Kompernass BIFINETT KH 2000 FRITEUSE A PAROIS FROIDES de handleiding

Type
de handleiding
W
KOMPERNASS GMBH · BURGSTRASSE 21 · D-44867 BOCHUM
www.kompernass.com
ID-Nr.: KH2000-04/05-V3
KH2000_Fritteuse_W 27.11.2006 13:26 Uhr Seite 1
D Kaltzonen-Fritteuse KH 2000
Bedienungsanleitung
Friteuse à parois froides KH 2000
Mode d'emploi
Koudezone friteuse KH 2000
Handleiding
KH2000_Fritteuse_W 27.11.2006 13:26 Uhr Seite 2
- 12 -
D
KH2000
Temperatur Art des Frittierguts Höchstmenge pro
Frittiervorgang (Stck.)
Frittierzeit (Minuten)
Frisch Tiefgekühlt Frisch Tiefgekühlt
160 °C Selbstgemachte
Pommes frites
(Erster Frittierdurchgang)
Frischer Fisch
700 g
500 g
---
---
10-12
5-7
---
---
170 °C Chicken Wings
Käsekroketten
Kleine Reibekuchen
Frittiertes Gemüse
(Pilze, Blumenkohl)
Selbstgemachte
Pommes frites (zweiter
Frittierdurchgang)
Pommes frites
tiefgekühlt
4-6
5
---
10-12
700 g
---
4-5
4
4
---
---
550 g
12-15
4-5
---
2-3
3-4
---
15-20
6-7
3-4
---
---
7-9
180 °C
Frühlingsrollen
Chicken Nuggets
Minisnacks
Hackbällchen (klein)
Fischstäbchen
Muscheln
Panierte Tintenfischringe
Fischstücke in Backteig
Garnelen
Apfelringe
3
10-12
10-12
8-10
8-10
15-20
10-12
10-12
10-12
5
2
10
10
---
8
15
10
10
10
---
6-7
3-4
3-4
3-4
3-4
3-4
3-4
3-4
3-4
3-4
10-12
4-5
4-5
4-5
4-5
3-4
4-5
4-5
4-5
---
190 °C Kartoffelchips
Auberginenscheiben
Kartoffelkroketten
Fleisch-/Fischkroketten
Donuts
Backcamembert (paniert)
Cordon bleu
Wiener Schnitzel
700 g
700 g
5
5
4-5
2-4
2
2
550 g
---
4
4
---
---
---
---
3-4
3-4
4-5
4-5
5-6
2-3
4-5
3-4
5-6
---
6-7
6-7
---
---
---
---
KH2000_Fritteuse_W 27.11.2006 13:27 Uhr Seite 12
- 22 -
F
KH2000
Température Type de friture Quantité maximum par
cuisson (unités)
Durée de friture (minutes)
Frais Congelé Frais Congelé
160 ° C Frites
faites maison
(première cuisson)
Poisson frais
700 g
500 g
---
---
10-12
5-7
---
---
170 ° C Ailes de poulet
Croquettes de fromage
Petites crêpes de pommes de
terre râpées
Légumes frits
(champignons, chou-fleur)
Frites
maison (deuxième cuisson)
Frites
congelées
4-6
5
---
10-12
700 g
---
4-5
4
4
---
---
550 g
12-15
4-5
---
2-3
3-4
---
15-20
6-7
3-4
---
---
7-9
180 ° C
Rouleaux de printemps
Nuggets de poulet
Minisnacks
Petites boulettes de viande hachée
Bâtonnets de poisson
Moules
Anneaux de calmar frits
Beignets de poisson
Crevettes
Rondelles de pommes
3
10-12
10-12
8-10
8-10
15-20
10-12
10-12
10-12
5
2
10
10
---
8
15
10
10
10
---
6-7
3-4
3-4
3-4
3-4
3-4
3-4
3-4
3-4
3-4
10-12
4-5
4-5
4-5
4-5
3-4
4-5
4-5
4-5
---
190 ° C Chips de pommes de terre
Aubergines en tranches
Pommes noisettes
Croquettes de viande/poisson
Beignets
Camembert frit (pané)
Cordon bleu
Escalopes viennoises
700 g
700 g
5
5
4-5
2-4
2
2
550 g
---
4
4
---
---
---
---
3-4
3-4
4-5
4-5
5-6
2-3
4-5
3-4
5-6
---
6-7
6-7
---
---
---
---
KH2000_Fritteuse_W 27.11.2006 13:27 Uhr Seite 22
- 23 -
Koudezone friteuse KH 2000 Bladzijde
Veiligheidsvoorschriften 24
Gebruik in overeenstemming met bestemming 25
Technische gegevens 25
Apparaatbeschrijving 25
Vóór het eerste gebruik 25
Acrylamidearme bereiding 25
Frituren 26
Voorbereidingen 26
Levensmiddelen frituren 26
Vast frituurvet 27
Na het frituren 27
Frituurvet verversen 28
Schoonmaken 28
Tips 29
Zelf patates frites maken 29
Diepvriesproducten 29
Ongewenste bijsmaken verwijderen 30
Gezond eten 30
Oververhittingsbeveiliging 30
Milieurichtlijnen 31
Garantie & service 31
Tabel Frituurtijden 31
KH2000
Lees de gebruiksaanwijzing vóór het eerste gebruik aandachtig door en bewaar deze
om in de toekomst na te slaan. Als u het apparaat van de hand doet, geef dan ook
de handleiding mee.
KH2000_Fritteuse_W 27.11.2006 13:27 Uhr Seite 23
- 24 -
Koudezone friteuse KH 2000
Veiligheidsvoorschriften
Gevaar voor elektrische schok!
Sluit het apparaat aan op een stop-
contact met een netspanning van
220-240 V ~ 50 Hz.
Gebruik het apparaat niet als het
netsnoer of de stekker beschadigd is.
Laat beschadigde netsnoeren of net-
stekkers door een vakman vervangen
om gevaar te vermijden.
Let erop dat het netsnoer tijdens het
gebruik nooit nat of vochtig wordt.
Dompel het bedienings-/verwarmings-
element en de behuizing met het
netsnoer nooit onder in water en reinig
deze delen ook niet met stromend
water.
Brandgevaar!
Gebruik het apparaat niet in de buurt
van hete oppervlakken.
Delen van het apparaat kunnen tijdens
het gebruik heet worden. Raak deze
niet aan om brandwonden te vermijden.
Laat het apparaat zolang het in bedrijf
is nooit onbeheerd achter.
Oud resp. vervuild vet en oude of ver-
vuilde olie kunnen bij oververhitting
vanzelf ontbranden. Ververs olie of
vet op tijd. In het geval van brand de
netstekker uit het stopcontact nemen
en brandend vet of olie afsluiten van
lucht met een deksel.
Gebruik nooit water om te blussen!
Verwondingsgevaar!
Houd kinderen uit de buurt van net-
snoer en apparaat. Kinderen onder-
schatten vaak de gevaren van
elektrische apparaten.
Zorg voor een veilige opstelling van
het apparaat.
In het geval dat het apparaat gevallen
of beschadigd is, mag u het niet meer
in gebruik nemen.
Laat het apparaat door deskundig
personeel nakijken en eventueel
repareren.
Tijdens het frituren komt hete damp
vrij, met name als u de deksel opent.
Neem een zekere afstand tot damp
in acht.
Controleer of alle onderdelen volledig
droog zijn voordat u olie of vloeibaar
vet in de friteuse giet. Hete olie en
heet vet kunnen anders wegspatten.
Droog alle levensmiddelen zorgvuldig
af, voordat u die in de friteuse legt.
Hete olie en heet vet kunnen anders
wegspatten.
Ga vooral voorzichtig om met diep-
gevroren levensmiddelen. Verwijder
alle stukken ijs. Hoe meer ijs zich nog
op de levensmiddelen bevindt, des te
harder spat de hete olie of het hete
vet.
Waarschuwing voor beschadigingen
aan het apparaat!
Dompel het bedienings-/verwarmings-
element, de netstekker of de behuizing
nooit onder in water en reinig deze
delen ook niet met stromend water.
KH2000
KH2000_Fritteuse_W 27.11.2006 13:27 Uhr Seite 24
- 25 -
Schakel het apparaat nooit in als er
zich geen olie of vloeibaar vet in
bevindt.
Vul het apparaat nooit met meer vet
dan tot de markering MAX en nooit
met minder vet dan tot de markering
MIN in het roestvrijstalen reservoir .
Controleer steeds als u de friteuse in-
schakelt of er zich genoeg vet of olie
in bevindt.
De friteuse is uitsluitend geschikt voor
het frituren van levensmiddelen. Zij is
niet ontwikkeld voor het koken van
vloeistoffen.
Gebruik in overeenstemming met
bestemming
De friteuse is ontwikkeld voor het frituren
van levensmiddelen voor privé-gebruik.
Zij is niet bedoeld voor bedrijfsmatig of
industrieel gebruik.
Technische gegevens
Netspanning: 220-240V ~ 50Hz
Nominaal vermogen: 1830 - 2180 W
Capaciteit
Olie: ca. 3 liter
Vast vet: ca. 2,5 kg
Apparaatbeschrijving
Kijkvenster
Frituurmand
Vergrendelingsknop handgreep
Handgreep
Afneembaar bedienings-/
verwarmingselement
Indicatielampje
Traploze temperatuurregelaar
met in-/uitschakelaar
Ontgrendelknop deksel
Netsnoervak
Roestvrijstalen reservoir
Vast metaalfilter
Apparaatdeksel
Reset-toets
Vóór het eerste gebruik
Maak, voordat u de friteuse voor de eerste
keer gebruikt, de afzonderlijke onderde-
len goed schoon en droog ze zorgvuldig
af (zie het hoofdstuk „Schoonmaken“).
Acrylamidearme bereiding
Acrylamide is een mogelijk kankerver-
wekkende stof, die bij het frituren van
zetmeelhoudende levensmiddelen (bij
temperaturen hoger dan 180°C) wordt
gevormd door een reactie met amino-
zuren.
Frituur daarom zetmeelhoudende levens-
middelen, zoals patates frites, indien
mogelijk bij een temperatuur die niet
hoger is dan 170˚C. Het gefrituurde voedsel
dient slechts goudgeel te worden in plaats
van donker of bruin. Alleen op die manier
wordt het voedsel acrylamidearm bereid.
KH2000
KH2000_Fritteuse_W 27.11.2006 13:27 Uhr Seite 25
- 26 -
Frituren
Voor gebruik in deze friteuse bevelen
we frituurolie of vloeibaar frituurvet
aan. U kunt ook vast frituurvet gebruiken.
Lees in dat geval eerst het hoofdstuk
„Vast frituurvet“.
Voorbereidingen
1. Zet de friteuse op een horizontaal,
vlak en stevig oppervlak.
Controleer, als u de friteuse onder
de afzuigkap op de kookplaat wilt
zetten, eerst of de kookplaat is uit-
geschakeld.
2. Trek het netsnoer helemaal uit het
netsnoervak .
3. Open de deksel van de friteuse ,
door de ontgrendelknop van de
deksel in te drukken. De deksel
springt open.
4. Trek de handgreep omhoog tot hij
hoorbaar vast klikt. Neem de frituur-
mand uit de friteuse.
5. Vul de droge en lege friteuse tot de
markering MAX in het roestvrijstalen
reservoir met olie, vloeibaar of ge-
smolten vet (ca. 3 l olie of ca. 2,5 kg
vast vet).
Opmerking: vul het apparaat nooit
met meer vet dan tot de markering
MAX en nooit met minder vet dan
tot de markering MIN in het roest-
vrijstalen reservoir .
Meng nooit verschillende soorten
vet en olie!
6. Steek de netstekker in het stopcontact.
Het netsnoer mag niet in aanraking
komen met hete onderdelen van de
friteuse.
Gebruik uitsluitend olie of vet waar-
van nadrukkelijk wordt aangegeven
dat het niet schuimt en geschikt is
voor frituren. Deze informatie staat
op de verpakking of het etiket.
7. Plaats de frituurmand weer in de
friteuse.
8. Sluit de deksel van de friteuse .
Levensmiddelen frituren
1. Schuif de temperatuurregelaar op
de gewenste temperatuur. Het hele
indicatielampje gaat branden. De
olie of het vet wordt binnen vijftien
minuten op de gewenste temperatuur
gebracht. Als de ingestelde temperatuur
is bereikt, dooft het indicatielampje
met uitzondering van een deel aan
de linkerkant dat aangeeft dat de fri-
teuse klaar is voor gebruik.
Opmerking: De juiste temperatuur
voor het frituren staat op de ver-
pakking van de te frituren levens-
middelen of in tabel in deze hand-
leiding
2. Trek de handgreep omhoog tot hij
hoorbaar vast klikt.
3. Open de deksel van de friteuse ,
door de ontgrendelknop van de deksel
in te drukken.
4. Neem de frituurmand uit de friteuse
en leg het te frituren voedsel in de
mand.
KH2000
KH2000_Fritteuse_W 27.11.2006 13:27 Uhr Seite 26
- 27 -
5. Zet de frituurmand voorzichtig terug
in de friteuse.
6. Sluit de deksel . Die moet hoorbaar
vastklikken.
7. Schuif de vergrendelingsknop op de
handgreep naar achteren. Nu kan
de handgreep omlaag worden ge-
drukt. Tegelijkertijd zakt ook de frituur-
mand in de hete olie of het hete
vet.
Door het kijkvenster in de deksel
van de friteuse kunt u het frituren
controleren.
Vast frituurvet
Neem, om te voorkomen dat het vet
gaat spatten en de friteuse te heet
wordt, de volgende voorzorgsmaat-
regelen:
Als u vers vet gebruikt, smelt u de
brokken vet eerst langzaam op een
matig vuur in een gewone pan. Giet
het gesmolten vet voorzichtig in de
friteuse. Steek pas daarna de stekker
in het stopcontact en schakel de
friteuse in.
Berg de friteuse na gebruik als het vet
weer is gestold, op bij kamertempera-
tuur.
Als het vet te koud wordt, kan het bij
opnieuw smelten gaan spatten! Om dat
te voorkomen kunt u met een houten
of plastic staaf een paar gaten in het ge-
stolde vet prikken. Let op dat u daarbij
het verwarmingselement niet beschadigt.
Zet de temperatuurregelaar op
150˚C om het vet te smelten.
Het indicatielampje gaat branden.
Wacht tot alle vet is gesmolten. Stel
dan pas de gewenste frituurtempera-
tuur in.
Na het frituren
Als het voedsel is gefrituurd, trekt u
de handgreep omhoog tot de ver-
grendelingsknop op de handgreep
op zijn plaats klikt.
Laat de frituurmand in deze stand
om af te druipen.
Schuif de temperatuurregelaar
naar links tot de aanslag („OFF“).
De friteuse is nu uitgeschakeld. Trek
de netstekker uit het stopcontact.
Als alle vet of olie van het voedsel is
gedropen, opent u de deksel door
de ontgrendelknop van de deksel
in te drukken.
Til de frituurmand voorzichtig uit
de friteuse. Zo nodig kunt u overtollig
vet of overtollige olie boven de friteuse
afschudden.
Leeg de frituurmand op een schaal of
in een vergiet (op vochtabsorberend
keukenpapier!)
Als u de friteuse niet regelmatig gebruikt,
wordt aanbevolen de olie of het vloeibare
vet na het afkoelen in goed gesloten
flessen op te slaan, bij voorkeur in de
koelkast of op een andere koele plaats.
Vul de flessen door een fijne zeef om
voedselresten uit de olie of het vet op
te vangen.
KH2000
KH2000_Fritteuse_W 27.11.2006 13:27 Uhr Seite 27
- 28 -
Frituurvet verversen
Ververs olie pas als die volledig is afge-
koeld. Vast vet moet nog net vloeibaar
zijn, zodat het nog gegoten kan wor-
den.
Open de deksel van de friteuse.
Neem de frituurmand uit de friteu-
se.
Neem het bedienings-/verwarmings-
element uit de friteuse. Leg het be-
dienings-/verwarmingselement
weg op een schone, droge plaats.
Neem het roestvrijstalen reservoir
met de olie of het vet voorzichtig uit
de friteuse.
Giet de olie of het vet in passend ver-
pakkingsmateriaal, bijvoorbeeld
flessen.
Opmerking: Oud vet en oude olie
horen niet bij het huisvuil of op de com-
posthoop. Vraag inlichtingen bij de ge-
meentereiniging over inzamelpunten.
Maak alle onderdelen van de friteuse
grondig schoon op de manier die
wordt beschreven in het hoofdstuk
„Schoonmaken“.
Vul de friteuse met nieuwe olie of
nieuw vet op de manier die wordt be-
schreven in het hoofdstuk „Frituren“.
Schoonmaken
Gevaar!
Trek voordat u begint met schoonmaken
de stekker uit het stopcontact.
Laat de friteuse afkoelen.
Neem de friteuse uit elkaar om de on-
derdelen gemakkelijker te kunnen
schoonmaken:
1. Open de deksel en trek die er om-
hoog uit.
2. Trek de handgreep omhoog tot hij
hoorbaar vast klikt. Neem de frituur-
mand uit de friteuse.
3. Trek het bedienings-/verwarmingsele-
ment omhoog uit de geleidesleuf.
Leg het bedienings-/verwarmingsele-
ment op een schone, droge plaats
weg.
4. Neem het roestvrijstalen reservoir
uit de friteuse en verwijder het vet of
de olie.
Dompel het bedieningselement, het
netsnoer of de behuizing nooit on-
der in water, maak ze nooit met stro-
mend water schoon! Maak deze on-
derdelen zo nodig schoon met een
vochtige doek.
U kunt de deksel , de frituurmand
en het roestvrijstalen reservoir
schoonmaken in de vaatwasmachine.
Ze zijn vaatwasmachinebestendig.
Maak de behuizing schoon met een
vochtige doek. Breng zo nodig een
weinig zacht afwasmiddel aan op de
doek.
KH2000
KH2000_Fritteuse_W 27.11.2006 13:27 Uhr Seite 28
- 29 -
Gebruik voor het schoonmaken van de
onderdelen geen bijtende of schurende
schoonmaakmiddelen of -materialen
zoals een schuurmiddel of staalwol.
Zet de friteuse in omgekeerde volgorde
weer in elkaar.
Rol het netsnoer op en leg het samen
met de stekker in het netsnoervak .
Til de friteuse op aan de uitsparingen
in de zijkanten.
Sla de friteuse met gesloten deksel
op. Op die manier blijft het binnenste
van de friteuse schoon en stofvrij.
Tips
Zelf patates frites maken
Aardappels die voor patates frites
bestemd zijn, dienen onbeschadigd
te zijn en mogen nog niet uitlopen.
Gebruik voor het frituren „niet-krui-
mige" aardappelen of „vastkokers".
Verdeel de aardappels na het schillen
afhankelijk van de gewenste berei-
ding in stukken (in repen of schijfjes).
Leg de aardappels ongeveer een uur
in water. Daardoor lost een deel van
de suiker, een van de stoffen waaruit
acrylamide wordt gevormd, op.
Laat de aardappels zorgvuldig drogen.
Frituur zelfgemaakte patates frites
altijd in twee keer:
eerst 10-12 minuten bij 160°C, dan
nog 3-4 minuten bij 170°C, afhankelijk
van de gewenste bruiningsgraad.
Patates frites uit de diepvriezer is
voorgekookt en hoeft daarom maar
één keer te worden gefrituurd. Volg
de aanwijzingen op de verpakking.
Diepvriesproducten
Diepvriesproducten (-16 tot -18 °C) koelen
de olie of het vet aanzienlijk af, schroeien
daardoor niet snel genoeg dicht en nemen
om die reden mogelijkerwijs te veel olie
of vet op. Ga als volgt te werk om dat
te vermijden:
Frituur geen grote hoeveelheden in
één keer (zie de tabel).
Verhit de olie minstens 15 minuten
voordat u het product in de friteuse
doet.
Zet de temperatuurregelaar op de
stand die in deze handleiding of op
de verpakking van het product wordt
aangegeven.
Laat het diepvriesproduct bij voorkeur
voor het frituren bij kamertemperatuur
ontdooien. Verwijder zo veel ijs en
water als maar mogelijk is, voordat
u het product in de friteuse doet.
Attentie! Sluit altijd de deksel
voordat u de frituurmand in het
hete vet laat zakken.
Doe het product langzaam en voor-
zichtig in de friteuse, omdat diep-
vriesproducten ervoor zorgen dat
de hete olie of het hete vet abrupt
en heftig kan gaan bruisen.
KH2000
KH2000_Fritteuse_W 27.11.2006 13:27 Uhr Seite 29
- 30 -
Ongewenste bijsmaken verwijderen
Sommige levensmiddelen, in het bijzonder
vis, verliezen bij het frituren vocht. Dit
vocht blijft achter in de frituurolie of het
frituurvet en kan dan van invloed zijn op
de geur en de smaak van later in dezelfde
olie of hetzelfde vet bereid voedsel.
Ga als volgt te werk om de olie of het
vet weer smaakloos en neutraal te maken:
Verhit het vet of de olie tot 160°C en
doe dan twee dunne boterhammen
of een paar kleine takjes peterselie
in de friteuse. Wacht tot het vet of
de olie niet meer bruist en neem dan
het brood of de peterselie met een
schuimspaan uit de friteuse. De olie
of het vet heeft nu weer een neutrale
smaak.
Let op: Sluit altijd de deksel, voordat
u de frituurmand met de peterselie
of het brood in de hete olie of het
hete vet laat zakken. Wegspattend
vet kan brandwonden veroorzaken.
Gezond eten
Voedingsdeskundigen raden het gebruik
van plantaardige oliën en vetten aan,
die onverzadigde vetzuren (bijv. linol-
zuren) bevatten. Deze oliën en vetten
verliezen hun positieve eigenschappen
echter sneller dan andere soorten en
moeten daarom vaker worden ververst.
Houd u zich aan de volgende vuistregels:
Ververs olie of vet regelmatig. Als u
met de friteuse hoofdzakelijk patates
frites bereidt en de olie of het vet iede-
re keer na gebruik zeeft, kunt u de
olie of het vet 10 tot 12 keer
gebruiken.
Gebruik de olie of het vet echter niet
langer dan zes maanden. Neem ook
steeds de aanwijzingen op de
verpakking in acht.
Over het algemeen kunt u olie of vet
minder lang gebruiken als u voorna-
melijk proteïnehoudende levensmidde-
len zoals vlees en vis frituurt.
Meng geen verse olie met gebruikte
olie.
Ververs de olie of het vet als het bij
het verhitten begint te schuimen, een
scherpe smaak of geur ontwikkelt of
als de olie of het vet donker en/of
stroopachtig wordt.
Oververhittingsbeveiliging
Bij oververhitting schakelt de oververhit-
tingsbeveiliging de friteuse uit. Het indi-
catielampje brandt dan alleen nog
aan de linkerkant.
Dit kan gebeuren als er geen of niet
genoeg olie of vet in de friteuse is, of
als vast frituurvet in de friteuse wordt
gesmolten.
Bij vast frituurvet kan het verwarmings-
element de opgewekte hitte niet snel
genoeg afgeven.
Ga als volgt te werk als de oververhit-
tingsbeveiliging de friteuse heeft uit-
geschakeld:
KH2000
KH2000_Fritteuse_W 27.11.2006 13:27 Uhr Seite 30
- 31 -
Laat de olie of het vet afkoelen.
Druk met een klein puntig voorwerp
voorzichtig op de Reset-toets op de
achterkant van het bedieningsele-
ment. De friteuse kan weer worden
gebruikt.
Milieurichtlijnen
Deponeer het apparaat in geen
geval bij het normale huisvuil.
Neem de momenteel geldende voor-
schriften in acht. Neem in geval van
twijfel contact op met de gemeente-
lijke reinigingsdienst.
Voer alle verpakkingsmateriaal op
een milieuvriendelijke manier af.
Garantie & service
De garantiebepalingen en het service-
adres vindt u in het garantiebewijs.
KOMPERNASS GMBH
BURGSTRASSE 21
D-44867 BOCHUM
www.kompernass.com
Tabel Frituurtijden
De tabel geeft aan welke hoeveelheden
u van een product in één keer kunt be-
reiden en welke temperatuur daarvoor
nodig is. Volg, als de aanwijzingen op
de verpakking van een product hiervan
afwijken, de aanwijzingen op de verpak-
king.
Met het oog op de vorming van acryl-
amide raden we u aan niet te frituren
bij temperaturen hoger dan 170˚C.
KH2000
KH2000_Fritteuse_W 27.11.2006 13:27 Uhr Seite 31
- 32 -
KH2000
Temperatuur Soort product Maximale hoeveelheid per
keer frituren (aant.)
Frituurtijd (minuten)
Vers Diepvries Vers Diepvries
160 °C Zelfgemaakte
patates frites
(eerste keer frituren)
Verse vis
700 g
500 g
---
---
10-12
5-7
---
---
170 °C Kipvleugels
Kaaskroketten
Aardappelpannenkoekjes
Gefrituurde groenten
(Paddestoelen, bloemkool)
Zelfgemaakte
patates frites
(tweede keer frituren)
Patates frites uit diepvries
4-6
5
---
10-12
700 g
---
4-5
4
4
---
---
550 g
12-15
4-5
---
2-3
3-4
---
15-20
6-7
3-4
---
---
7-9
180 °C
Loempia's
Kipnuggets
Minisnacks
Gehaktballen (klein)
Vissticks
Mosselen
Gepaneerde inktvisringen
Vismoten in deeg
Garnalen
Appelflappen
3
10-12
10-12
8-10
8-10
15-20
10-12
10-12
10-12
5
2
10
10
---
8
15
10
10
10
---
6-7
3-4
3-4
3-4
3-4
3-4
3-4
3-4
3-4
3-4
10-12
4-5
4-5
4-5
4-5
3-4
4-5
4-5
4-5
---
190 °C Aardappelchips
Aubergineschijven
Aardappelkroketten
Vlees-/viskroketten
Donuts
Bakcamembert (gepaneerd)
Cordon bleu
Wiener Schnitzel
700 g
700 g
5
5
4-5
2-4
2
2
550 g
---
4
4
---
---
---
---
3-4
3-4
4-5
4-5
5-6
2-3
4-5
3-4
5-6
---
6-7
6-7
---
---
---
---
KH2000_Fritteuse_W 27.11.2006 13:27 Uhr Seite 32

Documenttranscriptie

KH2000_Fritteuse_W 27.11.2006 13:26 Uhr Seite 1 W KOMPERNASS GMBH · BURGSTRASSE 21 · D-44867 BOCHUM www.kompernass.com ID-Nr.: KH2000-04/05-V3 KH2000_Fritteuse_W 27.11.2006 13:26 Uhr Seite 2 D Kaltzonen-Fritteuse KH 2000 Bedienungsanleitung  Friteuse à parois froides KH 2000 Mode d'emploi  Koudezone friteuse KH 2000 Handleiding KH2000_Fritteuse_W 27.11.2006 13:27 Uhr Seite 12 KH2000 Temperatur 160 °C Art des Frittierguts Höchstmenge pro Frittiervorgang (Stck.) Frittierzeit (Minuten) Frisch Tiefgekühlt Frisch Tiefgekühlt (Erster Frittierdurchgang) 700 g --- 10-12 --- Frischer Fisch 500 g --- 5-7 --- Chicken Wings 4-6 4-5 12-15 15-20 Käsekroketten 5 4 4-5 6-7 Kleine Reibekuchen --- 4 --- 3-4 Frittiertes Gemüse 10-12 --- 2-3 --- 700 g --- 3-4 --- tiefgekühlt --- 550 g --- 7-9 Frühlingsrollen 3 2 6-7 10-12 Chicken Nuggets 10-12 10 3-4 4-5 Minisnacks 10-12 10 3-4 4-5 Hackbällchen (klein) 8-10 --- 3-4 4-5 Fischstäbchen 8-10 8 3-4 4-5 Muscheln 15-20 15 3-4 3-4 Panierte Tintenfischringe 10-12 10 3-4 4-5 Fischstücke in Backteig 10-12 10 3-4 4-5 Garnelen 10-12 10 3-4 4-5 Apfelringe 5 --- 3-4 --- Kartoffelchips 700 g 550 g 3-4 5-6 Auberginenscheiben 700 g --- 3-4 --- Kartoffelkroketten 5 4 4-5 6-7 Fleisch-/Fischkroketten 5 4 4-5 6-7 Donuts 4-5 --- 5-6 --- Backcamembert (paniert) 2-4 --- 2-3 --- Cordon bleu 2 --- 4-5 --- Wiener Schnitzel 2 --- 3-4 --- Selbstgemachte Pommes frites 170 °C (Pilze, Blumenkohl) Selbstgemachte Pommes frites (zweiter Frittierdurchgang) Pommes frites 180 °C 190 °C D - 12 - KH2000_Fritteuse_W 27.11.2006 13:27 Uhr Seite 22 KH2000 Température Type de friture 160 ° C Quantité maximum par cuisson (unités) Durée de friture (minutes) Frais Congelé Frais Congelé (première cuisson) 700 g --- 10-12 --- Poisson frais 500 g --- 5-7 --- Ailes de poulet 4-6 4-5 12-15 15-20 Croquettes de fromage 5 4 4-5 6-7 Petites crêpes de pommes de --- 4 --- 3-4 terre râpées 10-12 --- 2-3 --- 700 g --- 3-4 --- congelées --- 550 g --- 7-9 Rouleaux de printemps 3 2 6-7 10-12 Nuggets de poulet 10-12 10 3-4 4-5 Minisnacks 10-12 10 3-4 4-5 Petites boulettes de viande hachée 8-10 --- 3-4 4-5 Bâtonnets de poisson 8-10 8 3-4 4-5 Moules 15-20 15 3-4 3-4 Anneaux de calmar frits 10-12 10 3-4 4-5 Beignets de poisson 10-12 10 3-4 4-5 Crevettes 10-12 10 3-4 4-5 Rondelles de pommes 5 --- 3-4 --- Chips de pommes de terre 700 g 550 g 3-4 5-6 Aubergines en tranches 700 g --- 3-4 --- Pommes noisettes 5 4 4-5 6-7 Croquettes de viande/poisson 5 4 4-5 6-7 Beignets 4-5 --- 5-6 --- Camembert frit (pané) 2-4 --- 2-3 --- Cordon bleu 2 --- 4-5 --- Escalopes viennoises 2 --- 3-4 --- Frites faites maison 170 ° C Légumes frits (champignons, chou-fleur) Frites maison (deuxième cuisson) Frites 180 ° C 190 ° C F - 22 - KH2000_Fritteuse_W 27.11.2006 13:27 Uhr Seite 23 KH2000 Koudezone friteuse KH 2000 Bladzijde Veiligheidsvoorschriften 24 Gebruik in overeenstemming met bestemming 25 Technische gegevens 25 Apparaatbeschrijving 25 Vóór het eerste gebruik 25 Acrylamidearme bereiding 25 Frituren 26 Voorbereidingen Levensmiddelen frituren Vast frituurvet 26 26 27 Na het frituren 27 Frituurvet verversen 28 Schoonmaken 28 Tips 29 Zelf patates frites maken Diepvriesproducten Ongewenste bijsmaken verwijderen Gezond eten 29 29 30 30 Oververhittingsbeveiliging 30 Milieurichtlijnen 31 Garantie & service 31 Tabel Frituurtijden 31 Lees de gebruiksaanwijzing vóór het eerste gebruik aandachtig door en bewaar deze om in de toekomst na te slaan. Als u het apparaat van de hand doet, geef dan ook de handleiding mee. - 23 -  KH2000_Fritteuse_W 27.11.2006 13:27 Uhr Seite 24 KH2000 Koudezone friteuse KH 2000  Veiligheidsvoorschriften  Gevaar voor elektrische schok! • Sluit het apparaat aan op een stopcontact met een netspanning van 220-240 V ~ 50 Hz. • Gebruik het apparaat niet als het netsnoer of de stekker beschadigd is. Laat beschadigde netsnoeren of netstekkers door een vakman vervangen om gevaar te vermijden. • Let erop dat het netsnoer tijdens het gebruik nooit nat of vochtig wordt. • Dompel het bedienings-/verwarmingselement en de behuizing met het netsnoer nooit onder in water en reinig deze delen ook niet met stromend water.  Brandgevaar! • Gebruik het apparaat niet in de buurt van hete oppervlakken. • Delen van het apparaat kunnen tijdens het gebruik heet worden. Raak deze niet aan om brandwonden te vermijden. • Laat het apparaat zolang het in bedrijf is nooit onbeheerd achter. • Oud resp. vervuild vet en oude of vervuilde olie kunnen bij oververhitting vanzelf ontbranden. Ververs olie of vet op tijd. In het geval van brand de netstekker uit het stopcontact nemen en brandend vet of olie afsluiten van lucht met een deksel. Gebruik nooit water om te blussen!   Verwondingsgevaar! • Houd kinderen uit de buurt van netsnoer en apparaat. Kinderen onderschatten vaak de gevaren van elektrische apparaten. • Zorg voor een veilige opstelling van het apparaat. • In het geval dat het apparaat gevallen of beschadigd is, mag u het niet meer in gebruik nemen. Laat het apparaat door deskundig personeel nakijken en eventueel repareren. • Tijdens het frituren komt hete damp vrij, met name als u de deksel opent. Neem een zekere afstand tot damp in acht. • Controleer of alle onderdelen volledig droog zijn voordat u olie of vloeibaar vet in de friteuse giet. Hete olie en heet vet kunnen anders wegspatten. • Droog alle levensmiddelen zorgvuldig af, voordat u die in de friteuse legt. Hete olie en heet vet kunnen anders wegspatten. • Ga vooral voorzichtig om met diepgevroren levensmiddelen. Verwijder alle stukken ijs. Hoe meer ijs zich nog op de levensmiddelen bevindt, des te harder spat de hete olie of het hete vet.  Waarschuwing voor beschadigingen aan het apparaat! • Dompel het bedienings-/verwarmingselement, de netstekker of de behuizing nooit onder in water en reinig deze delen ook niet met stromend water. - 24 - KH2000_Fritteuse_W 27.11.2006 13:27 Uhr Seite 25 KH2000 • Schakel het apparaat nooit in als er zich geen olie of vloeibaar vet in bevindt. • Vul het apparaat nooit met meer vet dan tot de markering MAX en nooit met minder vet dan tot de markering MIN in het roestvrijstalen reservoir . Controleer steeds als u de friteuse inschakelt of er zich genoeg vet of olie in bevindt. • De friteuse is uitsluitend geschikt voor het frituren van levensmiddelen. Zij is niet ontwikkeld voor het koken van vloeistoffen. Gebruik in overeenstemming met bestemming De friteuse is ontwikkeld voor het frituren van levensmiddelen voor privé-gebruik. Zij is niet bedoeld voor bedrijfsmatig of industrieel gebruik. Apparaatbeschrijving  Kijkvenster Frituurmand  Vergrendelingsknop handgreep  Handgreep  Afneembaar bedienings-/ verwarmingselement  Indicatielampje  Traploze temperatuurregelaar met in-/uitschakelaar  Ontgrendelknop deksel  Netsnoervak Roestvrijstalen reservoir Vast metaalfilter Apparaatdeksel Reset-toets Vóór het eerste gebruik Maak, voordat u de friteuse voor de eerste keer gebruikt, de afzonderlijke onderdelen goed schoon en droog ze zorgvuldig af (zie het hoofdstuk „Schoonmaken“). Technische gegevens Netspanning: Nominaal vermogen: Capaciteit Olie: Vast vet: 220-240V ~ 50Hz 1830 - 2180 W ca. 3 liter ca. 2,5 kg Acrylamidearme bereiding Acrylamide is een mogelijk kankerverwekkende stof, die bij het frituren van zetmeelhoudende levensmiddelen (bij temperaturen hoger dan 180°C) wordt gevormd door een reactie met aminozuren. Frituur daarom zetmeelhoudende levensmiddelen, zoals patates frites, indien mogelijk bij een temperatuur die niet hoger is dan 170˚C. Het gefrituurde voedsel dient slechts goudgeel te worden in plaats van donker of bruin. Alleen op die manier wordt het voedsel acrylamidearm bereid. - 25 -  KH2000_Fritteuse_W 27.11.2006 13:27 Uhr Seite 26 KH2000 Frituren Voor gebruik in deze friteuse bevelen we frituurolie of vloeibaar frituurvet aan. U kunt ook vast frituurvet gebruiken. Lees in dat geval eerst het hoofdstuk „Vast frituurvet“. 6. Steek de netstekker in het stopcontact.   Voorbereidingen 1. Zet de friteuse op een horizontaal, vlak en stevig oppervlak.  Controleer, als u de friteuse onder de afzuigkap op de kookplaat wilt zetten, eerst of de kookplaat is uitgeschakeld. 2. Trek het netsnoer helemaal uit het netsnoervak . 3. Open de deksel van de friteuse , door de ontgrendelknop van de deksel  in te drukken. De deksel springt open. 4. Trek de handgreep  omhoog tot hij hoorbaar vast klikt. Neem de frituurmand uit de friteuse. 5. Vul de droge en lege friteuse tot de markering MAX in het roestvrijstalen reservoir met olie, vloeibaar of gesmolten vet (ca. 3 l olie of ca. 2,5 kg vast vet).    Opmerking: vul het apparaat nooit met meer vet dan tot de markering MAX en nooit met minder vet dan tot de markering MIN in het roestvrijstalen reservoir . Meng nooit verschillende soorten vet en olie! Het netsnoer mag niet in aanraking komen met hete onderdelen van de friteuse. Gebruik uitsluitend olie of vet waarvan nadrukkelijk wordt aangegeven dat het niet schuimt en geschikt is voor frituren. Deze informatie staat op de verpakking of het etiket. 7. Plaats de frituurmand weer in de friteuse. 8. Sluit de deksel van de friteuse . Levensmiddelen frituren 1. Schuif de temperatuurregelaar  op de gewenste temperatuur. Het hele indicatielampje  gaat branden. De olie of het vet wordt binnen vijftien minuten op de gewenste temperatuur gebracht. Als de ingestelde temperatuur is bereikt, dooft het indicatielampje  met uitzondering van een deel aan de linkerkant dat aangeeft dat de friteuse klaar is voor gebruik.  Opmerking: De juiste temperatuur voor het frituren staat op de verpakking van de te frituren levensmiddelen of in tabel in deze handleiding 2. Trek de handgreep  omhoog tot hij hoorbaar vast klikt. 3. Open de deksel van de friteuse , door de ontgrendelknop van de deksel  in te drukken. 4. Neem de frituurmand uit de friteuse en leg het te frituren voedsel in de mand. - 26 - KH2000_Fritteuse_W 27.11.2006 13:27 Uhr Seite 27 KH2000 • Wacht tot alle vet is gesmolten. Stel dan pas de gewenste frituurtemperatuur in. 5. Zet de frituurmand voorzichtig terug in de friteuse. 6. Sluit de deksel . Die moet hoorbaar vastklikken. 7. Schuif de vergrendelingsknop op de handgreep  naar achteren. Nu kan de handgreep  omlaag worden gedrukt. Tegelijkertijd zakt ook de frituurmand in de hete olie of het hete vet.  Na het frituren Door het kijkvenster  in de deksel van de friteuse kunt u het frituren controleren. Vast frituurvet Neem, om te voorkomen dat het vet gaat spatten en de friteuse te heet wordt, de volgende voorzorgsmaatregelen: • Als u vers vet gebruikt, smelt u de brokken vet eerst langzaam op een matig vuur in een gewone pan. Giet het gesmolten vet voorzichtig in de friteuse. Steek pas daarna de stekker in het stopcontact en schakel de friteuse in. • Berg de friteuse na gebruik als het vet weer is gestold, op bij kamertemperatuur. Als het vet te koud wordt, kan het bij opnieuw smelten gaan spatten! Om dat te voorkomen kunt u met een houten of plastic staaf een paar gaten in het gestolde vet prikken. Let op dat u daarbij het verwarmingselement niet beschadigt. • Als het voedsel is gefrituurd, trekt u de handgreep  omhoog tot de vergrendelingsknop op de handgreep  op zijn plaats klikt. • Laat de frituurmand in deze stand om af te druipen. • Schuif de temperatuurregelaar  naar links tot de aanslag („OFF“). De friteuse is nu uitgeschakeld. Trek de netstekker uit het stopcontact. • Als alle vet of olie van het voedsel is gedropen, opent u de deksel door de ontgrendelknop van de deksel  in te drukken. • Til de frituurmand voorzichtig uit de friteuse. Zo nodig kunt u overtollig vet of overtollige olie boven de friteuse afschudden. • Leeg de frituurmand op een schaal of in een vergiet (op vochtabsorberend keukenpapier!) Als u de friteuse niet regelmatig gebruikt, wordt aanbevolen de olie of het vloeibare vet na het afkoelen in goed gesloten flessen op te slaan, bij voorkeur in de koelkast of op een andere koele plaats. Vul de flessen door een fijne zeef om voedselresten uit de olie of het vet op te vangen. • Zet de temperatuurregelaar  op 150˚C om het vet te smelten. Het indicatielampje gaat branden. - 27 -  KH2000_Fritteuse_W 27.11.2006 13:27 Uhr Seite 28 KH2000 Frituurvet verversen Schoonmaken  Ververs olie pas als die volledig is afgekoeld. Vast vet moet nog net vloeibaar zijn, zodat het nog gegoten kan worden. Gevaar! Trek voordat u begint met schoonmaken de stekker uit het stopcontact. Laat de friteuse afkoelen. • Open de deksel van de friteuse. • Neem de frituurmand uit de friteuse. • Neem het bedienings-/verwarmingselement  uit de friteuse. Leg het bedienings-/verwarmingselement  weg op een schone, droge plaats. • Neem het roestvrijstalen reservoir met de olie of het vet voorzichtig uit de friteuse. • Giet de olie of het vet in passend verpakkingsmateriaal, bijvoorbeeld flessen.  Opmerking: Oud vet en oude olie horen niet bij het huisvuil of op de composthoop. Vraag inlichtingen bij de gemeentereiniging over inzamelpunten. • Maak alle onderdelen van de friteuse grondig schoon op de manier die wordt beschreven in het hoofdstuk „Schoonmaken“. • Vul de friteuse met nieuwe olie of nieuw vet op de manier die wordt beschreven in het hoofdstuk „Frituren“. Neem de friteuse uit elkaar om de onderdelen gemakkelijker te kunnen schoonmaken: 1. Open de deksel en trek die er omhoog uit. 2. Trek de handgreep  omhoog tot hij hoorbaar vast klikt. Neem de frituurmand uit de friteuse. 3. Trek het bedienings-/verwarmingselement  omhoog uit de geleidesleuf. Leg het bedienings-/verwarmingselement  op een schone, droge plaats weg. 4. Neem het roestvrijstalen reservoir uit de friteuse en verwijder het vet of de olie.  Dompel het bedieningselement, het netsnoer of de behuizing nooit onder in water, maak ze nooit met stromend water schoon! Maak deze onderdelen zo nodig schoon met een vochtige doek. • U kunt de deksel , de frituurmand en het roestvrijstalen reservoir schoonmaken in de vaatwasmachine. Ze zijn vaatwasmachinebestendig. • Maak de behuizing schoon met een vochtige doek. Breng zo nodig een weinig zacht afwasmiddel aan op de doek.  - 28 - KH2000_Fritteuse_W 27.11.2006 13:27 Uhr Seite 29 KH2000 • Gebruik voor het schoonmaken van de onderdelen geen bijtende of schurende schoonmaakmiddelen of -materialen zoals een schuurmiddel of staalwol. • Zet de friteuse in omgekeerde volgorde weer in elkaar. • Rol het netsnoer op en leg het samen met de stekker in het netsnoervak . • Til de friteuse op aan de uitsparingen in de zijkanten. • Sla de friteuse met gesloten deksel op. Op die manier blijft het binnenste van de friteuse schoon en stofvrij. Tips Zelf patates frites maken • Aardappels die voor patates frites bestemd zijn, dienen onbeschadigd te zijn en mogen nog niet uitlopen. • Gebruik voor het frituren „niet-kruimige" aardappelen of „vastkokers". • Verdeel de aardappels na het schillen afhankelijk van de gewenste bereiding in stukken (in repen of schijfjes). • Leg de aardappels ongeveer een uur in water. Daardoor lost een deel van de suiker, een van de stoffen waaruit acrylamide wordt gevormd, op. • Laat de aardappels zorgvuldig drogen. • Frituur zelfgemaakte patates frites altijd in twee keer: • eerst 10-12 minuten bij 160°C, dan nog 3-4 minuten bij 170°C, afhankelijk van de gewenste bruiningsgraad. • Patates frites uit de diepvriezer is voorgekookt en hoeft daarom maar één keer te worden gefrituurd. Volg de aanwijzingen op de verpakking. Diepvriesproducten Diepvriesproducten (-16 tot -18 °C) koelen de olie of het vet aanzienlijk af, schroeien daardoor niet snel genoeg dicht en nemen om die reden mogelijkerwijs te veel olie of vet op. Ga als volgt te werk om dat te vermijden: • Frituur geen grote hoeveelheden in één keer (zie de tabel). • Verhit de olie minstens 15 minuten voordat u het product in de friteuse doet. • Zet de temperatuurregelaar  op de stand die in deze handleiding of op de verpakking van het product wordt aangegeven. • Laat het diepvriesproduct bij voorkeur voor het frituren bij kamertemperatuur ontdooien. Verwijder zo veel ijs en water als maar mogelijk is, voordat u het product in de friteuse doet.  Attentie! Sluit altijd de deksel voordat u de frituurmand hete vet laat zakken. in het • Doe het product langzaam en voorzichtig in de friteuse, omdat diepvriesproducten ervoor zorgen dat de hete olie of het hete vet abrupt en heftig kan gaan bruisen. - 29 -  KH2000_Fritteuse_W 27.11.2006 13:27 Uhr Seite 30 KH2000 Ongewenste bijsmaken verwijderen Sommige levensmiddelen, in het bijzonder vis, verliezen bij het frituren vocht. Dit vocht blijft achter in de frituurolie of het frituurvet en kan dan van invloed zijn op de geur en de smaak van later in dezelfde olie of hetzelfde vet bereid voedsel. Ga als volgt te werk om de olie of het vet weer smaakloos en neutraal te maken: • Verhit het vet of de olie tot 160°C en doe dan twee dunne boterhammen of een paar kleine takjes peterselie in de friteuse. Wacht tot het vet of de olie niet meer bruist en neem dan het brood of de peterselie met een schuimspaan uit de friteuse. De olie of het vet heeft nu weer een neutrale smaak.  Let op: Sluit altijd de deksel, voordat u de frituurmand met de peterselie of het brood in de hete olie of het hete vet laat zakken. Wegspattend vet kan brandwonden veroorzaken. Gezond eten Voedingsdeskundigen raden het gebruik van plantaardige oliën en vetten aan, die onverzadigde vetzuren (bijv. linolzuren) bevatten. Deze oliën en vetten verliezen hun positieve eigenschappen echter sneller dan andere soorten en moeten daarom vaker worden ververst. Houd u zich aan de volgende vuistregels:  • Ververs olie of vet regelmatig. Als u met de friteuse hoofdzakelijk patates frites bereidt en de olie of het vet iedere keer na gebruik zeeft, kunt u de olie of het vet 10 tot 12 keer gebruiken. • Gebruik de olie of het vet echter niet langer dan zes maanden. Neem ook steeds de aanwijzingen op de verpakking in acht. • Over het algemeen kunt u olie of vet minder lang gebruiken als u voornamelijk proteïnehoudende levensmiddelen zoals vlees en vis frituurt. • Meng geen verse olie met gebruikte olie. • Ververs de olie of het vet als het bij het verhitten begint te schuimen, een scherpe smaak of geur ontwikkelt of als de olie of het vet donker en/of stroopachtig wordt. Oververhittingsbeveiliging Bij oververhitting schakelt de oververhittingsbeveiliging de friteuse uit. Het indicatielampje  brandt dan alleen nog aan de linkerkant. Dit kan gebeuren als er geen of niet genoeg olie of vet in de friteuse is, of als vast frituurvet in de friteuse wordt gesmolten. Bij vast frituurvet kan het verwarmingselement de opgewekte hitte niet snel genoeg afgeven. Ga als volgt te werk als de oververhittingsbeveiliging de friteuse heeft uitgeschakeld: - 30 - KH2000_Fritteuse_W 27.11.2006 13:27 Uhr Seite 31 KH2000 • Laat de olie of het vet afkoelen. • Druk met een klein puntig voorwerp voorzichtig op de Reset-toets op de achterkant van het bedieningselement. De friteuse kan weer worden gebruikt. Milieurichtlijnen Deponeer het apparaat in geen geval bij het normale huisvuil. Tabel Frituurtijden De tabel geeft aan welke hoeveelheden u van een product in één keer kunt bereiden en welke temperatuur daarvoor nodig is. Volg, als de aanwijzingen op de verpakking van een product hiervan afwijken, de aanwijzingen op de verpakking. Met het oog op de vorming van acrylamide raden we u aan niet te frituren bij temperaturen hoger dan 170˚C. Neem de momenteel geldende voorschriften in acht. Neem in geval van twijfel contact op met de gemeentelijke reinigingsdienst. Voer alle verpakkingsmateriaal op een milieuvriendelijke manier af. Garantie & service De garantiebepalingen en het serviceadres vindt u in het garantiebewijs. KOMPERNASS GMBH BURGSTRASSE 21 D-44867 BOCHUM www.kompernass.com - 31 -  KH2000_Fritteuse_W 27.11.2006 13:27 Uhr Seite 32 KH2000 Temperatuur 160 °C Soort product Maximale hoeveelheid per keer frituren (aant.) Frituurtijd (minuten) Vers Diepvries Vers Diepvries (eerste keer frituren) 700 g --- 10-12 --- Verse vis 500 g --- 5-7 --- Kipvleugels 4-6 4-5 12-15 15-20 Kaaskroketten 5 4 4-5 6-7 Aardappelpannenkoekjes --- 4 --- 3-4 Gefrituurde groenten 10-12 --- 2-3 --- 700 g --- 3-4 --- --- 550 g --- 7-9 Loempia's 3 2 6-7 10-12 Kipnuggets 10-12 10 3-4 4-5 Minisnacks 10-12 10 3-4 4-5 Gehaktballen (klein) 8-10 --- 3-4 4-5 Vissticks 8-10 8 3-4 4-5 Mosselen 15-20 15 3-4 3-4 Gepaneerde inktvisringen 10-12 10 3-4 4-5 Vismoten in deeg 10-12 10 3-4 4-5 Garnalen 10-12 10 3-4 4-5 Appelflappen 5 --- 3-4 --- Aardappelchips 700 g 550 g 3-4 5-6 Aubergineschijven 700 g --- 3-4 --- Aardappelkroketten 5 4 4-5 6-7 Vlees-/viskroketten 5 4 4-5 6-7 Donuts 4-5 --- 5-6 --- Bakcamembert (gepaneerd) 2-4 --- 2-3 --- Cordon bleu 2 --- 4-5 --- Wiener Schnitzel 2 --- 3-4 --- Zelfgemaakte patates frites 170 °C (Paddestoelen, bloemkool) Zelfgemaakte patates frites (tweede keer frituren) Patates frites uit diepvries 180 °C 190 °C  - 32 -
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34

Kompernass BIFINETT KH 2000 FRITEUSE A PAROIS FROIDES de handleiding

Type
de handleiding