30
NL
Vacuüm verpakken en sealen zak
• Selecteer een geschikte zak en plaats de voedings-
middelen in de zak.
• Laat minimaal 4-5 cm ruimte vrij, zodat het vacu-
umproces optimaal kan presteren.
• Plaats de open rand van de zak op de pakking van
de kamer. Zorg ervoor dat de open rand zich in de
vacuümkamer bevindt.
• Sluit en druk op het deksel.
• Druk op de startknop of de snelstartknop.
• Het apparaat schakelt naar de vacumeermodus.
Het aftellen van 9 naar 0 wordt gestart op het
display (als de druk niet de standaardwaarde van
-20”Hg bereikt, dan stopt het aftellen bij 2). Als het
vacuüm is gegenereerd, zal er op het display wor-
den afgeteld van een standaardwaarde tot 0. Het
apparaat schakelt naar de sealmodus.
• Als het sealcyclus is voltooid, opent het deksel au-
tomatisch en klinkt er een pieptoon.
• Verwijder de zak, controleer het vacuüm en de seal.
OPMERKING: Een correcte seal is transparant.
Als de seal ongelijk, onvolledig, gegolfd, wit of
ondoorzichtig is, verwijder het gesealde deel
dan en seal de zak opnieuw.
• De voedingsmiddelen die vacuüm zijn verpakt moe-
ten naar behoren worden opgeslagen. Bederfelijke
voedingsmiddelen moeten worden opgeslagen in
een koelkast of worden ingevroren om bederf te
voorkomen.
• Druk om het apparaat te stoppen op AAN/UIT. Als
snelsealen is vereist, druk dan op de Seal-knop.
De pulsvacumeerfunctie gebruiken
Soms kunnen zachte voedingsmiddelen tijdens het
vacuüm verpakken beschadigd raken als gevolg
van een te hoog vacuüm. In zo’n geval kan de puls-
vacumeerfunctie worden gebruikt om de tijd en
druk te regelen en om te voorkomen dat de zachte
voedingsmiddelen worden geplet. Als sappige pro-
ducten worden verpakt, kan deze functie ook wor-
den gebruikt om te voorkomen dat sappen uit het
product worden gezogen.
• Plaats de voedingsmiddelen in de zak, plaats
de open rand van de zak op de pakking van de
kamer, zorg ervoor dat de open rand zich in de
vacuümkamer bevindt.
• Sluit en druk op het deksel.
• Druk op de Pulsvacumeren-knop om het apparaat
in de pulsvacumeermodus te starten. Druk daarna
op Start (of de Snelstartknop op het handvat) om
het pulsvacumeren te starten en de vereiste nega-
tieve druk te verkrijgen. Blijf tijdens gebruik naar
de zak kijken om te controleren of de druk juist is.
Het vacuümproces kan worden gestopt door de
Start-knop los te laten en opnieuw worden gestart
door de knop weer in te drukken.
• Als de vereiste drukwaarde is verkregen, druk dan
op de Seal-knop om het sealen te starten. De seal-
tijd wordt getoond en het aftellen naar 0 start.
• Als het proces is voltooid, opent het deksel automa-
tisch en klinkt er een pieptoon.
** Druk op AAN/UIT om het apparaat te stoppen.
Informatie over verpakken van voedsel in zakken
• Voedingsmiddelen moeten zo vers mogelijk zijn
op het moment van verpakken. Vacuüm verpakte
producten zijn tot vijf keer langer houdbaar dan
producten die worden opgeslagen onder norma-
le omstandigheden.
• Zachte, vochtige voedingsmiddelen of producten
die hun vorm moeten behouden moeten vóór het
verpakken worden ingevroren.
Vlees, bessen of brood mogen tot 24 uur worden
ingevroren om vriesbrand te voorkomen. Als de
producten bevroren en hard worden, zijn ze klaar
om vacuüm te worden verpakt.
•
• Als vers voedsel wordt verpakt zonder het eerst
in te vriezen, plaats dan een opgevouwen stuk
keukenpapier tussen het vlees en het bovenste
deel van de rol. Papier absorbeert vocht.
• Vloeibare producten zoals soep, ragout of gra-
tin moeten worden ingevroren in een schotel of
een ijsbakje voordat ze vacuüm worden verpakt.
Bevroren en verpakte producten moeten worden
gelabeld en in de vriezer worden geplaatst.
• Alle producten met scherpe randen (bijv. botten,
droge pasta, rijst) moet worden vastgezet met
keukenpapier zodat ze de zak niet kunnen be-
schadigen.