22 - Cuisine Companion
®
21 - Cuisine Companion
®
22 - Cuisine Companion
®
21 - Cuisine Companion
®
GEMARINEERDE
TANDOORIKALKOENBROCHETTES MET YOGHURT-MUNTSAUS
1 kg KALKOENFILET • 1 GELE PAPRIKA • 1 RODE UI • 12 KERSTOMATEN
• 3 EL TANDOORIKRUIDEN • 1 TL GEMALEN GEMBER • 70 g OLIJFOLIE •
300 g THAISE RIJST • 1 POTJE YOGHURT
VOOR 6 PERSONEN – VOORBEREIDINGSTIJD 15 MIN –
BEREIDINGSTIJD 30 MIN
1
Maak de marinade: meng de tandoorikruiden, de gemalen gember en de olijfolie
op een rechthoekig bord.
2 Maak de brochettes: snijd de kalkoenfilet in blokjes. Pel de rode ui en snijd hem
in vieren. Trek de kwartjes op hun beurt uit elkaar. Was de gele paprika en snijd
in blokjes. Was de kerstomaten.
3 Prik de stukjes kalkoen op houten prikkers van 20 cm en voeg na elk stukje vlees
een stuk groente toe. Rol de brochettes in de tandoorimarinade. Leg de kalkoen-
brochettes in de buitenste stoommand.
4 Doe 0,7 l water in de kom van de Cuisine Companion
®
zonder accessoire. Voeg 1
el gevogeltefond toe en meng met een lepel.
5
Plaats de binnenste stoommand en leg een vierkant vel bakpapier op de bodem.
Voeg 300 g Thaise rijst toe en 280 g water. Sluit het deksel zonder de stop en
plaats de buitenste stoommand met de brochettes in. Stoom 3 min. op stand
P2 steam of 33 min. in manuele stand op 120 °C.
6
Maak ondertussen de yoghurtsaus. Doe de yoghurt, de gewassen en fijngehakte
munt en de gemalen komijn in een kom. Kruid met zout en peper en zet in de
koelkast.
7
Zodra de bereiding is afgelopen verwijdert u de buitenste stoommand. Doe de
rijst in een kom en roer los met een vork. Dien warm op met de muntsaus.
OOSTERSE GROENTETAJINE
500 RUNDVLEES, IN BLOKJES GESNEDEN (BIJV. BOVENBIL) • 350 LAMS-
SCHOUDER, IN BLOKJES GESNEDEN • 1 GELE UI• 2 TAKJES KORIANDER •
3 TL KOMIJNZAAD • ½ TL LOOKPOEDER • 4 EL FIJN GRIESMEEL • 2 EIEREN •
2 TL RAS EL HANOUT • 350 g WORTELEN • 350 g RAPEN • 300 g COURGETTES
• 150 g KIKKERERWTEN UIT BLIK • 1 RODE UI • 2 TEENTJES KNOFLOOK
• 1 TL KOMIJNPOEDER • 1 CAPSULE GEMALEN SAFFRAAN (0,1 g) • 400 g
TOMATENBLOKJES UIT BLIK • 1 TL GEVOGELTEFOND • 100 g GEDROOGDE
ABRIKOZEN • 50 g ROZIJNEN • 350 g GRIESMEEL VAN MIDDELGROTE
KORREL • 2 EL OLIJFOLIE
VOOR 6 PERSONEN – VOORBEREIDINGSTIJD 10 MIN –
BEREIDINGSTIJD 55 MIN
Gehaktballetjes
1
Pel de gele ui en snijd hem in 8. Scheur de korianderblaadjes van de steeltjes.
2 Plaats het ultrablade hakmes in de kom van de Cuisine Companion
®
. Doe het
rund- en lamsvlees in de kom en mix 30 sec. op snelheid 12. Voeg de gele ui, de
koriander, het lookpoeder, het komijnzaad, het griesmeel, de eieren en de ras el
hanout toe en mix nog eens 40 sec. Verwijder het hakmes en rol balletjes van het
geheel. Leg de balletjes in de buitenste stoommand.
De tajine
1
Schil de wortels, de rapen en de rode ui. Snijd de wortels in fijne staafjes. Snijd
de rapen in blokjes en snipper de rode ui. Spoel de kom schoon en zet er het
menginstrument in. Voeg de wortels, rapen, rode ui, 2 tenen ook, kikkererwten,
komijn, saffraan, tomatenblokjes, gevogeltefond en 700 ml water toe. Kruid
lichtjes met peper en zout.
2 Laat de groenten 30 minuten garen op snelheid 3, 120 °C.
Het griesmeel
1
Doe het griesmeel van middelgrote korrel in een slakom en voeg 2 el olijfolie en
250 g gezouten water toe. Meng met een spatel en laat rusten.
2 Voeg wanneer de 30 min. bereidingstijd afgelopen zijn de in staafjes gesneden
courgettes, de abrikozen, de rozijnen en 300 ml water toe aan de kom. Voeg
de buitenste stoommand met de balletjes toe en plaats het tussenliggende
stoomplateau. Roer het griesmeel los met schone handen. Giet het op het
tussenliggende stoomplateau zonder al te veel te roeren, zodat het griesmeel
niet op de balletjes terechtkomt.
3 Laat nog 25 minuten garen op snelheid 3, 120 °C.
4 Dien warm op wanneer het klokje rinkelt.