Aeg-Electrolux BP9304151M Recipe book

Type
Recipe book

Deze handleiding is ook geschikt voor

NL RECEPTENBOEK GEBRUIKSAANWIJZING
NUTTIGE AANWIJZINGEN EN TIPS
WAARSCHUWING!
Zie het hoofdstuk 'Veiligheidsin-
formatie'.
BINNENKANT VAN DE DEUR
Bij bepaalde modellen vindt u het
volgende aan de binnenkant van de
deur:
de nummers van de rekstanden (gese-
lecteerde modellen)
informatie over de verwarmingsfunc-
ties, aanbevolen rekstanden en tempe-
raturen voor karakteristieke gerechten
(geselecteerde modellen).
De temperaturen en baktijden in
de tabellen zijn slechts als richtlijn
bedoeld. Deze zijn afhankelijk van
de recepten en de kwaliteit en de
hoeveelheid van de gebruikte in-
grediënten.
NUTTIGE TIPS VOOR
SPECIALE OPWARMFUNCTIES
VAN DE OVEN
Warmhouden
Gebruik deze functie om voedsel warm te
houden.
De temperatuur wordt automatisch inge-
steld op 80°C.
Borden warmen
Voor het verwarmen van borden en scha-
len.
Verdeel de borden en schalen gelijkmatig
over het ovenrek. Verplaats de stapels
halverwege de verwarmingstijd (boven-
en onderkant omwisselen).
De automatische temperatuur is 70 °C.
Aanbevolen rekstand: 3.
Deeg laten rijzen
U kunt deze automatische functie gebrui-
ken voor elk gistdeeg. Het zorgt voor de
juiste atmosfeer om het te laten rijzen.
Plaats het deeg in een kom die groot ge-
noeg is voor het gerezen deeg en bedek
de kom met een natte keukenhanddoek
of plastic folie. Plaats een rooster op ni-
veau één en schuif de schaal erin. Sluit de
deur en stel de functie in op deeg rijzen.
Stel de benodigde tijd in.
BAKKEN
Algemene aanwijzingen
Uw nieuwe oven kan een andere bak-/
braadverhouding hebben dan het ap-
paraat dat u tot nu toe gebruikt heeft.
Pas uw normale instellingen (tempera-
tuur, gaartijden) en de ovenniveaus aan
de tabelwaarden aan.
Bij langere baktijden kunt u de oven ca.
10 minuten voor het einde van de bak-
tijd uitschakelen, om te profiteren van
de restwarmte.
Wanneer u diepgevroren levensmidde-
len gebruikt, kunnen de platen in de
oven tijdens het bakken vervormen.
Wanneer de platen afkoelen, verdwijnt
de vervorming.
Aanwijzigen bij de baktabellen
Wij raden aan om de eerste keer de la-
gere temperatuur in te stellen.
Als u geen concrete aanwijzingen kunt
vinden voor uw eigen recept, kijkt u
dan bij een soortgelijk product.
Bij het bakken van gebak op meerdere
niveaus kan de baktijd ca. 10-15 minu-
ten langer zijn.
Als het gebak niet overal even hoog is,
wordt het gebak in het begin van het
bakproces niet overal even bruin. Ver-
ander in dit geval de temperatuurinstel-
ling niet. De verschillen verminderen tij-
dens het bakproces.
2
www.aeg.com
Baktips
Bakresultaat Mogelijke oorzaak Oplossing
De onderkant van
de cake is te licht
van kleur
Onjuiste rekstand Plaats de cake op een lagere rek-
stand
De cake zakt in
(wordt klef, klonte-
rig, streperig)
Te hoge oventempera-
tuur
Stel de oventemperatuur lager in
De cake zakt in
(wordt klef, klonte-
rig, streperig)
Te korte baktijd Baktijd verlengen
Stel geen hogere baktemperatu-
ren in voor kortere baktijden
De cake zakt in
(wordt klef, klonte-
rig, streperig)
Te veel vocht in het
deeg
Minder vocht gebruiken. Houd de
mengtijden aan, vooral wanneer u
mixers gebruikt
De cake is te
droog
Te lage oventempera-
tuur
Stel een hogere oventemperatuur
in
De cake is te
droog
Te lange baktijd De baktijd verkorten
De cake wordt niet
gelijkmatig bruin
Te hoge oventempera-
tuur en te korte baktijd
De oventemperatuur lager instel-
len en de baktijd verlengen
De cake wordt niet
gelijkmatig bruin
Het deeg is niet gelijk-
matig verdeeld
Verdeel het deeg gelijkmatig over
de bakplaat
De cake wordt niet
gaar binnen de
aangegeven bak-
tijd
Te lage temperatuur Stel de baktemperatuur iets hoger
in
BAKKEN OP ÉÉN NIVEAU:
Bakken in vormen
Verwarmings-
soort
Ovenfunctie Plaathoogte Temperatuur
°C
Tijd in min.
Tulband of
brioche
Multi hete-
lucht
1 150 - 160 50 - 70
Zandgebak/
vruchtencake
Multi hete-
lucht
1 140 - 160 70 - 90
Fatless spon-
ge cake / Bis-
cuittaart zon-
der vet
Multi hete-
lucht
2 140 - 150 35 - 50
Fatless spon-
ge cake / Bis-
cuittaart zon-
der vet
Boven + On-
derwarmte
2 160 35 - 50
NEDERLANDS
3
Verwarmings-
soort
Ovenfunctie Plaathoogte Temperatuur
°C
Tijd in min.
Taartbodem
van zandtaart-
deeg
Multi hete-
lucht
2
170-180
1)
10 - 25
Taartbodem -
roerdeeg
Multi hete-
lucht
2 150 - 170 20 - 25
Apple pie /
Appeltaart (2
vormen Ø 20
cm, diagonaal
geplaatst)
Multi hete-
lucht
2 160 60 - 90
Apple pie /
Appeltaart (2
vormen Ø 20
cm, diagonaal
geplaatst)
Boven + On-
derwarmte
1 180 70 - 90
Kwarktaart Boven + On-
derwarmte
1 170 - 190 60 - 90
1)
Oven voorverwarmen
Gebak op bakplaat
Verwarmings-
soort
Ovenfunctie Plaathoogte
Temperatuur
°C
Tijd in min.
Vlechtbrood/
broodkrans
Boven + On-
derwarmte
3 170 - 190 30 - 40
Kerststol Boven + On-
derwarmte
2
160 - 180
1)
50 - 70
Brood (rog-
gebrood):
1.
Eerste
deel van
het bak-
proces.
2.
Tweede
deel van
het bak-
proces.
Boven + On-
derwarmte
1
1.
230
1)
2.
160 - 180
1.
20
2.
30 - 60
Roomsoezen/
tompoezen
Boven + On-
derwarmte
3
190 - 210
1)
20 - 35
Koninginnen-
brood (opge-
rolde cake
met jam)
Boven + On-
derwarmte
3
180 - 200
1)
10 - 20
Kruimeltaart
(droog)
Multi hete-
lucht
3 150 - 160 20 - 40
4
www.aeg.com
Verwarmings-
soort
Ovenfunctie Plaathoogte
Temperatuur
°C
Tijd in min.
Amandelcake/
suikertaart
Boven + On-
derwarmte
3
190 - 210
1)
20 - 30
Vruchtentaart
(bereid met
gistdeeg/roer-
deeg)
2)
Multi hete-
lucht
3 150 35 - 55
Vruchtentaart
(bereid met
gistdeeg/roer-
deeg)
2)
Boven + On-
derwarmte
3 170 35 - 55
Vruchtentaart
met kruimel-
deeg
Multi hete-
lucht
3 160 - 170 40 - 80
Gistcake met
delicate gar-
nering (bij-
voorbeeld
kwark, room,
puddingvul-
ling)
Boven + On-
derwarmte
3
160 - 180
1)
40 - 80
1)
Oven voorverwarmen
2)
Gebruik diepe pan
Koekjes
Verwarmings-
soort
Ovenfunctie Plaathoogte
Temperatuur
°C
Tijd in min.
Zandkoekjes
Multi hete-
lucht
3 150 - 160 10 - 20
Short bread /
Zandtaart-
deeg/ Dee-
greepjes
Multi hete-
lucht
3 140 20 - 35
Short bread /
Zandtaart-
deeg/ Dee-
greepjes
Boven + On-
derwarmte
3
160
1)
20 - 30
Roerdeeg-
koekjes
Multi hete-
lucht
3 150 - 160 15 - 20
Eiwitgebak,
schuimgebak
Multi hete-
lucht
3 80 - 100 120 - 150
Bitterkoekjes
Multi hete-
lucht
3 100 - 120 30 - 50
Klein gerezen
gebak
Multi hete-
lucht
3 150 - 160 20 - 40
NEDERLANDS
5
Verwarmings-
soort
Ovenfunctie Plaathoogte
Temperatuur
°C
Tijd in min.
Klein blader-
deeggebak
Multi hete-
lucht
3
170 - 180
1)
20 - 30
Broodjes
Multi hete-
lucht
3
160
1)
10 - 25
Broodjes
Boven + On-
derwarmte
3
190 - 210
1)
10 - 25
Small cakes /
Kleine cakes
(20 stuks/bak-
plaat)
Multi hete-
lucht
3
150
1)
20 - 35
Small cakes /
Kleine cakes
(20 stuks/bak-
plaat)
Boven + On-
derwarmte
3
170
1)
20 - 30
1)
Oven voorverwarmen
Ovenschotels en gegratineerde gerechten
Schotel Ovenfunctie Rekstand
Temperatuur
°C
Tijd in min.
Pastaschotel
Boven + on-
derwarmte
1 180 - 200 45 - 60
Lasagne
Boven + on-
derwarmte
1 180 - 200 25 - 40
Groentegratin
1)
Circulatiegrill
of Multi hete-
lucht
1 160 - 170 15 - 30
Stokbroden
bedekt met
gesmolten
kaas
Circulatiegrill
of Multi hete-
lucht
1 160 - 170 15 - 30
Zoete oven-
schotels
Boven + on-
derwarmte
1 180 - 200 40 - 60
Visschotels
Boven + on-
derwarmte
1 180 - 200 30 - 60
Gevulde
groente
Circulatiegrill
of Multi hete-
lucht
1 160 - 170 30 - 60
1)
Oven voorverwarmen
6
www.aeg.com
BAKKEN OP MEERDERE NIVEAUS
Cakes/pasteitjes/gebak op bakblik
Verwarmings-
soort
Bereiding met hete lucht
Temperatuur
in °C
Tijd in min.Inzetniveaus vanaf de bodem
2 niveaus 3 niveaus
Roomsoezen/
tompoezen
1/4 -
160 - 180
1)
25 - 45
Kruimeltaart 1/4 - 150 - 160 30 - 45
1)
Oven voorverwarmen
Koekjes/small cakes/cakejes/gebak/broodjes
Verwarmings-
soort
Multi hetelucht
Temperatuur
in °C
Tijd in min.Plaathoogte
2 nivo's 3 nivo's
Zandkoekjes 1/4 1/3/5 150 - 160 20 - 40
Zandtaart-
deeg/ Dee-
greepjes
1/4 1/3/5 140 25 - 50
Roerdeeg-
koekjes
1/4 - 160 - 170 25 - 40
Eiwitgebak,
schuimgebak
1/4 - 80 - 100 130 - 170
Bitterkoekjes 1/4 - 100 - 120 40 - 80
Klein gerezen
gebak
1/4 - 160 - 170 30 - 60
Klein blader-
deeggebak
1/4 -
170 - 180
1)
30 - 50
Broodjes 1/4 - 180 30 - 55
Small cakes /
Kleine cakes
(20 stuks/bak-
plaat)
1/4 -
150
1)
25 - 40
1)
Oven voorverwarmen
LAGE TEMPERATUUR GAREN
Gebruik deze functie voor het bereiden
van zachte, magere stukken vlees en vis
met kerntemperaturen lager dan 65 °C.
Lage temperatuur garen is niet geschikt
voor suddervlees of een vet varkens-
braadstuk. U kunt de vleesthermometer
gebruiken om te garanderen dat het vlees
de correcte kerntemperatuur heeft (zie de
tabel voor de vleesthermometer).
In de eerste 10 minuten kunt u een oven-
temperatuur instellen tussen 80°C en
150°C. De standaard is 90°C. Nadat de
temperatuur is ingesteld, blijft de oven
werken bij 80°C. Gebruik de automatische
lage temperatuur garen niet voor gevo-
gelte.
NEDERLANDS
7
Bereid de gerechten als u deze
functie gebruikt altijd zonder dek-
sel.
1.
Braad het vlees aan in een pan op de
kookplaat op een zeer hoge stand
gedurende 1 - 2 minuten aan elke
kant.
2.
Plaats het vlees in een diepe braad-
pan in de oven op het bakrooster.
3.
Steek de vleesthermometer in het
vlees.
4.
Selecteer de functie Lage tempera-
tuur garen en stel de juiste eindkern-
temperatuur in.
Gerecht Gewicht (g) Plaathoogte
Temperatuur
°C
Tijd in min.
Rosbief 1000 - 1500 1 120 120 - 150
Runderbief-
stuk
1000 - 1500 3 120 90 - 150
Geroosterd
kalfsvlees
1000 - 1500 1 120 120 - 150
Steaks 200 - 300 3 120 20 - 40
PIZZA HETELUCHT
Verwarmings-
soort
Rekstand Temperatuur °C Tijd min.
Pizza (dunne korst)
2
200 - 230
1)2)
15 - 20
Pizza (met veel
garnering)
2 180 - 200 20 - 30
Taarten 1 180 - 200 40 - 55
Spinazietaart 1 160 - 180 45 - 60
Quiche Lorraine 1 170 - 190 45 - 55
Zwitserse flan 1 170 - 190 45 - 55
Appeltaart, bedekt 1 150 - 170 50 - 60
Groentetaart 1 160 - 180 50 - 60
Ongedesemd
brood
2
230 - 250
1)
10 - 20
Bladerdeegtaart
2
160 - 180
1)
45 - 55
Flammekuchen
(pizza-achtig ge-
recht uit de Elzas)
2
230 - 250
1)
12 - 20
Piroggen (Russi-
sche variant op
calzone)
2
180 - 200
1)
15 - 25
1)
Oven voorverwarmen
2)
Gebruik diepe pan
8
www.aeg.com
BRADEN
Algemene aanwijzingen:
Gebruik hittebestendig servies om te
braden (lees de instructies van de fabri-
kant).
Grote braadstukken kunt u direct in de
diepe braadpan braden of op een roos-
ter met boven een braadpan. (Indien
aanwezig)
Braad mager vlees in een braadpan
met deksel. Op die manier blijft het
vlees sappiger.
Alle soorten vlees, die een korst moe-
ten krijgen, kunt u in de braadschaal
zonder deksel braden.
Wij raden u aan vlees en vis vanaf 1kg
in de oven te bereiden.
Om het inbranden van vrijkomende
vleessappen of vet te voorkomen, advi-
seren wij een beetje vloeistof in het
braadservies te doen.
Braadstukken naar behoefte (na 1/2 -
2/3 van de gaartijd) keren.
Besprenkel grote braadstukken en ge-
vogelte diverse keren tijdens het bra-
den met het eigen vleessap. Hiermee
bereikt u een beter braadresultaat.
Schakel de oven ca.10 minuten voor het
einde van de braadtijd uit, om te profi-
teren van de restwarmte.
BRADEN MET CIRCULATIEGRILL
Rundvlees
Soort vlees
Hoeveel-
heid
Ovenfunc-
tie
Rekstand
Tempera-
tuur °C
Tijd min.
Stoofvlees 1-1,5 kg
Boven +
onder-
warmte
1 230 120 - 150
Rosbief of os-
sehaas: rood
per cm dik-
te
Circulatie-
grill
1
190 - 200
1)
5 - 6
Rosbief of os-
sehaas: medi-
um
per cm dik-
te
Circulatie-
grill
1
180 - 190
1)
6 - 8
Rosbief of os-
sehaas: gaar
per cm dik-
te
Circulatie-
grill
1
170 - 180
1)
8 - 10
1)
Oven voorverwarmen
Varkensvlees
Soort vlees
Hoeveel-
heid
Ovenfunc-
tie
Rekstand
Tempera-
tuur °C
Tijd min.
Schouderstuk,
nekstuk, ham-
lap
1-1,5 kg
Circulatie-
grill
1 160 - 180 90 - 120
Kotelet, ribbe-
tje
1-1,5 kg
Circulatie-
grill
1 170 - 180 60 - 90
Gehaktbrood 750 g -1 kg
Circulatie-
grill
1 160 - 170 50 - 60
Varkensschen-
kel (voorge-
kookt)
750 g -1 kg
Circulatie-
grill
1 150 - 170 90 - 120
NEDERLANDS
9
Kalfsvlees
Soort vlees Hoeveel-
heid
Ovenfunc-
tie
Rekstand Tempera-
tuur °C
Tijd min.
Geroosterd
kalfsvlees
1 kg Circulatie-
grill
1 160 - 180 90 - 120
Kalfsschen-
kel
1,5-2 kg Circulatie-
grill
1 160 - 180 120 - 150
Lamsvlees
Soort vlees Hoeveel-
heid
Ovenfunc-
tie
Rekstand Tempera-
tuur °C
Tijd min.
Lamsbout,
geroosterd
lamsvlees
1-1,5 kg Circulatie-
grill
1 150 - 170 100 - 120
Lamsrug 1-1,5 kg Circulatie-
grill
1 160 - 180 40 - 60
Wild
Soort vlees Hoeveel-
heid
Ovenfunc-
tie
Rekstand Tempera-
tuur °C
Tijd min.
Hazenrug,
hazenbout
tot 1 kg Boven +
onder-
warmte
1
230
1)
30 - 40
Reerug,
hertenrug
1,5-2 kg Boven +
onder-
warmte
1 210 - 220 35 - 40
Reebout,
hertenbout
1,5-2 kg Boven +
onder-
warmte
1 180 - 200 60 - 90
1)
Oven voorverwarmen
Gevogelte
Soort vlees Hoeveel-
heid
Ovenfunc-
tie
Rekstand Tempera-
tuur °C
Tijd min.
Stukken ge-
vogelte
200-250g
elk
Circulatie-
grill
1 200 - 220 30 - 50
Halve kip 400-500 g
elk
Circulatie-
grill
1 190 - 210 35 - 50
Kip, haantje 1-1,5 kg Circulatie-
grill
1 190 - 210 50 - 70
Eend 1,5-2 kg Circulatie-
grill
1 180 - 200 80 - 100
Gans 3,5-5 kg Circulatie-
grill
1 160 - 180 120 - 180
10
www.aeg.com
Soort vlees Hoeveel-
heid
Ovenfunc-
tie
Rekstand Tempera-
tuur °C
Tijd min.
Kalkoen 2,5-3,5 kg Circulatie-
grill
1 160 - 180 120 - 150
Kalkoen 4-6 kg Circulatie-
grill
1 140 - 160 150 - 240
Vis (gestoomd)
Soort vlees Hoeveel-
heid
Ovenfunc-
tie
Rekstand Tempera-
tuur °C
Tijd min.
Hele vis 1-1,5 kg Boven +
onder-
warmte
1 210 - 220 40 - 60
GRILL
Grill alltijd met de maximale temperatuur-
instelling.
Rooster in de rekstand plaatsen, zoals
aangeraden in grilleertabel.
Altijd de pan plaatsen om vet op te van-
gen op de eerste rekstand.
Alleen platte stukken vlees of vis grillen.
Lege oven met grilfuncties altijd 5 minu-
ten voorverwarmen.
LET OP!
Tijdens het grillen moet de oven-
deur altijd gesloten zijn.
Grill
Gerecht Plaathoogte Huishoudelijk
Tijd in min.
1e kant 2e kant
Rosbief 2 210 - 230 30 - 40 30 - 40
Runderfilet 3 230 20 - 30 20 - 30
Varkensrug 2 210 - 230 30 - 40 30 - 40
Kalfsrug 2 210 - 230 30 - 40 30 - 40
Lamsrug 3 210 - 230 25 - 35 20 - 25
Hele vis, 500 -
1000 g
3/4 210 - 230 15 - 30 15 - 30
Grill intens
Gerecht Plaathoogte
Tijd in min.
1e kant 2e kant
Burgers / Burgers 4 8 - 10 6 - 8
Varkenshaas 4 10 - 12 6 - 10
Worstjes 4 10 - 12 6 - 8
Runderfilet, kalfs-
biefstukken
4 7 - 10 6 - 8
Toast / Geroosterd
brood
1)
5 1 - 3 1 - 3
NEDERLANDS
11
Gerecht Plaathoogte
Tijd in min.
1e kant 2e kant
Brood met iets er-
op
4 6 - 8 -
1)
Oven voorverwarmen
Grillen met braadspit - plaats diepe braadpan op niveau 1
Soort product Temperatuur °C Tijd in min.
Kip 220 - 240 70 - 90
Braadstuk 190 - 210 120 - 180
Eend 220 - 240 90 - 150
Varkensschenkel 190 - 210 150 - 210
ONTDOOIEN
Haal het voedsel uit de verpakking. Doe
het voedsel op een bord.
Gebruik voor het afdekken geen borden
of schotels. Hierdoor kan de ontdooitijd
worden verlengd.
Gebruik de eerste rekstand van de oven.
Het inzetniveau onderaan.
Schotel
Ontdooitijd
in min.
Verdere ontdooi-
tijd in min.
Opmerking
Kip 1000g 100 - 140 20 - 30
Kip op een omgedraaid
schoteltje in een groot
bord leggen, halverwe-
ge de tijd omdraaien
Vlees, 1000g 100 - 140 20 - 30
Halverwege de berei-
dingstijd omdraaien.
Vlees, 500g 90 - 120 20 - 30
Halverwege de berei-
dingstijd omdraaien.
Forel, 150g 25 - 35 10 - 15 -
Aardbeien, 300g 30 - 40 10 - 20 -
Boter, 250g 30 - 40 10 - 15 -
Room, 2 x 200g 80 - 100 10 - 15
Room kan ook met nog
licht bevroren deeltjes
goed worden geklopt
Taart, 1400g 60 60 -
KANT-EN-KLAARMAALTIJD
Bevroren gerechten
Kant-en-klaar ge-
recht
Plaathoogte Temperatuur °C Tijd (min.)
Pizza, bevroren 2 200 - 220 15-25
American pizza,
bevroren
2 190 - 210 20-25
12
www.aeg.com
Kant-en-klaar ge-
recht
Plaathoogte Temperatuur °C Tijd (min.)
Pizza, gekoeld 2 210-230 13-25
Pizza snacks, be-
vroren
2 180-200 15-30
Patat, dun 3 200-220 20-30
Patat, dik 3 200-220 25-35
Aardappel partjes 3 220-230 20-35
Rösties 3 210-230 20-30
Lasagne/Cannello-
ni, vers
2 170-190 35-45
Lasagne / Cannel-
loni, bevroren
2 160-180 40-60
Oven gegratineer-
de kaas
3 170-190 20-30
Kippenvleugels 2 190-210 20-30
Diepvries- en kant-en-klaargerechten
Gerecht Ovenfuncties Plaathoogte
Temperatuur
°C
Tijd
Pizza, bevro-
ren
Conventionele
functie (Boven
+ Onderwarm-
te)
3
volgens aan-
wijzingen van
de fabrikant
volgens aan-
wijzingen van
de fabrikant
Patat
1)
(300-600 g)
Boven + on-
derwarmte of
Circulatiegrill
3 200-220
volgens aan-
wijzingen van
de fabrikant
Baguettes
Conventionele
functie (Boven
+ Onderwarm-
te)
3
volgens aan-
wijzingen van
de fabrikant
volgens aan-
wijzingen van
de fabrikant
Vruchtentaar-
ten
Conventionele
functie (Boven
+ Onderwarm-
te)
3
volgens aan-
wijzingen van
de fabrikant
volgens aan-
wijzingen van
de fabrikant
1)
Patat frites tijdens bakken 2 tot 3 keer omkeren
DROGEN - MULTI HETELUCHT
Dek de ovenroosters met bakpapier af.
Voor de beste resultaten: schakel het ap-
paraat na de eerste helft van de vereiste
tijd uit. Open de deur en laat het appa-
raat afkoelen. Hierna kunt u het droog-
proces afronden.
NEDERLANDS
13
Groente
Voedsel om
te drogen
Rekstand
Temperatuur
in °C
Tijd in uren
(richtwaarde)
1 niveau 2 niveaus
Bonen 3 1/4 60 - 70 6 - 8
Paprika's 3 1/4 60 - 70 5 - 6
Groente in het
zuur
3 1/4 60 - 70 5 - 6
Paddestoelen 3 1/4 50 - 60 6 - 8
Kruiden 3 1/4 40 - 50 2 - 3
Fruit
Voedsel om
te drogen
Rekstand
Temperatuur
in °C
Tijd in uren
(richtwaarde)
1 niveau 2 niveaus
Pruimen 3 1/4 60 - 70 8 - 10
Abrikozen 3 1/4 60 - 70 8 - 10
Schijfjes appel 3 1/4 60 - 70 6 - 8
Peren 3 1/4 60 - 70 6 - 9
INMAKEN
Let op:
Gebruik alleen weckflessen van dezelf-
de afmetingen.
Gebruik geen wekglazen met een
draai- of bajonetsluiting en metalen
bakken.
Gebruik het eerste rek van de bodem
van deze functie.
Zet niet meer dan zes wekflessen van
één liter op het bakrooster.
Vul de flessen tot hetzelfde niveau en
sluit ze af met een klem.
De flessen mogen elkaar niet raken.
Vul ca. 1/2 liter water op de plaat, zodat
er voldoende vocht in de oven ontstaat.
Zodra de vloeistof in de eerste wekgla-
zen begint te borrelen (na. ca. 35-60 mi-
nuten bij 1 liter glazen) de oven uitscha-
kelen of de temperatuur verlagen tot
100°C (zie tabel).
Bessen
In te maken eet-
waar
Temperatuur in
°C
Bereidingstijd tot
sudderen in min.
Door blijven ko-
ken bij 100 °C in
min.
Aardbeien, bos-
bessen, frambo-
zen, rijpe kruisbes-
sen
160 - 170 35 - 45 -
14
www.aeg.com
Steenvruchten
In te maken eet-
waar
Temperatuur in
°C
Bereidingstijd tot
sudderen in min.
Door blijven ko-
ken bij 100 °C in
min.
Peren, kweeperen,
pruimen
160 - 170 35 - 45 10 - 15
Groente
In te maken eet-
waar
Temperatuur in
°C
Bereidingstijd tot
sudderen in min.
Door blijven ko-
ken bij 100 °C in
min.
Wortels
1)
160 - 170 50 - 60 5 - 10
Komkommers 160 - 170 50 - 60 -
Gemengde augur-
ken
160 - 170 50 - 60 5 - 10
Koolrabi, erwten,
asperges
160 - 170 50 - 60 15 - 20
1)
In de uitgeschakelde oven laten staan
BROOD
Verwarmings-
soort
Ovenfunctie Rekstand
Temperatuur
°C
Tijd in min.
Witbrood Brood 2 180 - 200 40 - 60
Baguette Brood 2 200 - 220 35 - 45
Brioche Brood 2 180 - 200 40 - 60
Ciabatta Brood 2 200 - 220 35 - 45
Roggebrood Brood 2 190 - 210 50 - 70
Bruin brood Brood 2 180 - 200 50 - 70
Volkoren
brood
Brood 2 170 - 190 60 - 90
TABEL KERNTEMPERATUURSENSOR
Rundvlees
Gerecht Voedselkerntemperatuur °C
Rosbief of ossenhaas: rood 45 - 50
Rosbief of ossenhaas: medium 60 - 65
Rosbief of ossenhaas: gaar 70 - 75
NEDERLANDS
15
Varkensvlees
Gerecht Voedselkerntemperatuur °C
Fricandeau, hamlap 80 - 82
Tussenribstuk, kasselerrib 75 - 80
Gehaktbrood 75 - 80
Kalfsvlees
Gerecht Voedselkerntemperatuur °C
Geroosterd kalfsvlees 75 - 80
Kalfsschenkel 85 - 90
Schapenvlees / lamsvlees
Gerecht Voedselkerntemperatuur °C
Schapenbout 80 - 85
Schapenrug 80 - 85
Lamsbout, lamsbraadstuk 70 - 75
Wild
Gerecht Voedselkerntemperatuur °C
Hazerug 70 - 75
Hazenpoot, hazenbout 70 - 75
Gehele haas 70 - 75
Reerug, hertenrug 70 - 75
Ree- /hertenrug 70 - 75
Vis
Gerecht Voedselkerntemperatuur °C
Zalm 65 - 70
Forellen 65 - 70
AUTOMATISCHE
PROGRAMMA'S
Deze 3 automatische programma's zijn
optimale instellingen voor elke soort
vlees- of andere gerechten:
Vleesprogramma's met Automatisch
wegen ( Hulp bij de bereiding menu)
Deze functie berekent automatisch de
braadtijd. Hiervoor moet u het gewicht
van het gerecht invoeren.
Vleesprogramma's met Automatisch
Vleesthermomete ( Hulp bij de berei-
ding menu) — Deze functie berekent
automatisch de braadtijd. Hiervoor
moet u de kerntemperatuur invoeren.
Wanneer het programma is voltooid,
klinkt er een geluidssignaal.
Receptenautomaat ( Hulp bij berei-
deing menu) — Deze functie gebruikt
voorafbepaalde waarden voor een ge-
recht. Bereid het gerecht volgens het
recept van dit boek.
Automatisch wegen -gerechten.
Geroosterd varkensvlees
Geroosterd kalfsvlees
16
www.aeg.com
Automatisch wegen -gerechten.
Rosbief
Geroosterd wild
Geroosterd lamsvlees
Hele kip
Hele kalkoen
Hele eend
Hele gans
Automatisch Vleesthermometer -
gerechten
Varkensrug
Biefstuk
Scandinavisch rundvlees
Wildlendestuk
Lamsrug, medium
Gevogelte, uitgebeend
Hele vis
Informatie over acrylamides
Belangrijk! Volgens recente
wetenschappelijke informatie kan het
intensief bruinen van levensmiddelen
(met name in producten die zetmeel
bevatten), een gezondheidsrisico vormen
tengevolge van acrylamides. Om die
reden adviseren wij levensmiddelen
zoveel mogelijk bij lage temperaturen
gaar te laten worden en de gerechten
niet te veel te bruinen.
NEDERLANDS
17
18
www.aeg.com
NEDERLANDS
19
www.aeg.com/shop 892938185-A-522011
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20

Aeg-Electrolux BP9304151M Recipe book

Type
Recipe book
Deze handleiding is ook geschikt voor