Tefal FE800A38 Handleiding

Type
Handleiding
STOOM-ACCESSOIRE
3 - Cuisine Companion
®
40 HEERLIJKE RECEPTEN
VOOR JE STOOMKOKER - BESCHIKBAAR OP DE WEBSITE
WWW.TEFAL.NL
• ALLE ACCESSOIRES VOOR DE CUISINE COMPANION
®
ZIJN TE VINDEN OP WWW.TEFAL.NL
4 - Cuisine Companion
®
MET HET CUISINE COMPANION
®
STOOM-ACCESSOIRE
MAAKT U GEZONDE EN LEKKERE MAALTIJDEN KLAAR VOOR HET HELE GEZIN. DANKZIJ DE GROTE
BUITENSTE KOM EN HET TUSSENLIGGENDE PLATEAU BOVEN DE KOM VAN DE CUISINE COMPANION
®
KUNT U OP 2 EXTRA NIVEAUS TEGELIJK KOKEN!
ZO MAAKT U EEN VOOR - EN HOOFDGERECHT OP HETZELFDE MOMENT.
Raadpleeg voor het eerste gebruik de gebruiksaanwijzing.
GEBRUIK VAN HET STOOM-ACCESSOIRE
Doe de ingrediënten in de stoommand en/of op het tus-
senliggende plateau en zorg ervoor dat u de hoeveelhe-
den vermeld in de kooktabel naleeft (zie onder).
Giet ten minste 0,7 L water in de kom van de Cuisine
Companion
®
. Draai het deksel vast op de kom en ver-
grendel. De stoomregeldop dient u te verwijderen.
Zet er het stoom-accessoire op: plaats vervolgens het
sapreservoir, de buitenste stoommand, het tussenlig-
gende stoomplateau en tot slot het deksel.
0,7 L is voldoende voor de standaardtijd van 35 min.,
maar als u langer wilt koken, dient u 0,25 L water toe te
voegen per 15 min. extra. U kunt ook de voorgestelde
recepten volgen.
U heeft het sapreservoir nodig om stoom te verkrijgen. Bovendien kunt
u hiermee het kookvocht opvangen, zodat het niet wordt vermengd
met de ingrediënten in de kom of u kunt er sauzen mee maken voor bij
uw gerechten.
40 HEERLIJKE RECEPTEN
VOOR JE STOOMKOKER - BESCHIKBAAR OP DE WEBSITE
WWW.TEFAL.NL
5 - Cuisine Companion
®
KOKEN MET HET STOOM-ACCESSOIRE
VOOR WEL 4 BEREIDINGEN OP HETZELFDE MOMENT!
In combinatie met de binnenste stoommand kunt u met
het stoom-accessoire tegelijkertijd op 3 of 4 niveaus
voedsel bereiden! Zo maakt u bereidingen met stoom
in verschillende niveaus (binnenste stoommand, bui-
tenste stoommand en tussenliggend stoomplateau)
en bereidt u tegelijkertijd gerechten in de kom van
Cuisine Companion
®
(sauzen, stoofschotels of soepen).
VOOR INGREDIËNTEN MET EEN VERSCHILLENDE CONSISTENTIE
Plaats de ingrediënten die een langere bereidingstijd
nodig hebben in de buitenste stoommand in plaats van
op het tussenliggend stoomplateau.
VOOR INGREDIËNTEN DIE IN HUN GEHEEL WORDEN BEREID
Zoals vis; plaats deze in de buitenste stoommand voor
een gelijkmatige bereiding.
BRENG OP SMAAK
Door voedsel te stomen, blijft de smaak en de textuur
behouden. Breng de maaltijden op smaak met kruiden
en specerijen om dat tikje extra aroma te geven aan
gestoomde gerechten.
BEREIDINGSTIJD
Pas deze aan op de soort ingrediënten en hoe rijp ze zijn,
de hoeveelheid en de grootte van de stukken en naar
eigen smaak.
Wanneer u de bereidingsparameters hebt ingesteld, start u
het programma door op de knop « start» te drukken.
Opgelet: voor gelijktijdig koken op 4 niveaus dient u het apparaat in manuele stand te gebruiken (120 °C - snelheid 3 – menger) en dient
u een vloeibaar gerecht (soep, saus) klaar te maken in de kom van de Cuisine Companion
®
om voldoende stoom te produceren.
GEBRUIK
Berei-
dings-
wijze
P1100 °C - 30 min
P2100 °C - 35 min - manueel
120 °C - 40 min
+
120 °C - Snelheid 3
Berei-
dings-
niveau
+
+
6 - Cuisine Companion
®
BINNENSTE
STOOMMAND
CUISINE
COMPANION
®
BUITENSTE
STOOMMAND
TUSSENLIGGEND
STOOMPLATEAU
DE SPECIALE STOOMONDERDELEN
KLASSIEKE
ACCESSOIRES
KLOPPER
ULTRABLADE-HAKMES
MENGER KNEED- EN HAKMES
7 - Cuisine Companion
®
TABELLEN MET BEREIDINGSTIJDEN
Bereiding Type Hoeveelheden
Bereidingstijd p 2
(in min.)
Bereidingstijd
manuele stand
120 °C (min.)
Aanbevelingen
VLEES - GEVOGELTE
Kipfilet
Vers, volledig 6st / 1 kg 28 33
Kleine stukjes 1 kg 28 33
Kippenbillen Vers, volledig 4 st 40 45
Kalkoenlapjes Fijn 600 g 30 35
Varkenshaasje Vers 2st / 1.2 kg 55 60
Volledig. Giet aan het begin 1 L
water in de kom
Lamssneden Vers 3st / 600 g 25 30
Worsten
Knakworsten 10st 15 20
Gerookt 6st 25 30
Toulouse 6st 35 38
VIS - SCHAALDIEREN
Visfilets
Vers 1,2 kg 22 27
Diepvries 600 g 22 28
Hele vis Vers 800 g 30 35 (bijv.: 2goudbrasems)
Mosselen Vers 1,5 kg 23 28 1.5 kg maximaal
Gamba’s Diepvries 800 g 18 23 Volledig en ontdooid
Sint-jakobsvruchten Vers 500 g 15 20
MET GROENTEN
Aardappels bintjes Vers 1,2 kg 35 40 In stukjes
Aardappels ratte Vers 1 kg 30 40 Volledig
Asperges Vers 800 g 30 35
Schillen en 3 cm van de voet
afsnijden
Broccoli
Vers 1st / 600 g 30 35
Diepvries 1 kg 30 35
Wortels Vers 1,2 kg 40 45 In schijfjes
Bleekselderij Vers 800 g 35 40 In stukken van 3-4 cm
Knolselderij Vers 800 g 30 40 In blokjes van 2 cm x 2 cm
Bloemkool Vers 1st / 1 kg 35 40
Kool (rode of witte) Vers 1/2st / 600 g 35 40 In dunne plakjes snijden
Courgettes Vers 1,2 kg 30 40 In stukjes
Spinazie
Vers 500 g 20 25 Roeren na 10 min koken
Diepvries 750 g 25 35
Venkel Vers 2st / 600 g 35 40
In dunne plakjes snijden en bes-
trooien met sinaasappelschil
Prinsessenbonen
Vers 800 g 35 40 Schoonmaken
Diepvries 1 kg 35 40
Rapen Vers 1 kg 35 40 In kwartjes
Erwten
Vers 800 g 20 25
Diepvries 800 g 25 35
Prei Vers 800 g 30 35 In schijfjes
Paprika’s Vers 600 g 25 30 In brede ringen
Pompoenen Vers 1 kg 30 35 Ideaal om tot puree te mixen
FRUIT
Peren Vers 6st 25 30 Type “Boterpeer” in kwartjes
Bananen Vers 6st 20 24 Volledig
Appels Vers 6st 18 24 Type “Royal Gala” in kwartjes
DESSERTCRÈMES
Karamelflan Glazen schaaltjes 6 schaaltjes
20 min / P2 +10 min
zonder verwarming
in warmhoudstand
25 min + 10 min
zonder verwarming
in warmhoudstand
Schaaltjes geschikt voor
stoomkoken
tl.: theelepel / el.: eetlepel
OVERZICHT
VOORGERECHT VIS
8 - Cuisine Companion
®
MET VLEES DESSERT
Tabouleh met rode poonfilets .......................... 9
Groenteschoteltjes .......................................... 9
Gestoomde ravioli ........................................ 10
Flan van bloemkool en roquefort .................... 10
Caesarsalade ............................................... 11
Macedoine van groentjes met garnalen en
venusschelpen .............................................
11
Papillot met tomaat en geitenkaas ................. 12
Gevulde artisjokbodems met zeevruchten ........ 12
Spiegelei met champignons ........................... 13
Spaanse omelet ........................................... 13
Spinazie op Florentijnse wijze ......................... 14
Vispakketjes................................................. 14
Tongfiletrolletjes met olijven en
Provençaalse saus .........................................
15
Zalmfilet, wilde en basmatirijst met courgettes . 15
Salade met tonijn en basilicum ....................... 16
Mosselen met ‘poulette’ eiersaus .................... 16
Papillot van kabeljauw met witte botersaus
en vanille ....................................................
17
Veloutésoep van pompoen met saffraan
en gestoomde vis .........................................
17
Zeeduivel à laméricaine met prei
en gestoomde aardappelen ...........................
18
Zeebrasem met venkel .................................. 18
Garnalen en sint-jakobsvruchten
in pikante saus .............................................
19
Roggevleugel met kappertjessaus ................... 19
Kalfsnoot met mosterd en gevulde courgette ... 20
Eendenfilet met druiven en gevulde kool
met foie gras ...............................................
20
Varkenshaasje met paprika en bulgur met
groentjes .....................................................
21
Ham met maderasaus en gestoomde groenten 21
Gemarineerde tandoorikalkoenbrochettes met
yoghurt-muntsaus ........................................
22
Oosterse groentetajine .................................. 22
Zoetzure varkensstoofschotel met
Chinese noedels ...........................................
23
Kalfsvlees ‘marengo’ met jonge groentjes ........ 23
Stamppot van groene kool ............................. 24
Kipfilet, groententagliatelli
en oesterzwammensaus ................................
24
Zachte chocoladetaartjes .............................. 25
Papillot van exotisch fruit met chocoladesaus ... 25
Peren Belle-Hélène ........................................ 26
Karamelflan ................................................. 26
Kokosparels ................................................. 27
Gevulde appels met noten en karamel ............. 27
Sponge cake ................................................ 28
Griesmeeltaart met sinaasappel .................... 28
9 - Cuisine Companion
®
TABOULEH MET RODE POONFILETS
6 RODE POONFILETS 250 g TARWEGRIES VAN MIDDELGROTE KORREL
1 TOMAAT • 1 TAKJE MUNT • ½ RODE PAPRIKA • ½ GROENE PAPRIKA
1 BOSJE BASILICUM • 1 GESCHILDE WORTEL • 1 FIJNGEHAKTE SJALOT 15 c l
VISFUMET 5 cl VLOEIBARE ROOM • 1 EL CITROENSAP • 1 TL MAÏSZETMEEL
VOOR 6 PERSONEN – VOORBEREIDINGSTIJD 20 MIN –
BEREIDINGSTIJD 16 MIN + 8 MIN
1 Doe het tarwegries, 2 mespunten zout en 12 cl water in een kom en laat 10 min.
rusten. Snijd intussen de paprika’s en de sjalot in blokjes en voeg ze bij het tar-
wegries. Roer met schone handen het tarwegries los en giet de bereiding in de
buitenste stoommand.
2
Kruid de rode poonfilets met zout en leg ze met de vleeszijde op het tussenliggend
stoomplateau. Doe de wortelschijfjes met de visfumet en 60 cl water in de kom
van de Cuisine Companion
®
zonder accessoire. Sluit het deksel en plaats de
buitenste stoommand samen met het tussenliggende plateau. Stoom 16 min.
op stand P2 steam of 21 min. in manuele stand op 120 °C.
3
Snijd intussen de tomaten in kwartjes en verwijder de pitjes. Snijd ze in blokjes en
zet opzij. Hak de munt en de basilicum fijn en zet ze elk apart opzij. Verwijder na
16 min. het buitenste stoommandje en zet opzij. Zeef de bereiding uit de kom
zodat u alleen het sap overhoudt.
Saus
Spoel de kom en plaats het menginstrument. Los het maïszetmeel op in 1 el koud
water en meng dit met de room, het citroensap en 12 cl zonet gezeefde visjus.
Laat garen met het sausprogramma op snelheid 6 op 90 °C gedurende 8 min.
Doe intussen de tabouleh in een kom en voeg de tomaten en de munt toe. Roer
de korrels uit elkaar met een vork. Voeg de fijngehakte basilicum toe wanneer
de saus klaar is. Schik de tabouleh met behulp van een dresseerring op elk bord.
Leg er een poonfilet over en werk af met een beetje saus.
GROENTESCHOTELTJES
MATERIAAL: 6HITTEBESTENDIGE RAMEKINS Ø 8,5cm
150g COURGETTES, IN DUNNE PLAKJES GESNEDEN100g AUBERGINE,
IN DUNNE PLAKJES GESNEDEN 30g LENTE-UITJES, IN DUNNE RINGETJES
GESNEDEN150g ONTVELDE RODE PAPRIKA• 2TOMATEN, IN DUNNE
PLAKKEN GESNEDEN • 1FIJNGEHAKT TEENTJE KNOFLOOK120g ZACHTE
GEITENKAAS• 1TAKJE TIJM• 6BLAADJES BASILICUM, FIJNGESNEDEN
4EETLEPELS OLIJFOLIE• 15g SUIKER ZOUT & PEPER
VOOR 6PERSONEN – VOORBEREIDINGSTIJD 15MIN –
BEREIDINGSTIJD 40MIN
1 Giet wat olie in een pan en voeg de paprika in dunne reepjes toe. Bak de paprika
op laag vuur totdat hij droog is. Voeg zout, peper en een beetje suiker toe. Doe
hetzelfde met de tomaten.
2
Leg de groenten in laagjes in de ramekinschaaltjes, en wissel daarbij de kleuren af
(courgette, tomaat, aubergine, rode paprika, lente-ui). Breng elke laag op smaak
met zout en peper, besprenkel met een beetje olijfolie en voeg tijm, knoflook en
basilicum toe. Leg een plakje geitenkaas in het midden.
3
Bedek elk ramekinschaaltje met huishoudfolie en plaats de schaaltjes in de
externe stoommand.
4 Giet 0,7l water in de kom van de Cuisine Companion
®
zonder accessoires. Sluit het
deksel en plaats de externe stoommand met de schaaltjes. Stoom gedurende
40minuten op stand P2.
5 Serveer.
TIP: Deze groenteschoteltjes kunnen worden geserveerd als voorgerecht, met
een gemengde salade erbij, maar zijn ook perfect als bijgerecht bij gegrild vlees.
10 - Cuisine Companion
®
9 - Cuisine Companion
®
GESTOOMDE RAVIOLI
VOOR HET DEEG: 175 g RIJSTMEEL 75 g TAPIOCAMEEL • 1 EL OLIE ZOUT
VOOR DE VULLING: 500 g RAUWE, ONTDOOIDE GARNALEN 50 g BAM-
BOESCHEUTEN UIT BLIK • ½ GEPELDE UI 10 g GESCHILDE GEMBER
1 GEPELD TEENTJE KNOFLOOK• 1 EL CHINESE RIJSTWIJN • 1 SCHEUTJE
SESAMOLIE • 1 EL MAÏSZETMEEL • 1 EIWIT • 1 GESCHILD WORTELTJE
VOOR 6 PERSONEN – VOORBEREIDINGSTIJD 40 MIN –
BEREIDINGSTIJD 15 MIN
Deeg
Plaats het kneed- en hakmes in de kom van de Cuisine Companion
®
en doe er
180 ml water en een eetlepel olie in. Laat 2 min. opwarmen op 100 °C op snelheid
5. Open het deksel wanneer het water warm is. Voeg het rijstmeel, het tapio-
cameel en 3 mespunten zout toe. Zet het toestel opnieuw 1 min 30 op snelheid
7. Afhankelijk van het gebruikte rijstmeel verkrijgt u een bal of een crumble. Haal
het deeg uit de kom en laat het afkoelen.
Vulling
Was de kom af en plaats het ultrablade hakmes. Voeg 125 g gepelde garnalen,
de bamboescheuten, de in blokjes gesneden ui, de gember, de look, de rijstwijn,
de sesamolie, het maïszetmeel, de wortel en het eiwit toe en kruid met peper en
zout. Mix 1 min. om de 15 sec. op snelheid 12. Pauzeer de Cuisine Companion
®
en
schraap de wanden van de kom af voor een gelijkmatige bereiding. Verwijder het
hakmes wanneer de vulling voldoende is gemixt. Voeg de rest van de in stukjes
gesneden garnalen toe.
Ravioli
Neem het afgekoelde deeg erbij en kneed het stevig op het werkblad van de keuken.
Maak er een rol van en snijd er schijfjes van 2 cm van. Bestrooi het werkblad met
wat rijstmeel en rol elk deegschijfje met een deegrol uit tot schijfjes van 10 cm
diameter. Schep 1 theelepel vulling op elk schijfje en vouw het deeg dicht in de
vorm van een half maantje. Duw de uiteinden goed aan om elke ravioli goed af
te dichten. Smeer de bodem van de buitenste stoommand in met een beetje
olie en leg er de ravioli in. Spoel de kom van de Cuisine Companion
®
uit en doe er
0,7 l water in. Sluit het deksel zonder de stop en plaats de buitenste stoommand
met deksel. Laat 15 min op stand P2 steam garen of 18 min. op manuele stand
op 120 °C. Dien meteen op.
TIP: rijst-en tapiocameel vindt u in de Aziatische supermarkt. U kunt de rijstwijn
vervangen door droge witte wijn.
FLAN VAN BLOEMKOOL EN
ROQUEFORT
MATERIAAL: 6 HITTEBESTENDIGE SCHAALTJES Ø 8,5 cm
1 BLOEMKOOL • 4 EIEREN 60 g ROQUEFORT 10 cl ROOM • 1 KLONTJE
BOTER PEPER EN ZOUT
VOOR 6 PERSONEN – VOORBEREIDINGSTIJD 10 MIN –
BEREIDINGSTIJD 55 MIN
1
Verwijder de grote groene bladeren van de bloemkool. Spoel ze in water met azijn
en laat uitlekken. Snijd de bloemkool in grote stukken en leg ze in de buitenste
stoommand.
2 Doe 0,7 l warm water in de kom van de Cuisine Companion
®
zonder accessoire.
Sluit het deksel en plaats de buitenste stoommand met de bloemkool erin.
Stoom 35 min. op stand P2 steam of 40 min. in manuele stand op 120 °C.
3 Giet het kookvocht uit de kom en het sapreservoir wanneer de bloemkool gaar is.
Plaats het ultrablade hakmes in de kom van de Cuisine Companion
®
, voeg 400 g
gekookte bloemkool toe en 10 cl room. Meng 1 min. 30 op snelheid 12. Voeg 4
eieren toe en kruid met peper en zout. Schraap de wanden van de kom af met
een spatel en mix 1 min 30 op snelheid 12.
4 Vet intussen 6 schaaltjes in met boter. Verdeel de bereiding over de 6 schaaltjes en
voeg de in stukjes gesneden roquefort toe. Bedek elk schaaltje met hittebestendige
plasticfolie en plaats ze in de buitenste stoommand.
5 Giet 0,7 l warm water in de kom zonder accessoire. Sluit het deksel en plaats de
buitenste stoommand. Stoom de flans 20 min. op stand P2 steam of 21 min. in
manuele stand op 120 °C. Verwijder het deksel aan het eind van de bereiding en
wacht 10 min om de plasticfolie te verwijderen en de flans uit de vorm te halen.
TIP: Dien op met koude bloemkool, veldsla en besprenkel met vinaigrette.
11 - Cuisine Companion
®
CAESARSALADE
3 LITTLE GEMS (HART VAN EEN KROPSLA) 450 g KALKOENFILET • 24
GROENE ASPERGEPUNTEN • 6 EIEREN 100 g CROUTONS MET LOOK
50 g KRULLEN PARMEZAANSE KAAS 10 g PAPRIKA • 1 EIERDOOIER • 1 TL
DIJONMOSTERD 50 g OLIJFOLIE 90 g ARACHIDEOLIE • 2 EL RIJSTWIJN
• 2 EL CITROENSAP ZOUT, PEPER
VOOR 6 PERSONEN – VOORBEREIDINGSTIJD 10 MIN –
BEREIDINGSTIJD 25 MIN
1 Marineer de kalkoenfilets 15 min. in 40 g arachideolie en 10 g paprika.
2 Maak intussen de vinaigrette. Doe de eierdooier, de mosterd, de azijn en het
citroensap in de kom met de klopper. Zet de Cuisine Companion
®
aan op snelheid
6. Voeg na 30 seconden beetje bij beetje de olijfolie toe en de resterende 50 g
arachideolie. Kruid met peper en zout en giet de vinaigrette in een sauskom.
3 Maak de kom van de Cuisine Companion
®
schoon en voeg 0,7 l warm water toe.
Plaats de buitenste stoommand en leg er de gemarineerde kalkoenfilets in. Kruid
met zout. Voeg het tussenliggende stoomplateau toe. Schik aan de ene kant
de aspergepunten en aan de andere kant de 6 eieren. Sluit het deksel en stoom
25 min. op stand P2 steam of 30 min. in manuele stand op 120 °C.
4
Scheur intussen de little gems in grove stukken en verdeel de sla over 6 diepe
borden.
5 Dompel wanneer de bereidingstijd is afgelopen de eieren onder in een kom koud
water. Snijd de kalkoenfilet in reepjes en schik ze op de sla. Voeg de aspergepunten
toe en de in vieren gesneden gepelde eieren. Voeg enkele krullen parmezaan toe
en een scheutje vinaigrette.
MACEDOINE VAN GROENTJES MET
GARNALEN EN VENUSSCHELPEN
500 g WORTELEN 350 g RAPEN 250 g AARDAPPELEN 150 g DIEP-
VRIESDOPERWTEN • 1 SJALOT 200 g GEKOOKTE EN GEPELDE SCAMPI’S
• 1,5 kg VENUSSCHELPEN 160 g MAYONAISE PEPER EN ZOUT
VOOR 8 PERSONEN – VOORBEREIDINGSTIJD 10 MIN –
BEREIDINGSTIJD 32 MIN
1 Schil de wortels, rapen, aardappelen en pel de sjalot. Dompel de venusschelpen
onder in een kom koud water. Snijd de wortels in blokjes van 1 cm en doe ze in de
binnenste stoommand. Giet 0,7 l water in de kom van de Cuisine Companion
®
.
Plaats de binnenste stoommand met de wortels erin en start de bereiding 10 min
op P2 steam of 16 min. in manuele stand op 120 °C.
2 Snijd intussen de rapen en aardappelen in blokjes van 1 cm.
3 Na 10 min. bereiding voegt u de rapen, aardappels, de fijngehakte sjalot en de
erwtjes toe aan de wortels. Sluit het deksel en plaats de buitenste stoommand.
Voeg de venusschelpen toe en plaats het deksel. Start de bereiding opnieuw op
P2 steam of gedurende 22 min. in manuele stand op 120 °C.
4
Wanneer de bereiding is afgelopen, doet u de macedoine in een kom. Laat
afkoelen.
5
Wanneer de macedoine is afgekoeld, kruiden met peper en zout en de mayonaise
toevoegen. Schik de gepelde garnalen en venusschelpen op de macedoine en
dien op.
12 - Cuisine Companion
®
11 - Cuisine Companion
®
PAPILLOT MET TOMAAT EN
GEITENKAAS
2 TOMATEN • 1 STRONK HALFVERSE GEITENKAAS • 2 SNEDEN RAUWE
HAM, IN REEPJES GESNEDEN • 4 TAKJES TIJM 20 g HONING PEPER EN
ZOUT 80 g RUCOLA OF VELDSLA
VOOR 4 PERSONEN – VOORBEREIDINGSTIJD 10 MIN –
BEREIDINGSTIJD 20 MIN
1 Snijd de tomaten en de geitenkaas in 12 dikke plakken.
2 Snijd vier grote vierkanten bakpapier uit en leg op elk vel 3 schijfjes tomaat. Leg
op elk schijfje tomaat een plakje geitenkaas, 1 takje tijm en een toefje honing.
Breng op smaak met peper en zout. Sluit de papillot.
2
Doe 0,7 l water in de kom van de Cuisine Companion
®
zonder accessoire. Sluit het
deksel zonder de stop en plaats de buitenste stoommand. Leg er de 2 papillotten
in, plaats het tussenliggende stoomplateau en voeg de resterende 2 papillotten
toe.
4 Stoom 20 min. op stand P2 steam of 25 min. in manuele stand op 120 °C.
5 Dien wanneer de bereiding is afgelopen meteen op met een salade gekruid met
azijn en verdeel de reepjes ham erover.
GEVULDE ARTISJOKBODEMS MET
ZEEVRUCHTEN
12 DIEPGEVROREN ARTISJOKBODEMS • 400 DIEPGEVROREN ZEEVRUCH-
TENMIX • 1 EL VISFUMETPOEDER 100 g VLOEIBARE ROOM, 30 % VETGE-
HALTE 60 g BLOEM 50 g BOTER 25 g GERASPTE PARMEZAANSE KAAS
PEPER, ZOUT, NOOTMUSKAAT
VOOR 6 PERSONEN– VOORBEREIDINGSTIJD 10 MIN –
BEREIDINGSTIJD 32 MIN + 15 MIN IN DE OVEN
1 Doe 0,7 l water met de visfumet in de kom van de Cuisine Companion
®
. Sluit het
deksel en plaats de buitenste stoommand. Voeg de diepgevroren artisjokbodems
toe en gaar 15 min op stand P2 steam of 23 min. in manuele stand op 120 °C.
2 Zodra het klokje rinkelt, voegt u het tussenliggende stoomplateau toe en met
de diepgevroren zeevruchten. Stoom nogmaals 9 min. op stand P2 steam of 14
min. in manuele stand op 120 °C.
3 Verwijder wanneer de bereiding is afgelopen de buitenste stoommand en zet
de visfumet uit de kom apart. Verwarm de oven voor op 200 °C. Spoel de kom uit.
4 Plaats de klopper en voeg de vloeibare room en de bloem toe. Mix 15 sec. op
snelheid 7. Schraap de wanden van de kom af met een spatel en zet het toestel
opnieuw in werking. Voeg beetje bij beetje 300 ml visfumet toe langs het deksel.
Voeg vervolgens de klontjes boter toe. Laat garen met het sausprogramma op
snelheid 4 op 90 °C gedurende 8 min.
5 Zodra het klokje rinkelt, voegt u de parmezaan en nootmuskaat toe. Kruid met
peper en zout. Mix 10 sec. op snelheid 6. Verwijder de klopper, voeg de uitgelekte
zeevruchten toe en meng met een spatel.
6 Leg de artisjokbodems op een ingeoliede bakplaat. Werk af met de bechamel
met zeevruchten.
7 Bak 15 min. in de oven.
8 Dien op met een salade.
13 - Cuisine Companion
®
SPIEGELEI MET CHAMPIGNONS
MATERIAAL: 6 HITTEBESTENDIGE SCHAALTJES Ø8,5 cm
500 g PARIJSE CHAMPIGNONS • 1 SJALOT 30 ml OLIE 50 g ZURE ROOM
• 6 EIEREN PEPER EN ZOUT 50 g SPEKBLOKJES • 1 TL FIJNGEHAKTE
BLADPETERSELIE • 6 SNEETJES WIT BROOD
VOOR 6 PERSONEN – VOORBEREIDINGSTIJD 15 MIN –
BEREIDINGSTIJD 15 MIN + 18 MIN
1 Spoel de Parijse champignons onder koud water. Laat goed uitlekken en snijd in
kleine blokjes. Pel de sjalot en doe deze in de kom van de Cuisine Companion
®
met het ultrablade hakmes. Mix 10 sec. op snelheid 12. Vervang het ultrablade
mes door de menger en schraap de wanden van de kom af met een spatel. Voeg
de champignons en de olie toe en kruid met peper en zout. Laat 15 min op 130 °C
garen in stand P1 slowcook. Giet wanneer de champignons gaar zijn de bereiding
in een vergiet. Laat goed uitlekken.
2 Houd 4 el champignons apart voor het dresseren van het gerecht. Doe de rest van
de champignons opnieuw in de kom. Plaats eerst het ultrablade hakmes. Voeg
de zure room toe en mix 2 min op snelheid 12. Schraap de wanden af en toe af.
Verdeel de egaal geworden champignonpuree over 6 schaaltjes van Ø 8,5 cm.
Breek een ei over elk schaaltje over de champignonpuree en bedek elk schaaltje
met plasticfolie.
3 Reinig de kom van de Cuisine Companion
®
en giet 0,7 l water op de bodem zonder
accessoires. Sluit het deksel zonder de stop en plaats de buitenste stoommand
met de 6 schaaltjes. Sluit het deksel en stoom 18 min. op stand P2 steam of 22
min. in manuele stand op 120 °C. Controleer de bereiding. Het eiwit moet gaar
zijn, het eigeel nog lopend. Het is mogelijk dat het ei nog 2 min langer moet garen,
afhankelijk van de temperatuur van het ei en het water aan het begin van de
gaartijd.
4 Snijd tijdens de gaartijd van de eieren het geroosterde witbrood in reepjes. Snijd
de spekblokjes in kleine stukjes en bak ze op zacht vuur in een koekenpan. Voeg
de peterselie en de eerder apart gezette 4 el champignons toe.
5
Verdeel wanneer de eieren gaar zijn het spek-champignonmengsel over de eieren
en dien meteen op met de reepjes brood.
SPAANSE OMELET
4 TOMATEN • ½ GROENE PAPRIKA • ½ RODE PAPRIKA • 1 SJALOT
1 TEENTJE KNOFLOOK • 1 TL SUIKER 20 g OLIJFOLIE • 8 EIEREN 100 g
MELK ZOUT PEPER
VOOR 4 PERSONEN – VOORBEREIDINGSTIJD 15 MIN –
BEREIDINGSTIJD 45 MIN
1
Pel de look en de sjalot. Verwijder de groene kern uit het teentje look. Pel de
tomaten en de paprikas en verwijder de pitjes.
2 Doe de look, sjalot, tomaten en paprikas in de kom met het ultrablade hakmes.
Mix 20 sec. op snelheid 11. Vervang het ultrablade hakmes door de menger.
Schraap de wanden van de kom af met een spatel. Voeg de olijfolie en de suiker
toe. Kruid met peper en zout en laat 20 min. garen op snelheid 3 op 120 °C.
3 Breek terwijl de tomatenfondue gaart 8 eieren boven een kom. Voeg de melk
toe en 2 mespunten zout. Klop met een garde. Giet dit mengsel wanneer de
tomatenfondue gaar is in de kom met de eieren. Meng met een garde zodat de
eieren niet gaan stollen.
4
Reinig de mengkom en giet 0,7 l water in de kom zonder accessoires. Sluit het
deksel zonder de stop en plaats de buitenste stoommand. Leg een groot vel
bakpapier op de bodem van de buitenste stoommand en giet hier de bereiding
op. Sluit het deksel en stoom 13 min. op stand P2 steam of 20 min. in manuele
stand op 120 °C.
5 Controleer de bereiding. Het is mogelijk dat de bereiding nog min langer moet
garen, afhankelijk van de temperatuur van de ingrediënten aan het begin van
de gaartijd.
6 Leg de omelet met behulp van een ovenwant uit de mand op een bord. Dien
meteen op met veldsla.
14 - Cuisine Companion
®
13 - Cuisine Companion
®
SPINAZIE OP FLORENTIJNSE WIJZE
4 EIEREN 500 g VERSE SPINAZIE 25 cl MELK 25 g BLOEM 25 g BOTER
• 1 MESPUNT NOOTMUSKAAT• 1 BLOKJE GROENTEBOUILLON 30 g
GERASPTE GRUYÈRE ZOUT, PEPER
VOOR 4 PERSONEN – VOORBEREIDINGSTIJD 15 MIN –
BEREIDINGSTIJD 18 MIN + 10 MIN IN DE OVEN
1 Verwijder de steeltjes van de spinazie en spoel ze schoon in water.
2 Doe 0,7 l water in de kom zonder accessoire, plaats de binnenste stoommand
en voeg de 4 eieren toe. Sluit het deksel zonder de stop en plaats de buitenste
stoommand met het sapreservoir. Voeg de spinazie toe in de buitenste stoom-
mand en druk een beetje aan.
3 Stoom 18 min. op stand P2 steam of 22 min. in manuele stand op 120 °C.
4
Wanneer het klokje rinkelt de eieren in een kom met koud water leggen om ze snel
te laten afkoelen. Doe de gare spinazie vervolgens in de binnenste stoommand
zodat deze rustig kan uitlekken.
Saus
1
Giet het water uit de kom en plaats de klopper erin. Voeg 25 cl melk toe samen
met de bloem en kruid met peper en nootmuskaat. Meng 1 min. op snelheid 7.
Voeg vervolgens de bouillon toe en 25 g boter. Laat 6 min. op snelheid 4 garen
op 90 °C.
2 Verwarm de oven voor op 220 °C.
3 Pel de eieren en snijd ze in de lengte in twen.
4 Doe de spinazie in een ovenschotel. Kruid lichtjes met peper en zout en giet er
de bechamelsaus over.
5 Leg er de eieren bij en bestrooi met de gruyère.
6 Gratineer 10 min. in de oven. Dien warm op.
VISPAKKETJES
500 g ZALMFILET MET VEL 100 g WIJTINGFILET 100 g GEPELDE
GEKOOKTE SCAMPI’S • 1 SJALOT • ½ WORTEL (60 g) • ¼ COURGETTE (50 g)
• ½ RAAP (50 g) • 1 TL VISFUMET 30 g WIT BROOD 20 g MELK • 2 EIEREN
10 g OLIJFOLIE • 1 MESPUNT ESPELETTEPEPER KRUIDENMAYONAISE
VOOR 8 PERSONEN – VOORBEREIDINGSTIJD 15 MIN –
BEREIDINGSTIJD 45 MIN – RUSTTIJD 4 UUR
Vulling
1 Rol 2 rechthoeken van 40× 60 cm hittebestendige plasticfolie uit over het werkblad.
Snijd de zalm in de dikte in tweeën en leg hem in het midden van de plasticfolie.
De grijze kant van de zalm moet naar boven liggen. Kruid de zalm met peper en
zout.
2 Schil de wortel, de courgette en de raap. Snijd ze in blokjes van 0,5 cm. Doe de
groenteblokjes in de kom van de Cuisine Companion
®
met de menger erin, samen
met 20 g olijfolie en een mespunt zout. Stoom 10 min. op stand P1 slow cook.
3 Zet de groenten wanneer ze gaar zijn opzij en spoel de kom van de Cuisine Companion
®
uit.
4 Plaats het ultrablade hakmes in de Cuisine Companion
®
. Voeg de wijtingfilet, de
gepelde garnalen, de gepelde sjalot, de eieren, het wit brood, de melk, de visfumet
en de Espelettepeper toe en kruid met peper en zout. Laat 30 sec op snelheid 11
garen. Verwijder het ultrablade mes, voeg de gare groenten toe en meng met
een spatel. Schik deze vulling in het midden van de zalm en rol de zalm rond de
vulling op tot een worst.
5
Maak de kom schoon en voeg 0,7 l water toe. Sluit het deksel en plaats de buitenste
stoommand. Leg het zalmpakketje in het mandje en sluit het deksel. Stoom 35
min. op stand P2 steam of 40 min. in manuele stand op 120 °C.
6
Laat het pakketje wanneer het gaar is 1 uur op kamertemperatuur afkoelen.
Vervang voorzichtig de plasticfolie om het vocht te verwijderen en laat 3 uur in
de koelkast staan.
7 Snijd er dikke plakken van en dien op met de kruidenmayonaise.
15 - Cuisine Companion
®
15 - Cuisine Companion
®
TONGFILETROLLETJES MET OLIJVEN
EN PROVENÇAALSE SAUS
18 PLAT GESLAGEN TONGFILETS (1 kg) • 1 EL GROENE OF ZWARTE TAPENADE
400 g TOMATENBLOKJES UIT BLIK 30 g KAPPERTJES • 1 EL CITROENSAP
• 1 TL VISFUMET BROCCOLIROOSJES 500 g WITTE ASPERGEPUNTEN
VOOR 6 PERSONEN – VOORBEREIDINGSTIJD 15 MIN –
BEREIDINGSTIJD 35 MIN
1
Schil de aspergepunten en snijd de broccoliroosjes af. Besmeer de tongfilets met
een dun laagje tapenade. Rol de tongfilets op en leg ze op het tussenliggende
stoomplateau.
2 Plaats de menger in de kom en voeg de tomatenblokjes uit blik, de kappertjes,
het citroensap, de visfumet en 40 cl warm water toe.
3 Plaats de binnenste stoommand met de broccoliroosjes en sluit het deksel. Leg
de aspergepunten in de buitenste stoommand en plaats deze op het deksel.
Plaats tot slot het tussenliggende stoomplateau met de tongfilets.
4 Laat 35 minuten garen op stand 3, 120 °C. Dien meteen op wanneer het klokje
rinkelt.
ZALMFILET, WILDE EN
BASMATIRIJST MET COURGETTES
6 ZALMFILETS VAN 150 g • 2 DIKKE COURGETTES • 1 TAKJE TIJM • ½
FIJNGEHAKT BOSJE DILLE • 1 CITROEN • 3 EL OLIJFOLIE 250 g WILDE
EN BASMATIRIJST, GEMENGD
VOOR 6 PERSONEN – VOORBEREIDINGSTIJD 10 MIN –
BEREIDINGSTIJD 25 MIN
1 Laat de zalmfilets 20 min marineren met het citroensap, de olijfolie en de dille.
2 Doe intussen 0,7 l warm water in de kom van de Cuisine Companion
®
en plaats de
binnenste stoommand. Leg er een vel bakpapier in en leg de rijst erop. Overgiet
de rijst met 360 ml water. Kruid met zout en sluit het deksel zonder de stop.
Plaats de buitenste stoommand op het toestel en leg de schoongemaakte en
in dunne schijfjes gesneden courgette op de bodem. Plaats het tussenliggende
stoomplateau boven de courgettes en leg er de zalmfilets en het takje tijm op.
Overgiet de zalm met de marinade, dit zal ook de courgettes smaak geven.
3 Stoom 25 min. op stand P2 steam of 35 min. in manuele stand op 120 °C.
4
Zodra het klokje rinkelt de rijst in een kom gieten en losroeren met een vork. Dien
meteen op met de courgettes en de zalm. Overgiet met een scheutje citroensap.
16 - Cuisine Companion
®
15 - Cuisine Companion
®
16 - Cuisine Companion
®
15 - Cuisine Companion
®
SALADE MET TONIJN EN BASILICUM
600 g RODE TONIJN, IN BLOKJES VAN 4 cm GESNEDEN • 1 LIMOEN • 3 EL
FIJNGEHAKTE BASILICUM • 5 EL VERSE GERASPTE PARMEZAANSE KAAS
• 8 GEDROOGDE TOMATEN IN KLEINE STUKJES • 4 EL OLIJFOLIE • 2 EL
BALSAMICOAZIJN 300 g MESCLUN PEPER EN ZOUT
VOOR 6 PERSONEN – VOORBEREIDINGSTIJD 10 MIN –
BEREIDINGSTIJD 15 MIN
1 Maak een marinade met de tonijnblokjes, 1 el olie, de geraspte limoenschil en 1
tl limoensap. Breng op smaak met zout en peper en meng goed. Doe de blokjes
in de buitenste stoommand en zorg ervoor dat ze voldoende uit elkaar liggen.
2 Doe 0,7 l water in de kom van de Cuisine Companion
®
en sluit het deksel. Plaats
de buitenste stoommand en stoom 15 min. in stand P2 steam of 19 min. in
manuele stand op 120 °C.
3 Bereid intussen het mengsel van geraspte parmezaan, basilicum, tomaten, olie
en azijn.
4 Leg wanneer de bereiding is afgelopen een beetje mesclun gekruid met het
parmezaanmengsel in het midden van elk bord. Schik de tonijnblokjes rondom
de mesclun en nappeer ze met de rest van het parmezaanmengsel.
MOSSELEN MET ‘POULETTE’
EIERSAUS
1,5 kg SCHOONGEMAAKTE MOSSELEN • 2 SJALOTTEN • 1 WORTEL • ½ TAK
SELDERIJ • 1 TL VISFUMET • 1 TL MAÏSZETMEEL (5 g) 12 cl VLOEIBARE
ROOM • 1 EL CITROENSAP (10 g) PEPER EN ZOUT
VOOR 4 PERSONEN – VOORBEREIDINGSTIJD 10 MIN –
BEREIDINGSTIJD 19 MIN
1 Schil de sjalot en de wortels. Snijd de wortel, de sjalot en de bleekselderij in schi-
jfjes en doe ze in de Cuisine Companion
®
zonder accessoire. Giet er de visfumet
en 45 cl water bij. Sluit het deksel en plaats de buitenste stoommand. Voeg de
mosselen toe en sluit het deksel. Stoom 13 min. op stand P2 steam of 17 min. in
manuele stand op 120 °C.
2 Zodra het klokje rinkelt de buitenste stoommand verwijderen en opzij zetten
zonder het deksel te openen.
3 Giet het mosselkookvocht uit het sapreservoir in een kom en voeg er het gefilterde
sap van de gestoomde groenten aan toe.
4 Spoel de kom en plaats het menginstrument om de saus te maken. Voeg het
in room verdunde maïszetmeel toe, het citroensap, 12 cl mosselvocht en wat
vers gemalen peper. Laat garen met het sausprogramma op snelheid 6 op 80 °C
gedurende 6 min. Proef en kruid indien nodig bij.
5 Dien de mosselen op in 4 diepe borden en nappeer met de saus.
TIP: het buitenste stoomplateau kan maximaal 1,5 kg mosselen bevatten, omdat
de mosselen tijdens het garen aan volume winnen.
17 - Cuisine Companion
®
17 - Cuisine Companion
®
PAPILLOT VAN KABELJAUW MET
WITTE BOTERSAUS EN VANILLE
4 KABELJAUWHAASJES (4 × 160 g) 15 0 g GEZOUTEN BOTER OP KAMER-
TEMPERATUUR • 1 VANILLESTOKJE • ½ PREIWIT (10 0 g) • 1 PASTINAAK
(150 g) • 2 WORTELS (150 g) • 5 SJALOTTEN (120 g) • ½ TL VISFUMET
PEPER EN ZOUT
VOOR 4 PERSONEN – VOORBEREIDINGSTIJD 20 MIN –
BEREIDINGSTIJD 40 MIN
Vanilleboter
1 Snijd het vanillestokje in de lengte twen en schraap de zaadjes eruit met de
onderkant van een mes. Doe de zaadjes in een kom met de boter en kneed met
een vork zodat de zaadjes volledig vermengd worden. Doe de vanilleboter op een
vel plasticfolie, vouw dicht tot en vierkant en leg in de koelkast. Leg het vanillestokje
opzij.
Hoofdgerecht
1
Een groentejulienne maken. Was het preiwit en schil de pastinaak en de wortels.
Snijd de pastinaak en de wortels in dunne plakjes en daarna in reepjes. Snijd de
prei in reepjes. Doe de drie groenten in de binnenste stoommand. Pel de sjalot
en doe ze in de kom van de Cuisine Companion
®
met het ultrablade hakmes. Mix
10 sec. op snelheid 12. Vervang het mes door het menginstrument. Schraap de
wanden van de kom af en voeg de visfumet en 45 cl water toe. Plaats de binnenste
stoommand met de julienne in en laat 20 min. stomen op snelheid 1 op 120 °C.
2 Leg 4 rechthoeken bakpapier op het werkblad. Schep in het midden van elk vel
wat groentejulienne en schik er het kabeljauwhaasje met een klein stukje vanil-
lestok op. Sluit de papillotten en leg er 2 in de buitenste stoommand en 2 op
het tussenliggende stoomplateau.
3
Voeg 10 cl water toe aan de kom met de sjalotbereiding. Sluit het deksel en plaats
het buitenste stoomgedeelte. Stoom 20 min. op snelheid 1 op 120 °C. Zet wanneer
de vis gaar is het buitenste stoomgedeelte opzij en werk de saus af.
4 Verwijder het sap uit de kom maar behoud 3 el vocht. Laat garen met het saus-
programma op snelheid 6 op 70 °C gedurende 5 min. Snijd de boter in blokjes en
voeg beetje bij beetje toe. Zodra het klokje rinkelt de papillotten op de borden
dresseren en overgieten met de saus.
TIP: dien op met een beetje witte rijst. U kunt de vanilleboter 24 uur van tevoren
maken voor een intensere vanillesmaak.
VELOUTÉSOEP VAN POMPOEN MET
SAFFRAAN EN GESTOOMDE VIS
1POMPOEN (1,2 kg) 700 g GESCHILDE AARDAPPELEN, IN BLOKJES
GESNEDEN 120 g GESCHILDE WORTELS, IN BLOKJES GESNEDEN 60 g
PREIWIT, IN RINGEN GESNEDEN • 4 FIJNE MOTEN ZEEPALING (300 g)
4 ZEEBARBEELFILETS (200 g) • 2 GOUDBRASEMFILETS (200 g) • 2 VERSE
DILLETAKJES 100 g ZURE ROOM • 1 CAPSULE GEMALEN SAFFRAAN (0,1 g)
100 g DOPERWTEN PEPER EN ZOUT 100 g CROUTONS
VOOR 4 PERSONEN – VOORBEREIDINGSTIJD 20 MIN –
BEREIDINGSTIJD 50 MIN
1 Schil en verwijder de zaden uit de pompoen. Snijd hem in blokjes.
2
Doe de pompoen in de kom met het ultrablade hakmes. Voeg 200 g aardappelen
toe samen met de prei, de wortels en 1,2 l warm water. Kruid met zout. Laat 15
minuten garen op snelheid 1 op 120 °C.
3
Leg vervolgens de paling, de per 2 opeengestapelde zeebarbeelfilets en vervolgens
de in vieren gesneden goudbrasemfilets op het tussenliggende stoomplateau
en voeg 2 takjes dille toe.
4 Doe de resterende 500 g aardappelen in de buitenste stoommand.
5
Verwijder na 15 min. de stop van het deksel en plaats de buitenste stoommand.
Laat 20 min. op snelheid 0 op 120 °C garen.
6 Voeg tot slot de doperwten toe en plaats het tussenliggende stoomplateau
met de vis. Laat nog 15 min. op 120 °C garen, zonder snelheid.
7 Verwijder de buitenste stoommand zodra de vis gaar is. Voeg 100 g zure room
en de saffraan toe aan de soep. Mix de soep 1 min. in pulse-stand en 2 min. op
snelheid 12.
8 Controleer of de soep voldoende gekruid is en dien op in diepe borden. Voeg de
gare groenten, de stukjes vis en enkele croutons toe. Dien warm op.
TIP: vis met een vrij uitgesproken smaak combineert goed met de zachte pompoen.
U kunt ook kabeljauw, zalm of sint-jakobsvruchten kiezen, deze hebben een minder
sterke smaak.
18 - Cuisine Companion
®
17 - Cuisine Companion
®
18 - Cuisine Companion
®
17 - Cuisine Companion
®
ZEEDUIVEL À LAMÉRICAINE MET
PREI EN GESTOOMDE AARDAPPELEN
4 ZEEDUIVELFILETS (1,2 kg) • 12 LANGOUSTINES • 2 SJALOTTEN
1 WORTEL • 3 TEENTJES LOOK • 2 STENGELS PREI 40 g COGNAC
3 TAKJES VENKEL 700 g AARDAPPELEN • 2 TL MAÏSZETMEEL
®
100 g ZURE
ROOM 30 g TOMATENCONCENTRAAT • 1 MESPUNTJE CAYENNEPEPER
PEPER EN ZOUT
VOOR 6 PERSONEN – VOORBEREIDINGSTIJD 10 MIN –
BEREIDINGSTIJD 1 UUR 10 MIN
Langoustinefumet
1
Pel de 12 langoustines. Schil de wortels, sjalotten en de knoflook.
2
Doe de koppen en de schalen van de langoustines in de kom van de Cuisine
Companion
®
en voeg de in tweeën gesneden sjalot toe, de look, de grof gesneden
wortel, de cognac, het schoongemaakte groen van de prei en 1,2 l water. Kruid
met peper en laat 30 min. zonder snelheid op 110 °C garen.
Hoofdgerecht
1
Schil en snijd de aardappelen in grote stukken en leg ze in de binnenste stoom-
mand. Was de preiwitten en snijd ze in fijne plakjes. Doe ze samen met de takjes
venkel in de buitenste stoommand. Leg de 4 zeeduivelfilets op het tussenlig-
gende stoomplateau en kruid met zout.
2 Filter wanneer de 30 min. verstreken zijn de bereiding uit de kom en houd alleen
het sap over. Plet de langoustinekoppen met een pollepel om er het vocht uit te
persen. Spoel de kom en plaats het menginstrument. Voeg 80 cl van de langous-
tinefumet toe.
3 Plaats de binnenste stoommand met de aardappelen in de kom en sluit het deksel.
Voeg de buitenste stoommand met de prei toe en plaats het tussenliggende
stoomplateau met de zeeduivelfilets. Laat 30 min. garen op snelheid 3 op 120 °C.
Voeg zodra het klokje rinkelt naast de zeeduivel de 12 gepelde langoustines toe.
Laat nog 3 min op 120 °C op snelheid 3 stomen. Wanneer de langoustines gaar
zijn, zet u het buitenste stoomgedeelte en de binnenste stoommand opzij, zodat
u de saus kunt afwerken.
4 Filter de langoustinefumet opnieuw en spoel de kom met koud water. Doe het
in 2 el water verdunde maïszetmeel, de zure room, het tomatenconcentraat, de
cayennepeper en 35 cl gefilterde langoustinefumet in de kom met het mengins-
trument. Laat garen met het sausprogramma op snelheid 6 op 90 °C gedurende
8 min. Dien meteen op.
ZEEBRASEM MET VENKEL
2ZEEBRASEMS MET KOP, ZONDER INGEWANDEN EN SCHUBBEN• 2VEN-
KELKNOLLEN (800g)• 1SINAASAPPEL• 1THEELEPEL SUIKER• 1THEELEPEL
ANIJSZAAD ZOUT EN PEPER
VOOR 4PERSONEN – VOORBEREIDINGSTIJD 10MIN –
BEREIDINGSTIJD 30MIN
1 Was de venkelknollen. Snij de stengels af en doe ze in de kom van de Cuisine
Companion
®
zonder accessoires. Voeg 700ml water toe. Snij de venkelknollen
doormidden en snij ze met een mes in dunne plakjes. Leg ze in de externe stoom-
mand en breng op smaak met de geraspte schil van een halve sinaasappel, suiker,
zout en peper. Plaats het middelste stoomplateau en leg de twee vissen erop.
Bestrooi met zout en anijszaad.
2 Plaats de externe stoommand op de Cuisine Companion
®
en stoom gedurende
30minuten op stand P2.
3 Serveer de zeebrasem op een bord, met de venkel in het midden. Warm serveren
en besprenkelen met citroensap.
19 - Cuisine Companion
®
19 - Cuisine Companion
®
19 - Cuisine Companion
®
GARNALEN
EN SINT-JAKOBSVRUCHTEN IN PIKANTE SAUS
600 g RAUWE, ONTDOOIDE GARNALEN 300 g SINT-JAKOBSVRUCHTEN
• 1 LIMOEN 250 g TOMATENBLOKJES UIT BLIK • 2 TAKJES KORIANDER
• 1 EL SUIKER • 4 TEENTJES KNOFLOOK • 1 SJALOT 30 g GEMBER 20 g
OLIJFOLIE • ½ RODE PAPRIKA • ½ GROENE PAPRIKA • 2 UIEN• 2 GROENE
PEPERTJES • 1 BROCCOLI 350 g AARDAPPELEN PEPER EN ZOUT
VOOR 5 PERSONEN – VOORBEREIDINGSTIJD 15 MIN –
BEREIDINGSTIJD 45 MIN
1
Pel de look, de ui en de sjalot en schil de gember en de aardappelen. Doe de look,
de sjalot en de gember in de kom van de Cuisine Companion
®
. Plaats eerst het
ultrablade hakmes. Mix 15 sec. op snelheid 12. Vervang het mes door de menger
en schraap de wanden van de kom af. Voeg de olijfolie toe en laat 5 min. in P1
stand slow cook garen.
2 Snijd intussen de paprika’s in reepjes, snijd de ui en de pepertjes fijn (verwijder
de zaadjes), snijd de aardappelen in blokjes en hak de koriander fijn.
3 Voeg na 5 min. de tomatenblokjes toe, de koriander, de suiker, de ui, het pepertje,
de aardappelen en 60 cl water. Kruid lichtjes met zout. Sluit het deksel zonder de
stop en plaats de buitenste stoommand. Voeg de broccoliroosjes toe en sluit
het deksel. Laat 30 min. garen op snelheid 3 op 120 °C.
4
Pel intussen de garnalen en houd enkel de staart over. Doe ze in een kom. Verwijder
het darmkanaal van elke sint-jakobsvrucht (het gedeelte van 1 cm dat witter is
dan de noot) en voeg ze toe aan de garnalen. Breng op smaak met de helft van
de fijngehakte limoenschil en het limoensap en kruid met zout.
5 Wanneer de 30 min bereidingstijd zijn afgelopen, plaatst u het tussenliggende
stoomplateau boven de broccoli en voegt u de sint-jakobsvruchten en garnalen
toe. Laat nog 10 min op 120 °C garen op snelheid 3.
6 Dien meteen op.
ROGGEVLEUGEL MET
KAPPERTJESSAUS
1 kg ROGGEVLEUGELS • 2 STRONKEN WITLOOF • 1 GOLDEN-APPEL 400 g
AARDAPPELEN • 1 TL SUIKER • ½ CITROEN • 1 WORTEL • 1 EL VISFUMET-
POEDER • 2 EL KAPPERTJES • 1 EL AFGESTREKEN MAISZETMEEL
®
(10 g)
50 g VLOEIBARE ROOM 75 g BOTER
VOOR 4 PERSONEN – VOORBEREIDINGSTIJD 10 MIN –
BEREIDINGSTIJD 4 MIN
1
Schil de aardappelen en de appel. Snijd de aardappelen in blokjes en de appel in
staafjes. Bewaar in een kom. Was het witloof en snijd in schijfjes. Meng onder de
kom. Kruid met het sap van een halve citroen, de suiker en wat zout. Zet apart.
2
Doe intussen de gewassen wortelschijfjes, 70 cl water en de visfumet in de
kom zonder accessoire. Voeg wat vers gemalen peper toe. Plaats de binnenste
stoommand en doe er het witloof-aardappelmengsel in. Sluit het deksel.
3 Stoom 15 min. op stand P2 steam of 20 min. in manuele stand op 120 °C.
4 Wanneer het klokje rinkelt de buitenste stoommand plaatsen. Voeg de rogge-
vleugels toe, kruid bij en sluit het deksel.
5 Stoom 18 min. op stand P2 steam of 21 min. in manuele stand op 120 °C.
6 Zet de buitenste stoommand en de binnenste stoommand opzij. Filter ver-
volgens de bouillon uit de kom in een vergiet en houd enkel het sap over.
7
Spoel de kom en plaats het menginstrument. Los het maïszetmeel op in de
vloeibare room en doe de ingrediënten in de kom. Voeg de boterklontjes toe,
15 cl van het gefilterde kookvocht en de kappertjes.
8 Laat garen met het sausprogramma op snelheid 6 op 90 °C gedurende 7 min.
9 Breng op smaak en dien op.
20 - Cuisine Companion
®
19 - Cuisine Companion
®
20 - Cuisine Companion
®
19 - Cuisine Companion
®
19 - Cuisine Companion
®
KALFSNOOT MET MOSTERD EN
GEVULDE COURGETTE
800 g KALFSFILET IN 6 KALFSNOTEN GESNEDEN • 2 EL MOSTERD • 6 KLEINE
RONDE COURGETTES • 1 KLEINE UI • ½ RODE PAPRIKA • 1 TOMAAT 12 0 g
AUBERGINE • 1 TEENTJE KNOFLOOK 70 g ARBORIORIJST VOOR RISOTTO
• 1 TL SUIKER 35 g BOTER • 1 TL GEVOGELTEFOND 25 g GERASPTE
PARMEZAANSE KAAS • 1 EL KALFSFOND TIJM, OLIE, ZOUT EN PEPER
VOOR 6 PERSONEN – VOORBEREIDINGSTIJD 10 MIN –
BEREIDINGSTIJD 60 MIN
1
Pel de look en de ui en snijd hem in vieren. Snijd de halve paprika in grove blokjes.
Doe de sjalot en de look in de kom van de Cuisine Companion
®
met het ultrablade
hakmes. Mix 10 sec. op snelheid 12. Vervang het mes door het menginstrument
en voeg 30 g olie en ½ tl gedroogde tijm toe. Laat 5 min. zonder de stop garen
op stand P1 slow cook.
2 Snijd de top van de courgettes en hol ze vanbinnen uit. Bewaar de helft van de
courgettepulp en snijd deze samen met de aubergine en de tomaat in blokjes.
3 Voeg na 5 min. alle groenteblokjes, de rijst, de suiker, de boter, de gevogeltefond
en 70 cl water toe. Kruid lichtjes met peper en zout. Sluit het deksel en plaats de
buitenste stoommand. Leg er de 6 uitgeholde courgettes in en laat alles 30 min.
op snelheid 3 op 120 °C garen.
4 Bak intussen de kalfsnoten in een pan met 2 el olie tot ze aan beide zijden mooi
bruin zijn. Bestrijk de kalfsnoten met de mosterd en doe het vlees in de binnenste
stoommand.
5 Laat na 30 min. de gare groenten uitlekken en meng in de kom met de geraspte
parmezaan.
6 Vul de 6 voorgekookte courgettes met de groentevulling.
7
Maak de kom en het menginstrument schoon en voeg 60 cl water, de kalfsfond en
de tijm toe. Plaats de binnenste stoommand met de kalfsnoten. Sluit het deksel
en plaats de buitenste stoommand. Stoom 30 min. op snelheid 3 op 120 °C.
TIP: als u geen ronde courgettes vindt, gebruik dan courgettes die u in stronken
snijdt en op dezelfde manier uitlepelt.
EENDENFILET MET DRUIVEN EN
GEVULDE KOOL MET FOIE GRAS
1 GROENE KOOL • 1 WORTEL • 1 UI 4 cl MADERA • 1 EL GEVOGELTEFOND
100 g BEREIDE FOIE GRAS VAN EEND • 3 EENDENFILETS • 1 EL KALFSFOND
50 g HONING 160 g DRUIVEN
VOOR 6 PERSONEN – VOORBEREIDINGSTIJD 10 MIN –
BEREIDINGSTIJD 63 MIN
1 Snijd het harde binnenste gedeelte van de kool af en behoud de eerste 12 blaadjes
van de kool. Snijd het hart van de kool in fijne reepjes. Pel de ui, schil de wortel.
Snijd beide groenten grof en doe ze in de kom van de Cuisine Companion
®
met
het ultrablade mes. Mix 20 sec. op snelheid 12. Vervang het hakmes door de
menger. Voeg de madera toe, de gevogeltefond, 60 g druiven, de reepjes kool uit
het hart en 60 cl gezouten water. Laat 25 min. stomen op snelheid 3 op 120 °C.
2 Gedurende de gaartijd van de vulling. Kook de 12 koolbladeren 6 min. in een grote
pan kokend gezouten water. Laat ze uitlekken en afkoelen. Verwijder de kern van
elk blad. Leg de 6 koolbladeren naast elkaar op het werkblad van de keuken.
3 Wanneer de vulling gaar is, laten uitlekken in een vergiet en goed aandrukken.
Leg 1 el koolvulling op elk blad en schik er 1 stukje foie gras op. Voeg nog 1 el
koolvulling toe en vouw elk koolblad dicht. Leg er nog een koolblad bovenop en
vouw alles dicht om elk pakketje perfect te sluiten. Leg de 6 koolpakketjes in de
buitenste stoommand.
4 Spoel de kom van de Cuisine Companion
®
en plaats het menginstrument. Voeg
70 cl water en de kalfsfond toe, samen met de honing en de resterende druiven.
Sluit het deksel en plaats de buitenste stoommand met de kool. Laat 25 min.
garen op snelheid 3 op 120 °C.
5 Bak intussen de eendenfilets op de vetkant in een hete braadpan tot ze lichtjes
bruin zijn. Leg ze daarna op de vleeskant op het tussenliggende stoomplateau.
6
Plaats na 25 min het tussenliggende stoomplateau met de eendenfilets en
laat nog 13 min. garen op 120 °C op snelheid 3.
7 Zodra het klokje rinkelt, controleert u of de filets voldoende gaar zijn door een
filet in 2 te snijden 2. Zoniet laat u ze nog 2 min. garen.
21 - Cuisine Companion
®
21 - Cuisine Companion
®
VARKENSHAASJE MET PAPRIKA EN
BULGUR MET GROENTJES
800 g VARKENSHAASJE IN ZIJN GEHEEL • 1 WORTEL • 1 PREIWIT 300 g
BULGUR 30 cl KOKOSMELK • 1 TL KALFSFOND • 3 TL PAPRIKA • 1 UI
1 TEENTJE KNOFLOOK 30 g OLIJFOLIE PEPER EN ZOUT
VOOR 6 PERSONEN – VOORBEREIDINGSTIJD 20 MIN –
BEREIDINGSTIJD 35 MIN
1 Pel de look en de ui, schil de wortel. Maak het preiwit schoon.
2 Snijd de wortel en de prei in heel fijne reepjes. Doe ze in een kom. Voeg de bulgur
en 3 mespunten zout toe. Overgiet met 500 ml warm water en zet 15 min. opzij
zodat de bulgur het water kan opslorpen.
3
Snipper de look en de ui fijn en doe ze op een bord. Leg er het varkenshaasje
bovenop. Bestrooi met 2 tl paprika, zout en peper en voeg 30 g olijfolie toe.
Vermeng alles goed.
4 Doe de kokosmelk, kalfsfond, het resterende paprikapoeder en 45 cl water in de
kom met het menginstrument. Sluit het deksel en plaats de buitenste stoom-
mand. Voeg het vlees met de marinade toe en plaats het tussenliggende
stoomplateau. Doe er de bulgur bovenop en plaats het deksel.
5 Laat 35 minuten garen op snelheid 3 op 120 °C.
6 Snijd wanneer de bereiding is afgelopen het varkenshaasje in dunne sneetjes en
dien op.
HAM MET MADERASAUS EN
GESTOOMDE GROENTEN
6 DIKKE SNEDEN GEROOKTE GEKOOKTE HAM (5 MM) 750 g AARDAPPELEN
150 g CHAMPIGNONS 300 g DIEPVRIESDOPERWTEN 100 g GEROOKTE
SPEKBLOKJES • 2 SJALOTTEN • 1 TL KALFSFOND • 1 TL AFGESTREKEN
MAÏSZETMEEL
®
75 g MADERA
VOOR 6 PERSONEN – VOORBEREIDINGSTIJD 10 MIN –
BEREIDINGSTIJD 46 MIN
1 Schil de sjalotten en de aardappelen.
2 Snijd de aardappelen in blokjes en hak de champignons grof.
3 Plaats het ultrablade hakmes in de kom van de Cuisine Companion
®
. Mix de
sjalotten 10 sec. op snelheid 12. Vervang het mes door de menger en schraap
de wanden van de kom af. Voeg de kalfsfond, de madera, de champignons en
60 cl water toe. Sluit het deksel en plaats de buitenste stoommand. Voeg de
aardappelen toe en kruid met zout.
4 Laat 26 minuten garen op snelheid 3, 120 °C.
5
Zodra het klokje rinkelt, verwijdert u het buitenste stoomgedeelte. Voeg het in
1 el water verdunde maïszetmeel toe aan de kom. Plaats opnieuw de buitenste
stoommand en voeg de spekblokjes en de erwtjes toe bovenop de aardappelen.
Plaats het tussenliggende stoomplateau en leg er tussengevoegd 6 sneden
ham op. Plaats het deksel en laat nog 20 min. op snelheid 2 op 120 °C stomen.
22 - Cuisine Companion
®
21 - Cuisine Companion
®
22 - Cuisine Companion
®
21 - Cuisine Companion
®
GEMARINEERDE
TANDOORIKALKOENBROCHETTES MET YOGHURT-MUNTSAUS
1 kg KALKOENFILET • 1 GELE PAPRIKA • 1 RODE UI • 12 KERSTOMATEN
• 3 EL TANDOORIKRUIDEN • 1 TL GEMALEN GEMBER 70 g OLIJFOLIE
300 g THAISE RIJST • 1 POTJE YOGHURT
VOOR 6 PERSONEN – VOORBEREIDINGSTIJD 15 MIN –
BEREIDINGSTIJD 30 MIN
1
Maak de marinade: meng de tandoorikruiden, de gemalen gember en de olijfolie
op een rechthoekig bord.
2 Maak de brochettes: snijd de kalkoenfilet in blokjes. Pel de rode ui en snijd hem
in vieren. Trek de kwartjes op hun beurt uit elkaar. Was de gele paprika en snijd
in blokjes. Was de kerstomaten.
3 Prik de stukjes kalkoen op houten prikkers van 20 cm en voeg na elk stukje vlees
een stuk groente toe. Rol de brochettes in de tandoorimarinade. Leg de kalkoen-
brochettes in de buitenste stoommand.
4 Doe 0,7 l water in de kom van de Cuisine Companion
®
zonder accessoire. Voeg 1
el gevogeltefond toe en meng met een lepel.
5
Plaats de binnenste stoommand en leg een vierkant vel bakpapier op de bodem.
Voeg 300 g Thaise rijst toe en 280 g water. Sluit het deksel zonder de stop en
plaats de buitenste stoommand met de brochettes in. Stoom 3 min. op stand
P2 steam of 33 min. in manuele stand op 120 °C.
6
Maak ondertussen de yoghurtsaus. Doe de yoghurt, de gewassen en fijngehakte
munt en de gemalen komijn in een kom. Kruid met zout en peper en zet in de
koelkast.
7
Zodra de bereiding is afgelopen verwijdert u de buitenste stoommand. Doe de
rijst in een kom en roer los met een vork. Dien warm op met de muntsaus.
OOSTERSE GROENTETAJINE
500 RUNDVLEES, IN BLOKJES GESNEDEN (BIJV. BOVENBIL) • 350 LAMS-
SCHOUDER, IN BLOKJES GESNEDEN • 1 GELE UI• 2 TAKJES KORIANDER
3 TL KOMIJNZAAD • ½ TL LOOKPOEDER • 4 EL FIJN GRIESMEEL • 2 EIEREN
2 TL RAS EL HANOUT 350 g WORTELEN 350 g RAPEN 300 g COURGETTES
150 g KIKKERERWTEN UIT BLIK • 1 RODE UI • 2 TEENTJES KNOFLOOK
• 1 TL KOMIJNPOEDER • 1 CAPSULE GEMALEN SAFFRAAN (0,1 g) 400 g
TOMATENBLOKJES UIT BLIK • 1 TL GEVOGELTEFOND 100 g GEDROOGDE
ABRIKOZEN 50 g ROZIJNEN 350 g GRIESMEEL VAN MIDDELGROTE
KORREL • 2 EL OLIJFOLIE
VOOR 6 PERSONEN – VOORBEREIDINGSTIJD 10 MIN –
BEREIDINGSTIJD 55 MIN
Gehaktballetjes
1
Pel de gele ui en snijd hem in 8. Scheur de korianderblaadjes van de steeltjes.
2 Plaats het ultrablade hakmes in de kom van de Cuisine Companion
®
. Doe het
rund- en lamsvlees in de kom en mix 30 sec. op snelheid 12. Voeg de gele ui, de
koriander, het lookpoeder, het komijnzaad, het griesmeel, de eieren en de ras el
hanout toe en mix nog eens 40 sec. Verwijder het hakmes en rol balletjes van het
geheel. Leg de balletjes in de buitenste stoommand.
De tajine
1
Schil de wortels, de rapen en de rode ui. Snijd de wortels in fijne staafjes. Snijd
de rapen in blokjes en snipper de rode ui. Spoel de kom schoon en zet er het
menginstrument in. Voeg de wortels, rapen, rode ui, 2 tenen ook, kikkererwten,
komijn, saffraan, tomatenblokjes, gevogeltefond en 700 ml water toe. Kruid
lichtjes met peper en zout.
2 Laat de groenten 30 minuten garen op snelheid 3, 120 °C.
Het griesmeel
1
Doe het griesmeel van middelgrote korrel in een slakom en voeg 2 el olijfolie en
250 g gezouten water toe. Meng met een spatel en laat rusten.
2 Voeg wanneer de 30 min. bereidingstijd afgelopen zijn de in staafjes gesneden
courgettes, de abrikozen, de rozijnen en 300 ml water toe aan de kom. Voeg
de buitenste stoommand met de balletjes toe en plaats het tussenliggende
stoomplateau. Roer het griesmeel los met schone handen. Giet het op het
tussenliggende stoomplateau zonder al te veel te roeren, zodat het griesmeel
niet op de balletjes terechtkomt.
3 Laat nog 25 minuten garen op snelheid 3, 120 °C.
4 Dien warm op wanneer het klokje rinkelt.
23 - Cuisine Companion
®
23 - Cuisine Companion
®
ZOETZURE VARKENSSTOOFSCHOTEL
MET CHINESE NOEDELS
1 kg VARKENSSCHOUDER, IN BLOKJES GESNEDEN • 2 SJALOTTEN 25 g
OLIJFOLIE • 1 MESPUNT KOMIJN • 2 WORTELEN200 g GROF GESNEDEN
SHIITAKE 15 g BLOEM 10 g KALFSFONDPOEDER • 3 TEENTJES LOOK
35 g VERSE GEMBER, IN PLAKJES GESNEDEN • 1 STENGEL CITROENGRAS
75 g ZOETE SOJASAUS 50 g SOJASAUS 50 g HONING PEPER EN ZOUT
250 g AZIATISCHE NOEDELS • 1 RODE UI 80 g VERSE SOJASCHEUTEN
• ½ GROENE PAPRIKA 60 g DOPERWTJES (HETZIJ 180 g NIET GEDOPTE
ERWTEN)
VOOR 6 PERSONEN – VOORBEREIDINGSTIJD 10 MIN –
BEREIDINGSTIJD 1 UUR 25 MIN
1 Pel de sjalotten. Plaats het ultrablade hakmes in de kom en mix de sjalotten
10 sec. op snelheid 11. Vervang het ultrablade mes door de menger. Schraap de
wanden van de kom af met een spatel. Voeg de olijfolie en de komijn toe. Start
het P1 slow cook programma gedurende 5 min zonder de stop.
2 Schil de look en de wortels en snijd ze in dunne schijfjes. Doe de stukjes varkensvlees
in een slakom met de bloem, kalfsfond, peper, wortels, look, gember en de in drieën
gesneden stengel citroengras. Meng goed met een spatel. Giet de bereiding in
de kom van de Cuisine Companion
®
en voeg de zoete sojasaus, 25 g sojasaus,
de honing, 600 g water en de shiitake toe. Stoom 1 uur op snelheid 1 op 120 °C.
3 Laat intussen de Aziatische noedels weken in een kom met lauw water. Pel de ui
en snijd hem in blokjes. Spoel de sojascheuten. Snijd de paprika in blokjes.
4 Doe ze in de buitenste stoommand met de rode ui, groene paprika, erwtjes en
sojascheuten.
5 Verwijder wanneer het varkensvlees gaar is de stop van de kom en plaats de
buitenste stoommand. Laat daarna nog 12 min. garen op snelheid 1 op 120 °C.
6 Laat de noedels uitlekken en doe ze in de buitenste stoommand wanneer de
12 min voorbij zijn. Meng met de groenten en overgiet met de resterende 25 g
sojasaus. Laat nog 8 minuten garen op snelheid 1 op 120 °C. Meng de noedels
met een spatel en laat nog 7 min. garen op snelheid 1 op 120 °C.
7 Dresseer de noedels in diepe borden en dien op met het gegaarde varkensvlees.
TIP: shiitakes zijn op veel plaatsen verkrijgbaar, maar u kunt ze ook vervangen door
gedroogde champignons die u eerst 20 min. in warm water laat weken.
KALFSVLEES ‘MARENGO’ MET JONGE
GROENTJES
1 kg KALFSHALSSTUK, IN BLOKJES GESNEDEN 500 g TOMATENBLOKJES
UIT BLIK • 1 EL KALFSFOND • 1 FIJNGESNIPPERDE UI • 2 GESCHILDE
WORTELS, IN SCHIJFJES GESNEDEN • 1 TAK SELDER IN TWEEËN GESNEDEN
30 g TOMATENCONCENTRAAT • 2 TAKJES TIJM • 2 SINAASAPPELSCHIL-
LEN 400 g AARDAPPELEN 400 g RAPEN • 300 VERSE ERWTEN 350 g
PRINSESSENBONEN PEPER EN ZOUT
VOOR 6 PERSONEN – VOORBEREIDINGSTIJD 10 MIN –
BEREIDINGSTIJD 1 UUR 25 MIN
1 Plaats het menginstrument in de kom en voeg de tomatenblokjes toe, de kalfs-
fond, de blokjes kalfsschouder, de ui, wortels, selderij, het tomatenconcentraat,
de tijm, sinaasappelschillen en 80 cl warm water en kruid lichtjes met peper en
zout. Laat de stoofschotel 45 minuten garen op snelheid 3, 120 °C.
2 Schil intussen de rapen en aardappelen. Snijd ze in grote stukken. Verwijder
de uiteinden van de prinsessenbonen. Doe de aardappelen, de rapen en de
prinsessenbonen in de binnenste stoommand. Plaats het tussenliggende
stoomplateau en leg er de erwtjes op.
3 Verwijder aan het eind van de bereiding de stop van het deksel en plaats het
buitenste stoomgedeelte. Laat nog 40 min. garen op snelheid 3, 120 °C.
4 Dien warm op.
TIP: u kunt dit recept ook met lamsschouder maken.
24 - Cuisine Companion
®
23 - Cuisine Companion
®
24 - Cuisine Companion
®
23 - Cuisine Companion
®
STAMPPOT VAN GROENE KOOL
4 MONTBÉLIARD ROOKWORSTEN 600 g HALFGEZOUTEN SPEK
3 JENEVERBESSEN • 10 HELE PEPERBOLLETJES • 1 SAVOOIKOOL • 2 BLOKJES
GROENTEBOUILLON • 5 TEENTJES KNOFLOOK • 1 KRUIDENTUILTJE • 1 TAK
SELDERIJ• 1 WORTEL • 6 AARDAPPELEN • 1 UI, GEPELD EN FIJNGEHAKT
1 KRUIDNAGEL 50 g BOTER • 2 TAKJES PETERSELIE
VOOR 6 PERSONEN – VOORBEREIDINGSTIJD 10 MIN –
BEREIDINGSTIJD 1 UUR 15 MIN
1
Afhankelijk van het halfgezouten spek dat u hebt gekozen, moet u het misschien
24 uur laten weken in water.
2 Doe het ontzoute en in de lengte in tweeën gesneden spek in de kom van de Cuisine
Companion
®
zonder accessoire en voeg de jeneverbessen, de peperbolletjes, de
blokjes groentebouillon, de kruidnagel, de in tweeën gesneden seldertak, de in
vieren gesneden wortels, de 3 tenen look en het kruidentuiltje toe en doe er 1,2 l
water bij. Sluit het deksel en plaats de buitenste stoommand.
3
Verwijder de 4 eerste bladeren van de savooikool. Snijd de rest van de kool in
fijne reepjes. Spoel ze onder water en doe ze in de buitenste stoommand met
de gesnipperde ui. Sluit het deksel en stoom 45 min. op stand P2 steam of 50
min. in manuele stand op 120 °C.
4 Snijd terwijl het spek en de kool garen de aardappelen en zet ze apart in een kom
water zodat ze niet bruin worden. Hak de resterende 2 teentjes look samen met
de peterselie fijn en snijd de boter in blokjes.
5 Verwijder aan het eind van de bereiding de buitenste stoommand. Kruid de
kool met zout, voeg de rookworsten toe en het look/peterseliemengsel en strooi
er de blokjes boter over. Sluit het deksel opnieuw.
6 Open het deksel van de kom en voeg de aardappelen en 20 cl water toe. Sluit
het deksel van de kom en plaats opnieuw de buitenste stoommand. Laat nog
30 min. op stand P2 steam garen of 35 min. in manuele stand op 120 °C.
7
Dresseer de kool. Leg er het spek, de aardappelen en de worsten op. Dien meteen
op met dijonmosterd.
TIP: giet de bouillon niet weg. U kunt deze nog gebruiken voor soep of een stoof-
schotel. Het zal smaak geven aan de bereiding.
KIPFILET, GROENTENTAGLIATELLI
EN OESTERZWAMMENSAUS
6KIPFILETS• 4WORTELEN• 1GROTE PASTINAAK500g AARDAPPELEN
250g OESTERZWAMMEN30g ONGEZOUTEN BOTER30g OLIJFOLIE
100ml SLAGROOM• 1EETLEPEL KIPPENBOUILLON150ml WITTE WIJN
2SJALOTJES• 1TEENTJE KNOFLOOK• 2TAKJES TIJM• 1EETLEPEL
MAIZENA ZOUT EN PEPER
VOOR 6PERSONEN – VOORBEREIDINGSTIJD 20MIN –
BEREIDINGSTIJD 50MIN
1 Pel de sjalotjes en de knoflook. Doe ze in de kom van de Cuisine Companion
®
met het Ultrablade hakmes en hak 10sec. op stand 12. Vervang het Ultrablade
hakmes door de mixer en schraap de resten van de kom af.
2 Was de oesterzammen met water (niet laten weken) en snij ze in reepjes. Voeg
olijfolie en boter toe aan de kom. Kook 5min. op P1slow cook.
3 Schil intussen de wortelen, pastinaak en aardappelen. Snij de aardappelen in
grote parten en leg ze in de interne stoommand.
4 Snij met een dunschiller de wortelen en de pastinaak in dunne repen. Leg deze
groententagliatelli op het middelste stoomplateau.
5 Leg de kipfilets in de externe stoommand, voeg de takjes tijm toe en bestrooi
met zout en peper.
6
Als het voorkoken van de paddenstoelen gereed is, de witte wijn, de kippenbouillon
en 600ml water toevoegen.
7
Plaats de interne stoommand met de aardappelen in de kom en sluit het deksel.
Plaats dan de externe stoommand en het middelste stoomplateau met de
groententagliatelli in de machine.
8 Laat gedurende 38minunten garen op stand 3bij 120 °C.
9 Neem aan het einde van de kookijd de interne en externe stoommand uit de
machine.
10 Maak de saus af: voeg de room en de in 3eetlepels water opgeloste maizena
toe. Zet gedurende 7min. op stand 6bij 90 °C. Breng de saus zo nodig op smaak
en serveer direct.
25 - Cuisine Companion
®
25 - Cuisine Companion
®
ZACHTE CHOCOLADETAARTJES
MATERIAAL: 6HITTEBESTENDIGE RAMEKINS Ø 8,5cm
120g PURE CHOCOLA (MINIMAAL 64%)• 40g BOTER• 3EIEREN• 60g
SUIKER• 25g BLOEM• 20g AMANDELMEEL
VOOR 6PERSONEN – VOORBEREIDINGSTIJD 10MINUTEN
BEREIDINGSTIJD 25MIN
1
Doe de chocola en de boter in de kom van de Cuisine Companion
®
voorzien
van de menger. Smelt gedurende 8minuten op stand 4bij 50 °C. Schraap na
4minuten indien nodig de resten van de kom af. Giet na 8minuten het mengsel
in een andere schaal.
2 Doe 2eierdooiers en 40g suiker in de kom van de Cuisine Companion
®
, zonder
de kom en de menger schoon te maken. Meng gedurende 2minuten op stand 7.
Voeg de bloem en het amandelmeel toe en meng gedurende 1minuut op stand
7. Voeg de gesmolten chocola toe en meng nog 15seconden op stand 7. Breng
het mengsel vervolgens over in een andere schaal en was de kom van de Cuisine
Companion
®
.
3
Maak de kom van de Cuisine Companion
®
perfect droog en plaats de garde. Doe
3eiwitten in de kom en klop gedurende 4minuten, of totdat zich pieken vormen,
op stand 7. Voeg na 3minuten 20g van de resterende suiker toe. Voeg, wanneer
de eiwitten goed stijf zijn, 1/3hiervan bij het chocoladebeslag. Gebruik een garde
om het chocoladebeslag soepel te maken. Voeg vervolgens de rest van het eiwit
toe en schep dit met een spatel door het beslag. Verdeel het mengsel over 6met
boter ingevette ramekins met een doorsnee van 8,5cm.
4
Bedek elke ramekin met huishoudfolie en plaats de schaaltjes in de externe
stoommand.
5 Maak de kom schoon en doe 0,7l water in de kom van de Cuisine Companion
®
zonder accessoires. Sluit het deksel en plaats daarin de externe stoommand
met de schaaltjes. Laat 25minuten stomen met stoomprogramma P2. Laat de
taartjes na het signaal 5minuten rusten om iets af te koelen.
6 Stort ze dan voorzichtig op een bord en serveer met vanillesaus.
PAPILLOT VAN EXOTISCH FRUIT MET
CHOCOLADESAUS
2 BANANEN• ½ ANANAS • 1 MANGO50 g CHOCOLADE • 1 LIMOEN• 4
ANIJSSTERREN• ½ VANILLESTOKJE• 4 EL HONING
VOOR 4 PERSONEN – VOORBEREIDINGSTIJD 10 MIN –
BEREIDINGSTIJD 25 MIN
1 Pel de bananen en schil de mango en de ananas. Snijd het fruit in blokjes van
1 cm en snijd de bananen in schijfjes. Schil met een dunschiller 4 schillen van de
limoen.
2 Doe de chocolade in een droge kom met het kneed/snijmes erin. Mix 30 sec. op
snelheid 12.
3 Snijd 4 rechthoeken uit een vel bakpapier en verdeel het fruit over elk vel. Voeg
de limoenschillen toe, het in vieren gesneden vanillestokje, de anijssterren en de
honing en bestrooi met de chocoladeschilfers. Vouw elke papillot hermetisch
dicht.
4
Leg 2 papillotten in de buitenste stoommand en 2 op het tussenliggende
stoomplateau.
5 Spoel de kom uit en doe er 0,7 l water in. Sluit het deksel en plaats het buitenste
stoomgedeelte met de papillotten in. Stoom 20 min. op stand P2 steam of 25
min. in manuele stand op 120 °C. Dien meteen op.
26 - Cuisine Companion
®
25 - Cuisine Companion
®
26 - Cuisine Companion
®
25 - Cuisine Companion
®
PEREN BELLE-HÉLÈNE
8 RIJPE PEREN • 1 EL GROENE THEE • 1/2 CITROEN 200 g CHOCOLADE
65 g VERBRIJZELDE HAZELNOTEN 50 g AMANDELSCHILFERS
VOOR 8 PERSONEN – VOORBEREIDINGSTIJD 10 MIN –
BEREIDINGSTIJD 23 MIN
1 Verwarm de oven voor op 180 °C.
2 Schil de peren maar laat het steeltje eraan. Besprenkel ze met citroensap zodat ze
niet verkleuren. Snijd de onderkant recht af zodat de peren recht kunnen blijven
staan. Hol de binnenkant van elke peer uit met een lepeltje om het klokhuis te
verwijderen.
3 Giet 0,7 l water in de kom van de Cuisine Companion
®
zonder accessoire samen
met de groene thee. Sluit het deksel en plaats de buitenste stoommand met
de 6 peren. Stoom 20 min. op stand P2 steam of 27 min. in manuele stand op
120 °C .
4
Leg intussen de hazelnoten en amandelen op een vel bakpapier op een bakplaat
en bak 10 min in de oven. Roer elke 2 min.
5 Zet wanneer de peren gaar zijn de mand opzij en bewaar het perensap uit het
sapreservoir.
6 Giet het water in de kom met de thee weg. Spoel de kom en plaats het mengins-
trument. Voeg de chocolade en 100 g perensap toe. Mix 3 min. op snelheid 5 op
45 °C, en daarna 30 sec. op snelheid 6 op 45 °C.
7 Schik elke peer op een diep bordje, nappeer met de chocoladesaus en bestrooi
met de noten.
KARAMELFLAN
MATERIAAL: 6 HITTEBESTENDIGE SCHAALTJES Ø8,5 cm
3 EIEREN 400 ml MELK 12 0 g KARAMELSAUS 20 g SUIKER • 1 ZAKJE
VANILLESUIKER • 1 TL VANILLEAROMA
VOOR 6 PERSONEN – VOORBEREIDINGSTIJD 10 MIN –
BEREIDINGSTIJD 20 MIN – RUSTTIJD 2 UUR
1
Doe de eieren, de suikers, de vanille en 75 g karamelsaus in de kom van de Cuisine
Companion
®
met de klopper erin. Mix 1 min. op snelheid 7. Voeg de melk toe en
mix nog eens 30 sec. op snelheid 7. Verwijder het schuim aan de oppervlakte met
een grote lepel. Vul de 6 schaaltjes met de bereiding en dek af met plasticfolie.
2 Reinig de kom en giet 0,7 l koud water op de bodem zonder accessoires. Sluit het
deksel en plaats de buitenste stoommand met de 6 schaaltjes. Stoom 20 min.
op stand P2 steam of 25 min. in manuele stand op 120 °C.
3 Programmeer de Cuisine Companion
®
aan het eind van de bereiding 10 min. in
warmhoudstand om het garen van de crèmes te beëindigen.
4 Verwijder de crèmes daarna uit de mand en laat ze 1 uur op kamertemperatuur
staan. Zet ze daarna 2 uur in de koelkast vóór het opdienen.
5 U kunt de crèmes in de schaaltjes opdienen of uit de vorm halen en op een bord
dresseren. Overgiet met de resterende karamelsaus.
27 - Cuisine Companion
®
27 - Cuisine Companion
®
KOKOSPARELS
1 EI 155 g SUIKER 25 g BANKETBAKKERSROOM- OF PUDDINGPOEDER
(CUSTARD POWDER) 225 g RIJSTMEEL 30 g BLOEM TYPE T45 30 g
BOTER 30 g MELKPOEDER 60 g GERASPTE KOKOS
18 KOKOSPARELSVOORBEREIDINGSTIJD 10 MIN –
BEREIDINGSTIJD 20 MIN – RUSTTIJD 2 UUR
1 Doe de blokjes boter in de kom van de Cuisine Companion
®
met het kneed/snijmes
erin. Laat 2 min. smelten op 70 °C op snelheid 3. Voeg wanneer de boter gesmolten
is het ei, 100 g suiker, 100 ml water, het banketbakkersroompoeder, 25 g rijstmeel,
de bloem type T45 en het melkpoeder toe. Mix 1 min. op snelheid 7. Schraap de
wanden van de kom af en mix nog eens 1 min. op snelheid 8. Giet de bereiding
in een hittebestendig diep bord dat in de buitenste stoommand past en bedek
met plasticfolie. Spoel de kom van de Cuisine Companion
®
uit en doe er 0,7 l warm
water in. Sluit het deksel en plaats de buitenste stoommand. Plaats er het bord in
en stoom 25 min. op stand P2 steam of 30 min. in manuele stand op 120 °C. Neem
het bord met een ovenwant uit de mand en roer de bereiding door met een lepel.
Dek opnieuw af met plasticfolie en laat nog 15 min. verder garen. Verwijder na de
bereiding het vocht uit de kom en plaats het kneed/snijmes. Giet er de eiercrème in
en mix 1 min. op snelheid 7. Giet de bereiding opnieuw in het bord en laat afkoelen.
2 Doe 130 ml water en de 55 g resterende suiker in de kom van de Cuisine Compa-
nion
®
met het kneed/snijmes in en laat 2 min. opwarmen op 100 °C op snelheid
5. Voeg vervolgens 200 g rijstmeel toe en kneed 1 min. op snelheid 5. Laat 30 min.
afkoelen.
3 Rol terwijl het rijstdeeg afkoelt balletjes van 20 g van de bereide eiercrème. Rol
daarna balletjes van 20 g van het rijstdeeg. Druk een bolletje rijstdeeg plat met
uw vingertoppen. Leg een balletje eiercrème in het midden en sluit het balletje
rijstdeeg. Doe hetzelfde met de andere balletjes. Dompel de balletjes in een kom
met water en rol ze door de geraspte kokos. Leg de kokosparels in de buitenste
stoommand. Giet 0,7 l water in de schoongemaakte kom van de Cuisine Com-
panion
®
. Sluit het deksel en plaats de buitenste stoommand. Stoom 35 min.
op stand P2 steam of 40 min. in manuele stand op 120 °C. Serveer 3 kokosparels
per bord en overgiet met chocoladesaus of crème anglaise met kokosnoot.
TIP: om een crème anglaise met kokosnoot te maken, maakt u het recept uit het
Cuisine Companion
®
boekje en vervangt u de 500 ml melk door 500 ml kokosmelk.
GEVULDE APPELS MET NOTEN EN
KARAMEL
6 PINK LADY-APPELS 40 g BRUINE SUIKER 90 g WALNOTEN 60 g
HAZELNOTEN 60 g AMANDELEN 60 g BOTER • 1 MESPUNT KANEEL
80 g KARAMELSAUS
VOOR 6 PERSONEN – VOORBEREIDINGSTIJD 15 MIN –
BEREIDINGSTIJD 30 MIN
1 Plaats het kneed/snijmes in de kom en doe er bruine suiker, de walnoten, hazel-
noten, amandelen, boterblokjes en kaneel in. Mix 20 sec. op snelheid 10.
2 Was de appels met water. Verwijder het steeltje en snijd de onderkant af om ze
uit te lepelen.
3 Lepel het middelste gedeelte van elke appel uit met een theelepel.
4 Verdeel de bereiding over de 6 appels.
5 Reinig de kom en giet 0,7 l water op de bodem zonder accessoires. Sluit het deksel
en plaats de buitenste stoommand. Leg de 6 appels in de buitenste stoommand
en nappeer met de helft van de karamel. Sluit het deksel en stoom de appels 30
min. op stand P2 steam of 35 min. in manuele stand op 120 °C. Herprogrammeer
zodra het klokje rinkelt het toestel nog eens 20 min. op warmhoudstand zodat de
appels langzaam kunnen konfijten.
6 Dien lauw op en overgiet met de resterende karamel.
28 - Cuisine Companion
®
27 - Cuisine Companion
®
28 - Cuisine Companion
®
27 - Cuisine Companion
®
SPONGE CAKE
MATERIAAL : 6 HITTEBESTENDIGE SCHAALTJES Ø8,5 cm
CAKEDEEG: 3 EIEREN 30 g BRUINE SUIKER 45 ml MELK 40 ml OLIE
100 g GESUIKERDE GECONCENTREERDE MELK • 1 TL VANILLEAROMA
110 g BLOEM TYPE T45 8 g BAKPOEDER
SAUS: 110 g BRUINE SUIKER 125 g VLOEIBARE ROOM, 30 % VETGEHALTE
40 g BOTER
VOOR 6 PERSONEN – VOORBEREIDINGSTIJD 10 MIN –
BEREIDINGSTIJD 20 MIN
De saus
Doe de bruine suiker, de room en de boter in de kom van de Cuisine Companion
®
voorzien van het menginstrument. Meng 5 min. op snelheid 4 op 90 °C om alles
glad te maken. Gaar daarna de saus 6 min. op snelheid 2 op 125 °C. Giet de saus
in een kommetje.
Gebak
1
Maak de kom schoon en plaats de klopper. Voeg de eieren toe, de bruine suiker,
de melk, de olie, de geconcentreerde melk en het vanillearoma. Mix 1 min. op
snelheid 7. Voeg de bloem en het bakpoeder toe en mix 1 min. op snelheid 7.
Open na 30 sec. het deksel en schraap de wanden van de kom af.
2 Giet het mengsel in 6 schaaltjes van Ø 8,5 cm.
3 Maak de kom van de Cuisine Companion
®
schoon en voeg 0,7 l warm water toe
zonder accessoire. Sluit het deksel en plaats de buitenste stoommand. Plaats
de schaaltjes en stoom 20 min. op stand P2 steam of 25 min. in manuele stand
op 120 °C.
4 Haal wanneer de bereiding is afgelopen met een ovenwant het gebak uit de vorm.
5 Dresseer op een bord en overgiet met de saus.
GRIESMEELTAART MET
SINAASAPPEL
MATERIAAL : 6 HITTEBESTENDIGE SCHAALTJES Ø8,5 cm
500 ml MELK 50 g FIJN TARWEGRIESMEEL • 2 EIEREN 60 g POEDER-
SUIKER • 1 SINAASAPPEL (FACULTATIEF) • 1 TL ORANJEBLOESEMWATER
VOOR 6 PERSONEN – VOORBEREIDINGSTIJD 10 MIN –
BEREIDINGSTIJD 32 MIN
1 Plaats de klopper in de kom van de Cuisine Companion
®
en voeg de melk en het
fijn tarwegriesmeel toe. Laat 12 min. op snelheid 5 garen op 90 °C.
2
Klop intussen de eieren, de suiker, het oranjebloesemwater en de helft van de
fijngeraspte sinaasappelschillen. Programmeer aan het eind van de bereiding het
toestel gedurende 1 min. op snelheid 6 op warmhoudstand en voeg na 10 sec.
het eiermengsel toe via het deksel.
3
Vul 6 schaaltjes Ø 8,5 cm met de bereiding en dek elk schaaltje af met plasticfolie.
Zet ze in de buitenste stoommand.
4 Reinig de kom en giet 0,7 l water op de bodem zonder accessoires. Sluit het deksel
en plaats de buitenste stoommand. Stoom 20 min. op stand P2 steam of 23
min. in manuele stand op 120 °C.
5
Verwijder aan het eind van de bereiding de buitenste stoommand, open het
deksel van de buitenste stoommand en laat 30 min. lauw worden op kamer-
temperatuur.
6 Dien het griesmeelgebak lauw of koel op.
Alle rechten voorbehouden
SAS SEB-21261 SELONGEY CEDEX - RCS 302 412 226
Grafisch design en uitvoering: JPM & Assocs
Recepten: Groep SEB & Marion Guillemard
Fotocredits: Groep SEB, Marielys Lorthios en Image & vennoten
ALLE ACCESSOIRES VOOR DE COMPANION
®
VINDT U OP
WWW.TEFAL.NL
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29

Tefal FE800A38 Handleiding

Type
Handleiding