• U kunt met Boven + onderwarmte of Multi hetelucht ook met twee vormen tegelijk naast
elkaar op het rooster bakken. De baktijd duurt nauwelijks langer.
Bij diepgevroren gerechten kunnen de geplaatste bakplaten tijdens de bereiding kromtrek-
ken. Dit wordt veroorzaakt door het grote temperatuurverschil tussen het diepgevroren
gerecht en de oventemperatuur. Als de bakplaten zijn afgekoeld trekken ze weer recht.
Aanwijzingen bij de baktabellen
• In de tabellen vind u een keur aan gerechten met de daarvoor aanbevolen temperatuur,
bereidingstijd en inzetniveaus.
• De temperaturen en baktijden zijn richtwaarden, omdat deze afhankelijk zijn van de
samenstelling van het deeg, de hoeveelheid en de bakvorm.
• Wij adviseren om de eerste keer de laagste temperatuurwaarde in te stellen en pas indien
gewenst, b.v. als een sterkere bruining is gewenst of als het bakken te lang duurt, een
hogere temperatuur te kiezen.
• Als u voor een eigen recept geen concrete aanwijzingen kunt vinden, raadpleeg dan een
vergelijkbaar gerecht.
• Bij het op meerdere niveaus bakken van gebak op platen of in vormen kan de baktijd
ongeveer 10-15 minuten langer zijn.
• Bereid vochtig gebak, bijvoorbeeld pizza's en vruchtengebak, op één niveau.
• Als het gebak niet overal even hoog is, wordt het in het begin van het bakproces soms
niet overal even bruin. Wijzig in dit geval a.u.b. niet de temperatuurinstelling . In
de loop van het bakproces wordt het gebak overal even bruin.
De tabellen gelden, indien niet anders aangegeven, voor het plaatsen van gerechten in de
koude oven.
Baktabellen
Gebak in vormen
Soort gebak Ovenfunctie Niveau Temperatuur
(°C)
Tijd (u:min)
Tulband Multi hetelucht 1 150 - 160 0:50 - 1:10
Zandgebak/koningstaart Multi hetelucht 1 140 - 160 1:10 - 1:30
Biscuitgebak Multi hetelucht 1 140 1:10 - 1:30
Biscuitgebak Boven + onder-
warmte
1 160 0:25 - 0:40
Taartbodem van zandtaart-
deeg
Multi hetelucht 3
170-180
1)
0:10 - 0:25
Taartbodem van roerdeeg Multi hetelucht 3 150 - 170 0:20 - 0:25
Dichte appeltaart Boven + onder-
warmte
1 170 - 190 0:50 - 1:00
Appeltaart (2 vormen Ø 20
cm, diagonaal geplaatst)
Multi hetelucht 1 160 1:10 - 1:30
Appeltaart (2 vormen Ø 20
cm, diagonaal geplaatst)
Boven + onder-
warmte
1 180 1:30 - 1:30
Hartige taart (b.v. quiche) Multi hetelucht 1 160 - 180 0:30 - 1:10
Tips, tabellen en aanwijzingen
27