NUTTIGE AANWIJZINGEN EN TIPS
WAARSCHUWING!
Zie het hoofdstuk 'Veiligheidsinfor-
matie'.
BINNENZIJDE VAN DE DEUR
Bij bepaalde modellen vindt u het
volgende aan de binnenkant van de
deur:
• De nummers van de ovenniveaus
• Informatie over de verwarmingsfuncties,
aanbevolen rekstanden en temperaturen
voor karakteristieke gerechten
De temperaturen en baktijden in de
tabellen zijn slechts als richtlijn be-
doeld. Deze zijn afhankelijk van de
recepten en de kwaliteit en de hoe-
veelheid van de gebruikte ingre-
diënten.
NUTTIGE TIPS VOOR SPECIALE
OPWARMFUNCTIES VAN DE
OVEN
Warmhouden
Gebruik deze functie om voedsel warm te
houden.
De temperatuur wordt automatisch inge-
steld op 80°C.
Borden warmen
Voor het verwarmen van borden en scha-
len.
Verdeel de borden en schalen gelijkmatig
over het ovenrek. Verplaats de stapels hal-
verwege de verwarmingstijd (boven- en on-
derkant omwisselen).
De automatische temperatuur is 70 °C.
Aanbevolen rekstand: 3.
Deeg laten rijzen
U kunt deze automatische functie gebrui-
ken voor elk gistdeeg. Het zorgt voor de
juiste atmosfeer om het te laten rijzen.
Plaats het deeg in een kom die groot ge-
noeg is voor het gerezen deeg en bedek de
kom met een natte keukenhanddoek of
plastic folie. Plaats een bakrooster op ni-
veau één en schuif de schaal erin. Sluit de
deur en stel de functie in op deeg rijzen.
Stel de benodigde tijd in.
BAKKEN
Algemene aanwijzingen
• Uw nieuwe oven kan een andere bak-/
braadverhouding hebben dan het appa-
raat dat u tot nu toe gebruikt heeft. Pas
uw normale instellingen (temperatuur,
gaartijden) en de rekstanden aan de ta-
belwaarden aan.
• Bij langere baktijden kunt u de oven ca.
10 minuten voor het einde van de baktijd
uitschakelen en profiteren van de rest-
warmte
Wanneer u bevroren gerechten ge-
bruikt, kunnen de bakplaten in de oven
tijdens het bakken vervormen. Wan-
neer de bakplaten afkoelen, verdwijnt
de vervorming.
Aanwijzingen bij de baktabellen
• De fabrikant raadt u aan de eerste keer
een lagere temperatuur in te stellen.
• Als u geen concrete aanwijzingen kunt
vinden voor uw eigen recept, kijkt u dan
bij een soortgelijk product.
• Bij het bereiden van cake op meerdere
niveaus kan de baktijd ca. 10 - 15 minu-
ten langer zijn.
• Als het gebak niet overal even hoog is,
wordt het gebak in het begin van het
bakproces niet overal even bruin. Veran-
der in dit geval de temperatuurinstelling
niet. De verschillen verminderen tijdens
het bakproces.
2
www.electrolux.com