16
Werkingsprincipe van inductie
De inductiekookplaat is uitgerust met een spoel van
ferromagnetisch materiaal en een controlesysteem.
De elektrische stroom genereert een krachtig
magnetisch veld doorheen de spoel. Dit produceert
een groot aantal wervelingen die warmte produceren.
Deze warmte wordt vervolgens via de kookzone naar
het kookgerei overgedragen.
De juiste potten en pannen kiezen
Gebruik alleen keukengerei dat geschikt is voor inductie.
- U kunt dit op de verpakking of op de onderkant van het keukengerei nakijken.
- U kunt ook de zogenaamde ‘magneettest’ uitvoeren. Breng een magneet aan
op de onderkant van het keukengerei: als de magneet wordt aangetrokken en op het
keukengerei blijft ‘plakken’, dan is dit geschikt voor inductie
- Als u geen magneet hebt, plaatst u het keukengerei op een kookzone. Als de
overeenkomstige kookzone een vermogensniveau aangeeft, betekent dit dat het keukengerei
geschikt is voor inductie. Als de aanduiding ‘ ‘ knippert, betekent dit dat het keukengerei niet
geschikt is.
- Potten en pannen van zuiver roestvrij staal, aluminium of koper zonder basis van metaal, glas,
hout, porselein en keramiek zijn niet geschikt voor inductie.
De juiste potten en pannen kiezen
Gebruik geen recipiënt met een beschadigde of geronde
onderkant.
Zorg ervoor dat de diameter van de
recipiënten aangepast is aan de diameter
van het kookvuur en dat u de recipiënt in
het midden van het kookvuur plaatst.
Om de recipiënt te verplaatsen, mag u deze niet naar het werkblad
verschuiven, maar moet u deze optillen.
Plaats de kookpot in het midden van de verwarmingszone
Minimale afmetingen van het keukengerei voor een optimale kookdoeltreffendheid:
Gebruiksadvies
Informatie vóór gebruik
Nadat de kookplaat onder spanning werd gezet, hoort u een geluidssignaal, de
vermogensindicatoren branden gedurende één seconde en gaan daarna uit, wat aangeeft dat
de vitrokeramische plaat kan worden gebruikt en in stand-bymodus gaat.
GEBRUIKSAANWIJZINGEN EN GEBRUIK VAN DE