35
2. Open gedurende de nu volgende inbrand-
fase het raam.
3. Apparaat sluiten, stekker in een stopcontact
(230 V~, 50/60 Hz) steken. Het rode con-
trolelampje is verlicht en geeft aan dat de
verwarming in werking is.
4. Zodra de opwarmfase beëindigd is, gaat het
groene controlelampje branden.
5. Na het inbranden zijn eventueel al gebruiks-
sporen aan het apparaat te zien; deze spo-
ren hebben echter geen nadelige invloed op
de functie van het apparaat en zijn geen
reden tot reclamatie.
6. Alvorens de twee bakplaten te gebruiken,
dienen deze eerst ingevet te worden met een
penseel en hittebestendig vet, bv. margarine.
Omdat de bakplaten van het apparaat voor-
zien zijn van een anti-aanbaklaag, hoeven
deze alleen voor de eerste wafel ingevet te
worden, daarna niet meer.
7. Als het nieuwe apparaat voor het eerst verhit
wordt en er hierbij geur vrijkomt, dan is dit
niet gevaarlijk.
8. De eerste gebakken wafel is niet geschikt om
te eten en moet als afval verwijderd worden.
1. Apparaat sluiten, stekker in een stopcontact
(230 V~, 50/60 Hz) steken. Het rode con-
trolelampje is verlicht en geeft aan dat de
verwarming in werking is.
2. Wacht totdat het groene controlelampje
brandt. Open het apparaat.
3. Doe nu een portie deeg met een pollepel op
het midden van het onderste bakplaat. Het
deeg wordt bij het sluiten van het apparaat
automatisch gelijkmatig verdeeld. Let er
steeds op dat u de juiste hoeveelheid deeg
gebruikt. Als u te weinig deeg in het ijzer
doet, ligt het bovenste deel van het wafelij-
zer niet correct; de bovenkant van de wafel
wordt dan niet zo bruin als de onderkant.
Als u te veel deeg in het ijzer doet, loopt het
deeg over en verontreinigt het apparaat en
het werkvlak.
4. Sluit het apparaat meteen nadat u het deeg
erin gedaan hebt, zodat de wafel aan de
bovenkant en onderkant gelijkmatig bruin
wordt.
5. Let erop dat de sluitclip stevig vastgeklikt
zit.
6. Draai het apparaat onmiddellijk 180° om,
zodat de onderste kant naar boven wijst.
7. Wacht ca. 3 tot 5 minuten en draai het
apparaat dan weer terug naar de uitgangs-
positie, zodat de controlelampjes naar
boven wijzen.
8. Open het apparaat nu voorzichtig en neem
de gebakken wafel eruit. Gebruik hiervoor
a.u.b. geen voorwerpen van metaal, om
krassen op de anti-aanbaklaag van de bak-
platen te vermijden.
9. Als de wafel nog niet bruin genoeg is, sluit u
het apparaat opnieuw en herhaalt u de stap-
pen 5 en 6 net zolang, totdat de wafel aan
uw wensen voldoet.
10. Tip m.b.t. de controlelampjes: Als allebei
de lampjes verlicht zijn, betekent dit dat
de temperatuur bereikt is, maar niet dat
de wafel klaar is. De baktijd van de wafels
hangt af van het betreffende deeg en uw
individuele smaak. Controleer daarom eerst,
alvorens de wafels uit het ijzer te nemen, of
deze geheel aan uw wensen voldoen. Onze
WAFELS BAKKEN
Openen en sluiten van het apparaat: Het apparaat kan uitsluitend geopend of gesloten worden, als de bo-
venkant met de beide controlelampjes naar boven wijst.