12 min
2 tot 5 uur
30 min
• 1 rosbief, circa 1 kilogram
• 3 teentjes knoflook, geplet
• 1 theelepel peper
• 5 eetlepels oestersaus
• 2 eetlepels lichte sojasaus
• 2 eetlepels cognac
• 3 eetlepels olijfolie
• 200 ml water
• Sap van 2 citroenen
• 1 eetlepel Vietnamese
vissaus
• 4 theelepels suiker
• 2 eetlepels pindakaas
• 2 eetlepels zoete chilisaus
• Pinda’s voor garnering
• Koriander voor garnering
Meng alle marinade-ingrediënten in een kom:
knoflook, peper, 3 eetlepels oestersaus, lichte
sojasaus, cognac en de olijfolie.
Snij het braadstuk diagonaal in tweeën om
twee stukken te krijgen en dompel ze goed
onder in de marinade.
Dek de kom af met krimpfolie en plaats 2 tot
5 uur in de koelkast.
Bereid de saus door het mengen van 200
ml water, citroensap, Vietnamese vissaus,
2 eetlepels oestersaus, suiker, pindakaas en
chilisaus in een sauspan. Laat de saus koken
totdat een siroopachtige consistentie wordt
bereikt. Zet opzij.
Verwarm de Fry Delight 3 minuten op 200°C voor.
Doe de 2 stukken vlees in de mand en selecteer
programma 4 om ze 5 minuten op 200°C te
bakken.
Draai het vlees om en selecteer programma
4 om opnieuw 7 minuten op 180°C te bakken.
Voor goed doorbakken rundvlees, verhoog de
baktijd.
Zodra gaar, verwijder het vlees en wikkel het
in aluminiumfolie. Laat 5 minuten rusten.
Snij het vlees in dunne plakjes en serveer met
de saus. Besprenkel met gemalen pinda’s en
koriander.
Thais rundvlees
X 6
TIP:
Thaise vissaus (Nam
Pla) kan ter vervanging
van de Vietnamese
vissaus (Nouc Man)
worden gebruikt.
5