47
alle spiezen naast elkaar in
het apparaat passen, zonder te
blokkeren. De te garen stukken
moeten ook niet tegen de boven-
en onderkant van het apparaat
stoten.
3. Als u grote stukken vlees of groente
wilt gebruiken, is het zinvol om de
spiezen om en om van materiaal
te voorzien, zodat de spiezen nog
vrij kunnen draaien.
4. Steek de te garen stukken in de
gewenste volgorde op de spiezen.
De van de gewenste levensmid-
delen voorziene spiezen worden
in de spieshouder gelegd. Het
kleine wieltje vóór de spiesgreep
moet hierbij precies in de over-
eenkomstige uitsparing bij de
spieshouder worden gelegd; het
andere uiteinde van de spies
dient precies in de uitdieping aan
de achterkant van de spieshouder
te liggen.
5. Bevestig de spiesklem in beide
openingen aan de voorkant van
de spieshouder en schuif de
spieshouder de behuizing in.
Attentie: Het apparaat is tijdens
en na het gebruik zeer heet!
De spiezen roteren ook door bij
de schakelaarstand „0/OFF“!
Courgettespiesjes
1 kleine courgette (ca. 150 g), 1 EL tomaten-
puree, 1 TL olijfolie, 1 in dobbelsteentjes ge-
sneden teentje knoflook, ½ TL oregano, zout,
peper, 2 geoliede spiesjes
De courgettes met de allessnijder in zeer dunne
lange plakjes snijden, van tomatenpuree, olie,
knoflook, oregano, zout en peper een pasta
vervaardigen.
Courgetteplakjes hier dun mee bestrijken,
op-rollen en op de spiesjes steken. Ca. 6–8
minuten op de met een zeer dun laagje olie
gevette grilplaat grilleren.
Worstspiesjes
2 Weense worstjes of cabanossi, 100 kers-
tomaten, een beetje olie, 2 spiesjes geolied
De worstjes in 4 cm lange stukjes verdelen,
hierbij schuin snijden. Afwisselend de worstjes
en de kerstomaten op de spiesjes steken, oliën
en 6–8 minuten grilleren.
Pikante spiesjes
200 g kippenvlees, 3 EL sojasaus, 2 msp. chili-
kruidenpasta, ½ TL verse, fijn geraspte gember,
een beetje olie, 3 spiesjes
Kippenfilet kort invriezen en met de allessnijder
in zeer dunne plakjes snijden (tegen de
vleesvezelrichting), sojasaus met chili en
gember mengen. Vlees ermee marineren en
2-3uur met deksel erop in de koelkast zetten.
De grilplaat met een dun laagje olie vetten,
tevens de houten spiesjes. Het vlees golfvormig
op de spiesjes steken, d.w.z. dat de vleesplakjes
één keer worden samengevouwen en 2 keer
worden doorgestoken. Regelmatig omdraaiend
10 minuten lang grilleren.
Tip: In plaats van kippenfilet varkenshaas ge-
bruiken.
Garnalenspiesjes
4 garnalen, 4 sjalotten, een beetje kruis-
kummelolie, 1 spiesje geolied
De garnalen en de sjalotten afwisselend op het
houten spiesje steken, met kruiskummelolie (of
knoflookolie) insmeren en grilleren. 8-10
minuten.
Spekpruimenspiesjes
4 plakjes ontbijtspek (bacon), 4 zachte ge-
droogde pruimen, 1 appel, 4 sjalotten, 2
spiesjes geolied.
Copyright UNOLD AG | www.unold.de