Russell Hobbs 21840-56 Handleiding

Categorie
Frituurpannen
Type
Handleiding

Deze handleiding is ook geschikt voor

17
[
3 Lees de instructies, bewaar ze goed en geef ze met het apparaat mee wanneer u deze aan
een derde geeft. Verwijder alle verpakkingsmaterialen voor gebruik.
A BELANGRIJKE VEILIGHEIDSMAATREGELEN
Volg de gebruikelijke veiligheidsmaatregelen, zoals:
1 Dit apparaat kan gebruikt worden door kinderen van 8 jaar en
ouder en personen met verminderde lichamelijke, zintuiglijke en
verstandelijke vaardigheden of die onvoldoende ervaring of
kennis hebben, indien zij onder toezicht staan of goed
geïnformeerd zijn en zij de risicos begrijpen.
•Kinderen mogen niet met het apparaat spelen.
•Schoonmaak en gebruikersonderhoud mag niet door kinderen
uitgevoerd worden, tenzij ze ouder dan 8 zijn en onder toezicht
staan.
•Houd het apparaat en het snoer buiten het bereik van kinderen
van jonger dan 8 jaar.
h De oppervlakken van het apparaat zullen heet worden.
2 Sluit het apparaat niet via een timer- of een
afstandsbedieningsysteem aan.
3 Indien het snoer beschadigd is, moet het door de fabrikant, een
technicus of een ander deskundige persoon vervangen worden
om eventuele risicos te vermijden.
L Dompel het apparaat niet onder in vloeistof.
U Er komt stoom uit de luchtopeningen: raak ze niet aan.
4 Gebruik het apparaat niet in de buurt van of onder brandbare materialen (bijv. gordijnen).
5 Rooster vlees, gevogelte en vergelijkbare producten (gehakt, hamburgers e.d.) tot het sap
dat eruit loopt kleurloos is. Rooster vis totdat deze overal ondoorzichtig is.
6 Gebruik het apparaat niet zonder het druiprek.
7 Gebruik het apparaat niet voor andere doeleinden dan het grillen van etenswaren.
8 Gebruik het apparaat niet bij beschadigingen of storingen.
uitsluitend voor huishoudelijk gebruik
U VOOR HET EERSTE GEBRUIK
•Was de afneembare onderdelen met de hand.
•In het begin kan een beetje stoom uit het element komen.
•Dit kan een lichte geur verspreiden, maar hier hoeft u zich geen zorgen om te maken. Zorg
voor goede ventilatie.
instructies
afbeeldingen
1 hoofdeenheid
2 timer
3 temperatuurregelaar
3 luchtopening
5 stroomlampje
6 thermostaatlampje
7 deur
8 handvat
9 spies
10 rek
11 mand
12 uitsteeksel
13 sleuf
14 vergrendeling
15 handvat van de mand
16 ontgrendeling
17 druiprek
` vaatwasmachinebestendig
18
d HOE HET WERKT
•Het gelijkt op een heteluchtoven die met hete lucht en stralingswarmte bakt.
•Giet een laagje olie over het voedsel en niet in de mand.
•De timer werkt net als een uurwerk. Draai deze naar 5 minuten meer dan de gewenste tijd en
draai hem vervolgens terug naar de gewenste tijd.
C VOORBEREIDING
1 Zet het apparaat op een stabiele, vlakke, hittebestendige ondergrond.
2 Laat tenminste 50mm ruimte vrij rondom het apparaat.
3 Zorg ervoor dat u ovenhandschoenen (of een doek) bij de hand hebt.
•U hebt een hittebestendige mat of een hittebestendig bord nodig om de mand op te
plaatsen.
•Als u grilt of de spiesen gebruikt, hebt u een niet-metalen tang nodig.
4 Om het handvat van de mand te vergrendelen, duwt u het lange onderdeel in het handvat.
5 Het kleine uiteinde van het onderdeel steekt uit aan de andere kant van het handvat van de
mand.
6 Om het handvat van de mand te ontgrendelen, duwt u het kleine onderdeel in het handvat
van de mand.
7 Open de deur.
8 Ontgrendel het handvat van de mand.
9 Duw de sleuf op het uiteinde van het handvat van de mand over het uitsteeksel van de mand.
10 Vergrendel het handvat van de mand.
11 Haal de mand uit het apparaat.
12 Controleer of het druiprek is geplaatst.
13 Sluit de deur.
C VOORVERWARMEN
14 Steek de stekker in het stopcontact.
15 Stel de temperatuurregeling in op de benodigde temperatuur.
16 Stel de timer in op 5.
17 Het stroomlampje licht nu op
18 Het thermostaatlampje zal oplichten, en vervolgens aan- en uitgaan terwijl de thermostaat
de temperatuur in stand houdt.
19 Wanneer de timer op 0 staat, wordt het apparaat uitgeschakeld.
C GEBRUIK
20 Plaats het eten in de mand maar doe de mand niet te vol.
21 Laat ruimte tussen de etenswaren voor de circulatie van hete lucht.
22 Open de deur.
23 Plaats de mand in het apparaat.
24 Ontgrendel het handvat van de mand.
25 Verwijder het handvat van de mand.
26 Sluit de deur.
27 Stel de timer naar wens in.
C SCHUDDEN MET DE MAND
28 Halverwege het bakken verwijdert u de mand, schudt u ermee en/of draait u de etenswaren
om. Plaats vervolgens de mand opnieuw in de hoofdeenheid.
29 Het apparaat wordt uitgeschakeld wanneer u de deur opent en opnieuw ingeschakeld
wanneer u deze sluit.
30 De timer blijft aftellen.
31 Wanneer de timer op 0 staat, wordt het apparaat uitgeschakeld.
32 Haal de stekker van het apparaat uit het stopcontact.
33 Als u het apparaat handmatig wilt uitschakelen, zet u de timer op 0.
19
[
C KLAAR?
34 Open de deur.
35 Plaats het handvat van de mand.
36 Haal de mand uit het apparaat.
37 Controleer of het eten is gebakken. Bij eventuele twijfel bakt u een beetje langer.
C HET REK GEBRUIKEN
38 Gebruik het rek voor toasts, bacon of het grillen van ingrediënten die niet dikker zijn dan 15
mm.
39 Draai de te grillen ingrediënten minstens een keer tijdens het bakken.
40 U mag het rek omdraaien om de spiesen er op te leggen.
41 Draai de spiesen 2 of 3 keer tijdens het bakken.
42 U kunt op het druiprek bakken maar houd de hoeveelheid sap in het rek goed in het oog en
giet dit uit alvorens het rek kan overlopen.
C ZORG EN ONDERHOUD
43 Verwijder de stekker uit het stopcontact en laat het apparaat afkoelen.
44 Neem alle oppervlakken af met een schone vochtige doek.
45 Was de afneembare onderdelen met de hand.
` U kunt deze onderdelen in een vaatwasmachine wassen.
46 Wanneer u de vaatwasmachine gebruikt, zal dit de afwerking van de oppervlakten
beïnvloeden.
47 De schade is normaal uitsluitend esthetisch en heeft geen invloed op de werking van het
apparaat.
W
MILIEUBESCHERMING
Om milieu- en gezondheidsproblemen als gevolg van gevaarlijke stoffen in elektrische en
elektronische producten te vermijden, mogen apparaten met dit symbool niet worden
weggegooid met niet-gesorteerd gemeentelijk afval, maar moeten ze worden teruggewonnen,
opnieuw gebruikt of gerecycled.
receptjes
T eetlepel (15ml) p snue
t theelepel (5ml) g gram
s takje ml milliliter
c teentje(s) E ei, groot (63-73g)
kipbrochette voor 2 personen
100g yoghurt 25 ml citroensap
1 t garam masala 1 t paprika
1 t gemalen komijn ½ t zout
250g kipkarbonade
Snijd de kip in stukjes van 25mm. Meng alle ingrediënten in een schaal. Dek af en laat afkoelen
gedurende 1 uur. Verwarm voor op 200. Steek de kip op de spiesen. Plaats de spiesen op het rek.
Kook gedurende 15 minuten. Halfweg het bakken, draait u het eten om. Serveer met een sla van
komkommer, tomaat en rode ui.
aardappelpartjes met rozemarijn en look als bijgerecht voor 4 personen
500g aardappelpartjes 3 c knoflook (geperst)
3 s rozemarijn, fijngehakt 2 t olijfolie
1 T griesmeel/dunne plakken polenta 1 t zout
Verwarm voor op 200. Meng alle ingrediënten in een schaal. Doe het mengsel in de mand. Kook
gedurende 30 minuten. Halfweg het bakken, schudt u met de mand.
20
visgoujons voor 2 personen
75g broodkruimels 2 T peterselie (fijngehakt)
1 T citroenschil, geraspt 50g gewone bloem
2 E 350g kabeljauw/schelvis
Snij de vis in repen van 2 cm. Meng het paneermeel, de peterselie en de citroenschilsap in een
schaal. Zeef de bloem in een kom. Klop de eieren los in een schaal. Haal de vis eerst door bloem,
vervolgens door ei en ten slotte door paneermeel. Leg de vis op een bord. Dek af en laat
afkoelen gedurende 30 minuten. Verwarm voor op 180. Doe de vis in de mand. Kook gedurende
15 minuten. Halfweg het bakken, draait u het eten om. Serveer met schijes citroen.
kebab van lamsvlees met mediterrane groenten voor 2 personen
2 t olijfolie 1 t knoflookpuree
1 t gemalen komijn 1 t gedroogde oregano
250g lamsvlees
de groenten:
1 rode paprika, in plakjes gesneden 1 courgette, in plakjes gesneden
2 tomaat, in vier parten gedeeld 1 t knoflookpuree
2 t olijfolie 1 t rode wijnazijn
zout en peper
Snij het vlees in blokjes van 25 mm. Meng de olie, de knoflook, de komijn en het lamsvlees in een
schaal. Dek af en laat afkoelen gedurende 1 uur. Haal het lamsvlees een half uur vóór het bakken
uit de koelkast. Steek het lamsvlees op de spiesen. Breng op smaak met zout en peper. Plaats de
spiesen op het rek. Meng de groenten, knoflook, olie en azijn. Breng op smaak met zout en peper.
Doe het mengsel in de mand. Verwarm voor op 200. Kook gedurende 15 minuten. Halfweg het
bakken, draait u het eten om. Serveer met een dipsaus op basis van yoghurt en munt.
rosbief met wortelgewassen voor 4 personen
2 kleine wortels, in plakjes gesneden 2 kleine pastinaken, in plakjes gesneden
1 rode ui (dunne schijven) 2 s tijm
2 t honing 2 t olijfolie
1 kg biefstuk zout en peper
De bereidingstijd is voor medium tot rood rundvlees. Voor goed doorbakken voegt u er 15
minuten aan toe. Verwarm voor op 180. Meng de groenten, tijm, kruiden, honing en olie in een
schaal. Doe het mengsel in de mand. Plaats het rundvlees erop. Breng op smaak met zout en
peper. Kook gedurende 60 minuten. Halfweg het bakken, draait u het eten om. Wacht 10
minuten alvorens te serveren.
geroosterde kip met venkel voor 4 personen
2 venkelknollen, in plakjes gesneden 4 c knoflook (geperst)
½ citroen 1 kg kip
2 t olijfolie zout en peper
Verwarm voor op 180. Doe de venkel en knoflook in de mand. Duw de citroen in de kip. Smeer
het vel in met olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Doe de kip in de mand. Kook
gedurende 50 minuten. Halfweg het bakken, schudt u met de mand. Wacht 10 minuten alvorens
te serveren.
salade van geroosterde pompoen voor 2 personen
en rode paprika als bijgerechtvoor 4 personen
800g butternut squash, gepeld 2 t olijfolie
2 s tijm zout en peper
2 rode paprika, in plakjes gesneden 1 T sherryazijn/rode wijnazijn
50g rucolablaadjes 150g geitenkaas (zacht)
50g pompoenzaden
21
[
Verwarm voor op 200. Snij de pompoen in blokjes van 25 mm. Meng de pompoen, olie en tijm
in een schaal. Breng op smaak met zout en peper. Doe het mengsel in de mand. Kook
gedurende 20 minuten. Halfweg het bakken, schudt u met de mand. Voeg de paprika's toe.
Kook gedurende 10 minuten. Doe het mengsel in een serveerschaal. Laat het 10 minuten
afkoelen. Voeg de azijn en rucolablaadjes toe en schud om te mengen. Brokkel de geitenkaas en
de pompoenzaden over het geheel.
viskoekje van zalm, gember en chili voor 2 personen
250g zalmfilet 200g aardappelpuree
1 t gemberpasta 1 rode chili, fijngehakt
4 bosuitjes, fijngehakt 1 T koriander, fijngehakt
75g broodkruimels 50g gewone bloem
2 E
Verwarm voor op 180. Doe de vis in de mand. Kook gedurende 5 minuten. Laat het 10 minuten
afkoelen. Meng de vis, aardappel, gember, chili, bosuitjes en koriander in een schaal. Breng op
smaak met zout en peper. Maak 4 pasteitjes met het mengsel. Meng het paneermeel, de
peterselie en de citroenschilsap in een schaal. Zeef de bloem in een kom. Klop de eieren los in
een schaal. Haal de pasteitjes eerst door bloem, vervolgens door ei en ten slotte door
paneermeel. Doe de pasteitjes in de mand. Kook gedurende 15 minuten. Halfweg het bakken,
draait u het eten om. Serveer met schijes citroen en salade.
groenteloempia's voor 8 stuks
1 t geroosterde sesamolie 2 t sojasous
1 c knoflook (geperst) 1 T gember, geraspt
1 wortel, in stukjes gesneden 2 bosuitjes, fijngehakt
1 rode paprika, in plakjes gesneden 50g tau
50g fijne rijstnoedels, gekookt 1 E
4 filodeegvellen, 24 cm x 40 cm olijfolie in spray
Verwarm voor op 200. Meng de sesamolie, sojasaus, knoflook en gember in een schaal. Voeg de
groenten en noedels toe totdat het geheel is bedekt. Snij de filodeegvellen in 16 rechthoeken
van elk 12 cm x 20 cm. Plaats een rechthoek op een andere. Doe 2 volle eetlepels van het
mengsel langs een van de langste randen. Besmeer de tegenovergestelde rand met losgeklopt
ei. Vouw 2 cm van de kortere kant naar binnen zodat een beetje van de vulling wordt bedekt, rol
het vel strak op en druk om dicht te doen. Herhaal met de resterende filodeeg en vulling.
Besproei de loempia's met een beetje olie en plaats deze in de mand. Kook gedurende 12
minuten.
klassieke Victoria cake van biscuitdeeg
150g ongezouten boter 150g rietsuiker
2 E 150g zelfrijzend bakmeel
1 p zout 1 t vanille-extract
2 t melk
om te serveren:
150g frambozenjam 200ml dubbele room
2 T poedersuiker
Verwarm voor op 170. Vet een ronde cakevorm van 16 cm in. Meng de boter en poedersuiker tot
een licht en romig mengsel. Klop dan de eieren erin los. Zeef de bloem en het zout in een schaal.
Spatel door het mengsel. Meng de vanille en de melk. Spatel door het mengsel. Giet het
mengsel in de cakevorm. Kook gedurende 50 minuten. Als u een spies in de cake duwt, moet
deze er schoon uitkomen. Laar afkoelen op een rooster. Klop de room en poedersuiker op tot
zachte sneeuw. Wanneer de cake is afgekoeld, snijdt u deze horizontaal doormidden. Bedek de
bovenkant van het onderste gedeelte met frambozenjam en vervolgens met de opgeklopte
room. Plaats het bovenste gedeelte erop, strooi er poedersuiker over en serveer.
22
C KOOKTIJDEN & VOEDSELVEILIGHEID
•Gebruik deze tijden uitsluitend als aanwijzing.
•Rooster vlees, gevogelte en vergelijkbare producten (gehakt, hamburgers e.d.) tot het sap
dat eruit loopt kleurloos is. Rooster vis totdat deze overal ondoorzichtig is.
•Bij het koken van voorverpakte voedingsmiddelen, volg de richtlijnen op de verpakking of
het label.
23
f
t
T
(min)
halfweg het bakken, schudt/draait u het
eten om
aardappelen en frietjes
dunne diepvriesfrietjes 200 9-16 frietjes moeten losjes worden verpakt zodat
er lucht tussen kan
dikke diepvriesfrietjes 200 11-20
huisgebakken frietjes (8 x 8 mm) 200 10-16
spoel, droog met een handdoek, voeg zout,
peper en 1 theelepeltje olie toe
huisgebakken aardappelpartjes 180 18-22
huisgebakken aardappelblokjes 180 12-18
aardappels in de schil 180 30-40 wrijf in met olie voor een krokante schil
gepofte aardappelen 180 25-35
spoel, droog met een handdoek, voeg zout,
peper, gemalen rozemarijn (optioneel) en 1
theelepeltje olie toe
rösti 180 15-18
aardappelgratin 200 15-18
ingevroren uienringen 180 10-15
vis
ingevroren viskoekjes, grote 180 20-25
ingevroren viskoekjes, kleine 180 15-20
viskoekjes, grote 180 15-20
viskoekjes, kleine 180 10
ingevroren scampi's 180 10-15
vlees en gevogelte
steak 180 8-12
varkenskoteletten 180 10-14
hamburger 180 7-14
sauzen 180 10
drumsticks 180 18-22
kippenborst 180 10-15
kipkarbonade 180 25-30 duur hangt af van de grootte van het voedsel
voorgevormde kipingrediënten
zonder beenderen (ingevroren)
180 15
kipgoujons 180 10-15
snijd de kip in repen, rol door ei en daarna
door gekruid paneermeel
schnitzel (kippen-/kalf-/varkensvlees) 180 15
sla het vlees plat, haal door ei en daarna
door gekruid paneermeel
roerbak 180 25-30
voeg zout, peper en 1 theelepel olie toe,
voeg 5 minuten voor het einde een klein
beetje saus toe (chili, zoete chili, look, enz.)
snacks
worstenbroodje 200 13-15
loempia's 200 8-10
diepgevroren kipnuggets 200 6-10
diepgevroren kipfingers 200 6-10
diepgevroren gepaneerde
kaassnacks
180 8-10
gevulde groenten 150 10
samosa's 180 20
ingevroren samosa's 180 10-15
loempia's 180 20
ingevroren loempia's 180 10-15
tortilla's 200 5-10 wrijf in met olie voor een krokant resultaat
Schotse eieren 170 15-20 duur hangt af van de grootte van het voedsel
bakken
cake 150 20-25
quiche 180 20-22
muffins 200 15-18
zoete snacks 150 20

Documenttranscriptie

7 deur 8 handvat 9 spies 10 rek 11 mand 12 uitsteeksel 13 sleuf 14 vergrendeling 15 handvat van de mand 16 ontgrendeling 17 druiprek ` vaatwasmachinebestendig 3 Lees de instructies, bewaar ze goed en geef ze met het apparaat mee wanneer u deze aan een derde geeft. Verwijder alle verpakkingsmaterialen voor gebruik. A BELANGRIJKE VEILIGHEIDSMAATREGELEN Volg de gebruikelijke veiligheidsmaatregelen, zoals: 1 Dit apparaat kan gebruikt worden door kinderen van 8 jaar en ouder en personen met verminderde lichamelijke, zintuiglijke en verstandelijke vaardigheden of die onvoldoende ervaring of kennis hebben, indien zij onder toezicht staan of goed geïnformeerd zijn en zij de risico’s begrijpen. • Kinderen mogen niet met het apparaat spelen. • Schoonmaak en gebruikersonderhoud mag niet door kinderen uitgevoerd worden, tenzij ze ouder dan 8 zijn en onder toezicht staan. • Houd het apparaat en het snoer buiten het bereik van kinderen van jonger dan 8 jaar. h De oppervlakken van het apparaat zullen heet worden. 2 Sluit het apparaat niet via een timer- of een afstandsbedieningsysteem aan. 3 Indien het snoer beschadigd is, moet het door de fabrikant, een technicus of een ander deskundige persoon vervangen worden om eventuele risico’s te vermijden. L Dompel het apparaat niet onder in vloeistof. U Er komt stoom uit de luchtopeningen: raak ze niet aan. 4 Gebruik het apparaat niet in de buurt van of onder brandbare materialen (bijv. gordijnen). 5 Rooster vlees, gevogelte en vergelijkbare producten (gehakt, hamburgers e.d.) tot het sap dat eruit loopt kleurloos is. Rooster vis totdat deze overal ondoorzichtig is. 6 Gebruik het apparaat niet zonder het druiprek. 7 Gebruik het apparaat niet voor andere doeleinden dan het grillen van etenswaren. 8 Gebruik het apparaat niet bij beschadigingen of storingen. uitsluitend voor huishoudelijk gebruik U VOOR HET EERSTE GEBRUIK • Was de afneembare onderdelen met de hand. • In het begin kan een beetje stoom uit het element komen. • Dit kan een lichte geur verspreiden, maar hier hoeft u zich geen zorgen om te maken. Zorg voor goede ventilatie. 17 [ instructies afbeeldingen 1 hoofdeenheid 2 timer 3 temperatuurregelaar 3 luchtopening 5 stroomlampje 6 thermostaatlampje d HOE HET WERKT • Het gelijkt op een heteluchtoven die met hete lucht en stralingswarmte bakt. • Giet een laagje olie over het voedsel en niet in de mand. • De timer werkt net als een uurwerk. Draai deze naar 5 minuten meer dan de gewenste tijd en draai hem vervolgens terug naar de gewenste tijd. C VOORBEREIDING 1 Zet het apparaat op een stabiele, vlakke, hittebestendige ondergrond. 2 Laat tenminste 50mm ruimte vrij rondom het apparaat. 3 Zorg ervoor dat u ovenhandschoenen (of een doek) bij de hand hebt. • U hebt een hittebestendige mat of een hittebestendig bord nodig om de mand op te plaatsen. • Als u grilt of de spiesen gebruikt, hebt u een niet-metalen tang nodig. 4 Om het handvat van de mand te vergrendelen, duwt u het lange onderdeel in het handvat. 5 Het kleine uiteinde van het onderdeel steekt uit aan de andere kant van het handvat van de mand. 6 Om het handvat van de mand te ontgrendelen, duwt u het kleine onderdeel in het handvat van de mand. 7 Open de deur. 8 Ontgrendel het handvat van de mand. 9 Duw de sleuf op het uiteinde van het handvat van de mand over het uitsteeksel van de mand. 10 Vergrendel het handvat van de mand. 11 Haal de mand uit het apparaat. 12 Controleer of het druiprek is geplaatst. 13 Sluit de deur. C VOORVERWARMEN 14 Steek de stekker in het stopcontact. 15 Stel de temperatuurregeling in op de benodigde temperatuur. 16 Stel de timer in op 5. 17 Het stroomlampje licht nu op 18 Het thermostaatlampje zal oplichten, en vervolgens aan- en uitgaan terwijl de thermostaat de temperatuur in stand houdt. 19 Wanneer de timer op 0 staat, wordt het apparaat uitgeschakeld. C GEBRUIK 20 Plaats het eten in de mand maar doe de mand niet te vol. 21 Laat ruimte tussen de etenswaren voor de circulatie van hete lucht. 22 Open de deur. 23 Plaats de mand in het apparaat. 24 Ontgrendel het handvat van de mand. 25 Verwijder het handvat van de mand. 26 Sluit de deur. 27 Stel de timer naar wens in. C SCHUDDEN MET DE MAND 28 Halverwege het bakken verwijdert u de mand, schudt u ermee en/of draait u de etenswaren om. Plaats vervolgens de mand opnieuw in de hoofdeenheid. 29 Het apparaat wordt uitgeschakeld wanneer u de deur opent en opnieuw ingeschakeld wanneer u deze sluit. 30 De timer blijft aftellen. 31 Wanneer de timer op 0 staat, wordt het apparaat uitgeschakeld. 32 Haal de stekker van het apparaat uit het stopcontact. 33 Als u het apparaat handmatig wilt uitschakelen, zet u de timer op 0. 18 C KLAAR? 34 Open de deur. 35 Plaats het handvat van de mand. 36 Haal de mand uit het apparaat. 37 Controleer of het eten is gebakken. Bij eventuele twijfel bakt u een beetje langer. C HET REK GEBRUIKEN 38 Gebruik het rek voor toasts, bacon of het grillen van ingrediënten die niet dikker zijn dan 15 mm. 39 Draai de te grillen ingrediënten minstens een keer tijdens het bakken. 40 U mag het rek omdraaien om de spiesen er op te leggen. 41 Draai de spiesen 2 of 3 keer tijdens het bakken. 42 U kunt op het druiprek bakken maar houd de hoeveelheid sap in het rek goed in het oog en giet dit uit alvorens het rek kan overlopen. C ZORG EN ONDERHOUD 43 Verwijder de stekker uit het stopcontact en laat het apparaat afkoelen. 44 Neem alle oppervlakken af met een schone vochtige doek. 45 Was de afneembare onderdelen met de hand. ` U kunt deze onderdelen in een vaatwasmachine wassen. 46 Wanneer u de vaatwasmachine gebruikt, zal dit de afwerking van de oppervlakten beïnvloeden. 47 De schade is normaal uitsluitend esthetisch en heeft geen invloed op de werking van het apparaat. W MILIEUBESCHERMING Om milieu- en gezondheidsproblemen als gevolg van gevaarlijke stoffen in elektrische en elektronische producten te vermijden, mogen apparaten met dit symbool niet worden weggegooid met niet-gesorteerd gemeentelijk afval, maar moeten ze worden teruggewonnen, opnieuw gebruikt of gerecycled. receptjes T eetlepel (15ml) p snufje t theelepel (5ml) g gram s takje ml milliliter c teentje(s) E ei, groot (63-73g) kipbrochette voor 2 personen 100g yoghurt 25 ml citroensap 1 t garam masala 1 t paprika 1 t gemalen komijn ½ t zout 250g kipkarbonade Snijd de kip in stukjes van 25mm. Meng alle ingrediënten in een schaal. Dek af en laat afkoelen gedurende 1 uur. Verwarm voor op 200. Steek de kip op de spiesen. Plaats de spiesen op het rek. Kook gedurende 15 minuten. Halfweg het bakken, draait u het eten om. Serveer met een sla van komkommer, tomaat en rode ui. aardappelpartjes met rozemarijn en look als bijgerecht voor 4 personen 500g aardappelpartjes 3 c knoflook (geperst) 3 s rozemarijn, fijngehakt 2 t olijfolie 1 T griesmeel/dunne plakken polenta 1 t zout Verwarm voor op 200. Meng alle ingrediënten in een schaal. Doe het mengsel in de mand. Kook gedurende 30 minuten. Halfweg het bakken, schudt u met de mand. 19 [ visgoujons voor 2 personen 75g broodkruimels 2 T peterselie (fijngehakt) 1 T citroenschil, geraspt 50g gewone bloem 2 E 350g kabeljauw/schelvis Snij de vis in repen van 2 cm. Meng het paneermeel, de peterselie en de citroenschilsap in een schaal. Zeef de bloem in een kom. Klop de eieren los in een schaal. Haal de vis eerst door bloem, vervolgens door ei en ten slotte door paneermeel. Leg de vis op een bord. Dek af en laat afkoelen gedurende 30 minuten. Verwarm voor op 180. Doe de vis in de mand. Kook gedurende 15 minuten. Halfweg het bakken, draait u het eten om. Serveer met schijfjes citroen. kebab van lamsvlees met mediterrane groenten voor 2 personen 2 t olijfolie 1 t knoflookpuree 1 t gemalen komijn 1 t gedroogde oregano 250g lamsvlees de groenten: 1 rode paprika, in plakjes gesneden 1 courgette, in plakjes gesneden 2 tomaat, in vier parten gedeeld 1 t knoflookpuree 2 t olijfolie 1 t rode wijnazijn zout en peper Snij het vlees in blokjes van 25 mm. Meng de olie, de knoflook, de komijn en het lamsvlees in een schaal. Dek af en laat afkoelen gedurende 1 uur. Haal het lamsvlees een half uur vóór het bakken uit de koelkast. Steek het lamsvlees op de spiesen. Breng op smaak met zout en peper. Plaats de spiesen op het rek. Meng de groenten, knoflook, olie en azijn. Breng op smaak met zout en peper. Doe het mengsel in de mand. Verwarm voor op 200. Kook gedurende 15 minuten. Halfweg het bakken, draait u het eten om. Serveer met een dipsaus op basis van yoghurt en munt. rosbief met wortelgewassen voor 4 personen 2 kleine wortels, in plakjes gesneden 2 kleine pastinaken, in plakjes gesneden 1 rode ui (dunne schijven) 2 s tijm 2 t honing 2 t olijfolie 1 kg biefstuk zout en peper De bereidingstijd is voor medium tot rood rundvlees. Voor goed doorbakken voegt u er 15 minuten aan toe. Verwarm voor op 180. Meng de groenten, tijm, kruiden, honing en olie in een schaal. Doe het mengsel in de mand. Plaats het rundvlees erop. Breng op smaak met zout en peper. Kook gedurende 60 minuten. Halfweg het bakken, draait u het eten om. Wacht 10 minuten alvorens te serveren. geroosterde kip met venkel voor 4 personen 2 venkelknollen, in plakjes gesneden 4 c knoflook (geperst) ½ citroen 1 kg kip 2 t olijfolie zout en peper Verwarm voor op 180. Doe de venkel en knoflook in de mand. Duw de citroen in de kip. Smeer het vel in met olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Doe de kip in de mand. Kook gedurende 50 minuten. Halfweg het bakken, schudt u met de mand. Wacht 10 minuten alvorens te serveren. salade van geroosterde pompoen voor 2 personen en rode paprika als bijgerechtvoor 4 personen 800g butternut squash, gepeld 2 t olijfolie 2 s tijm zout en peper 2 rode paprika, in plakjes gesneden 1 T sherryazijn/rode wijnazijn 50g rucolablaadjes 150g geitenkaas (zacht) 50g pompoenzaden 20 Verwarm voor op 200. Snij de pompoen in blokjes van 25 mm. Meng de pompoen, olie en tijm in een schaal. Breng op smaak met zout en peper. Doe het mengsel in de mand. Kook gedurende 20 minuten. Halfweg het bakken, schudt u met de mand. Voeg de paprika's toe. Kook gedurende 10 minuten. Doe het mengsel in een serveerschaal. Laat het 10 minuten afkoelen. Voeg de azijn en rucolablaadjes toe en schud om te mengen. Brokkel de geitenkaas en de pompoenzaden over het geheel. viskoekje van zalm, gember en chili voor 2 personen 250g zalmfilet 200g aardappelpuree 1 t gemberpasta 1 rode chili, fijngehakt 4 bosuitjes, fijngehakt 1 T koriander, fijngehakt 75g broodkruimels 50g gewone bloem 2E Verwarm voor op 180. Doe de vis in de mand. Kook gedurende 5 minuten. Laat het 10 minuten afkoelen. Meng de vis, aardappel, gember, chili, bosuitjes en koriander in een schaal. Breng op smaak met zout en peper. Maak 4 pasteitjes met het mengsel. Meng het paneermeel, de peterselie en de citroenschilsap in een schaal. Zeef de bloem in een kom. Klop de eieren los in een schaal. Haal de pasteitjes eerst door bloem, vervolgens door ei en ten slotte door paneermeel. Doe de pasteitjes in de mand. Kook gedurende 15 minuten. Halfweg het bakken, draait u het eten om. Serveer met schijfjes citroen en salade. groenteloempia's voor 8 stuks 1 t geroosterde sesamolie 2 t sojasous 1 c knoflook (geperst) 1 T gember, geraspt 1 wortel, in stukjes gesneden 2 bosuitjes, fijngehakt 1 rode paprika, in plakjes gesneden 50g taugé 50g fijne rijstnoedels, gekookt 1E 4 filodeegvellen, 24 cm x 40 cm olijfolie in spray Verwarm voor op 200. Meng de sesamolie, sojasaus, knoflook en gember in een schaal. Voeg de groenten en noedels toe totdat het geheel is bedekt. Snij de filodeegvellen in 16 rechthoeken van elk 12 cm x 20 cm. Plaats een rechthoek op een andere. Doe 2 volle eetlepels van het mengsel langs een van de langste randen. Besmeer de tegenovergestelde rand met losgeklopt ei. Vouw 2 cm van de kortere kant naar binnen zodat een beetje van de vulling wordt bedekt, rol het vel strak op en druk om dicht te doen. Herhaal met de resterende filodeeg en vulling. Besproei de loempia's met een beetje olie en plaats deze in de mand. Kook gedurende 12 minuten. klassieke Victoria cake van biscuitdeeg 150g ongezouten boter 150g rietsuiker 2 E 150g zelfrijzend bakmeel 1 p zout 1 t vanille-extract 2 t melk om te serveren: 150g frambozenjam 200ml dubbele room 2 T poedersuiker Verwarm voor op 170. Vet een ronde cakevorm van 16 cm in. Meng de boter en poedersuiker tot een licht en romig mengsel. Klop dan de eieren erin los. Zeef de bloem en het zout in een schaal. Spatel door het mengsel. Meng de vanille en de melk. Spatel door het mengsel. Giet het mengsel in de cakevorm. Kook gedurende 50 minuten. Als u een spies in de cake duwt, moet deze er schoon uitkomen. Laar afkoelen op een rooster. Klop de room en poedersuiker op tot zachte sneeuw. Wanneer de cake is afgekoeld, snijdt u deze horizontaal doormidden. Bedek de bovenkant van het onderste gedeelte met frambozenjam en vervolgens met de opgeklopte room. Plaats het bovenste gedeelte erop, strooi er poedersuiker over en serveer. 21 [ C KOOKTIJDEN & VOEDSELVEILIGHEID • Gebruik deze tijden uitsluitend als aanwijzing. • Rooster vlees, gevogelte en vergelijkbare producten (gehakt, hamburgers e.d.) tot het sap dat eruit loopt kleurloos is. Rooster vis totdat deze overal ondoorzichtig is. • Bij het koken van voorverpakte voedingsmiddelen, volg de richtlijnen op de verpakking of het label. 22 f T halfweg het bakken, schudt/draait u het eten om t aardappelen en frietjes dunne diepvriesfrietjes dikke diepvriesfrietjes huisgebakken frietjes (8 x 8 mm) huisgebakken aardappelpartjes huisgebakken aardappelblokjes aardappels in de schil (min) 200 200 200 180 180 180 9-16 11-20 10-16 18-22 12-18 30-40 gepofte aardappelen 180 rösti aardappelgratin ingevroren uienringen vis ingevroren viskoekjes, grote ingevroren viskoekjes, kleine viskoekjes, grote viskoekjes, kleine ingevroren scampi's vlees en gevogelte steak varkenskoteletten hamburger sauzen drumsticks kippenborst kipkarbonade voorgevormde kipingrediënten zonder beenderen (ingevroren) 180 200 180 frietjes moeten losjes worden verpakt zodat er lucht tussen kan spoel, droog met een handdoek, voeg zout, peper en 1 theelepeltje olie toe wrijf in met olie voor een krokante schil spoel, droog met een handdoek, voeg zout, 25-35 peper, gemalen rozemarijn (optioneel) en 1 theelepeltje olie toe 15-18 15-18 10-15 180 180 180 180 180 20-25 15-20 15-20 10 10-15 180 180 180 180 180 180 180 8-12 10-14 7-14 10 18-22 10-15 25-30 duur hangt af van de grootte van het voedsel kipgoujons 180 10-15 180 15 snijd de kip in repen, rol door ei en daarna door gekruid paneermeel sla het vlees plat, haal door ei en daarna schnitzel (kippen-/kalf-/varkensvlees) 180 15 door gekruid paneermeel voeg zout, peper en 1 theelepel olie toe, roerbak 180 25-30 voeg 5 minuten voor het einde een klein beetje saus toe (chili, zoete chili, look, enz.) snacks worstenbroodje 200 13-15 loempia's 200 8-10 diepgevroren kipnuggets 200 6-10 diepgevroren kipfingers 200 6-10 diepgevroren gepaneerde 180 8-10 kaassnacks gevulde groenten 150 10 samosa's 180 20 ingevroren samosa's 180 10-15 loempia's 180 20 ingevroren loempia's 180 10-15 tortilla's 200 5-10 wrijf in met olie voor een krokant resultaat Schotse eieren 170 15-20 duur hangt af van de grootte van het voedsel bakken cake 150 20-25 quiche 180 20-22 muffins 200 15-18 zoete snacks 150 20 23
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84
  • Page 85 85
  • Page 86 86
  • Page 87 87
  • Page 88 88
  • Page 89 89
  • Page 90 90
  • Page 91 91
  • Page 92 92
  • Page 93 93
  • Page 94 94
  • Page 95 95
  • Page 96 96
  • Page 97 97
  • Page 98 98
  • Page 99 99
  • Page 100 100
  • Page 101 101
  • Page 102 102
  • Page 103 103
  • Page 104 104
  • Page 105 105
  • Page 106 106
  • Page 107 107
  • Page 108 108
  • Page 109 109
  • Page 110 110
  • Page 111 111
  • Page 112 112
  • Page 113 113
  • Page 114 114
  • Page 115 115
  • Page 116 116
  • Page 117 117
  • Page 118 118
  • Page 119 119
  • Page 120 120
  • Page 121 121
  • Page 122 122
  • Page 123 123
  • Page 124 124
  • Page 125 125
  • Page 126 126
  • Page 127 127
  • Page 128 128
  • Page 129 129
  • Page 130 130
  • Page 131 131
  • Page 132 132
  • Page 133 133
  • Page 134 134
  • Page 135 135
  • Page 136 136
  • Page 137 137
  • Page 138 138
  • Page 139 139
  • Page 140 140
  • Page 141 141
  • Page 142 142
  • Page 143 143
  • Page 144 144
  • Page 145 145
  • Page 146 146
  • Page 147 147
  • Page 148 148
  • Page 149 149
  • Page 150 150
  • Page 151 151
  • Page 152 152

Russell Hobbs 21840-56 Handleiding

Categorie
Frituurpannen
Type
Handleiding
Deze handleiding is ook geschikt voor