Electrolux EOC69400X Handleiding

Type
Handleiding
gebruiksaanwijzing
Oven
EOC 69400
We were thinking of you
when we made this product
Welkom in de wereld van Electrolux!
Gefeliciteerd, u hebt gekozen voor een eersteklas
product van Electrolux. U zult hier jarenlang plezier aan
beleven. Het is de ambitie van Electrolux om het
huishouden voor u gemakkelijker te maken door middel
van een breed assortiment kwaliteitsapparatuur. U vindt
enkele voorbeelden hiervan op de voorzijde van deze
gebruiksaanwijzing. Neem de tijd om deze
gebruiksaanwijzing te bestuderen zodat u kunt profiteren
van de voordelen van uw nieuwe apparaat. Wij beloven
u een superieure gebruikerservaring en dus meer
gemoedsrust. Veel succes!
In deze gebruiksaanwijzing worden de volgende symbolen gebruikt:
Belangrijke informatie over uw persoonlijke veiligheid en informatie over het
voorkomen van schade aan het apparaat.
Algemene informatie en tips
Milieu-informatie
822 929 278 - C - 18022008
electrolux 3
Inhoud
Wijzigingen voorbehouden
Veiligheidsinstructies 5
Beschrijving van het apparaat 7
De elektronische regeling van de oven
11
Werking 15
Tips, tabellen en aanwijzingen 27
Reiniging en onderhoud 47
Wat te doen als ... 56
Afvalverwerking 57
Installatie 58
Garantie/serviceafdeling 62
Europese Garantie 66
www.electrolux.com 67
Klantenservice 69
4 electrolux
Veiligheidsinstructies
Elektrische veiligheid
Dit apparaat mag uitsluitend door een
erkend vakman worden aangeslo-
ten.
Bij storingen of beschadigingen aan
het apparaat: Zekeringen losdraaien
resp. Apparaat uitschakelen.
Reparaties aan het apparaat mo-
gen uitsluitend door vakmensen
worden uitgevoerd. Door onvakkun-
dig uitgevoerde reparaties kunnen
grote gevaren ontstaan. Neem in ge-
val van reparatie contact op met onze
klantenservice of uw vakhandel.
Kinderbeveiliging
Kinderen nooit zonder toezicht laten
terwijl het apparaat in werking is.
Ter beveiliging voor onbevoegd ge-
bruik is het apparaat uitgerust met een
inschakelblokkering.
Veiligheid tijdens het gebruik
Kinderen en personen, die wegens
hun fysieke, sensorische of
verstandelijke vermogens of hun on-
ervarenheid of onwetendheid niet in
staat zijn het apparaat op veilige wijze
te gebruiken, mogen dit apparaat niet
zonder toezicht of instructie van een
verantwoordelijk persoon gebruiken.
Dit apparaat mag alleen in het huis-
houden worden gebruikt voor het ko-
ken, braden en bakken van levens-
middelen.
Wees voorzichtig bij het aansluiten
van elektrische apparaten op stop-
contacten in de buurt van het appa-
raat. Aansluitleidingen mogen niet
onder de hete ovendeur worden vast-
geklemd
WAARSCHUWING: Gevaar voor
verbranding! Tijdens de werking
wordt de binnenkant van de oven
heet.
Als u alcoholische toevoegingen in de
oven gebruikt, kan er eventueel een
licht ontvlambaar alcohol-luchtmeng-
sel ontstaan. Doe in dat geval de deur
voorzichtig open. Houd daarbij
gloeiende voorwerpen, vonken of
vuur uit de buurt.
Aanwijzing met betrekking tot
acrylamide
Volgens de laatste
wetenschappelijke inzichten kan
een intensieve bruining van levens-
middelen, met name bij
zetmeelhoudende producten, een
gevaar voor de gezondheid door
acrylamide opleveren. Om die reden
adviseren wij levensmiddelen zo-
veel mogelijk bij lage temperaturen
gaar te laten worden en de gerech-
ten niet te veel te bruinen.
veiligheidsinstructies electrolux 5
Zo vermijdt u schade aan het
apparaat
Leg geen aluminiumfolie in de oven en
zet geen bakblik, ovenschotel enz. op
de bodem van de oven, want daar-
door kan het emaille van de oven door
de opbouw van hitte beschadigd ra-
ken.
Druppels vruchtensap, die op het
bakblik terechtkomen, laten vlekken
achter die niet meer verwijderd kun-
nen worden. Gebruik voor cakes met
veel vocht een diep bakblik.
Belast de ovendeur niet.
Giet nooit water direct in de hete oven.
Dan kan het emaille beschadigd raken
en kunnen er verkleuringen ontstaan.
Bij heftige stoten, vooral tegen de zij-
kanten van de voorste glasplaat, kan
het glas breken.
Bewaar geen brandbare stoffen in de
oven. Deze kunnen bij het inschakelen
van de oven vlam vatten.
Bewaar geen vochtige levensmidde-
len in de oven. Deze kunnen het
emaille van de oven beschadigen.
Bewaar, nadat de koelventilator is uit-
geschakeld, geen onafgedekte etens-
waren in de oven. In de ovenruimte en
op het glas van de deur kan vochtig-
heid neerslaan, die ook op uw meubi-
lair terecht kan komen.
Tip: Emaillelaag
Kleurveranderingen van de emaille-
laag van de oven als gevolg van het
gebruik zijn niet van invloed op de
deugdelijkheid van het apparaat
voor regulier of contractueel ge-
bruik. Dit zijn derhalve geen gebre-
ken in de zin van het recht op
garantie.
6 electrolux veiligheidsinstructies
Beschrijving van het apparaat
Totaalaanzicht
3
2
1
1 Bedieningspaneel
2 Ovendeur
3 Lichtbalk
beschrijving van het apparaat electrolux 7
Het apparaat schakelt na 2 minuten
uit als er geen functie is gekozen en
aan het apparaat niets wordt gewij-
zigd. De lichtbalk blijft echter inge-
schakeld.
Schakel het apparaat in en weer uit
om de lichtbalk uit te schakelen.
Bedieningspaneel
Overzicht
2 1
5
3 4
1 AAN/UIT-Toets voor het inschakelen
langer ingedrukt houden
2 Display
3 Draaiknop met OK-toets voor het
kiezen van een menuonderdeel
4 Extra functietoets
5 Sensortoetsen voor het kiezen van
een kookcategorie
Display
De in het display weergegeven informa-
tie verschilt al naargelang de bedrijfstoe-
stand van de oven.
In uitgeschakelde toestand wordt de tijd
weergegeven. Wanneer de oven nog
warm is, verschijnt op het display een
balk die de restwarmte in de oven aan-
geeft.
Bij een ingeschakelde oven wordt op het
display het menu resp. informatie over
de huidige bedrijfstoestand van de oven
weergegeven.
Symbolen
Kookwekker
8 electrolux beschrijving van het apparaat
Symbolen
Dagtijd
Duur
Einde
Resterende tijd
Oventemperatuur
Berekening
Snelverwarmen
Temperatuurindicatie
Uitrusting oven
1 Bovenwarmte en grillelement
2 Ovenverlichting
3 Connectiepunt vleesthermometer
4 Vetfilter
5 Ovenverlichting
6 Ringvormig verwarmingselement,
ventilator
7 Onderwarmte
8 Inschuifrooster, uitneembaar
9 Inzetniveaus
10 Draaispitaandrijving
11 Geurfilter
5
4
3
2
1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
beschrijving van het apparaat electrolux 9
Accessoires oven
Bakplaat
Voor gebak en koekjes.
Braadslede
Voor bakken en braden resp. als op-
vangbak voor vet.
Vleesthermometer
Voor het nauwkeurig bepalen van de be-
reidingstoestand van vlees.
Draaispit met opleg
Voor het braden van grotere stukken
vlees en gevogelte.
Rooster
Voor servies, bak- en braadvormen, bra-
den en grillen.
10 electrolux beschrijving van het apparaat
De elektronische regeling van de oven
Menu's en werking
Met het menu bedient u de oven. Het
hoofdmenu bevat:
Hoofdmenu
Auto-Cooking
Verwarmingsfuncties
Reinigen
Basis instellingen
Speciaal
Hoofdmenu openen
Druk voor het openen van het
hoofdmenu op de toets AAN/UIT. Per
voorinstelling is de functie "Auto-Coo-
king" geselecteerd.
Menu "Auto-Cooking" openen
1. Druk op de sensorknop van de ge-
wenste categorie.
2. Met de Draaiknop het gewenste ge-
recht resp. de subcategorie.
3. Volg de aanwijzingen in het display
op.
Menu-items selecteren
Draai de Draaiknop naar rechts, voor
de volgende functie.
Draai de Draaiknop naar links om te-
rug te keren naar de vorige menufunc-
tie.
Een menu-item in het menu selecte-
ren
1. Met de Draaiknop het gewenste me-
nuonderdeel kiezen.
2. Druk, wanneer op het display het ge-
wenste menu-item wordt aangege-
ven, op de OK-knop om dit item op
te roepen.
Met "Terug" aan het eind van ieder
menu keert u terug naar het vorige
menu
Auto-Cooking
Algemeen
Het menu "Auto-Cooking" is in vijf
categorieën verdeeld. Met deze
categorieën kan voor een groot aantal
gerechten de optimale instelling worden
gekozen. Druk hiervoor op de
betreffende sensorknop. De categorieën
zijn onderverdeeld in diverse
subcategorieën en gerechten, waarvoor
de bijpassende instellingen zijn opgesla-
gen.
de elektronische regeling van de oven electrolux 11
Een overzicht van alle categorieën
en gerechten van het menu "Auto-
Cooking" treft u aan in de
meegeleverde verkorte handleiding.
Het bijgevoegde kook- en bakover-
zicht bevat een indeling van gerech-
ten in de diverse categorieën.
Symbool Categorie
Bakken
Braden
Kant-en-klaarmaaltijd
Ovenschotel
Pizza
Werking
Bij gebruik van "Auto-Cooking" berekent
de oven de benodigde gaartijd.
In tegenstelling tot de traditionele berei-
ding hoeft u hierbij geen
verwarmingswijze en bereidingstijd in te
stellen, maar kiest u het gewenste ge-
recht eenvoudig uit het menu van de
categorieën.
"Auto-Cooking" is alleen op één ni-
veau mogelijk.
Het vetfilter uitsluitend gebruiken
voor braden! Anders kan de oven de
tijden niet optimaal berekenen !
Voor het bereiken van een optimaal
resultaat dient u het aanbevolen ser-
vies en/of de accessoires te gebrui-
ken. Meer informatie kunt u vinden
in het hoofdstuk Tips, tabellen en
aanwijzingen.
Verwarmingsfuncties
Voor het handmatig instellen van Ver-
warmingsfuncties, ovenfuncties en de
bereidingstemperatuur.
Verwarmingsfuncties
Multi hetelucht Voor het bakken op maximaal drie ni-
veaus tegelijk. Stel de temperatuur van
de oven 20 – 40° lager dan bij Boven +
onderwarmte
12 electrolux de elektronische regeling van de oven
Verwarmingsfuncties
Boven + onderwarmte het bakken en braden op één niveau
Pizza hetelucht Voor het bakken op één niveau van ge-
rechten die een intensievere bruining en
knapperigheid van de bodem nodig
hebben. Stel de temperatuur van de
oven 20 – 40° lager instellen dan bij Bo-
ven + onderwarmte
Circulatiegrill het braden van grotere stukken vlees of
gevogelte op één niveau. Deze functie
is ook geschikt voor gratineren en kort
bakken.
Circulatiegrill met draaispit
Grill klein Voor het grillen van platte levensmidde-
len die in het midden van het rooster
worden geplaatst en om te roosteren.
Grill met draaispit Voor het grillen van kip of een kleine
rollade
Grill groot Voor het grillen van grotere hoeveelhe-
den platte levensmiddelen en om te
roosteren.
Grill groot met draaispit Voor het grillen van twee kippen of een
rollade
Onderwarmte Voor het afbakken van gebak met een
knapperige bodem.
Lage temperatuur garen Voor het bereiden van bijzonder mals en
sappig braadvlees
Speciaal
Voor het selecteren van extra ovenfunc-
ties
Speciale functies
Ontdooien
Drogen
de elektronische regeling van de oven electrolux 13
Speciale functies
Warmhouden
Inmaken
Borden warmen
Basis instellingen
Voor het wijzigen van verschillende "Ba-
sis instellingen" van de oven.
Basisinstellingen
Instellen dagtijd Actuele tijd instellen
Tijdindicatie Aan, de dagtijd wordt in uitgeschakelde
toestand weergegeven
Uit, het display wordt volledig uitge-
schakeld
Contrast Aanpassing van de displayweergave
Helderheid Aanpassing van de displayweergave
Taal
Geluidsvolume
Toetsvolume Toetstonen in- of uitschakelen
Alarmtoon Akoestische alarmsignalen in- of uit-
schakelen.
Geurfilter Geurfilter activeren of deactiveren
Calibreren Aanpassing aan de omgeving, bijv . na
een verhuizing
Service Geeft de softwareversie, de configuratie
en de bedrijfsduur weer.
Fabrieksinstelling Alle instellingen terugzetten naar de
standaardinstellingen
14 electrolux de elektronische regeling van de oven
Reinigen
Pyrolytische reiniging en extra functies.
Reinigingsmenu
Pyrolyse Oven reinigen door pyrolyse
Reinigingsassistent Herinnert er op verschillende punten
aan waarmee rekening dient te worden
gehouden voor pyrolyse. Kan worden
in- of uitgeschakeld.
REINIGINGSHERINNERING Herkent wanneer een pyrolyse noodza-
kelijk is en wijst hierop. Kan worden in-
of uitgeschakeld.
Extra functies
Met de extra functie-knop stelt u
beschikbare extra functies in.
Menu Extra functies
Kookwekker
TOETSBLOKKERING
Duur/einde
Vleesthermometer
Werking
Voor de eerste ingebruikname
Voordat u de oven in gebruik neemt
moet eerst de taal, vervolgens het
contrast van het display, de helder-
heid en ten slotte de actuele dagtijd
worden ingesteld.
Noodzakelijke instellingen uitvoe-
ren
Als u de oven de eerste keer inschakelt,
verschijnt na enkele seconden op het
display "SET LANGUAGE".
1. Kies met de Draaiknop de gewenste
instelling
2. Druk aansluitend op de OK-toets,
om uw instelling te bevestigen.
werking electrolux 15
Voer vervolgens de verdere gewenste
instellingen uit.
Aanpassing aan de omgeving
Voor optimale resultaten met "Auto-
Cooking" moet de oven aan de omge-
ving worden aangepast. Dit proces
wordt Calibreren genoemd en duurt on-
geveer 4 uur.
Als u de oven alleen wilt gebruiken
voor traditioneel garen, hoeft de
oven niet te worden gecalibreerd.
Voordat u met het Calibreren begint,
dient u de volgende instructies in
acht te nemen
Het Calibreren moet plaatsvinden
bij een kamertemperatuur die la-
ger is dan 35°C.
De oven moet voor het Calibreren
worden ingebouwd op zijn
definitieve plaats.
De oven dient voor de Calibreren
vast op het lichtnet te worden
aangesloten.
Voor het Calibreren dient per se
het vetfilter te worden verwijderd.
Als de leverbare braadsleden
(speciale accessoires) later wor-
den aangebracht, moet het appa-
raat met de gebruikte braadsle-
den opnieuw worden gecali-
breerd.
Bij veranderingen van de stand-
plaats, stroomaansluiting of een
van de andere genoemde punten,
moet de oven steeds opnieuw
worden gecalibreerd, om ervoor
te zorgen dat de functie "Auto-
Cooking" zo optimaal mogelijk
werkt.
De calibratiefunctie treft u aan in het
menu "Basis instellingen", "Calibreren".
Het apparaat is na het calibratieproces
klaar voor gebruik, zodra het is afge-
koeld.
Eerste reiniging
Voor het eerste gebruik dient de oven
grondig te worden gereinigd. Hiervoor
dienen alle onderdelen en de binnenkant
met afwasmiddel te worden gereinigd.
Gebruik geen scherpe, schurende
reinigingsmiddelen! De oppervlak-
ken zouden beschadigd kunnen
worden.
In- en uitschakelen
Druk op de toets AAN/UIT.
In uitgeschakelde toestand wordt
de tijd weergegeven. Wanneer de
oven nog warm is, verschijnt op het
display een balk die de restwarmte
in de oven aangeeft.
Auto-Cooking
1. Schakel de oven in.
2. Druk op de toets voor de gewenste
categorie.
16 electrolux werking
De beschikbare gerechten of
subcategorieën worden weerge-
geven.
3. Kies de gewenste categorie of direct
het gerecht.
4. Volg de aanwijzingen op het display.
Voorbeeld: Bevroren pizza Calzone
1. Schakel de oven in.
2. Druk op de toets Pizza.
Er worden vier verschillende soor-
ten pizza's weergegeven.
Terug
Pizza, vers
Pizza, bevroren
3. Kies met de Draaiknop "Pizza, be-
vroren".
4. Druk aansluitend op de OK-toets,
om de subcategorieën op te roepen.
Er worden drie verschillende soor-
ten bevroren pizza's aangeboden,
waaruit u een keuze maken.
Terug
Voorgebakken
Ongebakken
5. Kies met de Draaiknop "Calzone".
6. Druk aansluitend op de OK-toets,
om dit gerecht op te roepen.
7. Volg de aanwijzingen op het display.
Na het verstrijken van de ingestelde tijd
kan de ovenfunctie met de ingestelde
temperatuur binnen 5 minuten met 20
minuten worden verlengd, als blijkt dat
het bakresultaat op dit moment nog niet
bevredigend is.
Traditioneel bakken en braden
1. Schakel de oven in.
2. Kies met Draaiknopen de OK-toets-
Verwarmingsfuncties.
De ovenfuncties worden weerge-
geven.
3. Kies de gewenste functie.
Op het display wordt een tempe-
ratuurvoorstel weergegeven.
4. Indien wenselijk de temperatuur met
Draaiknopwijzigen.
5. Druk aansluitend op de OK-toets,
om de oventemperatuur te bevesti-
gen.
6. Druk op de toets "Extra functie".
Op het display wordt een tempe-
ratuurvoorstel weergegeven.
Eindtijd
Duur
7. Draai aan Draaiknop, om de gaartijd
in te stellen.
8. Druk aansluitend op de OK-toets,
om de gaartijd te bevestigen.
De indicatie voor de eindtijd knip-
pert.
9. Draai aan Draaiknop, om de eindtijd
in te stellen.
10. Druk aansluitend op de OK-toets,
om de eindtijd te bevestigen.
werking electrolux 17
De oven begint te verwarmen en
schakelt automatisch op het ge-
wenste tijdstip in en uit.
Na het verstrijken van de ingestelde
tijd kan de ovenfunctie met de
ingestelde temperatuur binnen 5 mi-
nuten met 20 minuten worden ver-
lengd, als blijkt dat het bakresultaat
op dit moment nog niet bevredigend
is.
Vleesthermometer
Bij het gebruik van de Vleesthermometer
schakelt de oven automatisch uit als de
gewenste kerntemperatuur bereikt is.
Let op: Er mag alleen de
meegeleverde Vleesthermometer
worden gebruikt! Bij vervanging al-
leen het originele vervangingson-
derdeel gebruiken
1. Oven inschakelen
2. Vleesthermometer In het vlees ste-
ken. De punt van de Vleesthermo-
meter moet in het midden van het
stuk vlees zitten.
1
2
3. Stekker van de Vleesthermometer zo
ver mogelijk in het connectiepunt in
de zijwand van de oven steken.
Op het display wordt een voorstel
voor de kerntemperatuur weerge-
geven.
60 C
1/2
0
Vleesthermometer
4. Met de Draaiknop de gewenste
kerntemperatuur instellen.
5. Aansluitend met de OK-toets de
temperatuur bevestigen.
6. Stel de ovenfunctie en de gewenste
oventemperatuur in.
De kerntemperatuur wordt vanaf 30°
aangegeven
18 electrolux werking
Binnen enkele minuten wordt een
voorlopige eindtijd berekend waarin
de ingestelde kerntemperatuur zal
zijn bereikt. Deze tijd wordt cons-
tant opnieuw berekend en bijge-
werkt op het display. Voor het sys-
teem is het noodzakelijk dat de
Vleesthermometer aan het begin
van het bereidingsproces zowel in
het gerecht als in het stopcontact
wordt gestoken en tijdens de berei-
ding niet wordt verwijderd.
Kerntemperatuur achteraf wijzigen
Toets "Extra functie" zo vaak indruk-
ken tot de ingestelde kerntempera-
tuur in de indicatie verschijnt.
Temperatuur eventueel met Draai-
knop wijzigen.
Kookwekker Instellen
Met de functie "Kookwekker" kunt u een
alarm instellen.
1. Druk net zo vaak op de toets "Extra
functie" tot "Kookwekker" op het dis-
play wordt weergegeven.
00:00:00
1/1
Kookwekker
2. Draai aan Draaiknop om de gewen-
ste alarmtijd in stellen.
3. Druk aansluitend op de OK-toets, de
tijd loopt terug.
Druk op de OK-toets om het alarm
uit te schakelen.
TOETSBLOKKERING
Met de toets "Extra functie" kunt u de
TOETSBLOKKERING in- en uitschake-
len. De ingeschakelde TOETSBLOKKE-
RING verhindert dat de instellingen per
ongeluk worden gewijzigd.
1. Druk net zo vaak op de toets "Extra
functie" tot op het display
"TOETSBLOKKERING" wordt weer-
gegeven.
TOETSBLOKKERING
OK voor activeren
2. Volg de aanwijzingen op het display.
Inschakelblokkering
Met de functie "Inschakelblokkering"
kan het apparaat worden geblokkeerd.
Zo kan . het ongewild inschakelen door
kinderen worden verhinderd.
Inschakelblokkering inschakelen/
uitschakelen
Er mag geen functie zijn gekozen.
"Bakken"
en "Pizza" tegelijk zo
lang indrukken totdat er een signaal
klinkt.
In geblokkeerde toestand staat "Oven
beveiligd." op het display
Mechanische deurvergrendeling
Bij levering van het apparaat is de deur-
vergrendeling uitgeschakeld.
werking electrolux 19
Deurvergrendeling inschakelen
1. Deurafdekking(B) aan de bovenkant
van de deur aan beide kanten vast-
pakken en naar binnen drukken om
de klemsluiting te ontgrendelen. Ver-
volgens de deurafdekking naar bo-
ven wegtrekken.
B
2. Hendel activeren: Hendel eraf halen
(1), 4mm naar links (2) verplaatsen en
weer invoegen (3).
1
2
3
3. Deurafdekking(B) links en rechts
vastpakken, tegen de binnenkant
van de deurrand plaatsen en deuraf-
dekking(B) op de bovenkant van de
deur vastdrukken.
B
20 electrolux werking
Aan de open zijde van de deuraf-
schermer (B) bevindt zich een gelei-
derail (C). Deze moet tussen de
buitenste deurruit en het geleidings-
profiel(D) worden geschoven. De
klemsluiting(E) moet vastgeklikt
zijn.
C
D
E
De ovendeur openen
1. Hendel ingedrukt houden.
2. Deur openen.
Ovendeur sluiten.
Deur sluiten zonder de hendel in te druk-
ken.
Deurvergrendeling uitschakelen
Om de deurvergrendeling uit te schake-
len, wordt de hendel weer naar rechts
verplaatst. Manier van aanpak zoals
hierboven beschreven.
Door het uitschakelen van het appa-
raat wordt de mechanische deurver-
grendeling niet opgeheven.
Deurvergrendeling demonteren
1. Deurafdekking (B) aan de bovenkant
van de deur aan beide zijden vast-
pakken en naar binnen drukken, om
de klemvergrendeling vrij te geven.
Vervolgens de deurafdekking naar
boven wegtrekken.
werking electrolux 21
B
2. Hendel demonteren: Hendel eraf ha-
len (1).
1
3. Afdekking uit de onderkant van de
deurafdekking (B) halen (2) en erin
schuiven (3).
2
3
4. Deurafdekking(B) links en rechts
vastpakken, tegen de binnenkant
van de deurrand plaatsen en deuraf-
dekking(B) op de bovenkant van de
deur vastdrukken.
B
Aan de open zijde van de deuraf-
schermer (B) bevindt zich een gelei-
derail (C). Deze moet tussen de
buitenste ruit van de deur en de ge-
leidingshoek (D) erin worden ge-
schoven. De klemvergrendeling (E)
moet vastgeklikt zijn.
C
D
E
5. Ovendeur - Deur sluiten.
22 electrolux werking
Automatische uitschakeling van
de oven
Wordt de oven na een bepaalde tijd
niet uitgeschakeld of verandert de
temperatuur niet, dan wordt deze
automatisch uitgeschakeld.
De oven wordt automatisch uitge-
schakeld bij een oventemperatuur
van:
30 - 120°C na 12,5 uur
120 -200°C na 8,5 uur
200 - 250°C na 5,5 uur
250 - max°C na 3,0 uur
Ingebruikname na de Automatische
uitschakeling
toets OK op de Draaiknop in te druk-
ken
Geurfilter
De Geurfilter wordt in het menu "Basis
instellingen" geactiveerd. Als Geurfilter is
ingeschakeld start deze automatisch bij
bak- of braadprocessen. Als het
betreffende proces is afgesloten, scha-
kelt de Geurfilter weer automatisch uit.
Standaard is het filter uitgescha-
keld.
Als Geurfilter is ingeschakeld ver-
bruikt de oven meer energie.
Ook als de Geurfilter is uitgescha-
keld, wordt bij bak- en braadproces-
sen telkens na 100 bedrijfsuren ge-
start voor een zelfreiniging.
Tijdens de pyrolytische reiniging van
de oven loopt de Geurfilter ook dan
als deze eigenlijk is uitgeschakeld.
1. Kies "Basis instellingen" uit het
hoofdmenu.
2. Druk vervolgens op de OK-knop om
dit menu op te roepen.
3. Met de Draaiknop "Geurfilter" kiezen.
4. Druk vervolgens op de OK-knop om
wijzigingen uit te voeren.
5. Met de Draaiknop het filter activeren
(AAN) of deactiveren (UIT)
6. Bevestig de instelling met de OK-
knop.
De instelling is nu opgeslagen.
werking electrolux 23
Rooster, bakplaat en braadslee
plaatsen
Uittrek- en kantelbeveiliging
Ter beveiliging van het uittrekken
hebben alle inschuifdelen aan de
rechter- en linkerkant een kleine
bolling naar onderen.
Plaats de inschuifdelen zo dat deze
bolling achterin de ovenruimte ligt.
Deze bolling is ook belangrijk voor
de kantelbeveiliging van de inschuif-
delen.
Bakplaat en braadslee plaatsen:
Bakplaat en braadslee tussen de gelei-
destangen van het gekozen niveau
schuiven.
Rooster plaatsen:
Plaats het rooster zodanig dat de poot-
jes naar beneden wijzen.
Schuif het rooster tussen de geleides-
tangen van het gekozen niveau.
Door de verhoogde lijst die om het
rooster loopt, is het serviesgoed bo-
vendien beveiligd tegen wegglijden.
Rooster en braadslee samen plaat-
sen:
24 electrolux werking
Rooster op de braadslee leggen. Braad-
slee tussen de geleidestangen van het
gekozen niveau schuiven.
Vetfilter plaatsen/verwijderen
Het vetfilter alleen gebruiken bij het
braden, om het verwarmingselement in
de achterwand te beschermen tegen
vetspatten.
Vetfilter plaatsen
Vetfilter bij de greep vastpakken en de
beide steuntjes van boven naar beneden
in de opening tegen de achterwand van
de oven (ventilatoropening) plaatsen.
Vetfilter verwijderen
Het vetfilter bij de greep vastpakken en
naar boven uit de oven nemen.
werking electrolux 25
Draaispit
Gerecht bevestigen
1. Vork op het draaispit steken.
2. Gerecht en de tweede vork op het
spit schuiven.
Gerecht in het midden uitlijnen.
3. Vorken vastschroeven.
Draaispit plaatsen
1. Braadslee in op onderste ovenniveau
plaatsen.
2. Draaispitsteun rechtsvoor op het 5e
niveau van onder aanbrengen.
3. Greep opsteken en de beugel naar
onder drukken.
Om ervoor te zorgen dat de greep
veilig op het draaispit is aange-
bracht moet de beugel ingedrukt
worden vastgehouden.
4. Druk het uiteinde van het spit in de
aandrijfbus aan de linkerzijde van de
achterwand van de oven tot deze
hoorbaar vastklikt.
5. Leg de groef voor de greep op de
hiervoor aangebrachte inkeping in de
draaispitsteun.
6. Greep eraf trekken.
7. De verwarmingsfunctie en de ge-
wenste temperatuur instellen over-
eenkomstig de gegevens die in de
draaispittabel staan.
1
3
5
Zorg ervoor dat het draaispit draait.
26 electrolux werking
Draaispit eraf halen
Het draaispit is na het beëindigen
van het gaarproces zeer heet. Bij het
eruit halen bestaat verbrandingsge-
vaar!
1. Oven uitschakelen.
Tips, tabellen en aanwijzingen
Auto-Cooking
Voor het realiseren van optimale resul-
taten dient u het aanbevolen servies of
accessoires te gebruiken.
Bij servies van kunststof of met gre-
pen van kunststof dient u erop te
letten dat deze hittebestendig zijn!
Bakken, Zelfgebakken
Cake, zacht
Soort Servies Accessoires Opmerkingen
- Springvorm Rooster Eierdeeg zonder
bijv. met laag
vetgehalte
Platte biscuits, bis-
cuitrol
traditioneel
Vlechtbrood
Soort Servies Accessoires Opmerkingen
- - Bakplaat 1 stuks
Cake bakplaat
Soort Servies Accessoires Opmerkingen
- - Bakplaat Bakplaat geheel
opgevuld, geen
braadslee
tips, tabellen en aanwijzingen electrolux 27
Cake bakblik
Soort Servies Accessoires Opmerkingen
- Bakvorm Rooster Diverse soorten
gebak die in een
vorm worden ge-
bakken.
Bodems van zand-
taartdeeg
traditioneel
Vlechtbrood
Soort Servies Accessoires Opmerkingen
- - Bakplaat Bakplaat geheel
opgevuld, geen
braadslee
Taart
Soort Servies Accessoires Opmerkingen
Taartvorm
Springvorm
Rooster Gebak met weinig
garnering, bijv. jam
Taart/Quiche
Soort Servies Accessoires Opmerkingen
- Quichevorm
Springvorm
Taartvorm
Rooster
Strudel
Soort Servies Accessoires Opmerkingen
- - Bakplaat 1 stuk,
Strudel: Deeg met
vochtige vulling.
Stollen: Deeg met
gedroogde vruch-
ten
28 electrolux tips, tabellen en aanwijzingen
Vruchtencake
Soort Servies Accessoires Opmerkingen
- Bakvorm
Springvorm
Rooster met gedroogd fruit
Gebak
Soort Servies Accessoires Opmerkingen
Zoet - Bakplaat meerdere stuks
Pikant - Bakplaat meerdere stuks
Koekjes en kaakjes traditioneel bak-
ken!
Brood
Soort Servies Accessoires Opmerkingen
Bakblik Broodbakvorm Rooster 1 vorm
Bakplaat - Bakplaat 1 vorm
Pita - Bakplaat 1 of 2 stuks
(bijv. baguettes)
Broodjes
Soort Servies Accessoires Opmerkingen
Luxe Broodjes - Bakplaat Meerdere kleine
stuks
Koffiebroodjes - Bakplaat meerdere kleine
stuks, bijv. zoete
gistbroodjes
Cake specialiteit
Soort Servies Accessoires Opmerkingen
Victoria Sponge
Cake
- - Engelse speciali-
teit
tips, tabellen en aanwijzingen electrolux 29
Braden
Voor het braden vetfilter plaatsen,
de oven wordt zo namelijk minder
vuil!
Rundvlees/Wild/Lamsvlees
Soort Servies Accessoires Opmerkingen
Rosbief/filet Braadvorm - Gewenste aantal
graden kiezen
(rood, medium of
gaar)
Scandinavisch
rundvlees
Braadvorm - Gewenste aantal
graden kiezen
(rood, medium of
gaar)
Rosbief Braadvorm - Gewicht instellen
Lamsrug, medium Braadvorm - -
Geroosterd lams-
vlees
Braadvorm - Gewicht instellen
Wild Braadvorm - -
Geroosterd wild Braadvorm - Gewicht instellen
Gevogelte/Vis
Soort Servies Accessoires Opmerkingen
Gevogelte, uitge-
beend
Braadvorm - -
Hele kip Braadvorm - Gewicht instellen
Hele kalkoen Braadvorm - Gewicht instellen
Hele eend Braadvorm - Gewicht instellen
Hele gans Braadvorm - Gewicht instellen
Hele vis Braadvorm - -
30 electrolux tips, tabellen en aanwijzingen
Varkensvlees/Kalfsvlees
Soort Servies Accessoires Opmerkingen
Geroosterd var-
kensvlees
Braadvorm - -
Geroosterd var-
kensvlees
Braadvorm - Gewicht instellen
Kalfsrug Braadvorm - -
Geroosterd kalfs-
vlees
Braadvorm - Gewicht instellen
Kant-en-klaarmaaltijd
Patat, bevroren
Soort Servies Accessoires Opmerkingen
- - Bakplaat Verschillende
kant-en-klaar-
aardappelproduc-
ten, frites, wedges,
kroketten...
Gebak, bevroren
Soort Servies Accessoires Opmerkingen
Zoet - Bakplaat Meerdere kleine
stuks
Pikant - Bakplaat Meerdere kleine
stuks
Gekoeld gebak
Soort Servies Accessoires Opmerkingen
Zoet - Bakplaat Meerdere kleine
stuks
Pikant - Bakplaat Meerdere kleine
stuks
tips, tabellen en aanwijzingen electrolux 31
Broodjes/Stokbrood
Soort Servies Accessoires Opmerkingen
Bevroren - Bakplaat Meerdere kleine
stuks
Ongebakken - Bakplaat -
Vis/Vlees, bevroren
Soort Servies Accessoires Opmerkingen
Gegratineerde vis Hittebestendige
vorm
Rooster -
Vis/Vlees, gepa-
neerd
- Bakplaat meerdere kleine
stuks, . Vissticks,
Cordon Bleu
Taart/Quiche, bevroren
Soort Servies Accessoires Opmerkingen
- - Bakplaat -
Aardappel gerecht
Soort Servies Accessoires Opmerkingen
Bevroren Hittebestendige
vorm
Rooster -
Vers Hittebestendige
vorm
Rooster -
Pasta gerecht
Soort Servies Accessoires Opmerkingen
Bevroren Hittebestendige
vorm
Rooster -
Vers Hittebestendige
vorm
Rooster -
32 electrolux tips, tabellen en aanwijzingen
Rijst gerecht
Soort Servies Accessoires Opmerkingen
Bevroren Hittebestendige
vorm
Rooster Voorgekookte rijst
Vers Hittebestendige
vorm
Rooster Voorgekookte rijst
Vegetarisch gerecht
Soort Servies Accessoires Opmerkingen
Bevroren Hittebestendige
vorm
Rooster -
Vers Hittebestendige
vorm
Rooster -
Strudel, bevroren
Soort Servies Accessoires Opmerkingen
- - Bakplaat 1 of 2 stuks
Snack
Soort Servies Accessoires Opmerkingen
- - Bakplaat Meerdere kleine
stuks
Ovenschotel, zelfgemaakt
Visstoofschotel
Soort Servies Accessoires Opmerkingen
Stoofschotel,
hoog
Hittebestendige
vorm
Rooster > 4 cm
Stoofschotel, laag Hittebestendige
vorm
Rooster < 4 cm
tips, tabellen en aanwijzingen electrolux 33
Aardappel gerecht
Soort Servies Accessoires Opmerkingen
- Hittebestendige
vorm
Rooster -
Pasta gerecht
Soort Servies Accessoires Opmerkingen
- Hittebestendige
vorm
Rooster Parmezaanse
kaas tegen het
einde van de bak-
tijd over het ge-
recht strooien
Vegetarisch gerecht
Soort Servies Accessoires Opmerkingen
- Hittebestendige
vorm
Rooster -
Rijst gerecht
Soort Servies Accessoires Opmerkingen
- Hittebestendige
vorm
Rooster Voorgekookte rijst
Zoet gerecht
Soort Servies Accessoires Opmerkingen
- Hittebestendige
vorm
Rooster -
Soufflé
Soort Servies Accessoires Opmerkingen
Groot bakblik Hittebestendige
vorm
Rooster -
Klein bakblik In kleine vormen Rooster Meerdere vormen
34 electrolux tips, tabellen en aanwijzingen
Gratineren
Soort Servies Accessoires Opmerkingen
- Hittebestendige
vorm
Rooster Parmezaanse
kaas tegen het
einde van de bak-
tijd over het ge-
recht strooien.
Pizza
Pizza, vers
Soort Servies Accessoires Opmerkingen
Dik - Bakplaat Dikke bodem, veel
garnering (Ameri-
can Style)
Dun - Bakplaat Dunne bodem,
weinig garnering
(Italian Style)
Calzone - Bakplaat
Pizza, bevroren
Soort Servies Accessoires Opmerkingen
Voorgebakken - Bakplaat Pizzabodem deels
gebakken, zonder
extra garnering
Ongebakken - Bakplaat Zonder extra gar-
nering
Calzone - Bakplaat -
Pizza vers, voorgebakken
Soort Servies Accessoires Opmerkingen
- - Bakplaat -
tips, tabellen en aanwijzingen electrolux 35
Pizza snack
Soort Servies Accessoires Opmerkingen
- - Bakplaat -
Traditioneel bakken en braden
Als u gerechten met handmatige instel-
lingen wilt klaarmaken, kunnen de
volgende tabellen en tips handige aan-
wijzingen zijn. In de tabellen treft u een
keur van gerechten aan met de
bijbehorende instellingen.
Bakken
Ovenfunctie:Garen/bakken met bo-
ven-/onderwarmte of hetelucht
(conventioneel garen)
Inzetniveaus
Bakken met boven-/onderwarmte is
alleen mogelijk op één niveau.
Bij het bakken met hetelucht kunnen
drie bakblikken tegelijk in de oven
worden geschoven.
1 bakplaat:
b.v. inschuifniveau 3
1 Gebak in vorm:
b.v. inschuifniveau 1
2 bakplaten:
bijv . inschuifniveaus 1 en 3
3 bakplaten:
inschuifniveaus 1, 3 en 5
Bakvormen
Voor het bakken met boven-/
onderwarmte zijn bakvormen van
donker metaal met tefloncoating ge-
schikt.
36 electrolux tips, tabellen en aanwijzingen
Voor het bakken met hetelucht zijn
bakvormen van glanzend licht metaal
geschikt.
Algemene aanwijzingen
Bakplaat met de schuine kant naar
voren plaatsen
Bij het bakken met boven-/
onderwarmte en hetelucht kunt u ook
twee bakvormen naast elkaar op een
niveau plaatsen. Dit heeft nagenoeg
geen invloed op de baktijd.
Als diepvriesgerechten op een bak-
plaat worden geplaatst, kunnen
deze kromtrekken tijdens het gaar-
proces. Dit gebeurt vanwege het
hoge temperatuurverschil tussen
diepvriesgerechten en de oventem-
peratuur. Na het afkoelen verdwijnt
het kromtrekken van de bakplaat
weer.
Aanwijzingen bij de baktabellen
In de tabellen vindt u een keuze aan
gerechten met de bijbehorende
temperatuurvoorschriften, berei-
dingstijden en inschuifniveaus.
De temperaturen en baktijden zijn
richtwaarden, omdat deze afhankelijk
zijn van de samenstelling van het
deeg, de hoeveelheid en de bakvorm.
Wij adviseren u de eerste keer de
lagere temperatuurwaarde in te stel-
len en pas indien nodig, bijv. als u een
sterkere bruining wenst of het bakken
te lang duurt, een hogere temperatuur
in te stellen.
Raadpleeg een vergelijkbaar gerecht,
als u voor een bepaald recept geen
concrete gegevens kunt vinden.
Bij het op meerdere niveaus bakken
van gebak op platen of in vormen kan
de baktijd ongeveer 10-15 minuten
langer zijn.
Recepten met vochtige ingrediënten,
zoals bijv. pizza's of vruchtentaarten,
worden op één niveau gebakken.
Als het gebak niet overal even hoog is,
wordt het in het begin van het bak-
proces niet overal even bruin. Veran-
der in dit geval niet de temperatuurin-
stelling. In de loop van het bakproces
wordt het gebak overal even bruin.
De bak- en braadtijden van uw nieuwe
oven kunnen verschillen met die van
uw oude oven. Pas daarom de instel-
lingen (temperatuur, bereidingstijden
enz.) en inschuifniveaus zoals u die
gewend bent aan de aanbevelingen in
onderstaande tabellen aan.
De tabellen gelden, indien niet anders
aangegeven, voor het plaatsen van ge-
rechten in de koude oven.
Baktabel
Bakken op één niveau
Soort gebak Ovenfunc-
tie
Ni-
veau
Tempera-
tuur (°C)
Tijd (u:min)
Gebak in vormen
tips, tabellen en aanwijzingen electrolux 37
Soort gebak Ovenfunc-
tie
Ni-
veau
Tempera-
tuur (°C)
Tijd (u:min)
Tulband en brioche Hete lucht 1 150 - 160 0:50 - 1:10
Zandgebak/vruchtentaart Hete lucht 1 150 - 160 1:10 - 1:30
Biscuit Hete lucht 1 140 1:10 - 1:30
Biscuit Boven- en
onderwarm-
te
1 160 1:10 - 1:30
Taartbodem van zandtaart-
deeg
Hete lucht 3
170-180
1)
0:10 - 0:25
Taartbodem van roerdeeg Hete lucht 3 150 - 170 0:20 - 0:25
Dichte appeltaart Boven- en
onderwarmt
e
1 170 - 190 0:50 - 1:00
Dichte appeltaart (2 vormen
Ø 20 cm, diagonaal ge-
plaatst)
Hete lucht 1 160 1:10 - 1:30
Dichte appeltaart (2 vormen
Ø 20 cm, diagonaal ge-
plaatst)
Boven- en
onderwarm-
te
1 180 1:30 - 1:30
Pikante taart (bijv. Quiche) Hete lucht 1 160 - 180 0:30 - 1:10
Kaastaart Boven- en
onderwarm-
te
1 170 - 190 1:00 - 1:30
Gebak op bakblik
Gistbroodje/krans Boven- en
onderwarm-
te
3 170 - 190 0:30 - 0:40
Kerststol Boven- en
onderwarm-
te
3
160 - 180
1)
0:30 - 0:40
Brood (roggebrood)
-eerst
-dan
Boven- en
onderwarm-
te
1
230
1)
160 - 180
0:25
0:30 - 1:00
38 electrolux tips, tabellen en aanwijzingen
Soort gebak Ovenfunc-
tie
Ni-
veau
Tempera-
tuur (°C)
Tijd (u:min)
Roomsoezen/tompoezen Boven- en
onderwarm-
te
3
160 - 170
1)
0:15 - 0:30
Biscuitrol Boven- en
onderwarm-
te
3
180 - 200
1)
0:10 - 0:20
Kruimelgebak, droog Hete lucht 3 150 - 160 0:20 - 0:40
Boter-/suikerkoek Boven- en
onderwarm-
te
3
190 - 210
1)
0:15 - 0:30
Vruchtentaart met gistdeeg/
roerdeeg
2)
Hete lucht 3 150 0:35 - 0:50
Vruchtentaart met gistdeeg/
roerdeeg
2)
Boven- en
onderwarm-
te
3 170 0:35 - 0:50
Vruchtentaart met zand-
taartdeeg
Hete lucht 3 160 - 170 0:40 - 1:20
Taart van gistdeeg met
gevoelige garnering (bijv.
kwark, room, pudding)
Boven- en
onderwarm-
te
3
160 - 180
1)
0:40 - 1:20
Pizza (met veel beleg)
2)
Hete lucht 1
180 - 200
1)
0:30 - 1:00
Pizza (dun) Hete lucht 1
200 - 220
1)
0:10 - 0:25
Turks brood Hete lucht 1 200 - 220 0:08 - 0:15
Zwitsers fruitpuddinkje Hete lucht 1 180 - 200 0:35 - 0:50
Biscuitdeeg
Biscuitdeeg Hete lucht 3 150 - 160 0:06 - 0:20
Sprits Hete lucht 3 140 0:20 - 0:30
Sprits Boven- en
onderwarm-
te
3
160
1)
0:20 - 0:30
Koekjes van roerdeeg Hete lucht 3 150 - 160 0:15 - 0:20
tips, tabellen en aanwijzingen electrolux 39
Soort gebak Ovenfunc-
tie
Ni-
veau
Tempera-
tuur (°C)
Tijd (u:min)
Eiwitgebak, schuimgebak Hete lucht 3 80 - 100 2:00 - 2:30
Bitterkoekjes Hete lucht 3 100 - 120 0:30 - 0:60
Koekjes van gistdeeg Hete lucht 3 150 - 160 0:20 - 0:40
Koekjes van bladerdeeg Hete lucht 3
170 -180
1)
0:20 - 0:30
Broodjes Hete lucht 3
160
1)
0:20 - 0:35
Broodjes Boven- en
onderwarm-
te
3
180
1)
0:20 - 0:35
Koekjes (20 per bakplaat) Hete lucht 3
140
1)
0:20 - 0:30
Koekjes (20 per bakplaat) Boven- en
onderwarm-
te
3
170
1)
0:20 - 0:30
1) Oven voorverwarmen
2) Afdruipschaal/braadpan gebruiken
Bakken op meerdere niveaus
Soort
gebak
Hete lucht
Temperatuur (°C) Tijd (u:min)
2 ni-
veaus
3 niveaus
Gebak op bakblik
Room-
soezen/
tompoe-
zen
1 / 4 ---
160 - 180
1)
0:35 - 0:60
Kruimel-
gebak,
droog
1 / 3 --- 140 - 160 0:30 - 0:60
Biscuitdeeg/kleine koekjes/gebak/broodjes
Zand-
taart-
deeg-
koekjes
1 / 3 1 / 3 /5 150 - 160 0:15 - 0:35
40 electrolux tips, tabellen en aanwijzingen
Soort
gebak
Hete lucht
Temperatuur (°C) Tijd (u:min)
2 ni-
veaus
3 niveaus
Sprits 1 / 3 1 / 3 /5 140 0:20 - 0:60
Koekjes
van roer-
deeg
1 / 3 --- 160 - 170 0:25 - 0:40
Eiwitge-
bak,
schuim-
gebak
1 / 3 --- 80 - 100 2:10 - 2:50
Bitter-
koekjes
1 / 3 --- 100 - 120 0:40 - 1:20
Koekjes
van gist-
deeg
1 / 3 --- 160 - 170 0:30 - 0:60
Koekjes
van bla-
derdeeg
1 / 3 --- 160 - 180 0:30 - 0:50
Broodjes 1 /4 --- 160 0:30 - 0:55
Koekjes
(20 per
bakplaat)
1 /4 ---
140
1)
0:25 - 0:40
1) Oven voorverwarmen
Baktips
Bakresultaat Mogelijke oorzaak Oplossing
Onderkant van het gebak
is te licht van kleur
Verkeerde inschuifhoogte
Gebak zakt in (wordt klef,
klonterig, vochtig)
Te hoge baktemperatuur
Te korte baktijd
Te veel vocht in het deeg
tips, tabellen en aanwijzingen electrolux 41
Bakresultaat Mogelijke oorzaak Oplossing
Gebak is te droog
Te lage baktemperatuur Baktemperatuur hoger in-
stellen.
Te lange baktijd Baktijd verkorten
Gebak wordt ongelijkma-
tig bruin
Te hoge baktemperatuur
en te korte baktijd
Baktemperatuur lager in-
stellen en baktijd verlen-
gen
Het deeg is ongelijkmatig
verdeeld
Het deeg gelijkmatig over
de bakplaat verdelen
Vetfilter is geplaatst Vetfilter verwijderen
Gebak wordt niet in de
aangegeven baktijd door-
bakken
Te lage temperatuur Baktemperatuur iets ho-
ger instellen
Vetfilter is geplaatst Vetfilter verwijderen
Braden
Ovenfunctie: Boven + onderwarmte of
Circulatiegrill
Plaats voor het braden het vetfilter!
Braadservies
Om te braden is ieder hittebestendig
servies geschikt (let op de aanwijzin-
gen van de fabrikant!).
Grote braadstukken kunt u direct in
de braadslee of op het rooster met
een daaronder geplaatste braad-
slee braden.
Wij adviseren u alle magere vleessoor-
ten in een braadpan met deksel te
braden. Op die manier blijft het vlees
sappiger.
Alle soorten vlees die een korstje moe-
ten krijgen, kunt u in een braadpan
zonder deksel braden.
Aanwijzingen met betrekking tot de
braadtabel
De gegevens in de volgende tabel
dienen slechts als richtwaarden.
Wij adviseren u alleen stukken vlees
en vis die groter zijn dan 1 kg in de
oven te braden.
Om het aanbranden van vleessap of
vet te voorkomen, adviseren wij u een
beetje vocht in de braadslee te gieten.
Braadstukken naar behoefte na 1/2 -
2/3 van de gaartijd draaien.
Grote braadstukken en gevogelte tij-
dens de bereiding meermaals met
braadvocht begieten. Daarmee be-
reikt u een beter braadresultaat.
42 electrolux tips, tabellen en aanwijzingen
Braadtabel
Vleessoort Hoe-
veel-
heid
Ovenfunctie Ni-
vea
u
Tempera-
tuur (°C)
Tijd
(u:min)
Rundvlees
Stoofvlees 1 - 1,5
kg
Boven +
onderwarmte
1 200 - 250 2:00 - 2:30
Rosbief of filet per cm
dikte
- binnen rood per cm
dikte
Circulatiegrill 1
190 - 200
1)
0:05 - 0:06
- binnen medium per cm
dikte
Circulatiegrill 1 180 - 190 0:06 - 0:08
- doorbraden per cm
dikte
Circulatiegrill 1 170 - 180 0:08 - 0:10
Varkensvlees
Schouderstuk, nek-
stuk, ham
1 - 1,5
kg
Circulatiegrill 1 160 - 180 1:30 - 2:00
Karbonade, casseler-
rib
1 - 1,5
kg
Circulatiegrill 1 170 - 180 1:00 - 1:30
Gehakt 750 g -
1 kg
Circulatiegrill 1 160 - 170 0:45 - 1:00
Varkensschenkel
(voorgekookt)
750 g -
1 kg
Circulatiegrill 1 150 - 170 1:30 - 2:00
Kalfsvlees
Kalfsbraadstuk 1 kg Circulatiegrill 1 160 - 180 1:30 - 2:00
Kalfsschenkel 1,5 - 2
kg
Circulatiegrill 1 160 - 180 2:00 - 2:30
Lamsvlees
Lamsgebraad, lams-
bout
1 - 1,5
kg
Circulatiegrill 1 150 - 170 1:15 - 2:00
Lamsrug 1 - 1,5
kg
Circulatiegrill 1 160 - 180 1:00 - 1:30
tips, tabellen en aanwijzingen electrolux 43
Vleessoort Hoe-
veel-
heid
Ovenfunctie Ni-
vea
u
Tempera-
tuur (°C)
Tijd
(u:min)
Wild
Hazenrug, hazenbout tot 1 kg Boven +
onderwarmte
3
220 - 250
1)
0:25 - 0:40
Ree-/hertenrug 1,5 - 2
kg
Boven +
onderwarmte
1 210 - 220 1:15 - 1:45
Ree-/hertenbout 1,5 - 2
kg
Boven +
onderwarmte
1 200 - 210 1:30 - 2:15
Gevogelte
Stukken gevogelte per
200-25
0g
Circulatiegrill 1 200 - 220 0:35 - 0:50
Halve kip per
400-50
0g
Circulatiegrill 1 190 - 210 0:35 - 0:50
Kip 1 - 1,5
kg
Circulatiegrill 1 190 - 210 0:45 - 1:15
Eend 1,5 - 2
kg
Circulatiegrill 1 180 - 200 1:15 - 1:45
Gans 3,5 - 5
kg
Circulatiegrill 1 160 - 180 2:30 - 3:30
Kalkoen 2,5 -
3,5 kg
Circulatiegrill 1 160 - 180 1:45 - 2:30
Kalkoen 4 - 6 kg Circulatiegrill 1 140 - 160 2:30 - 4:00
Vis (stoven)
Vis, heel 1 - 1,5
kg
Boven +
onderwarmte
1 210 - 220 0:45 - 1:15
1) Oven voorverwarmen
Tabel Vleesthermometer
Gerecht Kerntemperatuur
Rundvlees
44 electrolux tips, tabellen en aanwijzingen
Gerecht Kerntemperatuur
Geroosterd vlees of ossenhaas, binnen
rood
binnen medium
binnen gaar
45 - 50 °C
60 - 65 °C
75 - 80 °C
Varkensvlees
Schouderstuk, ham, nekstuk 80 - 82 °C
Karbonade (rug), casselerrib 75 - 80 °C
Gehakt 75 - 80 °C
Kalfsvlees
Kalfsbraadstuk 75 - 80 °C
Kalfsschenkel 85 - 90 °C
Schapenvlees / lamsvlees
Schapenbout 80 - 85 °C
Schapenrug 80 - 85 °C
Lamsgebraad, lamsbout 75 - 80 °C
Wild
Hazenrug 70 - 75 °C
Hazenpoten, -bouten 70 - 75 °C
Hele haas 70 - 75 °C
Reerug, hertenrug 70 - 75 °C
Ree-/hertenbout 70 - 75 °C
Grillen
Ovenfunctie Grill klein of Grill groot met
maximale temperatuurinstelling
Let op: Tijdens het grillen moet de
ovendeur altijd gesloten zijn!
De lege oven altijd met de grillfunc-
ties 5 minuten voorverwarmen.
Voor het grillen het rooster op het
aanbevolen inzetniveauplaatsen.
•De opvangbak altijd op het1e inzet-
niveau van onder plaatsen.
De grilltijden zijn richtwaarden.
tips, tabellen en aanwijzingen electrolux 45
Grillen is met name geschikt voor
platte stukken vlees en vis.
Grilltabel
Gerecht Niveau
Grilltijd
1. zijde 2. zijde
Frikadellen 4 8-10 min. 6-8 min.
Varkensfilet 4 10-12 min. 6-10 min.
Braadworst 4 8-10 min. 6-8 min.
Rundersteaks, kalfs-
steaks
4 6-7 min. 5 - 6 min.
Runderfilet, rosbief (ca. 1
kg)
3 10-12 min. 10-12 min.
Geroosterd brood 3 4-6 min. 3-5 min.
Geroosterd brood met
beleg
3 6-8 min ---
Draaispit
Gerecht
Hoeveelheid
kg
Functie
kg
Temperatuur
°C
Grilltijd
U:min.
1 kip ca. 1 kg Grill met draai-
spit
240 1:00 - 1:10
2 kip per 1 kg Grill groot met
draaispit
240 1:15 - 1:20
1 Eend 1,5 - 2 kg Grill met draai-
spit
240 1:20 - 1:40
Varkensrollad
e
1 Grill met draai-
spit
240 1:45 - 2:15
Varkenspoten
(1/2 uur voor-
gekookt)
1 - 1,3 kg Grill met draai-
spit
240 2:00 - 2:30
Lage temperatuur garen
Ovenfunctie Lage temperatuur garen
Met Lage temperatuur garen wordt het
braadstuk lekker mals en blijft bijzonder
sappig.
46 electrolux tips, tabellen en aanwijzingen
Wij raden deze functie aan voor malse,
magere stukken vlees alsmede voor vis.
Lage temperatuur garen Is niet geschikt
voor bijv. stoofvlees of een vet varkens-
braadstuk.
120°C raden wij aan voor kleinere stuk-
ken vlees, zoals bijv. steaks.
150°C raden wij aan voor grotere stuk-
ken vlees, zoals bijv. runderfilets.
Let op:
Plaats voor het braden het vetfilter!
Met de ovenfunctie Lage tempera-
tuur garen altijd open zonder dek-
sel garen.
1. Het braadstuk in de pan aan beide
kanten 1-2 min. heel heet aanbraden
2. Leg het vlees in een braadslee of di-
rect op het rooster met een daaron-
der geplaatste opvangbak.
3. In de oven plaatsen. Ovenfunctie
Lage temperatuur garen kiezen.
Eventueel met de draaiknop 150°C
kiezen en klaar garen (zie tabel).
Tabel Lage temperatuur garen
Gerecht Gewicht
(g)
Instelling Niveau Totale tijd
(minuten)
Rosbief 1000 - 1500 150 °C 1 90 - 110
Runderbiefstuk 1000 - 1500 150 °C 3 90 - 110
Kalfsbraadstuk 1000 - 1500 150 °C 1 100 - 120
Steaks 200 - 300 120 °C 3 20 - 30
Reiniging en onderhoud
Om het apparaat schoon te maken,
moet het uitgeschakeld en afge-
koeld zijn.
Het reinigen van het apparaat met
een stoom- of hogedrukreiniger is
om veiligheidsredenen niet toege-
staan.
reiniging en onderhoud electrolux 47
VOORZICHTIG:
Voor het reinigen geen schuurmid-
delen, scherpe gereedschappen of
spoelinrichtingen gebruiken.
De glazen ovendeur niet reinigen
met schuurmiddelen of metalen
krabbers die het oppervlak kunnen
bekrassen. Het glas kan hierdoor
barsten.
Buitenzijde van het apparaat
Neem de voorzijde van het apparaat
af met een zachte doek en een warm
sopje.
Gebruik bij metalen oppervlakken de
hiervoor in de handel verkrijgbare on-
derhoudsmiddelen.
Geen schuurmiddelen en geen
schuursponzen gebruiken.
Reinig het apparaat elke keer na gebruik.
Verontreinigingen zijn dan makkelijk te
verwijderen en kunnen niet inbranden.
Binnenzijde van het apparaat
1. Bij het openen van de ovendeur gaat
de ovenverlichting automatisch
branden.
2. De oven elke keer na gebruik met
een sopje afnemen en drogen.
Verwijder hardnekkige verontreini-
gingen met een speciale ovenreini-
ger.
Belangrijk: Als u een ovenspray ge-
bruikt, dient u beslist de aanwijzin-
gen van de fabrikant in acht te
nemen.
Accessoires
Reinig de ovenaccessoires (rooster,
bakplaat, braadslede enz.) elke keer na
gebruik en droog deze goed af. Laat de
onderdelen kort inweken om het reini-
gen makkelijker te maken.
Vetfilter
1. Reinig het vetfilter in een heet sopje
of in de afwasmachine.
2. Sterke inbrandingen kunnen door
het koken van het filter in een beetje
water met 2-3 eetlepels afwasmiddel
worden verwijderd.
Pyrolyse
Met de functie "Pyrolyse" kunt u de oven
pyrolytisch reinigen. Kies de functie in
het menu "Reinigen".
Tijdens de Pyrolyse wordt de oven
zeer heet! Bij het bereiken van een
bepaalde temperatuur wordt de
ovendeur automatisch vergrendeld.
48 electrolux reiniging en onderhoud
Tijdens de opwarmtijd de deur niet
openen, omdat het proces anders
wordt afgebroken.
Zodra een bepaalde temperatuur is
bereikt, wordt de ovendeur automa-
tisch vergrendeld.
Reinigingsassistent
Als de functie "Reinigingsassistent" in
het menu "Reinigen" is geactiveerd en u
de Pyrolyse start, worden op het display
meldingen weergegeven, die u mede-
delen waarop u voor de start van de
Pyrolyse moet letten.
Herinnering aan de reiniging
Als de "REINIGINGSHERINNERING" in
het menu "Reinigen" is ingeschakeld,
wordt op het display een melding weer-
gegeven wanneer de oven gereinigd
moet worden.
Inschuifroosters
De inschuifroosters aan de rechter en
linker binnenkant van de oven kunnen
voor het reinigen van de zijwanden eruit
gehaald worden.
Inschuifrooster verwijderen
Roosters eerst aan de voorkant van de
ovenwand wegtrekken (1) en dan achter
verwijderen (2).
1
2
Inschuifrooster terugzetten
Belangrijk! De afgeronde einden van
de geleidingsstangen moeten naar
voren wijzen!
Bij het terugplaatsen de roosters eerst
aan de achterkant weer inhangen (1) en
dan voor inzetten en aandrukken (2).
reiniging en onderhoud electrolux 49
1
2
Ovenverlichting
Pas op voor elektrische schokken!
Om het ovenlampje te vervangen:
De oven uitschakelen!
De zekering in de zekeringenkast
losdraaien of veiligheidsschakelaar
uitschakelen.
Om het ovenlampje en het afdekglas
te beschermen een doek op de bo-
dem van de oven leggen.
Ovenlamp aan de zijkant vervangen/
afdekglas reinigen
1. Afdekglas verwijderen door deze
naar links te draaien en schoon te
maken.
2. Indien nodig:
Ovenlampje 40 Watt, 230 V, 300 °
C hittebestendig, vervangen.
3. Afdekglas weer aanbrengen.
Ovenlamp aan de zijkant vervangen/
afdekglas reinigen
1. Linker inschuifrooster verwijderen.
50 electrolux reiniging en onderhoud
2. Afdekglas met een smal, stomp
voorwerp (bijv. theelepel) verwijderen
en schoonmaken.
3. Indien nodig: Halogeenovenlampje
vervangen.
Vervangingslampje via de
klantenservice bestellen (zie hoofd-
stuk "Service/Klantenservice").
Halogeenlampen altijd met een
doek aanpakken, om te voorkomen
dat vet kan inbranden.
4. Afdekglas weer aanbrengen.
5. Inschuifrooster inzetten.
Ovendeur
Om de binnenkant van de oven gemak-
kelijker te kunnen reinigen, kan de oven-
deur eruit gehaald worden.
Ovendeur verwijderen
90°
1. Open de ovendeur zover mogelijk.
A
A
2. Maak volledig de klemhendels los
aan de beide deurscharnieren (A).
45˚
3. Klap de ovendeur open naar de eer-
ste open stand (ca. 45°).
reiniging en onderhoud electrolux 51
4. Pak aan beide zijden de ovendeur
met beide handen vast aan de deur-
greep en til de deur schuin vanaf de
bovenkant eruit ( Voorzichtig: de
deur is zwaar).
Leg de ovendeur met de binnenkant
naar onder op een zachte, vlakke
ondergrond neer (bijv. een wollen
dekken), om krassen te voorkomen.
Ovendeur terugplaatsen
1. Pak de ovendeur aan beide zijden
met beide handen vast en houd deze
in hoek van ca. 45°. Lijn de beide uit-
sparingen aan de onderkant van de
ovendeur uit op de scharnieren van
de oven
en laat de deur er zo ver mogelijk in
glijden.
90°
2. Open de ovendeur zover mogelijk.
A
3. Klem de klemhendels aan de beide
deurscharnieren (A) weer vast in hun
oorspronkelijke positie.
4. Sluit de ovendeur.
Glazen ovendeur
De ovendeur beschikt over vier achter-
elkaar geplaatste glasplaten. De binnen-
52 electrolux reiniging en onderhoud
ste glasplaten kunnen voor het reinigen
eruit gehaald worden.
Belangrijk: Bij heftige stoten, vooral
tegen de zijkanten van de voorste
glasplaat, kan het glas breken.
De glasplaten van de deur verwijde-
ren
90°
1. Open de ovendeur zover mogelijk.
A
A
2. Maak volledig de klemhendels aan
de beide deurscharnieren (A) los.
45˚
3. Klap de ovendeur open naar de eer-
ste open stand (ca. 45°).
B
4. Pak de deurlijst (B) aan de bovenkant
van de ovendeur aan beide zijden
vast en druk deze naar binnen om de
klemafdichting te ontgrendelen. Trek
de deurlijst dan vanaf de bovenkant
eraf.
5. Pak de glasplaten aan de bovenkant
vast en trek ze na elkaar uit de hou-
ders vanaf de bovenkant eruit.
reiniging en onderhoud electrolux 53
Glasplaten reinigen
Reinig de glasplaten van de deur gron-
dig met een oplossing op basis van wa-
ter en een afwasmiddel. Droog de
glasplaten dan voorzichtig af.
Glasplaten terugplaatsen
1. Schuif de glasplaten van de deur
achterelkaar vanaf de bovenkant in
de houders en laat de glasplaten dan
zakken.
Eerst dienen de beide kleine glas-
platen te worden teruggeplaatst en
dan de grote glasplaten.
B
2. Pak de deurlijst (B) aan beide zijden
vast, lijn deze uit op de binnenkant
van de deur en druk de deurlijst (B) in
de bovenkant van de deur.
C
D
E
54 electrolux reiniging en onderhoud
Aan de open zijde van de deurlijst (B)
bevindt zich een verbindingsstuk
(C). Dit verbindingsstuk moet wor-
den aangebracht tussen de buiten-
kant van de deur en de hoek (D). De
klemafdichting (E) moet hoorbaar
vastklikken.
90°
3. Open de ovendeur zover mogelijk.
A
4. Klem de klemhendels aan de beide
deurscharnieren (A) weer vast in hun
oorspronkelijke positie.
5. Sluit de ovendeur.
reiniging en onderhoud electrolux 55
Wat te doen als ...
Probleem Mogelijke oorzaak Oplossing
De oven wordt niet warm De oven is niet ingescha-
keld
Oven inschakelen
De noodzakelijke instellin-
gen zijn niet uitgevoerd
Oven inschakelen
De zekering in de huisin-
stallatie (zekeringkast) is
doorgebrand.
Zekering controleren. Als
de zekeringen meerdere
malen worden uitgescha-
keld, neem dan contact
op met een erkend elek-
tro-installateur
De ovenverlichting werkt
niet
Het ovenlampje is defect Ovenlampje vervangen
In de tijdindicatie ver-
schijnt F11
De vleesthermometer
maakt kortsluiting of de
stekker van de vleesther-
mometer zit niet vast in
het connectiepunt.
De stekker van de vlees-
thermometer zo ver mo-
gelijk in het connectiepunt
in de zijwand van de oven
steken.
In de tijdindicatie ver-
schijnt een niet vermelde
foutcode
Elektronicafout Schakel het apparaat via
de zekering of de veilig-
heidsschakelaar in de ze-
keringkast uit en weer in.
Neem contact op met de
klantenservice als de fout
opnieuw wordt weerge-
geven.
Schakel het apparaat door het eruit
en erin draaien van de zekering en
het bedienen van de veiligheids-
schakelaar in de zekeringkast uit en
weer in. Neem contact op met de
klantenservice als de fout opnieuw
wordt weergegeven.
Reparaties aan het apparaat mogen
uitsluitend door gekwalificeerde
vakmensen worden uitgevoerd.
Door onvakkundig uitgevoerde re-
paraties kunnen grote gevaren voor
de gebruiker ontstaan.
56 electrolux wat te doen als ...
In geval van oneigenlijk gebruik kan
het bezoek van de technicus van de
klantenservice of van de vakhande-
laar ook tijdens de garantieperiode
niet zonder kosten plaats vinden.
Aanwijzing voor apparaten met een
metalen voorkant:
Vanwege de koele voorkant van het
apparaat kan er zich, na het openen
van de deur, tijdens of kort na het
bakken of braden, gedurende korte
tijd condens vormen op de glazen
binnenkant van de deur.
Afvalverwerking
Het symbool op het product of op
de verpakking wijst erop dat dit product
niet als huishoudafval mag worden
behandeld, maar moet worden
afgegeven bij een verzamelpunt waar
elektrische en elektronische apparatuur
wordt gerecycled. Als u ervoor zorgt dat
dit product op de juiste manier wordt
verwijderd, voorkomt u mogelijke
negatieve gevolgen voor mens en milieu
die zich zouden kunnen voordoen in
geval van verkeerde afvalverwerking.
Voor gedetailleerdere informatie over het
recyclen van dit product, kunt u contact
opnemen met de gemeente, de
gemeentereiniging of de winkel waar u
het product hebt gekocht.
Verpakkingsmateriaal
Het verpakkingsmateriaal is milieu-
vriendelijk en geschikt voor herge-
bruik. Kunststofonderdelen zijn
door internationale afkortingen
zoals bijv. >PE <, >PS< enz. geken-
merkt. Gooi het verpakkingsmateri-
aal weg in de daarvoor bestemde
containers van uw vuilnisophaal-
dienst.
Om ervoor te zorgen dat het appa-
raat geen gevaar oplevert, moet het
onklaar gemaakt worden voordat u
het weggooit.
Trek de stekker uit het stopcontact
en verwijder de voedingskabel van
het apparaat.
afvalverwerking electrolux 57
Installatie
LET OP
Montage en aansluiting van het
nieuwe apparaat mag alleen worden
uitgevoerd door een erkende instal-
lateur.
Volg deze instructies alstublieft op,
omdat anders de garantie in geval
van beschadiging vervalt.
Veiligheidsaanwijzingen voor de in-
stallateur
In de elektrische installatie moet een
voorziening aanwezig zijn, die het mo-
gelijk maakt, het apparaat met een
opening tussen de contacten van
minstens 3mm omnipolair van het net
los te koppelen.
Als geschikte scheidingsvoorzienin-
gen gelden LS-schakelaars, zekerin-
gen (schroefzekeringen moeten uit de
fitting gedraaid worden), FI-schake-
laars en veiligheidsschakelaars.
De aanrakingsbeveiliging moet door
de inbouw gegarandeerd zijn.
De stevigheid van de inbouwkast
moet voldoen aan de DIN 68930
norm.
Inbouwfornuizen en inbouwkookvel-
den zijn uitgerust met speciale stek-
kersystemen. Deze apparaten mogen
om veiligheidsredenen alleen gecom-
bineerd worden met apparaten van
dezelfde fabrikant.
Het gebruik van warmtebeschermstrip-
pen is bij fornuizen en ovens met
pyrolyse niet toegestaan als de uitspa-
ring met een achterwand en afgesloten
vakbodem voorzien is.
Met een minstens 20mm ingekorte vak-
bodem en een ontluchting van het voet-
stuk in dezelfde verhouding, is inbouw
echter wel mogelijk.
58 electrolux installatie
200 cm²
590
541
584
567
594
594
10
10
21
546
550 min.
530 min.
560 min.
20
30
1
max. R1200mm
140
130
2 3
installatie electrolux 59
alternativ 100
4
H05VV-F
H05RR-F
min. 1,60 m
60 electrolux installatie
90°
5
installatie electrolux 61
6
2x 3,5x25
Garantie/serviceafdeling
Nederland
Onze producten worden met de grootst
mogelijke zorgvuldigheid geproduceerd.
Desondanks kan het voorkomen dat er
een defect optreedt. Onze servicedienst
zal dit op verzoek herstellen, zowel bin-
nen als buiten de garantietermijn. De le-
vensduur van het product wordt daar-
door niet negatief beïnvloed.
Onderstaande garantievoorwaarden zijn
gestoeld op de EU Richtlijn 99/44/EG en
het Burgerlijk Wetboek. De daaruit
voortvloeiende rechten blijven onverlet.
Ook de garantieverplichtingen van de
verkoper naar de eindgebruiker blijven
onaangetast.
Voor dit product verlenen wij garantie
volgens onderstaande voorwaarden:
1. Wij verhelpen kosteloos met inacht-
neming van de voorwaarden 2 tot
en met 15 gebreken aan het pro-
duct die zich openbaren binnen 24
maanden vanaf de datum van leve-
ring aan de eindgebruiker. In geval
van professioneel of daarmee gelijk
te stellen gebruik is de garantie be-
perkt tot 12 maanden. Voor twee-
dehands producten geldt eveneens
een termijn van 12 maanden.
2. De garantieprestatie houdt in dat het
product kosteloos wordt terugge-
bracht in de toestand die het had
voor het defect optrad. Gebrekkige
onderdelen worden hersteld of ver-
vangen. Kosteloos vervangen on-
derdelen worden ons eigendom.
3. Het gebrek moet terstond gemeld
worden om mogelijke verdere
schade te voorkomen. De garantie-
aanspraak vervalt indien het gebrek
niet binnen twee maanden na vast-
stelling is gemeld.
4. Voor een beroep op garantie dient
het aankoopbewijs met aankoop-
62 electrolux garantie/serviceafdeling
en/of leveringsdatum te worden
overlegd. Bij ontbreken daarvan
dient ander overtuigend bewijs te
worden overlegd.
5. De garantie heeft geen betrekking
op schade aan kwetsbare onderde-
len, zoals (vitrokeramisch) glas,
kunststof, rubber, die ontstaan is
door onzorgvuldig gebruik.
6. De garantie heeft geen betrekking
op kleine afwijkingen van de
gestelde kwaliteit die voor de
waarde en deugdelijkheid van het
product onbeduidend zijn.
7. De garantie geldt evenmin voor
schade veroorzaakt door:
chemische en elektrochemische
inwerking van water,
abnormale milieuomstandighe-
den in het algemeen,
voor het product oneigenlijke be-
drijfsomstandigheden,
contact met agressieve stoffen.
8. De garantie heeft geen betrekking
op gebreken door transportschade
die buiten onze verantwoordelijk-
heid is ontstaan, niet-vakkundige in-
stallatie of montage, verkeerd ge-
bruik, gebrekkig onderhoud, of het
niet in acht nemen van de gebruiks-
of montageaanwijzingen.
9. Het recht op garantie vervalt wan-
neer het defect werd veroorzaakt
door herstelling of ingrepen door
derden die niet bevoegd of niet des-
kundig zijn, of wanneer het product
voorzien werd van toebehoren of
onderdelen die niet origineel zijn en
daardoor een defect veroorzaken.
10. Producten die gemakkelijk kunnen
worden vervoerd dienen te worden
overhandigd aan of gezonden naar
onze servicedienst. Herstelling ter
plaatse kan slechts worden ge-
vraagd voor grote of ingebouwde
producten.
11. Indien het product zodanig is inge-
bouwd, ondergebouwd, opgehan-
gen of geplaatst dat de benodigde
tijd voor het in- en uitbouwen samen
meer dan 30 minuten bedraagt,
worden de hierdoor ontstane extra
kosten aan de gebruiker in rekening
gebracht. Schade die ontstaat door
abnormale in- of uitbouw komt ten
laste van de gebruiker.
12. Indien binnen de garantieperiode de
herstelling van hetzelfde defect her-
haaldelijk mislukt of de herstelling-
kosten disproportioneel zijn wordt in
overleg met de gebruiker een
gelijkwaardige vervanging geleverd.
In geval van vervanging behouden
we ons het recht voor om een ver-
goeding te rekenen naar rato van de
verstreken gebruiksperiode.
13. Herstelling onder garantie heeft
geen verlenging van de garantieter-
mijn noch aanvang van een nieuwe
garantietermijn tot gevolg.
14. Op herstellingen geven wij een ga-
rantie van 12 maanden, uitsluitend
op hetzelfde gebrek.
15. Verdere of andere aanspraken, in
het bijzonder vergoeding van
schade ontstaan buiten het pro-
duct, zijn uitgesloten voor zover een
aansprakelijkheid niet wettelijk is
vastgelegd.
garantie/serviceafdeling electrolux 63
16. In geval van aansprakelijkheid zal
een vergoeding de aankoopwaarde
van het product niet overtreffen,
tenzij wettelijk anders is bepaald.
Deze garantievoorwaarden gelden voor
in Nederland gekochte en/of in gebruik
zijnde producten. Indien een product
naar het buitenland wordt gebracht
dient de gebruiker na te gaan of het pro-
duct voldoet aan de technische voor-
waarden ( o.a. spanning, frequentie,
installatievoorschriften, gassoort, kli-
maatomstandigheden) in het
betreffende land. Voor in het buitenland
aangeschafte producten dient de ge-
bruiker zich te vergewissen van de be-
palingen in Nederland. Noodzakelijke of
gewenste aanpassingen vallen niet on-
der de garantie, en kunnen niet altijd
worden aangebracht.
Ook na afloop van de garantietermijn
staat onze servicedienst u ter beschik-
king.
Adres Servicedienst: Electrolux Service
Vennootsweg 1 2404 CG ALPHEN AAN
DEN RIJN
Reparatievoorwaarden
Onze reparatievoorwaarden zijn con-
form de afspraak tussen de Consumen-
tenbond en Vlehan*.
Art. 1 Aan de consument zal na een mel-
ding van een storing zo mogelijk direct,
doch uiterlijk binnen één werkdag wor-
den medegedeeld op welke dag het be-
zoek van de technicus zal plaatsvinden.
De reparatie zal als regel binnen zeven
werkdagen na de melding zijn uitge-
voerd.
Art. 2
a) Alvorens de reparatie wordt verricht
zal de technicus een onderzoek uit-
voeren naar de vermoedelijke oor-
zaak van de gemelde storing. Aan de
hand hiervan zal hij een zo nauwkeu-
rig mogelijke, gespecificeerde be-
groting maken van de totale repara-
tiekosten inclusief voorrijkosten en
diagnose-kosten. Desgevraagd zal
deze begroting door de technicus
schriftelijk worden vastgelegd.
b) Indien de consument met het
begrote bedrag niet akkoord gaat,
zal op verzoek het te repareren toe-
stel worden teruggebracht in de
staat waarin het aan de technicus
werd aangeboden. Nadat dit is ge-
schied, zullen alleen de kosten van
voorrijden en arbeidsloon in rekening
worden gebracht op basis van de
werkelijke bestede tijd, danwel van
een vooraf vastgesteld tarief.
Art. 3 Indien tijdens het uitvoeren van de
reparatie duidelijk wordt dat:
a) de oorspronkelijke reparatie door re-
delijkerwijs niet te voorziene omstan-
digheden niet tegen het begrote
bedrag kan worden uitgevoerd, of
b) ook andere dan in de begroting
voorziene reparaties noodzakelijk
zijn, zal overleg met de consument
plaatsvinden en een herziene kos-
tenbegroting worden gemaakt. In
geval de consument daarmee alsnog
niet akkoord gaat, geldt eveneens
het in artikel 2b bepaalde.
Art. 4 De reparatie zal zoveel mogelijk tij-
dens het eerste bezoek worden uitge-
voerd. Indien om het toestel in werkende
64 electrolux garantie/serviceafdeling
staat te brengen een tweede bezoek
noodzakelijk is, zal:
a) direct, doch uiterlijk binnen één
werkdag door de betreffende
service-organisatie of door de tech-
nicus met de consument de datum
voor een tweede bezoek worden af-
gesproken.
b) een herhalingsbezoek zal als regel
binnen tien werkdagen na de mel-
ding plaatsvinden.
c) voor een tweede of daaropvolgend
bezoek zal geen voorrijtarief in reke-
ning worden gebracht, tenzij de
noodzaak voor een herhalingsbe-
zoek aan de consument is toe te
schrijven.
Art. 5 De consument ontvangt een
gespecificeerde rekening met vermel-
ding van type en serienummer van het
apparaat, omschrijving van de diagnose,
toegepaste tarieven, gebruikte onderde-
len en materialen en een korte omschrij-
ving van de verrichte werkzaamheden.
De betaling van de rekening dient tegen
afgifte van een reparatienota direct con-
tant of door middel van een gegaran-
deerd betaalmiddel plaats te vinden.
Art. 6 Op elke uitgevoerde en betaalde
reparatie zal bij normaal huishoudelijk
gebruik een volledige garantie van mini-
maal 3 maanden worden gegeven. Deze
garantie omvat het kosteloos uitvoeren
van een hernieuwde reparatie. Op de
uitgewisselde en betaalde onderdelen
geldt een garantietermijn van 12 maan-
den. Bij een beroep op garantie op de
reparatie dient de consument op ver-
zoek de gespecificeerde rekening van
de voorgaande reparatie aan de techni-
cus te overleggen.
Art. 7 Indien na driemaal uitvoeren van
eenzelfde reparatie hetzelfde defect bij
normaal huishoudelijk gebruik opnieuw
optreedt binnen de onder art. 6
bedoelde garantietermijn en redelijker-
wijs een afdoend resultaat bij het op-
nieuw uitvoeren van de reparatie niet
verwacht kan worden, zal aan de con-
sument een nieuw exemplaar of soort-
gelijk toestel van hetzelfde merk worden
aangeboden tegen bijbetaling op basis
van een per product te bepalen jaarlijks
afschrijvingspercentage.
Art. 8 Vervangen onderdelen stelt de
technicus weer ter beschikking van de
consument, met uitzondering van de on-
der garantie of tegen een gereduceerde
prijs vervangen onderdelen.
Art. 9 Een reparatie dient op zodanige
wijze te worden uitgevoerd, dat een toe-
stel daarna weer volledig voldoet aan de
veiligheidsvoorschriften, die op grond
van een van fabriekswege aangebracht
veiligheidskeurmerk gelden, danwel bij
het ontbreken daarvan, aan de wettelijke
vereisten terzake. Dit houdt ondermeer
in, dat reparaties moeten worden uitge-
voerd met originele en door de fabrikant
ook terzake van veiligheidskeurmerken
en -voorschriften gegarandeerde onder-
delen.
*) Vereniging Leveranciers van
Huishoudelijke Apparaten in Nederland
Adres service-afdeling
Nederland
garantie/serviceafdeling electrolux 65
AEG fabrieksservice Postbus 120 2400
AC Alphen aan den Rijn
Service-informatielijn (voor bezoek ser-
vicetechnicus en onderdelen)
tel. 0172-468 300
Consumentenbelangen (voor
algemene, product- of gebruiksinforma-
tie)
tel. 0172-468 172
www.aeg.nl
Vanzelfsprekend kunt u ook tijdens de
lange levensduur van uw product op ons
rekenen. Daarom nodigen wij u van
harte uit uw product kosteloos te regi-
streren op onze internetsite
www.mijnapparaten.nl. Wij kunnen u
dan nog beter van dienst zijn met infor-
matie over produc-
ten,gebruiksaanwijzingen, tips, innova-
ties, oplossingen voor onverhoopte
storingen etc.
Europese Garantie
Dit apparaat wordt door Electrolux in elk
van de achter in deze handleiding
genoemde landen gedurende de in het
bij het apparaat behorende garantiebe-
wijs genoemde periode of anderszins bij
de wet gegarandeerd. Als u van een van
deze landen verhuist naar een ander van
de hieronder genoemde landen, verhuist
de garantie op het apparaat met u mee.
De volgende beperkingen zijn hierop van
toepassing:
De garantie op het apparaat begint op
de datum van eerste aankoop van het
apparaat. Deze datum dient te wor-
den aangetoond door overlegging van
een geldig, door de verkoper van het
apparaat afgegeven aankoopbewijs.
De garantie op het apparaat geldt
voor dezelfde periode en in dezelfde
mate voor arbeidsloon en onderdelen
als van toepassing in uw nieuwe land
van vestiging op dit specifieke model
of deze specifieke serie apparaten.
De garantie op het apparaat is per-
soonlijk, geldt dus voor de
oorspronkelijke koper van het appa-
raat en kan niet worden overgedragen
op een andere gebruiker.
Het apparaat wordt geïnstalleerd en
gebruikt in overeenstemming met de
door Electrolux afgegeven instructies
en wordt alleen in huis gebruikt, dat wil
zeggen, het apparaat wordt niet ge-
bruikt voor commerciële doeleinden.
Het apparaat wordt geïnstalleerd in
overeenstemming met alle relevante
voorschriften die in uw nieuwe land
van vestiging van kracht zijn.
66 electrolux europese garantie
De voorwaarden van deze Europese ga-
rantie tasten geen van de aan u bij de
wet verleende rechten aan.
www.electrolux.com
Albania +35 5 4 261 450 Rr. Pjeter Bogdani Nr. 7
Tirane
Belgique/België/Belgien +32 2 363 04 44 Bergensesteenweg 719,
1502 Lembeek
Česká republika +420 2 61 12 61 12 Budějovická 3, Praha 4,
140 21
Danmark +45 70 11 74 00 Sjællandsgade 2, 7000
Fredericia
Deutschland +49 180 32 26 622 Muggenhofer Str. 135,
90429 Nürnberg
Eesti +37 2 66 50 030 Pärnu mnt. 153, 11624
Tallinn
España +34 902 11 63 88 Carretera M-300, Km.
29,900 Alcalá de Henares
Madrid
France www.electrolux.fr
Great Britain +44 8705 929 929 Addington Way, Luton,
Bedfordshire LU4 9QQ
Hellas +30 23 10 56 19 70 4, Limnou Str., 54627
Thessaloniki
Hrvatska +385 1 63 23 338 Slavonska avenija 3,
10000 Zagreb
Ireland +353 1 40 90 753 Long Mile Road Dublin 12
Italia +39 (0) 434 558500 C.so Lino Zanussi, 26 -
33080 Porcia (PN)
Latvija +37 17 84 59 34 Kr. Barona iela 130/2,
LV-1012, Riga
www.electrolux.com electrolux 67
Lietuva +370 5 278 06 03 Ozo 10a, LT-08200 Vil-
nius
Luxembourg +352 42 431 301 Rue de Bitbourg, 7,
L-1273 Hamm
Magyarország +36 1 252 1773 H-1142 Budapest XIV,
Erzsébet királyné útja 87
Nederland +31 17 24 68 300 Vennootsweg 1, 2404
CG - Alphen aan den Rijn
Norge +47 81 5 30 222 Risløkkvn. 2 , 0508 Oslo
Österreich +43 18 66 400 Herziggasse 9, 1230
Wien
Polska +48 22 43 47 300 ul. Kolejowa 5/7,
Warszawa
Portugal +35 12 14 40 39 39 Quinta da Fonte - Edificio
Gonçalves Zarco - Q 35
-2774-518 Paço de Ar-
cos
Romania +40 21 451 20 30 Str. Garii Progresului 2,
S4, 040671 RO
Schweiz - Suisse -
Svizzera
+41 62 88 99 111 Industriestrasse 10,
CH-5506 Mägenwil
Slovenija +38 61 24 25 731 Gerbičeva ulica 98, 1000
Ljubljana
Slovensko +421 2 43 33 43 22 Electrolux Slovakia s.r.o.,
Electrolux Domáce
spotrebiče SK,
Seberíniho 1, 821 03
Bratislava
Suomi www.electrolux.fi
Sverige +46 (0)771 76 76 76 Electrolux Service, S:t
Göransgatan 143, S-105
45 Stockholm
68 electrolux www.electrolux.com
Türkiye +90 21 22 93 10 25 Tarlabaşı caddesi no : 35
Taksim İstanbul
Россия +7 495 937 7837 129090 Москва,
Олимпийский проспект,
16, БЦ "Олимпик"
Klantenservice
In geval van een technische fout dient u
eerst te controleren of u het probleem
niet kunt oplossen met behulp van de
aanwijzingen die in het hoofdstuk "Wat
te doen als..." staan.
Neem contact op met de afdeling
klantenservice of een van onze
geautoriseerde vakhandelaren, als u het
probleem niet zelf kunt oplossen.
Om ervoor te zorgen dat wij u snel kun-
nen helpen, hebben wij de volgende ge-
gevens nodig:
Beschrijving model
Productnummer (PNC)
Serienummer
(zie voor de nummers het typeplaatje)
Aard van de storing
eventuele foutmelding, die het op ap-
paraat wordt aangegeven
Noteer de betreffende nummers van uw
apparaat hier zodat u deze altijd, indien
nodig, ter beschikking heeft:
Beschrijving mo-
del: .....................................
Productnr.
(PNC): .....................................
Serienr.: .....................................
klantenservice electrolux 69
70 electrolux
822 929 278 - C - 18022008
www.electrolux.com
www.electrolux.nl
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72

Electrolux EOC69400X Handleiding

Type
Handleiding

in andere talen