FRANSE KIPSTOOFSCHOTEL
4 in grove stukken gesneden plakken spek
2 kippenworsten
1 el olijfolie
35 g gewone bloem
zoutvlokken en versgemalen zwarte peper naar smaak
1 kg gemengde stukken kip
1 middelgrote, gehakte ui
1 rode en 1 groene paprika, in blokjes gesneden
2 jngehakte teentjes knoook
1 tl jngehakte tijm en 1 tl jngehakte rozemarijn
125 ml droge witte wijn
2 x 400 g blikjes afgespoelde en uitgelekte cannellini bonen
1
Verwarm de KitchenAid
®
Multicooker voor op de Sauteerstand.
Voeghet spek toe; bak dat tot het knapperig is en roer ondertussen
met de KitchenAid
®
Roertoren op lage snelheid. Haal het spek eruit
en zet het opzij. Voeg de worsten toe, bak ze 6 minuten tot ze mooi
bruin zijn, en roer met de KitchenAid
®
Roertoren op de stand met
tussenpozen van 2 minuten. Haal de worsten eruit, snijd ze in grove
stukken en zet ze opzij. Verwijder de Roertoren.
2
Meng de bloem met het zout en de zwarte peper. Haal de stukken
kip door de bloem. Giet de olijfolie in de Multicooker. Bak de kip
ingedeeltes bruin op de Schroeistand. Haal de kip eruit en zet
dezeopzij.
3 Verlaag de temperatuur tot de Sauteerstand. Voeg de ui, paprika,
knoook, tijm en rozemarijn toe. Bak 5 minuten of tot de ingrediënten
zacht zijn en roer met de Roertoren op lage snelheid. Roer de wijn
erdoor. Verwijder de Roertoren. Doe de worsten, de kip en het spek
weer in de Multicooker.
4 Dek af met het deksel en laat gedurende 20 minuten sudderen op de
Sudderstand. Schep de bonen erdoor. Dek af met het deksel en laat
nog 15 minuten of tot de kip zacht is sudderen.
Voor 4-6 porties