SEB Twenty de handleiding

Type
de handleiding

Deze handleiding is ook geschikt voor

Guide de l’utilisateur
Gebruiksaanwijzing
Document sujet à modification - Document onderhevig aan veranderingen
Twenty. L
Four 20 L
Oven grill 20 L
3289-3304842-Four 20 L 16/05/03 11:51 Page 23
Schéma descriptif
Schema met beschrijving
7
8
9
6
5 10
11
14
15*
13
12
*selon modèles - afhankelijk van het model
Avant toute utilisation, lire les précautions importantes (p. 4)
Lees voor ieder gebruik de belangrijke technische aandachtspunten (p. 13) :
Kijk voor meer handige tips op www.tefal.com
!
!
3289-3304842-Four 20 L 16/05/03 11:50 Page C2
1
Précautions
*selon modèles - afhankelijk van het model
1 Voyant lumineux de fonctionnement*
2 Sélecteur de fonctions*
3 Minuterie ou bouton Marche/Arrêt*
4 Bouton de réglage de température*
5 Résistance de voûte rabattable
6 Ouvertures support tournebroche*
7 Parois intérieures autonettoyantes
ou aluminées*
8 Sole lisse émaillée chauffante*
9 Porte
10 Parois extérieures en habillage plastique
11 Lumière intérieure*
12 Poignée isolante
13 Kit tournebroche*
14 Grille réversible 8 positions
15 Plat*
1 Controlelampje*
2 Functieschakelaar*
3 Timer of Aan/uit-knop*
4 Knop voor afstelling temperatuur*
5 Inklapbaar verwarmingselement
6 Openingen voor draaispit
7 Zelfreinigende of gealuminiseerde
binnenwanden*
8
Verwarmde gladde geëmailleerde
bodem*
9 Deur
10 Kunststof buitenwanden
11 Binnenverlichting*
12 Isolerende handgreep
13 Draaispitset*
14 Omkeerbaar rooster met 8 standen
15 Ovenschaal*
3
4
5212
(ov 5720)
1
3
4
5213
(ov 5730)
1
3
4
5215
(ov 5750)
1
3
2
4
5217
(ov 5770)
3
2
4
5218
(ov 5780)
3289-3304842-Four 20 L 16/05/03 11:50 Page 1
2
1 2 3
4 5 6
7 8 9
*selon modèles - afhankelijk van het model
*
*
10
*
11
*
12
*
3289-3304842-Four 20 L 16/05/03 11:50 Page 2
13
Belangrijke technische aandachtspunten
Neem de tijd voor het doorlezen van alle instructies en raadpleeg bij vragen
de "Gebruikershandleiding".
Dit apparaat beantwoordt aan de geldende veiligheidsvoorschriften en –voorwaar-
den en aan de navolgende richtlijnen:
Richtlijn 89/336/EEG betreffende elektromagnetische compatibiliteit, zoals gewij-
zigd door de richtlijnen 92/31/EEG en 93/68/EEG.
- Richtlijn 73/23/EEG betreffende laagspanning, zoals gewijzigd door de richtlijn
93/68/EEG,
Zoals bij ieder bakapparaat dient u de oven goed in gaten te houden, ook als u
deze gebruikt wanneer er kinderen in de buurt zijn.
Rekening houdend met de grote verscheidenheid aan geldende normen, dient u het
apparaat door een erkende servicedienst te laten controleren als u het in een ander
land gebruikt dan waar u het gekocht heeft.
Het apparaat niet verplaatsen tijdens het gebruik.
Deze oven is niet geschikt voor inbouw.
Controleer of de netspanning overeenkomt met die op het apparaat vermeld staat
(uitsluitend wisselstroom).
Het apparaat niet gebruiken indien:
- het snoer hiervan defect is,
- het apparaat gevallen is, zichtbaar beschadigd is of niet goed meer functioneert.
In dat geval moet het apparaat naar de dichtst bijzijnde servicedienst gestuurd
worden om risico's te vermijden.
Controleer of de elektrische installatie voldoende vermogen heeft voor de voeding
van een apparaat met dit vermogen.
Steek de stekker altijd in een geaard stopcontact (16A).
Sluit in geval van een afneembaar snoer dit eerst aan op het apparaat en steek ver-
volgens de stekker in het stopcontact.
Laat het snoer niet hangen en laat het de hete delen van de oven niet aanraken.
Trek niet aan het snoer om de stekker uit het stopcontact te trekken.
Gebruik alleen in goede staat verkerende verlengsnoeren met een geaarde stekker
en een geleidingsdraad waarvan de doorsnede minstens gelijk is aan die van het
apparaat.
Haal de stekker uit het stopcontact wanneer het apparaat niet gebruikt wordt en
alvorens dit te reinigen.
Dompel het elektrische snoer, de stekker of het apparaat nooit in het water of een
andere vloeistof, teneinde elektrische schokken te voorkomen.
Zet het apparaat niet in de buurt van een warmtebron.
Dit elektrische apparaat werkt met hoge temperaturen die brandwonden kunnen
veroorzaken. Ondanks de hoge thermische bescherming dient u de metalen onder-
delen niet aan te raken.
Wanneer het apparaat werkt, kan de temperatuur van de deur hoog oplopen.
Gebruik de handgrepen en de knoppen. Gebruik, indien nodig, ovenwanten.
Probeer bij brand nooit de vlammen te blussen met water. Doof de vlammen met
een vochtige doek.
Bewaar geen ontvlambare producten in de buurt of onder het meubel waarop het
apparaat geplaatst is.
Gebruik het apparaat niet onder een muurkastje, een keukenrek of in de buurt van
ontvlambare materialen, zoals zonneschermen, gordijnen, wandbekleding...
Gebruik dit apparaat niet als hittebron.
Nooit papier, karton of plastic in het apparaat plaatsen en er niets op plaatsen
(keukengerei, roosters, voorwerpen...).
Niets in de ventilatieopeningen stoppen en ze niet afdichten.*
Voor uw eigen veiligheid dient u het apparaat nooit zelf te demonteren; roep hier-
voor de hulp van de Technische Dienst in.
Dit apparaat is uitsluitend bestemd voor huishoudelijk gebruik, in geval van be-
drijfsmatig gebruik of een gebruik waarvoor het apparaat niet geschikt is, of dat
niet overeenkomt met de gebruiksaanwijzing kan de aansprakelijkheid van de
fabrikant niet in het geding zijn en is de garantie niet geldig.
Bewaar deze instructies zorgvuldig!
*afhankelijk van het model
3289-3304842-Four 20 L 16/05/03 11:50 Page 13
14
Lees voor ieder gebruik de pagina "Belangrijke technische aandachtspunten".
Uniek: oven met kunststof buitenwanden, voor nog meer veiligheid.
Functieschakelaar*
Om de ideale bakwijze voor uw recept te selecteren.
Thermostaat*
Hiermee kunt u de temperatuur instellen tussen 80°C en 250°C of 260°C*.
U kunt de instelling tijdens het bakken wijzigen.
Met grillstand*.
Timer*
Zodra u de timer inschakelt en de thermostaat werkt, gaat het controlelampje of de
binnenverlichting* branden en begint de oven te werken.
U kunt de baktijd instellen tussen 0 en 120 minuten.
Wanneer de geprogrammeerde tijd is afgelopen, gaat de timer af en schakelt de oven
automatisch uit.
U kunt het bakken op ieder moment onderbreken door de timer op nul terug te zetten.
Voor baktijden onder de 25 minuten dient u de knop op 30 minuten te draaien en
vervolgens terug te draaien tot de gewenste baktijd.
Aan/uit-knop*
Voor het aan- (I) of uitzetten (O) van de oven.
Binnenverlichting*
Om het bakken van uw gerechten te kunnen controleren, wordt uw oven permanent
verlicht zodra u deze in werking stelt (timer of Aan/uit-knop ingeschakeld).
Controlelampje*
Deze gaat branden zodra u de timer of de Aan/uit-knop inschakelt.
Omkeerbaar rooster met 8 standen
U kunt het rooster op 4 verschillende niveaus in de oven plaatsen. Door het rooster
om te keren, heeft u 4 extra niveaus.
Raadpleeg de recepten, de te gebruiken stand staat daar aangegeven.
7
10
11
12
13
!
Leer uw oven kennen
Vergelijkingstabel
Temperatuur
in °C
80 100 120 140 160 180 200 220 240 250/260
Thermostaat-
stand
123456789 10
* afhankelijk van het model
3289-3304842-Four 20 L 16/05/03 11:50 Page 14
15
Houd bij het kiezen van uw schalen en bakvormen rekening met de binnenafmetingen
van de oven.
De baktijd kan variëren afhankelijk van het gewicht, de omvang of de dikte, alsmede
de oorspronkelijke temperatuur van het te bereiden gerecht. U kunt deze aanpassen aan
uw eigen smaak.
Binnen 5 minuten heeft de oven 240°C bereikt: voorverwarmen is niet nodig.
Verwijder de stickers.
De verpakking is geschikt voor recycling , maar kan ook gebruikt worden
voor het vervoer van de oven of het terugsturen hiervan naar de dichtst bijzijnde
servicedienst (zie voor adressen de servicelijst).
Indien uw apparaat over een afneembaar snoer beschikt, sluit dit dan aan op het
apparaat door het diep in de plug te steken .
Reinig de oven en de accessoires met een vochtige doek. Afdrogen.
Laat bij het eerste gebruik uw (LEGE) oven 15 minuten werken op de maximale
temperatuur om de "nieuwe" geur te verwijderen.
Hierbij kan rook vrijkomen, dit is een volkomen normaal verschijnsel dat snel
verdwijnen zal.
!
1
!
!
Adviezen en
Eigenschappen
Diepte (D) Breedte (Br) Hoogte (H)
20l 33 cm 33 cm 18,5 cm
Vóór de eerste ingebruikname
3289-3304842-Four 20 L 16/05/03 11:50 Page 15
16
Onderhoud en reiniging
Zorg dat er zich geen vetresten ophopen in het apparaat.
Haal vóór het onderhouden of reinigen de stekker uit het stopcontact en laat het
apparaat afkoelen.
Reinig de deur , de binnenwanden en de geëmailleerde of gelakte oppervlakken
met water en een afwasmiddel. Afdrogen.
Gebruik geen agressief reinigingsmiddel (met name schuurmiddelen op basis
van soda), afkrabbers of schuursponsjes.
Het verwarmingselement van de bovenkant is inklapbaar .
Bij het bewegen van het verwarmingselement van de bovenkant deze nooit
forceren.
Uw oven is uitgerust met een, geëmailleerde verwarmde gladde geëmailleerde bodem
grondplaat die u kunt reinigen met water en een afwasmiddel.
Neem de wanden af met een vochtige spons.
Alle accessoires (rooster, spit*, ovenschaal*) kunnen gereinigd worden met water en
een schoonmaakmiddel of in de vaatwasmachine .
6
5
!
4
!
32
!
* afhankelijk van het model
3289-3304842-Four 20 L 16/05/03 11:50 Page 16
17
Ovenfunctie
Voor het bakken en braden van vlees, vis, gegratineerde schotels, soufflés, gebak...
Zet het rooster op de gewenste hoogte en .
Zet de ovenschaal met de etenswaren in de oven en sluit de deur .
Plaats de functieschakelaar op de ovenstand* .
Stel de thermostaat in op de gewenste temperatuur .
Stel de timer in of draai de Aan/uit-knop op “I .
De oven wordt warm.
Plaats geen schalen rechtstreeks op het verwarmingselement van de grondplaat.
Aan het einde van de baktijd
Wanneer de geprogrammeerde baktijd is afgelopen, schakelt de oven automatisch uit.
Zo niet, zet de timer dan op nul.
!
1011
12
13
9
87
* afhankelijk van het model
Ontdooifunctie*
Voor het versneld en op natuurlijke wijze ontdooien van uw etenswaren.
Een tijdwinst van zo'n 60% ten opzichte van het ontdooien in de buitenlucht.
Plaats de functieschakelaar op de ontdooistand* .
Leg de diepgevroren producten op een ovenschaal.
Plaats deze op het rooster (niveau 1).
Sluit de oven.
Stel de timer , in, het ontdooien begint.
11
14
!
3289-3304842-Four 20 L 16/05/03 11:50 Page 17
18
Grill
Grillfunctie
Voor het gratineren van uw gerechten of het aanbraden van vlees.
Zet de functieschakelaar of de thermostaat
*
op de grillstand.
Verwarm uw oven 5 minuten voor.
Plaats de etenswaren op het rooster op het bakniveau dat zich het dichtst bij het
verwarmingselement van de grill bevindt.
Plaats de ovenschaal met een beetje water rechtstreeks op de gladde grondplaat (deze
wordt in de grillstand niet warm), zodat u het vet of het bakvocht op kunt vangen.
Laat de deur altijd half open staan.
Stel de timer in op de in het recept vermelde stand , of draai de Aan/uit-knop op “I”* .
De grill werkt.
Draai halverwege de baktijd de te grillen etenswaren om.
1011
!
1615
* afhankelijk van het model
3289-3304842-Four 20 L 16/05/03 11:50 Page 18
19
Heteluchtfunctie*
Voor het gelijkmatig bakken en braden van uw gerechten, vlees en vis.
Zet het rooster op de gewenste hoogte.
Plaats de functieschakelaar op de heteluchtstand .
Plaats uw gerecht in de oven en sluit de deur.
Stel de thermostaat in op de bij het recept vermelde temperatuur .
Stel de timer in .
Het bakken begint.
Plaats geen schalen rechtstreeks op de gladde, geëmailleerde grondplaat.
Voor het gelijktijdig bakken van 2 gerechten.
Voor de 2 gerechten moet de thermostaat op dezelfde stand worden ingesteld.
Plaats de functieschakelaar op de heteluchtstand .
U kunt een extra rooster kopen bij de Erkende Servicediensten
. Ook kunt u
rechtstreeks contact opnemen met de afdeling Onderdelen van de dichtst bijzijnde
servicedienst (zie voor adressen de servicelijst).
Plaats de 2 roosters zodanig dat er tussen de gerechten voldoende warmte kan
circuleren en de gerechten gelijkmatig gebakken worden.
Sluit de oven.
Stel de thermostaat in op de voor uw gerechten geschikte temperatuur .
Stel de timer in , het bakken begint.
Voor een gelijkmatiger resultaat kunt u de schalen halverwege de baktijd 180°
draaien en de 2 gerechten van rooster doen verwisselen.
Kijk voor meer handige tips op www.tefal.com
!
11
12
!
18
!
!
11
12
18
* afhankelijk van het model
3289-3304842-Four 20 L 16/05/03 11:50 Page 19
20
Draaispitfunctie*
Plaats voor het installeren van het draaispit de houder van het braadspit in de gaten in
de linker wand van de oven .
Schuif de eerste vork op het spit (met de punten naar binnen) en draai deze vast.
Zet het vlees of gevogelte vast met draad alvorens ze aan het spit te rijgen en schuif de
tweede vork met de punten naar binnen zo ver mogelijk door, zodat het te roosteren
vlees goed op zijn plaats blijft zitten .
Draai indien nodig de eerste vork los om het vlees in het midden van het spit te krijgen
en zet de 2 vorken vast.
Verwijder het rooster en plaats de ovenschaal in de oven op de lage stand (op de
grondplaat die in de draaispitstand niet warm wordt).
Steek het uiteinde met punt van het braadspit in de aandrijfopening in de rechter wand
van de oven en duw dit zo ver mogelijk door .
Plaats het andere uiteinde van het braadspit op de braadspithouder .
Plaats de functieschakelaar op de draaispitstand .
Stel de timer in .
Laat de deur altijd half open staan.
Aan het einde van de baktijd
Open de deur.
Trek het braadspit uit de as.
Haal het geheel uit de oven (gebruik daarbij ovenwanten).
!
11
24
23
22
21
20
19
* afhankelijk van het model
3289-3304842-Four 20 L 16/05/03 11:50 Page 20
21
Recepten
OVEN EN HETELUCHTFUNCTIE
*
Recepten
Stand van Temperatuur Tijd in
het rooster in °C min.
Recepten
Stand van Temperatuur Tijd in
het rooster in °C min.
Rundvlees 7 260 °C 11 + 9 min.
Karbonaadjes, worstjes 8 260 °C 11 + 8 min.
GRILL (halfopen deur) 5 Minuten voorverwarmen
Recepten
Temperatuur Tijd in
in °C min.
Kip ( 1,5 kg) 260 °C 75 min.
Varkensrollade ( 1,5 kg) 260 °C 70 min.
Parelhoentje 260 °C 50 min.
DRAAISPITFUNCTIE
*
(halfopen deur)
Recepten Tijd in de oven Tijd in de buitenlucht
Parijse brioche 50 min. 75 min.
Frambozentaart 50 min. 150 min.
Diepvries korstdeeg 40 min. 70 min.
Groentenmelange 50 min. 120 min.
Stukjes stokbrood 55 min. 70 min.
ONTDOOIFUNCTIE
*
* afhankelijk van het model
De aangegeven baktijden gelden uitsluitend voor de functies van de normale oven.
De heteluchtfunctie* is met name geschikt voor het bakken van taarten, gegratineerde gerechten, pizza's en alle soor-
ten gebak.
In de heteluchtstand* kan de baktijd tot 20% korter zijn dan de hierboven aangegeven tijden.
Quiche Lorraine 5 240 °C 30-35 min.
Kaassoufflé 1 200-220 °C 35-40 min.
Pasteitjes 2 160-180 °C 35-40 min.
Vis in witte wijn 4 240 °C 25-30 min.
Koolvis (moten) 4 220-240 °C 25-30 min.
Poon in papillotten 5 220-240 °C 30-35 min.
Hele kip ( 1,5 kg) 2 220-240 °C 70-75 min.
Kalfs- of varkensrollade ( 1,5 kg) 3 220-240 °C 70-80 min.
Lendenbiefstuk 800 g 3 240 °C 40-45 min.
Kippenbout 3 240 °C 25-30 min.
Gevulde courgettes 5 200-220 °C 45-50 min.
Gevulde tomaten 2 200 °C 40-45 min.
Brioche 1 180 °C 35-40 min.
Appeltaart 5 240 °C 30-35 min.
Mousselinetaart 1 160-180 °C 35-40 min.
Marmertaart 1 180 °C 40-45 min.
Gebak (clafoutis) met kersen 4 200 °C 30-35 min.
Eierpudding 1 240 °C 35-40 min.
3289-3304842-Four 20 L 16/05/03 11:50 Page 21
Mai 2003
Réf. : 3304842
Conception et réalisation : adhoc’s - 3289
3289-3304842-Four 20 L 16/05/03 11:51 Page 22

Documenttranscriptie

3289-3304842-Four 20 L 16/05/03 11:51 Page 23 Four 20 L Oven grill 20 L Twenty. L Guide de l’utilisateur Gebruiksaanwijzing Document sujet à modification - Document onderhevig aan veranderingen 3289-3304842-Four 20 L 16/05/03 11:50 Page C2 Schéma descriptif Schema met beschrijving 5 10 11 6 7 8 9 12 13 14 15* ! ! Avant toute utilisation, lire les précautions importantes (p. 4) Lees voor ieder gebruik de belangrijke technische aandachtspunten (p. 13) : Kijk voor meer handige tips op www.tefal.com *selon modèles - afhankelijk van het model 3289-3304842-Four 20 L 5212 (ov 5720) 1 16/05/03 11:50 5213 (ov 5730) 1 Page 1 5215 (ov 5750) 5217 (ov 5770) 5218 (ov 5780) 1 2 2 3 3 3 3 3 4 4 4 4 4 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 Voyant lumineux de fonctionnement* Sélecteur de fonctions* Minuterie ou bouton Marche/Arrêt* Bouton de réglage de température* Résistance de voûte rabattable Ouvertures support tournebroche* Parois intérieures autonettoyantes ou aluminées* Sole lisse émaillée chauffante* Porte Parois extérieures en habillage plastique Lumière intérieure* Poignée isolante Kit tournebroche* Grille réversible 8 positions Plat* 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 Controlelampje* Functieschakelaar* Timer of Aan/uit-knop* Knop voor afstelling temperatuur* Inklapbaar verwarmingselement Openingen voor draaispit Zelfreinigende of gealuminiseerde binnenwanden* Verwarmde gladde geëmailleerde bodem* Deur Kunststof buitenwanden Binnenverlichting* Isolerende handgreep Draaispitset* Omkeerbaar rooster met 8 standen Ovenschaal* Précautions *selon modèles - afhankelijk van het model 1 3289-3304842-Four 20 L 16/05/03 11:50 Page 2 1* 2 3 4 5* 6 7 8 9 10* 11* 12* 2 *selon modèles - afhankelijk van het model 3289-3304842-Four 20 L 16/05/03 11:50 Page 13 Belangrijke technische aandachtspunten • Neem de tijd voor het doorlezen van alle instructies en raadpleeg bij vragen de "Gebruikershandleiding". • Dit apparaat beantwoordt aan de geldende veiligheidsvoorschriften en –voorwaarden en aan de navolgende richtlijnen: Richtlijn 89/336/EEG betreffende elektromagnetische compatibiliteit, zoals gewijzigd door de richtlijnen 92/31/EEG en 93/68/EEG. - Richtlijn 73/23/EEG betreffende laagspanning, zoals gewijzigd door de richtlijn 93/68/EEG, • Zoals bij ieder bakapparaat dient u de oven goed in gaten te houden, ook als u deze gebruikt wanneer er kinderen in de buurt zijn. • Rekening houdend met de grote verscheidenheid aan geldende normen, dient u het apparaat door een erkende servicedienst te laten controleren als u het in een ander land gebruikt dan waar u het gekocht heeft. • Het apparaat niet verplaatsen tijdens het gebruik. • Deze oven is niet geschikt voor inbouw. • Controleer of de netspanning overeenkomt met die op het apparaat vermeld staat (uitsluitend wisselstroom). • Het apparaat niet gebruiken indien: - het snoer hiervan defect is, - het apparaat gevallen is, zichtbaar beschadigd is of niet goed meer functioneert. In dat geval moet het apparaat naar de dichtst bijzijnde servicedienst gestuurd worden om risico's te vermijden. • Controleer of de elektrische installatie voldoende vermogen heeft voor de voeding van een apparaat met dit vermogen. • Steek de stekker altijd in een geaard stopcontact (16A). • Sluit in geval van een afneembaar snoer dit eerst aan op het apparaat en steek vervolgens de stekker in het stopcontact. • Laat het snoer niet hangen en laat het de hete delen van de oven niet aanraken. Trek niet aan het snoer om de stekker uit het stopcontact te trekken. • Gebruik alleen in goede staat verkerende verlengsnoeren met een geaarde stekker en een geleidingsdraad waarvan de doorsnede minstens gelijk is aan die van het apparaat. • Haal de stekker uit het stopcontact wanneer het apparaat niet gebruikt wordt en alvorens dit te reinigen. • Dompel het elektrische snoer, de stekker of het apparaat nooit in het water of een andere vloeistof, teneinde elektrische schokken te voorkomen. • Zet het apparaat niet in de buurt van een warmtebron. • Dit elektrische apparaat werkt met hoge temperaturen die brandwonden kunnen veroorzaken. Ondanks de hoge thermische bescherming dient u de metalen onderdelen niet aan te raken. • Wanneer het apparaat werkt, kan de temperatuur van de deur hoog oplopen. Gebruik de handgrepen en de knoppen. Gebruik, indien nodig, ovenwanten. • Probeer bij brand nooit de vlammen te blussen met water. Doof de vlammen met een vochtige doek. • Bewaar geen ontvlambare producten in de buurt of onder het meubel waarop het apparaat geplaatst is. • Gebruik het apparaat niet onder een muurkastje, een keukenrek of in de buurt van ontvlambare materialen, zoals zonneschermen, gordijnen, wandbekleding... • Gebruik dit apparaat niet als hittebron. • Nooit papier, karton of plastic in het apparaat plaatsen en er niets op plaatsen (keukengerei, roosters, voorwerpen...). • Niets in de ventilatieopeningen stoppen en ze niet afdichten.* • Voor uw eigen veiligheid dient u het apparaat nooit zelf te demonteren; roep hiervoor de hulp van de Technische Dienst in. • Dit apparaat is uitsluitend bestemd voor huishoudelijk gebruik, in geval van bedrijfsmatig gebruik of een gebruik waarvoor het apparaat niet geschikt is, of dat niet overeenkomt met de gebruiksaanwijzing kan de aansprakelijkheid van de fabrikant niet in het geding zijn en is de garantie niet geldig. Bewaar deze instructies zorgvuldig! *afhankelijk van het model 13 3289-3304842-Four 20 L 16/05/03 11:50 Page 14 Leer uw oven kennen ! Lees voor ieder gebruik de pagina "Belangrijke technische aandachtspunten". Uniek: oven met kunststof buitenwanden, voor nog meer veiligheid. Functieschakelaar* 13 ■ Om de ideale bakwijze voor uw recept te selecteren. Thermostaat* 12 ■ Hiermee kunt u de temperatuur instellen tussen 80°C en 250°C of 260°C*. Vergelijkingstabel Thermostaatstand Temperatuur in °C ■ ■ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 80 100 120 140 160 180 200 220 240 250/260 U kunt de instelling tijdens het bakken wijzigen. Met grillstand*. Timer* 11 ■ Zodra u de timer inschakelt en de thermostaat werkt, gaat het controlelampje of de binnenverlichting* branden en begint de oven te werken. ■ U kunt de baktijd instellen tussen 0 en 120 minuten. ■ Wanneer de geprogrammeerde tijd is afgelopen, gaat de timer af en schakelt de oven automatisch uit. ■ U kunt het bakken op ieder moment onderbreken door de timer op nul terug te zetten. ■ Voor baktijden onder de 25 minuten dient u de knop op 30 minuten te draaien en vervolgens terug te draaien tot de gewenste baktijd. Aan/uit-knop* 10 ■ Voor het aan- (I) of uitzetten (O) van de oven. Binnenverlichting* ■ Om het bakken van uw gerechten te kunnen controleren, wordt uw oven permanent verlicht zodra u deze in werking stelt (timer of Aan/uit-knop ingeschakeld). Controlelampje* ■ Deze gaat branden zodra u de timer of de Aan/uit-knop inschakelt. Omkeerbaar rooster met 8 standen 7 ■ U kunt het rooster op 4 verschillende niveaus in de oven plaatsen. Door het rooster om te keren, heeft u 4 extra niveaus. ■ Raadpleeg de recepten, de te gebruiken stand staat daar aangegeven. 14 * afhankelijk van het model 3289-3304842-Four 20 L 16/05/03 11:50 Page 15 Adviezen en Eigenschappen ■ Houd bij het kiezen van uw schalen en bakvormen rekening met de binnenafmetingen van de oven. Diepte (D) 33 cm 20l Breedte (Br) 33 cm Hoogte (H) 18,5 cm ■ De baktijd kan variëren afhankelijk van het gewicht, de omvang of de dikte, alsmede de oorspronkelijke temperatuur van het te bereiden gerecht. U kunt deze aanpassen aan uw eigen smaak. ! Binnen 5 minuten heeft de oven 240°C bereikt: voorverwarmen is niet nodig. Vóór de eerste ingebruikname ■ Verwijder de stickers. ! De verpakking is geschikt voor recycling , maar kan ook gebruikt worden voor het vervoer van de oven of het terugsturen hiervan naar de dichtst bijzijnde servicedienst (zie voor adressen de servicelijst). ■ Indien uw apparaat over een afneembaar snoer beschikt, sluit dit dan aan op het apparaat door het diep in de plug te steken 1 . ■ Reinig de oven en de accessoires met een vochtige doek. Afdrogen. ■ Laat bij het eerste gebruik uw (LEGE) oven 15 minuten werken op de maximale temperatuur om de "nieuwe" geur te verwijderen. ! Hierbij kan rook vrijkomen, dit is een volkomen normaal verschijnsel dat snel verdwijnen zal. 15 3289-3304842-Four 20 L 16/05/03 11:50 Page 16 Onderhoud en reiniging ! Zorg dat er zich geen vetresten ophopen in het apparaat. Haal vóór het onderhouden of reinigen de stekker uit het stopcontact en laat het apparaat afkoelen. ■ Reinig de deur 2 , de binnenwanden en de geëmailleerde of gelakte oppervlakken met water en een afwasmiddel. Afdrogen. ■ 3 ! Gebruik geen agressief reinigingsmiddel (met name schuurmiddelen op basis van soda), afkrabbers of schuursponsjes. ■ Het verwarmingselement van de bovenkant is inklapbaar 4 . ! Bij het bewegen van het verwarmingselement van de bovenkant deze nooit forceren. Uw oven is uitgerust met een, geëmailleerde verwarmde gladde geëmailleerde bodem grondplaat 5 die u kunt reinigen met water en een afwasmiddel. ■ ■ Neem de wanden af met een vochtige spons. Alle accessoires (rooster, spit*, ovenschaal*) kunnen gereinigd worden met water en een schoonmaakmiddel of in de vaatwasmachine 6 . ■ 16 * afhankelijk van het model 3289-3304842-Four 20 L 16/05/03 11:50 Page 17 Ovenfunctie Voor het bakken en braden van vlees, vis, gegratineerde schotels, soufflés, gebak... ■ ■ ■ ■ ■ ■ Zet het rooster op de gewenste hoogte 7 en 8 . Zet de ovenschaal met de etenswaren in de oven en sluit de deur Plaats de functieschakelaar op de ovenstand* 13 . Stel de thermostaat in op de gewenste temperatuur 12 . Stel de timer 11 in of draai de Aan/uit-knop op “I” 10 . De oven wordt warm. ! 9 . Plaats geen schalen rechtstreeks op het verwarmingselement van de grondplaat. Aan het einde van de baktijd Wanneer de geprogrammeerde baktijd is afgelopen, schakelt de oven automatisch uit. ■ Zo niet, zet de timer dan op nul. ■ Ontdooifunctie* Voor het versneld en op natuurlijke wijze ontdooien van uw etenswaren. ! Een tijdwinst van zo'n 60% ten opzichte van het ontdooien in de buitenlucht. ■ Plaats de functieschakelaar op de ontdooistand* ■ ■ Leg de diepgevroren producten op een ovenschaal. Plaats deze op het rooster (niveau 1). ■ Sluit de oven. ■ Stel de timer 11 14 . , in, het ontdooien begint. * afhankelijk van het model 17 3289-3304842-Four 20 L 16/05/03 11:50 Page 18 Grill Grillfunctie Voor het gratineren van uw gerechten of het aanbraden van vlees. ■ Zet de functieschakelaar ■ Verwarm uw oven 5 minuten voor. 15 of de thermostaat 16 * op de grillstand. Plaats de etenswaren op het rooster op het bakniveau dat zich het dichtst bij het verwarmingselement van de grill bevindt. ■ Plaats de ovenschaal met een beetje water rechtstreeks op de gladde grondplaat (deze wordt in de grillstand niet warm), zodat u het vet of het bakvocht op kunt vangen. ■ ! Laat de deur altijd half open staan. ■ Stel de timer in op de in het recept vermelde stand ■ De grill werkt. ■ Draai halverwege de baktijd de te grillen etenswaren om. 18 11 , of draai de Aan/uit-knop op “I”* 10 . * afhankelijk van het model 3289-3304842-Four 20 L 16/05/03 11:50 Page 19 Heteluchtfunctie* Voor het gelijkmatig bakken en braden van uw gerechten, vlees en vis. ■ Zet het rooster op de gewenste hoogte. ■ Plaats de functieschakelaar op de heteluchtstand ■ Plaats uw gerecht in de oven en sluit de deur. ■ Stel de thermostaat in op de bij het recept vermelde temperatuur ■ Stel de timer in ■ Het bakken begint. ! 11 18 . 12 . . Plaats geen schalen rechtstreeks op de gladde, geëmailleerde grondplaat. Voor het gelijktijdig bakken van 2 gerechten. ! ■ Voor de 2 gerechten moet de thermostaat op dezelfde stand worden ingesteld. Plaats de functieschakelaar op de heteluchtstand 18 . ! U kunt een extra rooster kopen bij de Erkende Servicediensten. Ook kunt u rechtstreeks contact opnemen met de afdeling Onderdelen van de dichtst bijzijnde servicedienst (zie voor adressen de servicelijst). ■ Plaats de 2 roosters zodanig dat er tussen de gerechten voldoende warmte kan circuleren en de gerechten gelijkmatig gebakken worden. ■ Sluit de oven. ■ Stel de thermostaat in op de voor uw gerechten geschikte temperatuur ■ Stel de timer in 11 12 . , het bakken begint. ! Voor een gelijkmatiger resultaat kunt u de schalen halverwege de baktijd 180° draaien en de 2 gerechten van rooster doen verwisselen. ■ Kijk voor meer handige tips op www.tefal.com * afhankelijk van het model 19 3289-3304842-Four 20 L 16/05/03 11:50 Page 20 Draaispitfunctie* Plaats voor het installeren van het draaispit de houder van het braadspit in de gaten in de linker wand van de oven 19 . ■ Schuif de eerste vork op het spit (met de punten naar binnen) en draai deze vast. Zet het vlees of gevogelte vast met draad alvorens ze aan het spit te rijgen en schuif de tweede vork met de punten naar binnen zo ver mogelijk door, zodat het te roosteren vlees goed op zijn plaats blijft zitten 20 . Draai indien nodig de eerste vork los om het vlees in het midden van het spit te krijgen en zet de 2 vorken vast. ■ Verwijder het rooster en plaats de ovenschaal in de oven op de lage stand grondplaat die in de draaispitstand niet warm wordt). ■ 21 (op de Steek het uiteinde met punt van het braadspit in de aandrijfopening in de rechter wand van de oven en duw dit zo ver mogelijk door 22 . ■ ■ Plaats het andere uiteinde van het braadspit op de braadspithouder ■ Plaats de functieschakelaar op de draaispitstand ■ Stel de timer in ! 11 24 23 . . . Laat de deur altijd half open staan. Aan het einde van de baktijd ■ Open de deur. ■ Trek het braadspit uit de as. ■ Haal het geheel uit de oven (gebruik daarbij ovenwanten). 20 * afhankelijk van het model 3289-3304842-Four 20 L 16/05/03 11:50 Page 21 Recepten OVEN Recepten Quiche Lorraine Kaassoufflé Pasteitjes Vis in witte wijn Koolvis (moten) Poon in papillotten Hele kip (≈ 1,5 kg) Kalfs- of varkensrollade (≈ 1,5 kg) Lendenbiefstuk 800 g Kippenbout Gevulde courgettes Gevulde tomaten Brioche Appeltaart Mousselinetaart Marmertaart Gebak (clafoutis) met kersen Eierpudding EN HETELUCHTFUNCTIE * Stand van het rooster Temperatuur in °C Tijd in min. 5 1 2 4 4 5 2 3 3 3 5 2 1 5 1 1 4 1 240 °C 200-220 °C 160-180 °C 240 °C 220-240 °C 220-240 °C 220-240 °C 220-240 °C 240 °C 240 °C 200-220 °C 200 °C 180 °C 240 °C 160-180 °C 180 °C 200 °C 240 °C 30-35 min. 35-40 min. 35-40 min. 25-30 min. 25-30 min. 30-35 min. 70-75 min. 70-80 min. 40-45 min. 25-30 min. 45-50 min. 40-45 min. 35-40 min. 30-35 min. 35-40 min. 40-45 min. 30-35 min. 35-40 min. De aangegeven baktijden gelden uitsluitend voor de functies van de normale oven. De heteluchtfunctie* is met name geschikt voor het bakken van taarten, gegratineerde gerechten, pizza's en alle soorten gebak. In de heteluchtstand* kan de baktijd tot 20% korter zijn dan de hierboven aangegeven tijden. GRILL Recepten Rundvlees Karbonaadjes, worstjes (halfopen deur) 5 Minuten voorverwarmen Stand van het rooster Temperatuur in °C Tijd in min. 7 8 260 °C 260 °C 11 + 9 min. 11 + 8 min. DRAAISPITFUNCTIE* (halfopen deur) Recepten Kip (≈ 1,5 kg) Varkensrollade (≈ 1,5 kg) Parelhoentje Temperatuur in °C Tijd in min. 260 °C 260 °C 260 °C 75 min. 70 min. 50 min. ONTDOOIFUNCTIE* Recepten Tijd in de oven Parijse brioche Frambozentaart Diepvries korstdeeg Groentenmelange Stukjes stokbrood 50 min. 50 min. 40 min. 50 min. 55 min. * afhankelijk van het model Tijd in de buitenlucht 75 min. 150 min. 70 min. 120 min. 70 min. 21 3289-3304842-Four 20 L 16/05/03 11:51 Page 22 Mai 2003 Réf. : 3304842 Conception et réalisation : adhoc’s - 3289
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24

SEB Twenty de handleiding

Type
de handleiding
Deze handleiding is ook geschikt voor

in andere talen