721210M Recipe book

Type
Recipe book