KitchenAid KOLSP 60602 Gebruikershandleiding

Type
Gebruikershandleiding

Deze handleiding is ook geschikt voor

Gebruiksaanwijzing
3
BELANGRIJKE VEILIGHEIDSINSTRUCTIES 4
Installatie 8
Milieutips 9
Eco Design Verklaring 9
Opsporen van storingen 9
Consumentenservice 10
Reinigen 10
Onderhoud 11
Aanwijzingen voor het gebruik van de oven 13
Tabel met functiebeschrijvingen 26
Bereidingstabel 28
Geteste recepten 31
Tabel Geteste Recepten 32
4
Deze instructies vindt u tevens op de volgende website: www.kitchenaid.eu
BELANGRIJKE VEILIGHEIDSINSTRUCTIES
VEILIGHEID IS ONZE PRIORITEIT
Deze handleiding en het apparaat zelf zijn voorzien van belangrijke
veiligheidsaanwijzingen, die te allen tijde moeten worden gelezen en opgevolgd.
Dit is het waarschuwingssymbool waarmee mogelijke risico's voor de gebruiker
en voor anderen worden aangegeven. Alle veiligheidswaarschuwingen worden
voorafgegaan door het gevarensymbool en door de hier getoonde tekst:
Duidt op een gevaarlijke situatie die tot ernstig
letsel zal leiden.
Duidt op een gevaarlijke situatie die, indien deze
niet wordt vermeden, tot ernstig letsel kan leiden.
Alle veiligheidswaarschuwingen geven specifieke details van
het mogelijke risico dat aanwezig is en geven aan hoe het risico
op letsel, schade en elektrische schokken voortvloeiend uit het
onjuiste gebruik van het apparaat beperkt kan worden. Houd u
strikt aan de volgende instructies:
Gebruik beschermende handschoenen voor het uitpakken
en installeren.
Het apparaat moet worden losgekoppeld van het
elektriciteitsnet voordat u installatiewerkzaamheden uitvoert.
Installatie en onderhoud moeten worden uitgevoerd door
een gespecialiseerd monteur, volgens de instructies van
de fabrikant en in overeenstemming met de plaatselijke
veiligheidsvoorschriften. Repareer of vervang geen enkel
onderdeel van het apparaat, behalve als dit expliciet
aangegeven wordt in de gebruikershandleiding.
Het vervangen van het netsnoer moet door een erkend
elektricien gebeuren. Neem contact op met een erkend
Servicecentrum.
De aarding van het apparaat is wettelijk verplicht.
WAARSCHUWING
GEVAAR
5
Het netsnoer van het apparaat moet lang genoeg zijn om het
apparaat vanuit de inbouwpositie in het meubel te kunnen
aansluiten op het stopcontact van de netvoeding.
Om ervoor te zorgen dat de installatie voldoet aan de
geldende veiligheidsvoorschriften is er een multipolaire
schakelaar met een afstand van minstens 3 mm.
Gebruik geen meervoudige contactdozen als de oven is
voorzien van een stekker.
Gebruik geen verlengkabels.
Trek niet aan het netsnoer.
Als de installatie voltooid is, mogen de elektrische onderdelen
niet meer toegankelijk zijn voor de gebruiker.
Wanneer het oppervlak is gebarsten, schakel dan het
apparaat uit om het risico op een elektrische schok te
voorkomen (uitsluitend voor modellen met inductiefunctie).
Raak het apparaat niet aan met vochtige lichaamsdelen en
gebruik het niet op blote voeten.
Het apparaat is uitsluitend bestemd voor huishoudelijk
gebruik en alleen voor het bereiden van voedsel. Elk ander
gebruik is verboden (bijv.: het verwarmen van de ruimte).
De fabrikant aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor
oneigenlijk gebruik van het apparaat of onjuiste instelling van
de bedieningsknoppen.
Het apparaat en de toegankelijke onderdelen worden heet
tijdens het gebruik.
Voorkom aanraking van hete onderdelen.
Heel jonge (0-3 jaar) en jonge kinderen (3-8 jaar) dienen op
afstand gehouden te worden, tenzij ze onder voortdurend
toezicht staan.
Kinderen vanaf 8 jaar en personen met verminderde fysieke,
sensorische of mentale vermogens of gebrek aan ervaring
6
en kennis, mogen dit apparaat gebruiken indien ze onder
toezicht staan of instructies hebben ontvangen over het
gebruik van het apparaat en de mogelijke gevaren ervan
begrijpen. Kinderen mogen niet spelen met het apparaat.
Reinigen en gebruikersonderhoud mogen niet door kinderen
zonder toezicht worden uitgevoerd.
Raak de verwarmingselementen of de binnenkant van het
apparaat tijdens en na het gebruik niet aan, omdat dit letsel
kan veroorzaken. Vermijd contact met doeken of andere
brandbaar materiaal tot alle onderdelen van het apparaat
helemaal zijn afgekoeld.
Open de deur van het apparaat na afloop van de bereiding
voorzichtig, en laat de warme lucht of de damp geleidelijk
ontsnappen voordat u het gerecht uit de oven haalt. Als de
deur van het apparaat gesloten is, komt de warme lucht
naar buiten door de opening boven het bedieningspaneel.
Blokkeer de ventilatieopeningen nooit.
Gebruik ovenhandschoenen om schalen en accessoires uit de
oven te halen, en let erop dat u de verwarmingselementen
niet aanraakt.
Plaats geen brandbaar materiaal in het apparaat of in de
buurt ervan: er kan brand ontstaan als het apparaat per
ongeluk wordt ingeschakeld.
Verwarm of bereid geen voedsel in gesloten potten of blikken
in het apparaat.
De druk in het blik of de pot kan door de warmte hoog
oplopen, waardoor het explodeert en het apparaat
beschadigt.
Gebruik geen schalen of houders van synthetisch materiaal.
Oververhit vet of oververhitte olie vat gemakkelijk vlam. Houd
de bereiding van gerechten met veel vet of olie in de gaten.
7
Laat het apparaat nooit onbewaakt achter tijdens het
droogproces van gerechten.
Als er bij de bereiding alcoholische dranken (bijv. rum,
cognac, wijn) worden gebruikt, bedenk dan dat alcohol op
hoge temperatuur verdampt. De alcoholdamp kan vlam
vatten wanneer deze in contact komt met het elektrische
verwarmingselement.
Gebruik geen stoomreinigers.
Raak de oven niet aan tijdens de pyrolysecyclus. Houd de
kinderen uit de buurt van de oven tijdens de pyrolysecyclus.
Zorg dat gemorste etenswaar voorafgaand aan de
reinigingscyclus uit de oven verwijderd wordt (uitsluitend
voor ovens met pyrolysefunctie).
Houd dieren uit de buurt van het apparaat tijdens en na de
pyrolysecyclus (uitsluitend voor ovens met pyrolysefunctie).
Gebruik uitsluitend de thermometer die voor deze oven
wordt aanbevolen.
Gebruik geen schurende reinigingsmiddelen of scherpe
metalen schrapers voor het reinigen van de ruit van de
ovenklep aangezien het glas daardoor bekrast kan raken,
waardoor het kan breken.
Zorg ervoor dat het apparaat is uitgeschakeld voordat de
lamp wordt vervangen om de kans op een elektrische schok
te voorkomen.
Gebruik geen aluminium folie om voedsel in de pan af te
dekken (alleen voor ovens met meegeleverde pan).
AFVALVERWERKING VAN HUISHOUDELIJKE APPARATEN
Dit apparaat is vervaardigd van recyclebaar of herbruikbaar materiaal. Dank het
apparaat af conform de plaatselijke voorschriften voor afvalverwerking. Snijd
voordat u het apparaat afdankt de elektriciteitskabels door, zodat het apparaat
onbruikbaar wordt.
Voor meer informatie over behandeling, terugwinning en recycling van
huishoudelijke apparaten kunt u contact opnemen met uw plaatselijke instantie,
de vuilnisophaaldienst of de winkel waar u dit apparaat hebt gekocht.
8
Installatie
Controleer na het uitpakken van de oven of het
apparaat tijdens het transport geen beschadigingen
heeft opgelopen en of de ovendeur goed sluit.
Neem in geval van twijfel contact op met uw
leverancier of de dichtstbijzijnde consumentenservice.
Om eventuele schade te voorkomen, wordt
geadviseerd om de oven pas voor de installatie van de
piepschuim bodem te halen.
De oven op het inbouwen voorbereiden
De keukenkastjes naast de oven moeten tegen
hitte bestand zijn (min. 90 °C).
Voer eerst alle zaagwerkzaamheden uit voordat
u de oven plaatst en verwijder nauwgezet alle
spaanders en zaagresten.
Het onderste gedeelte van de oven mag niet
meer toegankelijk zijn na de installatie.
Voor een correcte functionering van het
apparaat mag de minimale opening tussen het
werkblad en de bovenkant van de oven niet
geblokkeerd worden.
Elektrische aansluiting
Controleer of de elektrische spanning die aangegeven
staat op het typeplaatje van het apparaat overeenkomt
met de voedingsspanning van uw woning. Het
typeplaatje bevindt zich op de voorrand van de oven
(zichtbaar wanneer de ovendeur openstaat).
Eventuele vervangingen van de voedingskabel
(type H05 RR-F 3 x 1,5 mm
2
) mogen uitsluitend
worden uitgevoerd door erkende technici. Wend
u tot erkende servicecentra.
De oven is geprogrammeerd om te werken met een
vermogensopname boven de 2,5 kW (aangegeven
in de instellingen door "HOOG", zoals weergegeven
in de onderstaande afbeelding), die compatibel is
met een voeding van boven de 3 kW. Indien het
huishouden een lagere netvoeding heeft moet
de instelling worden verminderd ("LAAG" in de
instellingen). In de onderstaande tabel staan de
aanbevolen details over de instellingen van het
elektrisch vermogen van de verschillende landen.
LAND INSTELLING ELEKTRISCH
VERMOGEN
DUITSLAND HOOG
SPANJE LAAG
FINLAND HOOG
FRANKRIJK HOOG
ITALIË LAAG
NEDERLAND HOOG
NOORWEGEN HOOG
ZWEDEN HOOG
VK. LAAG
BELGIË HOOG
1. Om de instelling van de vermogensopname te
verlagen dient u de knop "Functies" in te stellen
op "INSTELLINGEN" en te selecteren.
2. Bevestig met de toets
3. Selecteer "vermogen" in het menu
4. Bevestig met de toets
5. Selecteer “LAAG”
6. Druk op de toets
; op het display verschijnt
een bevestigingsbericht.
ALGEMENE AANBEVELINGEN
Voor het gebruik:
Verwijder de kartonnen beschermingen,
transparante folie en stickers van de oven en de
accessoires.
Haal de accessoires uit de oven en verwarm hem
ongeveer een uur lang op 200 °C om de geur en
de rook van de beschermende vetlaag en het
isolatiemateriaal te verwijderen.
Tijdens het gebruik:
Leg geen zware voorwerpen op de deur, omdat
deze de deur kunnen beschadigen.
Steun niet op de deur en hang geen
voorwerpen aan de handgreep.
Bedek de binnenkant van de oven niet met
aluminiumfolie.
Giet geen water in de warme oven; de lak kan
beschadigd raken.
Schuif niet met pannen of schalen over de
bodem van de oven, omdat dit krassen op de lak
kan geven.
Verzeker u ervan dat de elektrische kabels van
andere apparaten niet in contact komen met
hete onderdelen van de oven en vast komen te
zitten tussen de ovendeur.
Stel de oven niet bloot aan weersinvloeden.
Instellingen
Reinigen
Traditioneel
Instellingen van het apparaat en het display
Vermogen
Taal
Tijd
Instellingen van het apparaat en het display
Hoog
Laag
Boven 2,5 kW
9
Verwerking van verpakkingsmaterialen
De verpakkingsmaterialen zijn 100% recyclebaar
en zijn gemerkt met het recyclingsymbool
.
De diverse onderdelen van de verpakking
mogen daarom niet bij het gewone huisvuil
worden weggegooid, maar moeten worden
afgevoerd volgens de plaatselijke voorschriften
voor afvalverwerking.
Het apparaat afdanken
Dit apparaat is voorzien van het merkteken
volgens de Europese Richtlijn 2012/19/EU
inzake Afgedankte elektrische en elektronische
apparaten (AEEA).
Door ervoor te zorgen dat dit apparaat op de
juiste manier als afval verwerkt wordt helpt de
gebruiker om mogelijk negatieve gevolgen voor
het milieu en de gezondheid te voorkomen.
Het symbool
op het product of op de
begeleidende documentatie geeft aan dat dit
apparaat niet als huishoudelijk afval behandeld
mag worden, maar dat het ingeleverd moet
worden bij een speciaal inzamelingscentrum
voor de recycling van elektrische en
elektronische apparatuur.
Energiebesparing
Verwarm de oven alleen voor als dit speciaal
wordt vermeld in de bereidingstabel of in het
recept.
Gebruik donkere, zwart gelakte of geëmailleerde
bakvormen, omdat deze de warme beter
opnemen.
Milieutips
Eco Design Verklaring
Dit apparaat voldoet aan de eisen voor ecologisch ontwerp van de Europese Richtlijn nr. 65/2014 en
nr. 66/2014 in overeenstemming met de Europese norm EN 60350-1.
Opsporen van storingen
De oven werkt niet:
Controleer of het elektriciteitsnet spanning heeft en of de oven is aangesloten.
Zet de oven uit en weer aan, om te controleren of het probleem verholpen is.
De elektronische programmeerfunctie werkt niet:
Als op het display een “F” met een nummer verschijnt, neem dan contact op met de dichtstbijzijnde
Whirlpool Consumentenservice.
Specificeer in dat geval het nummer dat volgt op de letter " F".
10
Consumentenservice
Voordat u contact opneemt met de
Consumentenservice:
Controleer of u het probleem zelf kunt oplossen
aan de hand van de punten die beschreven zijn
in “Opsporen van storingen.
Het apparaat aan- en uitzetten om te
controleren of het probleem is opgelost.
Als na het uitvoeren van deze controles de
storing nog steeds aanwezig is contact opnemen
met de dichtstbijzijnde consumentenservice.
Vermeld altijd:
een korte beschrijving van de storing;
het type en het exacte model van de oven;
het servicenummer (dit is het nummer na het
woord Service op het typeplaatje), rechts aan de
binnenkant van de ovenruimte (zichtbaar met
de deur open). Het servicenummer staat ook in
het garantieboekje;
uw volledige adres;
uw telefoonnummer.
Wend u wanneer reparatie noodzakelijk is tot een
erkende Consumentenservice (alleen dan heeft
u zekerheid dat originele vervangingsonderdelen
worden gebruikt en dat de reparatie correct wordt
uitgevoerd).
Reinigen
WAARSCHUWING
Gebruik geen stoomreinigers.
Maak de oven alleen schoon als hij afgekoeld
is.
Haal de stekker van het apparaat uit het
stopcontact.
Buitenkant van de oven
BELANGRIJK: gebruik geen bijtende of
schurende reinigingsmiddelen. Als een dergelijk
product per ongeluk in contact komt met het
apparaat, verwijder het dan onmiddellijk met
een vochtig microvezeldoekje.
Reinig de oppervlakken met een vochtig
microvezeldoekje. Als de buitenkant zeer vuil is
voeg dan een paar druppels afwasmiddel toe
aan het water. Droog af met een droge doek.
Binnenkant van de oven
BELANGRIJK: gebruik geen schuursponsjes,
sponsjes van staalwol of metalen schrapers.
Hierdoor kunnen de gelakte oppervlakken en
het glas van de deur op den duur beschadigd
raken.
Laat de oven na elk gebruik afkoelen en reinig
het apparaat bij voorkeur als het nog lauw is om
aangekoekte etensresten (bijv. voedsel met een
hoog suikergehalte).
Gebruik geen bijtende of schurende
reinigingsmiddelen.
Maak het glas van de deur schoon met een
geschikt vloeibaar reinigingsmiddel. Om de deur
gemakkelijker te kunnen reinigen kunt u deze
verwijderen (zie ONDERHOUD).
OPMERKING: tijdens langduriger bereidingen
van gerechten die veel water bevatten (pizza,
groenten, enz.) kan zich condens vormen op de
binnenkant van de deur en rond de afdichting.
Wanneer de oven koud is, het interne gedeelte
van de deur schoonmaken met een doek of een
spons.
Accessoires:
Laat de accessoires na gebruik weken in
water met afwasmiddel. Pak ze vast met
handschoenen als ze nog heet zijn.
Voedselresten kunnen gemakkelijk met een
afwasborstel of met een sponsje worden
verwijderd.
Reinigingscyclus van de oven met de
pyrolysefunctie (indien aanwezig):
WAARSCHUWING
Raak de oven niet aan tijdens de
pyrolysecyclus.
Houd de kinderen uit de buurt van de oven
tijdens de pyrolysecyclus.
Houd dieren uit de buurt tijdens en na de
pyrolysecyclus.
Deze functie brandt spatten die in de oven ontstaan
zijn tijdens de bereiding, af op een temperatuur
van ongeveer 500°C. Bij deze hoge temperatuur
veranderen de voedselresten in as, dat gemakkelijk
kan worden afgenomen met een vochtige doek als
de oven afgekoeld is.
11
Reinigen
Gebruik de pyrolysefunctie niet na elke bereiding in
de oven, maar alleen als de oven zeer vuil is of als er
vieze geuren of rook zijn tijdens het voorverwarmen
of het bereiden.
Indien de oven onder een kookplaat
is geïnstalleerd dient u ervoor te
zorgen dat alle branders of elektrische
kookplaten uitgeschakeld zijn tijdens de
zelfreinigingsfunctie (pyrolyse).
De accessoires moeten uit het apparaat worden
gehaald voordat u de pyrolysefunctie inschakelt
(ook de roosters aan de zijkant).
Voor een optimale reiniging van de ovendeur
dient het ergste vuil met een vochtige
spons verwijderd te worden voordat de
pyrolysefunctie wordt gebruikt.
Het apparaat is uitgerust met 2 pyrolysefuncties:
1. Energiebesparende cyclus (PYRO EXPRESS/
ECO): die circa 25% minder energie verbruikt
dan de standaardcyclus. Selecteer deze functies
regelmatig (na 2 of 3 keer bereiden van vlees).
2. Standaardcyclus (PYRO-REINIGEN): geschikt voor
de reiniging van een zeer vuile oven.
In elk geval na een bepaald aantal
toepassingen en afhankelijk van hoe vuil
de oven is, adviseert een bericht op de
ovendisplay u om een zelfreinigende cyclus
uit te voeren.
OPMERKING: tijdens de pyrolysecyclus blijft de
deur vergrendeld; deze blijft vergrendeld tot de
temperatuur in de oven gedaald is tot een veilig
niveau.
Onderhoud
Draag beschermende handschoenen.
Voer de aangegeven werkzaamheden uit als het apparaat
afgekoeld is.
Haal de stekker van het apparaat uit het stopcontact.
WAARSCHUWING
VERWIJDEREN VAN DE DEUR
De deur verwijderen:
1. Open de deur helemaal.
2. Til de twee vergrendelingen van de scharnieren omhoog en naar voren tot
ze niet verder kunnen (Afb. 1).
3. Sluit de deur tot de blokkering (A), til hem op (B) en draai hem (C) tot de deur
losraakt (D) (Afb. 2).
De deur weer terugplaatsen:
1. Plaats de scharnieren in de zittingen.
2. Open de deur helemaal.
3. Breng aan weerszijden de
vergrendelingen omlaag.
4. Sluit de deur.
Afb. 1
Afb. 2
12
Onderhoud
VERWIJDEREN VAN DE ZIJROOSTERS
De zijroosters die als steun dienen voor de accessoires zijn voorzien van
twee bevestigingsschroeven (afb. 3) voor optimale stabiliteit.
1. Verwijder de schroeven en de bijbehorende plaatjes rechts en links,
met behulp van een munt of een gereedschap (Afb 4).
2. Verwijder de roosters door ze op te tillen (1) en ze om te draaien (2),
zoals getoond in afb. 5
VERVANGEN VAN HET LAMPJE
Vervangen van het lampje aan de achterzijde (indien aanwezig):
1. Trek de stekker van de oven uit het stopcontact.
2. Draai het beschermkapje los, vervang het lampje (zie de opmerking
voor het type lampje) en draai het beschermkapje weer vast.
3. Sluit de oven weer aan op de netvoeding.
OPMERKING:
Gebruik alleen gloeilampen van 25-40W/230V type E-14, T300°C, of
halogeenlampen van 20-40W/230 V type G9, T300°C.
De lamp die in het apparaat wordt gebruikt is specifiek ontworpen
voor elektrische apparaten en is niet geschikt voor ruimteverlichting
(EC Richtlijn Nr. 244/2009).
De lampjes zijn verkrijgbaar bij de Consumentenservice.
BELANGRIJK:
Raak halogeenlampjes niet met blote handen aan
om te voorkomen dat ze beschadigd worden door uw
vingerafdrukken.
Gebruik de oven niet voordat het beschermkapje is
teruggeplaatst.
(Afb. 3)
(Afb. 4)
(Afb. 5)
13
Aanwijzingen voor het gebruik van de oven
RAADPLEEG VOOR DE ELEKTRISCHE AANSLUITING HET HOOFDSTUK OVER DE
INSTALLATIE
1. Bedieningspaneel
2. Bovenste verwarmingselement / grill
3. Koelventilator (niet zichtbaar)
4. Typeplaatje (verwijder dit nooit)
5. Lampjes
6. Circulair verwarmingselement (niet zichtbaar)
7. Ventilator
8. Rotisserie (indien bijgeleverd)
9. Onderste verwarmingselement (niet zichtbaar)
10. Deur
11. Positie van de roosters (de steunhoogte staat aangegeven op de voorkant van de oven)
12. Achterwand
13. Aansluiting gaarthermometer
OPMERKING:
Tijdens de bereiding kan de koelventilator afwisselend ingeschakeld worden om het energieverbruik te
verminderen.
Na afloop van de bereiding, nadat de oven is uitgeschakeld, kan de koelventilator nog een tijdje blijven
werken.
Wanneer de ovendeur tijdens de bereiding wordt geopend, worden de verwarmingselementen
uitgeschakeld.
1
12
5
2
4
8
9
11
10
7
6
3
13
14
Aanwijzingen voor het gebruik van de oven
BIJGELEVERDE ACCESSOIRES
A. ROOSTER: kan gebruikt worden om voedsel op te grillen of als
draagrooster voor pannen, bak- en cakevormen en ovenvaste schalen.
(Afb. A)
B. OPVANGBAK: is bedoeld om vet op te vangen wanneer hij onder het
rooster wordt geplaatst of als bakplaat voor het bereiden van vlees, vis,
groenten, focaccia enz.
(Afb. B)
C. BAKPLAAT: kan gebruikt worden voor het bereiden van brood of
gebak, maar ook voor gegrild vlees, vis in folie, etc.
(Afb. C)
D. GAARTHERMOMETER: om de binnentemperatuur van de gerechten
te meten tijdens de bereiding.
(Afb. D)
E. DRAAISPIT: te gebruiken voor het gelijkmatig grillen van grote
stukken vlees en gevogelte.
(Afb. E)
F. ROOSTERGELEIDERS (indien aanwezig): om roosters, bakken en
platen gemakkelijker in de oven te plaatsen.
(Afb. F)
Het aantal accessoires is afhankelijk van het aangeschafte model.
NIET-BIJGELEVERDE ACCESSOIRES
Bij de consumentenservice kunt u apart andere accessoires aanschaffen.
15
Aanwijzingen voor het gebruik van de oven
PLAATSEN VAN DE ROOSTERS EN ANDERE ACCESSOIRES IN DE OVEN
1. Schuif het rooster horizontaal in de oven, met het verhoogde gedeelte A omhoog gericht (Afb. 1).
2. Andere accessoires, zoals de opvangbak en de bakplaat, worden op dezelfde wijze als het rooster in de
oven geschoven (Afb. 2).
A
Afb. 1 Afb. 2
1. FUNCTIEKNOP: in-/uitschakelen en selecteren van functies
2. NAVIGATIEKNOP: navigatie door de menu's, regeling van te voren ingestelde waarden
3. KNOP
: om terug te keren naar het vorige scherm
4. KNOP
: om de instellingen te selecteren en te bevestigen
BESCHRIJVING BEDIENINGSPANEEL
DISPLAY
1 2 3 4
16
Aanwijzingen voor het gebruik van de oven
OVERZICHT FUNCTIES
Door de knop “Functies” in willekeurig welke stand te zetten, wordt de oven ingeschakeld: op het display
worden de functies of de bij elke functie horende submenu's weergegeven.
A. Pictogram van de gemarkeerde functie
B. Gemarkeerde functie die geselecteerd kan worden
door te drukken op
C. Beschrijving van de gemarkeerde functie
D. Andere beschikbare en instelbare functies
DETAILS FUNCTIE
Nadat u de gewenste functie heeft geselecteerd, geeft het display andere hierbij horende opties en details
weer.
Om tussen de verschillende zones heen en weer te gaan gebruikt u de knop "Navigatie": de cursor gaat
langs de waarden die veranderd kunnen worden, in de hierboven beschreven volgorde.
Druk op
om de waarde te selecteren, wijzig de waarde door aan de knop "Navigatie" te draaien en
bevestig hem met de toets
.
EERSTE GEBRUIK - EEN TAAL SELECTEREN EN DE TIJD INSTELLEN
Voor een correct gebruik van de oven moet u bij de eerste inschakeling de gewenste taal selecteren en de
actuele tijd instellen.
Ga als volgt te werk:
1. Zet de knop "Functies" in willekeurig welke stand: het display geeft een lijst met de eerste drie
beschikbare talen weer.
2. Draai aan de knop "Navigatie" om door het overzicht te bladeren;.
3. Als u de gewenste taal gemarkeerd heeft, drukt u op
om deze te selecteren. Nadat u de taal
geselecteerd heeft, geeft het display knipperend 12:00 aan.
4. Stel het tijdstip in door aan de knop "Navigatie" te draaien.
5. Bevestig de instelling door op
te drukken.
Traditioneel
Professioneel
Speciale functies
Traditionele bereidingsfuncties (manueel)
B
C
A
D
Start
Grill
Gemiddeld
GRILLVERMOGEN
NEE
VOORVERWARMEN
--:--
BEREIDINGSTIJD
--:--
EINDTIJD
Zone 3
Zone 4
Zone 1
Zone 2
Zone 5
CURSOR
17
Aanwijzingen voor het gebruik van de oven
KEUZE VAN DE BEREIDINGSFUNCTIES
Grill
--:--
TEMPO COTTURA
Media
POTENZA GRILL
NO
PRERISC.
--:--
TEMPO FINE
Avvio
Grill
--:--
TEMPO COTTURA
Media
POTENZA GRILL
NO
PRERISC.
--:--
TEMPO FINE
Avvio
1. Als de oven uitgeschakeld is, aan de knop "Functies" draaien; op het display verschijnen de
bereidingsfuncties of de bijbehorende submenu's.
OPMERKING: zie voor het overzicht en de beschrijving van de functies de specifieke tabel op
pagina 26.
2. Binnen de submenu's kunt u met behulp van de knop "Navigatie" door de verschillende beschikbare
mogelijkheden bladeren: de gekozen functie wordt in het wit aangegeven in het midden van het
display. Om de functie te kiezen, op de toets
drukken.
3. de bereidingsinstellingen verschijnen op het display. Als de voorgeselecteerde waarden goed zijn, draait
u aan de knop "Navigatie" tot de cursor ter hoogte van "Start" staat en drukt u op de toets
; anders
kunt u te werk gaan zoals hieronder beschreven om de waarden te wijzigen.
INSTELLEN VAN DE TEMPERATUUR/HET GRILLVERMOGEN
Ga als volgt te werk om de temperatuur of het grillvermogen te wijzigen:
1. controleer of de cursor naast de temperatuurwaarde staat (zone 1); druk op toets
om de parameter
te selecteren die u wilt wijzigen: de temperatuurwaarden gaan knipperen.
2. Stel de gewenste waarde in door aan de knop “Navigatie te draaien en druk op toets
om te
bevestigen.
3. Draai aan de knop “Navigatie tot de cursor ter
hoogte van “Start” staat en druk vervolgens op
.
4. Het display geeft aan op welk niveau het
gerecht geplaatst moet worden. Voer de
handeling uit en druk op toets
om
de bereiding te starten. De ingestelde
temperatuur kan op dezelfde manier ook
tijdens de bereiding veranderd worden.
Start
Conventioneel
180 °C
TEMPERATUUR
NEE
VOORVERWARMEN
--:--
BEREIDINGSTIJD
--:--
EINDTIJD
Start
Conventioneel
180 °C
TEMPERATUUR
NEE
VOORVERWARMEN
--:--
BEREIDINGSTIJD
--:--
EINDTIJD
Start
Conventioneel
200 °C
TEMPERATUUR
NEE
VOORVERWARMEN
--:--
BEREIDINGSTIJD
--:--
EINDTIJD
Start
Conventioneel
200 °C
TEMPERATUUR
NEE
VOORVERWARMEN
--:--
BEREIDINGSTIJD
--:--
EINDTIJD
18
Aanwijzingen voor het gebruik van de oven
VOORVERWARMING VAN DE OVENRUIMTE
Wanneer u de oven niet wilt voorverwarmen kunt u voor die functies waarbij het mogelijk is gewoon de
standaard selectie van de oven als volgt wijzigen:
1. Plaats de cursor door aan de knop "Navigatie"
te draaien ter hoogte van voorverwarmen.
2. Druk op toets
om de instelling te
selecteren: Ja” gaat knipperen.
3. Wijzig de instelling door aan de knop
"Navigatie" te draaien: op het display verschijnt
"Nee".
4. Bevestig de instelling met de toets
.
SNEL VOORVERWARMEN
Om de oven snel voor te verwarmen, voordat u het voedsel plaatst, gaat u als volgt te werk:
1. Kies de functie snelle voorverwarming door aan de
knop "Functies" te draaien.
2. Bevestig met de toets
: de instellingen verschijnen
op het display.
3. Als de voorgestelde temperatuur de gewenste is,
draait u aan de knop "Navigatie" tot de cursor ter
hoogte van "Start" staat en drukt u op de toets
. Om de instelling te wijzigen gaat u te werk
zoals beschreven in de vorige paragrafen. Een
geluidssignaal geeft aan dat de oven de ingestelde
temperatuur heeft bereikt. Na afloop van de
voorverwarmingsfase selecteert de oven automatisch
de statische functie
. Zet het gerecht in de oven.
4. Als u een andere bereidingsfunctie wilt instellen, draai dan aan de knop "Functies" en selecteer de
gewenste functie.
Start
Conventioneel
200 °C
TEMPERATUUR
JA
VOORVERWARMEN
--:--
BEREIDINGSTIJD
--:--
EINDTIJD
Start
Conventioneel
200 °C
TEMPERATUUR
JA
VOORVERWARMEN
--:--
BEREIDINGSTIJD
--:--
EINDTIJD
Start
Conventioneel
200 °C
TEMPERATUUR
NEE
VOORVERWARMEN
--:--
BEREIDINGSTIJD
--:--
EINDTIJD
Start
Conventioneel
200 °C
TEMPERATUUR
NEE
VOORVERWARMEN
--:--
BEREIDINGSTIJD
--:--
EINDTIJD
Start
Draai +/- voor aanpassen ...
180 °C
TEMPERATUUR
19
Aanwijzingen voor het gebruik van de oven
BEREIDINGSDUUR INSTELLEN
Met deze functie kunt u gerechten gedurende een ingestelde tijd bereiden, van minimaal 1 minuut tot de
maximale tijd van de geselecteerde functie, waarna de oven automatisch uitgeschakeld wordt.
1. Stel de functie in door de cursor op
“bereidingstijd” te zetten door aan de knop
“Navigatie te draaien.
2. Druk op toets
om de instelling te
selecteren; “00:00” gaat knipperen op het
display.
3. Verander de waarde door aan de knop
"Navigatie" te draaien tot de gewenste
bereidingsduur verschijnt.
4. Bevestig de gekozen waarde met
.
BRUINEN
Na afloop van de bereiding wordt, voor de functies waarbij dat kan, op het display de mogelijkheid
weergegeven om uw gerecht een oppervlakkig
bruin korstje te geven. Deze functie kan alleen
geactiveerd worden als u een bereidingsduur hebt
ingesteld.
Als de bereidingsduur is afgelopen, verschijnt “+/-
v. verlengen,
v. bruinen op het display.
Door op de toets
te drukken, start de oven
een bruiningsfase van 5 minuten. Deze functie kan
slechts éénmaal geactiveerd worden.
Start
Conventioneel
180 °C
TEMPERATUUR
NEE
VOORVERWARMEN
--:--
BEREIDINGSTIJD
--:--
EINDTIJD
Start
Conventioneel
180 °C
TEMPERATUUR
NEE
VOORVERWARMEN
-00:30
BEREIDINGSTIJD
19:01
EINDTIJD
Start
Conventioneel
180 °C
TEMPERATUUR
NEE
VOORVERWARMEN
00:01
BEREIDINGSTIJD
19:01
EINDTIJD
Start
Conventioneel
180 °C
TEMPERATUUR
NEE
VOORVERWARMEN
-00:30
BEREIDINGSTIJD
19:20
EINDTIJD
Bereiding geëindigd op 20:00
+/- v. verlengen,
v. bruinen
Bruinen
-00:05
BEREIDINGSTIJD
20:05
EINDTIJD
Bruinen geëindigd op 20:05
20
Aanwijzingen voor het gebruik van de oven
INSTELLEN VAN HET TIJDSTIP EINDE BEREIDING/UITGESTELDE START
U kunt de gewenste eindtijd instellen en het
starten van de oven met maximaal 23 uur en
59 minuten uitstellen, te beginnen vanaf het
huidige tijdstip. Dit is alleen mogelijk na het
instellen van een bereidingsduur. Deze instelling
is alleen beschikbaar als u de oven niet wilt
voorverwarmen bij de gekozen functie. Na
het instellen van de bereidingsduur verschijnt
de tijd waarop de bereiding eindigt op het
display (bijvoorbeeld 19:20). Om het einde van
de bereiding uit te stellen en daarmee ook het
starten van de oven, gaat u als volgt te werk: Stel
de functie in door de cursor op “bereidingstijd” te
zetten door aan de knop “Navigatie te draaien.
1. Zet de cursor ter hoogte van het tijdstip einde
bereiding door aan de knop "Navigatie" te
draaien.
2. Druk op toets
om de instelling te
selecteren: de eindtijd gaat knipperen.
3. Verander het tijdstip voor het einde van de
bereiding door aan de knop "Navigatie" te
draaien tot de gewenste waarde bereikt is.
4. Bevestig de gekozen waarde met
.
5. Draai aan de knop “Navigatie tot de cursor ter
hoogte van START staat en druk vervolgens op
.
6. Het display geeft aan op welk niveau het
gerecht geplaatst moet worden. Voer de
handeling uit en druk op toets
om
de bereiding te starten. De oven begint
met de bereiding na een wachttijd die
berekend wordt op basis van de ingestelde
eindtijd (bijvoorbeeld: als een gerecht een
bereidingsduur van 20 minuten heeft en als
eindtijd 20:10 is ingesteld, dan begint de oven om 19:50 met de bereiding).
OPMERKING: tijdens de wachtfase kunt u de oven ook handmatig starten door aan de knop
"Navigatie" te draaien tot de cursor ter hoogte van "Start" staat en op de toets
te drukken.
U kunt de ingestelde waarden (temperatuur, grillniveau, bereidingsduur) op ieder gewenst moment
wijzigen zoals beschreven in de voorgaande paragrafen.
Start
Conventioneel
180 °C
TEMPERATUUR
NEE
VOORVERWARMEN
-00:30
BEREIDINGSTIJD
19:20
EINDTIJD
Start
Conventioneel
180 °C
TEMPERATUUR
NEE
VOORVERWARMEN
-00:30
BEREIDINGSTIJD
19:20
EINDTIJD
Start
Conventioneel
180 °C
TEMPERATUUR
NEE
VOORVERWARMEN
-00:30
BEREIDINGSTIJD
20:10
EINDTIJD
Start
Conventioneel
180 °C
TEMPERATUUR
NEE
VOORVERWARMEN
-00:30
BEREIDINGSTIJD
20:10
EINDTIJD
Start
Conventioneel
180 °C
TEMPERATUUR
NEE
VOORVERWARMEN
-00:30
BEREIDINGSTIJD
20:10
EINDTIJD
Start
Conventioneel
180 °C
TEMPERATUUR
NEE
VOORVERWARMEN
-00:29
BEREIDINGSTIJD
20:10
EINDTIJD
21
Aanwijzingen voor het gebruik van de oven
KOOKWEKKER
Deze functie kan alleen gebruikt worden als de oven uitstaat en is bijvoorbeeld handig om de kooktijd van
pasta in te stellen. De maximale tijd die ingesteld kan worden is 1 uur en 30 minuten.
1. Druk op
als de oven uitgeschakeld is: op
het display verschijnt “00:00:00".
2. Draai aan de knop "Navigatie" om de gewenste
tijd in te stellen.
3. Druk op toets
om het aftellen te starten.
Als de ingestelde tijd is verstreken, verschijnt
“00:00:00” op het display en klinkt er een
geluidssignaal. U kunt de tijd verlengen door
deze opnieuw in te stellen, of de kookwekker
uitschakelen door op toets
te drukken (op
het display verschijnt de huidige tijd).
PROFESSION. FUNCTIES
Dankzij de professionele functies kunt u kiezen uit 17 recepten. De oven biedt een geschikte functie voor
elk type receptencategorie en doet ook een voorstel voor de ideale temperatuur en het rooster voor de
bereiding van het voedsel. Advies over het gebruik van deze functies vindt u in het receptenboek, waarin
een aantal ideeën voor recepten staan, die u kunt aanpassen aan uw eigen smaak. Hieronder worden de
beschikbare functies aangegeven. De bereidingstijd en temperatuur voor elk recept worden aangegeven op
het display van de oven en/of in het receptenboek. Voor recepten die in de functie "Professioneel Roosteren"
staan vermeld bestaat er de mogelijkheid om gebruik te maken van de Gaarthermometer (zie paragraaf).
Functie "Professioneel Bakken"
Traditioneel brood
Moutbrood
Panpizza
Dunne pizza
Hartige taart
Baguette
Functie "Professioneel Deeg bereiden"
Soesjes
Croissant/Brioches
Cake
Plumcake
Kruimeldeeg
Functie "Professioneel Roosteren"
Kalf - Varken
Rosbief rood
Rosbief medium
Gebraden kip
Gebraden kalkoen
Aangepast (aanpasbare functie voor het bereiden van vlees).
Draai +/- om de timer in te stellen n op om te starten
00 : 00 : 00
(UU) (MM) (SS)
Draai +/- om de timer in te stellen n op om te starten
00 : 30 : 00
(UU) (MM) (SS)
Kookwekker
01 : 09 : 00
22
Aanwijzingen voor het gebruik van de oven
GAARTHERMOMETER
Met de bijgeleverde gaarthermometer kunt u, tijdens de
bereiding, de exacte temperatuur, tussen 0° en 100°C,
binnenin het gerecht meten, om een optimale bereiding
te garanderen. U kunt de gewenste binnentemperatuur
programmeren afhankelijk van het te bereiden gerecht. De
correcte plaatsing van de thermometer is belangrijk om het
gewenste bereidingsresultaat te kunnen bereiken. Steek de
thermometer volledig in het malste gedeelte van het stuk vlees,
zonder daarbij botten of vette gedeelten te raken (Afb. A). Voor
gevogelte moet de thermometer dwars, in het midden van
de borst, geplaatst worden, waarbij u er op moet letten dat
de punt niet in een holle ruimte terecht komt (Afb. B). Indien
het vlees erg onregelmatig gevormd is, moet u de bereiding
controleren voordat u het gerecht uit te oven haalt. Sluit het
uiteinde van de thermometer aan op de contactdoos die op de
rechterwand van de ovenruimte zit.
De thermometer kan met de volgende functies worden
gebruikt:
Conventioneel
Convectiebakken
Hete lucht
Turbogrill
Tweli-grill (indien aanwezig)
Slow cooking vlees en Slow cooking vis
Pro roosteren
Als de thermometer niet is geplaatst gaat de bereiding door
op traditionele wijze (afb. 1), anders verschijnt er op het display
het bericht dat de thermometer niet is aangesloten (Afb.2).
Na de bevestiging worden op het display alle geselecteerde
bereidingsparameters weergegeven:
linksboven (zone 1) de oventemperatuur;
rechtsboven (zone 3) de gewenste binnentemperatuur van
het voedsel (gaarthermometer, zoals in Afb. 3).
Draai aan de knop “Navigatie tot de cursor ter hoogte van “Start”
staat, om de bereiding te starten, en druk vervolgens op
.
Rechtsonder (zone 4) op het bereidingssscherm wordt de
"huidige" binnentemperatuur van het voedsel weergegeven
(afb. 4). Tijdens de eerste twee minuten kan de gewenste
voedseltemperatuur (gaarthermometer, zoals in afb. 4)
worden gewijzigd. Na twee minuten wordt deze indicatie
vervangen door de bereidingstijd (Afb. 5). Wanneer de voor het
gerecht voorziene binnentemperatuur bereikt is verschijnt er
gedurende 3 seconden een knipperend bericht op het display
(Afb. 6). Vervolgens kunt u de bereidingsduur verlengen door
de knop “Navigatie te draaien naar +. Als er geen toets wordt
ingedrukt gaat de oven nog 6 minuten door met de bereiding,
om uitstekende resultaten te garanderen. Als de bereidingstijd
wordt verlengd wordt dit weergegeven in de rechterbovenhoek
(zone 3). Aan het einde van de bereiding staat op het display
de mogelijkheid tot "bruin korstje geven" vermeld (voor die
functies waarbij dat mogelijk is).
OPMERKINGEN:
1. Wanneer er twee minuten zijn verstreken sinds het begin
van de bereiding moet de gaarthermometer voor het
wijzigen van de gewenste binnentemperatuur worden
losgekoppeld en vervolgens weer worden aangesloten.
2. Als de gaarthermometer is geplaatst voordat er een functie
was geselecteerd kunnen er alleen bereidingsfuncties
zonder voorverwarming worden geselecteerd. Voor
recepten waarbij voorverwarmen nodig is plaatst
u het voedsel met de gaarthermometer pas na het
voorverwarmen.
3. In "Pro Roosteren" is voorverwarming voor alle recepten
inbegrepen. Vermijd daarom dat de gaarthermometer of
het voedsel wordt geplaatst voordat de voorverwarming is
voltooid
(Afb. 1)
(Afb. 2)
Temperatuur bereikt
150 °C
TEMPERATUUR
30:00
BEREIDINGSTIJD
100°C
HUIDIGE TEMP
Conventioneel
150 °C
TEMPERATUUR
00:10
BEREIDINGSTIJD
79°C
HUIDIGE TEMP
Conventioneel
150 °C
TEMPERATUUR
100°C
GAARTHERMOMETER
79°C
HUIDIGE TEMP
Conventioneel
150 °C
TEMPERATUUR
100°C
GAARTHERMOMETER
Gaarthermometer
is aangesloten
Conventioneel
180 °C
TEMPERATUUR
JA
VOORVERWARMEN
--:--
BEREIDINGSTIJD
--:--
EINDTIJD
(Afb. 1)
(Afb. 2)
(Afb. 3)
(Afb. 4)
(Afb. 5)
(Afb. 6)
23
Aanwijzingen voor het gebruik van de oven
FAVORIETEN
Met deze oven kunt u de gebruikte instellingen voor uw favoriete
gerechten opslaan.
Als u aan het einde van de bereiding de gebruikte instellingen
wilt bewaren (functie, bereidingstijd, temperatuur, ...), drukt u op
de
toets.
Op het display wordt het bericht "Druk
om op te slaan"
weergegeven.
Druk op de toets, de oven zal de eerste beschikbare positie van
1 tot 10 voorleggen. Wanneer u de positie wilt aanpassen kunt
u het nummer wijzigen door aan de "NAVIGATIE" (+ /-) knop te
draaien voordat u uw keuze bevestigt met de toets
.
Wanneer het geheugen vol is of de positie al in gebruik is wordt
de functie overschreven.
Wanneer u echter de instellingen niet wilt opslaan drukt u
gewoon op de toets
, om verder te gaan met een andere
functie draait u aan de "Navigatie" knop of u schakelt de oven
uit. Om vervolgens de opgeslagen instellingen te bekijken draait
u aan de "FUNCTIES" knop tot op het display het symbool
verschijnt; selecteer vervolgens een van de
opgeslagen functies, draai aan de "NAVIGATIE" (+/-) knop, totdat de gewenste functie wordt weergegeven.
Druk op toets
en daarna op toets om de bereiding te starten.
INSTELLINGEN
1. Om instellingen op het display te wijzigen selecteert u "INSTELLINGEN" in het hoofdmenu door aan de
knop "Functies" te draaien.
2. Bevestig met de toets
: op het display worden de parameters weergegeven die u kunt wijzigen (taal,
volume geluidssignaal, helderheid van het display, tijd, energiebesparing, vermogen).
3. Kies de instelling die gewijzigd moet worden door aan de knop “Navigatie”te draaien.
4. Druk op de toets
om te bevestigen.
5. Volg de aanwijzingen op het display om de parameter te veranderen.
6. Druk op de toets
; op het display verschijnt een bevestigingsbericht.
OPMERKING: Als de oven uitgeschakeld is en de functie ECOMODUS (Energiebesparing) geactiveerd is
(AAN), dan gaat het display na enkele minuten uit en wordt de klok weergegeven. Om de informatie op het
display weer te geven en het lampje weer in te schakelen, drukt u eenvoudig op een willekeurige toets of
draait u aan een van de knoppen. Als de functie ECOMODUS geactiveerd is tijdens een bereidingsfunctie,
dan wordt de ovenverlichting na 1 minuut bereidingstijd uitgeschakeld en weer ingeschakeld bij iedere
interactie van de gebruiker. Als de functie niet geactiveerd is (UIT), dan wordt na enkele minuten alleen de
helderheid van het display verminderd.
TOETSENVERGRENDELING
Met deze functie kunt u alle toetsen op het bedieningspaneel blokkeren.
Houd de toetsen
en minimaal 3 seconden tegelijkertijd ingedrukt om de toetsenblokkering in te
schakelen.
Als de blokkering actief is, werken de toetsen niet en verschijnen er een waarschuwingsbericht en het
symbool
op het display.
Deze functie kan ook tijdens het bereidingsproces worden ingeschakeld.
Om deze functie uit te schakelen moet de bovenste procedure worden herhaald. Als de functie
toetsenblokkering is ingeschakeld kan de oven alleen worden uitgeschakeld door de knop op 0 (nul) te
zetten. Echter in dit geval moet de vorige geselecteerde functie weer opnieuw worden ingesteld.
Hete lucht
Druk op
om op te slaan, om te wissen
2
Druk op om op te slaan, om te wissen
Favoriet is opgeslagen
24
Aanwijzingen voor het gebruik van de oven
AUTOMATISCHE REINIGING VAN DE OVEN
Zie voor de beschrijving van de functie, het
hoofdstuk REINIGING en de functietabel
op pagina 24.Ga als volgt te werk om de
automatische reinigingscyclus van de oven
(Pyro-reinigen) te starten:
1. Kies “Reinigen door aan de knop “Functies”
te draaien. Op het display verschijnen de
teksten “Pyro Express” en “Pyro-reinigen”.
2. Kies een van de twee reinigingscyclussen
door aan de knop “Navigatie te draaien.
2. Bevestig met de toets
.
3. Draai aan de knop “Navigatie tot de cursor
ter hoogte van START staat, bevestig
vervolgens met de toets
.
4. Op het display verschijnen de aanwijzingen
die u op moet volgen voordat de cyclus
gestart wordt. Nadat u die allemaal heeft
opgevolgd, bevestigen met de toets
.
Pyrolyse
3 uur op hoge temperatuur reinigen
Pyro Express
Reinigen
-03:00
TIJD
15:00
EINDTIJD
Schakel de kookplaat uit boven oven en druk op
1 / 3
Verwijder alle accessoires uit de oven en druk
op
2 / 3
Verwijder vlekken v.d. deur met een spons en
druk op
3 / 3
25
5. Na de laatste bevestiging wordt de oven
voorbereid voor de start van de cyclus en de
hierna volgende automatische vergrendeling
van de deur: op het display verschijnt een
waarschuwingsbericht en het symbool
gedurende ongeveer drie seconden.
Onmiddellijk daarna verschijnt op het display
een balk die de voortgangsstatus aangeeft
van de lopende cyclus.
Opmerking: als de ovendeur geopend wordt
voordat deze automatisch vergrendeld wordt
verschijnt er een waarschuwingsbericht op
het display. Als de deur dan weer gesloten
wordt, moet de cyclus opnieuw gestart
worden door op toets
te drukken.
6. Aan het einde van de cyclus knippert de
betreffende melding op het display, en
daarna geeft de koelbalk aan dat de koeling
aan de gang is. De resterende temperatuur
staat op het display aangegeven, samen met
het symbool
. De deur blijft vergrendeld
tot de temperatuur in de oven gedaald is tot
een veilig niveau: op het display verschijnt
het tijdstip van de dag.
Deur wordt vergrendeld
tijdens reinigen
REINIGEN
Sluit de deur
18:32
Voltooid
-00:00
TIJD
15:00
EINDTIJD
Reinigen
-02:59
TIJD
15:00
EINDTIJD
257 °C
Afkoelen
Aanwijzingen voor het gebruik van de oven
26
Tabel met functiebeschrijvingen
HOOFDMENU
Functie Functie Beschrijving functie
INSTELLINGEN
Voor het instellen van het display (taal, tijd, helderheid, volume van het
geluidssignaal, energiebesparing)
PROFESSION.
FUNCTIES - Roosteren
Bakkerij Deeg
bereiden
Specifieke functies voor het gekozen gerecht, met de ideale aanbevolen
temperatuur. De ovenruimte wordt automatisch optimaal voorverwarmd en
het bereiden wordt automatisch beheerd met een specifieke cyclus voor elk
recept. Optioneel kan de gaarthermometer worden gebruikt voor perfecte
bereidingstijden voor de Roosterfuncties. (ZIE KOOKBOEK).
TRADITIONEEL zie TRADITIONELE FUNCTIES
SPECIALE FUNCTIES zie SPECIALE FUNCTIES
TRADITIONELE FUNCTIES
SNEL
VOORVERWARMEN
Om de oven snel voor te verwarmen.
CONVENTIONEEL
Voor het bereiden van gerechten op één steunhoogte. Gebruik steunhoogte
3. Gebruik voor het bereiden van pizza's, hartige taarten en zoete taarten met
een vloeibare vulling de eerste of tweede steunhoogte
GRILL
Voor het grillen van karbonades, spiezen en worstjes; het gratineren van
groenten en om brood te roosteren. Zet het gerecht op de vierde of vijfde
steunhoogte. Voor het grillen van vlees wordt geadviseerd de opvangbak te
gebruiken om het braadvet op te vangen.
Plaats de opvangbak op steunhoogte 3/4 en giet er ongeveer een halve liter
water in. De oven hoeft niet voorverwarmd te worden. Tijdens de bereiding
moet de deur van de oven dicht blijven.
TURBOGRILL
Voor het grillen van grote stukken vlees (bouten, rosbief, hele kip). Zet het
vlees op de middelste steunhoogtes. Geadviseerd wordt de opvangbak te
gebruiken om het braadvet op te vangen. Plaats de opvangbak op de eerste
of tweede steunhoogte en giet er ongeveer een halve liter water in. De oven
hoeft niet voorverwarmd te worden. Tijdens de bereiding moet de deur van
de oven dicht blijven. Met deze functie kunt u het draaispit gebruiken, als u
dit hebt.
HETE LUCHT
Voor het gelijktijdig bereiden van verschillende gerechten op meerdere
steunhoogtes (maximaal drie) die dezelfde bereidingstemperatuur hebben
(bijv.: vis, groenten, gebak). Met deze functie worden er geen geuren van het
ene naar het andere gerecht overgebracht. Gebruik de 3e steunhoogte voor
bereidingen op één steunhoogte, de 1e en 4e steunhoogte voor bereidingen
op twee platen en de 1e, 3e en 5e steunhoogte voor bereidingen op drie
steunhoogtes.
CONVECTIEBAKKEN
Vlees en stukken met vloeibare vulling (hartig of zoet) bereiden op een
steunhoogte. Gebruik steunhoogte 3. Verwarm de oven eerst voor.
27
SPECIALE FUNCTIES
ONTDOOIEN
Voor het versnellen van het ontdooien van voedsel. Plaats het voedsel op de
middelste steunhoogte. Laat het voedsel in de verpakking zitten zodat het
niet uitdroogt.
WARMHOUDEN
Om zojuist bereide gerechten (bv. vlees, gefrituurde gerechten of
ovenschotels) warm en krokant te houden. Plaats het voedsel op de
middelste steunhoogte. De functie kan niet ingeschakeld worden als de
temperatuur in de oven hoger dan 65 °C is.
RIJZEN
Voor het optimaal laten rijzen van zoet of hartig deeg. Zet het deeg op de
tweede steunhoogte. De oven hoeft niet voorverwarmd te worden. Om de
kwaliteit van het rijzen te behouden schakelt u de functie niet in als de oven
nog heet is na een bereidingsprogramma.
SLOW COOKING
VLEES
SLOW COOKING VIS
Om vlees (op 90 °C) en vis (op 85 °C) behoedzaam te bereiden. Deze functie
zorgt voor een langzame bereiding, waardoor het vlees malser en sappiger
blijft. Dankzij een gematigde temperatuur wordt het voedsel niet bruin en het
resultaat lijkt op een bereiding met stoom. Voor braadstukken adviseren wij u
deze eerst aan te bakken in een pan om de buitenkant van het vlees dicht te
schroeien zodat de sappen beter worden vastgehouden. De bereidingstijden
variëren van 2 uur voor vis van 300 gram tot 4-5 uur voor vis van 3 kg; voor
vlees variëren de bereidingstijden van 4 uur voor braadstukken van 1 kg tot
6-7 uur voor braadstukken van 3 kg. Voor een optimaal resultaat adviseren wij
u de deur van de oven tijdens de bereiding niet te openen, omdat er anders
warmte ontsnapt; gebruik de gaarthermometer (indien aanwezig) of een
standaard oventhermometer.
YOGHURT
Voor het maken van zelfgemaakte yoghurtGebruik porseleinen bakjes
of bakvormpjes van aluminiumfolie. Dek ze tijdens de bereiding af met
aluminiumfolie. Plaats de opvangbak met de schalen op de 1e steunhoogte.
De oven hoeft niet voorverwarmd te worden.
AUTOMATISCHE
REINIGING
Om het vuil dat ontstaan is tijdens de bereiding te verwijderen met behulp
van een cyclus op hele hoge temperatuur (ongeveer 500°). U kunt kiezen
tussen twee zelfreinigende cyclussen: een volledige cyclus (PYRO-REINIGEN)
en een kortere cyclus (EXPRESS). Wij adviseren u de gereduceerde cyclus
te gebruiken als u deze functie regelmatig gebruikt en de complete cyclus
alleen in het geval dat de oven erg vuil is.
FAVORIETEN
Voor toegang tot de 10 favoriete functies. Zie voor het opslaan en gebruik
van favorieten de paragraaf "FAVORIETEN".
ECO HETELUCHT
Voor het bereiden van gevulde braadstukken en stukken vlees op één
steunhoogte. Deze functie maakt gebruik van discontinue, delicate
ventilatorhulp, waardoor overmatig drogen van voedsel wordt voorkomen.
In deze ECO-functie blijft het lampje uit tijdens de bereiding en kan tijdelijk
opnieuw worden ingeschakeld door de bevestigingstoets in te drukken. Voor
het gebruik van de ECO-cyclus en daardoor een lager energieverbruik mag
de ovendeur niet worden geopend zolang het bereidingsrecept niet voltooid
is. Aanbevolen wordt de 3e steunhoogte te gebruiken. De oven hoeft niet
voorverwarmd te worden.
Tabel met functiebeschrijvingen
28
Bereidingstabel
Recept Functie Voor-
verwar-
men
Steunhoogte
(van onder)
Temperatuur
(°C)
Tijd
(minuten)
Accessoires
Luchtig gebak
JA 2-3 160 - 180 30 - 90 Taartvorm op rooster
- 1-4 160 - 180 30 - 90
Steunhoogte 4: taartvorm op
rooster
Steunhoogte 1: taartvorm op
rooster
Gevulde taarten
(cheesecake,
strudel,
appeltaart)
- 3 160 - 200 35 - 90
Opvangbak/bakplaat of
rooster + taartvorm
- 1-4 160 - 200 40 - 90
Steunhoogte 4: taartvorm op
rooster
Steunhoogte 1: taartvorm op
rooster
Koekjes / taartjes
JA 3 170 - 180 20 - 45 Opvangbak/bakplaat
- 1-4 150 - 170 20 - 45
Steunhoogte 4: bakplaat
Steunhoogte 1: opvangbak
- 1-3-5 150 - 170 20 - 45
Steunhoogte 5: ovenschaal op
rooster / bakplaat
Steunhoogte 3: bakplaat
Steunhoogte 1: opvangbak
Soesjes
- 3 180 - 200 30 - 40 Opvangbak/bakplaat
- 1-4 180 - 190 35 - 45
Steunhoogte 4: ovenschaal op
rooster / bakplaat
Steunhoogte 1: opvangbak
- 1-3-5 180 - 190 35 - 45
Steunhoogte 5: ovenschaal op
rooster / bakplaat
Steunhoogte 3: bakplaat
Steunhoogte 1: opvangbak
Meringues
- 3 90 110 - 150 Opvangbak/bakplaat
- 1-4 90 140 - 160
Steunhoogte 4: ovenschaal op
rooster
Steunhoogte 1: opvangbak/
bakplaat
- 1-3-5 90 140 - 160
Steunhoogte 5: ovenschaal op
rooster / bakplaat
Steunhoogte 3: bakplaat
Steunhoogte 1: opvangbak
Brood/pizza/
focaccia
JA 1/2 190 - 250 15 - 50 Opvangbak/bakplaat
- 1-4 190 - 250 20 - 50
Steunhoogte 4: ovenschaal op
rooster / bakplaat
Steunhoogte 1: opvangbak/
bakplaat
- 1-3-5 190 - 250 25 - 50
Steunhoogte 5: ovenschaal op
rooster / bakplaat
Steunhoogte 3: ovenschaal op
rooster / bakplaat
Steunhoogte 1: opvangbak
29
Recept Functie Voor-
verwar-
men
Steunhoogte
(van onder)
Temperatuur
(°C)
Tijd
(minuten)
Accessoires
Diepvriespizza's
- 3 250 10 - 20
Steunhoogte 3: opvangbak/
bakplaat op rooster
- 1-4 230 - 250 10 - 25
Steunhoogte 4: ovenschaal op
rooster / bakplaat
Steunhoogte 1: opvangbak
Hartige taarten
(groentetaart,
quiche)
- 3 180 - 190 40 - 55 Taartvorm op rooster
- 1 - 4 180 - 190 45 - 60
Steunhoogte 4: taartvorm op
rooster
Steunhoogte 1: taartvorm op
rooster
- 1 -3 - 5 180 - 190 45 - 60
Steunhoogte 5: taartvorm op
rooster
Steunhoogte 3: taartvorm op
rooster
Steunhoogte 1: opvangbak/
bakplaat
+ taartvorm
Pasteitjes /
bladerdeeghapjes
- 3 190 - 200 20 - 30 Opvangbak/bakplaat
- 1 - 4 180 - 190 20 - 40
Steunhoogte 4: ovenschaal op
rooster
Steunhoogte 1: opvangbak/
bakplaat
- 1 - 3 - 5 180 - 190 20 - 40
Steunhoogte 5: ovenschaal op
rooster
Steunhoogte 3: ovenschaal op
rooster / bakplaat
Steunhoogte 1: opvangbak
Lasagne / pasta
uit de oven /
cannelloni /
ovenschotels
- 3 190 - 200 45 - 65
Opvangbak of ovenschaal op
rooster
Lamsvlees /
kalfsvlees /
rundvlees /
varkensvlees 1 kg
- 3 190 - 200 80 - 110
Opvangbak of ovenschaal op
rooster
Kip / konijn /
eend 1 kg
- 3 200 - 230 50 - 100
Opvangbak of ovenschaal op
rooster
Kalkoen / gans
3 kg
- 2 190 - 200 80 - 130
Opvangbak of ovenschaal op
rooster
Vis uit de oven /
in folie (filet, heel)
- 3 180 - 200 40 - 60
Opvangbak of ovenschaal op
rooster
Gevulde groenten
(tomaten,
courgettes,
aubergines)
- 2 180 - 200 50 - 60 Ovenschaal op rooster
Toast
- 5 3 (hoog) 3 - 6 Rooster
Bereidingstabel
30
* De vermelde bereidingstijd is slechts een indicatie. Gerechten kunnen op verschillende tijdstippen
afhankelijk van de persoonlijke voorkeur uit de oven worden verwijderd.
Recept Functie Voor-
verwar-
men
Steunhoogte
(van onder)
Temperatuur
(°C)
Tijd
(minuten)
Accessoires
Visfilet/moten vis
- 4 Medium 20 - 30
Steunhoogte 4: rooster (draai
het voedsel halverwege de
bereidingstijd om)
Steunhoogte 3: opvangbak met
water
Worstjes / spiezen
/ spareribs /
hamburgers
- 5 Midden-Hoog 15 - 30
Steunhoogte 5: rooster (draai
het voedsel halverwege de
bereidingstijd om)
Steunhoogte 4: opvangbak met
water
Gebraden kip 1 -
1,3 kg
- 2 Medium 55 - 70
Steunhoogte 2: rooster (draai het
voedsel indien nodig om na twee
derde van de bereidingstijd)
Steunhoogte 1: opvangbak met
water
Gebraden kip 1 -
1,3 kg
- 2 Hoog 60 - 80
Niv. 2: Draaispit (indien
bijgeleverd)
Niv. 1: Opvangbak met water
Rosbief rosé 1 kg
- 3 Medium 35 - 50
Ovenschaal op rooster (draai het
voedsel indien nodig na twee
derde van de bereidingstijd om)
Lamsbout /
schenkel
- 3 Medium 60 - 90
Opvangbak of ovenschaal op
rooster (draai het voedsel indien
nodig na twee derde van de
bereidingstijd om)
Geb. aardappelen
- 3 Medium 35 - 55
Opvangbak / bakplaat (draai het
voedsel indien nodig na twee
derde van de bereidingstijd om)
Gegratin.
groenten
- 3 Hoog 10 - 25
Opvangbak of ovenschaal op
rooster
Lasagne & Vlees
- 1 - 4 200 50 - 100*
Steunhoogte 4: ovenschaal op
rooster
Steunhoogte 1: opvangbak of
ovenschaal op rooster
Vlees en
aardappelen
- 1 - 4 200 45 - 100*
Steunhoogte 4: ovenschaal op
rooster
Steunhoogte 1: opvangbak of
ovenschaal op rooster
Vis en groente
- 1 - 4 180 30 - 50*
Steunhoogte 4: ovenschaal op
rooster
Steunhoogte 1: opvangbak of
ovenschaal op rooster
Volledige
maaltijd:
Taart
(Steunhoogte 5) /
Lasagne
(Steunhoogte 3) /
Vlees
(Steunhoogte 1)
- 1 - 3 - 5 190 40 - 120*
Steunhoogte 5: ovenschaal op
rooster
Steunhoogte 3: ovenschaal op
rooster
Steunhoogte 1: opvangbak of
ovenschaal op rooster
Gevulde
braadstukken
- 3 200 80 - 120*
Opvangbak of ovenschaal op
rooster
Gesneden vlees
(konijn, kip, lam)
- 3 200 50 - 100*
Opvangbak of ovenschaal op
rooster
31
Recept Functie Voor-
verwar-
men
Steunhoogte
(van onder)
Temperatuur
(°C)
Tijd
(minuten)
Accessoires en opmerkingen*
IEC 60350-1:2011-12 § 7.5.2
Koekjes van
kruimeldeeg
JA 3 170 15 - 30 Opvangbak/bakplaat
- 1 - 4 150 30 - 45
Steunhoogte 4: bakplaat
Steunhoogte 1: opvangbak/bakplaat
IEC 60350-1:2011-12 § 7.5.3
Kleine taartjes
JA 3 170 20 - 30 Opvangbak/bakplaat
- 1 - 4 160 25 - 35
Steunhoogte 4: bakplaat
Steunhoogte 1: opvangbak/bakplaat
- 1 - 3 - 5 160 35 - 45
Steunhoogte 5: ovenschaal op
rooster / bakplaat
Steunhoogte 3: bakplaat
Steunhoogte 1: opvangbak/bakplaat
IEC 60350-1:2011-12 § 7.6.1
Cake zonder
vet
JA 2 170 30 - 40 Taartvorm op rooster
1 - 4 175 75 - 95
Steunhoogte 4: taartvorm op rooster
Steunhoogte 1: taartvorm op rooster
IEC 60350-1:2011-12 § 7.6.2
2 Appeltaarten
- 2/3 185 70 - 90 Taartvorm op rooster
- 1 - 4 175 75 - 95
Steunhoogte 4: taartvorm op rooster
Steunhoogte 1: taartvorm op rooster
IEC 60350-1:2011-12 § 9.2
Toast**
- 5 Hoog 3 - 6 Rooster
IEC 60350-1:2011-12 § 9.3
Hamburgers**
- 5 Hoog 18 - 30
Steunhoogte 5: rooster (draai
het voedsel halverwege de
bereidingstijd om)
Steunhoogte 4: opvangbak met water
DIN 3360-12:07 § 6.5.2.3
Appeltaart,
vruchtenvlaai
- 3 180 35 - 45 Opvangbak/bakplaat
- 1 - 4 160 55 - 65
Steunhoogte 4: bakplaat
Steunhoogte 1: opvangbak/bakplaat
DIN 3360-12:07 § 6.6
Gebr.
varkensvlees
- 2 190 150 - 170 Steunhoogte 2: opvangbak
DIN 3360-12:07 annex C
Platte taart
JA 3 170 40 - 50 Opvangbak/bakplaat
- 1 - 4 160 45 - 55
Steunhoogte 4: bakplaat
Steunhoogte 1: opvangbak/bakplaat
Geteste recepten
(in overeenstemming met IEC 60350-1:2011-12 en DIN 3360-12:07:07)
32
Tabel Geteste Recepten
In de bereidingstabel worden de ideale functies en temperaturen gegeven voor de beste resultaten voor
elk type recept. Als u een gerecht wilt bereiden met de functie "Convectiebakken" op één steunhoogte
wordt geadviseerd de derde steunhoogte te gebruiken en dezelfde temperatuur als voor “HETELUCHT” op
meerdere steunhoogtes.
De indicaties in de tabel zijn bedoeld zonder gebruik van de schuifrails. Voer testen zonder de
schuifrails uit.
* Indien niet bijgeleverd, kunnen accessoires aangeschaft worden bij de Consumentenservice.
** Laat bij grillen 3-4 cm van de voorste rand van het rooster vrij om dit na afloop van de bereiding
makkelijker eruit te kunnen halen
Energiezuinigheidsklasse (in overeenstemming met EN 60350-1:2013-07)
Gebruik de betreffende tabel om testen uit te voeren
Energieverbruik en voorverwarmtijd
Selecteer de functie en voer de test alleen uit met de optie "Voorverwarmen" geactiveerd. (“Ja
voorverwarmen”)
Aanbevolen gebruik en tips
Lezen van de bereidingstabel:
De tabel geeft aan welke functie het best gebruikt kan worden voor een bepaald gerecht, dat op één of
meerdere steunhoogtes tegelijk kan worden bereid. De bereidingstijden gelden vanaf het moment dat
het gerecht in de oven wordt gezet, zonder de voorverwarmtijd (indien nodig). De temperaturen en de
bereidingstijden zijn indicatief en hangen af van de hoeveelheid voedsel en het type schaal. Gebruik eerst
de laagste aanbevolen waarden. Als de bereiding niet naar wens is, kunt u hogere waarden gebruiken.
Geadviseerd wordt om de bijgeleverde accessoires te gebruiken en indien mogelijk taartvormen of
ovenschalen van donker metaal. U kunt ook vuurvaste of aardewerk pannen en schalen gebruiken; de
bereidingstijden zijn dan iets langer. Volg voor de beste resultaten zorgvuldig de aanwijzingen in de
bereidingstabel met betrekking tot de bijgeleverde schalen en de verschillende steunhoogtes.
Het tegelijkertijd bereiden van verschillende gerechten
Met de functie "HETE LUCHT" kunt u tegelijkertijd verschillende gerechten bereiden (bijvoorbeeld: vis en
groenten) die dezelfde bereidingsduur hebben, op verschillende steunhoogtes. Haal de gerechten die klaar
zijn uit de oven en laat de gerechten die meer tijd nodig hebben in de oven staan.
Dessert
Bak fijn gebak met de statische functie op één steunhoogte. Gebruik taartvormen van zwart metaal en
zet deze altijd op het bijgeleverde rooster. Voor bereiding op meerdere steunhoogtes selecteert u de
functie met ventilatie en zet u de taartvormen in zigzagvorm op de roosters, zodat de lucht goed kan
circuleren.
Om te controleren of de taart gaar is steekt u een satéprikker in het dikste gedeelte van de taart. Als de
prikker er droog uitkomt, is de taart klaar.
Als u taartvormen met antiaanbaklaag gebruikt, vet dan niet de randen in, omdat de taart dan mogelijk
niet goed rijst aan de zijkanten.
Als het gebak “inzakt” tijdens het bakken, gebruik dan de volgende keer een lagere temperatuur,
verminder bijvoorbeeld de hoeveelheid vocht of meng het beslag voorzichtiger.
Bij taarten met een vochtige vulling (kaastaarten of vruchtentaarten) moet de functie
“CONVECTIEBAKKEN” worden gebruikt. Als de bodem van de taart te vochtig blijft, zet de taart dan op
een lager niveau en bestrooi de bodem met paneermeel of verkruimelde koekjes voordat u de vulling
erin schenkt.
33
Vlees
U kunt elke soort ovenschaal of vuurvaste schaal gebruiken die geschikt is voor de afmetingen van het
vlees. Schenk bij gebraden vlees bij voorkeur wat bouillon in de schaal, waardoor het vlees tijdens de
bereiding vochtig wordt gehouden en meer smaak krijgt.
Wees voorzichtig, bij deze procedure komt er zeer hete stoom vrij. Laat het gebraden vlees na afloop
van de bereiding 10-15 min. in de oven rusten, of dek het af met aluminiumfolie.
Als u stukken vlees wilt grillen, kies dan stukken met een gelijke dikte, zodat het vlees gelijkmatig gaar
wordt. Zeer dikke stukken vlees hebben een langere bereidingsduur. Zet het rooster op een lagere
steunhoogte om te voorkomen dat de korst verbrandt. Het vlees tijdens het bereiden twee derde
draaien, let op dat er geen stoom vrijkomt bij het openen van de ovendeur.
Geadviseerd wordt om een opvangbak met een halve liter water direct onder het rooster te plaatsen
waarop u het voedsel heeft gelegd, om het bakvet op te vangen. Vul indien nodig bij met water tijdens
het grillen.
Tips voor gerechten die worden bereid met de traditionele functies
Recept Steunhoogte (van onder) Aanbevolen
bereidingstemperatuur
(°C)
Aanbevolen
eindtemperatuur voor
gaarthermometer (°C)
Rosbief, rood 2/3 200 - 220 48
Rosbief, medium 2/3 170 - 190 60
Rosbief, doorbakken 2/3 170 - 190 68
Gebraden kalkoen 2/3 150 - 170 75
Gebraden kip 2/3 200 - 210 83
Gebr. varkensvlees 2/3 170 - 190 75
Gebraden kalfsvlees 2/3 160 - 180 68
Draaispit (alleen bij bepaalde modellen)
Dit accessoire dient voor het grillen van grote stukken vlees en gevogelte. Monteer het draagstuk op de
tweede steunhoogte. Steek het vlees aan het spit. Zet kip vast met keukentouw, zet de twee uiteinden van
het vlees vast met daarvoor bestemde vorken en controleer of het vlees goed vastzit aan het spit. Steek
het spit in de opening aan de voorwand van de oven en leg het op de steun. Om vorming van dampen te
voorkomen en bakvet op te vangen adviseren wij om een opvangbak met minimaal een halve liter water op
de eerste steunhoogte te plaatsen. Het spit is voorzien van een plastic handvat dat verwijderd moet worden
voordat de bereiding begint. Het handvat dient om het vlees na afloop van de bereiding uit de oven de
halen zonder uw handen te branden.
Pizza
Vet de pizzavorm licht in voor een knapperige bodem. Verdeel na twee derde van de bereidingsduur de
mozzarella over de pizza.
Rijsfunctie (alleen aanwezig bij bepaalde modellen)
Dek het deeg altijd af met een vochtige doek voordat u het in de oven legt. Deze functie verkort de rijstijd
met ongeveer een derde, vergeleken met rijzen op kamertemperatuur
(20 -25 °C). De rijstijd bij een hoeveelheid pizzadeeg van 1 kg is ongeveer één uur.
Gedrukt in Italië
11/15
400010839624
NL
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34

KitchenAid KOLSP 60602 Gebruikershandleiding

Type
Gebruikershandleiding
Deze handleiding is ook geschikt voor