19
De bereidingstabel adviseert de functies en ideale temperaturen voor het verkrijgen van de beste
resultaten voor ieder recept. Voor het bereiden met hetelucht op een enkel niveau is het raadzaam
om de tweede steunhoogte te gebruiken en dezelfde temperatuur die geadviseerd wordt voor “HETE
LUCHT” bereiding op diverse niveaus.
* Indien niet bijgeleverd, kunnen accessoires aangeschaft worden bij de Klantenservice.
** Laat bij grillen 3-4 cm afstand tot de voorkant van de grill, om deze na afloop van de bereiding
makkelijker eruit te kunnen halen.
De indicaties in de tabel zijn bedoeld zonder gebruik van de schuifrails.
Energiezuinigheidsklasse (in overeenstemming met EN 60350-1:2013-07)
Gebruik de relevante tabel om de tests uit te voeren.
Aanbevolen gebruik en tips
Lezen van de bereidingstabel:
De tabel geeft aan welke functie het best gebruikt kan worden voor een bepaald gerecht, dat op
één of meerdere steunhoogtes tegelijk kan worden bereid. De bereidingsduren gelden vanaf het
moment dat het gerecht in de oven wordt gezet, zonder de voorverwarmingstijd (indien nodig). De
temperaturen en de bereidingstijden zijn indicatief en hangen af van de hoeveelheid voedsel en het
type schaal. Gebruik eerst de laagste aanbevolen waarden. Als de bereiding niet naar wens is, kunt u
hogere waarden gebruiken. Geadviseerd wordt om de bijgeleverde accessoires te gebruiken en indien
mogelijk taartvormen en ovenschalen van donker metaal. U kunt ook vuurvaste of aardewerk pannen
en schalen gebruiken; de bereidingstijden zijn dan iets langer. Volg voor de beste resultaten zorgvuldig
de aanwijzingen in de bereidingstabel met betrekking tot de bijgeleverde schalen en de verschillende
steunhoogtes.
Het tegelijkertijd bereiden van verschillende gerechten
Met de functie "HETE LUCHT" kunt u tegelijkertijd verschillende gerechten bereiden (bijvoorbeeld: vis en
groenten) die dezelfde bereidingsduur hebben, op verschillende steunhoogtes. Haal de gerechten die
klaar zijn uit de oven en laat de gerechten die meer tijd nodig hebben in de oven staan.
Dessert
– Bak fijn gebak met de statische functie op één steunhoogte. Gebruik taartvormen van donker metaal
en zet deze altijd op het bijgeleverde rooster. Voor bereiding op meerdere steunhoogtes selecteert u
de functie met ventilatie en zet u de taartvormen in zigzagvorm op de roosters, zodat de lucht goed
kan circuleren.
– Om te controleren of de taart gaar is steekt u een houten prikker in het dikste gedeelte van de taart.
Als de prikker er droog uitkomt, is de taart klaar.
– Als u taartvormen met antiaanbaklaag gebruikt, vet dan niet de randen in, omdat de taart dan
mogelijk niet goed rijst aan de zijkanten.
– Als het gebak “inzakt” tijdens het bakken, gebruik dan de volgende keer een lagere temperatuur,
verminder bijvoorbeeld de hoeveelheid vocht of meng het beslag voorzichtiger.
– Bij taarten met een vochtige vulling (kaastaarten of vruchtentaarten) moet de functie
“CONVECTIEBAKKEN” worden gebruikt. Als de bodem van de taart te vochtig blijft, zet de taart dan
op een lager niveau en bestrooi de bodem met paneermeel of verkruimelde koekjes voordat u de
vulling erin schenkt.
Vlees
– U kunt elke soort ovenschaal of vuurvaste schaal gebruiken die geschikt is voor de afmetingen
van het vlees. Schenk bij gebraden vlees bij voorkeur wat bouillon in de schaal, waardoor het vlees
tijdens de bereiding vochtig wordt gehouden en meer smaak krijgt. Laat het gebraden vlees na
afloop van de bereiding 10-15 min. in de oven rusten, of dek het af met aluminiumfolie.
– Als u stukken vlees wilt grillen, kies dan stukken met een gelijke dikte, zodat het vlees gelijkmatig
gaar wordt. Zeer dikke stukken vlees hebben een langere bereidingsduur. Zet het rooster op een
lagere steunhoogte om te voorkomen dat de korst verbrandt. Draai het vlees om na tweederde van
de bereidingsduur.
Geadviseerd wordt om een opvangbak met een halve liter water direct onder het rooster waarop u het
vlees heeft gelegd te plaatsen, om het bakvet op te vangen. Vul indien nodig bij met water tijdens het
grillen.