NEDERLANDS
- 7 -
RECEPTEN
ZELFGEMAAKTE WAFELS
Ingredienten: 250g boter of margarine, 175g suiker, 2 pakjes vanillesuiker, 6 eieren, een
snuifje zout, rum om op smaak te brengen of limoen naargelang uw smaak,
500g g tarwebloem, 9g bakpoeder, ongeveer 1/2 liter melk.
Werkwijze: Klop de boter of margarine tot schuim. Voeg er geleidelijk suiker en vanillesuiker
aan toe en sla het geheel tot een gladde mengeling. Voeg dan de eieren een
voor een toe met een snuifje zout en de rum of citroen om op smaak te
brengen. Voeg het bakpoeder vermengd met de gezeefde bloem afwisselend
met de melk toe aan de romige mengeling.
Aangezien het niet mogelijk is aan te geven hoeveel melk precies nodig is, moet erop gelet
worden dat er alleen voldoende melk wordt toegevoegd om een halfvloeibaar deeg te maken
dat van de lepel afloopt. Volg vervolgens de bijgevoegde handleiding voor het gebruik van het
wafelijzer wanneer U bakt.
ROOMWAFELS
Ingredienten: 250g boter of margarine, 100g suiker, 1 pakje vanillesuiker, 4 eigelen, 125g
tarwebloem, 125g korenbloem, 6g bakpoeder, 1/4 liter room, 4 eiwitten,
poedersuiker voor de afwerking.
Werkwijze: Klop het vet tot schuim en voeg er geleidelijk suiker, vanillesuiker en eigeel aan
toe. Voeg dan de gezeefde bloem toe, vermengd met de korenbloem en
bakpoeder afwisselend met room. Vermeng er uiteindelijk de stijfgeklopte eiwitten
onder.
Volg vervolgens de bijgevoegde handleiding voor het gebruik van het wafelijzer wanneer U
bakt.
BESCHUITWAFELS
Ingredienten: 2 eieren, 6 grote eetlepels heet water, 150g suiker, 1 pakje vanillesuiker, 4
druppels citroen bakolie, 200g tarwebloem, 6g bakpoeder, 50g boter of
margarine, poedersuiker voor de afwerking.
Werkwijze: Klop het eigeel en water op tot schuim en voeg geleidelijk twee derde van het
suiker met vanillesuiker toe. Meng de bakolie onder de geklopte eigelen. Sla de
eiwitten tot een stevig schuim, voeg er dan de rest van het suiker aan toe
terwijl U het mengsel blijft kloppen. Het mengsel moet stijf genoeg zijn dat een
snee met een mes zichtbaar blijft. Voeg de geklopte eigelen toe aan het stijve
mengsel. Zeef de bloem over het mengsel samen het bakpoeder. Meng
voorzichtig de geklopte eigelen (niet te hard roeren) en voeg dan geleidleijk het
gesmolten en afgekoelde vet toe
Volg vervolgens de bijgevoegde handleiding voor het gebruik van het wafelijzer wanneer U
bakt.
GARANTIE
ALPINA geeft dit product garantie tegen materiaal- en productiegebreken voor een periode
van 2 jaar/ 24maanden vanaf de datum van aankoop door de klant. De producent is daardoor
verplicht, alle delen met gebreken te vervangen indien het product volgens de
gebruiksaanwijzing werd gebruikt, als er geen veranderingen door een niet-erkende persoon
werden gedaan en/of als het product niet door verkeerd gebruik beschadigd werd.
Deze garantie geldt natuurlijk niet voor een slijtage of barsten en/of voor licht breekbare
producten zo als ceramiek, gloeilampjes enz. Als het product niet functioneert en het moet
teruggegeven worden, verpakt u het voorzichtig, zet u uw naam met adres erbij en de reden
waarom u het product teruggeeft. Brengt u het daarna terug naar het adres waar u het
product heeft gekocht. Als dit in de garantietijd gebeurt, gaarne ook de garantiekaart
meenemen.