Unold 48360 de handleiding

Categorie
Cupcake
Type
de handleiding
30 von 72
Stand 5.2.2020
DE
EN
FR
NL
IT
ES
PL
RU
Vermogen: 1400 Watt, 230 V~, 50 Hz
Platen: Aluminium spuitgietwerk, met antiaanbakcoating
Afmetingen: ca. 25,5 x 32,0 x 10,3 cm (l/b/h)
Gewicht: ca. 2,2 kg
Snoer: ca. 80 cm
Uitvoering: Om Russische tovernoten (oreschki) met zoete of hartige vulling te maken,
bakplaten met antiaanbakcoating, controlelamp, sluitclip
Toebehoren: Gebruiksaanwijzing
Wijzigingen en vergissingen in de uitrustingskenmerken, techniek, kleuren en design voorbehouden.
GEBRUIKSAANWIJZING MODEL 48360
VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN
TECHNISCHE GEGEVENS
Lees de volgende aanwijzingen a.u.b. door en bewaar ze
goed.
1. Dit apparaat kan door kinderen vanaf 8 jaar worden gebruikt en
door personen die over gebrekkige fysieke, sensorische of gees-
telijke vaardigheden of gebrek aan ervaring en/of kennis beschik-
ken, mits zij onder toezicht staan of instructies hebben gekre-
gen aangaande het veilige gebruik van dit apparaat en de hieruit
resulterende gevaren begrepen hebben.
2.
Kinderen mogen niet met het apparaat spelen.
3. Reiniging en onderhoud door de gebruiker mogen niet door kin
-
deren worden uitgevoerd, tenzij deze ouder dan 8 jaar zijn en
onder toezicht staan.
4.
Berg het apparaat en de kabel op buiten bereik van kinderen
onder de 8 jaar.
VERKLARING VAN DE SYMBOLEN
Dit symbool wijst op eventuele gevaren die letsel tot gevolg kunnen hebben of tot schade
aan het apparaat leiden.
Dit symbool wijst op een eventueel verbrandingsgevaar. Ga hier altijd zeer voorzichtig te
werk.
Copyright UNOLD AG | www.unold.de
Stand 5.2.2020
31 von 72
DE
EN
FR
NL
IT
ES
PL
RU
5. VOORZICHTIG - delen van dit product kunnen zeer heet worden
en brandwonden veroorzaken! Wees in aanwezigheid van kinde-
ren en kwetsbare personen bijzonder voorzichtig.
6.
Kinderen moeten onder toezicht staan om te waarborgen dat zij
niet met het apparaat spelen.
7. Het apparaat uitsluitend op wisselstroom met spanning conform
typeplaatje aansluiten.
8. Dit apparaat mag niet worden gebruikt met een externe tijdscha
-
kelklok of afstandsbesturing.
9.
Gebruik om veiligheidsredenen zo mogelijk geen verlengkabel en
geen aftakcontactdoos om het apparaat op het stroomnet aan te
sluiten.
10. Dompel het apparaat in geen geval in water of andere vloeistof
-
fen.
11.
Het apparaat mag niet in de afwasmachine worden gereinigd.
12. Laat het apparaat tijdens het gebruik niet zonder toezicht en
houd het buiten het bereik van kinderen.
13. Na het gebruik, voor de reiniging of bij evtl. storingen tijdens de
werking moet de netstekker worden uitgetrokken.
14. Zet het apparaat op een vrij, egaal vlak. Apparaat en snoer nooit
op of in de buurt van hete oppervlakken neerzetten of gebruiken.
15. Het apparaat c.q. het snoer nooit met natte handen aanraken.
16. Het apparaat is uitsluitend bestemd voor huishoudelijk gebruik
of soortgelijke gebruiksdoelen, b v.
theekeukens in bedrijven, kantoren of overige werklocaties,
in agrarische bedrijven,
voor gebruik door gasten in hotels, motels of overige logiesbe
-
drijven,
in particuliere pensions of vakantiehuizen.
17. Gebruik het apparaat uitsluitend binnen.
18. Het snoer vóór gebruik volledig afwikkelen. De kabel mag niet
over de rand van het werkvlak naar beneden hangen, opdat b v.
kleine kinderen het apparaat niet per ongeluk van de werkplaat
kunnen trekken.
19. Wikkel het snoer nooit om het apparaat.
20. Trek het snoer altijd uitsluitend aan de aansluitstekker uit het
stopcontact, nooit aan de aansluitkabel.
Copyright UNOLD AG | www.unold.de
32 von 72
Stand 5.2.2020
DE
EN
FR
NL
IT
ES
PL
RU
21. Let op dat het snoer niet tegen het hete apparaat ligt.
22. Gebruik het apparaat niet in de buurt van hittegevoelige materi-
alen zoals spiritus – gevaar voor brand!
23.
Het apparaat wordt tijdens het gebruik heet; gebruik daarom de
grepen c.q. pannenlappen als u het apparaat beweegt.
24. Het apparaat zolang het heet is niet zonder toezicht laten –
gevaar voor verbranding!
25. Oververhit uw kook-, braad- en bakgerei niet om rookontwikkeling
te voorkomen die voor kleine dieren (bv. vogels) met een bijzon
-
der gevoelig ademhalingsstelsel gevaarlijk kan zijn. Wij adviseren
u om geen vogels in de keuken te houden.
26.
Bij het vullen met deeg of het uitnemen van de kant-en-klare
helften het deksel absoluut geheel openen, omdat dit anders kan
dichtvallen: kans op verbranding en verwonding!
27. Dek om veiligheidsredenen het apparaat en de bakvlakken nooit
met papier, folies of andere n vreemde voorwerpen af. Er bestaat
anders gevaar voor brand!
28. Raak tijdens het gebruik en vlak daarna de bakvlakken nooit aan
met lichaamsdelen of hittegevoelige voorwerpen.
29. Niet in hete staat wegzetten voor opslag.
30. Verwerk uitsluitend levensmiddelen in dit apparaat.
31. Controleer de stekker en het snoer regelmatig op slijtage of
beschadigingen. Stuur bij beschadiging van het snoer of van
andere onderdelen het apparaat voor controle en reparatie naar
onze klantenservice a.u.b. Onvakkundige reparaties kunnen lei
-
den tot aanzienlijke gevaren voor de gebruiker en tot uitsluiting
van de garantie. Als de aansluitkabel van dit apparaat wordt
beschadigd, moet deze, om risico te voorkomen, door de fabri
-
kant of de klantenservice van de fabrikant of door iemand met
dezelfde competentie worden vervangen.
LET OP:
Het apparaat wordt tijdens de werking heel heet!
Open de behuizing van het apparaat in geen geval. Er bestaat
gevaar voor een elektrische schok.
Copyright UNOLD AG | www.unold.de
Stand 5.2.2020
33 von 72
DE
EN
FR
NL
IT
ES
PL
RU
De fabrikant aanvaardt geen aansprakelijkheid bij foutieve montage, bij ondeskundig of foutief gebruik of
als reparaties door niet geautoriseerde personen worden uitgevoerd.
INGEBRUIKNEMING
1. Wij adviseren u om de twee bakvlakken met antiaanbakcoating met een vochtige doek af te vegen
voordat zij voor de eerste keer worden gebruikt.
2. Open tijdens de nu volgende inbrandingsfase het raam.
3. Apparaat sluiten, de stekker in een stopcontact (230 V~, 50 Hz) steken. De rode controlelamp
voor bedrijf gaat branden en geeft aan dat de verwarming in bedrijf is.
4. Warm het apparaat ca. 10 minuten op.
5. Na het inbranden zijn bij het apparaat eventueel al sporen van gebruik te zien, maar deze scha-
den de functie van het apparaat niet en zijn geen reden voor reclamatie.
6. Vet vóór het eerste gebruik beide bakvlakken met een kwast licht in met een hittebestendig vet,
bv. margarine. Omdat de bakvlakken van het apparaat een antiaanbakcoating bezitten, hoeven
deze uitsluitend vóór het eerste gebruik te worden ingevet, daarna niet meer.
7. Mocht bij de eerste opwarming van uw nieuwe apparaat een lichte geur ontstaan, dan kan dit
geen enkel kwaad.
Attentie: Wij raden in beginsel aan om de allereerste in het apparaat bereide helften niet te
consumeren, maar af te voeren. Bij elk volgend gebruik van het apparaat is dit natuurlijk niet
meer nodig!
1. Bereid eerst de tovernootdeeg toe, zoals beschreven in het hoofdstuk „Recepten“.
2. Apparaat sluiten, de stekker in een stopcontact (230 V~, 50 Hz) steken. De rode controlelamp
voor bedrijf gaat branden en geeft aan dat de verwarming in bedrijf is.
3. Wacht tot het lampje uitgaat. Dit duurt ca. 3 tot 8 minuten. Aanwijzing m.b.t. het bakstoplicht: Als
de lamp gaat uit, betekent dit dat de juiste temperatuur weer bereikt is, maar niet , dat de tover-
noothelften gereed zijn. De baktijd van de tovernoothelften hangt af van het telkens gebruikte
deeg en de persoonlijke smaak. Controleer daarom a.u.b. voordat u de tovernoothelften eruit pakt
of deze naar uw wensen gelukt zijn.
4. Open het apparaat.
5. Leg nu de kleine deegbollen in de onderste deegholten. Bij het sluiten van het apparaat wordt het
deeg gelijkmatig verdeeld. Let er a.u.b. altijd op dat u het deegvolume juist doseert. Als u met
te weinig deeg vult, ligt het bovenstuk van het apparaat er niet juist op. Als u met te veel deeg
vult, loopt het deeg over en verontreinigt het apparaat en het werkblad.
TOVERNOTEN TOEBEREIDEN
Copyright UNOLD AG | www.unold.de
34 von 72
Stand 5.2.2020
DE
EN
FR
NL
IT
ES
PL
RU
Attentie: Vul a.u.b. altijd alle deegholten om
schade aan het apparaat te voorkomen.
6. Sluit het apparaat onmiddellijk na het vullen met
het deeg, zodat de tovernoten van onderen en
boven gelijkmatig bruin worden. Wacht 5 secon-
den, druk het deksel nogmaals vast en sluit de
greep met de sluitclip.
7. Let op dat de sluitclip op de juiste wijze vastgeklikt is.
Attentie: Het deksel van het apparaat is zeer heet! Er kan hete stoom uit het apparaat stromen
als u het deksel sluit.
8. Het bakproces duurt ca. 3 tot 4 minuten.
9. Als het bakproces afgelopen is, opent u het apparaat en neemt u de tovernoten voorzichtig eruit.
Gebruik hiervoor zo mogelijk geen metalen voorwerpen zoals bv. een vork, omdat daardoor de
antiaanbakcoating kan worden beschadigd.
10. In het apparaat plakkende deegresten met een deegschraper verwijderen.
11. Nadat de tovernoten eruit gepakt zijn, kan het apparaat onmiddellijk weer met deeg worden
gevuld. De controlelamp dooft weer.
12. Om nog meer tovernoten te maken sluit u het apparaat en wacht u totdat de controlelamp gaat
uit. Ga door met stap 1 tot 12 tot het deeg op is.
13. Laat de kant-en-klare tovernoten afkoelen, voordat u deze verder verwerkt. De tovernoten worden
naar wens gevuld; de randen worden eveneens met de vulling bestreken. Vervolgens worden tel-
kens twee helften van de tovernoten bij elkaar gezet.
14. Na het bakken netstekker uittrekken. Dan pas is het apparaat uitgeschakeld.
Attentie: Ook na gebruik is het apparaat nog vrij lang zeer heet! Gevaar voor verbranding!
REINIGING EN ONDERHOUD
Vóór het reinigen altijd het apparaat uitschakelen door de stekker uit de stekker-
doos te trekken.
Laat het toestel afkoelen voordat u het reinigt.
1. Het apparaat mag niet in water of een andere vloeistof worden gedompeld.
2. Veeg de nog warme bakvlakken met een vochtige doek af of gebruik een zachte borstel om de
diepe plekken te reinigen.
3. Gebruik nooit spitse of harde voorwerpen. Zij zouden krassen maken op de antiaanbakcoating.
Copyright UNOLD AG | www.unold.de
Stand 5.2.2020
35 von 72
DE
EN
FR
NL
IT
ES
PL
RU
TOVERNOOTRECEPTEN
Tovernoten, ook bekend als oreshki, zijn een Russische specialiteit. Zij kunnen optioneel zoet of har-
tig worden gevuld. De tovernoten worden gebakken in de Tovernoot-Maker, vervolgens gevuld en met
telkens twee helften bij elkaar gezet. Er zijn in beginsel natuurlijk geen grenzen gesteld aan uw fan-
tasie; ook in receptboeken en op het Internet zult u nog enkele variaties vinden.
Zoete oreshki
Basisrecept
250 g boter, 2 eieren, 1 zakje vanillesuiker,
100 g suiker, 400 g bloem type 405, 50 g zet-
meel, 2 mespunten bakpoeder
Noten- of amandel-oreshki
250 g boter, 2 eieren, 1 zakje vanillesuiker,
100 g suiker, 100 g fijn gemalen noten of
amandelen (naar keuze), 1 flesje bitter-aman-
delaroma, 400 g bloem type 405, 2 mespun-
ten bakpoeder
Sinaasappel-oreshki
250 g boter, 2 eieren, 1 zakje vanillesuiker,
100 g suiker, 50 g geraspte sinaasappelschil, 1
flesje bakaroma sinaasappel , 400 g bloem type
405, 2 mespunten bakpoeder
Volkoren oreshki
250 g boter, 2 eieren, 1 eidooier, merg van een
vanillescheut, 120 g honing, 1 snufje zout,
400 g volkorenspeltmeel, 1 afgestreken theele-
pel bakpoeder
Hartige oreshki
Tomaten-oreshki
250 g boter, 2 eieren, 1 pakje tomatensaus
(poeder), ¼ tl chilipoeder, 2 el bruschettakrui-
den, ½ tl zout, 450 g bloem type 405, 2 mes-
punten bakpoeder
Hartige oreshki
250 g boter, 2 eieren, 2½ el groentebouillon-
korrels, 450 g bloem type 405, 2 mespunten
bakpoeder
Kruiden-oreshki
250 g boter, 2 eieren, 1 el gedroogde daslook, 1
glas basilicumpesto (190 g), 500 g volkorentar-
wemeel, 2 mespunten bakpoeder
Bereiding
Maak van de ingrediënten een kneeddeeg. Zet
het deeg ca. 1 uur in de koelkast. Vorm kleine
bolletjes (diameter ca. 1,5-2 cm). Hiervoor kunt
u bv. ook een bolletjessteker gebruiken. Aan het
begin zijn misschien meerdere pogingen nodig
om de juiste bolletjesmaat te vinden.
4. Gebruik bovendien geen scherpe schuurmiddelen, staalwol, metalen voorwerpen, hete schoon-
maakmiddelen of desinfecterende middelen, omdat deze het apparaat kunnen beschadigen.
5. Het apparaat moet volkomen droog zijn, voordat u het opnieuw gebruikt.
6. Het apparaat kan voor plaatsbesparende opslag op de smalle kant worden weggezet.
Copyright UNOLD AG | www.unold.de
36 von 72
Stand 5.2.2020
DE
EN
FR
NL
IT
ES
PL
RU
De recepten in deze gebruiksaanwijzing zijn door de auteurs en door UNOLD AG zorgvuldig ontwik-
keld en getest. Een garantie kan er echter niet worden aanvaard. De auteurs en/of UNOLD AG en
haar gemachtigden kunnen in geen geval aansprakelijk worden gesteld voor letsel, materiële schade
en financiële schade.
Leg de bolletjes in het apparaat, sluit het appa-
raat en bak de oreshki ca. 3 minuten tot ze mooi
bruin zijn. Als de oreshki klaar zijn, pakt u het
apparaat aan de beide handgrepen vast, opent
het en schud u de oreshki op een bakplaat. Aan
het begin het overtollige deeg na het afkoelen
van de gebakken oreshki afsnijden. U kunt de
oreshki ook op voorraad bakken. Ze kunnen in
een luchtdicht afgesloten doosje goed een tijd-
je bewaard worden. Gebruik geen verse kruiden,
omdat deze te veel vocht bevatten en de oreshki
weer zacht maken en kunnen laten bederven.
Zoete vullingen voor de oreshki
Voor de vullingen de telkens aangegeven ingre-
diënten door elkaar roeren. Vul de oreshki pas
kort vóór het serveren, zodat de schaal knappe-
rig blijft.
Nogavulling
200 g chocoladepasta , 200 g kwark
Eierlikeurvulling
100 ml eierlikeur, 1 zakje vanillesuiker, 100 ml
slagroom, 1 zakje Paradiescreme vanille
Frambozenvulling
100 ml slagroom, 1 el suiker, 1 zakje slagroom-
versteviger (Klop-Fix)
Slagroom stijf kloppen en dan 200 g verse fram-
bozen voorzichtig door de slagroom mengen.
Hartige vullingen voor de oreshki
Voor de vullingen de telkens aangegeven ingre-
diënten goed door elkaar roeren.
U kunt de oreshki ook met kant-en-klare sala-
des vullen, bv. vleessalade, kipsalade, koolsla of
eiersalade.
Zalmvulling
100 g gerookte zalm, 200 g kwark, 1 tl mie-
rikswortel
Alle ingrediënten klein maken en mixen, bv. met
een staafmixer of een hakmolen. In plaats van
gerookte zalm kunt u ook gerookte forelfilets of
tonijn in olie gebruiken.
Kaasvulling
100 g Emmentaler-kaas in hele kleine stukjes,
150 g kruidenkwark, 1 el kirschwasser (alterna-
tief: 150 g neutrale kwark en 10 cocktailkersen)
Hamvulling
100 g gerookte rauwe ham, 200 g kruiden-
kwark, 1 tl mierikswortel
Camembertvulling
2 el rode bosbessenjam, 100 g zachte camem-
bert, 200 g kwark
Copyright UNOLD AG | www.unold.de
Stand 5.2.2020
37 von 72
DE
EN
FR
NL
IT
ES
PL
RU
GARANTIEVOORWAARDEN
VERWIJDEREN VAN AFVAL / MILIEUBESCHERMING
Onze apparaten zijn geproduceerd met een hoge qualiteit voor een lange gebruik. Regelmatige
onderhoud en vakkundig reparaties door onze klantenservice verlengt de gebruiksduur. Wanneer
het apparat defekt is en kan niet meer gerepareerd worden, let op de volgende instructies. Dit
product mag niet samen met het normale huishoudelijke afval worden afgevoerd. U dient dit
product bij een voor het recycleren van elektrische of elektronische apparaten aangewezen ver-
zamelplaats in te leveren. Door het separaat inzamelen en recycleren van afvalproducten helpt u
mee bij het zuinig omgaan met de natuurlijke hulpbronnen en zorgt u ervoor dat het product op
een gezondheids- en milieuvriendelijke manier afgevoerd wordt.
Wij geven op onze apparaten een garantietermijn van 24 maanden (12 maanden bij commerciële gebruik),
gerekend vanaf de dag van aanschaf. Deze garantie geldt voor schade, die bij correct gebruik aantoonbaar is
veroorzaakt door een fout in de productie. Binnen de garantietermijn verhelpen wij materiaal- en productiefou-
ten door herstelling of vervanging naar onze keuze. Onze garantie is slechts geldig voor in Duitsland en Oos-
tenrijk verkopte apparaten. In andere landen a.u.b. de importeur aanspreken. Apparaaten, waarvoor garantie in
aanspraak wordt genomen, moeten ons samen met een kopie van de machineel gegenereerde kassabon waaruit
de koopdatum duidelijk wordt, alsmede een beschrijving van de fout goed verpakt aan onze klantenservice
worden toegezonden. U kunt een retourbon afdrukken op onze website www.unold.de/ruecksendung. (alleen voor
inzendingen uit Duitsland en Oostenrijk). De garantie dekt geen schade veroorzaakt door slijtage, onbehoorlijk
gebruik/foutieve handelingen en niet-naleving van de onderhouds- en reinigingsaanwijzingen. Het recht op
garantie vervalt, wanneer reparaties of manipulaties aan het apparaat door derden worden doorgevoerd. Even-
tuele rechten van de eindgebruiker t.o.v. de verkoper of distributeur worden door deze garantie niet aangetast.
Copyright UNOLD AG | www.unold.de

Documenttranscriptie

Copyright UNOLD AG | www.unold.de DE EN GEBRUIKSAANWIJZING MODEL 48360 TECHNISCHE GEGEVENS FR NL IT ES PL RU Vermogen: 1400 Watt, 230 V~, 50 Hz Platen: Aluminium spuitgietwerk, met antiaanbakcoating Afmetingen: ca. 25,5 x 32,0 x 10,3 cm (l/b/h) Gewicht: ca. 2,2 kg Snoer: ca. 80 cm Uitvoering: Om Russische tovernoten (oreschki) met zoete of hartige vulling te maken, bakplaten met antiaanbakcoating, controlelamp, sluitclip Toebehoren: Gebruiksaanwijzing Wijzigingen en vergissingen in de uitrustingskenmerken, techniek, kleuren en design voorbehouden. VERKLARING VAN DE SYMBOLEN Dit symbool wijst op eventuele gevaren die letsel tot gevolg kunnen hebben of tot schade aan het apparaat leiden. Dit symbool wijst op een eventueel verbrandingsgevaar. Ga hier altijd zeer voorzichtig te werk. VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN Lees de volgende aanwijzingen a.u.b. door en bewaar ze goed. 1. Dit apparaat kan door kinderen vanaf 8 jaar worden gebruikt en door personen die over gebrekkige fysieke, sensorische of geestelijke vaardigheden of gebrek aan ervaring en/of kennis beschikken, mits zij onder toezicht staan of instructies hebben gekregen aangaande het veilige gebruik van dit apparaat en de hieruit resulterende gevaren begrepen hebben. 2. Kinderen mogen niet met het apparaat spelen. 3. Reiniging en onderhoud door de gebruiker mogen niet door kinderen worden uitgevoerd, tenzij deze ouder dan 8 jaar zijn en onder toezicht staan. 4. Berg het apparaat en de kabel op buiten bereik van kinderen onder de 8 jaar. 30 von 72 Stand 5.2.2020 Copyright UNOLD AG | www.unold.de 5. VOORZICHTIG - delen van dit product kunnen zeer heet worden en brandwonden veroorzaken! Wees in aanwezigheid van kinderen en kwetsbare personen bijzonder voorzichtig. 6. Kinderen moeten onder toezicht staan om te waarborgen dat zij niet met het apparaat spelen. 7. Het apparaat uitsluitend op wisselstroom met spanning conform typeplaatje aansluiten. 8. Dit apparaat mag niet worden gebruikt met een externe tijdschakelklok of afstandsbesturing. 9. Gebruik om veiligheidsredenen zo mogelijk geen verlengkabel en geen aftakcontactdoos om het apparaat op het stroomnet aan te sluiten. 10. Dompel het apparaat in geen geval in water of andere vloeistoffen. 11. Het apparaat mag niet in de afwasmachine worden gereinigd. 12. Laat het apparaat tijdens het gebruik niet zonder toezicht en houd het buiten het bereik van kinderen. 13. Na het gebruik, voor de reiniging of bij evtl. storingen tijdens de werking moet de netstekker worden uitgetrokken. 14. Zet het apparaat op een vrij, egaal vlak. Apparaat en snoer nooit op of in de buurt van hete oppervlakken neerzetten of gebruiken. 15. Het apparaat c.q. het snoer nooit met natte handen aanraken. 16. Het apparaat is uitsluitend bestemd voor huishoudelijk gebruik of soortgelijke gebruiksdoelen, b v. ƒ theekeukens in bedrijven, kantoren of overige werklocaties, ƒ in agrarische bedrijven, ƒ voor gebruik door gasten in hotels, motels of overige logiesbedrijven, ƒ in particuliere pensions of vakantiehuizen. 17. Gebruik het apparaat uitsluitend binnen. 18. Het snoer vóór gebruik volledig afwikkelen. De kabel mag niet over de rand van het werkvlak naar beneden hangen, opdat b v. kleine kinderen het apparaat niet per ongeluk van de werkplaat kunnen trekken. 19. Wikkel het snoer nooit om het apparaat. 20. Trek het snoer altijd uitsluitend aan de aansluitstekker uit het stopcontact, nooit aan de aansluitkabel. Stand 5.2.2020 31 von 72 DE EN FR NL IT ES PL RU Copyright UNOLD AG | www.unold.de DE EN FR NL IT ES PL RU 21. Let op dat het snoer niet tegen het hete apparaat ligt. 22. Gebruik het apparaat niet in de buurt van hittegevoelige materialen zoals spiritus – gevaar voor brand! 23. Het apparaat wordt tijdens het gebruik heet; gebruik daarom de grepen c.q. pannenlappen als u het apparaat beweegt. 24. Het apparaat zolang het heet is niet zonder toezicht laten – gevaar voor verbranding! 25. Oververhit uw kook-, braad- en bakgerei niet om rookontwikkeling te voorkomen die voor kleine dieren (bv. vogels) met een bijzonder gevoelig ademhalingsstelsel gevaarlijk kan zijn. Wij adviseren u om geen vogels in de keuken te houden. 26. Bij het vullen met deeg of het uitnemen van de kant-en-klare helften het deksel absoluut geheel openen, omdat dit anders kan dichtvallen: kans op verbranding en verwonding! 27. Dek om veiligheidsredenen het apparaat en de bakvlakken nooit met papier, folies of andere n vreemde voorwerpen af. Er bestaat anders gevaar voor brand! 28. Raak tijdens het gebruik en vlak daarna de bakvlakken nooit aan met lichaamsdelen of hittegevoelige voorwerpen. 29. Niet in hete staat wegzetten voor opslag. 30. Verwerk uitsluitend levensmiddelen in dit apparaat. 31. Controleer de stekker en het snoer regelmatig op slijtage of beschadigingen. Stuur bij beschadiging van het snoer of van andere onderdelen het apparaat voor controle en reparatie naar onze klantenservice a.u.b. Onvakkundige reparaties kunnen leiden tot aanzienlijke gevaren voor de gebruiker en tot uitsluiting van de garantie. Als de aansluitkabel van dit apparaat wordt beschadigd, moet deze, om risico te voorkomen, door de fabrikant of de klantenservice van de fabrikant of door iemand met dezelfde competentie worden vervangen. LET OP: Het apparaat wordt tijdens de werking heel heet! Open de behuizing van het apparaat in geen geval. Er bestaat gevaar voor een elektrische schok. 32 von 72 Stand 5.2.2020 Copyright UNOLD AG | www.unold.de De fabrikant aanvaardt geen aansprakelijkheid bij foutieve montage, bij ondeskundig of foutief gebruik of als reparaties door niet geautoriseerde personen worden uitgevoerd. DE EN INGEBRUIKNEMING FR 1. Wij adviseren u om de twee bakvlakken met antiaanbakcoating met een vochtige doek af te vegen voordat zij voor de eerste keer worden gebruikt. NL IT 2. Open tijdens de nu volgende inbrandingsfase het raam. 3. Apparaat sluiten, de stekker in een stopcontact (230 V~, 50 Hz) steken. De rode controlelamp voor bedrijf gaat branden en geeft aan dat de verwarming in bedrijf is. 4. Warm het apparaat ca. 10 minuten op. ES PL 5. Na het inbranden zijn bij het apparaat eventueel al sporen van gebruik te zien, maar deze scha- RU den de functie van het apparaat niet en zijn geen reden voor reclamatie. 6. Vet vóór het eerste gebruik beide bakvlakken met een kwast licht in met een hittebestendig vet, bv. margarine. Omdat de bakvlakken van het apparaat een antiaanbakcoating bezitten, hoeven deze uitsluitend vóór het eerste gebruik te worden ingevet, daarna niet meer. 7. Mocht bij de eerste opwarming van uw nieuwe apparaat een lichte geur ontstaan, dan kan dit geen enkel kwaad. Attentie: Wij raden in beginsel aan om de allereerste in het apparaat bereide helften niet te consumeren, maar af te voeren. Bij elk volgend gebruik van het apparaat is dit natuurlijk niet meer nodig! TOVERNOTEN TOEBEREIDEN 1. Bereid eerst de tovernootdeeg toe, zoals beschreven in het hoofdstuk „Recepten“. 2. Apparaat sluiten, de stekker in een stopcontact (230 V~, 50 Hz) steken. De rode controlelamp voor bedrijf gaat branden en geeft aan dat de verwarming in bedrijf is. 3. Wacht tot het lampje uitgaat. Dit duurt ca. 3 tot 8 minuten. Aanwijzing m.b.t. het bakstoplicht: Als de lamp gaat uit, betekent dit dat de juiste temperatuur weer bereikt is, maar niet , dat de tovernoothelften gereed zijn. De baktijd van de tovernoothelften hangt af van het telkens gebruikte deeg en de persoonlijke smaak. Controleer daarom a.u.b. voordat u de tovernoothelften eruit pakt of deze naar uw wensen gelukt zijn. 4. Open het apparaat. 5. Leg nu de kleine deegbollen in de onderste deegholten. Bij het sluiten van het apparaat wordt het deeg gelijkmatig verdeeld. Let er a.u.b. altijd op dat u het deegvolume juist doseert. Als u met te weinig deeg vult, ligt het bovenstuk van het apparaat er niet juist op. Als u met te veel deeg vult, loopt het deeg over en verontreinigt het apparaat en het werkblad. Stand 5.2.2020 33 von 72 Copyright UNOLD AG | www.unold.de DE Attentie: Vul a.u.b. altijd alle deegholten om schade aan het apparaat te voorkomen. EN FR 6. Sluit het apparaat onmiddellijk na het vullen met het deeg, zodat de tovernoten van onderen en NL IT ES boven gelijkmatig bruin worden. Wacht 5 seconden, druk het deksel nogmaals vast en sluit de greep met de sluitclip. 7. Let op dat de sluitclip op de juiste wijze vastgeklikt is. Attentie: Het deksel van het apparaat is zeer heet! Er kan hete stoom uit het apparaat stromen PL RU als u het deksel sluit. 8. Het bakproces duurt ca. 3 tot 4 minuten. 9. Als het bakproces afgelopen is, opent u het apparaat en neemt u de tovernoten voorzichtig eruit. Gebruik hiervoor zo mogelijk geen metalen voorwerpen zoals bv. een vork, omdat daardoor de antiaanbakcoating kan worden beschadigd. 10. In het apparaat plakkende deegresten met een deegschraper verwijderen. 11. Nadat de tovernoten eruit gepakt zijn, kan het apparaat onmiddellijk weer met deeg worden gevuld. De controlelamp dooft weer. 12. Om nog meer tovernoten te maken sluit u het apparaat en wacht u totdat de controlelamp gaat uit. Ga door met stap 1 tot 12 tot het deeg op is. 13. Laat de kant-en-klare tovernoten afkoelen, voordat u deze verder verwerkt. De tovernoten worden naar wens gevuld; de randen worden eveneens met de vulling bestreken. Vervolgens worden telkens twee helften van de tovernoten bij elkaar gezet. 14. Na het bakken netstekker uittrekken. Dan pas is het apparaat uitgeschakeld. Attentie: Ook na gebruik is het apparaat nog vrij lang zeer heet! Gevaar voor verbranding! REINIGING EN ONDERHOUD Vóór het reinigen altijd het apparaat uitschakelen door de stekker uit de stekkerdoos te trekken. Laat het toestel afkoelen voordat u het reinigt. 1. Het apparaat mag niet in water of een andere vloeistof worden gedompeld. 2. Veeg de nog warme bakvlakken met een vochtige doek af of gebruik een zachte borstel om de diepe plekken te reinigen. 3. Gebruik nooit spitse of harde voorwerpen. Zij zouden krassen maken op de antiaanbakcoating. 34 von 72 Stand 5.2.2020 Copyright UNOLD AG | www.unold.de 4. Gebruik bovendien geen scherpe schuurmiddelen, staalwol, metalen voorwerpen, hete schoonmaakmiddelen of desinfecterende middelen, omdat deze het apparaat kunnen beschadigen. 5. Het apparaat moet volkomen droog zijn, voordat u het opnieuw gebruikt. 6. Het apparaat kan voor plaatsbesparende opslag op de smalle kant worden weggezet. NL Tovernoten, ook bekend als oreshki, zijn een Russische specialiteit. Zij kunnen optioneel zoet of hartig worden gevuld. De tovernoten worden gebakken in de Tovernoot-Maker, vervolgens gevuld en met telkens twee helften bij elkaar gezet. Er zijn in beginsel natuurlijk geen grenzen gesteld aan uw fantasie; ook in receptboeken en op het Internet zult u nog enkele variaties vinden. Zoete oreshki Hartige oreshki Tomaten-oreshki 250 g boter, 2 eieren, 1 pakje tomatensaus 100 g suiker, 400 g bloem type 405, 50 g zet- (poeder), ¼ tl chilipoeder, 2 el bruschettakrui- meel, 2 mespunten bakpoeder den, ½ tl zout, 450 g bloem type 405, 2 mespunten bakpoeder Hartige oreshki 100 g suiker, 100 g fijn gemalen noten of 250 g boter, 2 eieren, 2½ el groentebouillon- amandelen (naar keuze), 1 flesje bitter-aman- korrels, 450 g bloem type 405, 2 mespunten delaroma, 400 g bloem type 405, 2 mespun- bakpoeder Kruiden-oreshki Sinaasappel-oreshki 250 g boter, 2 eieren, 1 el gedroogde daslook, 1 250 g boter, 2 eieren, 1 zakje vanillesuiker, glas basilicumpesto (190 g), 500 g volkorentar- 100 g suiker, 50 g geraspte sinaasappelschil, 1 wemeel, 2 mespunten bakpoeder flesje bakaroma sinaasappel , 400 g bloem type 405, 2 mespunten bakpoeder Volkoren oreshki 250 g boter, 2 eieren, 1 eidooier, merg van een vanillescheut, 120 g honing, 1 snufje zout, 400 g volkorenspeltmeel, 1 afgestreken theelepel bakpoeder Stand 5.2.2020 ES RU 250 g boter, 2 eieren, 1 zakje vanillesuiker, 250 g boter, 2 eieren, 1 zakje vanillesuiker, IT PL Basisrecept ten bakpoeder EN FR TOVERNOOTRECEPTEN Noten- of amandel-oreshki DE Bereiding Maak van de ingrediënten een kneeddeeg. Zet het deeg ca. 1 uur in de koelkast. Vorm kleine bolletjes (diameter ca. 1,5-2 cm). Hiervoor kunt u bv. ook een bolletjessteker gebruiken. Aan het begin zijn misschien meerdere pogingen nodig om de juiste bolletjesmaat te vinden. 35 von 72 Copyright UNOLD AG | www.unold.de DE EN FR NL IT ES PL RU Leg de bolletjes in het apparaat, sluit het appa- Hartige vullingen voor de oreshki raat en bak de oreshki ca. 3 minuten tot ze mooi Voor de vullingen de telkens aangegeven ingre- bruin zijn. Als de oreshki klaar zijn, pakt u het diënten goed door elkaar roeren. apparaat aan de beide handgrepen vast, opent U kunt de oreshki ook met kant-en-klare sala- het en schud u de oreshki op een bakplaat. Aan des vullen, bv. vleessalade, kipsalade, koolsla of het begin het overtollige deeg na het afkoelen eiersalade. van de gebakken oreshki afsnijden. U kunt de oreshki ook op voorraad bakken. Ze kunnen in een luchtdicht afgesloten doosje goed een tijdje bewaard worden. Gebruik geen verse kruiden, omdat deze te veel vocht bevatten en de oreshki weer zacht maken en kunnen laten bederven. Zoete vullingen voor de oreshki Voor de vullingen de telkens aangegeven ingrediënten door elkaar roeren. Vul de oreshki pas kort vóór het serveren, zodat de schaal knapperig blijft. Nogavulling 200 g chocoladepasta , 200 g kwark Eierlikeurvulling 100 ml eierlikeur, 1 zakje vanillesuiker, 100 ml slagroom, 1 zakje Paradiescreme vanille Frambozenvulling Zalmvulling 100 g gerookte zalm, 200 g kwark, 1 tl mierikswortel Alle ingrediënten klein maken en mixen, bv. met een staafmixer of een hakmolen. In plaats van gerookte zalm kunt u ook gerookte forelfilets of tonijn in olie gebruiken. Kaasvulling 100 g Emmentaler-kaas in hele kleine stukjes, 150 g kruidenkwark, 1 el kirschwasser (alternatief: 150 g neutrale kwark en 10 cocktailkersen) Hamvulling 100 g gerookte rauwe ham, 200 g kruidenkwark, 1 tl mierikswortel Camembertvulling 2 el rode bosbessenjam, 100 g zachte camembert, 200 g kwark 100 ml slagroom, 1 el suiker, 1 zakje slagroomversteviger (Klop-Fix) Slagroom stijf kloppen en dan 200 g verse frambozen voorzichtig door de slagroom mengen. De recepten in deze gebruiksaanwijzing zijn door de auteurs en door UNOLD AG zorgvuldig ontwikkeld en getest. Een garantie kan er echter niet worden aanvaard. De auteurs en/of UNOLD AG en haar gemachtigden kunnen in geen geval aansprakelijk worden gesteld voor letsel, materiële schade en financiële schade. 36 von 72 Stand 5.2.2020 Copyright UNOLD AG | www.unold.de DE GARANTIEVOORWAARDEN Wij geven op onze apparaten een garantietermijn van 24 maanden (12 maanden bij commerciële gebruik), gerekend vanaf de dag van aanschaf. Deze garantie geldt voor schade, die bij correct gebruik aantoonbaar is veroorzaakt door een fout in de productie. Binnen de garantietermijn verhelpen wij materiaal- en productiefou­ ten door herstelling of vervanging naar onze keuze. Onze garantie is slechts geldig voor in Duitsland en Oos­ tenrijk verkopte apparaten. In andere landen a.u.b. de importeur aanspreken. Apparaaten, waarvoor garantie in aanspraak wordt genomen, moeten ons samen met een kopie van de machineel gegenereerde kassabon waaruit de koopdatum duidelijk wordt, alsmede een beschrijving van de fout goed verpakt aan onze klantenservice worden toegezonden. U kunt een retourbon afdrukken op onze website www.unold.de/ruecksendung. (alleen voor inzendingen uit Duitsland en Oostenrijk). De garantie dekt geen schade veroorzaakt door slijtage, onbehoorlijk gebruik/foutieve handelingen en niet-naleving van de onderhouds- en reinigingsaanwijzingen. Het recht op garantie vervalt, wanneer reparaties of manipulaties aan het apparaat door derden worden doorgevoerd. Even­ tuele rechten van de eindgebruiker t.o.v. de verkoper of distributeur worden door deze garantie niet aangetast. VERWIJDEREN VAN AFVAL / MILIEUBESCHERMING Onze apparaten zijn geproduceerd met een hoge qualiteit voor een lange gebruik. Regelmatige onderhoud en vakkundig reparaties door onze klantenservice verlengt de gebruiksduur. Wanneer het apparat defekt is en kan niet meer gerepareerd worden, let op de volgende instructies. Dit product mag niet samen met het normale huishoudelijke afval worden afgevoerd. U dient dit product bij een voor het recycleren van elektrische of elektronische apparaten aangewezen ver­ zamelplaats in te leveren. Door het separaat inzamelen en recycleren van afvalproducten helpt u mee bij het zuinig omgaan met de natuurlijke hulpbronnen en zorgt u ervoor dat het product op een gezondheids- en milieuvriendelijke manier afgevoerd wordt. Stand 5.2.2020 37 von 72 EN FR NL IT ES PL RU
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72

Unold 48360 de handleiding

Categorie
Cupcake
Type
de handleiding