Unold 58615 Handleiding

Categorie
Frituurpannen
Type
Handleiding
Bedienungsanleitung
Instructions for use | Notice d´utilisation
Gebruiksaanwijzing | Istruzioni per l’uso
Instrucciones de uso | Návod k obsluze
Instrukcja obsługi
Modell 58615
FRITTEUSE KOMPAKT
INHALTSVERZEICHNIS
Bedienungsanleitung Modell 58615
Technische Daten ....................................8
Symbolerklärung ......................................8
Sicherheitshinweise .................................8
Besondere Sicherheitshinweise Fritteusen .. 11
Wissenswertes zum Fett ...........................12
Vor dem ersten Benutzen ..........................12
Bedienen ................................................13
Reinigen und Pflegen ............................... 14
Tabelle der Frittierzeiten ........................... 14
Rezepte ..................................................16
Fehler beheben .......................................19
Garantiebestimmungen ............................21
Entsorgung / Umweltschutz ......................21
Informationen für den Fachhandel .............21
Service-Adressen .....................................22
Bestellformular ........................................101
Instructions for use Model 58615
Technical Specifications ........................... 23
Explanation of symbols .............................23
Important Safeguards ...............................23
Special safeguards for the use of
deep fryers .............................................. 25
General frying rules ..................................26
Before using the appliance for the
first time.................................................27
Use of the appliance ................................27
Cleaning and maintenance .......................28
Frying schedule .......................................28
Recipes ..................................................29
Remedy of problems ...............................32
Guarantee conditions ...............................33
Waste Disposal /
Environmental Protection .........................33
Service ...................................................22
Notice d’utilisation modèle 58615
Spécification technique ...........................34
Explication des symboles ..........................34
Consignes de sécurité ..............................34
Consignés de sécurité spéciales
pour les fritteuses .................................... 36
Information sur l’utilisation de graisse .......37
Première utilisation ..................................38
Utilisation ............................................... 38
Nettoyage et entretien .............................. 39
Tabelle des temps de friture .....................40
Recettes .................................................41
Elimination de problèmes ......................... 43
Conditions de garantie .............................44
Traitement des déchets /
Protection de l’environnement ...................44
Service ...................................................22
Gebruiksaanwijzing model 58615
Technische gegevens ............................... 45
Verklaring van de symbolen .......................45
Veiligheidsvoorschriften ............................45
Speciale veiligheidsinstructies voor
friteusen .................................................48
Nuttige informatie over vet .......................48
Vóór het eerste gebruik .............................49
Bediening ...............................................49
Reiniging en onderhoud ...........................50
Tabel van de frituurtijden .........................51
Recepten ................................................52
Verhelpen van problemen .........................54
Garantievoorwaarden ................................ 56
Verwijderen van afval /
Milieubescherming ..................................56
Service ...................................................22
7
D Ab Seite 8
1 Abdeckung Filter
Art-Nr. 5861528
2 Aktivkohlefilter
Art-Nr. 5861525
Fett-Filter
Art-Nr. 5861527
3 Deckel mit Sichtfenster
Art-Nr. 5861520
4 Frittierkorb
Art-Nr. 5861550
5 Fettbehälter
Art-Nr. 5861540
6 Gehäuse mit Heizelement
7 Frittierkorbgriff
Art-Nr. 5861551
GB Page 23
1 Filter cover
2 Filters
3 Lid with window
4 Frying basket
5 Oil recipient
6 Housing with heating element
7 Frying basked handle
F Page 34
1 Couverture du filtre
2 Filtre
3 Couvercle avec voyant
4 Corbeille de fritture
5 Récipient de friture
6 Boîtier avec élément de
chauffage
7 Poignée de la corbeille
NL Pagina 45
1 Filter afdekking
2 Filters
3 Deksel met kijkglas
4 Frituurmand
5 Vetreservoir
6 Behuizing met verwarmings-
element
7 Handvat van het frituurmand
I Pagina 57
1 Copertura del filtro
2 Filtri
3 Coperchio con finestrella
4 Cestello di cottura
5 Vasca di cottura
6 Corpo con elemento riscaldante
7 Manico del cestello di cottura
E Página 70
1 Cubierta del filtro
2 Filtro s
3 Tapa con visor
4 Cesta de freír
5 Cubeta de aceite
6 Carcasa con elemento calefactor
7 Mango de cesta de freír
CZ Strany 82
1 Kryt filtru
2 Filtry
3 Poklop s průhledem
4 Fritovací koš
5 Nádržka na tuk
6 Kryt stopným prvkem
7 Držák fritovacího koše
PL Strany 93
1 Zamknięcie filtra
2 Filtr z aktywnym węglem
3 Pokrywa z okienkiem
4 Kosz frytkownicy
5 Pojemnik na tłuszcz
6 Obudowa z elementem
grzewczym
7
Uchwyt kosza frytkownicy
45
Vermogen: 1.200 W, 220–240 V~, 50 Hz
Behuizing / deksel: Edelstaal geborsteld / kunststof zwart
Vetreservoir: Aluminium, met anti-aanbaklaag, uitneembaar
Filter: Actieve-koolfilter, verwisselbaar
Frituurmand: Metaal
Handvat: Kunststof, thermisch geïsoleerd
Inhoud: Hoeveelheid vet max. 1,5 liter / min. 0,9 liter
Vulvolume: 500 g patates frites (2 porties)
Grootte: (b/d/h) ca. 29,7 x 21,5 x 20,5 cm
Gewicht: Ca. 2,46 kg
Snoerlengte: Ca. 100 cm, vast gemonteerd
Uitrusting: Traploze temperatuurregeling tot 190°C, deksel met kijkglas en actieve-
koolfilter, controlelampje
Wijzigingen en vergissingen in de uitrustingskenmerken, techniek, kleuren en design voorbehouden.
GEBRUIKSAANWIJZING MODEL 58615
VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN
TECHNISCHE GEGEVENS
Lees de volgende aanwijzingen
a.u.b. door en bewaar ze goed.
1. Het apparaat kan door kin
-
deren van 8 jaar en ouder
gebruikt worden en door per
-
sonen met beperkte fysieke,
sensorische of mentale vaar
-
digheden of met gebrek aan
ervaring en/of kennis, mits zij
onder toezicht staan of inst
-
ructies over het gebruik van
dit apparaat hebben gekre
-
gen en de hieruit resulte-
rende gevaren begrepen heb-
VERKLARING VAN DE SYMBOLEN
Dit symbool wijst op eventuele gevaren die letsel tot gevolg kunnen hebben of tot schade
aan het apparaat leiden.
Dit symbool wijst op een eventueel verbrandingsgevaar. Ga hier altijd zeer voorzichtig te
werk.
46
ben. Het apparaat is geen
speelgoed. Het apparaat
mag uitsluitend door kin
-
deren gereinigd en onder-
houden worden, indien deze
onder toezicht staan.
2. Kinderen onder de 3 jaar
moeten verwijderd worden
gehouden van het apparaat
of permanent onder toezicht
staan.
3. Kinderen tussen de 3 en jaar
mogen het apparaat uitslu
-
itend in- en uitschakelen,
wanneer het apparaat zich
in zijn voorziene, normale
bedieningspositie bevindt,
de kinderen onder toezicht
staan of instructies over het
gebruik van dit apparaat heb
-
ben gekregen en de hieruit
resulterende gevaren begre
-
pen hebben. Kinderen tus-
sen de 3 en 8 jaar mogen
het apparaat niet aansluiten,
bedienen, reinigen of onder
-
houden.
4. LET OP - Delen van dit pro
-
duct kunnen heel heet wor-
den en verbrandingen veroor-
zaken! Wees in aanwezigheid
van kinderen en kwetsbare
personen bijzonder voorzich
-
tig.
5. Kinderen moeten onder toe
-
zicht gehouden worden om
ervoor te zorgen dat zij niet
met het apparaat spelen.
6. Bewaar het apparaat op een
voor kinderen niet toeganke
-
lijke plaats.
7. Sluit het apparaat alleen aan
op wisselstroom met span
-
ning conform typeplaatje.
8. Dit apparaat mag niet met
een externe tijdschakelklok
of een afstandsbedienings-
systeem worden gebruikt.
9. Dompel het apparaat of het
snoer in geen geval in water
of andere vloeistoffen.
10. Het verwarmingselement en
het snoer mogen niet in de
vaatwasser worden gerei
-
nigd.
11. Raak het apparaat resp. het
snoer nooit met natte han
-
den aan.
12. Het apparaat is uitsluitend
bedoeld voor huishoudelijke
doeleinden of soortgelijke
doeleinden, bijv.
kitchenettes in winkels,
kantoren of andere werk
-
plaatsen,
landbouwbedrijven,
voor gebruik door gasten
in hotels, motels of andere
toeristische accomodaties,
in privé pensions of vakan
-
tiewoningen.
13. Plaats het apparaat om rede
-
nen van veiligheid nooit op
hete oppervlakken, op een
metalen dienblad of op een
natte ondergrond.
14. Het apparaat of het snoer
mogen niet in de buurt van
vlammen worden gebruikt.
15. Gebruik de friteuse steeds op
een vrij, vlak en hittebesten
-
dig oppervlak.
47
16. Let erop dat het snoer niet
over het werkvlak heen hangt,
omdat dit tot ongelukken kan
leiden, bijv. als kleine kinde
-
ren er aan trekken.
17. Wikkel het snoer niet rond
het apparaat om schade aan
het snoer te vermijden.
18. Zorg ervoor dat het snoer niet
met de hete componenten
van het apparaat in contact
komt.
19. Gebruik de friteuse uitslui
-
tend in binnen-ruimten.
20. De oppervlakken van het
apparaat worden tijdens het
gebruik heet, gebruik daa
-
rom uitsluitend het ther-
misch geïsoleerde hand-vat
en de bedieningsknoppen.
21. Gebruik het toestel nooit in
de nabijheid van brandbare
materialen zoals bijv. gordij
-
nen.
22. Beweeg het apparaat niet
zolang dit in bedrijf is om
verwondingen te voorkomen.
23. Het apparaat mag niet met
toebehoren van andere fab
-
rikanten of merken worden
gebruikt om schade te voor
-
komen.
24. Na gebruik en voor het rei
-
nigen de netstekker uit het
stopcontact trekken. Laat
het apparaat nooit zonder
toezicht wanneer de netstek
-
ker zich in het stopcontact
bevindt.
25. Reinig het apparaat na elk
gebruik.
26. Alle componenten, vooral het
uitneembare frituurreservoir,
moeten volledig gedroogd
zijn, voordat ze weer in elkaar
kunnen worden gezet.
27. Controleer het apparaat, de
stekker en het snoer regelma
-
tig op slijtage en beschadi-
gingen. Stuur het apparaat
of het snoer in geval van
beschadigingen van het
snoer of andere onderde
-
len a.u.b. voor controle en/
of reparatie aan onze klan
-
tenservice. Ondeskundig uit-
gevoerde reparaties kunnen
aanzienlijke gevaren voor de
gebruiker veroorzaken en lei
-
den tot het vervallen van de
garantie.
Open de behuizing van het apparaat in geen geval. Er bestaat gevaar voor een elektrische
schok.
Attentie!
Het apparaat is tijdens en na het gebruik heel heet! Houd kinderen uit de buurt van het
apparaat!
Water, vooral gevroren water spettert bij het indompelen van de levensmiddelen in het hete
frituurvet.Voechtige of diepgevroren levensmiddelen langzaam en behoedzaam in het frituur-
vet dompelen omdat het vet niet spettert of opbruist.
Wanneer het vet opbruist, de levensmiddelen eruit nemen, elke minuten wachten en weer in
het hete vet dompelen.
48
De fabrikant aanvaardt geen aansprakelijkheid bij foutieve montage, bij ondeskundig of foutief gebruik of
als reparaties door niet geautoriseerde personen worden uitgevoerd.
SPECIALE VEILIGHEIDSINSTRUCTIES VOOR FRITEUSEN
1. De friteuse wordt
tijdens het gebruik zeer
heet. Olie en andere
frituurvetten kunnen bij oververhitting in
brand raken. Daarom dient bij langdurig
gebruik zeer voorzichtig te werk te worden
gegaan. Zodra het te frituren product kant-
en-klaar bereid is en de friteuse niet meer
benodigd wordt, schakel het apparaat uit en
trek de stekker uit het stopcontact.
2. Gebruik het apparaat uitsluitend voor het
frituren van gerechten volgens deze gebruik-
saanwijzing. Frituur alleen hiervoor geschi-
kte levensmiddelen.
3. Zorg ervoor dat het te frituren product zo
droog mogelijk is.
4. Doe nooit water in het frituurvet.
5. Schakel het apparaat nooit in wanneer er
geen frituurvet opgevuld is, om schade aan
het verwarmingselement te voorkomen.
6. Zorg ervoor dat het peil van het frituurvet
zich tussen de minimum- en maximummar-
kering bevindt. Vul in geen geval meer fritu-
urvet op omdat er heet vet naar buiten kan
spatten – risico op letsel!
7. Bij het frituren kan hete damp ontstaan,
houd daarom gezicht en handen op een vei-
lige afstand en wees bijzonder voorzichtig
bij het openen van de friteuse.
8. Zorg voor een goede ventilatie van het vert-
rek tijdens het frituren.
9. Dek de friteuse tijdens het gebruik nooit af
om een oververhitting van het apparaat te
voorkomen.
10. Het bedieningselement in het geheel mag
niet met water of een andere vloeistof in
contact komen of hierin ondergedompeld
worden. Alleen de vast met het bedienings-
element verbonden verwarmingsspiraal,
d.w.z. componenten die tijdens het bedrijf
met olie in aanraking komen, kunnen met
een vochtige doek worden schoongemaakt.
11. Water, ook bevroren water, in verbinding met
hete olie veroorzaakt spetters.
12. Vochtige of diepgevroren levensmiddelen
daarom langzaam en behoedzaam in het
hete frituurvet dompelen opdat het vet niet
spettert of opbruist.
13. Wanneer het vet opbruist, de levensmidde-
len eruit nemen, een moment wachten en
weer in het hete vet dompelen.
NUTTIGE INFORMATIE OVER VET
1. Wij adviseren om voor het frituren gebruik te
maken van hittebestendige, vloeibare olie.
Wanneer de olie of het vet na het frituren
bruinachtig wordt, is het niet hittebesten-
dig. Gebruik dan een andere soort. Meng
nooit verschillende olie- en vetsoorten met
elkaar, omdat het kookpunt van de vetten
zeer verschillend is.
2. Meng nooit oud en nieuw vet met elkaar.
3. Bij gebruik van olie, dit tot aan de vereiste
hoogte opvullen (tussen de markeringen
MIN en MAX).
49
4. Bij het gebruik van vast frituurvet dit in
kleine blokjes snijden. Vul voldoende vet-
blokjes in tot aan de markering MAX, stel
het apparaat in op ca. 140 °C. Wanneer het
vet gesmolten is, zoveel vetblokjes toevoe-
gen totdat het vetpeil tussen MIN en MAX
ligt. Na het afkoelen van het apparaat wordt
dit vet vast.
5. Vet nooit oververhitten, omdat anders het
oppervlak van het te frituren product een
korst krijgt en van binnen niet gaar wordt.
6. Het te frituren product moet in het vet
zwemmen, daarom nooit te veel producten
op een keer invullen. Is de hoeveelheid te
groot koelt het vet te sterk af en het te fritu-
ren product zuigt zich vol met vet.
7. Vervang gebruikt frituurvet regelmatig.
Gebruikt frituurvet beïnvloedt nadelig de
goede smaak van het te frituren product.
Verwijder gebruikte olie of gebruikt vet mili-
euvriendelijk volgens de plaatselijke voor-
schriften voor het afvoeren van afval.
8. Laat het frituurvet, voor zover u het opni-
euw wilt gebruiken, eerst iets afkoelen
en giet het vet dan, voordat dit weer hard
wordt, door een met keuken- of filterpapier
bedekte zeef in een andere bak. U kunt het
vet dan in een gesloten bak in de koelkast
bewaren. Niet gefilterd vet bederft snel.
VÓÓR HET EERSTE GEBRUIK
1. Deksel, mand, handgreep en ander toebeho-
ren er uitnemen en alle verpakkings-materi-
alen verwijderen.
2. Neem het actieve-koolfilter uit het deksel.
3. Deksel, binnenreservoir, mand en hand-
greep in een warm zeepsopje reinigen en
grondig afdrogen.
4. Filter weer inzetten en deksel in het
apparaat inzetten.
5. Behuizing op een vlakke, stabiele en hitte-
bestendige ondergrond plaatsen.
6. Het binnenreservoir aanbrengen totdat dit
op de kant van de behuizing ligt.
7. De klapbare handgreep van de frituurmand
in de passende houder aan de binnenzijde
van de frituurmand plaatsen en naar buiten
klappen totdat de handgreep vergrendelt.
8. Stekker in een stopcontact volgens type-
plaatje steken.
BEDIENING
1. Overtuigt u er zich van dat de thermostaat
uitgeschakeld is.
2. Olie tot aan de vereiste hoogte opvullen
(tussen de markeringen MIN en MAX).
3. Temperatuurkeuzeschakelaar op de
gewenste temperatuur instellen. Het ver-
warmingsproces begint. Het controlelampje
gaat branden.
4. Wij adviseren om het frituurvet in kleine
blokjes met een grootte van ca. 2 cm te
snijden. Laat het vet eerst op een lage
temperatuur (ca. 140 °C) smelten. Daarna
kunt u het vet op de telkens benodigde
temperatuur verwarmen.
5. Tijdens het verhitten brandt het controle-
lampje. Zodra de gewenste temperatuur
bereikt is, gaat het lampje uit. Het apparaat
is met een thermostaat voor het regelen
van de temperatuur uitgerust. De verwar-
ming van het apparaat wordt in intervallen
50
in- en uitgeschakeld. Dienovereenkomstig
schakelt het controlelampje tijdens de ver-
hittingsfases in en bij het bereiken van de
ingestelde temperatuur uit. Om optimale
frituurresultaten te behalen, dient u het te
frituren product pas dan in te vullen wan-
neer de juiste temperatuur bereikt is en het
controlelampje uit gaat.
6. Plaats het te frituren product in de mand
en laat deze langzaam in het frituurvet
zakken. Wanneer het te frituren product
bijzonder knappend dient te worden, dient
er zonder deksel te worden gefrituurd. Zodra
de temperatuur daalt en het controlelampje
weer wordt ingeschakeld het te frituren
product uit het vet nemen en wachten totdat
de noodzakelijke temperatuur weer bereikt
is; vervolgens het te frituren product er weer
indompelen en het frituren voltooien.
PAS OP:
Op oliespetters letten! Het apparaat is
tijdens en na het gebruik heel heet!
7. Diepgevroren levensmiddelen bevatten meer
water en spetteren bij het indompelen in het
hete frituurvet.
8. Laat kant-en-klaar gefrituurde gerechten
niet te lang in de afdruipstand staan, de
opstijgende damp maakt het gefrituurde
product dan weer week.
9. Na het gebruik steeds de stekker uit het
stopcontact trekken.
Na gebruik en vóór het reinigen de
temperatuurregelaar op 0 zetten en de
stekker uit het stopcontact trekken.
Het apparaat volledig laten afkoelen.
1. Het apparaat mag in geen geval in water
worden gedompeld of met water in aanra-
king komen.
2. Deksel er afnemen en frituurmand er uit-
nemen.
3. Laat het frituurvet iets afkoelen. Neem dan
het vetreservoir uit het apparaat en giet het
vet, voordat dit weer hard wordt, door een
met keukenpapier bedekte zeef. U kunt het
vet in de koelkast bewaren een meerdere
malen gebruiken.
4. Veeg het apparaat van binnen en buiten met
een vochtige doek met een beetje afwasmid-
del af en wis met een vochtige doek met
schoon water na. Gebruik geen scherpe of
schurende poetsmiddelen. Let erop dat
geen water de basis binnendringen kan.
Droog het apparaat goed af.
5. De frituurmand, het vetreservoir alsmede
het deksel kunnen in warm water met een
mild afwasmiddel worden schoon gemaakt.
Neem van tevoren het actieve-koolfilter uit
het aparaat. Dit kan niet worden gewassen.
6. Voor ruimtebesparende opberging kan de
handgreep van de frituurmand eraf worden
genomen.
7. Als de filtrerende werking van het vetfilter
aanmerkelijk minder wordt, moet het filter
door een nieuw filter worden vervangen. Het
filter is bij onze klantendienst verkrijgbaar.
8. Alle componenten grondig drogen. Dan het
actieve-koolfilter en de afdekking weer in
het deksel plaatsen, deksel, vetreservoir en
frituurmand weer in het apparaat zetten.
9. Door een regelmatige reiniging wordt de
levensduur van het apparaat aanzienlijk ver-
lengd.
10. Bewaar het apparaat op een droge en tegen
stof beschermde plaats.
REINIGING EN ONDERHOUD
51
TABEL VAN DE FRITUURTIJDEN
De in de navolgende tabel genoemde tijden zijn slechts richtwaarden. Ze kunnen afhankelijk van het
te frituren product, de hoeveelheid en het volume veranderen. Bij diepgevroren levensmiddelen dient
u de temperatuur met 10 °C hoger in te stellen dan in de tabel vermeld is. Gelieve ook rekening te
houden met de instructies van de fabrikant op de verpakking van het diepvriesproduct.
Ter bescherming van uw gezondheid raden wij aan om diepgevroren levensmiddelen eerst iets te ont-
dooien en dan bij max. 175 °C te frituren. Om het ontstaan van acrylamide te beperken, de olie voor
het frituren principieel niet boven 175 °C verhitten.
Te frituren product Temp. Min. ca.
Braadworst
175 °C 3
Gehacktballen/Vleesballen
175 °C 3-4
Karbonaden gepaneerd
170 °C 5-6
Schnitzel, ongepaneerd
175 °C 2-3
Schnitzel, gepaneerd
170 °C 5
Kordon bleu
160 °C 8-10
Lever, met meel bestrooid
170 °C 2-3
Kippelever, gepaneerd
170 °C 3
Kippepoten
170 °C 15
Kipschnitzel, gepaneerd
170 °C 2-3
Kwartel
175 °C 4
Bakhaantjes,
gepaneerd in 4 stukken
170 °C 17
Vlees- en lever kaas, dikke
plakken
175 °C 2-3
Vis
Te frituren product Temp. Min. ca.
Garnalen
175 °C 1-2
Reuzengarnalen
175 °C 5
Visfilet, met meel bestr,
175 °C 4
Vlees, gevogelte
Te frituren product Temp. Min. ca.
Visfilet, gepaneerd
170 °C 6
Visfilet in bakdeeg
170 °C 7
Vissticks
160 °C 5-8
Schol, met meel bestrooid
175 °C 8-10
Karper, klein, met meel
bestrooid, in 4 stukken
175 °C 8-10
Forel, met meel bestrooid
170 °C 5
Forel, gepaneerd
170 °C 6
Haringfilet
170 °C 3
inktvisringen, met meel
bestr.
52
RECEPTEN
Te frituren product Temp. Min. ca.
Wortels in dunne stiftjes
170 °C 4-6
Pprei in ringen
170 °C 2-3
Uienringen, met meel
bestrooid
170 °C 3
Bonen 10 min.
voorgegaard
170 °C 2
Champignons, gepaneerd
170 °C 3
Bloemkoolstronkjes,
gepaneerd
160 °C 4
Koolrabi in dunne stiftjes
170 °C 2-3
Courgettes, gepaneerd,
1 cm dikke schijfjes
170 °C 3
Broccolistronkjes
5 min. voorgegaard
170 °C 2
Patates frites,
diepgekoeld, max. 800 g
175 °C 4
Groente
Te frituren product Temp. Min. ca.
Patates frites, vers,
max. 1 kg:
blancheren, vervolgens
er uitnemen en wachten
totdat de olie weer heet
is, dan frituren
175 °C 4
Kroketten van
kartoffeldeeg
175 °C 2-3
Kroketten, diepgekoeld
175 °C 6-8
Kruiden in uitbakdeeg
175 °C 1-2
Koekjes / Snacks
Te frituren product Temp. Min. ca.
Berlijnse bol, oliebollen,
per kant
175 °C 3
Kwarkbolletjes, per kant
175 °C 1,5
Spritskoeken, per kant
175 °C 2
Camembert, gepaneerd
157 °C 2
De volgende recepten zijn telkens voor 4 personen.
Aardappelballetjes
700 g gekookte aardappelen, 70 g meel, 2 eie-
ren, 2 EL fijngehakte peterselie, 2 TL bieslook,
100 g grof geraspte Emmentaler kaas, 2 TL
pompoenpitten of zonnebloempitten, zout en
peper
De aardappelen door de aardappelpers drukken
en met meel, ei, peterselie, bieslook, kaas, pom-
poenpitten, zonnebloempitten, peper en zout tot
een deeg kneden. Balletjes vormen.
De olie op 170 °C verhitten en de balletjes ver-
volgens 4-5 min. frituren, totdat ze knapperig
zijn.
Garnalenvlees-Balletjes
500 g garnalenvlees, 6 waterkastanjes (blik, of
eetbare kastanjes), 100 g bacon (ontbijtspek),
peper, 1 snufje suiker, 2 TL zetmeel, 1 eiwit,
1 teentje knoflook, 1 plakje toastbrood, 150 g
broodkruimels
Garnalenvlees, kastanjes, spek, knoflook en toa-
stbrood met een mes of de ESGE Zauberstab
®
fijnhakken. Peper, zout, 1 TL olie en eiwit er
doorroeren, 30 min. op een koele plaats laten
zwellen. Vervolgens kleine balletjes vormen, in
broodkruimels rollen. De olie op 160 °C verhi-
tten. De balletjes hierin portiegewijs al draai-
ende goudbruin frituren.
Spekprei
2 prei, 100 g ontbijtspek in plakjes
De prei in 5 cm lange stukken snijden.
Met elk een plakje spek omwikkelen, met tan-
denstokers vaststeken en in heet frituurvet
drijvend uitbakken.
Wortelrösti
400 g geraspte worteltjes, 3 eieren, 4 EL meel,
2 EL kervel, gehakt, zout, peper, 1 snufje noot-
muskaat, 1 snufje suiker
53
De ingrediënten tot een stevige deeg verwer-
ken en pittig op smaak brengen. Met een lepel
stukjes afsteken en in heet vet drijvend uitbak-
ken.
Schnitzel à la Milanaise
4 varkensschnitzel, zout, peper, paprikapoeder,
2 eieren, 6 EL Parmezaanse kaas, 2 EL meel,
een beetje melk, nootmuskaat
De schnitzels met zout, peper en paprika kru-
iden.
Van ei, meel, kaas, melk, zout, peper en noot-
muskaat een uitbakdeeg vervaardigen.
De olie/ het frituurvet op 190 °C verhitten. De
schnitzels in het uitbakdeeg omdraaien en ca.
6min. in het vet drijvend bakken.
Kruiden in wijndeeg
3 eieren, 1/8 l witte wijn, 125 g meel, 1 snufje
zout, 1 snufje suiker, 1 EL rum, 1 bosje gladde
of kroese peterselie, 1 bosje salie-bladeren
Eieren met wijn in een schaal kloppen totdat
er schuim ontstaat, bijv. met de ESGE Zauber-
stab
®
.
Meel, zout en suiker er doorroeren. Het deeg
30 min. laten opzwellen, vervolgens de rum er
doorroeren. De olie in de friteuse op 170 °C ver-
hitten. Ge-wassen, afgedroogde kruiden door
het uitbak-deeg halen en drijvend 2-3 min. lang
bakken. Op keukenpapier laten afdruipen.
Fritto Misto
4 gambastaarten, geschild, 200 g inktvisringen,
gekookt, 400 g vlees van jakobsschelpen, 8 keu-
kenklare sardines, sap van 2 citroenen, enke-
le druppels worcestersaus, 1 kleine varkensfilet,
2 EL vruchtenazijn, 2 EL sojasaus, 2 EL honing,
1 TL tijm, 4 middelgrote wortels, 1 rode pap-
rika, in blokjes, 1 courgette in schijfjes, 300 g
meel, 2 eieren, 1/4 l groentenat, 1 snufje zout,
2 EL gehakte peterselie
De gambastaarten, de inktvisringen, de jakobs-
schelpen en de sardinen in een schotel doen,
met citroensap en worcestersaus bedruppelen
en minstens 2 uur marineren. De varkensfilet
in schijven snijden. De vrucht-enazijn met de
sojasaus, de honing en de tijm vermengen, over
de filets geven en eveneens 2 uur marineren. De
wortels schillen en met de overige groente ge-
reed zetten.
Van meel, eieren en groentenat een glad deeg
maken, met zout en peterselie kruiden.
Alle ingrediënten door het deeg trekken en
drijvend in het vet goudbruin bakken, er uit ne-
men en op keukenpapier laten afdruipen.
Citroensnoekbaars
4 snoekbaarsfilets à 200 g, sap van 1 citro-
en, zout, peper, 100 g meel, 2 eieren, geklopt,
100 g broodkruimels, 1 EL geraspte schil van
een onbehandelde citroen, 2 EL gehakte citro-
en-melisse, 2 citroen
De snoekbaarsfilets onder stromend water af-
wassen en droogbedden. Met citroensap bedru-
ipen. De filets zouten, peperen, in meel en ei
draaien.
De broodkruimels met de citroenschil en de ci-
troenmelisse mengen en de snoekbaarsfilets
hiermee paneren.
De snoekbaarsfilets ca. 10 min. in vet drijvend
uitbakken, er uitnemen en met citroenschijfjes
garneren.
Fruit in deegmantel
400 g vers fruit (bijv. ananas, gehalveerde ab-
rikozen, bananen, peren of appels), 150 g tar-
webloem, 50 g kokosvlokjes, 1 snufje zout, 2 EL
suiker, 150 ml melk, 2 eieren
Uit meel, kokosvlokjes, zout, suiker, melk en ei
een glad deeg bereiden en dit ca. 30 min. la-
ten staan.
Fruit schillen, in hapklare stukjes verdelen.
De olie op 180 °C verhitten. Fruit in het deeg
dompelen en portiegewijs goudbruin frituren.
Poedersuiker er overheen strooien en puur of
met vanillesaus/-eis serveren.
54
Kwarkkegeltjes
100 g zachte boter, 150 g suiker, 1 pakje va-
nillesuiker, 4 eieren, 1 mespunt kaneel, 500 g
magere kwark, 250 g meel
Boter, suiker, vanillesuiker, eieren, kwark en
meel tot een stevig deeg verwerken.
De olie op 180 °C verhitten. Met een eetlepel
nokken van het deeg afsteken en in de hete olie
doen.
Pas op: Niet te veel nokken in één keer er indo-
en, omdat het vet sterk schuimt.
De nokken per kant ca. 1,5 min. bakken en met
een schuimspaan uit het vet nemen. In kaneel-
suiker omwentelen.
Oliebollen
500 g meel, 1 pakje (7 g) droge gist, 100 g sui-
ker, 125 ml melk, 100 g zachte boter, 2eieren,
1 snufje zout, 1 pakje vanillesuiker, 1 EL rum,
200 g rozebotteljam
Van meel, gist, suiker, lauwe melk, boter, eieren,
zout, vanillesuiker en rum een deeg, bijv. in de
UNOLD
®
Backmeister kneden en laten rijzen tot-
dat het deeg dubbel zo groot is.
Het deeg op een met meel bestrooide plank
vingerdik uitrollen en met een glas op de helft
van het deeg cirkels indrukken. Op iedere cirkel
1 TL confiture plaatsen, de tweede deegplaat er
overheen leggen, om de jamdotjes heen deeg
vast aandrukken, de cirkels geheel uitsteken, op
een met meel bestrooide plank leggen, met een
doek afgedekt 30 min. laten rijzen.
Olie of botervet op 180 °C verhitten. Bij gebru-
ik-making van botervet moet u dit in kleine dob-
belsteentjes snijden en smelten. De oliebollen
portiegewijs in het hete vet ca. 3 min. van alle
kanten bakken, met de schuimspaan er uitne-
men en er poedersuiker overheen strooien.
Spritskoeken
1/4 l melk, 100 g boter, 2 EL suiker, 1 pakje va-
nillesuiker, 1 snufje zout, 150 g meel, 4eieren
De melk met vet, suiker, vanillesuiker en zout
op het fornuis in een pan aan de kook brengen.
Het meel toevoegen en de massa al roerende
„afbranden“. Het deeg is goed wanneer het los-
komt van de bodem van de pan. Het deeg iets
laten afkoelen.
De eieren achtereenvolgens onder het deeg
roeren. Het deeg in een spuitzak met groot
mondstuk vullen. Gelijkmatige cirkels op bak-
papier spuiten.
Olie of botervet op 180 °C verhitten. Bij ge-
bruikmaking van botervet moet u dit in kleine
dobbelsteentjes snijden en smelten. Sprits-ko-
eken met de schuimspaan in het hete vet laten
glijden en 2 min. van iedere kant frituren.
VERHELPEN VAN PROBLEMEN
Mocht u desondanks eens een probleem bij het gebruiken van uw friteuse ondervinden, controleer
dan a.u.b. eerst of het apparaat correct op de stroomverzorging aangesloten is resp. of het apparaat
door de oververhittingsbeveiliging automatisch uitgeschakeld werd.
Vervolgens controleert u aan de hand van de tabel welke oorzaak uw probleem zou kunnen hebben.
55
Probleem Oorzaak Oplossing
Sterke geurontwikkeling Olie of vet zijn verbruikt. Olie of frituurvet vervangen
Walmfilter verontreinigd. Walmfilter reinigen
Frituurolie of -vet niet
hittebestendig
Geen vet- of oliemengsels
gebruiken, alleen hoog waardig,
hittebesten dig frituurvet gebruiken
Er ontwijkt damp onder het
deksel
Opmerking: een zekere
hoeveelheid damp moet om
veiligheidstechnische reden
kunnen ontwijken, opdat in
de friteuse geen overdruk
ontstaat
Het deksel is niet correct
gesloten.
Deksel correct aanbrengen.
Vet loopt over Bij het opvullen van het
vet werd de grens „MAX“
overschreden.
Controleer de vet hoeveelheid!
Het te frituren product was
niet droog.
Het te frituren product voor
het frituren met keukenpapier
zorgvuldig droogbedden.
Frituurmand te snel
ingedaald
De frituurmand voorzichtig en lang-
zaam laten zakken
De vulhoeveelheid werd
overschreden.
Reduceer de vulhoeveelheid.
Het te frituren product wordt
niet knapperig.
De temperatuur is te laag. Zet de thermostaat op de juiste
temperatuur.
De frituurmand is te vol Reduceer de vulhoeveelheid.
Het vet is ondanks correcte
instelling niet heet genoeg.
Thermostaat defect, richt u zich tot
onze klantenservice.
Het frituurvet is verbruikt
en bevat te veel water.
Vet vervangen.
Het vet wordt niet heet. Niet voldoende vet in het
reservoir.
Raadpleeg het hoofdstuk Bedie-
ning, punt 1-3, voor het opvullen
van het frituurvet.
56
Probleem Oorzaak Oplossing
Frituurreservoir
en bedienings- en
verwarmingselement zijn
niet correct aangebracht.
De componenten zorgvuldig
opnieuw aanbrengen.
GARANTIEVOORWAARDEN
VERWIJDEREN VAN AFVAL / MILIEUBESCHERMING
Onze apparaten zijn geproduceerd met een hoge qualiteit voor een lange gebruik. Regelmatige onderhoud en
vakkundig reparaties door onze klantenservice verlengt de gebruiksduur. Wanneer het apparat defekt is en
kan niet meer gerepareerd worden, let op de volgende instructies.
Dit product mag niet samen met het normale huishoudelijke afval worden afgevoerd. U dient dit product bij
een voor het recycleren van elektrische of elektronische apparaten aangewezen verzamelplaats in te leveren.
Door het separaat inzamelen en recycleren van afvalproducten helpt u mee bij het zuinig omgaan met de natuurlijke hulpbron-
nen en zorgt u ervoor dat het product op een gezondheids- en milieuvriendelijke manier afgevoerd wordt.
Wij geven op onze apparaten een garantietermijn van 24 maanden (12 maanden bij commerciële gebruik), gerekend vanaf de
dag van aanschaf. Deze garantie geldt voor schade, die bij correct gebruik aantoonbaar is veroorzaakt door een fout in de pro-
ductie. Binnen de garantietermijn verhelpen wij materiaal- en productiefouten door herstelling of vervanging naar onze keuze.
Onze garantie is slechts geldig voor in Duitsland en Oostenrijk verkopte apparaten. In andere landen a.u.b. de importeur
aanspreken. Apparaaten, waarvoor garantie in aanspraak wordt genomen, moeten ons samen met een kopie van de machineel
gegenereerde kassabon waaruit de koopdatum duidelijk wordt, alsmede een beschrijving van de fout goed verpakt aan onze
klantenservice worden toegezonden, porto betaald. Als er sprake van garantie is, worden de verzendingskosten in Duitsland
en Oostenrijk aan de klant vergoed. De garantie dekt geen schade veroorzaakt door slijtage, onbehoorlijk gebruik/foutieve han-
delingen en niet-naleving van de onderhouds- en reinigingsaanwijzingen. Het recht op garantie vervalt, wanneer reparaties
of manipulaties aan het apparaat door derden worden doorgevoerd. Eventuele rechten van de eindgebruiker t.o.v. de verkoper
of distributeur worden door deze garantie niet aangetast.
De recepten in deze gebruiksaanwijzing zijn door de auteurs en door UNOLD AG zorgvuldig ontwik-
keld en getest. Een garantie kan er echter niet worden aanvaard. De auteurs en/of UNOLD AG en
haar gemachtigden kunnen in geen geval aansprakelijk worden gesteld voor letsel, materiële schade
en financiële schade.

Documenttranscriptie

FRITTEUSE KOMPAKT Bedienungsanleitung Instructions for use | Notice d´utilisation Gebruiksaanwijzing | Istruzioni per l’uso Instrucciones de uso | Návod k obsluze Instrukcja obsługi Modell 58615 INHALTSVERZEICHNIS Bedienungsanleitung Modell 58615 Technische Daten.....................................8 Symbolerklärung.......................................8 Sicherheitshinweise..................................8 Besondere Sicherheitshinweise Fritteusen...11 Wissenswertes zum Fett............................12 Vor dem ersten Benutzen...........................12 Bedienen.................................................13 Reinigen und Pflegen................................14 Tabelle der Frittierzeiten............................14 Rezepte...................................................16 Fehler beheben........................................19 Garantiebestimmungen.............................21 Entsorgung / Umweltschutz.......................21 Informationen für den Fachhandel..............21 Service-Adressen......................................22 Bestellformular.........................................101 Notice d’utilisation modèle 58615 Spécification technique ............................34 Explication des symboles...........................34 Consignes de sécurité...............................34 Consignés de sécurité spéciales pour les fritteuses.....................................36 Information sur l’utilisation de graisse........37 Première utilisation...................................38 Utilisation................................................38 Nettoyage et entretien...............................39 Tabelle des temps de friture ......................40 Recettes..................................................41 Elimination de problèmes..........................43 Conditions de garantie..............................44 Traitement des déchets / Protection de l’environnement....................44 Service....................................................22 Instructions for use Model 58615 Technical Specifications............................23 Explanation of symbols..............................23 Important Safeguards................................23 Special safeguards for the use of deep fryers...............................................25 General frying rules...................................26 Before using the appliance for the first time.................................................27 Use of the appliance.................................27 Cleaning and maintenance........................28 Frying schedule........................................28 Recipes...................................................29 Remedy of problems ................................32 Guarantee conditions................................33 Waste Disposal / Environmental Protection..........................33 Service....................................................22 Gebruiksaanwijzing model 58615 Technische gegevens ................................45 Verklaring van de symbolen........................45 Veiligheidsvoorschriften.............................45 Speciale veiligheidsinstructies voor friteusen..................................................48 Nuttige informatie over vet........................48 Vóór het eerste gebruik..............................49 Bediening................................................49 Reiniging en onderhoud............................50 Tabel van de frituurtijden .........................51 Recepten.................................................52 Verhelpen van problemen..........................54 Garantievoorwaarden.................................56 Verwijderen van afval / Milieubescherming...................................56 Service....................................................22 D Ab Seite 8 1 Abdeckung Filter Art-Nr. 5861528 2 Aktivkohlefilter Art-Nr. 5861525 Fett-Filter Art-Nr. 5861527 3 4 GB F 5 Fettbehälter Art-Nr. 5861540 6 Gehäuse mit Heizelement 7 Frittierkorbgriff Art-Nr. 5861551 Page 23 1 Filter cover 2 Filters 3 Lid with window 4 Frying basket 5 Oil recipient 6 Housing with heating element 7 Frying basked handle Page 34 1 Couverture du filtre 2 Filtre 3 Couvercle avec voyant 4 Corbeille de fritture 5 6 Récipient de friture Boîtier avec élément de chauffage Poignée de la corbeille 7 NL Deckel mit Sichtfenster Art-Nr. 5861520 Frittierkorb Art-Nr. 5861550 Pagina 45 1 Filter afdekking 2 Filters 3 Deksel met kijkglas 4 Frituurmand 5 Vetreservoir 6 Behuizing met verwarmings­ element 7 Handvat van het frituurmand I E CZ Pagina 57 1 Copertura del filtro 2 Filtri 3 4 5 6 7 Coperchio con finestrella Cestello di cottura Vasca di cottura Corpo con elemento riscaldante Manico del cestello di cottura Página 70 1 Cubierta del filtro 2 Filtro s 3 Tapa con visor 4 Cesta de freír 5 Cubeta de aceite 6 7 Carcasa con elemento calefactor Mango de cesta de freír Strany 82 1 Kryt filtru 2 Filtry 3 Poklop s průhledem 4 5 6 7 PL Fritovací koš Nádržka na tuk Kryt s topným prvkem Držák fritovacího koše Strany 93 1 Zamknięcie filtra 2 Filtr z aktywnym węglem 3 Pokrywa z okienkiem 4 Kosz frytkownicy 5 Pojemnik na tłuszcz 6 Obudowa z elementem grzewczym Uchwyt kosza frytkownicy 7 7 GEBRUIKSAANWIJZING MODEL 58615 TECHNISCHE GEGEVENS Vermogen: 1.200 W, 220–240 V~, 50 Hz Behuizing / deksel: Edelstaal geborsteld / kunststof zwart Vetreservoir: Aluminium, met anti-aanbaklaag, uitneembaar Filter: Actieve-koolfilter, verwisselbaar Frituurmand: Metaal Handvat: Kunststof, thermisch geïsoleerd Inhoud: Hoeveelheid vet max. 1,5 liter / min. 0,9 liter Vulvolume: 500 g patates frites (2 porties) Grootte: (b/d/h) ca. 29,7 x 21,5 x 20,5 cm Gewicht: Ca. 2,46 kg Snoerlengte: Ca. 100 cm, vast gemonteerd Uitrusting: Traploze temperatuurregeling tot 190°C, deksel met kijkglas en actievekoolfilter, controlelampje Wijzigingen en vergissingen in de uitrustingskenmerken, techniek, kleuren en design voorbehouden. VERKLARING VAN DE SYMBOLEN Dit symbool wijst op eventuele gevaren die letsel tot gevolg kunnen hebben of tot schade aan het apparaat leiden. Dit symbool wijst op een eventueel verbrandingsgevaar. Ga hier altijd zeer voorzichtig te werk. VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN Lees de volgende aanwijzingen a.u.b. door en bewaar ze goed. 1. Het apparaat kan door kinderen van 8 jaar en ouder gebruikt worden en door personen met beperkte fysieke, sensorische of mentale vaar- digheden of met gebrek aan ervaring en/of kennis, mits zij onder toezicht staan of instructies over het gebruik van dit apparaat hebben gekregen en de hieruit resulterende gevaren begrepen heb45 2. 3. 4. 5. 6. 46 ben. Het apparaat is geen speelgoed. Het apparaat mag uitsluitend door kinderen gereinigd en onderhouden worden, indien deze onder toezicht staan. Kinderen onder de 3 jaar moeten verwijderd worden gehouden van het apparaat of permanent onder toezicht staan. Kinderen tussen de 3 en jaar mogen het apparaat uitsluitend in- en uitschakelen, wanneer het apparaat zich in zijn voorziene, normale bedieningspositie bevindt, de kinderen onder toezicht staan of instructies over het gebruik van dit apparaat hebben gekregen en de hieruit resulterende gevaren begrepen hebben. Kinderen tussen de 3 en 8 jaar mogen het apparaat niet aansluiten, bedienen, reinigen of onderhouden. LET OP - Delen van dit product kunnen heel heet worden en verbrandingen veroorzaken! Wees in aanwezigheid van kinderen en kwetsbare personen bijzonder voorzichtig. Kinderen moeten onder toezicht gehouden worden om ervoor te zorgen dat zij niet met het apparaat spelen. Bewaar het apparaat op een voor kinderen niet toegankelijke plaats. 7. Sluit het apparaat alleen aan op wisselstroom met spanning conform typeplaatje. 8. Dit apparaat mag niet met een externe tijdschakelklok of een afstandsbedieningssysteem worden gebruikt. 9. Dompel het apparaat of het snoer in geen geval in water of andere vloeistoffen. 10. Het verwarmingselement en het snoer mogen niet in de vaatwasser worden gereinigd. 11. Raak het apparaat resp. het snoer nooit met natte handen aan. 12. Het apparaat is uitsluitend bedoeld voor huishoudelijke doeleinden of soortgelijke doeleinden, bijv. ƒƒkitchenettes in winkels, kantoren of andere werkplaatsen, ƒƒlandbouwbedrijven, ƒƒvoor gebruik door gasten in hotels, motels of andere toeristische accomodaties, ƒƒin privé pensions of vakantiewoningen. 13. Plaats het apparaat om redenen van veiligheid nooit op hete oppervlakken, op een metalen dienblad of op een natte ondergrond. 14. Het apparaat of het snoer mogen niet in de buurt van vlammen worden gebruikt. 15. Gebruik de friteuse steeds op een vrij, vlak en hittebestendig oppervlak. 16. Let erop dat het snoer niet over het werkvlak heen hangt, omdat dit tot ongelukken kan leiden, bijv. als kleine kinderen er aan trekken. 17. Wikkel het snoer niet rond het apparaat om schade aan het snoer te vermijden. 18. Zorg ervoor dat het snoer niet met de hete componenten van het apparaat in contact komt. 19. Gebruik de friteuse uitsluitend in binnen-ruimten. 20. De oppervlakken van het apparaat worden tijdens het gebruik heet, gebruik daarom uitsluitend het thermisch geïsoleerde hand-vat en de bedieningsknoppen. 21. Gebruik het toestel nooit in de nabijheid van brandbare materialen zoals bijv. gordijnen. 22. Beweeg het apparaat niet zolang dit in bedrijf is om verwondingen te voorkomen. 23. Het apparaat mag niet met toebehoren van andere fabrikanten of merken worden gebruikt om schade te voorkomen. 24. Na gebruik en voor het reinigen de netstekker uit het stopcontact trekken. Laat het apparaat nooit zonder toezicht wanneer de netstekker zich in het stopcontact bevindt. 25. Reinig het apparaat na elk gebruik. 26. Alle componenten, vooral het uitneembare frituurreservoir, moeten volledig gedroogd zijn, voordat ze weer in elkaar kunnen worden gezet. 27. Controleer het apparaat, de stekker en het snoer regelmatig op slijtage en beschadigingen. Stuur het apparaat of het snoer in geval van beschadigingen van het snoer of andere onderdelen a.u.b. voor controle en/ of reparatie aan onze klantenservice. Ondeskundig uitgevoerde reparaties kunnen aanzienlijke gevaren voor de gebruiker veroorzaken en leiden tot het vervallen van de garantie. Open de behuizing van het apparaat in geen geval. Er bestaat gevaar voor een elektrische schok. Attentie! Het apparaat is tijdens en na het gebruik heel heet! Houd kinderen uit de buurt van het apparaat! Water, vooral gevroren water spettert bij het indompelen van de levensmiddelen in het hete frituurvet.Voechtige of diepgevroren levensmiddelen langzaam en behoedzaam in het frituurvet dompelen omdat het vet niet spettert of opbruist. Wanneer het vet opbruist, de levensmiddelen eruit nemen, elke minuten wachten en weer in het hete vet dompelen. 47 De fabrikant aanvaardt geen aansprakelijkheid bij foutieve montage, bij ondeskundig of foutief gebruik of als reparaties door niet geautoriseerde personen worden uitgevoerd. SPECIALE VEILIGHEIDSINSTRUCTIES VOOR FRITEUSEN 2. 3. 4. 5. 6. 7. 1. De friteuse wordt tijdens het gebruik zeer heet. Olie en andere frituurvetten kunnen bij oververhitting in brand raken. Daarom dient bij langdurig gebruik zeer voorzichtig te werk te worden gegaan. Zodra het te frituren product kanten-klaar bereid is en de friteuse niet meer benodigd wordt, schakel het apparaat uit en trek de stekker uit het stopcontact. Gebruik het apparaat uitsluitend voor het frituren van gerechten volgens deze gebruiksaanwijzing. Frituur alleen hiervoor geschikte levensmiddelen. Zorg ervoor dat het te frituren product zo droog mogelijk is. Doe nooit water in het frituurvet. Schakel het apparaat nooit in wanneer er geen frituurvet opgevuld is, om schade aan het verwarmingselement te voorkomen. Zorg ervoor dat het peil van het frituurvet zich tussen de minimum- en maximummarkering bevindt. Vul in geen geval meer frituurvet op omdat er heet vet naar buiten kan spatten – risico op letsel! Bij het frituren kan hete damp ontstaan, houd daarom gezicht en handen op een vei- lige afstand en wees bijzonder voorzichtig bij het openen van de friteuse. 8. Zorg voor een goede ventilatie van het vertrek tijdens het frituren. 9. Dek de friteuse tijdens het gebruik nooit af om een oververhitting van het apparaat te voorkomen. 10. Het bedieningselement in het geheel mag niet met water of een andere vloeistof in contact komen of hierin ondergedompeld worden. Alleen de vast met het bedieningselement verbonden verwarmingsspiraal, d.w.z. componenten die tijdens het bedrijf met olie in aanraking komen, kunnen met een vochtige doek worden schoongemaakt. 11. Water, ook bevroren water, in verbinding met hete olie veroorzaakt spetters. 12. Vochtige of diepgevroren levensmiddelen daarom langzaam en behoedzaam in het hete frituurvet dompelen opdat het vet niet spettert of opbruist. 13. Wanneer het vet opbruist, de levensmiddelen eruit nemen, een moment wachten en weer in het hete vet dompelen. NUTTIGE INFORMATIE OVER VET 1. Wij adviseren om voor het frituren gebruik te maken van hittebestendige, vloeibare olie. Wanneer de olie of het vet na het frituren bruinachtig wordt, is het niet hittebestendig. Gebruik dan een andere soort. Meng nooit verschillende olie- en vetsoorten met 48 elkaar, omdat het kookpunt van de vetten zeer verschillend is. 2. Meng nooit oud en nieuw vet met elkaar. 3. Bij gebruik van olie, dit tot aan de vereiste hoogte opvullen (tussen de markeringen MIN en MAX). 4. Bij het gebruik van vast frituurvet dit in kleine blokjes snijden. Vul voldoende vetblokjes in tot aan de markering MAX, stel 7. Vervang gebruikt frituurvet regelmatig. Gebruikt frituurvet beïnvloedt nadelig de goede smaak van het te frituren product. het apparaat in op ca. 140 °C. Wanneer het vet gesmolten is, zoveel vetblokjes toevoegen totdat het vetpeil tussen MIN en MAX ligt. Na het afkoelen van het apparaat wordt dit vet vast. 5. Vet nooit oververhitten, omdat anders het oppervlak van het te frituren product een korst krijgt en van binnen niet gaar wordt. 6. Het te frituren product moet in het vet zwemmen, daarom nooit te veel producten op een keer invullen. Is de hoeveelheid te groot koelt het vet te sterk af en het te frituren product zuigt zich vol met vet. Verwijder gebruikte olie of gebruikt vet milieuvriendelijk volgens de plaatselijke voorschriften voor het afvoeren van afval. 8. Laat het frituurvet, voor zover u het opnieuw wilt gebruiken, eerst iets afkoelen en giet het vet dan, voordat dit weer hard wordt, door een met keuken- of filterpapier bedekte zeef in een andere bak. U kunt het vet dan in een gesloten bak in de koelkast bewaren. Niet gefilterd vet bederft snel. VÓÓR HET EERSTE GEBRUIK 1. Deksel, mand, handgreep en ander toebehoren er uitnemen en alle verpakkings-materialen verwijderen. 2. Neem het actieve-koolfilter uit het deksel. 3. Deksel, binnenreservoir, mand en handgreep in een warm zeepsopje reinigen en grondig afdrogen. 4. Filter weer inzetten en deksel in het apparaat inzetten. 5. Behuizing op een vlakke, stabiele en hittebestendige ondergrond plaatsen. 6. Het binnenreservoir aanbrengen totdat dit op de kant van de behuizing ligt. 7. De klapbare handgreep van de frituurmand in de passende houder aan de binnenzijde van de frituurmand plaatsen en naar buiten klappen totdat de handgreep vergrendelt. 8. Stekker in een stopcontact volgens typeplaatje steken. BEDIENING 1. Overtuigt u er zich van dat de thermostaat uitgeschakeld is. 2. Olie tot aan de vereiste hoogte opvullen (tussen de markeringen MIN en MAX). 3. Temperatuurkeuzeschakelaar op de gewenste temperatuur instellen. Het verwarmingsproces begint. Het controlelampje gaat branden. 4. Wij adviseren om het frituurvet in kleine blokjes met een grootte van ca. 2 cm te snijden. Laat het vet eerst op een lage temperatuur (ca. 140 °C) smelten. Daarna kunt u het vet op de telkens benodigde temperatuur verwarmen. 5. Tijdens het verhitten brandt het controlelampje. Zodra de gewenste temperatuur bereikt is, gaat het lampje uit. Het apparaat is met een thermostaat voor het regelen van de temperatuur uitgerust. De verwarming van het apparaat wordt in intervallen 49 in- en uitgeschakeld. Dienovereenkomstig schakelt het controlelampje tijdens de verhittingsfases in en bij het bereiken van de de noodzakelijke temperatuur weer bereikt is; vervolgens het te frituren product er weer indompelen en het frituren voltooien. ingestelde temperatuur uit. Om optimale frituurresultaten te behalen, dient u het te frituren product pas dan in te vullen wanneer de juiste temperatuur bereikt is en het controlelampje uit gaat. 6. Plaats het te frituren product in de mand en laat deze langzaam in het frituurvet zakken. Wanneer het te frituren product bijzonder knappend dient te worden, dient er zonder deksel te worden gefrituurd. Zodra de temperatuur daalt en het controlelampje weer wordt ingeschakeld het te frituren product uit het vet nemen en wachten totdat PAS OP: Op oliespetters letten! Het apparaat is tijdens en na het gebruik heel heet! 7. Diepgevroren levensmiddelen bevatten meer water en spetteren bij het indompelen in het hete frituurvet. 8. Laat kant-en-klaar gefrituurde gerechten niet te lang in de afdruipstand staan, de opstijgende damp maakt het gefrituurde product dan weer week. 9. Na het gebruik steeds de stekker uit het stopcontact trekken. REINIGING EN ONDERHOUD Na gebruik en vóór het reinigen de temperatuurregelaar op 0 zetten en de stekker uit het stopcontact trekken. Het apparaat volledig laten afkoelen. 1. Het apparaat mag in geen geval in water worden gedompeld of met water in aanraking komen. 2. Deksel er afnemen en frituurmand er uitnemen. 3. Laat het frituurvet iets afkoelen. Neem dan het vetreservoir uit het apparaat en giet het vet, voordat dit weer hard wordt, door een met keukenpapier bedekte zeef. U kunt het vet in de koelkast bewaren een meerdere malen gebruiken. 4. Veeg het apparaat van binnen en buiten met een vochtige doek met een beetje afwasmiddel af en wis met een vochtige doek met schoon water na. Gebruik geen scherpe of schurende poetsmiddelen. Let erop dat geen water de basis binnendringen kan. Droog het apparaat goed af. 50 5. De frituurmand, het vetreservoir alsmede het deksel kunnen in warm water met een mild afwasmiddel worden schoon gemaakt. Neem van tevoren het actieve-koolfilter uit het aparaat. Dit kan niet worden gewassen. 6. Voor ruimtebesparende opberging kan de handgreep van de frituurmand eraf worden genomen. 7. Als de filtrerende werking van het vetfilter aanmerkelijk minder wordt, moet het filter door een nieuw filter worden vervangen. Het filter is bij onze klantendienst verkrijgbaar. 8. Alle componenten grondig drogen. Dan het actieve-koolfilter en de afdekking weer in het deksel plaatsen, deksel, vetreservoir en frituurmand weer in het apparaat zetten. 9. Door een regelmatige reiniging wordt de levensduur van het apparaat aanzienlijk verlengd. 10. Bewaar het apparaat op een droge en tegen stof beschermde plaats. TABEL VAN DE FRITUURTIJDEN De in de navolgende tabel genoemde tijden zijn slechts richtwaarden. Ze kunnen afhankelijk van het te frituren product, de hoeveelheid en het volume veranderen. Bij diepgevroren levensmiddelen dient u de temperatuur met 10 °C hoger in te stellen dan in de tabel vermeld is. Gelieve ook rekening te houden met de instructies van de fabrikant op de verpakking van het diepvriesproduct. Ter bescherming van uw gezondheid raden wij aan om diepgevroren levensmiddelen eerst iets te ontdooien en dan bij max. 175 °C te frituren. Om het ontstaan van acrylamide te beperken, de olie voor het frituren principieel niet boven 175 °C verhitten. Vlees, gevogelte Te frituren product Te frituren product Temp. Min. ca. 170 °C 6 Braadworst Temp. Min. ca. 175 °C 3 Visfilet, gepaneerd Gehacktballen/Vleesballen 175 °C 3-4 Visfilet in bakdeeg 170 °C 7 160 °C 5-8 Karbonaden gepaneerd 170 °C 5-6 Vissticks Schnitzel, ongepaneerd 175 °C 2-3 Schol, met meel bestrooid 175 °C 8-10 Schnitzel, gepaneerd 170 °C 5 Karper, klein, met meel bestrooid, in 4 stukken 175 °C 8-10 Kordon bleu 160 °C 8-10 Lever, met meel bestrooid 170 °C 2-3 Forel, met meel bestrooid 170 °C 5 Kippelever, gepaneerd 170 °C 3 Forel, gepaneerd 170 °C 6 Kippepoten 170 °C 15 Haringfilet 170 °C 3 Kipschnitzel, gepaneerd 170 °C 2-3 Kwartel 175 °C 4 inktvisringen, met meel bestr. Bakhaantjes, gepaneerd in 4 stukken 170 °C 17 Vlees- en lever­kaas, dikke plakken 175 °C 2-3 Vis Garnalen Te frituren product Temp. Min. ca. 175 °C 1-2 Reuzengarnalen 175 °C 5 Visfilet, met meel bestr, 175 °C 4 51 Groente Te frituren product Te frituren product Wortels in dunne stiftjes Temp. 170 °C Min. ca. 4-6 Pprei in ringen 170 °C 2-3 Uienringen, met meel bestrooid 170 °C 3 Bonen 10 min. voorgegaard 170 °C 2 Champignons, gepaneerd 170 °C 160 °C Bloemkoolstronkjes, gepaneerd Koolrabi in dunne stiftjes 170 °C 3 Courgettes, gepaneerd, 1 cm dikke schijfjes 170 °C 3 Broccolistronkjes 5 min. voorgegaard 170 °C 2 Patates frites, diepgekoeld, max. 800 g 175 °C 4 2-3 4 Temp. 175 °C Min. ca. 4 Kroketten van kartoffeldeeg 175 °C 2-3 Kroketten, diepgekoeld 175 °C 6-8 Kruiden in uitbakdeeg 175 °C 1-2 Temp. 175 °C Min. ca. 3 Kwarkbolletjes, per kant 175 °C 1,5 Spritskoeken, per kant 175 °C 2 Camembert, gepaneerd 157 °C 2 Patates frites, vers, max. 1 kg: blancheren, vervolgens er uitnemen en wachten totdat de olie weer heet is, dan frituren Koekjes / Snacks Te frituren product Berlijnse bol, oliebollen, per kant RECEPTEN De volgende recepten zijn telkens voor 4 personen. Aardappelballetjes 700 g gekookte aardappelen, 70 g meel, 2 eieren, 2 EL fijngehakte peterselie, 2 TL bieslook, 100 g grof geraspte Emmentaler kaas, 2 TL pompoenpitten of zonnebloempitten, zout en peper De aardappelen door de aardappelpers drukken en met meel, ei, peterselie, bieslook, kaas, pompoenpitten, zonnebloempitten, peper en zout tot een deeg kneden. Balletjes vormen. De olie op 170 °C verhitten en de balletjes vervolgens 4-5 min. frituren, totdat ze knapperig zijn. Garnalenvlees-Balletjes 500 g garnalenvlees, 6 waterkastanjes (blik, of eetbare kastanjes), 100 g bacon (ontbijtspek), peper, 1 snufje suiker, 2 TL zetmeel, 1 eiwit, 1 teentje knoflook, 1 plakje toastbrood, 150 g broodkruimels 52 Garnalenvlees, kastanjes, spek, knoflook en toastbrood met een mes of de ESGE Zauberstab® fijnhakken. Peper, zout, 1 TL olie en eiwit er doorroeren, 30 min. op een koele plaats laten zwellen. Vervolgens kleine balletjes vormen, in broodkruimels rollen. De olie op 160 °C verhitten. De balletjes hierin portiegewijs al draaiende goudbruin frituren. Spekprei 2 prei, 100 g ontbijtspek in plakjes De prei in 5 cm lange stukken snijden. Met elk een plakje spek omwikkelen, met tandenstokers vaststeken en in heet frituurvet drijvend uitbakken. Wortelrösti 400 g geraspte worteltjes, 3 eieren, 4 EL meel, 2 EL kervel, gehakt, zout, peper, 1 snufje nootmuskaat, 1 snufje suiker De ingrediënten tot een stevige deeg verwerken en pittig op smaak brengen. Met een lepel stukjes afsteken en in heet vet drijvend uitbakken. Schnitzel à la Milanaise 4 varkensschnitzel, zout, peper, paprikapoeder, 2 eieren, 6 EL Parmezaanse kaas, 2 EL meel, een beetje melk, nootmuskaat De schnitzels met zout, peper en paprika kruiden. Van ei, meel, kaas, melk, zout, peper en nootmuskaat een uitbakdeeg vervaardigen. De olie/ het frituurvet op 190 °C verhitten. De schnitzels in het uitbakdeeg omdraaien en ca. 6 min. in het vet drijvend bakken. Kruiden in wijndeeg 3 eieren, 1/8 l witte wijn, 125 g meel, 1 snufje zout, 1 snufje suiker, 1 EL rum, 1 bosje gladde of kroese peterselie, 1 bosje salie-bladeren Eieren met wijn in een schaal kloppen totdat er schuim ontstaat, bijv. met de ESGE Zauberstab®. Meel, zout en suiker er doorroeren. Het deeg 30 min. laten opzwellen, vervolgens de rum er doorroeren. De olie in de friteuse op 170 °C verhitten. Ge-wassen, afgedroogde kruiden door het uitbak-deeg halen en drijvend 2-3 min. lang bakken. Op keukenpapier laten afdruipen. Fritto Misto 4 gambastaarten, geschild, 200 g inktvisringen, gekookt, 400 g vlees van jakobsschelpen, 8 keukenklare sardines, sap van 2 citroenen, enkele druppels worcestersaus, 1 kleine varkensfilet, 2 EL vruchtenazijn, 2 EL sojasaus, 2 EL honing, 1 TL tijm, 4 middelgrote wortels, 1 rode paprika, in blokjes, 1 courgette in schijfjes, 300 g meel, 2 eieren, 1/4 l groentenat, 1 snufje zout, 2 EL gehakte peterselie De gambastaarten, de inktvisringen, de jakobsschelpen en de sardinen in een schotel doen, met citroensap en worcestersaus bedruppelen en minstens 2 uur marineren. De varkensfilet in schijven snijden. De vrucht-enazijn met de sojasaus, de honing en de tijm vermengen, over de filets geven en eveneens 2 uur marineren. De wortels schillen en met de overige groente gereed zetten. Van meel, eieren en groentenat een glad deeg maken, met zout en peterselie kruiden. Alle ingrediënten door het deeg trekken en drijvend in het vet goudbruin bakken, er uit nemen en op keukenpapier laten afdruipen. Citroensnoekbaars 4 snoekbaarsfilets à 200 g, sap van 1 citroen, zout, peper, 100 g meel, 2 eieren, geklopt, 100 g broodkruimels, 1 EL geraspte schil van een onbehandelde citroen, 2 EL gehakte citroen-melisse, 2 citroen De snoekbaarsfilets onder stromend water afwassen en droogbedden. Met citroensap bedruipen. De filets zouten, peperen, in meel en ei draaien. De broodkruimels met de citroenschil en de citroenmelisse mengen en de snoekbaarsfilets hiermee paneren. De snoekbaarsfilets ca. 10 min. in vet drijvend uitbakken, er uitnemen en met citroenschijfjes garneren. Fruit in deegmantel 400 g vers fruit (bijv. ananas, gehalveerde abrikozen, bananen, peren of appels), 150 g tarwebloem, 50 g kokosvlokjes, 1 snufje zout, 2 EL suiker, 150 ml melk, 2 eieren Uit meel, kokosvlokjes, zout, suiker, melk en ei een glad deeg bereiden en dit ca. 30 min. laten staan. Fruit schillen, in hapklare stukjes verdelen. De olie op 180 °C verhitten. Fruit in het deeg dompelen en portiegewijs goudbruin frituren. Poedersuiker er overheen strooien en puur of met vanillesaus/-eis serveren. 53 Kwarkkegeltjes 100 g zachte boter, 150 g suiker, 1 pakje vanillesuiker, 4 eieren, 1 mespunt kaneel, 500 g magere kwark, 250 g meel Boter, suiker, vanillesuiker, eieren, kwark en meel tot een stevig deeg verwerken. De olie op 180 °C verhitten. Met een eetlepel nokken van het deeg afsteken en in de hete olie doen. Pas op: Niet te veel nokken in één keer er indoen, omdat het vet sterk schuimt. De nokken per kant ca. 1,5 min. bakken en met een schuimspaan uit het vet nemen. In kaneelsuiker omwentelen. Oliebollen 500 g meel, 1 pakje (7 g) droge gist, 100 g suiker, 125 ml melk, 100 g zachte boter, 2 eieren, 1 snufje zout, 1 pakje vanillesuiker, 1 EL rum, 200 g rozebotteljam Van meel, gist, suiker, lauwe melk, boter, eieren, zout, vanillesuiker en rum een deeg, bijv. in de UNOLD® Backmeister kneden en laten rijzen totdat het deeg dubbel zo groot is. Het deeg op een met meel bestrooide plank vingerdik uitrollen en met een glas op de helft van het deeg cirkels indrukken. Op iedere cirkel 1 TL confiture plaatsen, de tweede deegplaat er overheen leggen, om de jamdotjes heen deeg vast aandrukken, de cirkels geheel uitsteken, op een met meel bestrooide plank leggen, met een doek afgedekt 30 min. laten rijzen. Olie of botervet op 180 °C verhitten. Bij gebruik-making van botervet moet u dit in kleine dobbelsteentjes snijden en smelten. De oliebollen portiegewijs in het hete vet ca. 3 min. van alle kanten bakken, met de schuimspaan er uitnemen en er poedersuiker overheen strooien. Spritskoeken 1/4 l melk, 100 g boter, 2 EL suiker, 1 pakje vanillesuiker, 1 snufje zout, 150 g meel, 4 eieren De melk met vet, suiker, vanillesuiker en zout op het fornuis in een pan aan de kook brengen. Het meel toevoegen en de massa al roerende „afbranden“. Het deeg is goed wanneer het loskomt van de bodem van de pan. Het deeg iets laten afkoelen. De eieren achtereenvolgens onder het deeg roeren. Het deeg in een spuitzak met groot mondstuk vullen. Gelijkmatige cirkels op bakpapier spuiten. Olie of botervet op 180 °C verhitten. Bij gebruikmaking van botervet moet u dit in kleine dobbelsteentjes snijden en smelten. Sprits-koeken met de schuimspaan in het hete vet laten glijden en 2 min. van iedere kant frituren. VERHELPEN VAN PROBLEMEN Mocht u desondanks eens een probleem bij het gebruiken van uw friteuse ondervinden, controleer dan a.u.b. eerst of het apparaat correct op de stroomverzorging aangesloten is resp. of het apparaat door de oververhittingsbeveiliging automatisch uitgeschakeld werd. Vervolgens controleert u aan de hand van de tabel welke oorzaak uw probleem zou kunnen hebben. 54 Probleem Oorzaak Oplossing Sterke geurontwikkeling Olie of vet zijn verbruikt. Olie of frituurvet vervangen Walmfilter verontreinigd. Walmfilter reinigen Frituurolie of -vet niet hittebestendig Geen vet- of oliemengsels gebruiken, alleen hoog­waardig, hittebesten­dig frituurvet gebruiken Er ontwijkt damp onder het deksel Opmerking: een zekere hoeveelheid damp moet om veiligheidstechnische reden kunnen ontwijken, opdat in de friteuse geen overdruk ontstaat Het deksel is niet correct gesloten. Deksel correct aanbrengen. Vet loopt over Bij het opvullen van het vet werd de grens „MAX“ overschreden. Controleer de vet­hoeveelheid! Het te frituren product was niet droog. Het te frituren product voor het frituren met keukenpapier zorgvuldig droogbedden. Frituurmand te snel ingedaald De frituurmand voorzichtig en lang­ zaam laten zakken De vulhoeveelheid werd overschreden. Reduceer de vulhoeveelheid. De temperatuur is te laag. Zet de thermostaat op de juiste temperatuur. De frituurmand is te vol Reduceer de vulhoeveelheid. Het vet is ondanks correcte instelling niet heet genoeg. Thermostaat defect, richt u zich tot onze klantenservice. Het frituurvet is verbruikt en bevat te veel water. Vet vervangen. Niet voldoende vet in het reservoir. Raadpleeg het hoofdstuk Bedie­ ning, punt 1-3, voor het opvullen van het frituurvet. Het te frituren product wordt niet knapperig. Het vet wordt niet heet. 55 Probleem Oorzaak Oplossing Frituurreservoir en bedienings- en verwarmingselement zijn niet correct aangebracht. De componenten zorgvuldig opnieuw aanbrengen. GARANTIEVOORWAARDEN Wij geven op onze apparaten een garantietermijn van 24 maanden (12 maanden bij commerciële gebruik), gerekend vanaf de dag van aanschaf. Deze garantie geldt voor schade, die bij correct gebruik aantoonbaar is veroorzaakt door een fout in de productie. Binnen de garantietermijn verhelpen wij materiaal- en productiefouten door herstelling of vervanging naar onze keuze. Onze garantie is slechts geldig voor in Duitsland en Oostenrijk verkopte apparaten. In andere landen a.u.b. de importeur aanspreken. Apparaaten, waarvoor garantie in aanspraak wordt genomen, moeten ons samen met een kopie van de machineel gegenereerde kassabon waaruit de koopdatum duidelijk wordt, alsmede een beschrijving van de fout goed verpakt aan onze klantenservice worden toegezonden, porto betaald. Als er sprake van garantie is, worden de verzendingskosten in Duitsland en Oostenrijk aan de klant vergoed. De garantie dekt geen schade veroorzaakt door slijtage, onbehoorlijk gebruik/foutieve handelingen en niet-naleving van de onderhouds- en reinigingsaanwijzingen. Het recht op garantie vervalt, wanneer reparaties of manipulaties aan het apparaat door derden worden doorgevoerd. Eventuele rechten van de eindgebruiker t.o.v. de verkoper of distributeur worden door deze garantie niet aangetast. VERWIJDEREN VAN AFVAL / MILIEUBESCHERMING Onze apparaten zijn geproduceerd met een hoge qualiteit voor een lange gebruik. Regelmatige onderhoud en vakkundig reparaties door onze klantenservice verlengt de gebruiksduur. Wanneer het apparat defekt is en kan niet meer gerepareerd worden, let op de volgende instructies. Dit product mag niet samen met het normale huishoudelijke afval worden afgevoerd. U dient dit product bij een voor het recycleren van elektrische of elektronische apparaten aangewezen verzamelplaats in te leveren. Door het separaat inzamelen en recycleren van afvalproducten helpt u mee bij het zuinig omgaan met de natuurlijke hulpbronnen en zorgt u ervoor dat het product op een gezondheids- en milieuvriendelijke manier afgevoerd wordt. De recepten in deze gebruiksaanwijzing zijn door de auteurs en door UNOLD AG zorgvuldig ontwikkeld en getest. Een garantie kan er echter niet worden aanvaard. De auteurs en/of UNOLD AG en haar gemachtigden kunnen in geen geval aansprakelijk worden gesteld voor letsel, materiële schade en financiële schade. 56
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84
  • Page 85 85
  • Page 86 86
  • Page 87 87
  • Page 88 88
  • Page 89 89
  • Page 90 90
  • Page 91 91
  • Page 92 92
  • Page 93 93
  • Page 94 94
  • Page 95 95
  • Page 96 96
  • Page 97 97
  • Page 98 98
  • Page 99 99
  • Page 100 100
  • Page 101 101
  • Page 102 102
  • Page 103 103
  • Page 104 104

Unold 58615 Handleiding

Categorie
Frituurpannen
Type
Handleiding