24
HETE LUCHT
Voor het gelijktijdig bereiden van verschillende gerechten op meerdere steunhoogtes
(maximaal drie) die dezelfde bereidingstemperatuur hebben (bijv.: vis, groenten,
gebak). Met deze functie worden er geen geuren van het ene naar het andere gerecht
overgebracht. Gebruik de 3e steunhoogte voor bereidingen op één steunhoogte,
de 1e en 4e steunhoogte voor bereidingen op twee platen en de 1e, 3e en 5e
steunhoogte voor bereidingen op drie steunhoogtes.
CONVECTIEBAKKEN
Vlees en stukken met vloeibare vulling (hartig of zoet) bereiden op een steunhoogte.
Gebruik steunhoogte 3. Verwarm de oven eerst voor.
SPECIALE FUNCTIES
ONTDOOIEN
Voor het versnellen van het ontdooien van voedsel. Plaats het voedsel op de middelste
steunhoogte. Laat het voedsel in de verpakking zitten zodat het niet uitdroogt.
WARMHOUDEN
Om zojuist bereide gerechten (bv. vlees, gefrituurde gerechten of ovenschotels) warm
en krokant te houden. Plaats het voedsel op de middelste steunhoogte. De functie kan
niet ingeschakeld worden als de temperatuur in de oven hoger dan 65 °C is.
LATEN RIJZEN
Voor het optimaal laten rijzen van zoet of hartig deeg. Zet het deeg op de tweede
steunhoogte. De oven hoeft niet voorverwarmd te worden. Om de kwaliteit van
het rijzen te behouden schakelt u de functie niet in als de oven nog heet is na een
bereidingsprogramma.
SLOW COOKING
VLEES
SLOW COOKING VIS
Om vlees (op 90 °C) en vis (op 85 °C) behoedzaam te bereiden. Deze functie zorgt
voor een langzame bereiding, waardoor het vlees malser en sappiger blijft. Dankzij
een gematigde temperatuur wordt het voedsel niet bruin en het resultaat lijkt op een
bereiding met stoom. Braad de braadstukken eerst in een pan aan om de buitenkant
van het vlees dicht te schroeien zodat de sappen beter worden vastgehouden. De
bereidingstijden variëren van 2 uur voor vis van 300 gram tot 4-5 uur voor vis van 3
kg Voor vlees variërende bereidingstijden van 4 uur voor braadstukken van 1 kg tot
6-7 uur voor braadstukken van 3 kg. Open voor de beste resultaten de ovendeur niet
tijdens de bereiding zodat er geen hitte kan ontsnappen; gebruik de gaarthermometer
(indien aanwezig) of een standaard oventhermometer.
DROGEN
Fruit
Groenten
Champignons
Om fruit, groenten en champignons te drogen. Gebruik het bijgeleverde accessoire
(of een fijnmazig rooster) om te voorkomen dat er kleine schijes doorheen vallen,
zodat luchtcirculatie mogelijk is. Gebruik de derde steunhoogte voor bereidingen
op één steunhoogte, de eerste en vierde steunhoogte voor bereidingen op twee
steunhoogtes, de eerste, derde en vijfde steunhoogte voor bereidingen op drie
steunhoogtes en de eerste, derde, vierde en vijfde steunhoogte voor bereidingen op
vier steunhoogtes. De oven hoeft niet voorverwarmd te worden. Laat de ovendeur
halfopen.
YOGHURT
Voor het maken van zelfgemaakte yoghurt Gebruik porseleinen bakjes of bakvormpjes
van aluminiumfolie. Dek ze af met aluminiumfolie, voordat ze in het apparaat worden
geplaatst. Plaats de opvangbak met de schalen op de 1e steunhoogte. De oven hoeft
niet voorverwarmd te worden.
TWELI-BASE
Voor recepten waarvoor er hitte van onderen nodig is. Deze functie wordt aanbevolen
om de onderkant van alle soorten gerechten (hartige taarten, pizza's, brood, cakes,
biscuits, enz.) beter af te werken of te bruinen of om erg vloeibaar voedsel, zoals
sauzen, in te dikken. De functie kan ook worden gebruikt voor de bereiding. Ze wordt
aanbevolen om gerechten te bereiden die bovenaan niet moeten worden gebruind,
zoals rijstschotels, gerechten in papillot, stoofpotten en sauzen. Gebruik hiervoor bij
voorkeur de tweede steunhoogte. De oven hoeft niet voorverwarmd te worden.
FAVORIETEN
Voor toegang tot de 10 favoriete functies. Zie voor het opslaan en gebruik van
favorieten de paragraaf "FAVORIETEN".
ECO HETELUCHT
Gevulde braadstukken en stukken vlees op één steunhoogte bereiden. Deze functie
maakt gebruik van discontinue, delicate ventilatorhulp, waardoor overmatig drogen
van voedsel wordt voorkomen. In deze ECO-functie blijft het lampje uit tijdens de
bereiding; het kan tijdelijk weer ingeschakeld worden door op de bevestigingstoets te
drukken. Bij het gebruik van de ECO-cyclus die resulteert in een lager energieverbruik
mag de ovendeur niet worden geopend zolang het bereidingsrecept niet voltooid
is. Aanbevolen wordt de derde steunhoogte te gebruiken. De oven hoeft niet
voorverwarmd te worden.
Tabel met functiebeschrijvingen