NUTTIGE AANWIJZINGEN EN TIPS
WAARSCHUWING!
Zie het hoofdstuk 'Veiligheidsin-
formatie'.
BINNENKANT VAN DE DEUR
Bij bepaalde modellen vindt u het
volgende aan de binnenkant van de
deur:
• de nummers van de rekstanden (gese-
lecteerde modellen)
• informatie over de verwarmingsfunc-
ties, aanbevolen rekstanden en tempe-
raturen voor karakteristieke gerechten
(geselecteerde modellen).
De temperaturen en baktijden in
de tabellen zijn slechts als richtlijn
bedoeld. Deze zijn afhankelijk van
de recepten en de kwaliteit en de
hoeveelheid van de gebruikte in-
grediënten.
KOKEN MET STOOM
Kookgerei voor stoomgaren
• Gebruik alleen hitte- en corrosiebesten-
dig kookgerei.
• Chroomstalen gaarhouders zijn ook ge-
schikt (meegeleverd bij sommige mo-
dellen).
Inzetniveaus
• U vindt de correcte inzetniveaus in de
onderstaande tabel. Telt de inzetni-
veaus van onder naar boven.
Algemene opmerkingen
• Als u langer dan 30 minuten kookt, of
als u grote hoeveelheden voedsel
kookt, voegt u zo nodig water toe.
• Plaats het voedsel in de juiste schalen
en zet de schalen op de roosters. Be-
waar afstand tussen de roosters zodat
de stoom elke schaal kan bereiken.
• Na elk gebruik verwijdert u het water
uit de waterschuiflade, de aansluitings-
slangen en de stomer. Zie het hoofd-
stuk "Onderhoud en reiniging".
Aanwijzingen bij de tabellen
Stoomgaren
• De tabellen geven de gegevens voor
typische gerechten.
• De temperatuur en de tijd dienen uit-
sluitend als leidraad en zijn afhankelijk
van de samenstelling, grootte, hoeveel-
heid voedsel en het kookgerei.
• Gebruik een gelijksoortig recept als u
de instellingen voor uw recept niet kunt
vinden.
• Start het koken in een koude oven als
de gegevens in de tabellen niet anders
aanbevelen.
• Aangezien rijst veel water absorbeert,
gebruikt u voor het koken van rijst een
water-/rijstverhouding van 1,5:1 - 2:1.
WATERTABEL STOMEN
Water in de waterlade in ml
Tijd
1)
in min.
400 15 - 25
600 25 - 40
800 40 - 50
1)
De tijden zijn uitsluitend richtlijnen
STOMEN
WAARSCHUWING!
Open de deur van het apparaat
niet wanneer de functie is inge-
schakeld. Gevaar voor brandwon-
den.
Deze functie is geschikt voor alle soorten
voedsel - vers en ingevroren. Met deze
functie kunt u groente, vlees, vis, deegwa-
ren, rijst, maïs, griesmeel en eieren berei-
den, opwarmen, ontdooien, pocheren of
blancheren.
2
www.aeg.com