32 von 60
Stand 19.2.2020
DE
EN
FR
NL
IT
ES
PL
4. Laat het apparaat gedurende enkele minuten opwarmen zonder dat er beslag ingevuld is, om
eventuele fabricageresiduen te verwijderen. Open het raam gedurende deze fase. Na het inbran-
den vertoont het apparaat misschien al sporen van gebruik, deze hebben echter geen nadelige
invloed op de werking van het apparaat en zijn geen reden voor reclamatie.
5. Vet beide bakplaten voor het eerste gebruik met een kwast lichtjes in met hittebestendig vet, bijv.
margarine (aangezien de bakplaten voorzien zijn van een anti-aanbaklaag hoeft u deze alleen in
te vetten voor de eerste wafel, daarna niet meer).
6. Mocht er bij het eerste verwarmen van uw nieuwe apparaat een lichte geur ontstaan, zo is dit
volkomen onbedenkelijk.
7. De eerste wafel is niet geschikt voor verbruik.
1. Apparaat sluiten, stekker in een stopcontact (220–240 V~, 50 Hz) steken. Het controlelamp-
jes licht op.
2. Temperatuurregelaar op een gemiddelde stand zetten, het voorverwarmen begint. Zodra het
apparaat de vooraf ingestelde temperatuur heeft bereikt, het controlelampje “Ready” gaat uit.
3. Doe nu een portie deeg met een pollepel op het midden van het onderste bakplaat. Het deeg
wordt bij het sluiten van het apparaat automatisch gelijkmatig verdeeld. Let er steeds op dat u
de juiste hoeveelheid deeg gebruikt. Als u te weinig deeg in het ijzer doet, ligt het bovenste deel
van het wafelijzer niet correct; de bovenkant van de wafel wordt dan niet zo bruin als de onder-
kant. Als u te veel deeg in het ijzer doet, loopt het deeg over en verontreinigt het apparaat en
het werkvlak.
4. Sluit het apparaat meteen nadat u het deeg erin gedaan hebt, zodat de wafel aan de bovenkant
en onderkant gelijkmatig bruin wordt.
5. Open het apparaat nu voorzichtig en neem de gebakken wafel eruit. Gebruik hiervoor a.u.b. geen
voorwerpen van metaal, om krassen op de anti-aanbaklaag van de bakplaten te vermijden.
6. Als de wafel nog niet bruin genoeg is, sluit u het apparaat opnieuw en herhaalt u de stappen 5
en 6 net zolang, totdat de wafel aan uw wensen voldoet.
7. Tip m.b.t. de controlelampjes: Als het controlelampje “Ready” branden, betekent dit dat de tem-
peratuur bereikt is, maar niet dat de wafel klaar is. De baktijd van de wafels hangt af van het
betreffende deeg en uw individuele smaak. Controleer daarom eerst, alvorens de wafels uit het
ijzer te nemen, of deze geheel aan uw wensen voldoen. Onze ervaring leert dat Brusselse wafels
na ca. 6 tot 8 minuten klaar zijn.
8. Om nog meer wafels te bakken, sluit u het apparaat en wacht totdat het groene controlelampje
gaat uit. Ga verder met de stappen 2 tot 8, totdat het deeg op is.
9. Na het bakken de stekker uit het stopcontact trekken. Daarna is het apparaat pas uitgeschakeld.
Attentie: Ook na het gebruik is het apparaat nog langere tijd zeer heet!
WAFELS BEREIDEN
Copyright UNOLD AG | www.unold.de