AEG BS9314001M Handleiding

Type
Handleiding
BS9314001 NL Gebruiksaanwijzing
INHOUD
1. VEILIGHEIDSINFORMATIE . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 3
2. VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 4
3. BESCHRIJVING VAN HET PRODUCT . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 7
4. VOOR HET EERSTE GEBRUIK . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 8
5. BEDIENINGSPANEEL . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 9
6. DAGELIJKS GEBRUIK . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 10
7. KLOKFUNCTIES . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 15
8. AUTOMATISCHE PROGRAMMA'S . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 16
9. GEBRUIK VAN DE ACCESSOIRES . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 16
10. EXTRA FUNCTIES . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 19
11. NUTTIGE AANWIJZINGEN EN TIPS . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 20
12. ONDERHOUD EN REINIGING . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 42
13. PROBLEMEN OPLOSSEN . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 45
VOOR PERFECTE RESULTATEN
Bedankt dat u voor dit AEG product heeft gekozen. Dit apparaat is ontworpen om vele jaren
uitstekend te presteren, met innovatieve technologieën die het leven gemakkelijker helpen
maken – functies die gewone apparaten wellicht niet hebben. Neem een paar minuten de tijd
om het door te lezen zodat u er optimaal van kunt profiteren.
Ga naar onze website voor:
Advies over gebruik, brochures, het oplossen van problemen en
onderhoudsinformatie:
www.aeg.com
Registreer uw product voor een betere service:
www.aeg.com/productregistration
Koop accessoires, verbruiksartikelen en originele reserveonderdelen voor uw
apparaat:
www.aeg.com/shop
KLANTENSERVICE
Wij raden altijd het gebruik van originele onderdelen aan.
Zorg er als u contact opneemt met de klantenservice voor dat u de volgende gegevens bij de
hand hebt.
De informatie staat op het typeplaatje. model, productnummer, serienummer.
Waarschuwing - Belangrijke veiligheidsinformatie.
Algemene informatie en tips
Milieu-informatie
Wijzigingen voorbehouden.
2
www.aeg.com
1. VEILIGHEIDSINFORMATIE
Lees zorgvuldig de meegeleverde instructies voor in-
stallatie en gebruik van het apparaat. De fabrikant is
niet verantwoordelijk voor letsel en schade veroorzaakt
door een foutieve installatie. Bewaar de instructies van
het apparaat voor toekomstig gebruik.
1.1 Veiligheid van kinderen en kwetsbare mensen
WAARSCHUWING!
Gevaar voor verstikking, letsel of permanente inva-
liditeit.
Dit apparaat kan worden gebruikt door kinderen van
8 jaar en ouder en door mensen met beperkte licha-
melijke, zintuiglijke of verstandelijke vermogens of
een gebrek aan ervaring en kennis, indien zij onder
toezicht staan van een volwassene of van iemand die
verantwoordelijk is voor hun veiligheid.
Laat kinderen niet met het apparaat spelen.
Houd alle verpakkingsmaterialen uit de buurt van kin-
deren.
Houd kinderen en huisdieren uit de buurt van het ap-
paraat als het in werking is of afkoelt. Het apparaat is
heet.
Als het apparaat is uitgerust met een kinderbeveili-
ging, raden wij aan dit te activeren.
Reiniging en onderhoud mag niet worden uitgevoerd
door kinderen zonder toezicht.
1.2 Algemene veiligheid
Van binnen wordt het apparaat heet als het in werk-
ing is. Raak de verwarmingselementen in het appa-
raat niet aan. Gebruik altijd ovenhandschoenen om
accessoires of kookgerei te plaatsen of verwijderen.
Gebruik geen stoomreiniger om het apparaat schoon
te maken.
NEDERLANDS 3
Zet de stroomtoevoer uit alvorens onderhoud te ple-
gen.
Gebruik nooit agressieve reinigingsmiddelen of
scherpe metalen schrapers om de glazen deur
schoon te maken, deze kunnen krassen veroorzaken
op het oppervlak, waardoor het glas zou kunnen bre-
ken.
Gebruik uitsluitend de vleesthermometer die aanbe-
volen is voor dit apparaat.
Om de inschuifrailen te verwijderen trekt u eerst de
voorkant van de inschuifrail en dan de achterkant uit
de zijwanden. Installeer de inschuifrail in de omge-
keerde volgorde.
2.
VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN
2.1 Montage
WAARSCHUWING!
Alleen een erkende installatie-
technicus mag het apparaat in-
stalleren.
Verwijder alle verpakkingsmaterialen.
Installeer en gebruik geen beschadigd
apparaat.
Volg de installatie-instructies op die
zijn meegeleverd met het apparaat.
Wees voorzichtig met het verplaatsen
van het apparaat, het is zwaar. Draag
altijd veiligheidshandschoenen.
Trek het apparaat nooit aan de hand-
greep van zijn plaats.
Houd de minimumafstand naar andere
apparaten en units in acht.
Zorg ervoor dat het apparaat onder en
naast veilige installaties wordt geïn-
stalleerd.
De zijkanten van het apparaat moeten
naast apparaten of units staan van de-
zelfde hoogte.
Aansluiting op het
elektriciteitsnet
WAARSCHUWING!
Gevaar voor brand en elektrische
schokken.
Alle elektrische aansluitingen moeten
door een gediplomeerd elektromon-
teur worden gemaakt.
Dit apparaat moet worden aangeslo-
ten op een geaard stopcontact.
Controleer of de elektrische informatie
op het typeplaatje overeenkomt met
de stroomvoorziening. Zo niet, neem
dan contact op met een elektromon-
teur.
Gebruik altijd een correct geïnstal-
leerd, schokbestendig stopcontact.
Gebruik geen meerwegstekkers en
verlengsnoeren.
Zorg dat u de hoofdstekker en kabel
niet beschadigt. Neem contact op met
de service-afdeling of een elektro-
monteur om een beschadigde hoofd-
kabel te vervangen.
Laat de stroomkabel niet in aanraking
komen met de deur van het apparaat,
met name niet als deze heet is.
4
www.aeg.com
De schokbescherming van delen on-
der stroom en geïsoleerde delen
moet op zo'n manier worden beves-
tigd dat het niet zonder gereedschap
kan worden verplaatst.
Steek de stekker pas in het stopcon-
tact als de installatie is voltooid. Zorg
ervoor dat het netsnoer na installatie
bereikbaar is.
Sluit de stroomstekker niet aan op een
losse stroomaansluiting.
Trek niet aan het netsnoer om het ap-
paraat los te koppelen. Trek altijd aan
de stekker.
Gebruik alleen de juiste isolatie-appa-
raten: stroomonderbrekers, zekerin-
gen (schroefzekeringen moeten uit de
houder worden verwijderd), aardlek-
schakelaars en contactgevers.
De elektrische installatie moet een iso-
latieapparaat bevatten waardoor het
apparaat volledig van het lichtnet af-
gesloten kan worden. Het isolatieap-
paraat moet een contactopening heb-
ben met een minimale breedte van 3
mm.
2.2 Gebruik
WAARSCHUWING!
Gevaar op letsel, brandwonden,
elektrische schokken of een ex-
plosie.
Gebruik dit apparaat in een huishou-
delijke omgeving.
De specificatie van het apparaat mag
niet worden veranderd.
Zorg ervoor dat de ventilatieopenin-
gen niet geblokkeerd zijn.
Laat het apparaat tijdens het gebruik
niet onbeheerd achter.
Schakel het apparaat telkens na ge-
bruik uit.
Van binnen wordt het apparaat heet
als het in werking is. Raak de verwar-
mingselementen in het apparaat niet
aan. Gebruik altijd ovenhandschoenen
om accessoires of kookgerei te plaat-
sen of verwijderen.
Wees voorzichtig met het openen van
de deur van het apparaat als het ap-
paraat aan staat. Er kan hete lucht ont-
snappen.
Bedien het apparaat niet met natte
handen of als het contact maakt met
water.
Oefen geen kracht uit op een geopen-
de deur.
Het apparaat mag niet worden ge-
bruikt als werkblad of aanrecht.
Houd de deur van het apparaat altijd
dicht als het apparaat in werking is.
Open de deur van het apparaat voor-
zichtig. Als u alcoholische toevoegin-
gen gebruikt, kan er alcohol-lucht-
mengsel ontstaan.
Houd vonken of open vlammen uit de
buurt van het apparaat bij het openen
van de deur.
Plaats geen ontvlambare producten of
items die vochtig zijn door ontvlamba-
re producten in, bij of op het appa-
raat.
WAARSCHUWING!
Risico op schade aan het appa-
raat.
Om schade of verkleuring van het
emaille te voorkomen:
– Zeg geen kookgerei of andere voor-
werpen direct op de bodem van het
apparaat.
- Leg geen aluminiumfolie op de bo-
dem van het apparaat.
- Plaats geen water direct in het hete
apparaat.
- Haal vochtige schotels en eten uit
het apparaat als u klaar bent met ko-
ken.
- Wees voorzichtig bij het verwijderen
of bevestigen van accessoires.
Verkleuring van het emaille heeft geen
ongewenst effect op de werking van
het apparaat. Dit is geen defect dat
geldt voor het recht op garantie.
Gebruik een diepe braadpan voor
vochtige taarten. Fruitsappen kunnen
permanente vlekken maken.
Bereiding met stoom
WAARSCHUWING!
Gevaar voor brandwonden en
schade aan het apparaat.
NEDERLANDS 5
De deur van het apparaat niet openen
tijdens de bereiding met stoom. Er
kan stoom vrijkomen.
2.3 Onderhoud en reiniging
WAARSCHUWING!
Gevaar voor letsel, brand en
schade aan het apparaat.
Schakel het apparaat uit en trek de
stekker uit het stopcontact voordat u
onderhoudshandelingen verricht.
Zorg ervoor dat het apparaat is afge-
koeld. Er bestaat een risico dat de
glasplaten kunnen breken.
Vervang direct de glazen deurpanelen
als deze beschadigd zijn. Neem con-
tact op met de service-afdeling.
Wees voorzichtig bij het verwijderen
van de deur uit het apparaat. De deur
is zwaar!
Reinig het apparaat regelmatig om te
voorkomen dat het materiaal van het
oppervlak achteruitgaat.
Resterend vet of voedsel in het appa-
raat kan brand veroorzaken.
Maak het apparaat schoon met een
vochtige, zachte doek. Gebruik alleen
neutrale schoonmaakmiddelen. Ge-
bruik geen schuurmiddelen, schuur-
sponsjes, oplosmiddelen of metalen
voorwerpen.
Raadpleeg als u een ovenspray ge-
bruikt eerst de aanwijzingen op de
verpakking.
Reinig niet het katalytisch emaille (in-
dien van toepassing) met een schoon-
maakmiddel.
2.4 Binnenverlichting
De gloeilampen of halogeenlampen in
dit apparaat zijn uitsluitend bedoeld
voor gebruik in huishoudelijke appara-
ten. Gebruik deze niet voor andere
doeleinden.
WAARSCHUWING!
Gevaar voor elektrische schok-
ken!
Voordat u het lampje vervangt, dient u
de stekker van het apparaat uit het
stopcontact te halen.
Gebruik alleen lampjes met dezelfde
specificaties.
2.5 Verwijdering
WAARSCHUWING!
Gevaar voor letsel of verstikking.
Haal de stekker uit het stopcontact.
Snijd het netsnoer van het apparaat af
en gooi dit weg.
Verwijder de deurgreep om te voorko-
men dat kinderen en huisdieren opge-
sloten raken in het apparaat.
6
www.aeg.com
3. BESCHRIJVING VAN HET PRODUCT
21
11
5
4
6
7
9
10
5
4
3
2
1
8
3
1
Bedieningspaneel
2
Elektronische tijdschakelklok
3
Waterreservoir
4
Opening voor kerntemperatuursen-
sor
5
Verwarmingselement
6
Lampje
7
Ventilator
8
Verwarmingselement achterwand
9
Stoomgenerator met afdekkap
10
Rekframe, verwijderbaar
11
Rekstanden
3.1 Accessoires
Bakrooster
Voor kookgerei, cake bakblikken en
braadvormen.
Bakplaat
Voor cake en koekjes.
Grill- / Braadpan
Voor braden en roosteren of als pan om
vet op te vangen.
Patisserie bakplaat
Voor broodjes, koek en gebakjes. Ge-
schikt voor stoomfuncties. Verkleuring
van het oppervlak heeft geen invloed op
de functie.
NEDERLANDS 7
Stoomset
Eén bewaardoos zonder gaatjes en één
met gaatjes.
Via de stoomset wordt het condenswater
van het voedsel tijdens het stoomgaren
afgevoerd. Gebruik het voor voedsel dat
niet in water hoort te staan tijdens de
bereiding (bv. groenten, stukken vis, kip-
penborst). De set is ongeschikt voor
voedsel dat in water moet weken (bv.
rijst, polenta, pasta).
Vleesthermometer
Voor het vaststellen van het gaarpunt
van het gerecht.
Spons
Voor het absorberen van restwater uit de
stomer.
Telescopische geleiders
Voor roosters en bakplaten.
4. VOOR HET EERSTE GEBRUIK
WAARSCHUWING!
Zie de veiligheidshoofdstukken .
4.1 Eerste reiniging
Verwijder alle onderdelen van het ap-
paraat.
Reinig het apparaat voor het eerste
gebruik.
Zie het hoofdstuk "Onderhoud
en reiniging".
4.2 Eerste aansluiting
Wanneer u het apparaat op het stopcon-
tact aansluit of na een stroomstoring
moet u de taal, het contrast, de helder-
heid en de tijd instellen. Gebruik de
knop om de waarden in te stellen. Be-
vestig met OK.
8
www.aeg.com
5. BEDIENINGSPANEEL
Elektronische tijdschakelklok
1 2 3 4 5 6 7 8 9
Gebruik de tiptoetsen om het apparaat te bedienen
Aan-
tal
Tip-
toets
Functie Opmerking
1
-
Display Toont de huidige instellingen
van het apparaat.
2
Aan/uit Het apparaat in- en uitschake-
len.
3
OK en shuttle De selectie of instelling beves-
tigen. Draai de shuttle om te
navigeren.
4
Entertoets Het hoofdmenu tonen.
5
Tijd en overige functies Verschillende functies instellen.
Raak als een verwarmingsfunc-
tie in werking is, de tiptoets aan
om de timer in te stellen, kin-
derslot, Favoriet -geheugen,
Heat + Hold , Set + Go , of om
de instellingen van de kerntem-
peratuursensor te wijzigen.
6
Verwarmingsfuncties of Kook-
en bakassistent
Raak om een verwarmingsfunc-
tie te kiezen de tiptoets een-
maal aan. Tweemaal aanraken
voor de Kook- en bakassistent .
Raak het veld 3 seconden om
het licht in of uit te schakelen.
7
Temperatuurkeuze Om de temperatuur in te stel-
len of om de huidige tempera-
tuur in het apparaat te tonen.
Raak het veld 3 seconden aan
om de functie Snel opwarmen
in of uit te schakelen.
8
Kookwekker De kookwekker instellen.
NEDERLANDS 9
Aan-
tal
Tip-
toets
Functie Opmerking
9
Favoriet Het bekijken van uw favoriete
programma's.
Display
A
DE
B C
A)
Verwarmingsfunctie
B)
Dagtijd
C)
Controlelampje bij voorverwarmen
D)
Temperatuur
E)
Duur of eindtijd van een functie
Overige aanduidingen op de display
Symbool -functie
Kookwekker De functie is actief.
Time (Tijd) Toont de huidige tijd.
Duur Toont de voor de bereidingscyclus benodigde
tijdsduur.
Eindtijd Toont wanneer de bereidingscyclus beëindigd
is.
Tijdsindicatie Er wordt weergegeven hoe lang de verwar-
mingsfunctie in werking is.
Controlelampje bij
voorverwarmen
Geeft het temperatuurpeil in de ovenruimte
aan. Het display geeft dit weer wanneer u het
apparaat uitschakelt en de ovenruimte nog
warm is.
Snel opwarmen-
indicatielampje
De functie is actief. Het verkort de opwarmtijd.
Automatisch we-
gen
Het systeem automatisch wegen is actief of het
gewicht kan worden gewijzigd.
Heat + Hold De functie is actief.
6. DAGELIJKS GEBRUIK
WAARSCHUWING!
Zie de veiligheidshoofdstukken .
6.1 Door de menu's navigeren
Bediening van de menu's:
1.
Schakel het apparaat in.
2.
Draai de knop naar rechts of naar
links om de menu-optie te selecte-
ren.
3.
Druk op OK om naar het submenu
te gaan of de instelling te accepte-
ren.
U kunt te allen tijde terugkeren naar het
hoofdmenu met
.
10
www.aeg.com
6.2 Een overzicht van de menu's
Hoofdmenu
Symbool Menuoptie Beschrijving
Verwarmingsfuncties
Bestaat uit een lijst met verwarmings-
functies.
Kook- en bakassistent
Bestaat uit een lijst met automatische
bereidingsprogramma's.
Stoomreiniging Reinigt met stoom.
Basis instellingen
Bestaat uit een lijst met andere instel-
lingen.
Favoriet
Bestaat uit een lijst met favoriete be-
reidingsprogramma's die door de ge-
bruiker zijn opgeslagen.
Submenu voor: Basis instellingen
Symbool Submenu Applicatie
Instellen dagtijd Stel de dagtijd in.
Tijdsindicatie
Als het apparaat aan staat, geeft het
display de huidige tijd weer nadat u
het apparaat uitschakelt.
SET + GO
Als deze functie aan staat, kunt u de-
ze functie activeren nadat u de ver-
warmingsfunctie activeert.
Heat + Hold
Als deze functie aan staat, kunt u de-
ze functie activeren nadat u de ver-
warmingsfunctie activeert.
Verleng tijd Schakelt de functie in en uit.
Contrast
Past het contrast van het display in
stappen aan.
Helderheid
Past de helderheid van het display in
stappen aan.
Taal instellen Stelt de taal voor het display in.
Geluidsvolume
Past het volume van de druktonen en
signalen stapsgewijs aan.
Toetsvolume
Schakelt de toon van de aanraakvel-
den aan en uit. Het geluid van de tip-
toets aan/uit kan niet worden uitge-
schakeld.
Alarmtoon Schakelt de alarmtoon in en uit.
Reinigingsassistent Helpt u bij de schoonmaakprocedure.
NEDERLANDS 11
Symbool Submenu Applicatie
Service
Toont de softwareversie en -configu-
ratie.
Fabrieksinstellingen
Zet alle instellingen terug op de fa-
brieksinstellingen.
6.3 Verwarmingsfuncties
Submenu voor: Verwarmingsfuncties
verwarmingsfunctie Applicatie
Stomen Voor groenten, vis, aardappelen, rijst, pas-
ta of speciale bijgerechten.
Combi Plus stomen Voor gerechten met hoog vochtgehalte en
voor het stomen van vis, custard en terri-
nes.
Combi stomen Voor het bakken van brood, het braden
van grote stukken vlees of het opwarmen
van gekoelde en bevroren maaltijden.
ECO Stomen Dankzij ECO-functies kunt u het energie-
verbruik tijdens het koken optimaliseren.
Het is nodig om de kooktijd eerst in te
stellen. Voor meer informatie over de aan-
bevolen instellingen, raadpleegt u de
kooktabellen met de equivalente normale
verwarmingsfunctie.
Multi hetelucht (voch-
tig)
Voor het energiebesparend bakken en ga-
ren van overwegend droge gebaksoorten,
maar ook van ovenschotels in vormen op
één rekniveau.
Multi hetelucht Voor het bakken op maximaal drie niveaus
tegelijk. Stel de temperatuur 20 tot 40 °C
lager in dan bij Boven + onderwarmte .
Pizza hetelucht Voor het bakken op één niveau van ge-
rechten die een intensievere bruining en
knapperigheid van de bodem nodig heb-
ben. Stel de temperatuur 20 tot 40 °C la-
ger in dan bij Boven + onderwarmte .
Lage temperatuur ga-
ren
Voor het bereiden van bijzonder mals en
sappig braadvlees.
Boven + onderwarmte Voor het bakken en braden op één niveau
Bevroren gerechten Voor kant-en-klaar gerechten zoals patat,
aardappelkroketten, loempia's.
12
www.aeg.com
verwarmingsfunctie Applicatie
Circulatiegrill Voor het braden van grotere stukken vlees
of gevogelte met botten op één niveau.
Ook om te gratineren en te bruinen.
Grill intens Voor het grillen van plat voedsel in grote
hoeveelheden. Pour faire griller du pain.
Grill Voor het grillen van vlakke levensmiddelen
in het midden van het rooster. Pour faire
griller du pain.
Warmhouden Om het voedsel warm te houden.
Ontdooien Voor het ontdooien van diepvriesvoedsel.
Onderwarmte Voor het bakken van taarten met een
knapperige bodem en het conserveren
van voedsel.
Deeg laten rijzen Voor het beheerst laten rijzen van deeg
voordat het wordt gebakken.
Brood Om brood te bakken.
Gratineren Voor maaltijden als lasagne of aardappel-
gratin. Ook om te gratineren en te bruine-
ren.
Inmaken Om groenten zoals bijvoorbeeld gemeng-
de augurken in glas en vloeistof te bewa-
ren.
Drogen Voor het drogen van gesneden fruit zoals
appels, pruimen, perziken en groenten
zoals tomaten, courgette of champignons.
Borden warmen Om borden voor het serveren op te war-
men.
Regenereren Om eten dat u al bereid heeft op een bord
op te warmen.
ECO Braden Dankzij ECO-functies kunt u het energie-
verbruik tijdens het koken optimaliseren.
Het is nodig om de kooktijd eerst in te
stellen. Voor meer informatie over de aan-
bevolen instellingen, raadpleegt u de
kooktabellen met de equivalente normale
verwarmingsfunctie.
6.4 Een verwarmingsfunctie
starten
1.
Schakel het apparaat in.
2.
Selecteer het menu Verwarmings-
functies . Bevestig met OK.
3.
Stel de verwarmingsfunctie in. Be-
vestig met OK.
NEDERLANDS 13
4.
Stel de temperatuur in. Bevestig met
OK.
Druk op om rechtstreeks naar
het menu Verwarmingsfuncties te
gaan. Te gebruiken als het appa-
raat is ingeschakeld.
6.5 Bereiding met stoom
Het deksel van de het waterreservoir be-
vindt zich in het bedieningspaneel.
1.
Druk op de deksel om de waterlade
te openen.
2.
Vul het waterreservoir met ongeveer
800 ml water.
De watervoorraad is voldoende voor
ca. 50 minuten.
Doe geen water rechtstreeks in
de stomer.
Gebruik uitsluitend water als
vloeistof. Gebruik geen gefilterd
(gedemineraliseerd ) of gedistil-
leerd water.
3.
Schakel het apparaat in.
4.
Stel de stoomverwarmingsfunctie
(zie de tabel “Verwarmingsfunc-
ties” ) en de temperatuur in.
5.
Stel, indien nodig, de functie Duur
of Eindtijd in. De eerste
stoom komt na ca. 2 minuten. Wan-
neer het apparaat op ongeveer de
ingestelde temperatuur is, hoort u
een geluidssignaal. Aan het einde
van de gaartijd klinkt het geluidssig-
naal weer.
6.
Schakel het apparaat uit.
Als de stoomgenerator leeg is,
klinkt er een geluidssignaal.
Als het apparaat is afgekoeld, neemt u
met de spons het resterende water van
de stoomgenerator op. Reinig de
stoomgenerator indien nodig met azijn.
Laat het apparaat met de deur open vol-
ledig drogen.
6.6 Controlelampje bij
voorverwarmen
Wanneer u een verwarmingsfunctie in-
schakelt, gaat het balkje op het display
branden. Het balkje geeft aan dat de
oventemperatuur toeneemt.
Snel opwarmen-
indicatielampje
Deze functie verkort de opwarmtijd. Als
u de functie wilt activeren, houdt u
3
seconden ingedrukt. Het controlelampje
voorverwarmen wisselt.
Restwarmte
Wanneer u het apparaat uitschakelt,
geeft het display de restwarmte aan. U
kunt de warmte gebruiken om het eten
warm te houden.
6.7 Energie besparen
Dit apparaat bevat functies die
u helpen energie te besparen
tijdens het dagelijks koken:
Restwarmte:
Wanneer de verwarmingsfunctie of
een programma in werking is, wor-
den de verwarmingselementen 10%
eerder uitgeschakeld (de lamp en
ventilator blijven werken). Voor deze
functie moet de kooktijd langer zijn
dan 30 minuten of u gebruikt de
klokfuncties ( Duur , Eindtijd ).
Wanneer het apparaat uit is, kunt u
de warmte gebruiken om het eten
warm te houden. Op het display
wordt de resterende temperatuur
weergegeven.
Gebruik met de lamp uit - houd
gedurende 3 seconden vast om de
ovenlamp tijdens het koken uit te
schakelen.
Eco-functies - zie sectie "Verwar-
mingsfuncties" (alleen voor geselec-
teerde modellen).
14
www.aeg.com
7. KLOKFUNCTIES
Sym-
bool
Functie Beschrijving
Kookwekker
Om een afteltijd in te stellen (max. 2 uur en 30 mi-
nuten). Deze functie heeft geen invloed op de
werking van het apparaat. Ook te gebruiken als
het apparaat is uitgeschakeld. Gebruik
om de
functie in te schakelen. Gebruik de knopknop om
de minuten in te stellen en OK om te starten.
Duur
Om de lengte van een bepaalde actie te bepalen
(max. 23h 59 min.).
Eindtijd
Voor het instellen van de uitschakeltijd van een
verwarmingsfunctie (max. 23 uur en 59 min).
Als u de tijd voor een klokfunctie instelt,
begint het aftellen van de tijd na 5 se-
conden.
Als u de klokfuncties Duur en
Eindtijd gebruikt, schakelt het
apparaat de verwarmingsele-
menten na 90 % van de ingestel-
de tijd uit. Het apparaat gebruikt
de restwarmte om de kookproce-
dure voort te zetten totdat de
tijd is verstreken. De restwarmte
kan 3 tot 20 minuten aanhouden.
De klokfuncties instellen
1.
Stel de verwarmingsfunctie in.
2.
Druk herhaaldelijk op totdat het
display de benodigde klokfunctie en
het bijhorende symbool weergeeft.
3.
Stel de benodigde tijd in met de
knop. Bevestig met OK. Wanneer de
tijd is verstreken, klinkt er een ge-
luidssignaal. Het apparaat wordt uit-
geschakeld. Op het display ver-
schijnt een melding.
4.
Druk op een tiptoets om het signaal
uit te schakelen.
Nuttige informatie:
Met Duur en Eindtijd moet u de ver-
warmingsfunctie en temperatuur eerst
instellen. Daarna kunt u de klokfunctie
instellen. Het apparaat wordt automa-
tisch uitgeschakeld.
U kunt de Duur en Eindtijd tegelijker-
tijd gebruiken als u wilt dat het appa-
raat op een later tijdstip wordt geacti-
veerd of juist uitgezet.
Wanneer u de vleesthermometer ge-
bruikt (indien van toepassing), werken
de functies Duur en Eindtijd niet.
7.1 Heat + Hold
De functie Heat+Hold houdt het voorbe-
reide gerecht gedurende 30 minuten
warm op 80 °C. Deze functie wordt inge-
schakeld wanneer de bak- of braadpro-
cedure is geëindigd.
U kunt de functie in- of uitschakelen in
het menu Basis instellingen .
Voorwaarden voor de functie:
De ingestelde temperatuur is hoger
dan 80 °C.
De functie Duur is ingesteld.
De functie inschakelen
1.
Schakel het apparaat in.
2.
Selecteer de verwarmingsfunctie.
3.
Stel de temperatuur boven 80 °C in.
4.
Druk herhaaldelijk op totdat het
display Heat + Hold toont. Bevestig
met OK.
Wanneer de functie is voltooid, klinkt er
een geluidssignaal.
De functie Heat+Hold blijft aan staan als
u de verwarmingsfuncties verandert.
7.2 Verleng tijd
De functie Verleng tijd zorgt dat de ver-
warmingsfunctie door blijft gaan als de
Duur is geëindigd.
Van toepassing op alle verwarmings-
functies met Duur of Automatisch we-
gen .
NEDERLANDS 15
Niet van toepassing op verwarmings-
functies met de vleesthermometer.
Inschakelen van de functie:
1.
Wanneer de bereidingstijd is vol-
tooid, klinkt er een geluidssignaal.
Druk op een tiptoets.
2.
Het display toont het bericht Ver-
leng tijd gedurende vijf minuten.
3.
Druk op om te activeren (of
om te annuleren).
4.
Stel een periode in voor Verleng
tijd . Bevestig met OK.
8. AUTOMATISCHE PROGRAMMA'S
WAARSCHUWING!
Zie de veiligheidshoofdstukken .
8.1 Kook- en bakassistent met
Receptenautomaat
Dit apparaat bevat een serie recepten
die u kunt gebruiken. De recepten kun-
nen niet worden gewijzigd.
Inschakelen van de functie:
1.
Schakel het apparaat in.
2.
Selecteer het menu Kook- en bakas-
sistent . Bevestig met OK.
3.
Selecteer de categorie en het ge-
recht. Bevestig met OK.
4.
Selecteer Receptenautomaat . Be-
vestig met OK.
Wanneer u de functie Handmatig
gebruikt, past het apparaat auto-
matische instellingen toe. U kunt
ze veranderen, net als bij andere
functies.
8.2 Kook- en bakassistent met
Automatisch wegen
Deze functie berekent automatisch de
braadtijd. Als u de functie wilt gebrui-
ken, moet u het gewicht van het voedsel
instellen.
Inschakelen van de functie:
1.
Schakel het apparaat in.
2.
Selecteer Kook- en bakassistent .
Bevestig met OK.
3.
Selecteer de categorie en het ge-
recht. Bevestig met OK.
4.
Selecteer Automatisch wegen . Be-
vestig met OK.
5.
Gebruik de OK-knop om het ge-
wicht van het voedsel in te stellen.
Bevestig met OK.
Het automatische programma start. U
kunt het gewicht te allen tijde wijzigen.
Gebruik de OK-knop om het gewicht
van het voedsel te veranderen. Wanneer
de tijd is verstreken, klinkt er een ge-
luidssignaal. Druk op een tiptoets om
het signaal uit te schakelen.
Bij sommige programma's moet
het voedsel na 30 minuten wor-
den gekeerd. Op het display ver-
schijnt een herinnering.
9. GEBRUIK VAN DE ACCESSOIRES
WAARSCHUWING!
Zie de veiligheidshoofdstukken .
9.1 Vleesthermometer
De vleesthermometer meet de kerntem-
peratuur van het vlees. Wanneer het
vlees de ingestelde temperatuur heeft
bereikt, wordt het apparaat uitgescha-
keld.
Er worden twee temperaturen
ingesteld:
De oventemperatuur
De kerntemperatuur
16
www.aeg.com
Gebruik alleen de meegeleverde
vleesthermometer of originele
vervangende onderdelen.
Gebruik van de vleesthermometer:
1.
Steek de punt van de vleesthermo-
meter in het midden van het vlees.
2.
Schakel het apparaat in.
3.
Steek de stekker van de vleesther-
mometer in de aansluiting op de
voorkant van het apparaat.
Het display geeft de vleesthermo-
meter weer.
4.
Gebruik de knopknop in minder dan
5 seconden om de kerntemperatuur
in te stellen.
5.
Selecteer de ovenfunctie en, indien
nodig, de oventemperatuur.
Het apparaat berekent een geschat-
te eindtijd. De eindtijd is afhankelijk
van de hoeveelheid eten, de inge-
stelde oventemperatuur (minimum
120 °C) en de bedieningsmodus.
Het apparaat berekent de eindtijd in
ongeveer 30 minuten.
De kerntemperatuursensor moet
gedurende de bereiding in het
vlees blijven en de stekker moet
in het stopcontact blijven.
6.
Wanneer het vlees de ingestelde
kerntemperatuur heeft bereikt, hoort
u een geluidssignaal. Het apparaat
wordt automatisch uitgeschakeld.
Raak een tiptoets aan om het signaal
te stoppen.
7.
Haal de stekker van de vleesthermo-
meter uit het stopcontact en haal
het vlees uit de oven.
Om de kerntemperatuur te wijzi-
gen druk op
.
WAARSCHUWING!
De vleesthermometer is heet. Er
bestaat gevaar voor brandwon-
den. Wees voorzichtig bij het
verwijderen van de punt en de
stekker van de vleesthermome-
ter.
9.2 Ovenaccessoires plaatsen
De braadpan en het bakrooster hebben
zijranden. Deze randen en de vorm van
de geleidestangen vormen een speciaal
accessoire om te zorgen dat het kookge-
rei niet verschuift.
NEDERLANDS 17
Het rooster en de diepe pan samen
plaatsen
Plaats het bakrooster op de braadpan.
Plaats de diepe pan tussen de geleides-
tangen van een van de ovenniveaus.
9.3 Telescopische geleiders - de ovenaccessoires plaatsen
Plaats de bakplaat of braadpan op de
telescopische geleiders.
Plaats het bakrooster op de telescopi-
sche geleiders zodat de pootjes naar be-
neden zijn gericht.
Door de verhoogde lijst die om
het rooster loopt is het kookgerei
bovendien beveiligd tegen weg-
glijden.
9.4 Het rooster en de diepe pan samen plaatsen
Plaats het rooster op de diepe pan.
Plaats het rooster en de diepe pan op
de telescopische geleiders.
18
www.aeg.com
10. EXTRA FUNCTIES
10.1 Menu Favoriet
U kunt uw favoriete instellingen als duur,
temperatuur of verwarmingsfunctie op-
slaan. De instellingen zijn beschikbaar in
het menu Favoriet . U kunt 20 program-
ma's opslaan.
Een programma opslaan
1.
Schakel het apparaat in.
2.
Selecteer een verwarmingsfunctie of
een Kook- en bakassistent -functie.
3.
Druk herhaaldelijk op totdat "
OPSLAAN " op het display wordt
weergegeven. Bevestig met OK.
4.
Het display geeft de eerste vrije ge-
heugenpositie weer. Bevestig met
OK.
5.
Voer de naam van het programma
in. De eerste letter knippert. Gebruik
de OK-knop om de letter te veran-
deren. Druk op OK.
6.
Draai de knop om de cursor naar
rechts of links te verplaatsen. Druk
op OK. De volgende letter knippert.
Herhaal stap 5 en 6 zo vaak als no-
dig.
7.
Druk op OK en houdt de knop inge-
drukt om op te slaan.
Nuttige informatie:
U kunt een geheugenpositie over-
schrijven. Wanneer het display de eer-
ste vrije geheugenpositie weergeeft
en druk op OK om een bestaand pro-
gramma te overschrijven.
U kunt de naam van een programma
wijzigen in het menu Wijzig program-
manaam .
Het programma inschakelen
1.
Schakel het apparaat in.
2.
Selecteer het menu Favoriet . Beves-
tig met OK.
3.
Selecteer de naam van uw favoriete
programma. Bevestig met OK.
10.2 Toetsblokkering
De Toetsblokkering voorkomt dat een
verwarmingsfunctie per ongeluk wordt
ingeschakeld. U kunt de Toetsblokkering
alleen inschakelen als het apparaat in
werking is.
De Toetsblokkering inschakelen:
1.
Schakel het apparaat in.
2.
Stel de verwarmingsfunctie of -in-
stelling in.
3.
Druk herhaaldelijk op tot op het
display Toetsblokkering staat.
4.
Bevestig met OK.
Toetsblokkering uitschakelen:
1.
Druk op .
2.
Bevestig met OK.
10.3 Kinderslot
Het kinderslot voorkomt dat het appa-
raat per ongeluk in werking wordt ge-
steld.
Inschakelen/uitschakelen van het
kinderslot:
1.
Schakel het apparaat in.
2.
Druk tegelijkertijd op en tot-
dat het display een bericht weer-
geeft.
10.4 SET + GO
Met de functie SET + GO kunt u een ver-
warmingsfunctie (of programma) instel-
len en later met een aanraking van de
tiptoets gebruiken.
Inschakelen van de functie:
1.
Schakel het apparaat in.
2.
Stel de verwarmingsfunctie in.
3.
Druk herhaaldelijk op tot het dis-
play Duur toont.
4.
Stel de tijd in.
5.
Druk herhaaldelijk op tot het dis-
play SET + GO toont.
6.
Bevestig met OK.
Als u SET + GO wilt starten, drukt u op
een tiptoets (behalve
). De ingestelde
verwarmingsfunctie start.
Wanneer de verwarmingsfunctie is vol-
tooid, klinkt er een geluidssignaal.
Nuttige informatie:
NEDERLANDS 19
Wanneer de verwarmingsfunctie in
werking is, is de functie Toetsblokke-
ring aan.
U kunt de functie SET + GO in het me-
nu Basisinstellingen in- en uitschake-
len.
10.5 Automatische
uitschakeling
Het toestel schakelt zichzelf na enige tijd
uit om veiligheidsredenen:
Als een verwarmingsfunctie in werking
is.
Als u de oventemperatuur niet veran-
dert.
Temperatuur Uitschakeltijd instellen
30 °C - 120 °C 12,5 uur
120 °C - 200 °C 8,5 uur
200 °C - 230 °C 5,5 uur
De automatische uitschakeling
werkt met alle functies, behalve
Binnenverlichting , Duur, Eind-
tijd , en Vleesthermometer .
10.6 Koelventilator
Als het apparaat in werking is, wordt de
koelventilator automatisch ingeschakeld
om de oppervlakken van het apparaat
koel te houden. Na het uitschakelen van
het apparaat kan de ventilatie doorgaan
totdat het apparaat is afgekoeld.
11. NUTTIGE AANWIJZINGEN EN TIPS
11.1 Binnenzijde van de deur
Bij bepaalde modellen vindt u het
volgende aan de binnenkant van de
deur:
De nummers van de ovenniveaus
Informatie over de verwarmingsfunc-
ties, aanbevolen rekstanden en tem-
peraturen voor karakteristieke gerech-
ten
De temperaturen en baktijden in
de tabellen zijn slechts als richt-
lijn bedoeld. Deze zijn afhankelijk
van de recepten en de kwaliteit
en de hoeveelheid van de ge-
bruikte ingrediënten.
11.2 Nuttige tips voor
speciale opwarmfuncties van
de oven
Warmhouden
Gebruik deze functie om voedsel warm
te houden.
De temperatuur wordt automatisch inge-
steld op 80°C.
Borden warmen
Voor het verwarmen van borden en
schalen.
Verdeel de borden en schalen gelijkma-
tig over het ovenrek. Verplaats de sta-
pels halverwege de verwarmingstijd (bo-
ven- en onderkant omwisselen).
De automatische temperatuur is 70 °C.
Aanbevolen rekstand: 3.
20
www.aeg.com
Deeg laten rijzen
U kunt deze automatische functie ge-
bruiken voor elk gistdeeg. Het zorgt
voor de juiste atmosfeer om het te laten
rijzen. Plaats het deeg in een kom die
groot genoeg is voor het gerezen deeg
en bedek de kom met een natte keuken-
handdoek of plastic folie. Plaats een
bakrooster op niveau één en schuif de
schaal erin. Sluit de deur en stel de func-
tie in op deeg rijzen. Stel de benodigde
tijd in.
11.3 Koken met stoom
Kookgerei voor stoomgaren
Gebruik alleen hitte- en corrosiebe-
stendig kookgerei of chroomstalen
schalen (alleen sommige modellen).
Rekstanden
U vindt de correcte inzetniveaus in de
onderstaande tabel. Telt de inzetni-
veaus van onder naar boven.
Algemene opmerkingen
Als u langer dan 30 minuten kookt, of
als u grote hoeveelheden voedsel
kookt, voegt u zo nodig water toe.
Plaats het voedsel in de juiste schalen
en zet de schalen op de roosters. Zorg
voor ruimte tussen de roosters zodat
de lucht rond de schalen kan circule-
ren.
Na elk gebruik verwijdert u het water
uit de waterschuiflade, de aanslui-
tingsslangen en de stomer. Zie het
hoofdstuk 'Onderhoud en reiniging'.
Aanwijzing in de tabellen voor
stoomgaren
De tabellen geven de gegevens voor
typische gerechten.
De temperatuur en de tijd dienen uit-
sluitend als leidraad en zijn afhankelijk
van het type, de afmetingen en de
hoeveelheid voedsel en het kookge-
rei.
Gebruik een recept dat bijna hetzelfde
is als u de instellingen voor uw recept
niet kunt vinden.
Start de procedure met een koud ap-
paraat tenzij de gegevens in de tabel-
len anders zijn.
Gebruik als u rijst kookt een verhou-
ding van 1,5:1 – 2:1 water op rijst want
rijst absorbeert water.
11.4 Stomen/ECO stomen
WAARSCHUWING!
Open de deur van het apparaat
niet wanneer de functie is inge-
schakeld. Er bestaat gevaar voor
brandwonden.
Deze functie is geschikt voor alle soorten
voedsel - vers en ingevroren. Met deze
functie kunt u groente, vlees, vis, deeg-
waren, rijst, maïs, griesmeel en eieren
bereiden, opwarmen, ontdooien, poche-
ren of blancheren.
Menu’s bereiden: U kunt een volledig
menu in een keer bereiden. Om elk ge-
recht goed te bereiden gebruikt u kook-
tijden die bijna hetzelfde zijn. Voeg de
grootste hoeveelheid water toe voor één
van de gerechten in de bereiding. Doe
de gerechten in het juiste kookgerei en
plaats het op de ovenroosters. Zorg voor
ruimte tussen de gerechten zodat de
stoom rond de gerechten kan circuleren.
Sterilisatie
Met deze functie kunt u houders (bijv.
babyflessen) steriliseren.
Plaats de schone houders in het mid-
den van het rooster op de 1ste roos-
terstand. Zorg dat de opening omlaag
is gericht.
Vul de lade met de maximale hoeveel-
heid water en stel een tijdsduur in van
40 min.
Groente
Gerecht Rekstand
Temperatuur
(ºC)
Water in de
waterlade (ml)
Tijd
1)
(min.)
Artichoken 2 96 800 50 - 60
Aubergines 2 96 450 15 - 25
NEDERLANDS 21
Gerecht Rekstand
Temperatuur
(ºC)
Water in de
waterlade (ml)
Tijd
1)
(min.)
Bloemkool,
heel
2 96 600 35 - 45
Bloemkool,
roosjes
2 96 500 25 - 30
Broccoli, heel 2 96 550 30 - 40
Broccoli, roos-
jes
2 96 400 20 - 25
Plakjes cham-
pignons
2 96 400 15 - 20
Erwten 2 96 450 20 - 25
Venkel 2 96 600 35 - 45
Wortelen 2 96 600 35 - 45
Koolrabi,
strengen
2 96 550 30 - 40
Paprika, reep-
jes
2 96 400 20 - 25
Uien, ringen 2 96 500 25 - 35
Sperziebonen 2 96 550 35 - 45
Veldsla, pluk-
jes
2 96 450 20 - 25
Spruitjes 2 96 550 30 - 40
Rode bietjes 2 96 800 + 400 70 - 90
Schorseneren 2 96 600 35 - 45
Selderij, blok-
jes
2 96 500 25 - 35
Asperges,
groen
2 96 500 25 - 35
Asperges, wit 2 96 600 35 - 45
Spinazie 2 96 350 15
Gepelde to-
maten
2 96 350 15
Witte bonen 2 96 500 30 - 40
Savooiekool 2 96 400 20 - 25
Courgette,
plakjes
2 96 350 15 - 20
1)
De tijden zijn uitsluitend richtlijnen.
22
www.aeg.com
Bijgerechten
Gerecht Rekstand Temperatuur (ºC)
Water in de
waterlade (ml)
Tijd
1)
(min.)
Deegballen 2 96 600 30 - 40
Aardappelbal-
letjes
2 96 600 35 - 45
Ongepelde
tomaten, me-
dium
2 96 750 45 - 55
Rijst (verhou-
ding water/
rijst 1,5:1)
2 96 600 35 - 40
Gekookte
aardappelen,
in vieren
2 96 600 35 - 40
Broodballe-
tjes
2 96 600 35 - 45
Tagliatelle,
vers
2 96 450 20 - 25
Polenta (vloei-
stofverhou-
ding 3:1)
2 96 750 45 - 50
1)
De tijden zijn uitsluitend richtlijnen.
Vis
Gerecht Rekstand Temperatuur (ºC)
Water in de
waterlade (ml)
Tijd
1)
(min.)
Forel circa 250
g
2 85 550 30 - 40
Garnalen, vers 2 85 450 20 - 25
Garnalen, in-
gevroren
2 85 550 30 - 40
Zalmfilets 2 85 500 25 - 35
Zalmforel cir-
ca 1000g
2 85 600 40 - 45
Mosselen 2 96 500 20 - 30
Platvisfilet 2 80 350 15
1)
De tijden zijn uitsluitend richtlijnen.
NEDERLANDS 23
Vlees
Gerecht Rekstand
Temperatuur
(ºC)
Water in de
waterlade (ml)
Tijd
1)
(min.)
Gekookte ham
1000 g
2 96 800 + 150 55 - 65
Kippenborst, ge-
pocheerd
2 90 500 25 - 35
Kip, gepocheerd,
1000 - 1200 g
2 96 800 + 150 60 - 70
Kalf/varkensvlees
zonder bot, 800 -
1000 g
2 90 800 + 300 80 - 90
Casselerrib (ge-
rookte fricandeau)
gepocheerd
2 90 800 + 300 90 - 110
Tafelspitz (gekookt
rundvlees)
2 96 800 + 700 110 - 120
Chipolataworstjes 2 80 400 15 - 20
1)
De tijden zijn uitsluitend richtlijnen.
Eieren
Gerecht Rekstand
Temperatuur
(ºC)
Water in de
waterlade (ml)
Tijd
1)
(min.)
Eieren, hard-
gekookt
2 96 500 18 - 21
Eieren, me-
diumgekookt
2 96 450 13 - 16
Eieren, zacht-
gekookt
2 96 400 11 - 12
1)
De tijden zijn uitsluitend richtlijnen.
11.5 Watertabel stomen
Water in de waterlade (ml)
Tijd
1)
(min.)
400 15 - 25
600 25 - 40
800 40 - 50
1)
De tijden zijn uitsluitend richtlijnen.
11.6 Circulatiegrill en Stomen
achterelkaar
Als u functies combineert kunt u vlees,
groente en bijgerechten na elkaar berei-
den. Alle gerechten zijn klaar om tegelij-
kertijd te worden geserveerd.
Gebruik de functie circulatiegrill om
het voedsel te braden.
24
www.aeg.com
Doe de voorbereide groente en bijge-
rechten in het kookgerei dat geschikt
is voor de oven en plaats het vervol-
gens in de oven met het vlees.
Laat de oventemperatuur dalen naar
ongeveer 80 °C . Om de temperatuur
sneller te laten afkoelen, opent u de
ovendeur op de eerste stand gedu-
rende ongeveer 15 minuten.
Start de functie Stomen en laat alle
gerechten samen garen tot het klaar
is.
De maximale waterhoeveelheid is 800
ml.
Gerecht Circulatiegrill
(eerste stap: vlees
bereiden)
Stomen
(tweede stap: groente
toevoegen)
Tem-
pera-
tuur
(°C)
Tijd
(min.
)
Rek-
stand
Tem-
pera-
tuur
(°C)
Tijd
(min.)
Rek-
stand
Biefstuk 1 kg
Spruitjes, polenta
180
60 –
70
vlees:
1
96
40 –
50
vlees: 1
groente:
3
Geroosterd varkensvlees
1 kg
Aardappelen, groenten,
jus
180
60 –
70
vlees:
1
96
30 –
40
vlees: 1
groente:
3
Geroosterd kalfsvlees 1
kg,
Rijst, groenten
180
50 –
60
vlees:
1
96
30 –
40
vlees: 1
groente:
3
11.7 Combi Plus stomen
Soort gerecht
Combi Plus stomen (Waterhoeveelheid: onge-
veer 300 ml)
Rekstand Temperatuur (°C)
Tijd
(min.)
Pudding/flan in afzonderlij-
ke porties
1)
2 90 40 - 45
Gebakken eieren
1)
2 90 35 - 45
Terrine
1)
2 90 40 - 50
Dunne visfilet 2 85 15 - 25
Dikke visfilet 2 90 25 - 35
Kleine vis tot 350 g 2 90 25 - 35
Hele vis tot 1000 g 2 90 35 - 45
1)
ga gedurende een half uur verder met de deur gesloten.
NEDERLANDS 25
Opnieuw verwarmen
Soort gerecht
Combi Plus stomen (Waterhoeveelheid: onge-
veer 300 ml)
Rekstand Temperatuur (°C) Tijd (min.)
Deegballen 2 85 25 - 35
Pasta 2 85 20 - 25
Rijst 2 85 20 - 25
Bordgerechten 2 85 20 - 25
11.8 Combi stomen
Soort gerecht
Combi stomen
1)
Rekstand Temperatuur (°C) Tijd (min.)
Geroosterd varkensvlees
1000 g
2 160 - 180 90 - 100
Biefstuk 1000 g 2 180 - 200 60 - 90
Geroosterd kalfsvlees 1000
g
2 180 80 - 90
Gehaktbrood, ongekookt,
500 g
2 180 30 - 40
Gerookte varkensrug 600 -
1000 g (2 uur weken)
2 160 - 180 60 - 70
Kip 1000 g 2 180 - 200 50 - 60
Eend 1500 - 2000 g 2 180 70 - 90
Gans 3000 g 1 170 130 - 170
Aardappelgratin 2 160 - 170 50 - 60
Pastaschotel 2 190 40 - 50
Lasagne 2 180 45 - 55
Gemengde broodjes 500 -
1000 g
2 180 - 190 50 - 60
Broodjes 40 - 60 g 2 180 - 210 30 - 40
Afbakbroodjes 2 200 10 - 20
Afbakbaguettes 40 - 50 g 2 200 20 - 30
Afbakbaguettes 40 - 50 g,
bevroren
2 200 25 - 35
1)
De hoeveelheid toe te voegen water hangt af van de duur van de kooktijd.
11.9 Bakken
Algemene aanwijzingen
Uw nieuwe oven kan een andere bak-/
braadverhouding hebben dan het ap-
paraat dat u tot nu toe gebruikt heeft.
Pas uw normale instellingen (tempera-
tuur, gaartijden) en de rekstanden aan
de tabelwaarden aan.
26
www.aeg.com
Bij langere baktijden kunt u de oven
ca. 10 minuten voor het einde van de
baktijd uitschakelen en profiteren van
de restwarmte
Wanneer u bevroren gerechten ge-
bruikt, kunnen de bakplaten in de
oven tijdens het bakken vervormen.
Wanneer de bakplaten afkoelen, ver-
dwijnt de vervorming.
Aanwijzingen bij de baktabellen
De fabrikant raadt u aan de eerste
keer een lagere temperatuur in te stel-
len.
Als u geen concrete aanwijzingen kunt
vinden voor uw eigen recept, kijkt u
dan bij een soortgelijk product.
Bij het bereiden van cake op meerde-
re niveaus kan de baktijd ca. 10 - 15
minuten langer zijn.
Als het gebak niet overal even hoog
is, wordt het gebak in het begin van
het bakproces niet overal even bruin.
Verander in dit geval de temperatuur-
instelling niet. De verschillen vermin-
deren tijdens het bakproces.
11.10 Baktips
Bakresultaat Mogelijke oorzaak Oplossing
De onderkant van de ca-
ke is niet voldoende ge-
bruind.
De rekstand is incorrect.
Plaats de cake op een la-
gere rekstand.
De cake zakt in en wordt
klef, klonterig, streperig.
De oventemperatuur is
te hoog.
De volgende keer dat u
een cake bakt, stelt u de
baktemperatuur lager in.
De cake zakt in en wordt
klef, klonterig, streperig.
Te korte baktijd.
Baktijd verlengen. U
kunt de baktijd niet
verlagen door een ho-
gere temperatuur in te
stellen.
De cake zakt in en wordt
klef, klonterig, streperig.
Er zit te veel vloeistof in
het mengsel.
Minder vocht gebruiken.
Let op de kneedtijden,
vooral bij het gebruik
van keukenmachines.
De cake is te droog.
De oventemperatuur is
te laag.
De volgende keer dat u
een cake bakt, stelt u de
baktemperatuur hoger
in.
De cake is te droog. Te lange baktijd.
De volgende keer dat u
een cake bakt, gebruikt
u een kortere baktijd.
De cake wordt ongelijk-
matig bruin.
De oventemperatuur is
te hoog en de baktijd te
kort.
De baktemperatuur la-
ger instellen en de bak-
tijd verlengen.
De cake wordt ongelijk-
matig bruin.
Het deeg is niet gelijk-
matig verdeeld.
Verdeel het deeg gelijk-
matig over de bakplaat.
De cake wordt niet gaar
binnen de aangegeven
baktijd.
De oventemperatuur is
te laag.
De volgende keer dat u
een cake bakt, stelt u de
baktemperatuur een
beetje hoger in.
NEDERLANDS 27
11.11 Bakken op één niveau:
Bakken in vormen
Verwar-
mingssoort
Ovenfunctie Plaathoogte Temperatuur
°C
Tijd (min.)
Tulband /
brioche
Multi hete-
lucht
1 150 - 160 50 - 70
Moskovisch
gebak/vruch-
tencake
Multi hete-
lucht
1 140 - 160 70 - 90
Fatless spon-
ge cake / Ca-
ke, zacht zon-
der vet
Multi hete-
lucht
2 140 - 150 35 - 50
Fatless spon-
ge cake / Ca-
ke, zacht zon-
der vet
Boven + On-
derwarmte
2 160 35 - 50
Taartbodem
van zandtaart-
deeg
Multi hete-
lucht
2
170 - 180
1)
10 - 25
Taartbodem -
roerdeeg
Multi hete-
lucht
2 150 - 170 20 - 25
Apple pie /
Appeltaart (2
vormen Ø 20
cm, diagonaal
geplaatst)
Multi hete-
lucht
2 160 60 - 90
Apple pie /
Appeltaart (2
vormen Ø 20
cm, diagonaal
geplaatst)
Boven + On-
derwarmte
1 180 70 - 90
Kwarktaart Boven + On-
derwarmte
1 170 - 190 60 - 90
1)
Oven voorverwarmen.
Gebak op bakplaat
Verwar-
mingssoort
Ovenfunctie Plaathoogte
Temperatuur
°C
Tijd (min.)
Vlechtbrood/
broodkrans
Boven + On-
derwarmte
3 170 - 190 30 - 40
Kerststol Boven + On-
derwarmte
2
160 - 180
1)
50 - 70
28
www.aeg.com
Verwar-
mingssoort
Ovenfunctie Plaathoogte
Temperatuur
°C
Tijd (min.)
Brood (rog-
gebrood):
1.
Eerste
deel van
het bak-
proces.
2.
Tweede
deel van
het bak-
proces.
Boven + On-
derwarmte
1
1.
230
1)
2.
160 - 180
1.
20
2.
30 - 60
Roomsoezen/
tompoezen
Boven + On-
derwarmte
3
190 - 210
1)
20 - 35
Koninginnen-
brood (opge-
rolde cake
met jam)
Boven + On-
derwarmte
3
180 - 200
1)
10 - 20
Kruimeltaart
(droog)
Multi hete-
lucht
3 150 - 160 20 - 40
Amandelca-
ke/suikertaart
Boven + On-
derwarmte
3
190 - 210
1)
20 - 30
Vruchtentaart
(gemaakt van
gistdeeg/
roerdeeg)
2)
Multi hete-
lucht
3 150 35 - 55
Vruchtentaart
(gemaakt van
gistdeeg/
roerdeeg)
2)
Boven + On-
derwarmte
3 170 35 - 55
Vruchtentaart
met kruimel-
deeg
Multi hete-
lucht
3 160 - 170 40 - 80
Gistcake met
delicate gar-
nering (bij-
voorbeeld
kwark, room,
puddingvul-
ling)
Boven + On-
derwarmte
3
160 - 180
1)
40 - 80
1)
Oven voorverwarmen.
2)
Gebruik braadpan
NEDERLANDS 29
Koekjes
Verwar-
mingssoort
Ovenfunctie Plaathoogte
Temperatuur
°C
Tijd (min.)
Zandkoekjes
Multi hete-
lucht
3 150 - 160 10 - 20
Short bread /
Zandtaart-
deeg/ Geba-
kreepjes
Multi hete-
lucht
3 140 20 - 35
Short bread /
Zandtaart-
deeg/ Geba-
kreepjes
Boven + On-
derwarmte
3
160
1)
20 - 30
Roerdeeg-
koekjes
Multi hete-
lucht
3 150 - 160 15 - 20
Eiwitgebak,
schuimgebak
Multi hete-
lucht
3 80 - 100 120 - 150
Bitterkoekjes
Multi hete-
lucht
3 100 - 120 30 - 50
Klein gerezen
gebak
Multi hete-
lucht
3 150 - 160 20 - 40
Klein blader-
deeggebak
Multi hete-
lucht
3
170 - 180
1)
20 - 30
Broodjes
Multi hete-
lucht
3
160
1)
10 - 25
Broodjes
Boven + On-
derwarmte
3
190 - 210
1)
10 - 25
Small cakes /
Kleine cakes
(20 stuks/bak-
plaat)
Multi hete-
lucht
3
150
1)
20 - 35
Small cakes /
Kleine cakes
(20 stuks/bak-
plaat)
Boven + On-
derwarmte
3
170
1)
20 - 30
1)
Oven voorverwarmen.
Multi hetelucht (vochtig)
Soort gerecht Rooster-
hoogte
Temperatuur (°C) Tijd (min.)
Pastaschotel 2 180 - 200 45 - 60
Lasagne 2 180 - 200 45 - 60
Aardappelgratin 2 190 - 210 55 - 80
Zoet gerecht 2 180 - 200 45 - 60
30
www.aeg.com
Soort gerecht Rooster-
hoogte
Temperatuur (°C) Tijd (min.)
Tulband of brioche 1 160 - 170 50 - 70
Vlechtbrood/broodkrans 2 170 - 190 40 - 50
Kruimeltaart (droog) 3 160 - 170 20 - 40
Koekjes gemaakt van gist-
deeg
2 160 - 170 20 - 40
Ovenschotels en gegratineerde gerechten
Schotel Ovenfunctie Plaathoogte
Temperatuur
°C
Tijd (min.)
Pastaschotel
Boven + On-
derwarmte
1 180 - 200 45 - 60
Lasagne
Boven + On-
derwarmte
1 180 - 200 25 - 40
Groentegra-
tin
1)
Circulatiegrill
of Multi hete-
lucht
1 160 - 170 15 - 30
Stokbroden
bedekt met
gesmolten
kaas
Circulatiegrill
of Multi hete-
lucht
1 160 - 170 15 - 30
Zoete oven-
schotels
Boven + On-
derwarmte
1 180 - 200 40 - 60
Visschotels
Boven + On-
derwarmte
1 180 - 200 30 - 60
Gevulde
groente
Circulatiegrill
of Multi hete-
lucht
1 160 - 170 30 - 60
1)
Oven voorverwarmen.
11.12 Bakken op meerdere niveaus
Gebak op bakplaat
Verwar-
mingssoort
Multi hetelucht
Temperatuur
in °C
Tijd (min.)Plaathoogte
2 niveaus 3 niveaus
Roomsoezen/
tompoezen
1 / 4 -
160 - 180
1)
25 - 45
Kruimeltaart 1 / 4 - 150 - 160 30 - 45
1)
Oven voorverwarmen.
NEDERLANDS 31
Koekjes / small cakes / cakejes / gebak / broodjes
Verwar-
mingssoort
Multi hetelucht
Temperatuur
in °C
Tijd (min.)Plaathoogte
2 niveaus 3 niveaus
Zandkoekjes 1 / 4 1 / 3 / 5 150 - 160 20 - 40
Short bread /
Zandtaart-
deeg/ Geba-
kreepjes
1 / 4 1 / 3 / 5 140 25 - 50
Roerdeeg-
koekjes
1 / 4 - 160 - 170 25 - 40
Koekjes ge-
maakt met ei-
witten /
schuimgebak
1 / 4 - 80 - 100 130 - 170
Bitterkoekjes 1 / 4 - 100 - 120 40 - 80
Klein gerezen
gebak
1 / 4 - 160 - 170 30 - 60
Klein blader-
deeggebak
1 / 4 -
170 - 180
1)
30 - 50
Broodjes 1 / 4 - 180 30 - 55
Small cakes /
Kleine cakes
(20 stuks/bak-
plaat)
1 / 4 -
150
1)
25 - 40
1)
Oven voorverwarmen.
11.13 Braden
Gebruik hittebestendig servies om te
braden (lees de instructies van de fa-
brikant).
Grote braadstukken kunt u direct in de
diepe braadpan braden (indien aan-
wezig) of op een rooster boven de
braadpan.
Braad mager vlees in een braadpan
met deksel. Op die manier blijft het
vlees sappiger.
Alle soorten vlees die een korst moe-
ten krijgen, kunt u in de braadschaal
zonder deksel braden.
Wij raden u aan vlees en vis vanaf 1 kg
in de oven te bereiden.
Giet een beetje vloeistof in de braad-
pan om het aanbranden van vleessap
of vet te voorkomen.
Indien nodig het braadstuk (na 1/2 -
2/3 van de gaartijd) keren.
Besprenkel grote braadstukken en ge-
vogelte diverse keren tijdens het bra-
den met het eigen vleessap. Hiermee
bereikt u een beter braadresultaat.
U kunt het apparaat ongeveer 10 mi-
nuten voor het einde van de berei-
dingstijd uitschakelen om de rest-
warmte te gebruiken.
32
www.aeg.com
11.14 Braden met circulatiegrill
Rundvlees
Soort vlees
Hoeveel-
heid
Ovenfunc-
tie
Plaat-
hoogte
Tempera-
tuur °C
Tijd (min.)
Stoofvlees 1 - 1,5 kg
Boven +
Onder-
warmte
1 230 120 - 150
Biefstuk of os-
sehaas: rood
per cm
dikte
Circulatie-
grill
1
190 - 200
1)
5 - 6
Biefstuk of os-
sehaas: medi-
um
per cm
dikte
Circulatie-
grill
1
180 - 190
1)
6 - 8
Biefstuk of os-
sehaas: gaar
per cm
dikte
Circulatie-
grill
1
170 - 180
1)
8 - 10
1)
Oven voorverwarmen.
Varkensrug
Soort vlees
Hoeveel-
heid
Ovenfunc-
tie
Plaat-
hoogte
Tempera-
tuur °C
Tijd (min.)
Schouder-
stuk / nek-
stuk / hamlap
1 - 1,5 kg
Circulatie-
grill
1 160 - 180 90 - 120
Kotelet / rib-
betje
1 - 1,5 kg
Circulatie-
grill
1 170 - 180 60 - 90
Gehaktbrood
750 g - 1
kg
Circulatie-
grill
1 160 - 170 50 - 60
Varkens-
schenkel
(voorgekookt)
750 g - 1
kg
Circulatie-
grill
1 150 - 170 90 - 120
Kalfsvlees
Soort
vlees
Hoeveel-
heid
Ovenfunc-
tie
Plaathoog-
te
Tempera-
tuur °C
Tijd (min.)
Geroosterd
kalfsvlees
1 kg Circulatie-
grill
1 160 - 180 90 - 120
Kalfsschen-
kel
1,5 - 2 kg Circulatie-
grill
1 160 - 180 120 - 150
NEDERLANDS 33
Lamsvlees
Soort
vlees
Hoeveel-
heid
Ovenfunc-
tie
Plaathoog-
te
Tempera-
tuur °C
Tijd (min.)
Lamsbout /
geroosterd
lamsvlees
1 - 1,5 kg Circulatie-
grill
1 150 - 170 100 - 120
Lamsrug 1 - 1,5 kg Circulatie-
grill
1 160 - 180 40 - 60
Wild
Soort
vlees
Hoeveel-
heid
Ovenfunc-
tie
Plaathoog-
te
Tempera-
tuur °C
Tijd (min.)
Hazerug tot 1 kg Boven +
Onder-
warmte
1
230
1)
30 - 40
Reerug,
hertenrug
1,5 - 2 kg Boven +
Onder-
warmte
1 210 - 220 35 - 40
Reebout,
hertenbout
1,5 - 2 kg Boven +
Onder-
warmte
1 180 - 200 60 - 90
1)
Oven voorverwarmen.
Gevogelte
Soort
vlees
Hoeveel-
heid
Ovenfunc-
tie
Plaathoog-
te
Tempera-
tuur °C
Tijd (min.)
Stukken
gevogelte
200 – 250 g
p.p.
Circulatie-
grill
1 200 - 220 30 - 50
Halve kip 400 – 500 g
p.p.
Circulatie-
grill
1 190 - 210 35 - 50
Kip, haan-
tje
1 - 1,5 kg Circulatie-
grill
1 190 - 210 50 - 70
Eend 1,5 - 2 kg Circulatie-
grill
1 180 - 200 80 - 100
Gans 3,5 - 5 kg Circulatie-
grill
1 160 - 180 120 - 180
Kalkoen 2,5 - 3,5 kg Circulatie-
grill
1 160 - 180 120 - 150
Kalkoen 4 - 6 kg Circulatie-
grill
1 140 - 160 150 - 240
34
www.aeg.com
Vis (gestoomd)
Soort
vlees
Hoeveel-
heid
Ovenfunc-
tie
Plaathoog-
te
Tempera-
tuur °C
Tijd (min.)
Hele vis 1 - 1,5 kg Boven +
Onder-
warmte
1 210 - 220 40 - 60
11.15 Grill
Grill altijd met de maximale tempera-
tuurinstelling.
Rooster in de rekstand plaatsen, zoals
aangeraden in de grilleertabel.
Altijd de pan plaatsen om vet op te van-
gen op de eerste rekstand.
Alleen platte stukken vlees of vis grillen.
Lege oven met grillfuncties altijd 5 minu-
ten voorverwarmen.
LET OP!
Tijdens het grillen moet de oven-
deur altijd gesloten zijn.
Grill
Gerecht Plaathoogte Huishoudelijk
Tijd (min.)
1e kant 2e kant
Biefstuk 2 210 - 230 30 - 40 30 - 40
Runderfilet 3 230 20 - 30 20 - 30
Varkensrug 2 210 - 230 30 - 40 30 - 40
Kalfsrug 2 210 - 230 30 - 40 30 - 40
Lamsrug 3 210 - 230 25 - 35 20 - 25
Hele vis, 500 -
1000 g
3 / 4 210 - 230 15 - 30 15 - 30
Grill intens
Gerecht Plaathoogte
Tijd (min.)
1e kant 2e kant
Burgers / Burgers 4 8 - 10 6 - 8
Varkenshaas 4 10 - 12 6 - 10
Worstjes 4 10 - 12 6 - 8
Runderfilet / kalfs-
biefstukken
4 7 - 10 6 - 8
Toast / Geroo-
sterd brood
1)
5 1 - 3 1 - 3
Brood met iets er-
op
4 6 - 8 -
1)
Oven voorverwarmen.
NEDERLANDS 35
11.16 Pizza hetelucht
Verwarmings-
soort
Rekstand Temperatuur °C Tijd (min.)
Pizza (dunne
korst)
2
200 - 230
1)2)
15 - 20
Pizza (met veel
garnering)
2 180 - 200 20 - 30
Taarten 1 180 - 200 40 - 55
Spinazietaart 1 160 - 180 45 - 60
Quiche Lorraine 1 170 - 190 45 - 55
Zwitserse flan 1 170 - 190 45 - 55
Appeltaart, be-
dekt
1 150 - 170 50 - 60
Groentetaart 1 160 - 180 50 - 60
Ongedesemd
brood
2
230
1)
10 - 20
Bladerdeegtaart
2
160 - 180
1)
45 - 55
Flammekuchen
(pizza-achtig ge-
recht uit de Elzas)
2
230
1)
12 - 20
Piroggen (Russi-
sche variant op
calzone)
2
180 - 200
1)
15 - 25
1)
Oven voorverwarmen.
2)
Gebruik braadpan.
11.17 Ontdooien
Haal het gerecht uit de verpakking en
plaats het op een bord.
Bedek het bord niet met een kom of an-
der bord, aangezien het ontdooien hier-
door langer kan duren.
Gebruik het eerste ovenrek vanaf de on-
derkant.
Schotel
Ontdooitijd
(min.)
Verdere ont-
dooitijd (min.)
Opmerking
Kip 1000 g 100 - 140 20 - 30
Leg de kip op een om-
gekeerde onderschotel
in een groot bord. Hal-
verwege de berei-
dingstijd omdraaien.
Vlees, 1000 g 100 - 140 20 - 30
Halverwege de berei-
dingstijd omdraaien.
Vlees, 500 g 90 - 120 20 - 30
Halverwege de berei-
dingstijd omdraaien.
Forel, 150g 25 - 35 10 - 15 -
36
www.aeg.com
Schotel
Ontdooitijd
(min.)
Verdere ont-
dooitijd (min.)
Opmerking
Aardbeien, 300g 30 - 40 10 - 20 -
Boter, 250g 30 - 40 10 - 15 -
Room, 2 x 200 g 80 - 100 10 - 15
Room kan ook met nog
licht bevroren deeltjes
goed worden geklopt.
Taart, 1400 g 60 60 -
11.18 Inmaken
Let op:
Gebruik alleen weckpotten van dezelf-
de afmetingen.
Gebruik geen weckpotten met een
draai- of bajonetsluiting en metalen
bakken.
Gebruik het eerste rek van de bodem
van deze functie.
Zet niet meer dan zes wekflessen van
één liter op het bakrooster.
Vul de glazen potten gelijkmatig en
sluit ze af met een klem.
De weckpotten mogen elkaar niet ra-
ken.
Vul ca. 1/2 liter water op de plaat, zo-
dat er voldoende vocht in de oven
ontstaat.
Zodra de vloeistof in de eerste weck-
potten begint te borrelen (na ca. 35 -
60 minuten bij 1 liter-glazen), schakelt
u de oven uit of verlaagt u de tempe-
ratuur tot 100 °C (zie tabel).
Bessen
In te maken eet-
waar
Temperatuur in
°C
Inmaken/wecken
tot het parelen
begint (min.)
Door blijven ko-
ken op 100 °C
(min.)
Aardbeien / bos-
bessen / frambo-
zen / rijpe kruis-
bessen
160 - 170 35 - 45 -
Steenvruchten
In te maken eet-
waar
Temperatuur in
°C
Inmaken/wecken
tot het parelen
begint (min.)
Door blijven ko-
ken op 100 °C
(min.)
Peren / kweepe-
ren / pruimen
160 - 170 35 - 45 10 - 15
Groenten
In te maken eet-
waar
Temperatuur in
°C
Inmaken/wecken
tot het parelen
begint (min.)
Door blijven ko-
ken op 100 °C
(min.)
Wortels
1)
160 - 170 50 - 60 5 - 10
Komkommers 160 - 170 50 - 60 -
Gemengde pic-
kles
160 - 170 50 - 60 5 - 10
NEDERLANDS 37
In te maken eet-
waar
Temperatuur in
°C
Inmaken/wecken
tot het parelen
begint (min.)
Door blijven ko-
ken op 100 °C
(min.)
Koolrabi / erw-
ten / asperges
160 - 170 50 - 60 15 - 20
1)
Na uitschakeling in de oven laten staan.
11.19 Drogen
Gebruik bakpapier om de ovenroosters
mee af te dekken.
Voor de beste resultaten schakelt u het
apparaat halverwege de bereidingstijd
uit. Open de deur en laat het apparaat
afkoelen. Hierna kunt u het droogproces
afronden.
Groente
Voedsel om
te drogen
Roosterhoogte
Temperatuur
(°C)
Tijd (u)
1 niveau 2 nivo's
Bonen 3 1 / 4 60 - 70 6- 8
Paprika's 3 1 / 4 60 - 70 5 - 6
Groente in
het zuur
3 1 / 4 60 - 70 5 - 6
Paddestoelen 3 1 / 4 50 - 60 6 - 8
Kruiden 3 1 / 4 40 - 50 2 - 3
Fruit
Voedsel om
te drogen
Roosterhoogte
Temperatuur
(°C)
Tijd (u)
1 niveau 2 nivo's
Pruimen 3 1 / 4 60 - 70 8 - 10
Abrikozen 3 1 / 4 60 - 70 8 - 10
Schijfjes appel 3 1 / 4 60 - 70 6 - 8
Peren 3 1 / 4 60 - 70 6 - 9
11.20 Lage temperatuur garen
Gebruik deze functie voor het bereiden
van zachte, magere stukken vlees en vis
met kerntemperaturen lager dan 65 °C.
Lage temperatuur garen is niet geschikt
voor suddervlees of een vet varkens-
braadstuk. U kunt de vleesthermometer
gebruiken om te garanderen dat het
vlees de correcte kerntemperatuur heeft
(zie de tabel voor de vleesthermometer).
In de eerste 10 minuten kunt u een oven-
temperatuur instellen tussen 80°C en
150°C. De standaard is 90°C. Nadat de
temperatuur is ingesteld, blijft de oven
werken bij 80°C. Gebruik de automati-
sche lage temperatuur garen niet voor
gevogelte.
Bereid de gerechten als u deze
functie gebruikt altijd zonder
deksel.
1.
Braad het vlees aan in een pan op
de kookplaat op een zeer hoge
stand gedurende 1-2 minuten aan
elke kant.
2.
Plaats het vlees in een diepe braad-
pan in de oven op het bakrooster.
3.
Steek de vleesthermometer in het
vlees.
38
www.aeg.com
4.
Selecteer de functie Lage tempera-
tuur garen en stel de juiste eindkern-
temperatuur in.
Gerecht Gewicht (g) Rekstand
Temperatuur
°C
Tijd in min.
Biefstuk 1000 - 1500 1 120 120 - 150
Runderbief-
stuk
1000 - 1500 3 120 90 - 150
Geroosterd
kalfsvlees
1000 - 1500 1 120 120 - 150
Steaks 200 - 300 3 120 20 - 40
11.21 Brood
Verwar-
mingssoort
Ovenfunctie Rekstand
Temperatuur
°C
Tijd (min.)
Witbrood Brood 2 180 - 200 40 - 60
Baguette Brood 2 200 - 220 35 - 45
Brioche Brood 2 180 - 200 40 - 60
Ciabatta Brood 2 200 - 220 35 - 45
Roggebrood Brood 2 190 - 210 50 - 70
Bruin brood Brood 2 180 - 200 50 - 70
Volkoren
brood
Brood 2 170 - 190 60 - 90
11.22 Kant-en-klaar gerecht
Multi hetelucht
Kant-en-klaar ge-
recht
Rekstand Temperatuur (°C) Tijd (min.)
Pizza, bevroren 2 200 - 220 15 - 25
American pizza,
bevroren
2 190 - 210 20 - 25
Pizza, gekoeld 2 210 - 230 13 - 25
Pizza snacks, be-
vroren
2 180 - 200 15 - 30
Patat, dun 3 200 - 220 20 - 30
Patat, dik 3 200 - 220 25 - 35
Aardappel partjes 3 220 - 230 20 - 35
Rösties 3 210 - 230 20 - 30
Lasagne/Cannel-
loni, vers
2 170 - 190 35 - 45
NEDERLANDS 39
Kant-en-klaar ge-
recht
Rekstand Temperatuur (°C) Tijd (min.)
Pastaschotel, be-
vroren
2 160 - 180 40 - 60
Oven gegrati-
neerde kaas
3 170 - 190 20 - 30
Kippenvleugels 2 190 - 210 20 - 30
Diepvries- en kant-en-klaargerechten
Gerecht Ovenfuncties Rekstand
Temperatuur
(°C)
Tijd (min.)
Pizza, bevro-
ren
Boven + on-
derwarmte
3
volgens aan-
wijzingen van
de fabrikant
volgens aan-
wijzingen van
de fabrikant
Patat
1)
(300 -
600 g)
Boven + on-
derwarmte of
Circulatiegrill
3 200 - 220
volgens aan-
wijzingen van
de fabrikant
Baguettes
Boven + on-
derwarmte
3
volgens aan-
wijzingen van
de fabrikant
volgens aan-
wijzingen van
de fabrikant
Vruchtentaar-
ten
Boven + on-
derwarmte
3
volgens aan-
wijzingen van
de fabrikant
volgens aan-
wijzingen van
de fabrikant
1)
Patat frites tijdens bakken 2 tot 3 keer omkeren
11.23 Tabel kerntemperatuursensor
Rundvlees
Gerecht Voedselkerntemperatuur °C
Rib- / Filletsteak: rood 45 - 50
Rib- / Filletsteak: medium 60 - 65
Rib- / Filletsteak: gaar 70 - 75
Varkensvlees
Gerecht Voedselkerntemperatuur °C
Schouderkarbonade / ham / varkens-
rug
80 - 82
Tussenribstuk, Kasselerrib 75 - 80
Gehaktbrood 75 - 80
Kalfsvlees
Gerecht Voedselkerntemperatuur °C
Geroosterd kalfsvlees 75 - 80
40
www.aeg.com
Gerecht Voedselkerntemperatuur °C
Kalfsschenkel 85 - 90
Schapenvlees / lamsvlees
Gerecht Voedselkerntemperatuur °C
Schapenbout 80 - 85
Schapenrug 80 - 85
Geroosterd lamsvlees / Lamsbraad-
stuk
70 - 75
Wild
Gerecht Voedselkerntemperatuur °C
Hazerug 70 - 75
Hazenpoot, hazenbout 70 - 75
Gehele haas 70 - 75
Reerug, hertenrug 70 - 75
Ree- /hertenrug 70 - 75
Vis
Gerecht Voedselkerntemperatuur °C
Zalm 65 - 70
Forellen 65 - 70
11.24 Automatische
programma's
Deze 3 automatische programma's zijn
optimale instellingen voor elke soort
vlees- of andere gerechten:
Vleesprogramma's met Automatisch
wegen ( Kook- en bakassistent menu)
— Deze functie berekent automatisch
de braadtijd. Hiervoor moet u het ge-
wicht van het gerecht invoeren.
Vleesprogramma's met Vleesthermo-
meter, autom. ( Kook- en bakassistent
menu) — Deze functie berekent auto-
matisch de braadtijd. Hiervoor moet u
de kerntemperatuur invoeren. Wan-
neer het programma is voltooid, klinkt
er een geluidssignaal.
Receptenautomaat ( Kook- en bakas-
sistent menu) — Deze functie gebruikt
voorafbepaalde waarden voor een ge-
recht. Bereid het gerecht volgens het
recept van dit boek.
Automatisch wegen -gerechten.
Geroosterd varkensvlees
Geroosterd kalfsvlees
Gebraden vlees
Geroosterd wild
Geroosterd lamsvlees
Hele kip
Hele kalkoen
Hele eend
Hele gans
Vleesthermometer, autom. -ge-
rechten
Varkensrug
Biefstuk
Scandinavisch rundvlees
Wild
NEDERLANDS 41
Vleesthermometer, autom. -ge-
rechten
Lamsrug, medium
Gevogelte, uitgebeend
Hele vis
Informatie over acrylamides
Belangrijk! Volgens recente
wetenschappelijke informatie kan het
intensief bruinen van levensmiddelen
(met name in producten die zetmeel
bevatten), een gezondheidsrisico
vormen tengevolge van acrylamides.
Om die reden adviseren wij
levensmiddelen zoveel mogelijk bij lage
temperaturen gaar te laten worden en
de gerechten niet te veel te bruinen.
12. ONDERHOUD EN REINIGING
WAARSCHUWING!
Zie de veiligheidshoofdstukken .
Opmerkingen over schoonmaken:
Maak de voorkant van het apparaat
schoon met een zachte doek en een
warm sopje.
Gebruik voor metalen oppervlakken
een universeel reinigingsmiddel.
Reinig de binnenkant van het apparaat
na elk gebruik. Vuil laat zich dan het
makkelijkst verwijderen en kan niet
aanbranden.
Verwijder hardnekkig vuil met een
speciale ovenreiniger.
Reinig alle accessoires na elk gebruik
en laat ze drogen. Gebruik een zachte
doek met warm water en een schoon-
maakmiddel.
Accessoire met antiaanbaklaag mo-
gen niet worden schoongemaakt met
een agressief reinigingsmiddel, voor-
werpen met scherpe randen of een af-
wasautomaat. Dit kan de antiaanbak-
laag beschadigen.
12.1 Stoomreiniging
1.
Grove vervuilingen dienen handma-
tig verwijderd te worden.
2.
Giet 250 ml water met 3 eetlepels
azijn direct in de stoomgenerator.
3.
Activeer de functie Stoomreiniging
in het hoofdmenu. Op het display
wordt de duur van de functie weer-
gegeven.
4.
Als het programma is voltooid klinkt
er een geluidssignaal. Raak een tip-
toets aan om het signaal uit te scha-
kelen.
5.
Veeg het apparaat schoon met een
zachte doek. Verwijder al het restwa-
ter uit de stoomgenerator.
6.
Houd de deur van het apparaat on-
geveer 1 uur open. Wacht tot het
apparaat droog is.
12.2 Inschuifrails
U kunt de inschuifrails verwijderen om
de zijwanden te reinigen.
Verwijderen van de
inschuifrails
2
3
1
1.
Geleiders voorzichtig naar boven
toe uit de voorste ophanging trek-
ken.
2.
De geleiders bij de voorste ophan-
ging iets naar binnen zwenken.
3.
Geleiders uit de achterste ophan-
ging trekken.
42
www.aeg.com
De inschuifrails installeren
Installeer de inschuifrails in omgekeerde
volgorde.
12.3 Stomer
LET OP!
Droog de stomer na elk ge-
bruik. Water met de spons ver-
wijderen.
Verwijder eventuele kalkaanslag
met water en azijn.
LET OP!
Door gebruik te maken van che-
mische ontkalkingsmiddelen kan
het email van de oven beschadi-
gen. Volg de aanwijzingen van
de fabrikanten op.
De waterlade en de stomer reinigen:
1.
Doe het mengsel van water en azijn
(ca. 250 ml) in de stoomgenerator
via de waterlade. Wacht ongeveer
10 minuten.
2.
Verwijder het azijnwater met de
spons.
3.
Doe leidingwater (100 - 200 ml) in de
waterlade om de stoomgenerator
schoon te spoelen.
4.
Water met de spons uit de stoomge-
nerator verwijderen en droog wrij-
ven.
5.
Laat de deur open staan zodat het
apparaat volledig kan drogen.
12.4 Lamp
WAARSCHUWING!
Er bestaat risico op elektrische
schokken.
De lamp en het afdekglas kun-
nen heet zijn.
Voordat u het ovenlampje vervangt:
Schakel het apparaat uit.
Verwijder de zekeringen in de zekerin-
genkast, of schakel de stroomonder-
breker uit.
LET OP!
Leg een doek op de bodem van
de binnenkant van het apparaat.
Dit voorkomt schade aan het af-
dekglas en de ovenruimte.
Gebruik altijd hetzelfde lampty-
pe.
De lamp aan de bovenkant van de
binnenruimte vervangen.
1.
Draai het afdekglas van de lamp
naar rechts en verwijder het.
2.
Reinig het afdekglas.
3.
Vervang de lamp door een geschikte
tegen 300 °C hittebestendige oven-
lamp.
4.
Plaats het afdekglas terug.
Vervangen van de lamp links in de
ovenruimte:
1.
De linker inschuifrails verwijderen.
2.
Gebruik een schroevendraaier met
een aanhaalmoment van 20 om de
afdekking te verwijderen.
3.
Verwijder en reinig het metalen fra-
me en de afdichting.
4.
Vervang de lamp door een geschikte
300°C hittebestendige lamp.
5.
Installeer het metalen frame en de
pakking. Draai de schroeven aan.
6.
De linkerinschuifrails installeren.
NEDERLANDS 43
12.5 De ovendeur reinigen
De deur en de glaspanelen verwijderen
U kunt de ovendeur en de interne glazen
panelen verwijderen om schoon te ma-
ken. Het aantal glasplaten verschilt per
model.
WAARSCHUWING!
Wees voorzichtig bij het verwij-
deren van de deur uit het appa-
raat. De deur is zwaar.
A
A
1.
Open de deur helemaal.
2.
Duw de klemhendels (A) volledig op
de twee scharnieren.
3.
Sluit de ovendeur in de eerste ope-
ningsstand (in een hoek van onge-
veer 70°).
4.
Pak de deur aan de zijkanten met
beide handen vast en trek deze on-
der een opwaartse hoek weg van het
apparaat.
5.
Plaats de ovendeur met de buiten-
kant omlaag op een zachte en egale
ondergrond. Dit voorkomt krassen.
2
B
1
6.
Deurafdekking (B) aan de bovenkant
van de deur aan beide kanten vast-
pakken en naar binnen drukken om
de klemsluiting te ontgrendelen.
7.
Trek de deur naar voor om deze te
verwijderen.
8.
Houd de glasplaten aan de boven-
kant vast en trek deze een voor een
omhoog uit de geleiding.
9.
Reinig de glasplaat met een sopje.
Droog de glasplaat voorzichtig af.
De deur en de glaspanelen
installeren
Als u de glaspanelen en de ovendeur
heeft schoongemaakt, plaatst u ze terug.
Voer bovenstaande stappen uit in de
omgekeerde volgorde. Plaats de kleinste
glasplaat eerst, daarna de grotere glas-
platen.
44
www.aeg.com
13. PROBLEMEN OPLOSSEN
WAARSCHUWING!
Zie de veiligheidshoofdstukken .
Probleem Mogelijke oorzaak oplossing
Het apparaat wordt
niet warm.
Het apparaat is uitgescha-
keld.
Schakel het apparaat in.
Het apparaat wordt
niet warm.
De klok is niet ingesteld. Stel de klok in.
Het apparaat wordt
niet warm.
De benodigde kookstan-
den zijn niet ingesteld.
Controleer de instellingen.
Het apparaat wordt
niet warm.
Het kinderslot is geacti-
veerd.
Zie "Inschakelen en uit-
schakelen van het kinder-
slot".
Het apparaat wordt
niet warm.
De zekering is doorge-
brand.
Controleer of de zekering
de oorzaak van de storing
is. Als de zekeringen keer
op keer doorslaan, neemt u
contact op met een erken-
de installateur.
Op het display ver-
schijnt F111.
De stekker van de Vlees-
thermometer is niet goed
in het stopcontact geïnstal-
leerd.
Steek de stekker van de
vleesthermometer zo ver
mogelijk in het stopcon-
tact.
Het lampje brandt
niet.
Het lampje is stuk. Vervang het lampje.
Het lampje brandt
niet.
U heeft een ECO-functie of
Multi hetelucht (vochtig)
geselecteerd. Bij deze func-
ties kan de verlichting niet
worden geactiveerd.
De verlichting kan niet wor-
den geactiveerd omdat de-
ze functies energie helpen
besparen.
Als u niet zelf het probleem kunt verhel-
pen, neem dan contact op met uw ver-
koper of de klantenservice.
De contactgegevens van het servicecen-
trum staan op het typeplaatje. Het type-
plaatje bevindt zich aan de voorkant van
de binnenkant van het apparaat.
Wij adviseren u om de gegevens hier te noteren:
Model (MOD.) .........................................
Productnummer (PNC) .........................................
Serienummer (S.N.) .........................................
14. MILIEUBESCHERMING
Recycle de materialen met het
symbool
. Gooi de verpakking in
een geschikte verzamelcontainer om
het te recyclen.
NEDERLANDS 45
Help om het milieu en de
volksgezondheid te beschermen en
recycle het afval van elektrische en
elektronische apparaten. Gooi
apparaten gemarkeerd met het
symbool
niet weg met het
huishoudelijk afval. Breng het
product naar het milieustation bij u
in de buurt of neem contact op met
de gemeente.
46
www.aeg.com
NEDERLANDS 47
www.aeg.com/shop
892956154-A-342012
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48

AEG BS9314001M Handleiding

Type
Handleiding