NUTTIGE AANWIJZINGEN EN TIPS
WAARSCHUWING!
Zie het hoofdstuk 'Veiligheidsin-
formatie'.
BINNENKANT VAN DE DEUR
Bij bepaalde modellen vindt u het
volgende aan de binnenkant van de
deur:
• de nummers van de rekstanden (gese-
lecteerde modellen)
• informatie over de verwarmingsfunc-
ties, aanbevolen rekstanden en tempe-
raturen voor karakteristieke gerechten
(geselecteerde modellen).
De temperaturen en baktijden in
de tabellen zijn slechts als richtlijn
bedoeld. Deze zijn afhankelijk van
de recepten en de kwaliteit en de
hoeveelheid van de gebruikte in-
grediënten.
NUTTIGE TIPS VOOR
SPECIALE OPWARMFUNCTIES
VAN DE OVEN
Warmhouden
Gebruik deze functie om voedsel warm te
houden.
De temperatuur wordt automatisch inge-
steld op 80°C.
Borden warmen
Voor het verwarmen van borden en scha-
len.
Verdeel de borden en schalen gelijkmatig
over het ovenrek. Verplaats de stapels
halverwege de verwarmingstijd (boven-
en onderkant omwisselen).
De automatische temperatuur is 70 °C.
Aanbevolen rekstand: 3.
Deeg laten rijzen
U kunt deze automatische functie gebrui-
ken voor elk gistdeeg. Het zorgt voor de
juiste atmosfeer om het te laten rijzen.
Plaats het deeg in een kom die groot ge-
noeg is voor het gerezen deeg en bedek
de kom met een natte keukenhanddoek
of plastic folie. Plaats een rooster op ni-
veau één en schuif de schaal erin. Sluit de
deur en stel de functie in op deeg rijzen.
Stel de benodigde tijd in.
BAKKEN
Algemene aanwijzingen
• Uw nieuwe oven kan een andere bak-/
braadverhouding hebben dan het ap-
paraat dat u tot nu toe gebruikt heeft.
Pas uw normale instellingen (tempera-
tuur, gaartijden) en de ovenniveaus aan
de tabelwaarden aan.
• Bij langere baktijden kunt u de oven ca.
10 minuten voor het einde van de bak-
tijd uitschakelen, om te profiteren van
de restwarmte.
Wanneer u diepgevroren levensmidde-
len gebruikt, kunnen de platen in de
oven tijdens het bakken vervormen.
Wanneer de platen afkoelen, verdwijnt
de vervorming.
Aanwijzigen bij de baktabellen
• Wij raden aan om de eerste keer de la-
gere temperatuur in te stellen.
• Als u geen concrete aanwijzingen kunt
vinden voor uw eigen recept, kijkt u
dan bij een soortgelijk product.
• Bij het bakken van gebak op meerdere
niveaus kan de baktijd ca. 10-15 minu-
ten langer zijn.
• Als het gebak niet overal even hoog is,
wordt het gebak in het begin van het
bakproces niet overal even bruin. Ver-
ander in dit geval de temperatuurinstel-
ling niet. De verschillen verminderen tij-
dens het bakproces.
2
www.aeg.com