14
2. Draai de keuzeknop voor de koesmaak tegen de wijzers
van de klok in tot in de eindloop, in de stand
(afb. 18).
3. Verzeker u ervan dat de trechter niet verstopt is en voeg
vervolgens een afgestreken doseerschepje voorgemalen
koe in (afb. 19).
4. Plaats een kopje onder de spuitmonden van de
koezetgroep
5. Druk op de toets voor afgifte van 1 kopje (
of ).
6. De bereiding begint.
BEREIDING VAN DE CAPPUCCINO
Gevaar brandwonden!
Tijdens deze handelingen komt stoom naar buiten: pas op dat
u zich niet brandt.
1. Bereid voor een cappuccino de koe in een grote kop;
2. Vul een kannetje, liefst voorzien van een handgreep zodat
u zich niet verbrandt, met ongeveer 100 ml melk voor elke
cappuccino die u wilt bereiden. Houd bij de keuze van de
grootte van de kan rekening met het feit dat het volume
van de melk 2 tot 3 keer toeneemt;
Nota Bene :
Voor dikker en rijker schuim dient men magere of halfvolle
melk op koelkasttemperatuur (circa 5° C) te gebruiken. Om
te vermijden melk met weinig schuim of grote luchtbellen
te verkrijgen moet de melkopschuimer steeds gereinigd
worden zoals vermeld in de paragraaf “Schoonmaak van
de melkopschuimer na gebruik”.
3. Druk op de toets
: de controlelamp knippert .
4. Steek de melkopschuimer in het melkkannetje (afb. 20).
5. Na enkele seconden, wanneer de controlelamp
knippert: Draai de stoomknop in de stand “I” (afb. 5). Uit
de melkopschuimer komt stoom waardoor de melk romig
wordt en het volume verhoogt;
6. Voor een nog romiger schuim de kan met langzame be-
wegingen van onder naar boven laten draaien. (er wordt
aangeraden om niet langer dan 3 minuten achter elkaar
stoom af te laten geven);
7. Is het gewenste schuim verkregen, onderbreek dan de
stoomafgifte door de stoomknop op 0 te zetten.
Gevaar brandwonden!
Schakel de stoom uit alvorens de kan met de geschuimde
melk weg te nemen, om brandwonden te vermijden die
door spetters kokende melk veroorzaakt kunnen worden.
8. Giet de opgeschuimde melk in de kopjes met de eerder
voorbereide espresso. De cappuccino is klaar: voeg naar
goeddunken suiker toe en bestrooi het schuim naar wens
met een beetje cacaopoeder.
Reiniging van de cappuccino-inrichting na het
gebruik
Reinig de melkopschuimer na elk gebruik om melkresidu en
verstopping te vermijden..
1. Plaats een recipiënt onder de melkopschuimer en laat en-
kele seconden een weinig water uitlopen door de stoom-
knop in de stand I te draaien (afb. 5). Zet vervolgens de
stoomknop opnieuw in de stand 0 om de afgifte van het
warme water te onderbreken.
2. Wacht enkele minuten tot de melkopschuimer afkoelt;
hou het handgreepje van de pijp van de melkopschuimer
met een hand vast, draai met de andere hand de melkop-
schuimer tegen de wijzers van de klok in en trek hem neer-
waarts uit (afb. 21).
3. Verwijder tevens de stoompijp door hem naar beneden te
trekken (afb. 22).
4. Controleer of de gaten, die in afb. 23 met de pijl aange-
duid worden, niet verstopt zijn. Reinig ze zo nodig met een
speld.
5. Was de elementen van de cappuccino-inrichting zorgvul-
dig met een spons en lauw water.
6. Voeg opnieuw de stoompijp in en voeg de melkopschui-
mer op de stoompijp door hem te duwen en naar boven te
draaien tot hij vast zit.
BEREIDING VAN WARM WATER
Gevaar brandwonden!
Laat het apparaat niet zonder toezicht wanneer heet water af-
gegeven wordt. Het pijpje voor de afgifte van warm water wordt
warm tijdens de afgifte en men dient het blok dus alleen vast te
nemen aan de handgreep.
1. Zet een bakje onder de cappuccino-inrichting (zo dicht mo-
gelijk erbij, om spatten te voorkomen).
2. Draai de stoomknop in de stand I: de afgifte begint.
3. Onderbreek de afgifte door de stoomknop weer op 0 te
zetten.
Nota Bene :
Indien de werkwijze “Energiebesparing” is geactiveerd, kan het
enkele seconden duren alvorens warm water wordt afgegeven.
REINIGING
Attenzione!
• Gebruik voor de schoonmaak van de machine geen oplos-
middelen, schuurmiddelen of alcohol. Met de superauto-
matische apparaten van De’Longhi zijn voor de reiniging
geen chemische additieven nodig. Het ontkalkmiddel dat
door De’Longhi aanbevolen wordt, is op basis van natuur-
lijke componenten en volledig biologisch afbreekbaar.