25
*Afhankelijk van het model
3 • Braadspit*
• Om het braadspit te gebruiken, moet u eerst de spitsteun in de
uitsparingen in de zijwand plaatsen.
2 • Natuurlijke convectie (traditionele ovenfunctie)
• Plaats het rooster in de gewenste positie.
• Plaats de schotel met de ingrediënten in de oven en sluit de ovendeur.
• Zet de keuzeknop op de stand oven .
• Stel de thermostaat in op de gewenste temperatuur.
• De timer instellen: Voor bereidingstijden die minder dan 25 minuten bedragen, draait u de knop
helemaal rond en keert u vervolgens terug naar de gewenste tijd.
• Oven warmt op.
Einde van de bereiding:
Zodra de ingestelde tijd is verstreken, zal de oven automatisch uitschakelen.
Als de oven niet uitschakelt, zet u de timer op nul.
BELANGRIJK
Plaats nooit schotels direct op de bodem* of het neerklapbare
verwarmingselement*.
DE OVENFUNCTIES
1 • Grill
Om al uw gerechten te grillen en gratineren:
• Plaats het rooster in de hoge positie.
• Zet de keuzeknop op de stand grill .
• Plaats uw ingrediënten op het rooster en zorg dat ze zo dicht mogelijk bij de bovenste
verwarmingselement zijn, terwijl u minstens 20 mm afstand laat tussen het verwarmingselement
en het voedsel.
• Plaats de braadslee* in de lage positie om het vet of het braadvocht op te vangen.
• Sluit de deur.
• Stel de thermostaat in op de gewenste temperatuur.
• De timer instellen: voor bereidingstijden die minder dan 25 minuten bedragen, draait u de knop
helemaal rond en keert u vervolgens terug naar de gewenste tijd.
• De grill schakelt in.
• Draai het te grillen voedsel om na het verstrijken van de helft van de bereidingstijd.
Einde van de bereiding:
Zodra de ingestelde tijd is verstreken, zal de oven automatisch uitschakelen.
Als de oven niet uitschakelt, zet u de timer op nul.
BELANGRIJK
Voor een optimaal grillresultaat, zowel in de stand grill, moet de thermostaat
op 240 °C staan en moet de deur gesloten zijn.
24
*Afhankelijk van het model
Grill (bovenste verwarmingselementen): de warmte wordt opgewekt door de twee
bovenste verwarmingselementen: deze functie is geschikt om te grillen/traditionele
barbecuegerechten, maar tevens voor het gratineren van uw schotels.
Traditioneel bakken (of traditionele oven): de warmte wordt gegenereerd door de
verwarmingselementen van de oven: deze traditionele bereidingsfunctie is geschikt voor
de bereiding van vlees, vis en desserts.
Braden*: geschikt voor het braden van al uw vlees- en gevogeltegerechten.
Heteluchtoven*: voor een gelijkmatige verdeling van de warmte en het tegelijkertijd
bakken van verschillende gerechten.
Ontdooien*: een ideale functie om alle voedingsmiddelen te ontdooien.
3 • Functiekeuze
3.1 • Functiebeschrijvingen
3.2 • Selectie van de bereidingsfuncties
U kunt steeds de aangepaste bereidingsmethode kiezen voor de verschillende ingrediënten.
Om een bepaalde bereidingsmethode te kiezen, draait u de keuzeknop naar de gewenste functie.
De tijdstabellen voor de verschillende bereidingen vermelden tevens de aanbevolen functie.
4 • Omkeerbaar rooster
Het rooster kan op 5 verschillende niveaus worden geplaatst, door het
rooster om te keren, krijgt u nog 4 extra niveaus.
De tijdstabellen voor de verschillende bereidingen vermelden tevens de
aanbevolen positie.
BELANGRIJK Voor zware schotels wordt aanbevolen om de
posities 2, 4 en 6 te gebruiken.
BELANGRIJK De stand 4 werkt niet met de heteluchtfunctie.
5 • Binnenverlichting
Om gemakkelijk het overzicht te houden over de bereiding van uw gerechten, gaat de
binnenverlichting permanent branden zodra de oven inschakelt (timer ingesteld).
FR
NL
DE
EN