Deeg laten rijzen
U kunt deze automatische functie ge-
bruiken voor elk gistdeeg. Het zorgt
voor de juiste atmosfeer om het te laten
rijzen. Plaats het deeg in een kom die
groot genoeg is voor het gerezen deeg
en bedek de kom met een natte keuken-
handdoek of plastic folie. Plaats een
bakrooster op niveau één en schuif de
schaal erin. Sluit de deur en stel de func-
tie in op deeg rijzen. Stel de benodigde
tijd in.
11.3 Koken met stoom
Kookgerei voor stoomgaren
• Gebruik alleen hitte- en corrosiebe-
stendig kookgerei of chroomstalen
schalen (alleen sommige modellen).
Rekstanden
• U vindt de correcte inzetniveaus in de
onderstaande tabel. Telt de inzetni-
veaus van onder naar boven.
Algemene opmerkingen
• Als u langer dan 30 minuten kookt, of
als u grote hoeveelheden voedsel
kookt, voegt u zo nodig water toe.
• Plaats het voedsel in de juiste schalen
en zet de schalen op de roosters. Zorg
voor ruimte tussen de roosters zodat
de lucht rond de schalen kan circule-
ren.
• Na elk gebruik verwijdert u het water
uit de waterschuiflade, de aanslui-
tingsslangen en de stomer. Zie het
hoofdstuk 'Onderhoud en reiniging'.
Aanwijzing in de tabellen voor
stoomgaren
• De tabellen geven de gegevens voor
typische gerechten.
• De temperatuur en de tijd dienen uit-
sluitend als leidraad en zijn afhankelijk
van het type, de afmetingen en de
hoeveelheid voedsel en het kookge-
rei.
• Gebruik een recept dat bijna hetzelfde
is als u de instellingen voor uw recept
niet kunt vinden.
• Start de procedure met een koud ap-
paraat tenzij de gegevens in de tabel-
len anders zijn.
• Gebruik als u rijst kookt een verhou-
ding van 1,5:1 – 2:1 water op rijst want
rijst absorbeert water.
11.4 Stomen/ECO stomen
WAARSCHUWING!
Open de deur van het apparaat
niet wanneer de functie is inge-
schakeld. Er bestaat gevaar voor
brandwonden.
Deze functie is geschikt voor alle soorten
voedsel - vers en ingevroren. Met deze
functie kunt u groente, vlees, vis, deeg-
waren, rijst, maïs, griesmeel en eieren
bereiden, opwarmen, ontdooien, poche-
ren of blancheren.
Menu’s bereiden: U kunt een volledig
menu in een keer bereiden. Om elk ge-
recht goed te bereiden gebruikt u kook-
tijden die bijna hetzelfde zijn. Voeg de
grootste hoeveelheid water toe voor één
van de gerechten in de bereiding. Doe
de gerechten in het juiste kookgerei en
plaats het op de ovenroosters. Zorg voor
ruimte tussen de gerechten zodat de
stoom rond de gerechten kan circuleren.
Sterilisatie
• Met deze functie kunt u houders (bijv.
babyflessen) steriliseren.
• Plaats de schone houders in het mid-
den van het rooster op de 1ste roos-
terstand. Zorg dat de opening omlaag
is gericht.
• Vul de lade met de maximale hoeveel-
heid water en stel een tijdsduur in van
40 min.
Groente
Gerecht Rekstand
Temperatuur
(ºC)
Water in de
waterlade (ml)
Tijd
1)
(min.)
Artichoken 2 96 800 50 - 60
Aubergines 2 96 450 15 - 25
NEDERLANDS 21