Electrolux EOCP5803AX Handleiding

Type
Handleiding
Electrolux
Cooking
Oven
EOCP5803AX
INHOUD
1. VEILIGHEIDSINFORMATIE . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 3
2. VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 4
3. BESCHRIJVING VAN HET PRODUCT . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 7
4. VOOR HET EERSTE GEBRUIK . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 8
5. BEDIENINGSPANEEL . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 9
6. DAGELIJKS GEBRUIK . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 10
7. KLOKFUNCTIES . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 14
8.
AUTOMATISCHE PROGRAMMA'S . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 15
9. GEBRUIK VAN DE ACCESSOIRES . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 16
10.
EXTRA FUNCTIES . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 19
11. NUTTIGE AANWIJZINGEN EN TIPS . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 21
12.
ONDERHOUD EN REINIGING . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 35
13. PROBLEMEN OPLOSSEN . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 38
14.
TECHNISCHE GEGEVENS . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 39
15. MONTAGE . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 39
16. BELGIE - CUSTOMER CARE EN SUPPORT. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 42
17. NEDERLAND - CUSTOMER CARE EN SUPPORT. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 42
WE DENKEN AAN U
Bedankt om een Electrolux-apparaat te kopen. U koos voor een product dat jaren professionele
ervaring en innovatie bevat. Ingenieus en stijlvol, het werd ontworpen met u in het achterhoofd.
Wanneer u het gebruikt, kunt u er op vertrouwen dat u keer op keer fantastische resultaten zult
krijgen.
Welkom bij Electrolux.
Ga naar onze website voor:
Advies over gebruik, brochures, het oplossen van problemen en onderhoudsinformatie:
www.electrolux.com
Registreer uw product voor een betere service:
www.RegisterElectrolux.com
Koop accessoires, verbruiksartikelen en originele reserveonderdelen voor uw apparaat:
www.electrolux.com/shop
KLANTENSERVICE
Wij raden altijd het gebruik van originele onderdelen aan.
Zorg er als u contact opneemt met de klantenservice voor dat u de volgende gegevens bij de
hand hebt.
De informatie staat op het typeplaatje. model, productnummer, serienummer.
Waarschuwing -
Belangrijke
veiligheidsinformatie
.
Algemene
informatie en tips
Milieu-informatie Wijzigingen
voorbehouden.
2
www.electrolux.com
1. VEILIGHEIDSINFORMATIE
Lees zorgvuldig de meegeleverde instructies voor installa-
tie en gebruik van het apparaat. De fabrikant is niet ver-
antwoordelijk voor letsel en schade veroorzaakt door een
foutieve installatie. Bewaar de instructies van het appa-
raat voor toekomstig gebruik.
1.1 Veiligheid van kinderen en kwetsbare mensen
WAARSCHUWING!
Gevaar voor verstikking, letsel of permanente invali-
diteit.
Dit apparaat kan worden gebruikt door kinderen van 8
jaar en ouder en door mensen met beperkte lichamelij-
ke, zintuiglijke of verstandelijke vermogens of een ge-
brek aan ervaring en kennis, indien zij onder toezicht
staan van een volwassene of van iemand die verant-
woordelijk is voor hun veiligheid.
Laat kinderen niet met het apparaat spelen. Kinderen
jonger dan 3 jaar moeten niet zonder toezicht in de
buurt van het apparaat worden gelaten.
Houd alle verpakkingsmaterialen uit de buurt van kin-
deren.
Houd kinderen en huisdieren uit de buurt van het appa-
raat als het in werking is of afkoelt. Het apparaat is
heet.
Als het apparaat is uitgerust met een kinderbeveiliging,
raden wij aan dit te activeren.
Reiniging en onderhoud mag niet worden uitgevoerd
door kinderen zonder toezicht.
1.2 Algemene veiligheid
Alleen een erkende installatietechnicus mag het appa-
raat installeren en de kabel vervangen.
Van binnen wordt het apparaat heet als het in werking
is. Raak de verwarmingselementen in het apparaat niet
NEDERLANDS 3
aan. Gebruik altijd ovenhandschoenen om accessoires
of kookgerei te plaatsen of verwijderen.
Gebruik geen stoomreiniger om het apparaat schoon
te maken.
Zet de stroomtoevoer uit alvorens onderhoud te ple-
gen.
Gebruik nooit agressieve reinigingsmiddelen of scherpe
metalen schrapers om de glazen deur schoon te ma-
ken, deze kunnen krassen veroorzaken op het opper-
vlak, waardoor het glas zou kunnen breken.
Overtollige voedselresten moeten verwijderd worden al-
vorens de pyrolytische reiniging te starten. Verwijder al-
le onderdelen van de oven.
Gebruik uitsluitend de vleesthermometer die aanbevo-
len is voor dit apparaat.
Om de inschuifrailen te verwijderen trekt u eerst de
voorkant van de inschuifrail en dan de achterkant uit de
zijwanden. Installeer de inschuifrail in de omgekeerde
volgorde.
Als de voedingskabel beschadigd is, moet de fabrikant,
een erkende serviceverlener of een gekwalificeerd per-
soon deze vervangen teneinde gevaarlijke situaties te
voorkomen.
Zorg ervoor dat het apparaat is uitgeschakeld voordat
u de lamp vervangt om elektrische schokken te voor-
komen.
2.
VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN
2.1 Montage
WAARSCHUWING!
Alleen een erkende installatietech-
nicus mag het apparaat installe-
ren.
Verwijder alle verpakkingsmaterialen.
Installeer en gebruik geen beschadigd
apparaat.
Volg de installatie-instructies op die zijn
meegeleverd met het apparaat.
Wees voorzichtig met het verplaatsen
van het apparaat, het is zwaar. Draag
altijd veiligheidshandschoenen.
Trek het apparaat nooit aan de hand-
greep van zijn plaats.
4
www.electrolux.com
Houd de minimumafstand naar andere
apparaten en units in acht.
Zorg ervoor dat het apparaat onder en
naast veilige installaties wordt geïnstal-
leerd.
De zijkanten van het apparaat moeten
naast apparaten of units staan van de-
zelfde hoogte.
Aansluiting op het
elektriciteitsnet
WAARSCHUWING!
Gevaar voor brand en elektrische
schokken.
Alle elektrische aansluitingen moeten
door een gediplomeerd elektromonteur
worden gemaakt.
Dit apparaat moet worden aangesloten
op een geaard stopcontact.
Controleer of de elektrische informatie
op het typeplaatje overeenkomt met de
stroomvoorziening. Zo niet, neem dan
contact op met een elektromonteur.
Gebruik altijd een correct geïnstalleerd,
schokbestendig stopcontact.
Gebruik geen meerwegstekkers en ver-
lengsnoeren.
Zorg dat u de hoofdstekker en kabel
niet beschadigt. Neem contact op met
de service-afdeling of een elektromon-
teur om een beschadigde hoofdkabel te
vervangen.
Laat de stroomkabel niet in aanraking
komen met de deur van het apparaat,
met name niet als deze heet is.
De schokbescherming van delen onder
stroom en geïsoleerde delen moet op
zo'n manier worden bevestigd dat het
niet zonder gereedschap kan worden
verplaatst.
Steek de stekker pas in het stopcontact
als de installatie is voltooid. Zorg ervoor
dat het netsnoer na installatie bereik-
baar is.
Sluit de stroomstekker niet aan op een
losse stroomaansluiting.
Trek niet aan het netsnoer om het ap-
paraat los te koppelen. Trek altijd aan
de stekker.
Gebruik alleen de juiste isolatie-appara-
ten: stroomonderbrekers, zekeringen
(schroefzekeringen moeten uit de hou-
der worden verwijderd), aardlekschake-
laars en contactgevers.
De elektrische installatie moet een isola-
tieapparaat bevatten waardoor het ap-
paraat volledig van het lichtnet afgeslo-
ten kan worden. Het isolatieapparaat
moet een contactopening hebben met
een minimale breedte van 3 mm.
2.2 Gebruik
WAARSCHUWING!
Gevaar op letsel, brandwonden,
elektrische schokken of een ex-
plosie.
Gebruik dit apparaat in een huishoude-
lijke omgeving.
De specificatie van het apparaat mag
niet worden veranderd.
Zorg ervoor dat de ventilatieopeningen
niet geblokkeerd zijn.
Laat het apparaat tijdens het gebruik
niet onbeheerd achter.
Schakel het apparaat telkens na ge-
bruik uit.
Wees voorzichtig met het openen van
de deur van het apparaat als het appa-
raat aan staat. Er kan hete lucht ont-
snappen.
Bedien het apparaat niet met natte han-
den of als het contact maakt met water.
Oefen geen kracht uit op een geopende
deur.
Het apparaat mag niet worden gebruikt
als werkblad of aanrecht.
Houd de deur van het apparaat altijd
dicht als het apparaat in werking is.
Open de deur van het apparaat voor-
zichtig. Als u alcoholische toevoegingen
gebruikt, kan er alcohol-luchtmengsel
ontstaan.
Houd vonken of open vlammen uit de
buurt van het apparaat bij het openen
van de deur.
Plaats geen ontvlambare producten of
items die vochtig zijn door ontvlambare
producten in, bij of op het apparaat.
WAARSCHUWING!
Risico op schade aan het appa-
raat.
Om schade of verkleuring van het email
te voorkomen:
NEDERLANDS 5
– zet geen kookgerei of andere voor-
werpen direct op de bodem van het ap-
paraat.
- leg geen aluminiumfolie op de bodem
van het apparaat.
- Plaats geen water direct in het hete
apparaat.
- Haal vochtige schotels en eten uit het
apparaat als u klaar bent met koken.
- Wees voorzichtig bij het verwijderen of
bevestigen van accessoires.
Verkleuring van het email heeft geen
ongewenst effect op de werking van
het apparaat. Dit is geen defect dat
geldt voor het recht op garantie.
Gebruik een diepe braadpan voor voch-
tige taarten. Fruitsappen kunnen per-
manente vlekken maken.
2.3 Onderhoud en reiniging
WAARSCHUWING!
Gevaar voor letsel, brand en scha-
de aan het apparaat.
Schakel het apparaat uit en trek de
stekker uit het stopcontact voordat u
onderhoudshandelingen verricht.
Zorg ervoor dat het apparaat is afge-
koeld. Er bestaat een risico dat de glas-
platen kunnen breken.
Vervang direct de glazen deurpanelen
als deze beschadigd zijn. Neem contact
op met de service-afdeling.
Wees voorzichtig bij het verwijderen van
de deur uit het apparaat. De deur is
zwaar!
Reinig het apparaat regelmatig om te
voorkomen dat het materiaal van het
oppervlak achteruitgaat.
Resterend vet of voedsel in het appa-
raat kan brand veroorzaken.
Maak het apparaat schoon met een
vochtige, zachte doek. Gebruik alleen
neutrale schoonmaakmiddelen. Gebruik
geen schuurmiddelen, schuursponsjes,
oplosmiddelen of metalen voorwerpen.
Raadpleeg als u een ovenspray ge-
bruikt eerst de aanwijzingen op de ver-
pakking.
Reinig niet het katalytisch emaille (indien
van toepassing) met een schoonmaak-
middel.
Pyrolytische reiniging
WAARSCHUWING!
Risico op letsel / Brand / Chemi-
sche uitstoot (dampen) in pyroliti-
sche modus.
Voordat u de pyrolytische zelfsreini-
gingsfunctie of het apparaat voor het
eerst gebruikt, moet u eerst de volgen-
de items uit de binnenkant oven verwij-
deren:
Eventueel grote hoeveelheden etens-
resten, olie of gemorst vet / afzetttin-
gen
Eventueel verwijderbare objecten (in-
clusief plateaus, zijrails, etc., die met
het product zijn meegeleverd), in het
bijzonder potten en pannen met anti-
aanbaklaag, ovenroosters, kookgerei,
etc.
Lees zorgvuldig alle instructies voor py-
rolytische reiniging.
Houd kinderen uit de buurt van het ap-
paraat als de pyrolytische reiniging in
werking is. Het apparaat wordt erg heet
en er komt hete lucht uit de ventilatie-
openingen aan de voorkant.
Pyrolytische reiniging wordt uitgevoerd
onder hoge temperaturen waarbij er
rook van kookresten en constructiema-
terialen kan komen. Daarom moeten de
consumenten:
Zorg tijdens en na het eerste gebruik
bij maximumtemperatuur voor vol-
doende verluchting.
Zorg voor goede ventilatie tijdens en
na elke pyrolytische reiniging.
In tegenstelling tot mensen, kunnen be-
paalde vogels en reptielen zeer gevoelig
zijn voor mogelijke rookgassen die tij-
dens het reinigingsproces van alle pyro-
lytische ovens worden uitgestoten.
Houd huisdieren (met name vogels)
uit de buurt van het apparaat tijdens
en na de pyrolytische reiniging en ge-
bruik eerst een programma bij maxi-
male temperatuur in een goed geven-
tileerde ruimte.
Kleine huisdieren kunnen ook zeer ge-
voelig zijn voor de plaatselijke tempera-
tuurwijzigingen in de nabijheid van alle
pyrolytische ovens.
Anti-aanbaklagen in potten en pannen,
schalen, keukengerei, enz. kunnen wor-
6
www.electrolux.com
den beschadigd door de hoge tempe-
ratuur van het pyrolytische reinigings-
proces van alle pyrolytische ovens en
kunnen mogelijk ook kleine hoeveelhe-
den schadelijke chemische gassen ver-
oorzaken.
Rookgassen die vrijkomen uit alle pyro-
lytische ovens / kookresten zoals be-
schreven, zijn niet schadelijk voor men-
sen, inclusief zuigelingen of personen
met medische aandoeningen.
2.4 Binnenverlichting
De gloeilampen of halogeenlampen in
dit apparaat zijn uitsluitend bedoeld
voor gebruik in huishoudelijke appara-
ten. Gebruik deze niet voor andere
doeleinden.
WAARSCHUWING!
Gevaar voor elektrische schokken!
Voordat u het lampje vervangt, dient u
de stekker van het apparaat uit het
stopcontact te halen.
Gebruik alleen lampjes met dezelfde
specificaties.
2.5 Verwijdering
WAARSCHUWING!
Gevaar voor letsel of verstikking.
Haal de stekker uit het stopcontact.
Snijd het netsnoer van het apparaat af
en gooi dit weg.
Verwijder de deurgreep om te voorko-
men dat kinderen en huisdieren opge-
sloten raken in het apparaat.
3. BESCHRIJVING VAN HET PRODUCT
1
11
4
3
5
8
9
10
2
6
7
5
4
3
2
1
1
Bedieningspaneel
2
Elektronische tijdschakelklok
3
Opening voor kerntemperatuursensor
4
Verwarmingselement
5
Lampje
6
Gat voor draaispit
7
Ventilator
8
Verwarmingselement achterwand
9
Onderwarmte
10
Rekframe, verwijderbaar
11
Rekstanden
3.1 Accessoires
Bakrooster
Voor kookgerei, cake bakblikken en
braadvormen.
NEDERLANDS 7
Bakplaat
Voor cake en koekjes.
Grill- / Braadpan
Voor braden en roosteren of als pan om
vet op te vangen.
Vleesthermometer
Voor het vaststellen van het gaarpunt van
het gerecht.
Draaispit
Voor het braden van grotere stukken
vlees en gevogelte.
4. VOOR HET EERSTE GEBRUIK
WAARSCHUWING!
Zie de veiligheidshoofdstukken .
4.1 Eerste reiniging
Verwijder alle onderdelen van het appa-
raat.
Reinig het apparaat voor het eerste ge-
bruik.
Zie het hoofdstuk "Onderhoud en
reiniging".
4.2 Eerste aansluiting
Wanneer u het apparaat op het stopcon-
tact aansluit of na een stroomstoring moet
u de taal, het contrast, de helderheid en
de tijd instellen. Druk op
of om de
waarde in te stellen. Bevestig met OK.
8
www.electrolux.com
5. BEDIENINGSPANEEL
Elektronische tijdschakelklok
1110987654321
Gebruik de tiptoetsen om het apparaat te bedienen
Nummer Tiptoets Functie Opmerking
1
-
Weergave Toont de huidige instellingen van het
apparaat.
2
AAN / UIT Het apparaat in- en uitschakelen.
3
Verwarmings-
functies of
Kook- en bak-
assistent
Selecteer een verwarmingsfunctie of
een kook- en bakassistent -functie. Als
het apparaat geactiveerd is, het veld
één of twee keer aanraken tot het dis-
play de benodigde functie toont. Raak
het veld 3 seconden om het licht in of
uit te schakelen. De licht kan ook ge-
bruikt worden als het apparaat is uitge-
schakeld.
4
Favoriet Voor opslag van en toegang tot uw fa-
voriete programma's.
5
Temperatuur-
keuze
Om de temperatuur in te stellen of om
de huidige temperatuur in het apparaat
te tonen. Raak het veld 3 seconden aan
om de functie Snel opwarmen in of uit
te schakelen.
6
Toets omlaag Omlaag gaan in het menu.
7
Toets omhoog Omhoog gaan in het menu.
8
OK De selectie of instelling bevestigen.
9
Entertoets Om één niveau terug te gaan in het me-
nu. Raak het veld 3 seconden aan om
het hoofdmenu weer te geven.
NEDERLANDS 9
Nummer Tiptoets Functie Opmerking
10
Tijd en overige
functies
Verschillende functies instellen. Raak als
een verwarmingsfunctie in werking is,
de tiptoets aan om de timer in te stel-
len, Favoriet -geheugen, Functie-blok-
kering , Heat + Hold , Set + Go , of om
de instellingen van de vleesthermome-
ter te wijzigen.
11
Kookwekker De kookwekker instellen.
Display (weergave)
A
DE
B C
A)
Verwarmingsfunctie
B)
Instellen dagtijd
C)
Controlelampje bij voorverwarmen
D)
Temperatuur
E)
Duur of eindtijd van een functie
Overige aanduidingen op de display
Symbool Functie
Kookwekker De functie is actief.
Dagtijd Toont de huidige tijd.
Duur Toont de voor de bereidingscyclus benodigde
tijdsduur.
Eindtijd Toont wanneer de bereidingscyclus beëindigd is.
Tijdsindicatie Er wordt weergegeven hoe lang de verwar-
mingsfunctie in werking is. Druk tegelijkertijd op
en om de tijd te resetten.
Controlelampje bij
voorverwarmen
Geeft het temperatuurpeil in het apparaat aan.
Indicatielampje
snelverhitting
De functie is actief. Het verkort de opwarmtijd.
Automatisch we-
gen
Het systeem automatisch wegen is actief of het
gewicht kan worden gewijzigd.
Heat + Hold De functie is actief.
6. DAGELIJKS GEBRUIK
WAARSCHUWING!
Zie de veiligheidshoofdstukken .
6.1 Door de menu's navigeren
1.
Schakel het apparaat in.
10
www.electrolux.com
2.
Druk op of om de menu-optie
te selecteren.
3.
Druk op OK om naar het submenu te
gaan of de instelling te accepteren.
U kunt te allen tijde terugkeren naar het
hoofdmenu met
.
6.2 Een overzicht van de menu's
Hoofdmenu
Symbool Menuoptie Omschrijving
Verwarmingsfuncties
Bestaat uit een lijst met verwarmings-
functies.
Kook- en bakassistent
Bestaat uit een lijst met automatische
bereidingsprogramma's.
Favoriet
Bestaat uit een lijst met favoriete berei-
dingsprogramma's die door de gebrui-
ker zijn gemaakt.
Pyrolyse Pyrolysereiniging.
Basis instellingen
Bestaat uit een lijst met andere instel-
lingen.
Speciaal
Bestaat uit een lijst met extra verwar-
mingsfuncties.
Submenu voor: Basis instellingen
Symbool Submenu Applicatie
Instellen dagtijd Stel de dagtijd in.
Tijdsindicatie
Als het apparaat aan staat, geeft het
display de huidige tijd weer wanneer u
het apparaat uitschakelt.
SET + GO
Als deze functie aan staat, kunt u deze
functie activeren wanneer u de verwar-
mingsfunctie activeert.
Heat + Hold
Als deze functie aan staat, kunt u deze
functie activeren wanneer u de verwar-
mingsfunctie activeert.
Verleng tijd Schakelt de functie in en uit.
Contrast
Past het contrast van het display in
stappen aan.
Helderheid
Past de helderheid van het display in
stappen aan.
Taal instellen Stelt de taal voor het display in.
Geluidsvolume
Past het volume van de druktonen en
signalen stapsgewijs aan.
NEDERLANDS 11
Symbool Submenu Applicatie
Toetsvolume
Schakelt de toon van de tiptoetsen aan
en uit. Het geluid van de tiptoets aan/
uit kan niet worden uitgeschakeld.
Alarmtoon Schakelt de alarmtoon in en uit.
Reinigingsassistent
Begeleidt u door de schoonmaakpro-
cedure.
Reinigingsherinnering
Herinnert u eraan dat u het apparaat
moet schoonmaken.
Geurfilter
Activeert of deactiveert de functie en
verhindert ook geurtjes tijdens het ko-
ken. Als de geurfilter is UITgeschakeld,
wordt deze regelmatig automatisch
schoongemaakt.
Service
Toont de softwareversie en -configura-
tie.
Fabrieksinstellingen
Zet alle instellingen terug op de fa-
brieksinstellingen.
6.3 Verwarmingsfuncties
Submenu voor: Verwarmingsfuncties
Verwarmingsfunctie Applicatie
Multi hetelucht Voor het bakken op maximaal 3 niveaus te-
gelijkertijd en het drogen van voedsel. Stel
de temperatuur 20 - 40 °C lager in dan voor
Boven + onderwarmte .
Pizza hetelucht Om gerechten op één niveau te bakken met
intensief bruinen en een krokantere korst.
Stel de temperatuur 20 - 40 °C lager in dan
voor Boven + Onderwarmte .
Boven + onderwarmte Voor het bakken en braden op een ovenni-
veau.
Lage temperatuur garen Voor het bereiden van zeer mager en mals
gebraden voedsel.
Onderwarmte Voor het bakken van cakes met een knap-
perige bodem.
Grill Om vlak voedsel te grillen en te toasten.
Circulatiegrill met draai-
spit
Om vlak voedsel te grillen en te toasten.
Grill intens Voor het grillen van platte gerechten in grote
hoeveelheden. Om brood te roosteren.
12
www.electrolux.com
Verwarmingsfunctie Applicatie
Grill intens met draaispit Voor het grillen van platte gerechten in grote
hoeveelheden. Om brood te roosteren.
Circulatiegrill Voor het braden van grotere stukken vlees
of gevogelte met botten op 1 niveau. Ook
om te gratineren en te bruinen.
Turbo grill met draaispit Voor het braden van grotere stukken vlees
of gevogelte met botten op 1 niveau. Ook
om te gratineren en te bruinen.
Submenu voor: Speciaal
Verwarmingsfunctie Applicatie
Brood bakken Om brood te bakken.
Gratineren Voor het bereiden van gerechten als lasag-
ne of aardappelgratin. Ook voor een bruin
korstje.
Deeg laten rijzen Om het deeg te laten rijzen voor het bak-
ken.
Borden warmen Om borden voor het serveren op te war-
men.
Inmaken Voor het inmaak van groenten zoals augur-
ken.
Drogen Voor het drogen van gesneden fruit (zoals
appels, pruimen, perziken) en groenten
(zoals tomaten, courgette of champignons).
Warmhouden Om eten warm te houden.
Ontdooien Om bevroren gerechten te ontdooien.
Bevroren gerechten Voor kant-en-klaar gerechten zoals patat,
aardappelkroketten, loempia's.
6.4 Een verwarmingsfunctie
starten
1.
Schakel het apparaat in.
2.
Selecteer het menu Verwarmings-
functies . Bevestig met OK.
3.
Stel de verwarmingsfunctie in. Beves-
tig met OK.
4.
Stel de temperatuur in. Bevestig met
OK.
Druk op om rechtstreeks naar
het menu Verwarmingsfuncties te
gaan. Te gebruiken als het appa-
raat is ingeschakeld.
6.5 Controlelampje bij
voorverwarmen
Wanneer u een verwarmingsfunctie in-
schakelt, gaat het balkje op het display
branden. Het balkje geeft aan dat de
oventemperatuur toeneemt.
NEDERLANDS 13
Indicatielampje snelverhitting
Deze functie verkort de opwarmtijd. Als u
de functie wilt activeren, houdt u
3 se-
conden ingedrukt. Het controlelampje
voorverwarmen wisselt.
Restwarmte
Wanneer u het apparaat uitschakelt, geeft
het display de restwarmte aan. U kunt de
warmte gebruiken om het eten warm te
houden.
6.6 Energie besparen
Dit apparaat bevat functies die
u helpen energie te besparen
tijdens het dagelijks koken:
Restwarmte
Wanneer de verwarmingsfunctie of
een programma in werking is, wor-
den de verwarmingselementen 10%
eerder uitgeschakeld (de lamp en
ventilator blijven werken). Voor deze
functie moet de kooktijd langer zijn
dan 30 minuten of u gebruikt de klok-
functies ( Duur , Eindtijd ).
Wanneer het apparaat uit is, kunt u
de warmte gebruiken om het eten
warm te houden. Op het display
wordt de resterende temperatuur
weergegeven.
Gebruik met de lamp uit - Houd
gedurende 3 seconden vast om de
ovenlamp tijdens het koken uit te scha-
kelen.
7. KLOKFUNCTIES
Sym-
bool
-functie Beschrijving
Kookwekker
Om een afteltijd in te stellen (max. 2 uur en 30 minu-
ten). Deze functie heeft geen invloed op de werking
van het apparaat. Gebruik
om de functie in te
schakelen. Druk op
of om de minuten in te
stellen en op OK om te starten.
Duur
Instellen hoe lang het apparaat moet worden ge-
bruikt (max. 23 uur en 59 minuten).
Eindtijd
Voor het instellen van de uitschakeltijd van een ver-
warmingsfunctie (max. 23 uur en 59 min).
Als u de tijd voor een klokfunctie instelt,
begint het aftellen van de tijd na 5 secon-
den.
Als u de klokfuncties Duur en
Eindtijd gebruikt, schakelt het ap-
paraat de verwarmingselementen
na 90% van de ingestelde tijd uit.
Het apparaat gebruikt de rest-
warmte om het kookproces voor
te zetten totdat de tijd is verstre-
ken (3 - 20 minuten).
De klokfuncties instellen
1.
Stel de verwarmingsfunctie in.
2.
Druk herhaaldelijk op totdat het
display de benodigde klokfunctie en
het bijhorende symbool weergeeft.
3.
Druk op of op om de gewen-
ste tijd in te stellen. Bevestig met OK.
Wanneer de tijd is verstreken, klinkt er
een geluidssignaal. Het apparaat
wordt uitgeschakeld. Op het display
verschijnt een melding.
4.
Druk op een tiptoets om het signaal
uit te schakelen.
Nuttige informatie:
Met Duur en Eindtijd moet u de verwar-
mingsfunctie en temperatuur eerst in-
stellen. Daarna kunt u de klokfunctie in-
stellen. Het apparaat wordt automa-
tisch uitgeschakeld.
14
www.electrolux.com
U kunt Duur en Eindtijd tegelijkertijd ge-
bruiken als u wilt dat het apparaat op
een later tijdstip wordt geactiveerd of
juist uitgezet.
Wanneer u de vleesthermometer ge-
bruikt (indien van toepassing), werken
de functies Duur en Eindtijd niet.
7.1 Heat + Hold
De functie Heat+Hold houdt het voorbe-
reide gerecht gedurende 30 minuten
warm op 80 °C. Deze functie wordt inge-
schakeld wanneer de bak- of braadproce-
dure is geëindigd.
U kunt de functie in- of uitschakelen in
het menu Basis instellingen .
Voorwaarden voor de functie:
De ingestelde temperatuur is hoger
dan 80 °C.
De functie Duur is ingesteld.
De functie inschakelen
1.
Schakel het apparaat in.
2.
Selecteer de verwarmingsfunctie.
3.
Stel de temperatuur boven 80 °C in.
4.
Druk herhaaldelijk op totdat het
display Heat + Hold toont. Bevestig
met OK.
Wanneer de functie is voltooid, klinkt er
een geluidssignaal.
De functie Heat+Hold blijft aan staan als u
de verwarmingsfuncties verandert.
7.2 Verleng tijd
De functie Verleng tijd zorgt dat de ver-
warmingsfunctie door blijft gaan als de
Duur is geëindigd.
Van toepassing op alle verwarmings-
functies met Duur of Automatisch we-
gen .
Niet van toepassing op verwarmings-
functies met de vleesthermometer.
Inschakelen van de functie:
1.
Wanneer de bereidingstijd is voltooid,
klinkt er een geluidssignaal. Druk op
een tiptoets.
2.
Het display toont het bericht Verleng
tijd gedurende vijf minuten.
3.
Druk op om te activeren (of om
te annuleren).
4.
Stel een periode in voor Verleng tijd .
Bevestig met OK.
8. AUTOMATISCHE PROGRAMMA'S
WAARSCHUWING!
Zie de veiligheidshoofdstukken .
8.1 Automatische programma's
Deze 3 automatische programma's zijn
optimale instellingen voor elke soort vlees-
of andere gerechten:
Vleesprogramma's met Automatisch
wegen ( Kook- en bakassistent menu)
— Deze functie berekent automatisch
de braadtijd. Hiervoor moet u het ge-
wicht van het gerecht invoeren.
Vleesprogramma's met Vleesthermo-
meter, autom. ( Kook- en bakassistent
menu) — Deze functie berekent auto-
matisch de braadtijd. Hiervoor moet u
de kerntemperatuur invoeren. Wanneer
het programma is voltooid, klinkt er een
geluidssignaal.
Receptenautomaat ( Kook- en bakas-
sistent menu) — Deze functie gebruikt
voorafbepaalde waarden voor een ge-
recht. Bereid het gerecht volgens het
recept van dit boek.
Automatisch wegen -gerechten.
Geroosterd varkensvlees
Geroosterd kalfsvlees
Gebraden vlees
Geroosterd wild
Geroosterd lamsvlees
Hele kip
Hele kalkoen
Hele eend
NEDERLANDS 15
Automatisch wegen -gerechten.
Hele gans
Vleesthermometer, autom. -ge-
rechten
Varkensrug
Biefstuk
Scandinavisch rundvlees
Wild
Lamsrug, medium
Gevogelte, uitgebeend
Hele vis
8.2 Kook- en bakassistent met
Receptenautomaat
Dit apparaat bevat een serie recepten die
u kunt gebruiken. De recepten kunnen
niet worden gewijzigd.
Inschakelen van de functie:
1.
Schakel het apparaat in.
2.
Selecteer het menu Kook- en bakas-
sistent . Bevestig met OK.
3.
Selecteer de categorie en het ge-
recht. Bevestig met OK.
4.
Selecteer Receptenautomaat . Be-
vestig met OK.
Wanneer u de functie Handmatig
gebruikt, past het apparaat auto-
matische instellingen toe. U kunt
ze veranderen, net als bij andere
functies.
8.3 Kook- en bakassistent met
Automatisch wegen
Deze functie berekent automatisch de
braadtijd. Als u de functie wilt gebruiken,
moet u het gewicht van het voedsel instel-
len.
Inschakelen van de functie:
1.
Schakel het apparaat in.
2.
Selecteer Kook- en bakassistent . Be-
vestig met OK.
3.
Selecteer de categorie en het ge-
recht. Bevestig met OK.
4.
Selecteer Automatisch wegen . Be-
vestig met OK.
5.
Raak of aan om het gewicht
van het voedsel in te stellen. Bevestig
met OK.
Het automatische programma start. U
kunt het gewicht te allen tijde wijzigen.
Druk op
of om het gewicht te ver-
anderen. Wanneer de tijd is verstreken,
klinkt er een geluidssignaal. Druk op een
tiptoets om het signaal uit te schakelen.
Bij sommige programma's moet
het voedsel na 30 minuten wor-
den gekeerd. Op het display ver-
schijnt een herinnering.
9. GEBRUIK VAN DE ACCESSOIRES
WAARSCHUWING!
Zie de veiligheidshoofdstukken .
9.1 Vleesthermometer
De vleesthermometer meet de kerntem-
peratuur van het vlees. Wanneer het vlees
de ingestelde temperatuur heeft bereikt,
wordt het apparaat uitgeschakeld.
Er worden twee temperaturen
ingesteld:
De oventemperatuur
De kerntemperatuur
Gebruik alleen de meegeleverde
vleesthermometer of originele ver-
vangende onderdelen.
Gebruik van de vleesthermometer:
1.
Steek de punt van de vleesthermo-
meter in het midden van het vlees.
2.
Schakel het apparaat in.
16
www.electrolux.com
3.
Steek de stekker van de vleesthermo-
meter in de aansluiting op de voor-
kant van het apparaat.
Het display geeft de vleesthermome-
ter weer.
4.
Druk binnen 5 seconden op of
om de kerntemperatuur in te stel-
len.
5.
Selecteer de ovenfunctie en, indien
nodig, de oventemperatuur.
Het apparaat berekent een geschatte
eindtijd. De eindtijd is afhankelijk van
de hoeveelheid eten, de ingestelde
oventemperatuur (minimum 120 °C)
en de bediening. Het apparaat bere-
kent de eindtijd in ongeveer 30 minu-
ten.
De vleesthermometer moet gedu-
rende de bereiding in het vlees
blijven en de stekker moet in het
stopcontact blijven.
6.
Wanneer het vlees de ingestelde
kerntemperatuur heeft bereikt, hoort u
een geluidssignaal. Het apparaat
wordt automatisch uitgeschakeld.
Raak een tiptoets aan om het signaal
te stoppen.
7.
Haal de stekker van de vleesthermo-
meter uit het stopcontact en haal het
vlees uit de oven.
Om de kerntemperatuur te wijzi-
gen druk op
.
WAARSCHUWING!
De vleesthermometer is heet. Er
bestaat gevaar voor brandwon-
den. Wees voorzichtig bij het ver-
wijderen van de punt en de stek-
ker van de vleesthermometer.
9.2 Draaispit
AB C
D
A)
Frame van het draaispit
B)
Vorken
C)
Spit
D)
Handgreep
WAARSCHUWING!
Wees voorzichtig bij het gebruik
van het draaispit. De vorken en de
spies zijn scherp. U kunt letsel op-
lopen.
WAARSCHUWING!
Gebruik bij het verwijderen van het
draaispit ovenwanten. De draaispit
is heet. Er bestaat gevaar voor
brandwonden.
NEDERLANDS 17
1.
Plaats de braadpan op het laagste
ovenniveau.
2.
Plaats het frame van het draaispit op
het derde inzetniveau vanaf de bo-
dem.
3.
Bevestig de eerste vork op het spit,
rijg het vlees erop en bevestig dan de
tweede vork.
4.
Gebruik de schroeven om de vorken
vast te draaien.
5.
Plaats het uiteinde van het spit in de
opening van het draaispit. Zie 'Be-
schrijving van het product'.
6.
Plaats het achterste deel van het spit
op het frame van het draaispit.
7.
Verwijder de handgreep van het
draaispit.
8.
Selecteer een ovenfunctie met de
draaispitstand. Het draaispit draait
nu.
9.
Stel de benodigde temperatuur in.
Zie de bereidingstabellen of het re-
ceptenboek.
De draaispit stopt niet als de
ovendeur wordt geopend.
Als een klokfunctie (Duur of Eind-
tijd) eindigt en u het apparaat niet
uitschakelt, blijft het draaispit de
komende 10 minuten draaien.
9.3 Accessoires plaatsen
Bakrooster en braadpan samen:
De braadpan en het bakrooster hebben
zijranden. Deze randen en de vorm van de
geleidestangen vormen een speciaal ac-
cessoire om te zorgen dat het kookgerei
niet verschuift.
18
www.electrolux.com
Bakrooster:
Plaats het rooster tussen de geleidestan-
gen van de roostersteun en zorg ervoor
dat de pootjes omlaag staan.
Alle accessoires hebben links en rechts
bovenaan kleine inkepingen om de vei-
ligheid te verhogen. Deze inkepingen
zorgen er ook voor dat ze niet omkan-
telen.
Door de verhoogde lijst die om het
rooster loopt, is kookgerei beveiligd te-
gen wegglijden.
10. EXTRA FUNCTIES
10.1 Menu Favoriet
U kunt uw favoriete instellingen als duur,
temperatuur of verwarmingsfunctie op-
slaan. De instellingen zijn beschikbaar in
het menu Favoriet . U kunt 20 program-
ma's opslaan.
Een programma opslaan
1.
Schakel het apparaat in.
2.
Selecteer een verwarmingsfunctie of
een Kook- en bakassistent -functie.
3.
Druk herhaaldelijk op totdat " OP-
SLAAN " op het display wordt weer-
gegeven. Bevestig met OK.
4.
Het display geeft de eerste vrije ge-
heugenpositie weer.
Bevestig met OK.
5.
Voer de naam van het programma in.
De eerste letter knippert.
Raak
of aan om de letter te
veranderen. Druk op OK.
6.
Raak of om de cursor naar
rechts of links te bewegen. Druk op
OK.
De volgende letter knippert. Herhaal
stap 5 en 6 zo vaak als nodig.
7.
Druk op OK en houdt de knop inge-
drukt om op te slaan.
U kunt een geheugenpositie over-
schrijven. Raak
of aan
wanneer het display de eerste vrije
geheugenpositie weergeeft en
druk op OK om een bestaand
programma te overschrijven.
U kunt de naam van een pro-
gramma wijzigen in het menu Wij-
zig programmanaam .
Het programma inschakelen
1.
Schakel het apparaat in.
2.
Selecteer het menu Favoriet . Beves-
tig met OK.
3.
Selecteer de naam van uw favoriete
programma. Bevestig met OK.
Druk op
om rechtstreeks naar Favoriet
te gaan. Ook te gebruiken als het appa-
raat is uitgeschakeld (alleen voor geselec-
teerde modellen).
10.2 Kinderslot
Het kinderslot voorkomt dat het apparaat
per ongeluk in werking wordt gesteld.
Inschakelen/uitschakelen van het
kinderslot:
1.
Schakel het apparaat in.
NEDERLANDS 19
2.
Druk tegelijkertijd op en totdat
het display een bericht weergeeft.
Als het apparaat beschikt over de
functie voor pyrolysereiniging en
de functie in werking is, dan wordt
de deur vergrendeld.
Er verschijnt een melding op het
display als u een tiptoets aan-
raakt.
10.3 Toetsblokkering
De Toetsblokkering voorkomt dat een ver-
warmingsfunctie per ongeluk wordt inge-
schakeld. U kunt de Toetsblokkering al-
leen inschakelen als het apparaat in werk-
ing is.
De Toetsblokkering inschakelen:
1.
Schakel het apparaat in.
2.
Stel de verwarmingsfunctie of -instel-
ling in.
3.
Druk herhaaldelijk op tot op het
display Toetsblokkering staat.
4.
Bevestig met OK.
Als het apparaat beschikt over de
functie voor pyrolysereiniging,
wordt de deur vergrendeld.
Toetsblokkering uitschakelen:
1.
Druk op .
2.
Bevestig met OK.
10.4 SET + GO
Met de functie SET + GO kunt u een ver-
warmingsfunctie (of programma) instellen
en later met een aanraking van de tiptoets
gebruiken.
Inschakelen van de functie:
1.
Schakel het apparaat in.
2.
Stel de verwarmingsfunctie in.
3.
Druk herhaaldelijk op tot het dis-
play Duur toont.
4.
Stel de tijd in.
5.
Druk herhaaldelijk op tot het dis-
play SET + GO toont.
6.
Bevestig met OK.
Als u SET + GO wilt starten, drukt u op
een tiptoets (behalve
). De ingestelde
verwarmingsfunctie start.
Wanneer de verwarmingsfunctie is vol-
tooid, klinkt er een geluidssignaal.
Nuttige informatie:
Wanneer de verwarmingsfunctie in
werking is, is de functie Toetsblokkering
aan.
U kunt de functie SET + GO in het me-
nu Basisinstellingen in- en uitschakelen.
10.5 Automatische uitschakeling
Het toestel schakelt zichzelf na enige tijd
uit om veiligheidsredenen:
Als een verwarmingsfunctie in werking
is.
Als u de oventemperatuur niet veran-
dert.
Temperatuur Uitschakeltijd instellen
30 °C - 115 °C 12,5 uur
120 °C-195 °C 8,5 uur
200 °C - 245 °C 5,5 uur
250 °C - maximum °C 3,0 uur
De automatische uitschakeling
werkt met alle functies, behalve
Binnenverlichting , Duur, Eindtijd ,
en Vleesthermometer .
10.6 Koelventilator
Als het apparaat in werking is, wordt de
koelventilator automatisch ingeschakeld
om de oppervlakken van het apparaat
koel te houden. Na het uitschakelen van
het apparaat kan de ventilatie doorgaan
totdat het apparaat is afgekoeld.
20
www.electrolux.com
11. NUTTIGE AANWIJZINGEN EN TIPS
De temperaturen en baktijden in
de tabellen zijn slechts als richtlijn
bedoeld. Deze zijn afhankelijk van
de recepten en de kwaliteit en de
hoeveelheid van de gebruikte in-
grediënten.
11.1 Nuttige tips voor speciale
opwarmfuncties van de oven
Warmhouden
Gebruik deze functie om voedsel warm te
houden.
De temperatuur wordt automatisch inge-
steld op 80°C.
Borden warmen
Voor het verwarmen van borden en scha-
len.
Verdeel de borden en schalen gelijkmatig
over het ovenrek. Verplaats de stapels
halverwege de verwarmingstijd (boven- en
onderkant omwisselen).
De automatische temperatuur is 70 °C.
Aanbevolen rekstand: 3.
Deeg laten rijzen
U kunt deze automatische functie gebrui-
ken voor elk gistdeeg. Het zorgt voor de
juiste atmosfeer om het te laten rijzen.
Plaats het deeg in een kom die groot ge-
noeg is voor het gerezen deeg en bedek
de kom met een natte keukenhanddoek
of plastic folie. Plaats een bakrooster op
niveau één en schuif de schaal erin. Sluit
de deur en stel de functie in op deeg rij-
zen. Stel de benodigde tijd in.
11.2 Bakken
Algemene aanwijzingen
Uw nieuwe oven kan een andere bak-/
braadverhouding hebben dan het ap-
paraat dat u tot nu toe gebruikt heeft.
Pas uw normale instellingen (tempera-
tuur, gaartijden) en de rekstanden aan
de tabelwaarden aan.
Bij langere baktijden kunt u de oven ca.
10 minuten voor het einde van de bak-
tijd uitschakelen en profiteren van de
restwarmte
Wanneer u bevroren gerechten ge-
bruikt, kunnen de bakplaten in de
oven tijdens het bakken vervormen.
Wanneer de bakplaten afkoelen, ver-
dwijnt de vervorming.
Aanwijzingen bij de baktabellen
De fabrikant raadt u aan de eerste keer
een lagere temperatuur in te stellen.
Als u geen concrete aanwijzingen kunt
vinden voor uw eigen recept, kijkt u dan
bij een soortgelijk product.
Bij het bereiden van cake op meerdere
niveaus kan de baktijd ca. 10 - 15 mi-
nuten langer zijn.
Als het gebak niet overal even hoog is,
wordt het gebak in het begin van het
bakproces niet overal even bruin. Ver-
ander in dit geval de temperatuurinstel-
ling niet. De verschillen verminderen tij-
dens het bakproces.
11.3 Baktips
Bakresultaat Mogelijke oorzaak Oplossing
De onderkant van de ca-
ke is niet voldoende ge-
bruind.
De rekstand is incorrect.
Plaats de cake op een la-
gere rekstand.
De cake zakt in en wordt
klef, klonterig, streperig.
De oventemperatuur is te
hoog.
De volgende keer dat u
een cake bakt, stelt u de
baktemperatuur lager in.
NEDERLANDS 21
Bakresultaat Mogelijke oorzaak Oplossing
De cake zakt in en wordt
klef, klonterig, streperig.
Te korte baktijd.
Baktijd verlengen. U kunt
de baktijd niet verlagen
door een hogere tem-
peratuur in te stellen.
De cake zakt in en wordt
klef, klonterig, streperig.
Er zit te veel vloeistof in
het mengsel.
Minder vocht gebruiken.
Let op de kneedtijden,
vooral bij het gebruik van
keukenmachines.
De cake is te droog.
De oventemperatuur is te
laag.
De volgende keer dat u
een cake bakt, stelt u de
baktemperatuur hoger in.
De cake is te droog. Te lange baktijd.
De volgende keer dat u
een cake bakt, gebruikt u
een kortere baktijd.
De cake wordt ongelijk-
matig bruin.
De oventemperatuur is te
hoog en de baktijd te
kort.
De baktemperatuur lager
instellen en de baktijd
verlengen.
De cake wordt ongelijk-
matig bruin.
Het deeg is niet gelijkma-
tig verdeeld.
Verdeel het deeg gelijk-
matig over de bakplaat.
De cake wordt niet gaar
binnen de aangegeven
baktijd.
De oventemperatuur is te
laag.
De volgende keer dat u
een cake bakt, stelt u de
baktemperatuur een
beetje hoger in.
11.4 Bakken op één niveau:
Bakken in vormen
Verwar-
mingssoort
Ovenfunctie Plaathoogte Temperatuur
(°C)
Tijd (min.)
Tulband / brio-
che
Multi hetelucht 1 150 - 160 50 - 70
Moskovisch
gebak/vruch-
tencake
Multi hetelucht 1 140 - 160 70 - 90
Fatless spon-
ge cake / Ca-
ke, zacht zon-
der vet
Multi hetelucht 2 140 - 150 35 - 50
Fatless spon-
ge cake / Ca-
ke, zacht zon-
der vet
Boven + On-
derwarmte
2 160 35 - 50
Taartbodem
van zandtaart-
deeg
Multi hetelucht 2
170 - 180
1)
10 - 25
22
www.electrolux.com
Verwar-
mingssoort
Ovenfunctie Plaathoogte Temperatuur
(°C)
Tijd (min.)
Taartbodem -
roerdeeg
Multi hetelucht 2 150 - 170 20 - 25
Apple pie /
Appeltaart (2
vormen Ø 20
cm, diagonaal
geplaatst)
Multi hetelucht 2 160 60 - 90
Apple pie /
Appeltaart (2
vormen Ø 20
cm, diagonaal
geplaatst)
Boven + On-
derwarmte
1 180 70 - 90
Kwarktaart Boven + On-
derwarmte
1 170 - 190 60 - 90
1)
Oven voorverwarmen.
Gebak op bakplaat
Verwar-
mingssoort
Ovenfunctie Plaathoogte
Temperatuur
(°C)
Tijd (min.)
Vlechtbrood/
broodkrans
Boven + On-
derwarmte
3 170 - 190 30 - 40
Kerststol Boven + On-
derwarmte
2
160 - 180
1)
50 - 70
Brood (rog-
gebrood):
1.
Eerste
deel van
het bak-
proces.
2.
Tweede
deel van
het bak-
proces.
Boven + On-
derwarmte
1
1.
230
1)
2.
160 - 180
1.
20
2.
30 - 60
Roomsoezen/
tompoezen
Boven + On-
derwarmte
3
190 - 210
1)
20 - 35
Koninginnen-
brood (opge-
rolde cake
met jam)
Boven + On-
derwarmte
3
180 - 200
1)
10 - 20
Kruimeltaart
(droog)
Multi hetelucht 3 150 - 160 20 - 40
Amandelcake/
suikertaart
Boven + On-
derwarmte
3
190 - 210
1)
20 - 30
NEDERLANDS 23
Verwar-
mingssoort
Ovenfunctie Plaathoogte
Temperatuur
(°C)
Tijd (min.)
Vruchtentaart
(gemaakt van
gistdeeg/roer-
deeg)
2)
Multi hetelucht 3 150 35 - 55
Vruchtentaart
(gemaakt van
gistdeeg/roer-
deeg)
2)
Boven + On-
derwarmte
3 170 35 - 55
Vruchtentaart
met kruimel-
deeg
Multi hetelucht 3 160 - 170 40 - 80
Gistcake met
delicate gar-
nering (bijvoor-
beeld kwark,
room, pud-
dingvulling)
Boven + On-
derwarmte
3
160 - 180
1)
40 - 80
1)
Oven voorverwarmen.
2)
Gebruik braadpan
Koekjes
Verwar-
mingssoort
Ovenfunctie Plaathoogte
Temperatuur
(°C)
Tijd (min.)
Zandkoekjes Multi hetelucht 3 150 - 160 10 - 20
Short bread /
Zandtaart-
deeg/ Geba-
kreepjes
Multi hetelucht 3 140 20 - 35
Short bread /
Zandtaart-
deeg/ Geba-
kreepjes
Boven + On-
derwarmte
3
160
1)
20 - 30
Roerdeeg-
koekjes
Multi hetelucht 3 150 - 160 15 - 20
Eiwitgebak,
schuimgebak
Multi hetelucht 3 80 - 100 120 - 150
Bitterkoekjes Multi hetelucht 3 100 - 120 30 - 50
Klein gerezen
gebak
Multi hetelucht 3 150 - 160 20 - 40
Klein blader-
deeggebak
Multi hetelucht 3
170 - 180
1)
20 - 30
24
www.electrolux.com
Verwar-
mingssoort
Ovenfunctie Plaathoogte
Temperatuur
(°C)
Tijd (min.)
Broodjes Multi hetelucht 3
160
1)
10 - 25
Broodjes
Boven + On-
derwarmte
3
190 - 210
1)
10 - 25
Small cakes /
Kleine cakes
(20 stuks/bak-
plaat)
Multi hetelucht 3
150
1)
20 - 35
Small cakes /
Kleine cakes
(20 stuks/bak-
plaat)
Boven + On-
derwarmte
3
170
1)
20 - 30
1)
Oven voorverwarmen.
Ovenschotels en gegratineerde gerechten
Schotel Ovenfunctie
Rooster-
hoogte
Temperatuur
(°C)
Tijd (min)
Pastaschotel
Boven + On-
derwarmte
1 180 - 200 45 - 60
Lasagne
Boven + On-
derwarmte
1 180 - 200 25 - 40
Groentegra-
tin
1)
Circulatiegrill
of Multi hete-
lucht
1 160 - 170 15 - 30
Stokbroden
bedekt met
gesmolten
kaas
Circulatiegrill
of Multi hete-
lucht
1 160 - 170 15 - 30
Zoete oven-
schotels
Boven + On-
derwarmte
1 180 - 200 40 - 60
Visschotels
Boven + On-
derwarmte
1 180 - 200 30 - 60
Gevulde
groente
Circulatiegrill
of Multi hete-
lucht
1 160 - 170 30 - 60
1)
Oven voorverwarmen.
NEDERLANDS 25
11.5 Bakken op meerdere niveaus
Gebak op bakplaat
Verwar-
mingssoort
Multi hetelucht
Temperatuur
(°C)
Tijd (min.)Plaathoogte
2 rekposities 3 rekposities
Roomsoezen/
tompoezen
1 / 4 -
160 - 180
1)
25 - 45
Kruimeltaart 1 / 4 - 150 - 160 30 - 45
1)
Oven voorverwarmen.
Koekjes / small cakes / cakejes / gebak / broodjes
Verwar-
mingssoort
Multi hetelucht
Temperatuur
(°C)
Tijd (min.)
Plaathoogte
2 rekposities 3 rekposities
Zandkoekjes 1 / 4 1 / 3 / 5 150 - 160 20 - 40
Short bread /
Zandtaart-
deeg/ Geba-
kreepjes
1 / 4 1 / 3 / 5 140 25 - 50
Roerdeeg-
koekjes
1 / 4 - 160 - 170 25 - 40
Koekjes ge-
maakt met ei-
witten /
schuimgebak
1 / 4 - 80 - 100 130 - 170
Bitterkoekjes 1 / 4 - 100 - 120 40 - 80
Klein gerezen
gebak
1 / 4 - 160 - 170 30 - 60
Klein blader-
deeggebak
1 / 4 -
170 - 180
1)
30 - 50
Broodjes 1 / 4 - 180 30 - 55
Small cakes /
Kleine cakes
(20 stuks/bak-
plaat)
1 / 4 -
150
1)
25 - 40
1)
Oven voorverwarmen.
11.6 Lage temperatuur garen
Gebruik deze functie voor het bereiden
van zachte, magere stukken vlees en vis
met kerntemperaturen lager dan 65 °C.
Lage temperatuur garen is niet geschikt
voor suddervlees of een vet varkens-
braadstuk. U kunt de vleesthermometer
gebruiken om te garanderen dat het vlees
de correcte kerntemperatuur heeft (zie de
tabel voor de vleesthermometer).
In de eerste 10 minuten kunt u een oven-
temperatuur instellen tussen 80°C en
150°C. De standaard is 90°C. Nadat de
26
www.electrolux.com
temperatuur is ingesteld, blijft de oven
werken bij 80°C. Gebruik de automati-
sche lage temperatuur garen niet voor ge-
vogelte.
Bereid de gerechten als u deze
functie gebruikt altijd zonder dek-
sel.
1.
Braad het vlees aan in een pan op de
kookplaat op een zeer hoge stand
gedurende 1-2 minuten aan elke
kant.
2.
Plaats het vlees in een diepe braad-
pan in de oven op het bakrooster.
3.
Steek de vleesthermometer in het
vlees.
4.
Selecteer de functie Lage tempera-
tuur garen en stel de juiste eindkern-
temperatuur in.
Gerecht Gewicht (g) Rekstand
Temperatuur
°C
Tijd in min.
Biefstuk 1000 - 1500 1 120 120 - 150
Runderbief-
stuk
1000 - 1500 3 120 90 - 150
Geroosterd
kalfsvlees
1000 - 1500 1 120 120 - 150
Steaks 200 - 300 3 120 20 - 40
11.7 Pizza hetelucht
Verwarmings-
soort
Plaathoogte Temperatuur °C Tijd (min.)
Pizza (dunne korst)
2
200 - 230
1)2)
15 - 20
Pizza (met uiteen-
lopende garnering)
2 180 - 200 20 - 30
Taarten 1 180 - 200 40 - 55
Spinazietaart 1 160 - 180 45 - 60
Quiche Lorraine 1 170 - 190 45 - 55
Zwitserse flan 1 170 - 190 45 - 55
Appeltaart, bedekt 1 150 - 170 50 - 60
Groentetaart 1 160 - 180 50 - 60
Ongedesemd
brood
2
230 - 250
1)
10 - 20
Bladerdeegtaart
2
160 - 180
1)
45 - 55
Flammekuchen
(pizza-achtig ge-
recht uit de Elzas)
2
230 - 250
1)
12 - 20
Piroggen (Russi-
sche variant op
calzone)
2
180 - 200
1)
15 - 25
1)
Oven voorverwarmen.
2)
Gebruik de braadpan.
NEDERLANDS 27
11.8 Braden
Gebruik hittebestendig servies om te
braden (lees de instructies van de fabri-
kant).
Grote braadstukken kunt u direct in de
diepe braadpan braden (indien aanwe-
zig) of op een rooster boven de braad-
pan.
Braad mager vlees in een braadpan
met deksel. Op die manier blijft het
vlees sappiger.
Alle soorten vlees die een korst moeten
krijgen, kunt u in de braadschaal zon-
der deksel braden.
Wij raden u aan vlees en vis vanaf 1 kg
in de oven te bereiden.
Giet een beetje vloeistof in de braadpan
om het aanbranden van vleessap of vet
te voorkomen.
Indien nodig het braadstuk (na 1/2 - 2/3
van de gaartijd) keren.
Besprenkel grote braadstukken en ge-
vogelte diverse keren tijdens het braden
met het eigen vleessap. Hiermee be-
reikt u een beter braadresultaat.
U kunt het apparaat ongeveer 10 minu-
ten voor het einde van de bereidingstijd
uitschakelen om de restwarmte te ge-
bruiken.
11.9 Braden met circulatiegrill
Rundvlees
Soort vlees
Hoeveel-
heid
Ovenfunc-
tie
Plaat-
hoogte
Tempera-
tuur °C
Tijd (min.)
Stoofvlees 1 - 1,5 kg
Boven +
Onder-
warmte
1 230 120 - 150
Biefstuk of os-
sehaas: rood
per cm dik-
te
Circulatie-
grill
1
190 - 200
1)
5 - 6
Biefstuk of os-
sehaas: medi-
um
per cm dik-
te
Circulatie-
grill
1
180 - 190
1)
6 - 8
Biefstuk of os-
sehaas: gaar
per cm dik-
te
Circulatie-
grill
1
170 - 180
1)
8 - 10
1)
Oven voorverwarmen.
Varkensrug
Soort vlees
Hoeveel-
heid
Oven-
functie
Plaat-
hoogte
Tempera-
tuur °C
Tijd (min.)
Schouder-
stuk / nek-
stuk / hamlap
1 - 1,5 kg
Circulatie-
grill
1 160 - 180 90 - 120
Kotelet / rib-
betje
1 - 1,5 kg
Circulatie-
grill
1 170 - 180 60 - 90
Gehaktbrood
750 g - 1
kg
Circulatie-
grill
1 160 - 170 50 - 60
Varkens-
schenkel
(voorgekookt)
750 g - 1
kg
Circulatie-
grill
1 150 - 170 90 - 120
28
www.electrolux.com
Kalfsvlees
Soort
vlees
Hoeveel-
heid
Ovenfunc-
tie
Plaat-
hoogte
Tempera-
tuur °C
Tijd (min.)
Geroosterd
kalfsvlees
1 kg Circulatie-
grill
1 160 - 180 90 - 120
Kalfsschen-
kel
1,5 - 2 kg Circulatie-
grill
1 160 - 180 120 - 150
Lamsvlees
Soort
vlees
Hoeveel-
heid
Ovenfunc-
tie
Plaat-
hoogte
Tempera-
tuur °C
Tijd (min.)
Lamsbout /
geroosterd
lamsvlees
1 - 1,5 kg Circulatie-
grill
1 150 - 170 100 - 120
Lamsrug 1 - 1,5 kg Circulatie-
grill
1 160 - 180 40 - 60
Wild
Soort
vlees
Hoeveel-
heid
Ovenfunc-
tie
Plaat-
hoogte
Tempera-
tuur °C
Tijd (min.)
Hazerug tot 1 kg Boven +
Onder-
warmte
1
230
1)
30 - 40
Reerug,
hertenrug
1,5 - 2 kg Boven +
Onder-
warmte
1 210 - 220 35 - 40
Reebout,
hertenbout
1,5 - 2 kg Boven +
Onder-
warmte
1 180 - 200 60 - 90
1)
Oven voorverwarmen.
Gevogelte
Soort
vlees
Hoeveel-
heid
Ovenfunc-
tie
Plaat-
hoogte
Tempera-
tuur °C
Tijd (min.)
Stukken
gevogelte
200 – 250
g p.p.
Circulatie-
grill
1 200 - 220 30 - 50
Halve kip 400 – 500
g p.p.
Circulatie-
grill
1 190 - 210 35 - 50
Kip, haantje 1 - 1,5 kg Circulatie-
grill
1 190 - 210 50 - 70
Eend 1,5 - 2 kg Circulatie-
grill
1 180 - 200 80 - 100
Gans 3,5 - 5 kg Circulatie-
grill
1 160 - 180 120 - 180
NEDERLANDS 29
Soort
vlees
Hoeveel-
heid
Ovenfunc-
tie
Plaat-
hoogte
Tempera-
tuur °C
Tijd (min.)
Kalkoen 2,5 - 3,5 kg Circulatie-
grill
1 160 - 180 120 - 150
Kalkoen 4 - 6 kg Circulatie-
grill
1 140 - 160 150 - 240
Vis (gestoomd)
Soort
vlees
Hoeveel-
heid
Ovenfunc-
tie
Plaat-
hoogte
Tempera-
tuur °C
Tijd (min.)
Hele vis 1 - 1,5 kg Boven +
Onder-
warmte
1 210 - 220 40 - 60
11.10 Grill
Grill altijd met de maximale temperatuurin-
stelling.
Rooster in de rekstand plaatsen, zoals
aangeraden in de grilleertabel.
Altijd de pan plaatsen om vet op te van-
gen op de eerste rekstand.
Alleen platte stukken vlees of vis grillen.
Lege oven met grillfuncties altijd 5 minu-
ten voorverwarmen.
LET OP!
Tijdens het grillen moet de oven-
deur altijd gesloten zijn.
Grill
Gerecht Plaathoogte
Huishoude-
lijk
Tijd (min.)
1e kant 2e kant
Biefstuk 2 210 - 230 30 - 40 30 - 40
Runderfilet 3 230 20 - 30 20 - 30
Varkensrug 2 210 - 230 30 - 40 30 - 40
Kalfsrug 2 210 - 230 30 - 40 30 - 40
Lamsrug 3 210 - 230 25 - 35 20 - 25
Hele vis, 500 -
1000 g
3 / 4 210 - 230 15 - 30 15 - 30
Grill intens
Gerecht Plaathoogte
Tijd (min.)
1e kant 2e kant
Burgers / Burgers 4 8 - 10 6 - 8
Varkenshaas 4 10 - 12 6 - 10
Worstjes 4 10 - 12 6 - 8
Runderfilet / kalfs-
biefstukken
4 7 - 10 6 - 8
Toast / Geroosterd
brood
1)
5 1 - 3 1 - 3
30
www.electrolux.com
Gerecht Plaathoogte
Tijd (min.)
1e kant 2e kant
Brood met iets er-
op
4 6 - 8 -
1)
Oven voorverwarmen.
Grill met draaispit - plaats de braadpan op de eerste rekstand vanaf de
bodem
Soort product Temperatuur °C Tijd in min.
Kip 220 - 240 70 - 90
Braadstuk 190 - 210 120 - 180
Eend 220 - 240 90 - 150
Varkensschenkel 190 - 210 150 - 210
11.11 Kant-en-klaar gerecht
Multi hetelucht
Kant-en-klaar
gerecht
Rekstand Temperatuur (°C) Tijd (min.)
Pizza, bevroren 2 200 - 220 15 - 25
American pizza,
bevroren
2 190 - 210 20 - 25
Pizza, gekoeld 2 210 - 230 13 - 25
Pizza snacks, be-
vroren
2 180 - 200 15 - 30
Patat, dun 3 200 - 220 20 - 30
Patat, dik 3 200 - 220 25 - 35
Aardappel partjes 3 220 - 230 20 - 35
Rösties 3 210 - 230 20 - 30
Lasagne/Cannello-
ni, vers
2 170 - 190 35 - 45
Pastaschotel, be-
vroren
2 160 - 180 40 - 60
Oven gegratineer-
de kaas
3 170 - 190 20 - 30
Kippenvleugels 2 190 - 210 20 - 30
NEDERLANDS 31
Diepvries- en kant-en-klaargerechten
Gerecht Ovenfuncties Rekstand
Temperatuur
(°C)
Tijd (min.)
Pizza, bevro-
ren
Boven + on-
derwarmte
3
volgens aan-
wijzingen van
de fabrikant
volgens aan-
wijzingen van
de fabrikant
Patat
1)
(300 -
600 g)
Boven + on-
derwarmte of
Circulatiegrill
3 200 - 220
volgens aan-
wijzingen van
de fabrikant
Baguettes
Boven + on-
derwarmte
3
volgens aan-
wijzingen van
de fabrikant
volgens aan-
wijzingen van
de fabrikant
Vruchtentaar-
ten
Boven + on-
derwarmte
3
volgens aan-
wijzingen van
de fabrikant
volgens aan-
wijzingen van
de fabrikant
1)
Patat frites tijdens bakken 2 tot 3 keer omkeren
11.12 Ontdooien
Haal het gerecht uit de verpakking en
plaats het op een bord.
Bedek het bord niet met een kom of an-
der bord, aangezien het ontdooien hier-
door langer kan duren.
Gebruik het eerste ovenrek vanaf de on-
derkant.
Schotel
Ontdooitijd
(min.)
Verdere ont-
dooitijd (min.)
Opmerking
Kip 1000 g 100 - 140 20 - 30
Leg de kip op een om-
gekeerde onderschotel
in een groot bord. Hal-
verwege de bereidings-
tijd omdraaien.
Vlees, 1000 g 100 - 140 20 - 30
Halverwege de berei-
dingstijd omdraaien.
Vlees, 500 g 90 - 120 20 - 30
Halverwege de berei-
dingstijd omdraaien.
Forel, 150g 25 - 35 10 - 15 -
Aardbeien, 300g 30 - 40 10 - 20 -
Boter, 250g 30 - 40 10 - 15 -
Room, 2 x 200 g 80 - 100 10 - 15
Room kan ook met nog
licht bevroren deeltjes
goed worden geklopt.
Taart, 1400 g 60 60 -
11.13 Inmaken
Let op:
Gebruik alleen weckpotten van dezelfde
afmetingen.
Gebruik geen weckpotten met een
draai- of bajonetsluiting en metalen
bakken.
Gebruik het eerste rek van de bodem
van deze functie.
Zet niet meer dan zes wekflessen van
één liter op het bakrooster.
32
www.electrolux.com
Vul de glazen potten gelijkmatig en sluit
ze af met een klem.
De weckpotten mogen elkaar niet ra-
ken.
Vul ca. 1/2 liter water op de plaat, zo-
dat er voldoende vocht in de oven ont-
staat.
Zodra de vloeistof in de eerste weck-
potten begint te borrelen (na ca. 35 -
60 minuten bij 1 liter-glazen), schakelt u
de oven uit of verlaagt u de tempera-
tuur tot 100 °C (zie tabel).
Bessen
In te maken eet-
waar
Temperatuur in
°C
Inmaken/wecken
tot het parelen
begint (min.)
Door blijven ko-
ken op 100 °C
(min.)
Aardbeien / bos-
bessen / frambo-
zen / rijpe kruis-
bessen
160 - 170 35 - 45 -
Steenvruchten
In te maken eet-
waar
Temperatuur in
°C
Inmaken/wecken
tot het parelen
begint (min.)
Door blijven ko-
ken op 100 °C
(min.)
Peren / kweepe-
ren / pruimen
160 - 170 35 - 45 10 - 15
Groenten
In te maken eet-
waar
Temperatuur in
°C
Inmaken/wecken
tot het parelen
begint (min.)
Door blijven ko-
ken op 100 °C
(min.)
Wortels
1)
160 - 170 50 - 60 5 - 10
Komkommers 160 - 170 50 - 60 -
Gemengde pickles 160 - 170 50 - 60 5 - 10
Koolrabi / erwten /
asperges
160 - 170 50 - 60 15 - 20
1)
Na uitschakeling in de oven laten staan.
11.14 Drogen
Gebruik bakpapier om de ovenroosters
mee af te dekken.
Voor de beste resultaten schakelt u het
apparaat halverwege de bereidingstijd uit.
Open de deur en laat het apparaat afkoe-
len. Hierna kunt u het droogproces afron-
den.
Groente
Voedsel om
te drogen
Roosterhoogte
Temperatuur
(°C)
Tijd (u)
1 niveau 2 nivo's
Bonen 3 1 / 4 60 - 70 6- 8
Paprika's 3 1 / 4 60 - 70 5 - 6
NEDERLANDS 33
Voedsel om
te drogen
Roosterhoogte
Temperatuur
(°C)
Tijd (u)
1 niveau 2 nivo's
Groente in het
zuur
3 1 / 4 60 - 70 5 - 6
Paddestoelen 3 1 / 4 50 - 60 6 - 8
Kruiden 3 1 / 4 40 - 50 2 - 3
Fruit
Voedsel om
te drogen
Roosterhoogte
Temperatuur
(°C)
Tijd (u)
1 niveau 2 nivo's
Pruimen 3 1 / 4 60 - 70 8 - 10
Abrikozen 3 1 / 4 60 - 70 8 - 10
Schijfjes appel 3 1 / 4 60 - 70 6 - 8
Peren 3 1 / 4 60 - 70 6 - 9
11.15 Brood
Verwar-
mingssoort
Ovenfunctie Rekstand
Temperatuur
°C
Tijd (min.)
Witbrood Brood 2 180 - 200 40 - 60
Baguette Brood 2 200 - 220 35 - 45
Brioche Brood 2 180 - 200 40 - 60
Ciabatta Brood 2 200 - 220 35 - 45
Roggebrood Brood 2 190 - 210 50 - 70
Bruin brood Brood 2 180 - 200 50 - 70
Volkoren
brood
Brood 2 170 - 190 60 - 90
11.16 Tabel kerntemperatuursensor
Rundvlees
Gerecht Voedselkerntemperatuur °C
Rib- / Filletsteak: rood 45 - 50
Rib- / Filletsteak: medium 60 - 65
Rib- / Filletsteak: gaar 70 - 75
Varkensvlees
Gerecht Voedselkerntemperatuur °C
Schouderkarbonade / ham / varkens-
rug
80 - 82
Tussenribstuk, Kasselerrib 75 - 80
34
www.electrolux.com
Gerecht Voedselkerntemperatuur °C
Gehaktbrood 75 - 80
Kalfsvlees
Gerecht Voedselkerntemperatuur °C
Geroosterd kalfsvlees 75 - 80
Kalfsschenkel 85 - 90
Schapenvlees / lamsvlees
Gerecht Voedselkerntemperatuur °C
Schapenbout 80 - 85
Schapenrug 80 - 85
Geroosterd lamsvlees / Lamsbraadstuk 70 - 75
Wild
Gerecht Voedselkerntemperatuur °C
Hazerug 70 - 75
Hazenpoot, hazenbout 70 - 75
Gehele haas 70 - 75
Reerug, hertenrug 70 - 75
Ree- /hertenrug 70 - 75
Vis
Gerecht Voedselkerntemperatuur °C
Zalm 65 - 70
Forellen 65 - 70
12. ONDERHOUD EN REINIGING
WAARSCHUWING!
Zie de veiligheidshoofdstukken .
Opmerkingen over schoonmaken:
Maak de voorkant van het apparaat
schoon met een zachte doek en een
warm sopje.
Gebruik voor metalen oppervlakken een
universeel reinigingsmiddel.
Reinig de binnenkant van het apparaat
na elk gebruik. Vuil laat zich dan het
makkelijkst verwijderen en kan niet aan-
branden.
Verwijder hardnekkig vuil met een spe-
ciale ovenreiniger.
Reinig alle accessoires na elk gebruik
en laat ze drogen. Gebruik een zachte
doek met warm water en een schoon-
maakmiddel.
Accessoire met antiaanbaklaag mogen
niet worden schoongemaakt met een
agressief reinigingsmiddel, voorwerpen
met scherpe randen of een afwasauto-
maat. Dit kan de antiaanbaklaag be-
schadigen.
NEDERLANDS 35
12.1 Pyrolysereiniging
1.
Verwijder all accessoires en verwijder-
bare inschuifrails (indien van toepas-
sing) uit het apparaat.
De pyrolysereinigingsprocedu-
re kan niet worden gestart:
Haal de stekker van de vleesther-
mometer uit de aansluiting.
Als u de deur van het apparaat niet
goed sluit.
2.
Verwijder de ergste voedselresten
met de hand.
3.
Reinig de binnenkant van de deur met
warm water om te voorkomen dat
resten inbranden door hete lucht.
4.
Activeer het apparaat en kies de func-
tie Pyrolyse in het hoofdmenu. Beves-
tig met OK.
5.
Stel de duur in voor de reinigingspro-
cedure:
Kort – 1 uur voor een lage mate
van vuil
Normaal - 1 uur 30 min voor een
normale vuilgraad
Intensief - 2 uur 30 min voor een
hoge vuilgraad
6.
Raak OK aan om te bevestigen.
Wanneer de pyrolysereiniging
start, wordt de deur van het appa-
raat vergrendeld. Als de functie is
voltooid, blijft de deur vergrendeld
tijdens de afkoelfase. Sommige
apparaatfuncties zijn tijdens de af-
koelfase niet beschikbaar.
WAARSCHUWING!
Nadat de functie voltooid is, is het
apparaat erg heet. Laat het appa-
raat afkoelen. Er bestaat gevaar
voor brandwonden.
12.2 Inschuifrail
Verwijderen van de inschuifrail
U kunt de inschuifrail verwijderen om de
zijwanden te reinigen.
1.
Trek de inschuifrail bij de voorkant uit
de zijwand.
1
2
2.
Trek de inschuifrail bij de achterkant
uit de zijwand en verwijder deze.
De inschuifrail installeren
Installeer de inschuifrail in de omgekeerde
volgorde.
36
www.electrolux.com
Geldig bij de telescopische ge-
leiders:
De pinnetjes op de telescopische
geleiders moeten naar voren wij-
zen.
12.3 Lamp
WAARSCHUWING!
Er bestaat risico op elektrische
schokken.
De lamp en het afdekglas kunnen
heet zijn.
Voordat u het ovenlampje vervangt:
Schakel het apparaat uit.
Verwijder de zekeringen in de zekerin-
genkast, of schakel de stroomonder-
breker uit.
LET OP!
Leg een doek op de bodem van
de binnenkant van het apparaat.
Dit voorkomt schade aan het af-
dekglas en de ovenruimte.
Gebruik altijd hetzelfde lamptype.
De lamp aan de bovenkant van de
binnenruimte vervangen.
1.
Draai het afdekglas van de lamp naar
rechts en verwijder het.
2.
Reinig het afdekglas.
3.
Vervang de lamp door een geschikte
tegen 300 °C hittebestendige oven-
lamp.
4.
Plaats het afdekglas terug.
Vervangen van de lamp links in de
ovenruimte.
1.
De linker inschuifrails verwijderen.
2.
Gebruik een smal, stomp voorwerp
(bijv. een theelepel) om het afdekglas
te verwijderen. Reinig het afdekglas.
3.
Vervang de lamp door een geschikte
300°C hittebestendige lamp.
4.
Plaats het afdekglas terug.
5.
De linker inschuifrails installeren.
12.4 De deur schoonmaken
Verwijder de deur om deze te reinigen.
A
A
LET OP!
Wees voorzichtig bij het verwijde-
ren van de deur uit het apparaat.
De deur is zwaar. Risico op letsel
of beschadiging van het apparaat.
De deur verwijderen
1.
Zet de deur helemaal open.
2.
Duw de klemhendels (A) volledig op
de twee scharnieren.
NEDERLANDS 37
45°
3.
Sluit de deur totdat deze in een hoek
van ongeveer 45° staat.
4.
Pak de deur aan de zijkanten met
beide handen vast en trek deze on-
der een opwaartse hoek weg van het
apparaat.
Plaats de deur met de buitenkant
omlaag op een zachte en egale
ondergrond om krassen te voor-
komen.
De deur monteren
Voer de bovenstaande stappen in omge-
keerde volgorde uit om de deur te installe-
ren.
13. PROBLEMEN OPLOSSEN
WAARSCHUWING!
Zie de veiligheidshoofdstukken .
Probleem Mogelijke oorzaak oplossing
Het apparaat wordt
niet warm.
Het apparaat is uitgescha-
keld.
Schakel het apparaat in.
Het apparaat wordt
niet warm.
De klok is niet ingesteld. Stel de klok in.
Het apparaat wordt
niet warm.
De benodigde kookstanden
zijn niet ingesteld.
Controleer de instellingen.
Het apparaat wordt
niet warm.
Het kinderslot is geacti-
veerd.
Zie "Inschakelen en uitscha-
kelen van het kinderslot".
Het apparaat wordt
niet warm.
De zekering is doorgebrand. Controleer of de zekering de
oorzaak van de storing is.
Als de zekeringen keer op
keer doorslaan, neemt u
contact op met een erkende
installateur.
Op het display ver-
schijnt F111.
De stekker van de Vlees-
thermometer is niet goed in
het stopcontact geïnstal-
leerd.
Steek de stekker van de
vleesthermometer zo ver
mogelijk in het stopcontact.
Het lampje brandt
niet.
Het lampje is stuk. Vervang het lampje.
Als u niet zelf het probleem kunt verhel-
pen, neem dan contact op met uw verko-
per of de klantenservice.
De contactgegevens van het servicecen-
trum staan op het typeplaatje. Het type-
plaatje bevindt zich aan de voorkant van
de binnenkant van het apparaat.
38
www.electrolux.com
Wij adviseren u om de gegevens hier te noteren:
Model (MOD.) .........................................
Productnummer (PNC) .........................................
Serienummer (S.N.) .........................................
14. TECHNISCHE GEGEVENS
Spanning 220 - 240 V
Frequentie 50 Hz
15. MONTAGE
WAARSCHUWING!
Zie de veiligheidshoofdstukken .
De stevigheid van de inbouwkast
moet voldoen aan de DIN 68930-
norm.
min.
3 mm
NEDERLANDS 39
min.
50 mm
=
=
600
560 min.
530 min.
30
20 min. !
567
572
579
548
546
594
594
114
5
21
40
www.electrolux.com
20
30
5
21
200
590
567
579
572
548
546
594
594
114
590 min.
530 min.
560 min.
cm
2
max. R1200 mm
130
140
alternativ 100
H05VV-F
H05RR-F
min. 1600 mm
90°
NEDERLANDS 41
2x3,5x25
16. BELGIE - CUSTOMER CARE EN SUPPORT.
BE
In de gebruiksaanwijzing en op www.elec-
trolux.be kunt u lezen wat u moet doen bij
een storing en hoe u uw apparaat dient te
onderhouden. Op deze website staan ook
de eigen garantie- en reparatievoorwaar-
den van Electrolux (fabrieksgarantie), die u
kunt downloaden en opslaan.
U kunt desgewenst een schriftelijke versie
van deze voorwaarden bestellen via de af-
deling Customer Care, Raketstraat 40,
1130 Brussel of telefoon 02 - 7162444.
Heeft u onverhoopt een defect aan het
apparaat, neemt u dan contact op met
onze Customer Care afdeling telefoon 02
- 7162444. Zorgt u dan dat u de volgende
informatie bij de hand heeft:
Merk: ........................................ Model: ........................................
Serienummer: ............................. Productnummer: ..........................
Aankoopdatum: .........................
Via onze website kunt u meer hulp krijgen
en onze gebruikershandleidingen down-
loaden. Registreer uw product en krijg
eenvoudig toegang tot meer nuttige infor-
matie over uw product:
www.RegisterElectrolux.com
17. NEDERLAND - CUSTOMER CARE EN SUPPORT.
NL
In de gebruiksaanwijzing en op www.elec-
trolux.nl kunt u lezen wat u moet doen bij
een storing en hoe u uw apparaat dient te
onderhouden.
Op deze website staan ook de eigen ga-
rantie- en reparatievoorwaarden van Elec-
trolux (fabrieksgarantie), die u kunt down-
loaden en opslaan. U kunt desgewenst
een schriftelijke versie van deze voorwaar-
den bestellen via de afdeling Customer
Care, Postbus 120, 2400 AC Alphen aan
den Rijn of telefoon 0172- 468300. Heeft
u onverhoopt een defect aan het appa-
raat, neemt u dan contact op met onze
Customer Care afdeling telefoon 0172 -
468300. Zorgt u dan dat u de volgende
informatie bij de hand heeft:
Merk: ..................................................... Serie nummer: ...................................
42
www.electrolux.com
Model: ................................................... Aankoop datum: ...............................
Product nummer:......................................
Via onze website kunt u meer hulp krijgen
en onze gebruikershandleidingen down-
loaden. Registreer uw product en krijg
eenvoudig toegang tot meer nuttige infor-
matie over uw product:
www.RegisterElectrolux.com
+31 17 24 68 300
Vennootsweg 1, 2404 CG
Alphen aan den Rijn
18. MILIEUBESCHERMING
Recycle de materialen met het symbool
. Gooi de verpakking in een geschikte
verzamelcontainer om het te recyclen.
Help om het milieu en de
volksgezondheid te beschermen en
recycle het afval van elektrische en
elektronische apparaten. Gooi apparaten
gemarkeerd met het symbool
niet weg
met het huishoudelijk afval. Breng het
product naar het milieustation bij u in de
buurt of neem contact op met de
gemeente.
NEDERLANDS 43
Gebruiksaanwijzing: Nederlands
892964283-A-352013
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44

Electrolux EOCP5803AX Handleiding

Type
Handleiding