KitchenAid KOTSSB 60600 Gebruikershandleiding

Type
Gebruikershandleiding

Deze handleiding is ook geschikt voor

Gebruiksaanwijzing
3
Belangrijke veiligheidsinstructies 4
Installatie 8
Milieutips 9
Eco Design Verklaring 9
Opsporen van storingen 9
Consumentenservice 10
Reinigen 10
Onderhoud 11
Instructies voor het gebruik van de oven 12
Tabel met functiebeschrijvingen 23
Bereidingstabel 25
Tabel Geteste Recepten 28
Aanbevolen gebruik en tips 29
4
Deze instructies vindt u tevens op de volgende website: docs.kitchenaid.eu
Belangrijke veiligheidsinstructies
UW VEILIGHEID EN DIE VAN ANDEREN IS ERG BELANGRIJK
Deze handleiding en het apparaat zelf zijn voorzien van belangrijke
veiligheidsaanwijzingen, die te allen tijde moeten worden gelezen en opgevolgd.
Dit is het waarschuwingssymbool waarmee mogelijke risico's voor de
gebruiker en voor anderen worden aangegeven. Alle
veiligheidswaarschuwingen worden voorafgegaan door het
gevarensymbool en door de volgende termen:
Duidt op een gevaarlijke situatie die tot ernstig letsel
zal leiden.
Duidt op een gevaarlijke situatie die, indien deze niet
wordt vermeden, tot ernstig letsel kan leiden.
Alle veiligheidswaarschuwingen geven specifieke details
van het mogelijke risico dat aanwezig is en geven aan
hoe het risico op letsel, schade en elektrische schokken
voortvloeiend uit het onjuiste gebruik van het apparaat
beperkt kan worden. Houd u strikt aan de volgende
instructies:
Draag beschermende handschoenen bij het uitpakken
en installeren van het apparaat.
Voordat het apparaat wordt geïnstalleerd moet de
stekker uit het stopcontact zijn getrokken.
Installatie en onderhoud moeten worden uitgevoerd
door een gespecialiseerd monteur, volgens de
instructies van de fabrikant en in overeenstemming
met de plaatselijke veiligheidsvoorschriften. Repareer
of vervang geen enkel onderdeel van het apparaat,
behalve als dit expliciet aangegeven wordt in de
gebruikershandleiding.
Het vervangen van het netsnoer moet door een erkend
elektricien gebeuren. Neem contact op met een
erkende Consumentenservice.
GEVAAR
WAARSCHUWING
5
De aarding van het apparaat is wettelijk verplicht.
Het netsnoer van het apparaat moet lang genoeg
zijn om het apparaat vanuit de inbouwpositie in het
meubel te kunnen aansluiten op het stopcontact van
de netvoeding.
Om de installatie conform de geldende
veiligheidsnormen te laten zijn, is er een meerpolige
schakelaar nodig met een minimumafstand tussen de
contacten van 3 mm.
Gebruik geen meervoudige contactdozen als de oven
is voorzien van een stekker.
Gebruik geen verlengkabels.
Trek niet aan het netsnoer.
Als de installatie voltooid is, mogen de elektrische
onderdelen niet meer toegankelijk zijn voor de
gebruiker.
Als het oppervlak van de inductiekookplaat is
gebarsten, mag de kookplaat niet worden gebruikt
en moet het apparaat worden uitgeschakeld om
elektrische schokken te voorkomen (alleen voor
modellen met inductiefunctie).
Raak het apparaat niet aan met vochtige lichaamsdelen
en gebruik het niet op blote voeten.
Het apparaat is uitsluitend bestemd voor
huishoudelijk gebruik en alleen voor het bereiden
van voedsel. Elk ander gebruik is verboden (bijv. het
verwarmen van kamers). De fabrikant neemt geen
verantwoordelijkheid voor de regelingen die onjuist
worden gebruikt of ingesteld.
Het apparaat en de toegankelijke onderdelen worden
heet tijdens het gebruik.
Voorkom aanraking van hete onderdelen.
Hele jonge (0-3 jaar) en jonge kinderen (3-8 jaar)
moeten uit de buurt of voortdurend in de gaten
gehouden worden.
6
Kinderen van 8 jaar en ouder en personen met
beperkte lichamelijke, zintuiglijke en verstandelijke
vermogens of gebrek aan ervaring of kennis, mogen
dit apparaat alleen gebruiken als ze aanwijzingen
hebben gekregen over het veilige gebruik ervan en als
zij de gevaren die het met zich mee brengt begrijpen.
Kinderen mogen niet spelen met het apparaat. De
reiniging en het onderhoud mogen niet door kinderen
worden uitgevoerd zonder toezicht.
Raak de verwarmingselementen of de binnenkant van
het apparaat tijdens en na het gebruik niet aan, omdat
dit letsel kan veroorzaken. Vermijd contact met doeken
of andere brandbaar materiaal tot alle onderdelen van
het apparaat helemaal zijn afgekoeld.
Open de deur van het apparaat na afloop van de
bereiding voorzichtig, en laat de warme lucht of de
damp geleidelijk ontsnappen voordat u het gerecht
uit de oven haalt. Als de deur van het apparaat
gesloten is, komt de warme lucht naar buiten door de
opening boven het bedieningspaneel. Blokkeer de
ventilatieopeningen nooit.
Gebruik ovenhandschoenen om schalen en
accessoires uit de oven te halen, en let erop dat u de
verwarmingselementen niet aanraakt.
Plaats geen brandbaar materiaal in het apparaat of in
de buurt ervan: er kan brand ontstaan als het apparaat
per ongeluk wordt ingeschakeld.
Verwarm of bereid geen voedsel in gesloten potten of
blikken in het apparaat.
De druk in het blik of de pot kan door de warmte hoog
oplopen, waardoor het explodeert en het apparaat
beschadigt.
Gebruik geen schalen of houders van synthetisch
materiaal.
Oververhit vet of oververhitte olie vat gemakkelijk
7
vlam. Houd de bereiding van gerechten met veel vet of
olie in de gaten.
Laat het apparaat nooit onbewaakt achter tijdens het
droogproces van gerechten.
Als er bij de bereiding alcoholische dranken (bijv. rum,
cognac, wijn) worden gebruikt, bedenk dan dat alcohol
op hoge temperatuur verdampt. De alcoholdamp kan
vlam vatten wanneer deze in contact komt met het
elektrische verwarmingselement.
Gebruik geen stoomreinigers.
Raak de oven niet aan tijdens de pyrolysecyclus.
Houd de kinderen uit de buurt van de oven tijdens
de pyrolysecyclus. Zorg dat gemorste etenswaar
voorafgaand aan de reinigingscyclus uit de oven
verwijderd wordt (uitsluitend voor ovens met
pyrolysefunctie).
Houd dieren tijdens de pyrolysecyclus uit de buurt van
de oven (uitsluitend voor ovens met Pyrolysis functie).
Gebruik uitsluitend de thermometer die voor deze
oven wordt aanbevolen.
Gebruik geen schurende reinigingsmiddelen of
scherpe metalen schrapers voor het reinigen van de
ruit van de ovenklep aangezien het glas daardoor
bekrast kan raken, waardoor het kan breken.
Zorg ervoor dat het apparaat is uitgeschakeld voordat
de lamp wordt vervangen om de kans op een
elektrische schok te voorkomen.
Gebruik geen aluminium folie om voedsel in de pan af
te dekken (alleen voor ovens met meegeleverde pan).
AFVALVERWERKING VAN HUISHOUDELIJKE APPARATEN
Dit apparaat is vervaardigd van recyclebaar of herbruikbaar materiaal. Dank het
apparaat af conform de plaatselijke voorschriften voor afvalverwerking. Snijd
voordat u het apparaat afdankt de elektriciteitskabels door, zodat het apparaat
onbruikbaar wordt.
Voor meer informatie over behandeling, terugwinning en recycling van
huishoudelijke apparaten kunt u contact opnemen met uw plaatselijke instantie,
de vuilnisophaaldienst of de winkel waar u dit apparaat hebt gekocht.
8
Controleer na het uitpakken van de oven of het apparaat
tijdens het transport geen beschadigingen heeft
opgelopen en of de ovendeur goed sluit.
Neem in geval van twijfel contact op met uw leverancier
of de dichtstbijzijnde consumentenservice. Om eventuele
schade te voorkomen, wordt geadviseerd om de oven pas
voor de installatie van de piepschuim bodem te halen.
GEREEDMAKING VAN HET MEUBEL VOOR INBOUW
VAN DE OVEN
De keukenkastjes naast de oven moeten
hittebestendig zijn (min. 90 °C).
Voer eerst alle zaagwerkzaamheden uit voordat u de
oven plaatst en verwijder nauwgezet alle spaanders en
zaagresten.
Het onderste gedeelte van de oven mag niet meer
toegankelijk zijn na de installatie.
Voor een correcte functionering van het apparaat
mag de minimale opening tussen het werkblad en de
bovenkant van de oven niet geblokkeerd worden.
Elektrische aansluiting
Controleer of de elektrische spanning die aangegeven
staat op het typeplaatje van het product overeenkomt met
de netvoeding van uw woning. Het typeplaatje bevindt
zich op de voorrand van de oven, en is zichtbaar wanneer
de ovendeur openstaat.
Vervangingen van de voedingskabel (type H05 RR-F 3
x 1,5 mm
2
) mogen uitsluitend worden uitgevoerd door
erkende technici. Neem contact op met een erkende
Consumentenservice.
De oven is geprogrammeerd om te werken met een
vermogensopname boven de 2,5 kW (aangegeven in
de instellingen door "HOOG", zoals weergegeven in de
onderstaande afbeelding), die compatibel is met een
voeding van boven de 3 kW. Indien het huishouden
een lagere netvoeding heeft moet de instelling worden
verminderd ("LAAG" in de instellingen). In de onderstaande
tabel staan de aanbevolen details over de instellingen van
het elektrisch vermogen van de verschillende landen.
LAND INSTELLING ELEKTRISCHE
VOEDING
DUITSLAND HOOG
SPANJE LAAG
FINLAND HOOG
FRANKRIJK HOOG
ITALIË LAAG
NEDERLAND HOOG
NOORWEGEN HOOG
ZWEDEN HOOG
V.K. LAAG
BELGIË HOOG
1. Om de instelling van de vermogensopname te
verlagen dient u de knop "Functies" in te stellen op
"INSTELLINGEN" en te selecteren.
2. Bevestig met de toets
3. Selecteer "vermogen" in het menu
4. Bevestig met de toets
5. Selecteer “LAAG”
6. Druk op de toets
; op het display verschijnt een
bevestigingsbericht.
Instellingen
Reinigen
Traditioneel
Instellingen van het apparaat en het display
Vermogen
Taal
Tijd
Instellingen van het apparaat en het display
Hoog
Laag
Boven 2,5 kW
ALGEMENE AANBEVELINGEN
Voor het gebruik:
Verwijder de kartonnen beschermingen, transparante
folie en stickers van de oven en de accessoires.
Haal de accessoires uit de oven en verwarm hem
ongeveer een uur lang op 200 °C om de geur en
de rook van de beschermende vetlaag en het
isolatiemateriaal te verwijderen.
Tijdens het gebruik:
Leg geen zware voorwerpen op de deur, omdat deze
de deur kunnen beschadigen.
Steun niet op de deur en hang geen voorwerpen aan
de handgreep.
Bedek de binnenkant van de oven niet met
aluminiumfolie.
Giet geen water in de warme oven; de lak kan
beschadigd raken.
Schuif niet met pannen of schalen over de bodem van
de oven, omdat dit krassen op de lak kan geven.
Verzeker u ervan dat de elektrische kabels van andere
apparaten niet in contact komen met hete onderdelen
van de oven en vast komen te zitten tussen de
ovendeur.
Stel de oven niet bloot aan weersinvloeden.
Installatie
9
Verwerking van verpakkingsmaterialen
De verpakkingsmaterialen zijn 100%
recyclebaar en zijn gemerkt met het
recyclingsymbool
.
De diverse onderdelen van de verpakking
mogen daarom niet bij het gewone huisvuil
worden weggegooid, maar moeten
worden afgevoerd volgens de plaatselijke
voorschriften voor afvalverwerking.
Het apparaat afdanken
Dit apparaat is voorzien van het merkteken
volgens de Europese Richtlijn 2012/19/EU
inzake Afgedankte elektrische en elektronische
apparaten (AEEA).
Door ervoor te zorgen dat dit apparaat op
de juiste manier als afval verwerkt wordt
helpt de gebruiker om mogelijk negatieve
gevolgen voor het milieu en de gezondheid te
voorkomen.
Het symbool
op het product of op de
begeleidende documentatie geeft aan dat
dit apparaat niet als huishoudelijk afval
behandeld mag worden, maar dat het
ingeleverd moet worden bij een speciaal
inzamelingscentrum voor de recycling van
elektrische en elektronische apparatuur.
Energiebesparing
Verwarm de oven alleen voor als dit speciaal
wordt vermeld in de bereidingstabel of in het
recept.
Gebruik donkere, zwart gelakte of
geëmailleerde bakvormen, omdat deze de
warme beter opnemen.
Milieutips
Eco Design Verklaring
Dit apparaat voldoet aan de Ecodesign-vereisten van de Europese Richtlijn nr. 65/2014 en nr. 66/2014
en komt overeen met de Europese norm EN 60350-1.
Opsporen van storingen
De oven werkt niet:
Controleer of het elektriciteitsnet spanning heeft en of de oven is aangesloten.
Zet de oven uit en weer aan, om te controleren of het probleem verholpen is.
De elektronische programmeerfunctie werkt niet:
Als op het display een "F" met een nummer verschijnt, kunt u contact opnemen met de
dichtstbijzijnde Whirlpool Consumentenservice.
Geef in dit geval het nummer achter de letter "F" op.
10
Consumentenservice
Voordat u contact opneemt met de
Consumentenservice:
Controleer of u het probleem zelf kunt
oplossen aan de hand van de punten die
beschreven zijn in “Opsporen van storingen.
Schakel het apparaat uit en weer in om te
controleren of het probleem is opgelost.
Als na het uitvoeren van deze controles
de storing nog steeds aanwezig is
contact opnemen met de dichtstbijzijnde
consumentenservice.
Vermeld altijd:
een korte beschrijving van de storing;
het type en het exacte model van de oven;
het servicenummer (dit is het nummer na het
woord Service op het typeplaatje), rechts aan
de binnenkant van de ovenruimte (zichtbaar
met de deur open). Het servicenummer staat
ook in het garantieboekje;
uw volledige adres;
uw telefoonnummer.
Wend u wanneer reparatie noodzakelijk is tot een
erkende Consumentenservice (alleen dan heeft
u zekerheid dat originele vervangingsonderdelen
worden gebruikt en dat de reparatie correct wordt
uitgevoerd).
Reinigen
WAARSCHUWING
Gebruik geen stoomreinigers.
Maak de oven alleen schoon als hij
afgekoeld is.
Haal de stekker van het apparaat uit het
stopcontact.
Buitenkant van de oven
BELANGRIJK: gebruik geen bijtende
of schurende reinigingsmiddelen. Als
een dergelijk product per ongeluk in
contact komt met het apparaat, verwijder
het dan onmiddellijk met een vochtig
microvezeldoekje.
Reinig de oppervlakken met een vochtig
microvezeldoekje. Als de buitenkant zeer vuil
is voeg dan een paar druppels afwasmiddel
toe aan het water. Droog af met een droge
doek.
Binnenkant van de oven
BELANGRIJK: gebruik geen schuursponsjes,
sponsjes van staalwol of metalen schrapers.
Hierdoor kunnen de gelakte oppervlakken en
het glas van de deur op den duur beschadigd
raken.
Laat de oven na elk gebruik afkoelen en reinig
het apparaat bij voorkeur als het nog lauw
is om aangekoekte etensresten en vlekken
(bijv. voedsel met een hoog suikergehalte) te
verwijderen.
Gebruik geen bijtende of schurende
reinigingsmiddelen.
Maak het glas van de deur schoon met een
geschikt vloeibaar reinigingsmiddel. Om de
deur gemakkelijker te kunnen reinigen kunt u
deze verwijderen (zie ONDERHOUD).
OPMERKING: tijdens langduriger bereidingen
van gerechten die veel water bevatten (pizza,
groenten, enz.) kan zich condens vormen op de
binnenkant van de deur en rond de afdichting.
Wanneer de oven koud is, het interne gedeelte
van de deur schoonmaken met een doek of een
spons.
Accessoires:
Laat de accessoires na gebruik weken in
water met afwasmiddel. Pak ze vast met
handschoenen als ze nog heet zijn.
Voedselresten kunnen gemakkelijk met een
afwasborstel of met een sponsje worden
verwijderd.
11
Draag beschermende handschoenen.
Voer de aangegeven werkzaamheden uit als het apparaat
afgekoeld is.
Haal de stekker van het apparaat uit het stopcontact.
WAARSCHUWING
VERWIJDEREN VAN DE DEUR
De deur verwijderen:
1. Open de deur helemaal.
2. Til de twee vergrendelingen van de scharnieren omhoog en naar voren tot ze niet verder kunnen
(Afb. 1).
3. Sluit de deur tot de blokkering (A), til hem op (B) en draai hem (C) tot de deur
losraakt (D) (Afb. 2).
De deur weer terugplaatsen:
1. Plaats de scharnieren in de
zittingen.
2. Open de deur helemaal.
3. Breng aan weerszijden de
vergrendelingen omlaag.
4. Sluit de deur.
VERWIJDEREN VAN DE ZIJROOSTERS
De zijroosters die als steun dienen voor de accessoires zijn voorzien
van twee bevestigingsschroeven (afb. 3) voor optimale stabiliteit.
1. Verwijder de schroeven en de bijbehorende plaatjes rechts en links
met behulp van een munt of een gereedschap (Afb. 4).
2. Verwijder de roosters door ze op te tillen (1) en ze om te draaien
(2) zoals getoond in afb. 5.
VERVANGEN VAN HET LAMPJE
Vervangen van het lampje aan de achterzijde (indien aanwezig):
1. Trek de stekker van de oven uit het stopcontact.
2. Draai het beschermkapje los, vervang het lampje (zie de
opmerking voor het type lampje) en draai het beschermkapje
weer vast.
3. Sluit de oven weer aan op de netvoeding.
OPMERKING :
Gebruik alleen gloeilampen van 25-40W/230V type E-14, T300°C, of
halogeenlampen van 20-40W/230 V type G9, T300°C.
De lamp die in het apparaat wordt gebruikt, is speciaal ontworpen
voor elektrische apparaten en is niet geschikt voor verlichting van
huishoudelijke ruimtes (Regelgeving Commissie (EG) nr. 244/2009).
De lampjes zijn verkrijgbaar bij de Consumentenservice.
BELANGRIJK:
Raak halogeenlampjes niet met blote handen aan
om te voorkomen dat ze beschadigd worden door uw
vingerafdrukken.
Gebruik de oven niet voordat het beschermkapje is
teruggeplaatst.
(Afb. 3)
(Afb. 4)
(Afb. 5)
Afb. 1
Afb. 2
Onderhoud
12
Instructies voor het gebruik van de oven
RAADPLEEG VOOR DE ELEKTRISCHE AANSLUITING HET HOOFDSTUK OVER DE
INSTALLATIE
De Artisan oven is uitgerust met een stopcontact op de achterwand van de oven om het
verwarmingselement in het Artisan accessoire van stroom te voorzien wanneer dit is aangesloten.
1
12
5
2
4
13
8
9
11
10
7
6
3
14
1. Bedieningspaneel
2. Bovenste verwarmingselement / grill
3. Koelventilator (niet zichtbaar)
4. Gegevensplaatje (mag niet verwijderd worden)
5. Lampjes
6. Circulair verwarmingselement (niet zichtbaar)
7. Ventilator
8. Rotisserie (indien bijgeleverd)
9. Onderste verwarmingselement (niet zichtbaar)
10. Deur
11. Positie van de roosters (de steunhoogte staat aangegeven op de voorkant van de oven)
12. Achterwand
13. Aansluiting gaarthermometer
14. Twelix-schijf
OPMERKING:
Tijdens de bereiding kan de koelventilator afwisselend ingeschakeld worden om het energieverbruik
te verminderen.
Na afloop van de bereiding, nadat de oven is uitgeschakeld, kan de koelventilator nog een tijdje
blijven werken.
Wanneer de ovendeur tijdens de bereiding wordt geopend, worden de verwarmingselementen
uitgeschakeld.
13
Instructies voor het gebruik van de oven
BIJGELEVERDE ACCESSOIRES
A. ROOSTER: kan gebruikt worden om voedsel op te grillen of als
draagrooster voor pannen, bak- en cakevormen en ovenvaste schalen.
(Afb. A)
B. OPVANGBAK: is bedoeld om vet op te vangen wanneer hij onder
het rooster wordt geplaatst of als bakplaat voor het bereiden van
vlees, vis, groenten, focaccia enz.
(Afb. B)
C. BAKPLAAT : kan gebruikt worden voor het bereiden van brood of
gebak, maar ook voor gegrild vlees, vis in folie, etc.
(Afb. C)
D. GAARTHERMOMETER : om de binnentemperatuur van de
gerechten te meten tijdens de bereiding.
(Afb. D)
E. DROOGPLAAT: de droogplaat is ontworpen voor het drogen van
fruit, champignons of groente.
(Afb. E
F. ROOSTERGELEIDERS : om roosters, bakken en platen
gemakkelijker in de oven te plaatsen.
(Afb. F)
Het aantal accessoires is afhankelijk van het aangeschafte model.
NIET-BIJGELEVERDE ACCESSOIRES
Bij de consumentenservice kunt u apart andere accessoires aanschaffen.
14
Instructies voor het gebruik van de oven
PLAATSEN VAN DE ROOSTERS EN ANDERE ACCESSOIRES IN DE OVEN
1. Schuif het rooster horizontaal in de oven, met het verhoogde gedeelte A omhoog gericht (Afb. 1).
2. Andere accessoires, zoals de bakplaat, worden op dezelfde wijze als het rooster in de oven
geschoven (Afb. 2).
A
Afb. 1 Afb. 2
1. FUNCTIEKNOP: in-/uitschakelen en selecteren van functies
2. NAVIGATIEKNOP: navigatie door de menu's, regeling van te voren ingestelde waarden
3. KNOP
: om terug te keren naar het vorige scherm
4. KNOP
: om de instellingen te selecteren en te bevestigen
BESCHRIJVING BEDIENINGSPANEEL
DISPLAY
1 3 4 2
15
Instructies voor het gebruik van de oven
OVERZICHT FUNCTIES
Door de knop "Functies" in een willekeurige stand te zetten, wordt de oven ingeschakeld: op het display
worden de functies of de bij elke functie horende submenu's weergegeven.
A. Pictogram van de gemarkeerde functie
B. Gemarkeerde functie die geselecteerd kan
worden door te drukken op
C. Beschrijving van de gemarkeerde functie
D. Andere beschikbare en instelbare functies
DETAILS FUNCTIE
Nadat u de gewenste functie heeft geselecteerd, geeft het display andere hierbij horende opties en
details weer.
Om tussen de verschillende zones heen en weer te gaan gebruikt u de knop "Navigatie": de cursor gaat
langs de waarden die veranderd kunnen worden, in de hierboven beschreven volgorde.
Druk op
om de waarde te selecteren, wijzig de waarde door aan de knop "Navigatie" te draaien en
bevestig deze met de toets
.
EERSTE GEBRUIK - EEN TAAL SELECTEREN EN DE TIJD INSTELLEN
Voor een correct gebruik van de oven moet u bij de eerste inschakeling de gewenste taal selecteren en
de actuele tijd instellen.
Ga als volgt te werk
1. Zet de knop "Functies" in willekeurig welke stand: het display geeft een lijst met de eerste drie
beschikbare talen weer.
2. Draai aan de knop "Navigatie" om door het overzicht te bladeren.
3. Als u de gewenste taal gemarkeerd heeft, drukt u op
om deze te selecteren. Nadat u de taal
geselecteerd heeft, geeft het display knipperend 12:00 aan.
4. Stel het tijdstip in door aan de knop "Navigatie" te draaien.
5. Bevestig de instelling door op
te drukken.
Traditioneel
Professioneel
Speciale functies
Traditionele bereidingsfuncties (manueel)
B
C
A
D
Start
Grill
Gemiddeld
GRILLVERMOGEN
NEE
VOORVERWARMEN
--:--
BEREIDINGSTIJD
--:--
EINDTIJD
Zone 3
Zone 4
Zone 1
Zone 2
Zone 5
CURSOR
16
Instructies voor het gebruik van de oven
KEUZE VAN DE BEREIDINGSFUNCTIES
Grill
--:--
TEMPO COTTURA
Media
POTENZA GRILL
NO
PRERISC.
--:--
TEMPO FINE
Avvio
Grill
--:--
TEMPO COTTURA
Media
POTENZA GRILL
NO
PRERISC.
--:--
TEMPO FINE
Avvio
1. Als de oven uitgeschakeld is, aan de knop knop "Functies" draaien; op het display verschijnen de
bereidingsfuncties of de bijbehorende submenu's.
OPMERKING: zie de tabel op pagina 23 voor het volledige overzicht en de beschrijving van de
functies.
2. Binnen de submenu's kunt u met behulp van de knop "Navigatie" door de verschillende beschikbare
mogelijkheden bladeren: de gekozen functie wordt in het wit aangegeven in het midden van het
display. Om de functie te kiezen, op de toets
drukken.
3. de bereidingsinstellingen verschijnen op het display. Als de voorgeselecteerde waarden goed zijn,
draait u aan de knop "Navigatie" tot de cursor ter hoogte van "Start" staat en drukt u op de toets
;
anders kunt u te werk gaan zoals hieronder beschreven om de waarden te wijzigen.
INSTELLEN VAN DE TEMPERATUUR/HET GRILLVERMOGEN
Ga als volgt te werk om de temperatuur of het grillvermogen te wijzigen:
1. controleer of de cursor naast de temperatuurwaarde staat (zone 1); druk op toets
om de
parameter te selecteren die u wilt wijzigen: de temperatuurwaarden gaan knipperen.
2. Stel de gewenste waarde in door aan de knop "Navigatie" te draaien en druk op toets
om te
bevestigen.
3. Draai aan de knop "Navigatie" tot de cursor
ter hoogte van "Start" staat en druk
vervolgens op
.
4. Het display geeft aan op welk niveau het
gerecht geplaatst moet worden. Voer de
handeling uit en druk op toets
om
de bereiding te starten. De ingestelde
temperatuur kan op dezelfde manier ook
tijdens de bereiding veranderd worden.
Start
Conventioneel
180 °C
TEMPERATUUR
NEE
VOORVERWARMEN
--:--
BEREIDINGSTIJD
--:--
EINDTIJD
Start
Conventioneel
180 °C
TEMPERATUUR
NEE
VOORVERWARMEN
--:--
BEREIDINGSTIJD
--:--
EINDTIJD
Start
Conventioneel
200 °C
TEMPERATUUR
NEE
VOORVERWARMEN
--:--
BEREIDINGSTIJD
--:--
EINDTIJD
Start
Conventioneel
200 °C
TEMPERATUUR
NEE
VOORVERWARMEN
--:--
BEREIDINGSTIJD
--:--
EINDTIJD
17
Instructies voor het gebruik van de oven
DE OVEN VOORVERWARMEN (UITSLUITEND STANDAARD FUNCTIES).
Als u de oven niet wilt voorverwarmen, kunt u voor de functies waarbij het mogelijk is de
standaardinstelling van de oven als volgt wijzigen:
1. Plaats de cursor door aan de knop
"Navigatie" te draaien ter hoogte van
voorverwarmen.
2. Druk op toets
om de instelling te
selecteren: “ "Ja gaat knipperen.
3. Wijzig de instelling door aan de knop
"Navigatie" te draaien: Op het display
verschijnt "Nee".
4. Bevestig uw keuze met de toets
.
SNEL VOORVERWARMEN (UITSLUITEND STANDAARD FUNCTIES).
Om de oven snel voor te verwarmen, voordat u het voedsel plaatst, gaat u als volgt te werk:
1. Kies de functie snelle voorverwarming door aan de
knop "Functies" te draaien.
2. Bevestig met de toets : de instellingen verschijnen
op het display.
3. Als de voorgestelde temperatuur de gewenste
is, draait u aan de knop "Navigatie" tot de cursor
ter hoogte van "Start" staat en drukt u op de
toets. Om de instelling te wijzigen gaat u te
werk zoals beschreven in de vorige paragrafen.
Een geluidssignaal geeft aan dat de oven de
ingestelde temperatuur heeft bereikt. Na afloop
van de voorverwarmingsfase selecteert de oven
automatisch de statische functie
. Zet het gerecht in de oven.
4. Als u een andere bereidingsfunctie wilt instellen, draai dan aan de knop "Functies" en selecteer de
gewenste functie.
Start
Conventioneel
200 °C
TEMPERATUUR
JA
VOORVERWARMEN
--:--
BEREIDINGSTIJD
--:--
EINDTIJD
Start
Conventioneel
200 °C
TEMPERATUUR
JA
VOORVERWARMEN
--:--
BEREIDINGSTIJD
--:--
EINDTIJD
Start
Conventioneel
200 °C
TEMPERATUUR
NEE
VOORVERWARMEN
--:--
BEREIDINGSTIJD
--:--
EINDTIJD
Start
Conventioneel
200 °C
TEMPERATUUR
NEE
VOORVERWARMEN
--:--
BEREIDINGSTIJD
--:--
EINDTIJD
Start
Druk op +/- om aan te passen...
180 °C
TEMPERATUUR
18
Instructies voor het gebruik van de oven
BEREIDINGSDUUR INSTELLEN
Met deze functie kunt u gerechten gedurende een ingestelde tijd bereiden, van minimaal 1 minuut tot
de maximale tijd van de geselecteerde functie, waarna de oven automatisch uitgeschakeld wordt.
1. Stel de functie in door de cursor op
"BEREIDINGSTIJD" te zetten door aan de
knop "Navigatie" te draaien.
2. Druk op toets
om de instelling te
selecteren; “00:00” gaat knipperen op het
display.
3. Verander de waarde door aan de knop
"Navigatie" te draaien tot de gewenste
bereidingsduur verschijnt.
4. Bevestig de gekozen waarde met
.
BRUINEN
Na afloop van de bereiding wordt, voor de functies waarbij dat kan, op het display de mogelijkheid
weergegeven om uw gerecht een bruine korst
te geven. Deze functie kan alleen geactiveerd
worden als u een bereidingsduur hebt ingesteld.
Als de bereidingstijd is afgelopen, verschijnt +/-
v. verlengen,
v. bruinen op het display.
Druk op de toets
. De oven start een
bruiningscyclus van 5 minuten. Deze functie kan
slechts éénmaal geactiveerd worden.
Start
Conventioneel
180 °C
TEMPERATUUR
NEE
VOORVERWARMEN
--:--
BEREIDINGSTIJD
--:--
EINDTIJD
Start
Conventioneel
180 °C
TEMPERATUUR
NEE
VOORVERWARMEN
-00:30
BEREIDINGSTIJD
19:01
EINDTIJD
Start
Conventioneel
180 °C
TEMPERATUUR
NEE
VOORVERWARMEN
00:01
BEREIDINGSTIJD
19:01
EINDTIJD
Start
Conventioneel
180 °C
TEMPERATUUR
NEE
VOORVERWARMEN
-00:30
BEREIDINGSTIJD
19:20
EINDTIJD
Bereiding geëindigd op 20:00
+/- v. verlengen,
v. bruinen
Bruinen
-00:05
BEREIDINGSTIJD
20:05
EINDTIJD
Bruin korstje geven tot 20:05
19
Instructies voor het gebruik van de oven
INSTELLEN VAN HET TIJDSTIP EINDE BEREIDING/UITGESTELDE START
U kunt de gewenste eindtijd instellen en het
starten van de oven met maximaal 23 uur en
59 minuten uitstellen. Dit is alleen mogelijk
na het instellen van een bereidingsduur. Deze
instelling is alleen beschikbaar als u de oven
niet wilt voorverwarmen bij de gekozen
functie. Na het instellen van de bereidingsduur
verschijnt de tijd waarop de bereiding eindigt op
het display (bijvoorbeeld 19:20). Om het einde
van de bereiding uit te stellen en daarmee ook
het starten van de oven, gaat u als volgt te werk:
1. Draai aan de knop "Navigatie" tot de cursor
op het einde van de bereidingstijd staat.
2. Druk op toets
om de instelling te
selecteren: de eindtijd gaat knipperen.
3. Verander het tijdstip voor het einde van de
bereiding door aan de knop "Navigatie" te
draaien tot de gewenste waarde bereikt is.
4. Bevestig de gekozen waarde met
.
5. Draai aan de knop “Navigatie tot de
cursor ter hoogte van START staat en druk
vervolgens op
.
6. Het display geeft aan op welk niveau het
gerecht geplaatst moet worden. Voer de
handeling uit en druk op toets
om
de bereiding te starten. De oven begint
met de bereiding na een wachttijd die
berekend wordt op basis van de ingestelde
eindtijd (bijvoorbeeld: als een gerecht een
bereidingstijd van 20 minuten heeft en als
eindtijd 20:10 is ingesteld, begint de oven om
19:50 met de bereiding).
OPMERKING: tijdens de wachtfase kunt u
de oven ook handmatig starten door aan
de knop "Navigatie" te draaien tot de cursor ter hoogte van "Start" staat en op de toets
te
drukken.
U kunt de ingestelde waarden (temperatuur, grillniveau, bereidingsduur) op ieder gewenst
moment wijzigen zoals beschreven in de voorgaande paragrafen.
Start
Conventioneel
180 °C
TEMPERATUUR
NEE
VOORVERWARMEN
-00:30
BEREIDINGSTIJD
19:20
EINDTIJD
Start
Conventioneel
180 °C
TEMPERATUUR
NEE
VOORVERWARMEN
-00:30
BEREIDINGSTIJD
19:20
EINDTIJD
Start
Conventioneel
180 °C
TEMPERATUUR
NEE
VOORVERWARMEN
-00:30
BEREIDINGSTIJD
20:10
EINDTIJD
Start
Conventioneel
180 °C
TEMPERATUUR
NEE
VOORVERWARMEN
-00:30
BEREIDINGSTIJD
20:10
EINDTIJD
Start
Conventioneel
180 °C
TEMPERATUUR
NEE
VOORVERWARMEN
-00:30
BEREIDINGSTIJD
20:10
EINDTIJD
Start
Conventioneel
180 °C
TEMPERATUUR
NEE
VOORVERWARMEN
-00:29
BEREIDINGSTIJD
20:10
EINDTIJD
20
Instructies voor het gebruik van de oven
KOOKWEKKER
Deze functie kan alleen gebruikt worden als de oven uitstaat en is bijvoorbeeld handig om de kooktijd
van pasta in te stellen. De maximale tijd die ingesteld kan worden is 1 uur en 30 minuten.
1. Druk op
als de oven uitgeschakeld is: op
de display verschijnt “00:00:00".
2. Draai aan de knop "Navigatie" om de
gewenste tijd in te stellen.
3. Druk op toets
om het aftellen te starten.
Als de ingestelde tijd is verstreken, verschijnt
“00:00:00” op het display en klinkt er een
geluidssignaal. U kunt de tijd verlengen door
deze opnieuw in te stellen, of de kookwekker
uitschakelen door op toets
te drukken
(op het display verschijnt de huidige tijd).
PROFESSION. FUNCTIES
Dankzij de professionele functies kunt u kiezen uit 17 recepten. De oven biedt een geschikte functie voor
elk type receptencategorie en doet ook een voorstel voor de ideale temperatuur en het rooster voor
de bereiding van het voedsel. Advies over het gebruik van deze functies vindt u in het receptenboek,
waarin een aantal ideeën voor recepten staan, die u kunt aanpassen aan uw eigen smaak. Hieronder
worden de beschikbare functies aangegeven. De bereidingstijd en temperatuur voor elk recept
worden aangegeven op het display van de oven en/of in het receptenboek. Voor recepten die in de
functie "Professioneel roosteren" staan vermeld, bestaat de mogelijkheid om gebruik te maken van de
gaarthermometer (zie paragraaf).
Functie "Professioneel Bakken"
Traditioneel brood
Moutbrood
Panpizza
Dunne pizza
Hartige taart
Baguette
Functie "Professioneel Deeg bereiden"
Soesjes
Croissant/brioches
Eiercake
Pruimgebak
Kruimeldeeg
Functie "Professioneel Roosteren"
Kalf - varken
Rosbief, rood
Rosbief, medium
Gebraden kip
Gebraden kalkoen
Aangepast (aanpasbare functie voor het bereiden van vlees).
Draai +/- om de wekker in te stellen, OK om te
starten
00 : 00 : 00
(UU) (MM) (SS)
Draai +/- om de wekker in te stellen, OK om te
starten
00 : 30 : 00
(UU) (MM) (SS)
Kookwekker
01 : 09 : 00
21
Instructies voor het gebruik van de oven
GAARTHERMOMETER
Met de bijgeleverde gaarthermometer kunt u tijdens de bereiding
de exacte temperatuur (tussen 0° en 100°C) binnenin het gerecht
meten om een optimale bereiding te garanderen. U kunt de
gewenste binnentemperatuur programmeren afhankelijk van het
te bereiden gerecht. De correcte plaatsing van de thermometer
is belangrijk om het gewenste bereidingsresultaat te kunnen
bereiken. Steek de thermometer volledig in het malste gedeelte
van het stuk vlees, zonder daarbij botten of vette gedeelten te
raken (Afb. A ). Voor gevogelte moet de thermometer dwars in
het midden van de borst geplaatst worden, waarbij u er op moet
letten dat de punt niet in een holle ruimte terechtkomt (Afb. B).
Indien het vlees erg onregelmatig gevormd is moet u de bereiding
controleren voordat u het gerecht uit te oven haalt. Sluit het
uiteinde van de thermometer aan op de contactdoos die op de
rechterwand van de ovenruimte zit.
De thermometer kan met de volgende functies worden gebruikt:
Conventioneel
Turbo hetelucht
Hete lucht
Turbogrill
Tweli-grill (indien aanwezig)
Slow cooking vlees en Slow cooking vis
Pro roosteren
Als de thermometer niet is geplaatst, wordt de bereding op de
gebruikelijke wijze vervolgd (Afb. 1); anders geeft het display aan
dat de thermometer niet is aangesloten (Afb. 2). Na de bevestiging
worden op het display alle geselecteerde bereidingsparameters
weergegeven:
linksboven (zone 1) de oventemperatuur;
rechtsboven (zone 3) de gewenste binnentemperatuur van
het voedsel (gaarthermometer, zoals in Afb. 3).
Draai aan de knop “Navigatie tot de cursor ter hoogte van “Start
staat en druk vervolgens op .
Rechtsonder (zone 4) op het bereidingsscherm wordt de "huidige"
binnentemperatuur van het voedsel weergegeven (Afb. 4). Tijdens
de eerste twee minuten kan de gewenste voedseltemperatuur
(gaarthermometer, zoals in afb. 4) worden gewijzigd. Na twee
minuten wordt deze indicatie vervangen door de bereidingstijd
(Afb. 5). Als de voor het gerecht voorziene binnentemperatuur
wordt bereikt, verschijnt er gedurende 3 seconden een
knipperend bericht op het display (Afb. 6). Vervolgens kunt u de
bereidingstijd verlengen door de knop “Navigatie te draaien naar
+. Als er geen toets wordt ingedrukt gaat de oven nog 6 minuten
door met de bereiding, om uitstekende resultaten te garanderen.
Als de bereidingstijd wordt verlengd wordt dit weergegeven in de
rechterbovenhoek (zone 3). Aan het einde van de bereiding staat
op het display de mogelijkheid tot "bruin korstje geven" vermeld
(voor die functies waarbij dat mogelijk is).
OPMERKINGEN:
1. Wanneer er twee minuten zijn verstreken sinds het begin van
de bereiding moet de gaarthermometer voor het wijzigen van
de gewenste binnentemperatuur worden losgekoppeld en
vervolgens weer worden aangesloten.
2. Als de gaarthermometer is geplaatst voordat er een functie
was geselecteerd kunnen er alleen bereidingsfuncties zonder
voorverwarming worden geselecteerd. Voor recepten
waarbij voorverwarmen nodig is plaatst u het voedsel met de
gaarthermometer pas na het voorverwarmen.
3. In "Pro Roosteren" is voorverwarming voor alle recepten
inbegrepen. Vermijd daarom dat de gaarthermometer of
het voedsel wordt geplaatst voordat de voorverwarming is
voltooid.
(Afb. 1)
(Afb. 2)
Temperatuur bereikt
150 °C
TEMPERATUUR
30:00
BEREIDINGSTIJD
100 °C
HUIDIGE TEMP
Conventioneel
150 °C
TEMPERATUUR
00:10
BEREIDINGSTIJD
79 °C
HUIDIGE TEMP
Conventioneel
150 °C
TEMPERATUUR
100°C
GAARTHERMOMETER
79 °C
HUIDIGE TEMP
Conventioneel
150 °C
TEMPERATUUR
100°C
GAARTHERMOMETER
Gaarthermometer
is aangesloten
Conventioneel
180 °C
TEMPERATUUR
JA
VOORVERWARMEN
--:--
BEREIDINGSTIJD
--:--
EINDTIJD
(Afb. 1)
(Afb. 2)
(Afb. 3)
(Afb. 4)
(Afb. 5)
(Afb. 6)
22
Instructies voor het gebruik van de oven
FAVORIETEN
Deze functie kan alleen gebruikt worden als de oven uitstaat en
is bijvoorbeeld handig om de kooktijd van pasta in te stellen. De
maximale tijd die ingesteld kan worden is 1 uur en 30 minuten.
Met deze oven kunt u de gebruikte instellingen voor uw favoriete
gerechten opslaan.
Als u aan het einde van de bereiding de gebruikte instellingen wilt
bewaren (functie, bereidingstijd, temperatuur, enz.), drukt u op de
toets.
Op het display wordt het bericht "Druk op
om op te slaan"
weergegeven.
Druk op de toets
en de oven stelt de eerste beschikbare
positie van 1 tot 10 voor. Als u de positie wilt aanpassen, kunt u het
nummer wijzigen door aan de knop "NAVIGATIE" (+ /-) te draaien
voordat u uw keuze bevestigt met de toets
.
Wanneer het geheugen vol is of de positie al in gebruik is wordt de
functie overschreven.
Maar als u de instellingen niet wilt opslaan, drukt u op de toets
. Om verder te gaan met een andere functie draait u aan de knop
"Navigatie" of schakelt u de oven uit. Om vervolgens de opgeslagen
instellingen te bekijken, draait u aan de knop "FUNCTIES" tot op het
display het symbool
verschijnt; selecteer vervolgens een van
de opgeslagen functies, draai aan de knop "NAVIGATIE" (+/-) totdat
de gewenste functie wordt weergegeven.
Druk op toets
en daarna op toets om de bereiding te
starten.
Druk om op te slaan, v. annul.
Favoriet is opgeslagen
Hete lucht
Druk
om op te slaan, v. annul.
INSTELLINGEN
1. Om instellingen op het display te wijzigen selecteert u "INSTELLINGEN" in het hoofdmenu door aan de knop
"Functies" te draaien.
2. Bevestig met de toets
: op het display worden de parameters weergegeven die u kunt wijzigen (taal, volume
geluidssignaal, helderheid van het display, tijd, energiebesparing).
3. Wijzig de instelling door aan de knop "Navigatie" te draaien.
4. Druk op de toets
om te bevestigen.
5. Volg de aanwijzingen op het display om de parameter te veranderen.
6. Druk op de toets
; op het display verschijnt een bevestigingsbericht.
OPMERKING: Als de oven uitgeschakeld is en de functie ECOMODUS ("Energiebesparing") geactiveerd is (AAN), gaat
het display na enkele minuten uit en wordt de klok weergegeven. Om de informatie op de display weer te geven en
het lampje weer in te schakelen, drukt u eenvoudig op een willekeurige toets of draait u aan een van de knoppen. Als
de ECO-functie wordt geactiveerd tijdens een bereidingsfunctie zal de ovenverlichting worden uitgeschakeld, zodra
1 minuut van het bereidingsproces is verstreken, en gaat deze weer branden als de gebruiker de oven weer bediend.
Als de functie niet geactiveerd is (UIT), dan wordt na enkele minuten alleen de helderheid van het display verminderd.
TOETSENVERGRENDELING
Met deze functie kunt u alle toetsen op het bedieningspaneel blokkeren.
Houd de toetsen
en minimaal 3 seconden tegelijkertijd ingedrukt om de toetsenblokkering in te schakelen.
Als de blokkering actief is, werken de toetsen niet en verschijnen er een waarschuwingsbericht en het symbool
op het display.
Deze functie kan ook tijdens het bereidingsproces worden ingeschakeld.
Om deze functie uit te schakelen moet de bovenste procedure worden herhaald. Als de functie toetsenblokkering is
ingeschakeld kan de oven alleen worden uitgeschakeld door de knop op 0 (nul) te zetten. Echter in dit geval moet de
vorige geselecteerde functie weer opnieuw worden ingesteld.
23
Tabel met functiebeschrijvingen
HOOFDMENU
Functie
Functie Beschrijving functie
INSTELLINGEN
Voor het instellen van het display (taal, tijd, helderheid, volume van het geluidssignaal,
energiebesparing)
PROFESSION.
FUNCTIES –
roosteren, bakkerij,
deeg
Specifieke functies voor het gekozen gerecht, met de ideale aanbevolen temperatuur.
De ovenruimte wordt automatisch optimaal voorverwarmd en het bereiden wordt
automatisch beheerd met een specifieke cyclus voor elk recept. Optioneel kan
de gaarthermometer worden gebruikt voor perfecte bereidingstijden voor de
roosterfuncties. (ZIE KOOKBOEK).
TRADITIONEEL
zie TRADITIONELE FUNCTIES
SPECIALE FUNCTIES
zie SPECIALE FUNCTIES
TRADITIONELE FUNCTIES
SNEL
VOORVERWARMEN
Om de oven snel voor te verwarmen.
CONVENTIONEEL
Voor het bereiden van gerechten op één steunhoogte. Gebruik steunhoogte 3.
Gebruik voor het bereiden van pizza's, hartige taarten en zoete taarten met een
vloeibare vulling de eerste of tweede steunhoogte.
GRILLEN
Voor het grillen van karbonades, spiezen en worstjes; het gratineren van groenten en
om brood te roosteren. Zet het gerecht op de vierde of vijfde steunhoogte. Voor het
grillen van vlees wordt geadviseerd de opvangbak te gebruiken om het braadvet op
te vangen.
Plaats de opvangbak op steunhoogte 3/4 en giet er ongeveer een halve liter water in.
De oven hoeft niet voorverwarmd te worden. Tijdens de bereiding moet de deur van
de oven dicht blijven.
TURBOGRILL
Voor het grillen van grote stukken vlees (lamsbouten, rosbief, hele kip). Zet het vlees op
de middelste steunhoogtes. Geadviseerd wordt de opvangbak te gebruiken om het
braadvet op te vangen. Plaats de opvangbak op de eerste of tweede steunhoogte en
giet er ongeveer een halve liter water in. De oven hoeft niet voorverwarmd te worden.
Tijdens de bereiding moet de deur van de oven dicht blijven. Met deze functie kunt u
het draaispit gebruiken, als u dit hebt.
TWELI-GRILL
Om vlees, vis en gevogelte op één of twee steunhoogtes tegelijk te grillen. Plaats de
grill met het te grillen voedsel op de vijfde, vierde of derde steunhoogte (kies de beste
afstand naargelang het formaat van het voedsel en hoe bruin u het wilt, denk eraan
dat het voedsel bruiner zal worden naarmate het dichter bij de grill wordt geplaatst).
Om een grote hoeveelheid voedsel te grillen, plaatst u de twee roosters op de vijfde en
de derde steunhoogte. Wanneer het voedsel op de bovenste steunhoogte naar wens
is gegrild, wisselt u de twee gerechten van plaats en laat u ze verder grillen. Zo kan het
voedsel op beide steunhoogtes tegelijk worden geserveerd, met dezelfde temperatuur
en even goed gebruind. Geadviseerd wordt de opvangbak te gebruiken om het
braadvet op te vangen. Plaats de opvangbak op de eerste of tweede steunhoogte en
giet er ongeveer een halve liter water in.
De oven hoeft niet voorverwarmd te worden.
24
HETE LUCHT
Voor het gelijktijdig bereiden van verschillende gerechten op meerdere steunhoogtes
(maximaal drie) die dezelfde bereidingstemperatuur hebben (bijv.: vis, groenten,
gebak). Met deze functie worden er geen geuren van het ene naar het andere gerecht
overgebracht. Gebruik de 3e steunhoogte voor bereidingen op één steunhoogte,
de 1e en 4e steunhoogte voor bereidingen op twee platen en de 1e, 3e en 5e
steunhoogte voor bereidingen op drie steunhoogtes.
CONVECTIEBAKKEN
Vlees en stukken met vloeibare vulling (hartig of zoet) bereiden op een steunhoogte.
Gebruik steunhoogte 3. Verwarm de oven eerst voor.
SPECIALE FUNCTIES
ONTDOOIEN
Voor het versnellen van het ontdooien van voedsel. Plaats het voedsel op de middelste
steunhoogte. Laat het voedsel in de verpakking zitten zodat het niet uitdroogt.
WARMHOUDEN
Om zojuist bereide gerechten (bv. vlees, gefrituurde gerechten of ovenschotels) warm
en krokant te houden. Plaats het voedsel op de middelste steunhoogte. De functie kan
niet ingeschakeld worden als de temperatuur in de oven hoger dan 65 °C is.
LATEN RIJZEN
Voor het optimaal laten rijzen van zoet of hartig deeg. Zet het deeg op de tweede
steunhoogte. De oven hoeft niet voorverwarmd te worden. Om de kwaliteit van
het rijzen te behouden schakelt u de functie niet in als de oven nog heet is na een
bereidingsprogramma.
SLOW COOKING
VLEES
SLOW COOKING VIS
Om vlees (op 90 °C) en vis (op 85 °C) behoedzaam te bereiden. Deze functie zorgt
voor een langzame bereiding, waardoor het vlees malser en sappiger blijft. Dankzij
een gematigde temperatuur wordt het voedsel niet bruin en het resultaat lijkt op een
bereiding met stoom. Braad de braadstukken eerst in een pan aan om de buitenkant
van het vlees dicht te schroeien zodat de sappen beter worden vastgehouden. De
bereidingstijden variëren van 2 uur voor vis van 300 gram tot 4-5 uur voor vis van 3
kg Voor vlees variërende bereidingstijden van 4 uur voor braadstukken van 1 kg tot
6-7 uur voor braadstukken van 3 kg. Open voor de beste resultaten de ovendeur niet
tijdens de bereiding zodat er geen hitte kan ontsnappen; gebruik de gaarthermometer
(indien aanwezig) of een standaard oventhermometer.
DROGEN
Fruit
Groenten
Champignons
Om fruit, groenten en champignons te drogen. Gebruik het bijgeleverde accessoire
(of een fijnmazig rooster) om te voorkomen dat er kleine schijes doorheen vallen,
zodat luchtcirculatie mogelijk is. Gebruik de derde steunhoogte voor bereidingen
op één steunhoogte, de eerste en vierde steunhoogte voor bereidingen op twee
steunhoogtes, de eerste, derde en vijfde steunhoogte voor bereidingen op drie
steunhoogtes en de eerste, derde, vierde en vijfde steunhoogte voor bereidingen op
vier steunhoogtes. De oven hoeft niet voorverwarmd te worden. Laat de ovendeur
halfopen.
YOGHURT
Voor het maken van zelfgemaakte yoghurt Gebruik porseleinen bakjes of bakvormpjes
van aluminiumfolie. Dek ze af met aluminiumfolie, voordat ze in het apparaat worden
geplaatst. Plaats de opvangbak met de schalen op de 1e steunhoogte. De oven hoeft
niet voorverwarmd te worden.
TWELI-BASE
Voor recepten waarvoor er hitte van onderen nodig is. Deze functie wordt aanbevolen
om de onderkant van alle soorten gerechten (hartige taarten, pizza's, brood, cakes,
biscuits, enz.) beter af te werken of te bruinen of om erg vloeibaar voedsel, zoals
sauzen, in te dikken. De functie kan ook worden gebruikt voor de bereiding. Ze wordt
aanbevolen om gerechten te bereiden die bovenaan niet moeten worden gebruind,
zoals rijstschotels, gerechten in papillot, stoofpotten en sauzen. Gebruik hiervoor bij
voorkeur de tweede steunhoogte. De oven hoeft niet voorverwarmd te worden.
FAVORIETEN
Voor toegang tot de 10 favoriete functies. Zie voor het opslaan en gebruik van
favorieten de paragraaf "FAVORIETEN".
ECO HETELUCHT
Gevulde braadstukken en stukken vlees op één steunhoogte bereiden. Deze functie
maakt gebruik van discontinue, delicate ventilatorhulp, waardoor overmatig drogen
van voedsel wordt voorkomen. In deze ECO-functie blijft het lampje uit tijdens de
bereiding; het kan tijdelijk weer ingeschakeld worden door op de bevestigingstoets te
drukken. Bij het gebruik van de ECO-cyclus die resulteert in een lager energieverbruik
mag de ovendeur niet worden geopend zolang het bereidingsrecept niet voltooid
is. Aanbevolen wordt de derde steunhoogte te gebruiken. De oven hoeft niet
voorverwarmd te worden.
Tabel met functiebeschrijvingen
25
Bereidingstabel
Recept Functie Voor-
verwar-
men
Steunhoogte
(van onder)
Tempera-
tuur
(°C)
Tijd
(minuten)
Accessoires
Luchtig gebak
JA 2-3 160 - 180 30 - 90 Taartvorm op rooster
- 1-4 160 - 180 30 - 90
Steunhoogte 4: taartvorm op
rooster
Steunhoogte 1: taartvorm op
rooster
Gevulde taarten
(cheesecake, strudel,
appeltaart)
- 3 160 - 200 35 - 90
Opvangbak/bakplaat of
rooster + taartvorm
- 1-4 160 - 200 40 - 90
Steunhoogte 4: taartvorm op
rooster
Steunhoogte 1: taartvorm op
rooster
Koekjes / taartjes
JA 3 170 - 180 20 - 45 Opvangbak/bakplaat
- 1-4 150 - 170 20 - 45
Steunhoogte 4: bakplaat
Steunhoogte 1: opvangbak
- 1-3-5 150 - 170 20 - 45
Steunhoogte 5: ovenschaal op
rooster / bakplaat
Steunhoogte 3: bakplaat
Steunhoogte 1: opvangbak
Soesjes
- 3 180 - 200 30 - 40 Opvangbak/bakplaat
- 1-4 180 - 190 35 - 45
Steunhoogte 4: ovenschaal op
rooster / bakplaat
Steunhoogte 1: opvangbak
- 1-3-5 180 - 190 35 - 45
Steunhoogte 5: ovenschaal op
rooster / bakplaat
Steunhoogte 3: bakplaat
Steunhoogte 1: opvangbak
Meringues
- 3 90 110 - 150 Opvangbak/bakplaat
- 1-4 90 140 - 160
Steunhoogte 4: ovenschaal op
rooster / bakplaat
Steunhoogte 1: opvangbak
- 1-3-5 90 140 - 160
Steunhoogte 5: ovenschaal op
rooster / bakplaat
Steunhoogte 3: bakplaat
Steunhoogte 1: opvangbak
Brood/pizza/focaccia
JA 1/2 190 - 250 15 - 50 Opvangbak/bakplaat
- 1-4 190 - 250 20 - 50
Steunhoogte 4: ovenschaal op
rooster / bakplaat
Steunhoogte 1: opvangbak/
bakplaat
- 1-3-5 190 - 250 25 - 50
Steunhoogte 5: ovenschaal op
rooster / bakplaat
Steunhoogte 3: ovenschaal op
rooster / bakplaat
Steunhoogte 1: opvangbak
Diepvriespizza's
- 3 250 10 - 20
Steunhoogte 3: opvangbak/
bakplaat op rooster
- 1-4 230 - 250 10 - 25
Steunhoogte 4: ovenschaal op
rooster / bakplaat
Steunhoogte 1: opvangbak
26
Recept Functie Voor-
verwar-
men
Steunhoogte
(van onder)
Tempera-
tuur
(°C)
Tijd
(minuten)
Accessoires
Hartige taarten
(groentetaart, quiche)
- 3 180 - 190 40 - 55 Taartvorm op rooster
- 1 - 4 180 - 190 45 - 60
Steunhoogte 4: taartvorm op
rooster
Steunhoogte 1: taartvorm op
rooster
- 1 -3 - 5 180 - 190 45 - 60
Steunhoogte 5: taartvorm op
rooster
Steunhoogte 3: taartvorm op
rooster
Steunhoogte 1: opvangbak /
bakplaat + taartvorm
Pasteitjes /
bladerdeeghapjes
- 3 190 - 200 20 - 30 opvangbak/bakplaat
- 1 - 4 180 - 190 20 - 40
Steunhoogte 4: ovenschaal
op rooster
Steunhoogte 1: opvangbak/
bakplaat
- 1 - 3 - 5 180 - 190 20 - 40
Steunhoogte 5: ovenschaal
op rooster
Steunhoogte 3: ovenschaal op
rooster / bakplaat
Steunhoogte 1: opvangbak
Lasagne / pasta uit
de oven / cannelloni /
ovenschotels
- 3 190 - 200 45 - 65
Opvangbak of ovenschaal op
rooster
Lamsvlees / kalfsvlees /
rundvlees / varkensvlees
1 kg
- 3 190 - 200 80 - 110
Opvangbak of ovenschaal op
rooster
Kip / Konijn / Eend 1 kg
- 3 200 - 230 50 - 100
Opvangbak of ovenschaal op
rooster
Kalkoen / gans 3 kg
- 2 190 - 200 80 - 130
Opvangbak of ovenschaal op
rooster
Vis uit de oven / in folie
(filet, heel)
- 3 180 - 200 40 - 60
Opvangbak of ovenschaal op
rooster
Gevulde groenten
(tomaten, courgettes,
aubergines)
- 2 180 - 200 50 - 60 Ovenschaal op rooster
Toast
- 5 hoog) 3 - 6 Rooster
Visfilet/moten vis
- 4 Medium 20 - 30
Steunhoogte 4: rooster (draai
het voedsel halverwege de
bereidingstijd om)
Steunhoogte 3: opvangbak
met water
Worstjes/spiesen/
spareribs/hamburgers
- 5
Medium-
hoog
15 - 30
Steunhoogte 5: rooster (draai
het voedsel halverwege de
bereidingstijd om)
Steunhoogte 4: opvangbak
met water
Gebraden kip 1 - 1,3 kg
- 2 Medium 55 - 70
Steunhoogte 2: rooster (draai
het voedsel indien nodig
om na twee derde van de
bereidingstijd)
Steunhoogte 1: opvangbak
met water
Bereidingstabel
27
Recept Functie Voor-
verwar-
men
Steunhoogte
(van onder)
Tempera-
tuur
(°C)
Tijd
(minuten)
Accessoires
Gebraden kip 1 - 1,3 kg
- 2 Hoog 60 - 80
Steunhoogte 2: rotisserie
(indien aanwezig)
Steunhoogte 1: opvangbak
met water
Rosbief rosé 1 kg
- 3 Medium 35 - 50
Ovenschaal op rooster
(draai het voedsel indien
nodig na twee derde van de
bereidingstijd om)
Lamsbout / schenkel
- 3 Medium 60 - 90
Opvangbak of ovenschaal
op rooster (draai het voedsel
indien nodig na twee derde
van de bereidingstijd om)
Geb. aardappelen
- 3 Medium 35 - 55
Opvangbak/bakplaat
(draai het voedsel indien
nodig na tweederde van de
bereidingstijd om)
Gegratin. groenten
- 3 Hoog 10 - 25
Opvangbak of ovenschaal op
rooster
Lasagne & Vlees
- 1 - 4 200 50 - 100*
Steunhoogte 4: ovenschaal
op rooster
Steunhoogte 1: opvangbak of
ovenschaal op rooster
Vlees en aardappelen
- 1 - 4 200 45 - 100*
Steunhoogte 4: ovenschaal
op rooster
Steunhoogte 1: opvangbak of
ovenschaal op rooster
Vis en groente
- 1 - 4 180 30 - 50*
Steunhoogte 4: ovenschaal
op rooster
Steunhoogte 1: opvangbak of
ovenschaal op rooster
Volledige maaltijd:
Taart (steunhoogte 5) /
Lasagne (steunhoogte 3) /
Vlees (steunhoogte 1)
- 1 - 3 - 5 190 40 - 120*
Steunhoogte 5: ovenschaal
op rooster
Steunhoogte 3: ovenschaal
op rooster
Steunhoogte 1: opvangbak of
ovenschaal op rooster
Worstjes/spiesen/
spareribs/hamburgers
- 3 - 5
Medium-
hoog
30 - 45
Steunhoogte 5: rooster
(verwissel de niveaus wanneer
het naar wens is gebruind)
Steunhoogte 3: rooster
(verwissel de niveaus wanneer
het naar wens is gebruind)
Steunhoogte 1: opvangbak
met water
Gevulde braadstukken
- 3 200 80 - 120*
Opvangbak of ovenschaal op
rooster
Gesneden vlees (konijn,
kip, lam)
- 3 200 50 - 100*
Opvangbak of ovenschaal op
rooster
* De bereidingsduur is zuiver indicatief en heeft betrekking op de gehele bereidingscyclus. Verwijder het
voedsel op verschillende tijdstippen, volgens uw persoonlijke voorkeur.
Bereidingstabel
28
Recept Functie Voorver-
warmen
Steunhoogte
(van onder)
Temperatuur
(°C)
Tijd
(minuten)
Accessoires en opmerkingen*
IEC 60350-1:2011-12 § 7.5.2
Koekjes van
kruimeldeeg
JA 3 170 15 - 30 Opvangbak/bakplaat
- 1 - 4 150 30 - 45
Steunhoogte 4: bakplaat
Steunhoogte 1: Opvangbak/
bakplaat
IEC 60350-1:2011-12 § 7.5.3
Kleine taartjes
JA 3 170 25 - 35 Opvangbak/bakplaat
- 1 - 4 160 30 - 40
Steunhoogte 4: bakplaat
Steunhoogte 1: opvangbak/
bakplaat
- 1 - 3 - 5 160 35 - 45
Steunhoogte 5: ovenschaal op
rooster / bakplaat
Steunhoogte 3: bakplaat
Steunhoogte 1: opvangbak/
bakplaat
IEC 60350-1:2011-12 paragraaf 7.6.1
Cake zonder vet
JA 2 170 30 - 40 Taartvorm op rooster
1 - 4 175 75 - 95
Steunhoogte 4: taartvorm op
rooster
Steunhoogte 1: taartvorm op
rooster
IEC 60350-1:2011-12 paragraaf 7.6.2
2 appeltaarten
- 2/3 185 70 - 90 Taartvorm op rooster
- 1 - 4 175 75 - 95
Steunhoogte 4: taartvorm op
rooster
Steunhoogte 1: taartvorm op
rooster
IEC 60350-1:2011-12 § 9.2
Toast**
- 5 Hoog 3 - 6 Rooster
IEC 60350-1:2011-12 § 9.3
Hamburgers**
- 5 Hoog 18 - 30
Steunhoogte 5: rooster (draai
het voedsel halverwege de
bereidingstijd om)
Steunhoogte 4: opvangbak
met water
DIN 3360-12:07 § 6.5.2.3
Appeltaart,
vruchtenvlaai,
apfelstrudel
- 3 180 35 - 45 Opvangbak/bakplaat
- 1 - 4 160 55 - 65
Steunhoogte 4: bakplaat
Steunhoogte 1: opvangbak/
bakplaat
DIN 3360-12:07 § 6.6
Gebr. varkensvlees
- 2 190 150 - 170 Steunhoogte 2: opvangbak
DIN 3360-12:07 annex C
Platte taart
JA 3 170 40 - 50 Opvangbak/bakplaat
- 1 - 4 160 45 - 55
Steunhoogte 4: bakplaat
Steunhoogte 1: opvangbak/
bakplaat
Tabel Geteste Recepten
(in overeenstemming met IEC 60350-1:2011-12 en DIN 3360-12:07:07)
29
Tabel Geteste Recepten
In de bereidingstabel worden de ideale functies en temperaturen gegeven voor de beste resultaten voor
elk type recept. Als u een gerecht wilt bereiden met de functie "Turbo hetelucht" op één steunhoogte
wordt geadviseerd de derde steunhoogte te gebruiken en dezelfde temperatuur als voor “HETELUCHT
op meerdere steunhoogtes.
De indicaties in de tabel zijn bedoeld zonder gebruik van de schuifrails. Voer testen zonder de
schuifrails uit.
* Indien niet bijgeleverd, kunnen accessoires aangeschaft worden bij de Klantenservice.
** Laat bij grillen 3-4 cm van de voorste rand van het rooster vrij om dit na afloop van de bereiding
makkelijker eruit te kunnen halen
Energiezuinigheidsklasse (in overeenstemming met EN 60350-1:2013-07)
Gebruik de betreffende tabel om testen uit te voeren
Energieverbruik en voorverwarmtijd
Selecteer de functie en voer de test alleen uit met de optie "Voorverwarmen" geactiveerd.
(“Voorverwarmen ja”)
Aanbevolen gebruik en tips
Lezen van de bereidingstabel:
De tabel geeft aan welke functie het best gebruikt kan worden voor een bepaald gerecht, dat op
één of meerdere steunhoogtes tegelijk kan worden bereid. De bereidingstijden gelden vanaf het
moment dat het gerecht in de oven wordt gezet, zonder de voorverwarmtijd (indien nodig). De
bereidingstemperaturen zijn bij benadering en zijn afhankelijk van de hoeveelheid voedsel en het type
accessoire dat wordt gebruikt. Gebruik eerst de laagste aanbevolen waarden. Als de bereiding niet
naar wens is, kunt u hogere waarden gebruiken. Geadviseerd wordt om de bijgeleverde accessoires te
gebruiken en indien mogelijk taartvormen en ovenschalen van donker metaal. U kunt ook vuurvaste of
aardewerk pannen en accessoires gebruiken; de bereidingstijden zijn dan iets langer. Volg voor de beste
resultaten zorgvuldig de aanwijzingen in de bereidingstabel met betrekking tot de bijgeleverde schalen
en de verschillende steunhoogtes.
Het tegelijkertijd bereiden van verschillende gerechten
Met de functie "HETE LUCHT" kunt u tegelijkertijd verschillende gerechten met dezelfde
bereidingstemperatuur bereiden (bijvoorbeeld: vis en groenten) op verschillende steunhoogtes. Haal de
gerechten die klaar zijn uit de oven en laat de gerechten die meer tijd nodig hebben in de oven staan.
Dessert
Bak fijn gebak met de statische functie op één steunhoogte. Gebruik taartvormen van donker metaal
en zet deze altijd op het bijgeleverde rooster. Voor bereiding op meerdere steunhoogtes selecteert u
de functie met ventilatie en zet u de taartvormen in zigzagvorm op de roosters, zodat de lucht goed
kan circuleren.
Om te controleren of de taart gaar is steekt u een houten prikker in het dikste gedeelte van de taart.
Als de prikker er droog uitkomt, is de taart klaar.
Als u taartvormen met antiaanbaklaag gebruikt, vet dan niet de randen in, omdat de taart dan
mogelijk niet goed rijst aan de zijkanten.
Als het gebak “inzakt” tijdens het bakken, gebruik dan de volgende keer een lagere temperatuur,
verminder bijvoorbeeld de hoeveelheid vocht of meng het beslag voorzichtiger.
Bij taarten met een vochtige vulling (kaastaarten of vruchtentaarten) moet de functie
“CONVECTIEBAKKEN” worden gebruikt. Als de bodem van de taart te vochtig blijft, zet de taart dan
op een lager niveau en bestrooi de bodem met paneermeel of verkruimelde koekjes voordat u de
vulling erin schenkt.
30
Vlees
U kunt elke soort ovenschaal of vuurvaste schaal gebruiken die geschikt is voor de afmetingen
van het vlees. Schenk bij gebraden vlees bij voorkeur wat bouillon in de schaal, waardoor het vlees
tijdens de bereiding vochtig wordt gehouden en meer smaak krijgt.
Wees voorzichtig, bij deze procedure komt er zeer hete stoom vrij. Laat het gebraden vlees na afloop
van de bereiding 10-15 min. in de oven rusten, of dek het af met aluminiumfolie.
Als u stukken vlees wilt grillen, kies dan stukken met een gelijke dikte, zodat het vlees gelijkmatig
gaar wordt. Zeer dikke stukken vlees hebben een langere bereidingsduur. Zet het rooster op een
lagere steunhoogte om te voorkomen dat de korst verbrandt. Het vlees tijdens het bereiden twee
derde draaien, let op dat er geen stoom vrijkomt bij het openen van de ovendeur.
Geadviseerd wordt om een opvangbak met een halve liter water direct onder het rooster waarop u
het voedsel heeft gelegd te plaatsen, om het bakvet op te vangen. Vul indien nodig bij met water
tijdens het grillen.
Tips voor gerechten die worden bereid met de traditionele functies
Recept Steunhoogte (van
onder)
Temperatuur (°C) Aanbevolen
eindtemperatuur voor
gaarthermometer (°C)
Rosbief, rood 2/3 200 - 220 48
Rosbief, medium 2/3 170 -190 60
Rosbief, doorbakken 2/3 170 -190 68
Gebraden kalkoen 1/2 150 - 170 75
Gebraden kip 2/3 200 - 210 83
Gebr. varkensvlees 2/3 170 -190 75
Gebraden kalfsvlees 2/3 160 - 180 68
Draaispit (alleen bij bepaalde modellen)
Dit accessoire dient voor het gelijkmatig grillen van grote stukken vlees en gevogelte. Monteer het
draagstuk op de tweede steunhoogte. Steek het vlees aan het spit. Zet kip vast met keukentouw, zet
de twee uiteinden van het vlees vast met daarvoor bestemde vorken en controleer of het vlees goed
vastzit aan het spit. Steek het spit in de opening aan de voorwand van de oven en leg het op de steun.
Om vorming van dampen te voorkomen en bakvet op te vangen, adviseren wij om een opvangbak met
minimaal een halve liter water op de eerste steunhoogte te plaatsen. Het spit is voorzien van een plastic
handvat dat verwijderd moet worden voordat de bereiding begint. Het handvat dient om het vlees na
afloop van de bereiding uit de oven de halen zonder uw handen te branden.
Pizza
Vet de pizzavorm licht in voor een knapperige bodem. Verdeel na twee derde van de bereidingsduur de
mozzarella over de pizza.
Rijsfunctie (alleen aanwezig bij bepaalde modellen)
Dek het deeg altijd af met een vochtige doek voordat u het in de oven legt. Deze functie verkort de
rijstijd met ongeveer een derde, vergeleken met rijzen op kamertemperatuur (20-25°C). De rijstijd bij een
hoeveelheid pizzadeeg van 1 kg is ongeveer één uur.
Aanbevolen gebruik en tips
Gedrukt in Italië
06/16
400010886144
NL
WHIRLPOOL EUROPE s.r.l. Socio Unico
Viale G. Borghi, 27
21025 COMERIO (Varese) ITALIË
Telefoon +39 0332 759111 – Fax +39 0332 759268
www.whirlpool.eu
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32

KitchenAid KOTSSB 60600 Gebruikershandleiding

Type
Gebruikershandleiding
Deze handleiding is ook geschikt voor