Rowenta Gourmet de handleiding

Type
de handleiding
FR
NL
DE
EN
32
*Afhankelijk van het model*selon modèle
SOMMAIRE
FRANÇAIS
INTRODUCTION
1 • Gamme gourmet de Rowenta 6
DESCRIPTION 7
UTILISATION GÉNÉRALE
1 • Caractéristiques 8
2 • Avant la première utilisation 8
3 • Utilisation 8
4 • Conseils et caractéristiques 9
CONNAÎTRE VOTRE FOUR
1 • Thermostat 9
2 • Minuterie 9
3 • Sélecteur de fonction 10
4 • Grille réversible 10
5 • Eclairage intérieur 10
LES FONCTIONS DE VOTRE FOUR
1 • Gril 11
2 • Convection naturelle (ou four traditionnel) 11
3 • Tournebroche* 11
4 • Chaleur tournante* 12
5 • Décongélation* 13
TABLEAUX DE CUISSON
1 • Chaleur tournante* 13
2 • Tournebroche* 15
NETTOYAGE ET MAINTENANCE
1 • Consignes 17
2 • Maintenance 17
GARANTIE 18
ENVIRONNEMENT 18
INLEIDING
1 • Oven assortiment van Rowenta 20
BESCHRIJVING 21
ALGEMEEN GEBRUIK
1 • Eigenschappen 22
2 • Vóór het eerste gebruik 22
3 • Gebruik 22
4 • Adviezen en eigenschappen 23
VERTROUWD RAKEN MET UW OVEN
1 • Thermostaat 23
2 • Timer 23
3 • Functiekeuze 24
4 • Omkeerbaar rooster 24
5 • Binnenverlichting 24
DE OVENFUNCTIES
1 • Grill 25
2 • Natuurlijke convectie (traditionele ovenfunctie) 25
3 • Braadspit* 25
4 • Heteluchtoven* 26
5 • Ontdooien* 27
BEREIDINGSTABEL
1 • Heteluchtoven* 27
2 • Braadspit* 29
SCHOONMAKEN EN ONDERHOUD
1 • Instructies 31
2 • Onderhoud 31
GARANTIE 32
MILIEU 32
INHOUDSOPGAVE
NEDERLANDS
1a
1b
1c
1d
1e*
3
6*
5
1*
9*
10*
7
8
1*
11*
4
2
12*
x2
OC3738 OC3751
FR
NL
DE
EN
21
BESCHRIJVING
1 Display*
a Controlelampje thermostaat
b Thermostaat
c Controlelampje timer
d Timer
e Functieknop:
- grill
- natuurlijke convectie
(traditionele ovenfunctie)
- braadspit*
- heteluchtoven*
- ontdooien*
2 Binnenverlichting
3 Inklapbaar verwarmingselement
4 Aandrijfopening ovenspit
5 Bevestigingsopening spitsteun
6 Gladde bodem* of neerklapbaar
verwarmingselement*
7 Deur met veiligheidswand
8 Handgreep
9 Omkeerbaar rooster (x2)*
10 Braadslee*
11 Spitsteun*
12 Braadspit*
*Afhankelijk van het model
INLEIDING
1 • Oven assortiment van Rowenta
Deze oven van ROWENTA werd ontworpen om u het leven gemakkelijker te maken door u telkens
de meest geschikte bereidingskwaliteit te bieden aangepast aan uw wensen.
Een krachtige, stevige en mooi ogende oven. Gezonde bereidingen, gebraden of gestoofd.
Gebruiksvriendelijk, voor dagelijks en snel gebruik.
Dit assortiment ovens werd met name sterk uitgedacht om u zowel een echt gebruikscomfort als
een optimale veiligheid te bieden.
Met behulp van de uitgebreide handleiding die hieronder volgt, kunt u erg eenvoudig alle functies
van deze ovens leren kennen, evenals talrijke culinaire adviezen die u op weg helpen in het
dagelijkse leven.
Eet smakelijk!
20
*Afhankelijk van het model
23
*Afhankelijk van het model
3.2 • Eerste gebruik zonder hulpmiddelen
Zet uw oven zonder hulpmiddelen aan (zonder accessoires binnenin) om fabrieksoverblijfselen
en nieuwe geurtjes te verwijderen.
• Selecteer de modus "traditioneel bakken".
• Stel de oventhermostaat in op 240 °C.
• Stel de tijd in en schakel de oven tussen 40 en 60 minuten in.
BELANGRIJK er kan een klein beetje rook ontsnappen, dit is normaal en verdwijnt al
snel.
4 • Adviezen en eigenschappen
4.1 • Schotels en schalen kiezen
Houd rekening met de binnenste maten van uw oven.
• Een ronde schotel mag geen diameter van meer dan 35 cm
hebben.
• Ovale schotels mogen niet groter zijn dan 38 cm en kunnen
diagonaal in de oven worden geplaatst.
• Rechthoekige schotels mogen niet groter zijn dan 35 cm en
kunnen diagonaal in de oven worden geplaatst.
4.2 • Gebraad van vlees- en gevogelte
Plaats schotels met hoge randen (min. 5 cm) om vetspatten op de ovenwanden te vermijden.
4.3 • Taart en gebak
Gebruik bij voorkeur schotels met anti-aanbaklaag zodat u ze gemakkelijk uit de vormen kunt halen.
35 cm
38 cm
35 cm
VERTROUWD RAKEN MET UW OVEN
1 • Thermostaat
Dankzij de thermostaat kunt u de temperatuur instellen tussen ca. 80 °C
en 240 °C.
Tijdens het bakken kunt u de instellingen nog wijzigen.
Er gaat een controlelampje branden als de juiste temperatuur bereikt is.
2 • Timer
Zodra u de timer inschakelt en de thermostaat is ingesteld, zal de oven
in werking treden.
U kunt de bereidingstijd instellen op de timer.
Zodra de ingestelde tijd is verstreken, zal de oven een geluidssignaal
laten horen en automatisch uitschakelen.
U kunt op elk moment de bereiding onderbreken door de timer op nul
te zetten.
BELANGRIJK Voor bereidingstijden die minder dan
25 minuten bedragen, draait u de knop helemaal rond en keert u
vervolgens terug naar de gewenste tijd. Het rode controlelampje
wijst erop dat de oven is ingeschakeld.
22
*Afhankelijk van het model
3 • Gebruik
Reinig zowel de deur en de geëmailleerde of gelakte oppervlakken, als de binnenkant van de oven
met een vochtige spons en zacht reinigingsmiddel. Verwijder alle resten van de fabricage. Goed
drogen. De deur sluiten. Maak de accessoires schoon. Het snoer ontrollen. Steek de stekker in een
geaard stopcontact. Plaats de achterkant van het apparaat tegen een muur.
Uw oven is geen inbouwapparaat.
3.1 • In werking stellen
ALGEMEEN GEBRUIK
1 • Eigenschappen
LET OP Het netto gewicht van het apparaat is 12 kg, plaats het op een oppervlakte dat dit
gewicht kan dragen.
2 • Vóór het eerste gebruik
Bewaar uw garantiebewijs. Lees de gebruiksaanwijzing aandachtig door en bewaar het zorgvuldig.
Controleer of het apparaat niet beschadigd is. Als dit zo is, neem dan onmiddellijk contact op met
de verkoper of de klantenservice.
Plaats uw oven op een stabiele ondergrond. Verwijder alle stickers en bescherming aan de
binnenkant en buitenkant van de oven.
De verpakking is recyclebaar, maar kan ook gebruikt worden om het apparaat te vervoeren
of terug te sturen naar een erkend servicecentrum.
2.1 • Uitpakken (HERINNERING)
Pak uw oven op de volgende manier uit:
Verwijder het
plakband en open de
sluitkleppen.
Haal de oven met
behulp van 2 personen
uit de doos.
Trek de grill*, de
braadslee*, het draaispit*,
de ondersteuning van het
draaispit*, het
receptenboekje.
FR
NL
DE
EN
25
*Afhankelijk van het model
3 • Braadspit*
• Om het braadspit te gebruiken, moet u eerst de spitsteun in de
uitsparingen in de zijwand plaatsen.
2 • Natuurlijke convectie (traditionele ovenfunctie)
• Plaats het rooster in de gewenste positie.
• Plaats de schotel met de ingrediënten in de oven en sluit de ovendeur.
• Zet de keuzeknop op de stand oven .
• Stel de thermostaat in op de gewenste temperatuur.
• De timer instellen: Voor bereidingstijden die minder dan 25 minuten bedragen, draait u de knop
helemaal rond en keert u vervolgens terug naar de gewenste tijd.
• Oven warmt op.
Einde van de bereiding:
Zodra de ingestelde tijd is verstreken, zal de oven automatisch uitschakelen.
Als de oven niet uitschakelt, zet u de timer op nul.
BELANGRIJK
Plaats nooit schotels direct op de bodem* of het neerklapbare
verwarmingselement*.
DE OVENFUNCTIES
1 • Grill
Om al uw gerechten te grillen en gratineren:
• Plaats het rooster in de hoge positie.
• Zet de keuzeknop op de stand grill .
• Plaats uw ingrediënten op het rooster en zorg dat ze zo dicht mogelijk bij de bovenste
verwarmingselement zijn, terwijl u minstens 20 mm afstand laat tussen het verwarmingselement
en het voedsel.
• Plaats de braadslee* in de lage positie om het vet of het braadvocht op te vangen.
• Sluit de deur.
• Stel de thermostaat in op de gewenste temperatuur.
• De timer instellen: voor bereidingstijden die minder dan 25 minuten bedragen, draait u de knop
helemaal rond en keert u vervolgens terug naar de gewenste tijd.
• De grill schakelt in.
• Draai het te grillen voedsel om na het verstrijken van de helft van de bereidingstijd.
Einde van de bereiding:
Zodra de ingestelde tijd is verstreken, zal de oven automatisch uitschakelen.
Als de oven niet uitschakelt, zet u de timer op nul.
BELANGRIJK
Voor een optimaal grillresultaat, zowel in de stand grill, moet de thermostaat
op 240 °C staan en moet de deur gesloten zijn.
24
*Afhankelijk van het model
Grill (bovenste verwarmingselementen): de warmte wordt opgewekt door de twee
bovenste verwarmingselementen: deze functie is geschikt om te grillen/traditionele
barbecuegerechten, maar tevens voor het gratineren van uw schotels.
Traditioneel bakken (of traditionele oven): de warmte wordt gegenereerd door de
verwarmingselementen van de oven: deze traditionele bereidingsfunctie is geschikt voor
de bereiding van vlees, vis en desserts.
Braden*: geschikt voor het braden van al uw vlees- en gevogeltegerechten.
Heteluchtoven*: voor een gelijkmatige verdeling van de warmte en het tegelijkertijd
bakken van verschillende gerechten.
Ontdooien*: een ideale functie om alle voedingsmiddelen te ontdooien.
3 • Functiekeuze
3.1 • Functiebeschrijvingen
3.2 • Selectie van de bereidingsfuncties
U kunt steeds de aangepaste bereidingsmethode kiezen voor de verschillende ingrediënten.
Om een bepaalde bereidingsmethode te kiezen, draait u de keuzeknop naar de gewenste functie.
De tijdstabellen voor de verschillende bereidingen vermelden tevens de aanbevolen functie.
9
7
5
3
1
8
6
4
2
4 • Omkeerbaar rooster
Het rooster kan op 5 verschillende niveaus worden geplaatst, door het
rooster om te keren, krijgt u nog 4 extra niveaus.
De tijdstabellen voor de verschillende bereidingen vermelden tevens de
aanbevolen positie.
BELANGRIJK Voor zware schotels wordt aanbevolen om de
posities 2, 4 en 6 te gebruiken.
BELANGRIJK De stand 4 werkt niet met de heteluchtfunctie.
5 • Binnenverlichting
Om gemakkelijk het overzicht te houden over de bereiding van uw gerechten, gaat de
binnenverlichting permanent branden zodra de oven inschakelt (timer ingesteld).
FR
NL
DE
EN
27
*Afhankelijk van het model
• Regel de duur van het bakproces door de timer in te stellen. Het controlelampje aan de
binnenkant gaat branden, het bakproces start.
• Voor een geheel uniform bakproces kunt de gerechten op de helft van het bakproces 180° draaien.
Aan het eind van de ingestelde tijd klinkt er een signaal dat het eind van het bakproces aanduidt.
De oven stopt automatisch.
Voor bepaalde bereidingen raden wij u aan om:
- het bakproces te controleren en gebakken voedsel niet te eten als het aangebrand is.
- te kiezen voor een licht bruin resultaat, met name voor frites dat u in uw oven heeft bereid.
Daarnaast raden wij u evenwichtige voedingsmiddelen aan met veel groente en fruit.
5 • Ontdooien*
• Om het natuurlijke ontdooiproces van uw voedingsmiddelen te versnellen.
• Plaats de gril op de laagste stand. Leg de bevroren producten op een schaal.
• Plaats de schaal in de grill. Sluit de oven.
• Zet de keuzeknop op de stand ontdooien .
• Stel de gewenste ontdooitemperatuur in door aan de knop te draaien (maximaal 2 uur).
De binnenverlichting gaat branden en het ontdooiproces start.
• Als het ontdooiproces is afgerond, gaat de binnenverlichting uit en zal de oven automatisch
uitschakelen.
Gerechten
Oven-
functie
Temperatuur
in °C
Bereidings-
tijd
Voorver-
warming
(min)
Positie van
het rooster
9
7
5
3
1
8
6
4
2
Opmer-
kingen
Witlof met
ham (x6)
200°C 30 min - 3 -
Gratin
dauphinois
200°C 70 min - 3 -
Varkens-
gebraad
240°C 70 min - 1 -
Lamsbout
1,2 Kg
210°C 50 min - 1 -
Rosbief
930 g
230°C 35/40 min - 1 -
Visfilet 600 g
230°C 18 min - 3 -
Diepvries-
pizza
220°C 20 min 10 min 4 -
BEREIDINGSTABEL
De hierna vermelde bereidingstijden zijn slechts ter informatie. Ze kunnen verschillen naar gelang de
grootte, de dikte, en de aanvangstemperatuur van het te bereiden voedsel/ingrediënt.
1 • Heteluchtoven*
26
*Afhankelijk van het model
• Verwijder het rooster.
• Steek het puntige uiteinde van het braadspit
in de aandrijfopening die zich aan de
linkerwand van de oven bevindt en duw
deze tot het einde.
• Plaats het andere uiteinde van het braadspit in de spitsteun.
• Plaats de braadslee* in de lage positie in de oven.
• Sluit de deur.
• Zet de keuzeknop op de stand braadspit .
• Stel de thermostaat in op de gewenste temperatuur.
• De timer instellen: voor bereidingstijden die minder dan 25 minuten
bedragen, draait u de knop helemaal rond en keert u vervolgens terug
naar de gewenste tijd.
Einde van de bereiding:
Zodra de ingestelde tijd is verstreken, zal de oven automatisch
uitschakelen.
Als de oven niet uitschakelt, zet u de timer op nul.
Open de deur volledig.
Gebruik een ovenhandschoen om het braadspit uit de opening van de
aandrijving te verwijderen.
Haal het spit uit de oven.
• Schuif een klemvork (punten naar binnen gericht) op het spit en
schroef deze vast.
• Vlees en gevogelte eerst toebinden voordat u het aan het spit rijgt,
schuif vervolgens de tweede klemvork op het spit met de punten naar
binnen gericht. Probeer de klemvork zo ver mogelijk te duwen zodat
het braadstuk stevig op zijn plaats blijft zitten.
• Indien nodig de eerste klemvork losschroeven om het braadstuk in het
midden te plaatsen en schroef vervolgens beide klemvorken vast.
BELANGRIJK
Voor een optimaal resultaat in de stand braden, moet de thermostaat op
240 °C staan en moet de deur gesloten zijn.
BELANGRIJK Tijdens de bereiding van bepaalde gerechten kan er stoom rondom de
ovendeur ontsnappen: dit is volkomen normaal.
4 • Heteluchtoven*
• Bakken met de heteluchtfunctie zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de temperatuur. Plaats
uw gerechten in het midden van de grill. Plaats geen gerechten direct op de geëmailleerde
bodem* of op het neerklapbare verwarmingselement*.
• Sluit de oven.
• Zet de keuzeknop op de stand heteluchtoven .
• Stel de thermostaat in op de gewenste temperatuur.
FR
NL
DE
EN
29
*Afhankelijk van het model
2 • Braadspit*
Gerechten
Oven-
functie
Temperatuur
in °C
Bereidings-
tijd
Voorver-
warming
(min)
Positie van
het rooster
9
7
5
3
1
8
6
4
2
Opmer-
kingen
Witlof met
ham (x6)
200°C 30 min - 3 -
Gratin
dauphinois
200°C 55 min - 3 -
Varkens-
gebraad
240°C 70 min - 1 -
Lamsbout
1,2 Kg
210°C 50 min - 1 -
Rosbief
930 g
230°C 35/40 min - 1 -
Visfilet 600 g 230°C 18 min - 3 -
Diepvries-
pizza
220°C 20 min 10 min 4 -
Kaassoufflé
180°C 50 min - 1 -
Koninginnen-
hapje
210°C 15 min 10 min 1 -
Eenpersoons
pastei (x5)
200°C 30 min 10 min 1 -
Quiche
Lorraine
200°C 30 min - 3 -
Diep gevroren
frietjes 600 g
230°C 20 min 10 min 2
In de
bakschaal*
28
*Afhankelijk van het model
Gerechten
Oven-
functie
Temperatuur
in °C
Bereidings-
tijd
Voorver-
warming
(min)
Positie van
het rooster
9
7
5
3
1
8
6
4
2
Opmer-
kingen
Kaassoufflé 180°C 50 min 10 min 1 -
Koninginnen-
hapje
210°C 15 min 10 min 1 -
Eenpersoons
pastei (x5)
200°C 30 min 10 min 1 -
Quiche
Lorraine
200°C 30 min - 3 -
Diep gevroren
frietjes 600 g
230°C 20 min 10 min 2
In de
bakschaal*
Kippen-
bouten (x4)
240°C 45 min - 3
Draaien
2e helft
bereiding
Gevulde-
tomaten
190°C 45 min - 2 -
Brioche 160°C 30 min - 1 -
Rozijnen-
koekjes
150°C 30 min 10 min 2
In de
bakschaal*
Sponscake
(soort
spekkoek)
170°C 30 min 10 min 3 -
(Gestorte)
pudding (x6)
150°C 45 min - 3
Au bain-
marie in de
braadslee*
Clafoutis
(kersenvlaai)
200°C 40 min - 4 -
Omgekeerde
appeltaart
190°C 25 min - 4 -
Cake 190°C 45 min - 1 -
Appeltaart 220°C 30 min - 4
Grill op de
maximum
stand.
Marmercake
1 Kg
180°C 60 min - 1 -
Kip,
1,2 Kg
240°C 65 min - 1 -
Varkensko-
telet (x4)
210°C
17 min
(12 min
+5 min)
- 9
Omdraaien
na 12 min
FR
NL
DE
EN
31
*Afhankelijk van het model
2.2 • Het binnenvenster demonteren
SCHOONMAKEN EN ONDERHOUD
1 • Instructies
Het is aanbevolen om de oven na elk gebruik te reinigen zodat de vetdeeltjes in de oven niet verkolen.
De deur van uw oven bestaat uit dubbel glas: dit is ontwikkeld om geen extra onderhoud te veroorzaken:
u kunt echter het binnenste raam verwijderen in geval van aanslag tussen de twee ramen.
Laat geen vet in het apparaat druppelen.
Laat de oven afkoelen voor onderhoud- of schoonmaakwerkzaamheden.
De buitenkant van de oven kunt u schoonmaken m.b.v. een sponsje.
Gebruik geen onderhoudsproducten specifiek voor metaal (roestvrij staal, koper…).
Reinig de deur en de geëmailleerde of gelakte oppervlakken met een vochtige spons en zacht
reinigingsmiddel.
Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen (met name bijtmiddelen op basis van
natriumcarbonaat), schuursponsjes of schuurmiddelen.
Het bovenste verwarmingselement is inklapbaar maar niet verwijderbaar. Probeer deze nooit te
bewegen of te verwijderen.
De oven is uitgerust met een gladde, gmailleerde bodem* of neerklapbaar verwarmingselement*
en katalytische wanden die u met een sopje kunt reinigen.
Alle toebehoren (rooster, braadslee*, ...) kunnen worden gereinigd met water en reinigingsmiddel of
zo in de vaatwasmachine worden geplaatst.
2 • Onderhoud
Het lampje vervangen:
Trek de stekker uit het stopcontact en laat de oven afkoelen
(minimaal 1 uur).
Draai het venster los door tegen de richting van de klok in te
draaien.
• Reinigen met warm water en reinigingsmiddel.
• Draai het lampje los en vervang het (15W - 220/230V 300°C).
• Het ovenvenster goed drogen en terugplaatsen.
2.1 • De binnenverlichting reinigen
Open de deur. Controleer of deze steunt op
het werkblad: indien dit niet het geval is, kunt
u de oven 90° draaien.
Draai de twee schroeven van de spanbeugels
los ter hoogte van de hefstang van de
deursteunen.
Trek de twee spanbeugels eruit.
30
*Afhankelijk van het model
Gerechten
Oven-
functie
Temperatuur
in °C
Bereidings-
tijd
Voorver-
warming
(min)
Positie van
het rooster
9
7
5
3
1
8
6
4
2
Opmer-
kingen
Kippen-
bouten (x4)
240°C 45 min - 3
Draaien
2e helft
bereiding
Gevulde-
tomaten
190°C 45 min - 2 -
Brioche 160°C 30 min - 1 -
Rozijnen-
koekjes
150°C 30 min 10 min 3
In de
bakschaal*
Sponscake
(soort
spekkoek)
170°C 30 min 10 min 3 -
(Gestorte)
pudding (x6)
160°C 45 min - 1 -
Clafoutis
(kersenvlaai)
200°C 45 min - 3 -
Omgekeerde
appeltaart
190°C 45 min - 3 -
Cake 190°C 45 min - 1 -
Appeltaart 220°C 30 min - 4 -
Marmercake
1 Kg
175°C 60 min - 1 -
Kip,
1,2 Kg
240°C 65 min - - -
Varkensko-
telet (x4)
210°C
17 min
(12 min
+5 min)
- 9
Omdraaien
na 12 min
FR
NL
DE
EN
3332
*Afhankelijk van het model
GARANTIE
• Dit apparaat is alleen bestemd voor huishoudelijk gebruik: in het geval van niet correct gebruik
of gebruik dat niet conform de handleiding is, is Rowenta op geen enkele manier aansprakelijk
en vervalt de garantie.
• Lees voor het eerste gebruik van uw apparaat de gebruikshandleiding goed door: Rowenta is
niet aansprakelijk voor gebruik dat niet conform de gebruikshandleiding is.
Als het probleem aanhoudt, breng uw oven dan naar het dichtstbijzijnde erkend
servicecentrum van Rowenta. Zie de lijst met erkende servicecentra van Rowenta:
www.rowenta.com
MILIEU
• Conform de geldende voorschriften moet elk apparaat dat niet meer gebruikt wordt geheel
onbruikbaar gemaakt worden: trek de stekker uit het stopcontact en snijd de kabel door voordat
u het apparaat weggooit.
• Milieu: richtlijn 2002/95/CE.
Wees vriendelijk voor het milieu !
i Uw apparaat bevat materialen die geschikt zijn voor hergebruik.
Lever ze in bij een milieuvriendelijk verzamelpunt of bij onze technische dienst.
Het binnenste raam moet van onderen vanzelf
omhoog gaan. Duw het raam in de
ovenruimte
om het uit de bevestigingsgleuven
te halen.
Trek met uw hand het binnenste venster eruit
en maak het schoon (met water en
schoonmaakmiddel).
Nu kunt u bij de binnenste zijde van het
buitenste raam. Maak het met een vochtige
spons schoon (zachte kant van de spons
gebruiken).
BELANGRIJK
Gebruik geen gereedschap om het binnenste venster op te tillen, gebruik
hiervoor alleen uw handen.
Plaats de binnenruit terug op zijn plaats. Let
erop om de ruit goed te plaatsen: de
afgeronde hoeken moeten onderaan zijn (naar
het deurscharnier gericht). Plaats de bovenste
hoeken het eerst in de gleuven (zie pijlen).
Plaats de klemmen terug.
Draai de schroeven aan zonder ze te strak te
draaien.
FR
NL
DE
EN

Documenttranscriptie

FRANÇAIS NEDERLANDS SOMMAIRE INHOUDSOPGAVE FR INTRODUCTION 1 • Gamme gourmet de Rowenta 6 INLEIDING 1 • Oven assortiment van Rowenta 20 DESCRIPTION 7 BESCHRIJVING 21 8 8 8 9 ALGEMEEN GEBRUIK 1 • Eigenschappen 2 • Vóór het eerste gebruik 3 • Gebruik 4 • Adviezen en eigenschappen 22 22 22 23 NL DE UTILISATION GÉNÉRALE 1 • Caractéristiques 2 • Avant la première utilisation 3 • Utilisation 4 • Conseils et caractéristiques CONNAÎTRE VOTRE FOUR 1 • Thermostat 2 • Minuterie 3 • Sélecteur de fonction 4 • Grille réversible 5 • Eclairage intérieur 9 9 10 10 10 VERTROUWD RAKEN MET UW OVEN 1 • Thermostaat 2 • Timer 3 • Functiekeuze 4 • Omkeerbaar rooster 5 • Binnenverlichting 23 23 24 24 24 LES FONCTIONS DE VOTRE FOUR 1 • Gril 2 • Convection naturelle (ou four traditionnel) 3 • Tournebroche* 4 • Chaleur tournante* 5 • Décongélation* 11 11 11 12 13 DE OVENFUNCTIES 1 • Grill 2 • Natuurlijke convectie (traditionele ovenfunctie) 3 • Braadspit* 4 • Heteluchtoven* 5 • Ontdooien* 25 25 25 26 27 TABLEAUX DE CUISSON 1 • Chaleur tournante* 2 • Tournebroche* 13 15 BEREIDINGSTABEL 1 • Heteluchtoven* 2 • Braadspit* 27 29 NETTOYAGE ET MAINTENANCE 1 • Consignes 2 • Maintenance 17 17 SCHOONMAKEN EN ONDERHOUD 1 • Instructies 2 • Onderhoud 31 31 GARANTIE 18 GARANTIE 32 ENVIRONNEMENT 18 MILIEU 32 *selon modèle 2 3 *Afhankelijk van het model EN INLEIDING 1 • Oven assortiment van Rowenta FR BESCHRIJVING 1 Deze oven van ROWENTA werd ontworpen om u het leven gemakkelijker te maken door u telkens de meest geschikte bereidingskwaliteit te bieden aangepast aan uw wensen. Een krachtige, stevige en mooi ogende oven. Gezonde bereidingen, gebraden of gestoofd. Gebruiksvriendelijk, voor dagelijks en snel gebruik. Dit assortiment ovens werd met name sterk uitgedacht om u zowel een echt gebruikscomfort als een optimale veiligheid te bieden. Met behulp van de uitgebreide handleiding die hieronder volgt, kunt u erg eenvoudig alle functies van deze ovens leren kennen, evenals talrijke culinaire adviezen die u op weg helpen in het dagelijkse leven. 2 3 4 5 6 Display* a Controlelampje thermostaat b Thermostaat c Controlelampje timer d Timer e Functieknop: - grill - natuurlijke convectie (traditionele ovenfunctie) - braadspit* - heteluchtoven* - ontdooien* Binnenverlichting Inklapbaar verwarmingselement Aandrijfopening ovenspit Bevestigingsopening spitsteun Gladde bodem* of neerklapbaar verwarmingselement* 7 Deur met veiligheidswand 8 Handgreep 9 Omkeerbaar rooster (x2)* 10 Braadslee* 11 Spitsteun* 12 Braadspit* 1* 2 4 6* 7 8 OC3738 9* 1* OC3751 x2 1a 1b 10* 1c 1d 12* 11* *Afhankelijk van het model 1e* 20 DE EN Eet smakelijk! 3 5 NL 21 *Afhankelijk van het model 3.2 • Eerste gebruik zonder hulpmiddelen ALGEMEEN GEBRUIK 1 • Eigenschappen LET OP Het netto gewicht van het apparaat is 12 kg, plaats het op een oppervlakte dat dit gewicht kan dragen. Zet uw oven zonder hulpmiddelen aan (zonder accessoires binnenin) om fabrieksoverblijfselen en nieuwe geurtjes te verwijderen. • Selecteer de modus "traditioneel bakken". • Stel de oventhermostaat in op 240 °C. • Stel de tijd in en schakel de oven tussen 40 en 60 minuten in. FR NL BELANGRIJK er kan een klein beetje rook ontsnappen, dit is normaal en verdwijnt al 2 • Vóór het eerste gebruik snel. 2.1 • Uitpakken (HERINNERING) DE 4 • Adviezen en eigenschappen Pak uw oven op de volgende manier uit: 4.1 • Schotels en schalen kiezen 38 cm 35 cm 35 cm Verwijder het plakband en open de sluitkleppen. Haal de oven met behulp van 2 personen uit de doos. Trek de grill*, de braadslee*, het draaispit*, de ondersteuning van het draaispit*, het receptenboekje. Bewaar uw garantiebewijs. Lees de gebruiksaanwijzing aandachtig door en bewaar het zorgvuldig. Controleer of het apparaat niet beschadigd is. Als dit zo is, neem dan onmiddellijk contact op met de verkoper of de klantenservice. Plaats uw oven op een stabiele ondergrond. Verwijder alle stickers en bescherming aan de binnenkant en buitenkant van de oven. De verpakking is recyclebaar, maar kan ook gebruikt worden om het apparaat te vervoeren of terug te sturen naar een erkend servicecentrum. Houd rekening met de binnenste maten van uw oven. • Een ronde schotel mag geen diameter van meer dan 35 cm hebben. • Ovale schotels mogen niet groter zijn dan 38 cm en kunnen diagonaal in de oven worden geplaatst. • Rechthoekige schotels mogen niet groter zijn dan 35 cm en kunnen diagonaal in de oven worden geplaatst. 4.2 • Gebraad van vlees- en gevogelte Plaats schotels met hoge randen (min. 5 cm) om vetspatten op de ovenwanden te vermijden. 4.3 • Taart en gebak Gebruik bij voorkeur schotels met anti-aanbaklaag zodat u ze gemakkelijk uit de vormen kunt halen. VERTROUWD RAKEN MET UW OVEN 1 • Thermostaat Dankzij de thermostaat kunt u de temperatuur instellen tussen ca. 80 °C en 240 °C. Tijdens het bakken kunt u de instellingen nog wijzigen. 3 • Gebruik Er gaat een controlelampje branden als de juiste temperatuur bereikt is. 3.1 • In werking stellen 2 • Timer Zodra u de timer inschakelt en de thermostaat is ingesteld, zal de oven in werking treden. U kunt de bereidingstijd instellen op de timer. Zodra de ingestelde tijd is verstreken, zal de oven een geluidssignaal laten horen en automatisch uitschakelen. U kunt op elk moment de bereiding onderbreken door de timer op nul te zetten. Reinig zowel de deur en de geëmailleerde of gelakte oppervlakken, als de binnenkant van de oven met een vochtige spons en zacht reinigingsmiddel. Verwijder alle resten van de fabricage. Goed drogen. De deur sluiten. Maak de accessoires schoon. Het snoer ontrollen. Steek de stekker in een geaard stopcontact. Plaats de achterkant van het apparaat tegen een muur. BELANGRIJK Voor bereidingstijden die minder dan 25 minuten bedragen, draait u de knop helemaal rond en keert u vervolgens terug naar de gewenste tijd. Het rode controlelampje wijst erop dat de oven is ingeschakeld. Uw oven is geen inbouwapparaat. 22 *Afhankelijk van het model *Afhankelijk van het model 23 EN 3 • Functiekeuze FR DE OVENFUNCTIES 1 • Grill 3.1 • Functiebeschrijvingen Grill (bovenste verwarmingselementen): de warmte wordt opgewekt door de twee bovenste verwarmingselementen: deze functie is geschikt om te grillen/traditionele barbecuegerechten, maar tevens voor het gratineren van uw schotels. Traditioneel bakken (of traditionele oven): de warmte wordt gegenereerd door de verwarmingselementen van de oven: deze traditionele bereidingsfunctie is geschikt voor de bereiding van vlees, vis en desserts. Braden*: geschikt voor het braden van al uw vlees- en gevogeltegerechten. Heteluchtoven*: voor een gelijkmatige verdeling van de warmte en het tegelijkertijd bakken van verschillende gerechten. Ontdooien*: een ideale functie om alle voedingsmiddelen te ontdooien. Om al uw gerechten te grillen en gratineren: • Plaats het rooster in de hoge positie. • Zet de keuzeknop op de stand grill . • Plaats uw ingrediënten op het rooster en zorg dat ze zo dicht mogelijk bij de bovenste verwarmingselement zijn, terwijl u minstens 20 mm afstand laat tussen het verwarmingselement en het voedsel. • Plaats de braadslee* in de lage positie om het vet of het braadvocht op te vangen. • Sluit de deur. • Stel de thermostaat in op de gewenste temperatuur. • De timer instellen: voor bereidingstijden die minder dan 25 minuten bedragen, draait u de knop helemaal rond en keert u vervolgens terug naar de gewenste tijd. • De grill schakelt in. • Draai het te grillen voedsel om na het verstrijken van de helft van de bereidingstijd. Einde van de bereiding: Zodra de ingestelde tijd is verstreken, zal de oven automatisch uitschakelen. Als de oven niet uitschakelt, zet u de timer op nul. BELANGRIJK Voor een optimaal grillresultaat, zowel in de stand grill, moet de thermostaat 3.2 • Selectie van de bereidingsfuncties U kunt steeds de aangepaste bereidingsmethode kiezen voor de verschillende ingrediënten. Om een bepaalde bereidingsmethode te kiezen, draait u de keuzeknop naar de gewenste functie. De tijdstabellen voor de verschillende bereidingen vermelden tevens de aanbevolen functie. op 240 °C staan en moet de deur gesloten zijn. 2 • Natuurlijke convectie (traditionele ovenfunctie) 4 • Omkeerbaar rooster 9 7 8 5 3 1 6 4 2 Het rooster kan op 5 verschillende niveaus worden geplaatst, door het rooster om te keren, krijgt u nog 4 extra niveaus. De tijdstabellen voor de verschillende bereidingen vermelden tevens de aanbevolen positie. BELANGRIJK Voor zware schotels wordt aanbevolen om de posities 2, 4 en 6 te gebruiken. BELANGRIJK • Plaats het rooster in de gewenste positie. • Plaats de schotel met de ingrediënten in de oven en sluit de ovendeur. • Zet de keuzeknop op de stand oven . • Stel de thermostaat in op de gewenste temperatuur. • De timer instellen: Voor bereidingstijden die minder dan 25 minuten bedragen, draait u de knop helemaal rond en keert u vervolgens terug naar de gewenste tijd. • Oven warmt op. Einde van de bereiding: Zodra de ingestelde tijd is verstreken, zal de oven automatisch uitschakelen. Als de oven niet uitschakelt, zet u de timer op nul. De stand 4 werkt niet met de heteluchtfunctie. BELANGRIJK Plaats nooit schotels direct op de bodem* of het neerklapbare verwarmingselement*. 3 • Braadspit* 5 • Binnenverlichting • Om het braadspit te gebruiken, moet u eerst de spitsteun in de uitsparingen in de zijwand plaatsen. Om gemakkelijk het overzicht te houden over de bereiding van uw gerechten, gaat de binnenverlichting permanent branden zodra de oven inschakelt (timer ingesteld). 24 *Afhankelijk van het model *Afhankelijk van het model 25 NL DE EN • Schuif een klemvork (punten naar binnen gericht) op het spit en schroef deze vast. • Vlees en gevogelte eerst toebinden voordat u het aan het spit rijgt, schuif vervolgens de tweede klemvork op het spit met de punten naar binnen gericht. Probeer de klemvork zo ver mogelijk te duwen zodat het braadstuk stevig op zijn plaats blijft zitten. • Indien nodig de eerste klemvork losschroeven om het braadstuk in het midden te plaatsen en schroef vervolgens beide klemvorken vast. • Verwijder het rooster. • Steek het puntige uiteinde van het braadspit in de aandrijfopening die zich aan de linkerwand van de oven bevindt en duw deze tot het einde. • Plaats het andere uiteinde van het braadspit in de spitsteun. • Plaats de braadslee* in de lage positie in de oven. • Sluit de deur. • Zet de keuzeknop op de stand braadspit . • Stel de thermostaat in op de gewenste temperatuur. • De timer instellen: voor bereidingstijden die minder dan 25 minuten bedragen, draait u de knop helemaal rond en keert u vervolgens terug naar de gewenste tijd. • Regel de duur van het bakproces door de timer in te stellen. Het controlelampje aan de binnenkant gaat branden, het bakproces start. • Voor een geheel uniform bakproces kunt de gerechten op de helft van het bakproces 180° draaien. Aan het eind van de ingestelde tijd klinkt er een signaal dat het eind van het bakproces aanduidt. De oven stopt automatisch. Voor bepaalde bereidingen raden wij u aan om: - het bakproces te controleren en gebakken voedsel niet te eten als het aangebrand is. - te kiezen voor een licht bruin resultaat, met name voor frites dat u in uw oven heeft bereid. Daarnaast raden wij u evenwichtige voedingsmiddelen aan met veel groente en fruit. 5 • Ontdooien* BEREIDINGSTABEL De hierna vermelde bereidingstijden zijn slechts ter informatie. Ze kunnen verschillen naar gelang de grootte, de dikte, en de aanvangstemperatuur van het te bereiden voedsel/ingrediënt. Gerechten Ovenfunctie Temperatuur in °C Bereidingstijd Voorverwarming (min) Positie van het rooster 9 7 8 5 3 1 6 4 2 Opmerkingen Witlof met ham (x6) 200°C 30 min - 3 - Gratin dauphinois 200°C 70 min - 3 - 240 °C staan en moet de deur gesloten zijn. BELANGRIJK Tijdens de bereiding van bepaalde gerechten kan er stoom rondom de Varkensgebraad 240°C 70 min - 1 - Lamsbout 1,2 Kg 210°C 50 min - 1 - Rosbief 930 g 230°C 35/40 min - 1 - Visfilet 600 g 230°C 18 min - 3 - Diepvriespizza 220°C 20 min 10 min 4 - BELANGRIJK Voor een optimaal resultaat in de stand braden, moet de thermostaat op ovendeur ontsnappen: dit is volkomen normaal. 4 • Heteluchtoven* • Bakken met de heteluchtfunctie zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de temperatuur. Plaats uw gerechten in het midden van de grill. Plaats geen gerechten direct op de geëmailleerde bodem* of op het neerklapbare verwarmingselement*. • Sluit de oven. • Zet de keuzeknop op de stand heteluchtoven . • Stel de thermostaat in op de gewenste temperatuur. 26 *Afhankelijk van het model *Afhankelijk van het model NL DE EN • Om het natuurlijke ontdooiproces van uw voedingsmiddelen te versnellen. • Plaats de gril op de laagste stand. Leg de bevroren producten op een schaal. • Plaats de schaal in de grill. Sluit de oven. • Zet de keuzeknop op de stand ontdooien . • Stel de gewenste ontdooitemperatuur in door aan de knop te draaien (maximaal 2 uur). De binnenverlichting gaat branden en het ontdooiproces start. • Als het ontdooiproces is afgerond, gaat de binnenverlichting uit en zal de oven automatisch uitschakelen. 1 • Heteluchtoven* Einde van de bereiding: Zodra de ingestelde tijd is verstreken, zal de oven automatisch uitschakelen. Als de oven niet uitschakelt, zet u de timer op nul. Open de deur volledig. Gebruik een ovenhandschoen om het braadspit uit de opening van de aandrijving te verwijderen. Haal het spit uit de oven. FR 27 Gerechten Ovenfunctie Temperatuur in °C Bereidingstijd Voorverwarming (min) 9 7 8 5 3 1 6 4 2 Opmerkingen Gerechten Kaassoufflé 180°C 50 min 10 min 1 FR 2 • Braadspit* Positie van het rooster Ovenfunctie Temperatuur in °C Bereidingstijd - Voorverwarming (min) Positie van het rooster 9 7 8 5 3 1 6 4 2 NL Opmerkingen DE Koninginnenhapje 210°C 15 min 10 min 1 - Eenpersoons pastei (x5) 200°C 30 min 10 min 1 - Quiche Lorraine 200°C 30 min - 3 - Diep gevroren frietjes 600 g 230°C 20 min 10 min 2 In de bakschaal* Kippenbouten (x4) 240°C 45 min - 3 Draaien 2e helft bereiding Gevuldetomaten 190°C 45 min - 2 - Brioche 160°C 30 min - 1 - Rozijnenkoekjes 150°C 30 min 10 min 2 In de bakschaal* Sponscake (soort spekkoek) 170°C 30 min 10 min 3 - (Gestorte) pudding (x6) 150°C 45 min - 3 Au bainmarie in de braadslee* Clafoutis (kersenvlaai) 200°C 40 min - 4 - Omgekeerde appeltaart 190°C 25 min - 4 - Cake 190°C 45 min - 1 - Appeltaart 220°C 30 min - 4 Grill op de maximum stand. Marmercake 1 Kg 180°C 60 min - 1 - Kip, 1,2 Kg 240°C 65 min - 1 - Varkenskotelet (x4) 210°C 17 min (12 min +5 min) - 9 Omdraaien na 12 min 28 *Afhankelijk van het model Witlof met ham (x6) 200°C 30 min - 3 - Gratin dauphinois 200°C 55 min - 3 - Varkensgebraad 240°C 70 min - 1 - Lamsbout 1,2 Kg 210°C 50 min - 1 - Rosbief 930 g 230°C 35/40 min - 1 - Visfilet 600 g 230°C 18 min - 3 - Diepvriespizza 220°C 20 min 10 min 4 - Kaassoufflé 180°C 50 min - 1 - Koninginnenhapje 210°C 15 min 10 min 1 - Eenpersoons pastei (x5) 200°C 30 min 10 min 1 - Quiche Lorraine 200°C 30 min - 3 - Diep gevroren frietjes 600 g 230°C 20 min 10 min 2 In de bakschaal* *Afhankelijk van het model 29 EN Gerechten Ovenfunctie Temperatuur in °C Bereidingstijd Voorverwarming (min) SCHOONMAKEN EN ONDERHOUD 1 • Instructies Positie van het rooster 9 7 8 5 3 1 6 4 2 Opmerkingen Kippenbouten (x4) 240°C 45 min - 3 Draaien 2e helft bereiding Gevuldetomaten 190°C 45 min - 2 - Brioche 160°C 30 min - 1 - Rozijnenkoekjes 150°C 30 min 10 min 3 In de bakschaal* Sponscake (soort spekkoek) 170°C (Gestorte) pudding (x6) 160°C 45 min - 1 - Clafoutis (kersenvlaai) 200°C 45 min - 3 - Omgekeerde appeltaart 190°C 45 min - 3 - 30 min 10 min 3 - Cake 190°C 45 min - 1 - Appeltaart 220°C 30 min - 4 - Marmercake 1 Kg 175°C 60 min - 1 - Kip, 1,2 Kg 240°C 65 min - Varkenskotelet (x4) 210°C - Het is aanbevolen om de oven na elk gebruik te reinigen zodat de vetdeeltjes in de oven niet verkolen. De deur van uw oven bestaat uit dubbel glas: dit is ontwikkeld om geen extra onderhoud te veroorzaken: u kunt echter het binnenste raam verwijderen in geval van aanslag tussen de twee ramen. Laat geen vet in het apparaat druppelen. Laat de oven afkoelen voor onderhoud- of schoonmaakwerkzaamheden. De buitenkant van de oven kunt u schoonmaken m.b.v. een sponsje. Gebruik geen onderhoudsproducten specifiek voor metaal (roestvrij staal, koper…). Reinig de deur en de geëmailleerde of gelakte oppervlakken met een vochtige spons en zacht reinigingsmiddel. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen (met name bijtmiddelen op basis van natriumcarbonaat), schuursponsjes of schuurmiddelen. Het bovenste verwarmingselement is inklapbaar maar niet verwijderbaar. Probeer deze nooit te bewegen of te verwijderen. De oven is uitgerust met een gladde, geëmailleerde bodem* of neerklapbaar verwarmingselement* en katalytische wanden die u met een sopje kunt reinigen. Alle toebehoren (rooster, braadslee*, ...) kunnen worden gereinigd met water en reinigingsmiddel of zo in de vaatwasmachine worden geplaatst. 2 • Onderhoud 2.1 • De binnenverlichting reinigen Het lampje vervangen: • Trek de stekker uit het stopcontact en laat de oven afkoelen (minimaal 1 uur). • Draai het venster los door tegen de richting van de klok in te draaien. • Reinigen met warm water en reinigingsmiddel. • Draai het lampje los en vervang het (15W - 220/230V 300°C). • Het ovenvenster goed drogen en terugplaatsen. 2.2 • Het binnenvenster demonteren Open de deur. Controleer of deze steunt op het werkblad: indien dit niet het geval is, kunt u de oven 90° draaien. Draai de twee schroeven van de spanbeugels los ter hoogte van de hefstang van de deursteunen. Trek de twee spanbeugels eruit. 17 min (12 min +5 min) 30 - 9 Omdraaien na 12 min *Afhankelijk van het model *Afhankelijk van het model 31 FR NL DE EN FR Het binnenste raam moet van onderen vanzelf omhoog gaan. Duw het raam in de ovenruimte om het uit de bevestigingsgleuven te halen. Trek met uw hand het binnenste venster eruit en maak het schoon (met water en schoonmaakmiddel). Nu kunt u bij de binnenste zijde van het buitenste raam. Maak het met een vochtige spons schoon (zachte kant van de spons gebruiken). NL DE BELANGRIJK Gebruik geen gereedschap om het binnenste venster op te tillen, gebruik hiervoor alleen uw handen. EN Plaats de binnenruit terug op zijn plaats. Let erop om de ruit goed te plaatsen: de afgeronde hoeken moeten onderaan zijn (naar het deurscharnier gericht). Plaats de bovenste hoeken het eerst in de gleuven (zie pijlen). Plaats de klemmen terug. Draai de schroeven aan zonder ze te strak te draaien. GARANTIE • Dit apparaat is alleen bestemd voor huishoudelijk gebruik: in het geval van niet correct gebruik of gebruik dat niet conform de handleiding is, is Rowenta op geen enkele manier aansprakelijk en vervalt de garantie. • Lees voor het eerste gebruik van uw apparaat de gebruikshandleiding goed door: Rowenta is niet aansprakelijk voor gebruik dat niet conform de gebruikshandleiding is. Als het probleem aanhoudt, breng uw oven dan naar het dichtstbijzijnde erkend servicecentrum van Rowenta. Zie de lijst met erkende servicecentra van Rowenta: www.rowenta.com MILIEU • Conform de geldende voorschriften moet elk apparaat dat niet meer gebruikt wordt geheel onbruikbaar gemaakt worden: trek de stekker uit het stopcontact en snijd de kabel door voordat u het apparaat weggooit. • Milieu: richtlijn 2002/95/CE. Wees vriendelijk voor het milieu ! i Uw apparaat bevat materialen die geschikt zijn voor hergebruik. ‹ Lever ze in bij een milieuvriendelijk verzamelpunt of bij onze technische dienst. 32 *Afhankelijk van het model 33
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35

Rowenta Gourmet de handleiding

Type
de handleiding