• 1 eetlepel zout
• 3 eieren
• 150 ml wei
• 1 bosje bieslook, gesneden
• 1 kleine ui, gesneden
• 50 g lardeerspek
• 100 g blokjes Zwitserse Salsiz of
Landjägerworst (of gedroogd vlees)
Voor sudderen:
• 1 eetlepel boter
• 100 ml groentebouillon
• 100 ml room
• Peper
Methode:
Verwijder de ribben van de
snijbietbladeren. Snijd de bladeren in de
lengte, vervolgens dwars. Meng alle
ingrediënten voor de vulling en laat deze
een half uur staan. Smeer de vulling op
de afzonderlijke bladen en maak er
pakjes van. Frituur deze in hete boter.
Giet de bouillon en room eroverheen, en
kruid. Stomen.
• Hoeveelheid water in waterschuiflade:
550 ml
• Bereidingstijd in het apparaat: 35
minuten
• Roosterhoogte: 1
5.3 Bloemkoolflan
Ingrediënten:
Voor 4 personen
• 300 g bloemkool, verdeeld in roosjes
en gekookt
• 50 g Sbrinz (harde kaas), geraspt
• 2 eieren
• 50 ml room, mogelijk snufje zout,
nootmuskaat
• Boter voor de schalen
Kervelsaus:
• 100 ml room
• 2 bosjes kervel, fijngesneden
• Zout
• Peper
• Cayennepeper
• 8 tot 12 gekookte grote garnalen,
gepeld
De bloemkoolflan voorbereiden:
Vermeng de bloemkool in de mixer.
Voeg de Sbrinz, eieren en room toe en
breng het geheel op smaak met zout en
peper. Giet het mengsel in vier
schaaltjes die goed met boter zijn
ingevet.
De saus voorbereiden:
De room en kervel mixen, in een pan
gieten, verwarmen en op smaak brengen
met zout en peper. Verwarm de grote
garnalen in de saus. Keer de flan op
voorverwarmde borden om en garneer
met de garnalen en saus.
• Hoeveelheid water in waterschuiflade:
400 ml
• Bereidingstijd in het apparaat: 35
minuten
• Roosterhoogte: 1
5.4 Champignonterrine
Ingrediënten:
Voor 4 personen
• 100 g witbrood met afgesneden korst
• 100 ml melk
• 400 g gemengde paddenstoelen,
gesneden
• 30 g boter
• 100 g champignons, gesneden
• 1 ei
• 50 ml room
• Zout
• Peper
Methode:
Snijd het brood en laat het weken in
melk. Smoor de gesneden
paddenstoelen in de helft van de boter
en laat de vrijgekomen sappen volledig
verdampen. Pureer het geweekte brood
met de paddenstoelen. Smoor de
gesneden paddenstoelen in de rest van
de boter en laat alle vrijgekomen sappen
verdampen. Plaats enkele mooie plakjes
opzij. Meng de rest van de
paddenstoelen met de
paddenstoelenpuree. Klop het ei en de
room en voeg dit aan de mengeling toe.
Kruiden met zout en peper.
Vet vier soufflé-schotels in met boter.
Neem de gesneden paddenstoelen, die u
eerder opzij hebt gezet, en leg deze over
de bodem van elke schotel, ter
NEDERLANDS 7