Russell Hobbs 22940-56 Handleiding

Type
Handleiding
12
Lees de instructies, bewaar ze goed en geef ze met het apparaat mee wanneer u deze aan een derde
geeft. Verwijder alle verpakkingsmaterialen voor gebruik.
BELANGRIJKE VEILIGHEIDSMAATREGELEN
Volg de gebruikelijke veiligheidsmaatregelen, zoals:
Dit apparaat kan gebruikt worden door kinderen van 8 jaar en ouder en
personen met verminderde lichamelijke, zintuiglijke en verstandelijke
vaardigheden of die onvoldoende ervaring of kennis hebben, indien zij
onder toezicht staan of goed geïnformeerd zijn en zij de risico’s begrijpen.
Kinderen mogen niet met het apparaat spelen. Schoonmaak en
gebruikersonderhoud mag niet door kinderen uitgevoerd worden, tenzij
ze ouder dan 8 zijn en onder toezicht staan. Houd het apparaat en de
kabel buiten het bereik van kinderen van jonger dan 8 jaar.
Dit apparaat mag niet bediend worden met een externe tijdschakelaar of
een afstandsbedieningssysteem.
Gebruik het apparaat alleen met de meegeleverde connector en kabel, en
vice versa.
h De oppervlakken van het apparaat zullen heet worden.
Wanneer de connector of kabel beschadigd is, moet u beide laten
vervangen door een speciale set, die verkrijgbaar is bij de fabrikant of het
servicebedrijf.
b Gebruik het apparaat niet in de buurt van badkuipen, douches, wastafels of andere reservoirs die
water of andere vloeistoffen bevatten.
Brood, olie en andere etenswaren kunnen verbranden. Gebruik het apparaat niet in de buurt van of
onder gordijnen of andere brandbare stoffen en houd het apparaat tijdens het gebruik in de gaten.
Wikkel etenswaren niet in plastic folie, plastic zakjes of aluminiumfolie. Hierdoor beschadigt u de
grill en u kunt brand veroorzaken.
Rooster vlees, gevogelte en vergelijkbare producten (gehakt, hamburgers e.d.) tot het sap dat eruit
loopt kleurloos is. Rooster vis totdat deze overal ondoorzichtig is.
Haal de stekker van het apparaat uit het stopcontact als hij niet wordt gebruikt.
Gebruik het apparaat niet voor andere doeleinden dan het grillen van etenswaren.
Gebruik het apparaat niet bij beschadigingen of storingen.
UITSLUITEND VOOR HUISHOUDELIJK GEBRUIK
AFBEELDINGEN
1. Grillplaat
2. Netvoeding aansluiting
3. Lekbakje
4. Temperatuurregelaar
5. Lampje
6. Connector
VOORBEREIDING
1. Zet het apparaat op een stabiele, vlakke, hittebestendige ondergrond.
2. Houd het apparaat en het snoer weg van de rand van werkbladen en buiten bereik van kinderen.
3. Controleer dat elk lekbakje geheel is aangeduwd (AFB. A).
13
GEBRUIK
1. Draai de temperatuurregelaar volledig tegen de klok in (0).
2. Sluit de connector aan op de netvoeding aansluiting van het apparaat (FIG. B).
3. Steek de stekker in het stopcontact.
4. Stel de temperatuurregeling in op de benodigde temperatuur (1 - 5).
5. Het lichtje van de thermostaat gaat aan. Dit gaat uit wanneer de temperatuur bereikt is. Vervolgens
zal het aan- en uitgaan terwijl de thermostaat de temperatuur in stand houdt.
6. Leg het voedsel met een spatel of tang op de grill, niet met de vingers.
LET OP: Voedsel met een hoog vetgehalte kan heet vet spatten tijdens de bereiding. Als dit gebeurt, kunt
u de temperatuur verlagen, maar dan wordt de bereidingstijd langer.
Wacht tot de etenswaren gaar zijn.
Controleer of de etenswaren gaar zijn. Gril bij twijfel een beetje langer.
Verwijder de etenswaren met houten of plastic keukengerei.
Leeg de lekbakjes regelmatig. De lekbakjes worden warm, hanteer ze voorzichtig en gebruik een
ovenwant of gelijksoortige bescherming. Afvegen met keukenpapier en weer plaatsen.
ZORG EN ONDERHOUD
1. Verwijder de stekker van het apparaat uit het stopcontact en laat het afkoelen voor u het
schoonmaakt en opbergt.
2. Trek de connector uit de netvoeding aansluiting.
3. Neem alle oppervlakken af met een schone vochtige doek.
4. Was de lekbakjes met warm zeepwater, of in de bovenste lade van de vaatwasser.
RECYCLING
W
Om milieu- en gezondheidsproblemen door gevaarlijke stoffen te vermijden, mogen
apparaten en oplaadbare en niet oplaadbare batterijen met een van deze symbolen
niet samen met het huishoudelijk afval worden verwijderd. Breng elektrische en
elektronische producten en, indien van toepassing, oplaadbare en niet-oplaadbare
batterijen, altijd naar een officieel recycling-/inzamelpunt.
RECEPTJES
ZALM MET HONING, SOJASAUS EN SESAMZAADJES (4 personen)
350 g zalm
20 g donkere sojasaus
40 g honing
15 ml sherryazijn
30 ml sesamolie
15 ml plantaardige olie
20 g geroosterde sesamzaadjes
Meng de sojasaus, honing, azijn, sesamolie, plantaardige olie en sesamzaadjes in een kom. Giet in een
schaal en plaats de zalm met de huid naar boven in de vloeistof. Laat minstens 20-30 minuten marineren.
Verwarm de grill voor op stand 5. Zodra de grill warm is, plaatst u de zalm op de grill en laat hem 7-8
minuten bakken tot de zalm mals is en u hem eenvoudig uit elkaar kunt halen.
KIP MET PAPRIKA (4-6 personen)
400 g ontbeende kippenpoten
10 g gerookte paprika
3 g chilipoeder
30 ml olijfolie
1 citroen, sap en schilletjes
Zout en peper naar smaak
Meng de paprika, het chilipoeder, de olie, de citroen en peper en zout in een kom. Snijd de kip in stukjes
van de gewenste grootte en voeg aan het mengsel toe. Meng goed zodat de kip goed met marinade
bedekt is. Dek de kom af met keukenfolie en zet minstens 2 uur in de koelkast. Haal de kip ongeveer 15
minuten voor het bereiden uit de koelkast. Verwarm de grill voor op stand 5. Zodra de grill warm is, bakt u
de kip tot het sap helder is.
GB
DE
FR
NL
IT
ES
PT
DK
SE
NO
FI
RU
CZ
SK
PL
HR
SI
GR
HU
TR
RO
BG
AE
14
LAMSSPIESJES MET KORIANDER, MUNT EN YOGHURT (6 spiesjes)
500 g lamsschouder, in stukjes van 1-2 cm
gesneden
1 bosje verse koriander
1 bosje verse munt
200 g Griekse yoghurt
3 g paprika
3 g chilipoeder
3 g gemalen komijn
Zout en geplette zwarte peperkorrels
6 spiesjes
Meng de koriander, munt, yoghurt, paprika, chili, komijn en peper en zout in een kom. Voeg het lamsvlees
toe, zorg dat het goed bedekt is. Doe de stukjes lamsvlees op de spiesjes, (laat houten spiesjes 15 minuten
in water weken voor gebruik). Laat minstens 2 uur in de koelkast marineren. Haal 15-20 minuten voor het
bereiden uit de koelkast. Verwarm de grill voor op stand 5. Zodra de grill warm is, bakt u de lamsspiesjes
tot het sap helder is.
GEMARINEERDE GAMBA’S (4 personen)
20 gepelde gamba’s
½ rode peper, kleingesneden
5 g fijn geraspte gember
1 blaadje djeroek peroet, gesneden
2 teentjes knoflook, fijngehakt
20 ml sesamolie
15 ml lichte sojasaus
15 ml zoete chilisaus
¼ bosje koriander, gehakt
Zout en peper
Meng alle ingrediënten in een kom en voeg de gamba’s toe. Bedek met keukenfolie en laat minstens 2 uur
in de koelkast marineren. Verwarm de grill voor op stand 5. Zodra de grill warm is, giet u de overtollige
marinade af en legt de gamba’s op de grill. Bak 2-3 minuten aan elke kant tot de gamba’s roze zijn.
ZOETE AARDAPPELBURGERS 8 tot 10 stuks)
6 zoete aardappels
150 g paneermeel
1 rode peper, kleingesneden
1 rode ui, fijngesneden
4 g gemalen komijn
3 g gemalen foelie
½ bosje verse koriander
Het sap van ½ citroen
Zout en peper naar smaak
Was de zoete aardappels en prik ze met een vork. Leg ze op een bakplaat en bak ze in de oven op 180 °C
tot ze zacht zijn. Laat ze licht afkoelen en snijd ze doormidden om het vruchtvlees te verwijderen. Meng
de zoete aardappels met alle andere ingrediënten in een kom. Verdeel het aardappelmengsel in acht
gelijke delen en vorm er hamburgers van. Laat 20 minuten koelen in de koelkast. Verwarm de grill voor op
stand 5. Zodra de plaat warm is, bestrijkt u hem met wat olijfolie en bakt de burgers gedurende 5-6
minuten aan elke kant.

Documenttranscriptie

Lees de instructies, bewaar ze goed en geef ze met het apparaat mee wanneer u deze aan een derde geeft. Verwijder alle verpakkingsmaterialen voor gebruik. BELANGRIJKE VEILIGHEIDSMAATREGELEN Volg de gebruikelijke veiligheidsmaatregelen, zoals: Dit apparaat kan gebruikt worden door kinderen van 8 jaar en ouder en personen met verminderde lichamelijke, zintuiglijke en verstandelijke vaardigheden of die onvoldoende ervaring of kennis hebben, indien zij onder toezicht staan of goed geïnformeerd zijn en zij de risico’s begrijpen. Kinderen mogen niet met het apparaat spelen. Schoonmaak en gebruikersonderhoud mag niet door kinderen uitgevoerd worden, tenzij ze ouder dan 8 zijn en onder toezicht staan. Houd het apparaat en de kabel buiten het bereik van kinderen van jonger dan 8 jaar. Dit apparaat mag niet bediend worden met een externe tijdschakelaar of een afstandsbedieningssysteem. Gebruik het apparaat alleen met de meegeleverde connector en kabel, en vice versa. h De oppervlakken van het apparaat zullen heet worden. Wanneer de connector of kabel beschadigd is, moet u beide laten vervangen door een speciale set, die verkrijgbaar is bij de fabrikant of het servicebedrijf. b • • • • • • Gebruik het apparaat niet in de buurt van badkuipen, douches, wastafels of andere reservoirs die water of andere vloeistoffen bevatten. Brood, olie en andere etenswaren kunnen verbranden. Gebruik het apparaat niet in de buurt van of onder gordijnen of andere brandbare stoffen en houd het apparaat tijdens het gebruik in de gaten. Wikkel etenswaren niet in plastic folie, plastic zakjes of aluminiumfolie. Hierdoor beschadigt u de grill en u kunt brand veroorzaken. Rooster vlees, gevogelte en vergelijkbare producten (gehakt, hamburgers e.d.) tot het sap dat eruit loopt kleurloos is. Rooster vis totdat deze overal ondoorzichtig is. Haal de stekker van het apparaat uit het stopcontact als hij niet wordt gebruikt. Gebruik het apparaat niet voor andere doeleinden dan het grillen van etenswaren. Gebruik het apparaat niet bij beschadigingen of storingen. UITSLUITEND VOOR HUISHOUDELIJK GEBRUIK AFBEELDINGEN 1. 2. 3. Grillplaat Netvoeding aansluiting Lekbakje 4. 5. 6. Temperatuurregelaar Lampje Connector VOORBEREIDING 1. 2. 3. Zet het apparaat op een stabiele, vlakke, hittebestendige ondergrond. Houd het apparaat en het snoer weg van de rand van werkbladen en buiten bereik van kinderen. Controleer dat elk lekbakje geheel is aangeduwd (AFB. A). 12 GEBRUIK GB 1. 2. 3. 4. 5. Draai de temperatuurregelaar volledig tegen de klok in (0). Sluit de connector aan op de netvoeding aansluiting van het apparaat (FIG. B). Steek de stekker in het stopcontact. Stel de temperatuurregeling in op de benodigde temperatuur (1 - 5). Het lichtje van de thermostaat gaat aan. Dit gaat uit wanneer de temperatuur bereikt is. Vervolgens zal het aan- en uitgaan terwijl de thermostaat de temperatuur in stand houdt. 6. Leg het voedsel met een spatel of tang op de grill, niet met de vingers. LET OP: Voedsel met een hoog vetgehalte kan heet vet spatten tijdens de bereiding. Als dit gebeurt, kunt u de temperatuur verlagen, maar dan wordt de bereidingstijd langer. • Wacht tot de etenswaren gaar zijn. • • • Controleer of de etenswaren gaar zijn. Gril bij twijfel een beetje langer. Verwijder de etenswaren met houten of plastic keukengerei. Leeg de lekbakjes regelmatig. De lekbakjes worden warm, hanteer ze voorzichtig en gebruik een ovenwant of gelijksoortige bescherming. Afvegen met keukenpapier en weer plaatsen. ZORG EN ONDERHOUD 1. 2. 3. 4. FR NL IT ES PT DK SE Verwijder de stekker van het apparaat uit het stopcontact en laat het afkoelen voor u het schoonmaakt en opbergt. Trek de connector uit de netvoeding aansluiting. Neem alle oppervlakken af met een schone vochtige doek. Was de lekbakjes met warm zeepwater, of in de bovenste lade van de vaatwasser. NO FI RU RECYCLING W DE Om milieu- en gezondheidsproblemen door gevaarlijke stoffen te vermijden, mogen apparaten en oplaadbare en niet oplaadbare batterijen met een van deze symbolen niet samen met het huishoudelijk afval worden verwijderd. Breng elektrische en elektronische producten en, indien van toepassing, oplaadbare en niet-oplaadbare batterijen, altijd naar een officieel recycling-/inzamelpunt. RECEPTJES ZALM MET HONING, SOJASAUS EN SESAMZAADJES (4 personen) • 350 g zalm • 30 ml sesamolie • 20 g donkere sojasaus • 15 ml plantaardige olie • 40 g honing • 20 g geroosterde sesamzaadjes • 15 ml sherryazijn Meng de sojasaus, honing, azijn, sesamolie, plantaardige olie en sesamzaadjes in een kom. Giet in een schaal en plaats de zalm met de huid naar boven in de vloeistof. Laat minstens 20-30 minuten marineren. Verwarm de grill voor op stand 5. Zodra de grill warm is, plaatst u de zalm op de grill en laat hem 7-8 minuten bakken tot de zalm mals is en u hem eenvoudig uit elkaar kunt halen. KIP MET PAPRIKA (4-6 personen) • 400 g ontbeende kippenpoten • 30 ml olijfolie • 10 g gerookte paprika • 1 citroen, sap en schilletjes • 3 g chilipoeder • Zout en peper naar smaak Meng de paprika, het chilipoeder, de olie, de citroen en peper en zout in een kom. Snijd de kip in stukjes van de gewenste grootte en voeg aan het mengsel toe. Meng goed zodat de kip goed met marinade bedekt is. Dek de kom af met keukenfolie en zet minstens 2 uur in de koelkast. Haal de kip ongeveer 15 minuten voor het bereiden uit de koelkast. Verwarm de grill voor op stand 5. Zodra de grill warm is, bakt u de kip tot het sap helder is. 13 CZ SK PL HR SI GR HU TR RO BG AE LAMSSPIESJES MET KORIANDER, MUNT EN YOGHURT (6 spiesjes) • 500 g lamsschouder, in stukjes van 1-2 cm • 3 g paprika gesneden • 3 g chilipoeder • 1 bosje verse koriander • 3 g gemalen komijn • 1 bosje verse munt • Zout en geplette zwarte peperkorrels • 200 g Griekse yoghurt • 6 spiesjes Meng de koriander, munt, yoghurt, paprika, chili, komijn en peper en zout in een kom. Voeg het lamsvlees toe, zorg dat het goed bedekt is. Doe de stukjes lamsvlees op de spiesjes, (laat houten spiesjes 15 minuten in water weken voor gebruik). Laat minstens 2 uur in de koelkast marineren. Haal 15-20 minuten voor het bereiden uit de koelkast. Verwarm de grill voor op stand 5. Zodra de grill warm is, bakt u de lamsspiesjes tot het sap helder is. GEMARINEERDE GAMBA’S (4 personen) • 20 gepelde gamba’s • 20 ml sesamolie • ½ rode peper, kleingesneden • 15 ml lichte sojasaus • 5 g fijn geraspte gember • 15 ml zoete chilisaus • 1 blaadje djeroek peroet, gesneden • ¼ bosje koriander, gehakt • 2 teentjes knoflook, fijngehakt • Zout en peper Meng alle ingrediënten in een kom en voeg de gamba’s toe. Bedek met keukenfolie en laat minstens 2 uur in de koelkast marineren. Verwarm de grill voor op stand 5. Zodra de grill warm is, giet u de overtollige marinade af en legt de gamba’s op de grill. Bak 2-3 minuten aan elke kant tot de gamba’s roze zijn. ZOETE AARDAPPELBURGERS (8 tot 10 stuks) • 6 zoete aardappels • 3 g gemalen foelie • 150 g paneermeel • ½ bosje verse koriander • 1 rode peper, kleingesneden • Het sap van ½ citroen • 1 rode ui, fijngesneden • Zout en peper naar smaak • 4 g gemalen komijn Was de zoete aardappels en prik ze met een vork. Leg ze op een bakplaat en bak ze in de oven op 180 °C tot ze zacht zijn. Laat ze licht afkoelen en snijd ze doormidden om het vruchtvlees te verwijderen. Meng de zoete aardappels met alle andere ingrediënten in een kom. Verdeel het aardappelmengsel in acht gelijke delen en vorm er hamburgers van. Laat 20 minuten koelen in de koelkast. Verwarm de grill voor op stand 5. Zodra de plaat warm is, bestrijkt u hem met wat olijfolie en bakt de burgers gedurende 5-6 minuten aan elke kant. 14
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72

Russell Hobbs 22940-56 Handleiding

Type
Handleiding