Tefal PY580012 Handleiding

Categorie
Fondues, fijnproevers
Type
Handleiding

Deze handleiding is ook geschikt voor

Wij danken u voor de aanschaf van dit TEFAL apparaat. Lees de instructies van deze handleiding
aandachtig door en houd ze binnen handbereik; deze handleiding betreft de verschillende modellen,
aan de hand van de met het apparaat meegeleverde accessoires.
Voor uw veiligheid voldoet dit apparaat aan de toepasselijke normen en regelgevingen (Richtlijnene
Laagspanning, Elektromagnetische Compatibiliteit, Materialen in contact met voedingswaren, Milieu…).
Uw apparaat is uitsluitend bedoeld om gebruikt te worden voor huishoudelijk gebruik.
Deze is niet ontworpen voor een gebruik in de volgende gevallen, waarvoor de garantie niet geldig is:
• In kleinschalige personeelskeukens in winkels, kantoren en andere arbeidsomgevingen,
• In boerderijen,
• Door gasten van hotels, motels of andere verblijfsvormen,
• In bed & breakfast locaties.
TEFAL behoudt zich het recht voor dit apparaat of onderdelen daarvan in het belang van de gebruiker te allen
tijde zonder voorafgaande kennisgeving te wijzigen.
Alle vaste of vloeibare etenswaren die in contact komen met de bestanddelen waarop het logo staat,
kunnen niet meer geconsumeerd worden.
NB: dit apparaat is geen speelgoed.
Het voorkomen van ongelukken in huis
• Dit apparaat is niet bedoeld om zonder hulp en of toezicht gebruikt te
worden door kinderen of andere personen indien hun fysieke,
zintuiglijke of mentale vermogen hen niet in staat stellen dit apparaat
op een veilige wijze te gebruiken.
Er moet toezicht zijn op kinderen zodat zij niet met het apparaat
kunnen spelen.
• Als iemand zich brandt, koel de brandplek dan gelijk met koud water
en roep, indien nodig, de hulp in van een huisarts.
De dampen die tijdens het bereiden van voedsel vrijkomen kunnen
gevaarlijk zijn voor (huis)dieren met bijzonder gevoelige
luchtwegen, zoals vogels. Wij raden u daarom aan eventuele vogels
op een veilige afstand van de plek waar u het apparaat gebruikt te
plaatsen.
Accessoires
Spatels klein ( ) Maatlepel ( ) Kleine braadpannen x 6 ( )
Installatie
Verwijder alle verpakkingsdelen, stickers of accessoires aan binnen- en
buitenkant van het apparaat.
Laat verpakkingen, accessoires, stickers en zakjes nooit binnen het bereik
van kinderen.
Verwijder de accessoires één voor één, in omgekeerde volgorde als van
het opbergen.
Maak de spatels ( ), maatlepel ( ) en braadpannen ( ) met water
schoon.
Smeer de pannetjes met anti-aanbaklaag in met wat olie.
Voordat u de bakplaat gebruikt voor het bakken van pannenkoekjes giet
u eerst wat olie op de bakplaat en wrijft dit erover met een schone doek.
Aansluiting en voorverwarming
Wikkel het snoer volledig af.
Wanneer het netsnoer is beschadigd dient deze te worden
vervangen door de fabrikant, zijn servicedienst of een gelijkwaardig
gekwalificeerd persoon om een gevaarlijke situatie te voorkomen.
Controleer of uw elektrische installatie overeenkomt met het
vermogen en de voltage die aangegeven zijn onder op het
apparaat.
Sluit het apparaat aan op een geaard stopcontact.
In geval van gebruik van een verlengsnoer, deze moet een geaarde
stekker hebben.
321
321
• Wanneer het apparaat
aanstaat, kan de
temperatuur hoog oplopen.
• Raak de hete delen van het
apparaat niet aan.
• Sluit het apparaat nooit aan
als u het niet gebruikt.
Plaats het apparaat nooit
rechtstreeks op een kwetsbare
ondergrond (glazen tafel,
tafelkleed, gelakt meubel...) of
op een zachte ondergrond.
Indien het apparaat midden
op de tafel wordt gebruikt,
dient u ervoor te zorgen dat
het buiten bereik van kinderen
blijft.
Om oververhitting van het
apparaat te voorkomen, dient
u dit niet in een hoek of tegen
een muur te plaatsen.
Het apparaat nooit zonder
toezicht laten draaien.
10
FR
NL
DE
IT
SV
EN
ES
PT
CS
SK
Wok 025 04-11 22/04/11 11:58 Page 10
Zorg ervoor dat u het snoer, met of zonder verlengsnoer, zo
neerlegt dat iedereen vrij rond de tafel kan lopen en er niemand
over kan struikelen.
Dit apparaat is niet geschikt om gebruikt te worden in combinatie
met een tijdschakelaar of afstandsbediening.
Het apparaat functioneert zodra de stekker in een stopcontact is
gestoken.
Laat het apparaat 8 tot 10 minuten voorverwarmen.
Bij het eerste gebruik kan het apparaat een lichte geur verspreiden en
wat rook afgeven.
Thermo-Spot
TM
: zodra het apparaat goed is voorverwarmd wordt het
Thermo-Spot signaal effen rood: het bakken kan beginnen.
Bakken
Na de voorverwarming is het apparaat gereed voor gebruik.
Adviezen voor het gebruik van de pannetjes:
De pannetjes niet op andere warmtebronnen dan het apparaat
gebruiken (gasfornuis, elektrische kookplaten e.d.). Hierdoor kunnen de
pannetjes kromtrekken en zult u ze niet meer op het apparaat kunnen
gebruiken.
• Laat de kunststof spateltjes tijdens het gebruik niet in de pannetjes of
op de afdekplaat liggen om vervorming e.d. te voorkomen.
• Gebruik alleen de spatels in de pan en geen scherpe voorwerpen om te
voorkomen dat de anti-aanbaklaag van de pannetjes beschadigt.
De pannetjes niet direct van het apparaat op een tere of gevoelige
ondergrond zetten, zoals een tafelkleed, placemat, houten of kunststof
tafel enz. Maak gebruik van onderzetters of van kleine schoteltjes om
de pannetjes tussen 2 bakbeurten even neer te zetten.
Schep met behulp van de beslaglepel de juiste hoeveelheid beslag:
het eerste niveau in de lepel is bedoeld voor crêpes (hele dunne
pannenkoekjes).
• een volle lepel is bedoeld voor pannenkoekjes.
Verdeel het beslag met behulp van de onderkant van de beslaglepel met
een ronddraaiende beweging.
Om de verdeling van het beslag te vergemakkelijken, raden wij u aan de
beslaglepel na elke pannenkoek in een met water gevulde kom te
dompelen.
Halverwege de baktijd het pannenkoekje met de spatel keren.
Eventueel kunt u nu reeds het pannenkoekje garneren.
Het pannenkoekje nog even laten bakken en het met behulp van de
spatel op een bord leggen.
Na gebruik
Neem dan het snoer uit het stopcontact en verwijder het snoer uit het
apparaat.
Laat het apparaat afkoelen.
De kookplaat dient u met warm water en afwasmiddel schoon te maken.
De spatels en de lepel braadpannen zijn vaatwasmachinebestendig.
Gebruik om beschadiging van het bakoppervlak te voorkomen nooit een
metalen spons of schuurpoeder.
Opbergen
Plaats het apparaat ondersteboven op een schone, gladde en stabiele
ondergrond, bij voorkeur op een tafelkleed, om beschadiging van de
bakplaat te voorkomen ( ).
Onder het apparaat vindt u ruimtes voor het opbergen van de
verschillende accessoires. Berg altijd de accessoires in de volgende
volgorde op:
A1
Het apparaat niet gebruiken
als het leeg is.
Laat de pannetjes nooit leeg
voorverwarmen. Doe er altijd
boter of olie in.
Geen geflambeerde gerechten
bereiden met dit apparaat om
beschadiging van uw product
te voorkomen.
NB: Wij raden u aan om zoete
garnering (suiker, jam, stroop
e.d.) pas ná het bakken aan te
brengen. Dit om beschadiging
van de bakplaat te voorkomen.
Dit apparaat dient niet
ondergedompeld te worden.
11
FR
NL
DE
IT
SV
EN
ES
PT
CS
SK
Wok 025 04-11 22/04/11 11:58 Page 11
1 – Snoer, volg de afgebeelde symbolen: ;
2– Spatels, opbergen zoals afgebeeld bij de symbolen: ;
3 – Maatlepel, opbergen zoals afgebeeld bij het symbool: .
Wees vriendelijk voor het milieu !
Uw apparaat bevat materialen die geschikt zijn voor hergebruik.
Lever het in bij het milieustation in uw gemeente of bij onze technische dienst.
Vis
Visfilet met champignons
Baktijd: 8 minuten
Een klontje boter laten smelten, 1 theelepel gehakte sjalotjes en 4 plakjes
champignons toevoegen en het geheel goudbruin bakken. Voeg 100 g in
blokjes gesneden vis toe, het geheel voorzichtig omroeren en lichtbruin
bakken. Vervolgens 1 el witte wijn, zout en peper toevoegen en het
geheel mengen. Het geheel 4 tot 5 minuten laten bakken en vervolgens
de zure room toevoegen. Doorroeren en serveren.
NB: U kunt verschillende soorten vis gebruiken. In plaats van
champignons kunt u ook andere paddestoelen gebruiken, bijv.
oesterzwammen.
Garnalen in karamelsaus
Baktijd: 6 minuten
De garnalen wassen en pellen De olie in de pannetjes verwarmen en de
garnalen al roerend snel aanbraden. Er daarna de basterdsuiker over
strooien, het geheel mengen en de garnalen al roerend laten
karameliseren.
Vervolgens de pastis en de sojasaus er over schenken. Zout en peper
toevoegen en het geheel doorroeren.
Kabeljauw met kerrie
Baktijd: 8 minuten
De olie verwarmen in de pannetjes en 100 g van de in blokjes gesneden
vis aanbraden. Een beetje gehakte ui en knoflook toevoegen. Voeg 1 el
geconcentreerde tomatenpuree en het citroensap toe en strooi er
vervolgens de kerriepoeder over. Zout en peper toevoegen en het geheel
doorroeren.
Vlees
Kip met kerrie
Baktijd: 12 minuten
Snij de kipfilet in stukjes. Snipper de ui en het sjalotje. Smelt de boter in
het pannetje en bak hierin de stukjes kip, ui en sjalot. Bestrooi het
mengsel met kerrie, zout en peper naar smaak. Omscheppen en even
laten bakken. Vervolgens de crème fraîche toevoegen en door het
gerecht roeren. Tenslotte zoveel mango chutney toevoegen als u zelf
lekker vindt en het gerechtje is klaar.
A3
A3
A2
Dompel het apparaat nooit
met het snoer in water.
• 1 stuk visfilet naar keuze
• 1 gesnipperde sjalot • 4 in
plakjes gesneden champignons
(24 plakjes) • 1 el witte wijn
• 15 cl witte wijn • 1 el crème
fraîche • zout • peper • klontje
boter
Voor 4 personen: • 100 g
garnalen (in totaal 600 g)
• 1 el olie • 2 el poedersuiker
• 1 theelepel pastis • 2 el
ketjap • zout • peper
• facultatief: 1 tl maïzena
Voor 6 pannetjes: • 600 g
kabeljauwfilet (schelvis,
makreel) • 1 gehakt teentje
knoflook • 1/2 gehakte ui
• 210 g geconcentreerde
tomatenpuree • 1 th
kerriepoeder • 1 el olie
• 1 citroen • zout • peper
Per pannetje: • 1 kipfilet (ca.
100 g) • 1 plak ui • 1 plak van
een sjalotje • kerrie • peper
• 1 el crème fraîche • mango
chutney naar smaak • klontje
boter
12
FR
NL
DE
IT
SV
EN
ES
PT
CS
SK
Wok 025 04-11 22/04/11 11:58 Page 12
Eendenborstfilet
Baktijd: 9 minuten
100 g van de in blokjes gesneden eendenborstfilet samen met 1/2 el.
sesamolie aanbraden. Zout en peper toevoegen en het geheel
doorroeren. Voeg 1 el tomatensaus toe. Het geheel enkele minuten laten
stoven en een plakje ananas toevoegen.
Gehaktsurprise
Baktijd: 6 minuten
Van tevoren bereiden : alle ingrediënten in een kom mengen en er kleine
balletjes of ronde, platte schijfjes (hamburgers) van maken. De schaal
met het vlees op tafel zetten zodat iedereen er naar behoefte van kan
nemen. Zorg voor een verscheidenheid aan ingrediënten zoals gewassen
en gesneden champignons, gesneden paprika, geraspte kaas, verse
tuinkruiden, gedroogde kruiden en specerijen e.d. zodat iedereen naar
eigen smaak en fantasie de gehaktballetjes of hamburgertjes kan
“aankleden”. De boter laten smelten in het pannetje en het gehakt
samen met ingrediënten naar uw keuze gaarbakken.
Biefstuk Stroganoff
Baktijd: 14 minuten
De biefstuk in blokjes van 2 cm x 2 cm snijden. De plakjes champignon
fijnsnijden. De boter laten smelten in het pannetje en de champignons
en ui hierin bakken. Zodra de ingrediënten beginnen te kleuren, de
blokjes vlees toevoegen. Goed omscheppen zodat het vlees aan alle
kanten bruin kan bakken. De witte wijn, tomatenpuree en mosterd
toevoegen. Alle ingrediënten goed mengen tot een saus en op smaak
brengen met peper en zout. Het geheel binden door voorzichtig te
roeren, zout en peper toevoegen en mengen. Afmaken met de crème
fraîche en een mespuntje paprikapoeder.
Suki-jaki (rundvlees met wortels en doperwten)
Baktijd: 10 minuten
Het geheel goed mengen met een gehakte peer, het vlees laten trekken,
30 min. laten staan. Het vlees laten uitlekken, de gewenste hoeveelheid
braden. Halverwege de baktijd een beetje marinade toevoegen.
Eieren
Ei met tomaat
Baktijd: 12 minuten
De boter in het pannetje laten smelten. De stukjes tomaat en ui bakken.
De eieren/het ei boven het pannetje breken. Bestrooien met peper en
zout, voorzichtig de stukjes tomaat en ui door het ei scheppen. Gaar laten
worden.
Omelet met ham en kaas
Baktijd: 8 minuten
De boter in het pannetje laten smelten. De blokjes ham toevoegen en
even laten bakken. De geraspte kaas toevoegen. Het omeletmengsel over
het geheel schenken. Bestrooien met peper en zout. Voorzichtig alle
ingrediënten mengen. Schuif gedurende ca. 2 minuten met een spateltje
steeds het gestolde ei naar het midden. Bak de onderkant van de omelet
lichtbruin. Maak de randen van de omelet los met het spateltje, klap de
omelet dubbel en laat hem op uw bord glijden.
• 600 g in blokjes gesneden
eendenborstfilet • 3 eetlepels
sesamolie • 200 g
tomatensaus • 6 plakjes
ananas
• 500 g rundergehakt • verse
peterselie • 2 uitgeperste
teentjes knoflook
• 1 gesnipperde ui
• 2 verkruimelde beschuiten
• 1 ei • zout • peper • boter
om in te bakken
Per pannetje: • 40 g biefstuk
• 5 plakjes champignon • 1 tl
gesnipperde ui • 100 g in
blokjes gesneden runderfilet
(max. 2 cm) • 1 el droge witte
wijn • 2 tl crème fraîche • 1 tl
tomatenpuree • 1 tl mosterd
• paprikapoeder • zout • peper
• 600 g in blokjes gesneden
runderfilet
Voor de marinadesaus: • 4 el
sojasaus • 4 el perensap • 2 el
suiker • 3 el gehakte sjalotjes
• 1 el gehakte knoflook • 1 el
zout • 1/4 th peper • 4 el
sesamzaad • 1 el sesamolie
Per pannetje: • 1 plakje
tomaat, in vieren gesneden
• 1 plakje gesnipperde ui
• 1 grote of 2 kleine eieren
• zout • peper • klontje boter
Per pannetje: • 1/4 van een
dikke plak gekookte ham, in
blokjes gesneden • 10 g
geraspte kaas • ca. 1 1/2
soeplepel omeletmengsel
• zout • peper • klontje boter
13
FR
NL
DE
IT
SV
EN
ES
PT
CS
SK
Wok 025 04-11 22/04/11 11:58 Page 13
Bijgerechten
Provencaalse champignons
Baktijd: 12 minuten
De boleten reinigen en schillen. Ze aanbraden in 1 th. olie met 1 th.
gehakte sjalotjes en 1/2 fijngesneden tomaat. Breng op smaak met
peper en zout. Voeg op het laatst de fijngehakte kruiden en knoflook
naar smaak toe.
Aardappelblokjes met spek
Baktijd: 15 minuten
De boter in het pannetje lichtbruin braden en vervolgens de uien en het
spek toevoegen. Schep de ingrediënten gedurende een minuut om zodat
het spek aan alle kanten bruin kan worden. Voeg de aardappelblokjes
toe. Blijf omscheppen zodat ook de aardappelblokjes aan alle zijden
kunnen kleuren.
Rijst
Jambalaya op Creoolse wijze
Baktijd: 8 minuten
In een beetje olijfolie 4 in stukjes gesneden garnalen en 4 dunne plakjes
chorizo en 10 blokjes ham aanbraden. Een eetlepel gehakte uien,
1 theelepel gare paprika en 1 eetlepel in blokjes gesneden tomaat
toevoegen.
50 g gekookte rijst, 2 eetlepels witte wijn en 1 eetlepel geconcentreerde
tomatenpuree toevoegen. Zout en peper toevoegen en het geheel goed
mengen.
Driekleurenrijst
Baktijd: 6 minuten
In een beetje olie 1 eetlepel spekblokjes, 1 eetlepel in plakjes gesneden
champignons en 1 eetlepel garnalen met 1 eetlepel sojasaus aanbraden.
50 g gekookte rijst toevoegen. Zout en peper toevoegen en het geheel
doorroeren.
Voor 6 pannetjes: • 600 g
boleten • 3 middelgrote
tomaten • 2 sjalotjes
• 1 teentje knoflook • 50 g
peterselie • tijm • olie • zout
• peper
Per pannetje: • 1 volle el
dobbelsteentjes spek
• 1 afgestreken dessertlepel
gesnipperde ui • 2 volle el
gekookte en in blokjes
gesneden aardappelen
• klontje boter
• 300 g gekookte rijst • 200 g
gepelde garnalen • 200 g
blokjes ham • 150 g chorizo
• 2 in blokjes gesneden
tomaten • 1 gehakte ui • 15 cl
witte wijn • 1 gare groene
paprika • 1 el olijfolie • 1 el
geconcentreerde tomatenpuree
• zout en peper
• 300 g van tevoren gekookte
rijst • 300 g gepelde garnalen
• 150 g champignons • 150 g
spekblokjes • 6 eetlepels
sojasaus • olie • zout en peper
14
FR
NL
DE
IT
SV
EN
ES
PT
CS
SK
Wok 025 04-11 22/04/11 11:58 Page 14
Desserts
Antilliaanse bananen
Baktijd: 6 minuten
Voor de maaltijd bereiden : In een kom de plakjes banaan mengen met
het sinaasappelsap, 30 g witte basterdsuiker en de rum. Laten intrekken
gedurende de maaltijd.
In een pannetje een klontje boter laten smelten met 1 theelepel suiker,
1 eetlepel van het weekwater, laten inkoken. Wanneer het vocht iets is
ingekookt, 1/2 in plakjes gesneden banaan toevoegen en onder af en
omkeren bruin bakken.
Variaties : Dit recept kunt u ook maken met de volgende combinaties :
blokjes ananas met sinaasappelsap, kersen met rode druivensap..
Rode vruchten
Voor de maaltijd bereiden: In een kom de vruchten mengen met het
druivensap, 30 g boter en de Kirsch en het geheel gedurende de maaltijd
laten intrekken.
In een pannetje een klontje boter, 2 theelepels suiker en een eetlepel van
het vruchtensap doen. Voorzichtig roeren met het spateltje. Zodra het
mengsel begint te caramelliseren 1 à 2 eetlepels vruchten (zonder sap)
toevoegen. De vruchten goed door het suikermengsel scheppen.
Het geheel overdoen op uw bord. Garneren met slagroom of gesmolten
chocola.
Gecarameliseerde appel
Baktijd: 14 minuten
De appels in blokjes snijden, aanbraden in de pannetjes en vervolgens de
suiker en het water toevoegen. Langzaam laten karameliseren.
Pannenkoeken
Baktijd : ong. 30 seconden per zijde • Recepten voor 6 personen (40 tot 60 pannenkoekjes) :
Het klassieke beslag met melk
Doe de gezeefde tarwebloem in een kom en voeg al kloppend met een
garde één liter melk toe. Meng beide ingrediënten tot u een vloeibaar
beslag krijgt. Voeg de geklutste eieren, 2 mespuntjes zout en 2 eetlepels
olie of gesmolten boter toe. Laat het beslag 1 tot 2 uur rusten.
Beslag met boekweitmeel
Voor hartige pannenkoeken kan de tarwebloem door boekweitmeel worden vervangen.
Beslag met bier
Voor een luchtig beslag kunt u 1/4 liter melk door bier vervangen.
Beslag met water
Tips:
• Indien u bij het bakken vaststelt dat uw beslag te dik is, raden wij u aan
een glaasje water toe te voegen en het beslag opnieuw te mengen.
• Indien u hartige pannenkoekjes maakt, mag bij de bereiding iets meer
zout aan het beslag worden toegevoegd.
• 3 in schijfjes gesneden
bananen • het sap van 3
uitgeperste sinaasappels
• 80 g bruine suiker • 1 klontje
boter
• 300 g rode vruchten naar
keuze (frambozen, zwarte
bessen, bramen, bosbessen,
aardbeien…) • 2 dl druivensap
• 50 g witte basterdsuiker
• 30 g boter • geklopte
slagroom of gesmolten chocola
• 1 1/2 appel (1/2 geschilde
appel per pannetje)
• 1 theelepel suiker
• 2 eetlepels water
• 500 g gezeefde tarwebloem
• 1 liter melk • 6 geklutste
eieren • zout • olie of boter
Voor zeer lichte pannenkoeken
kunt u de melk door water
vervangen
15
FR
NL
DE
IT
SV
EN
ES
PT
CS
SK
Wok 025 04-11 22/04/11 11:58 Page 15
Pannenkoeken : garneersuggesties
Voorgerecht
• in dunne plakjes gesneden gerookte zalm (met citroensap) • krab, garnalen of stukjes tonijn met
mayonaise of mosterd
Hoofdgerecht
• kipfilet in plakjes met currysaus (béchamelsaus met 1 fijngehakte ui en 1/2 tl curry) • zeevruchten
met béchamelsaus of cocktail sauce
Kaas
• geraspte kaas (jong, belegen, Gruyère of Parmezaanse kaas): de kaas na het draaien op de
pannenkoek leggen en laten smelten • Roquefort, gorgonzola, crème fraîche, kwark (de pannenkoek
op het bord garneren)
Desserts
• gesmolten chocolade met amandelen, nootjes of gemalen hazelnoten • bruine suiker, poedersuiker
of jam (bosbessen, aardbeien e.d.) • kastanjepuree • bolletjes roomijs (vanille, chocolade) • honing,
noten, gemalen hazelnoten • banaanschijfjes met suiker
Blinis
2,5 min. aan elke kant.
Los de gist op in 3 eetlepels lauwe melk en laat dit 10 minuten rusten.
Doe de tarwebloem in een kom en maak er een kuiltje in. Voeg de melk
beetje bij beetje toe, terwijl u het met de bloem vermengt. Vervolgens
voegt u de gistoplossing, de eierdooiers en het zout toe en maakt u er
een egaal mengsel van. Laat het beslag 1 uur rusten. Net voor het bakken
de stijfgeklopte eiwitten voorzichtig door het beslag scheppen.
Serveer de blinis met rauwe ham, of als dessert met een zoete garnituur.
In het laatste geval kunt u voor het bakken een eetlepel suiker aan het
beslag toevoegen.
Pancakes
Baktijd : 2,5 min. aan elke kant.
Begin 1 uur van tevoren.
Los de gist op in 3 eetlepels lauwe melk. Doe de bloem in een kom en
voeg de poedersuiker, het zout en de gesmolten boter er aan toe. Maak
in het midden een kuiltje en giet daarin de eieren en de
gistmelkoplossing. Meng het beslag met de garde en voeg beetje bij
beetje de melk eraan toe. Dek het beslag af d.m.v. een doek en laat het
tenminste 1 uur rusten in een warme omgeving. Opdienen met
ahornsiroop of jam.
Recept voor ongeveer 20 blinis:
• 300 g bloem • 2 gesplitste
eieren • 10 g biergist of verse
gist • 1/2 l melk • 1 klontje
gesmolten boter
• 1/2 theelepeltje zout
Recept voor ongeveer
20 pancakes: • 300 g bloem
• 20 g verse gist • 3 eieren
• 3 dl melk • 30 g poedersuiker
• 2 eetlepels gesmolten boter
• 1 snufje zout • 30 g boter
voor het bakken
16
FR
NL
DE
IT
SV
EN
ES
PT
CS
SK
Wok 025 04-11 22/04/11 11:58 Page 16

Documenttranscriptie

Wok 025 04-11 FR NL DE IT SV 22/04/11 11:58 Page 10 Wij danken u voor de aanschaf van dit TEFAL apparaat. Lees de instructies van deze handleiding aandachtig door en houd ze binnen handbereik; deze handleiding betreft de verschillende modellen, aan de hand van de met het apparaat meegeleverde accessoires. Voor uw veiligheid voldoet dit apparaat aan de toepasselijke normen en regelgevingen (Richtlijnene Laagspanning, Elektromagnetische Compatibiliteit, Materialen in contact met voedingswaren, Milieu…). Uw apparaat is uitsluitend bedoeld om gebruikt te worden voor huishoudelijk gebruik. Deze is niet ontworpen voor een gebruik in de volgende gevallen, waarvoor de garantie niet geldig is: • In kleinschalige personeelskeukens in winkels, kantoren en andere arbeidsomgevingen, • In boerderijen, • Door gasten van hotels, motels of andere verblijfsvormen, • In bed & breakfast locaties. TEFAL behoudt zich het recht voor dit apparaat of onderdelen daarvan in het belang van de gebruiker te allen tijde zonder voorafgaande kennisgeving te wijzigen. Alle vaste of vloeibare etenswaren die in contact komen met de bestanddelen waarop het logo staat, kunnen niet meer geconsumeerd worden. NB: dit apparaat is geen speelgoed. Het voorkomen van ongelukken in huis EN • Wanneer het apparaat aanstaat, kan de temperatuur hoog oplopen. ES PT CS • Raak de hete delen van het apparaat niet aan. • Sluit het apparaat nooit aan als u het niet gebruikt. Accessoires SK • Dit apparaat is niet bedoeld om zonder hulp en of toezicht gebruikt te worden door kinderen of andere personen indien hun fysieke, zintuiglijke of mentale vermogen hen niet in staat stellen dit apparaat op een veilige wijze te gebruiken. Er moet toezicht zijn op kinderen zodat zij niet met het apparaat kunnen spelen. • Als iemand zich brandt, koel de brandplek dan gelijk met koud water en roep, indien nodig, de hulp in van een huisarts. De dampen die tijdens het bereiden van voedsel vrijkomen kunnen gevaarlijk zijn voor (huis)dieren met bijzonder gevoelige luchtwegen, zoals vogels. Wij raden u daarom aan eventuele vogels op een veilige afstand van de plek waar u het apparaat gebruikt te plaatsen. Spatels klein ( 1 ) Maatlepel ( 2 ) Kleine braadpannen x 6 ( 3 ) Installatie Plaats het apparaat nooit rechtstreeks op een kwetsbare ondergrond (glazen tafel, tafelkleed, gelakt meubel...) of op een zachte ondergrond. Indien het apparaat midden op de tafel wordt gebruikt, dient u ervoor te zorgen dat het buiten bereik van kinderen blijft. Verwijder alle verpakkingsdelen, stickers of accessoires aan binnen- en buitenkant van het apparaat. Laat verpakkingen, accessoires, stickers en zakjes nooit binnen het bereik van kinderen. Verwijder de accessoires één voor één, in omgekeerde volgorde als van het opbergen. Maak de spatels ( 1 ), maatlepel ( 2 ) en braadpannen ( 3 ) met water schoon. Smeer de pannetjes met anti-aanbaklaag in met wat olie. Voordat u de bakplaat gebruikt voor het bakken van pannenkoekjes giet u eerst wat olie op de bakplaat en wrijft dit erover met een schone doek. Aansluiting en voorverwarming Om oververhitting van het apparaat te voorkomen, dient u dit niet in een hoek of tegen een muur te plaatsen. Het apparaat nooit zonder toezicht laten draaien. 10 Wikkel het snoer volledig af. Wanneer het netsnoer is beschadigd dient deze te worden vervangen door de fabrikant, zijn servicedienst of een gelijkwaardig gekwalificeerd persoon om een gevaarlijke situatie te voorkomen. Controleer of uw elektrische installatie overeenkomt met het vermogen en de voltage die aangegeven zijn onder op het apparaat. Sluit het apparaat aan op een geaard stopcontact. In geval van gebruik van een verlengsnoer, deze moet een geaarde stekker hebben. Wok 025 04-11 22/04/11 11:58 Het apparaat niet gebruiken als het leeg is. Page 11 Zorg ervoor dat u het snoer, met of zonder verlengsnoer, zo neerlegt dat iedereen vrij rond de tafel kan lopen en er niemand over kan struikelen. Dit apparaat is niet geschikt om gebruikt te worden in combinatie met een tijdschakelaar of afstandsbediening. Het apparaat functioneert zodra de stekker in een stopcontact is gestoken. Laat het apparaat 8 tot 10 minuten voorverwarmen. Bij het eerste gebruik kan het apparaat een lichte geur verspreiden en wat rook afgeven. Thermo-SpotTM: zodra het apparaat goed is voorverwarmd wordt het Thermo-Spot signaal effen rood: het bakken kan beginnen. Bakken Na de voorverwarming is het apparaat gereed voor gebruik. Laat de pannetjes nooit leeg voorverwarmen. Doe er altijd boter of olie in. Geen geflambeerde gerechten bereiden met dit apparaat om beschadiging van uw product te voorkomen. NB: Wij raden u aan om zoete garnering (suiker, jam, stroop e.d.) pas ná het bakken aan te brengen. Dit om beschadiging van de bakplaat te voorkomen. Adviezen voor het gebruik van de pannetjes: • De pannetjes niet op andere warmtebronnen dan het apparaat gebruiken (gasfornuis, elektrische kookplaten e.d.). Hierdoor kunnen de pannetjes kromtrekken en zult u ze niet meer op het apparaat kunnen gebruiken. • Laat de kunststof spateltjes tijdens het gebruik niet in de pannetjes of op de afdekplaat liggen om vervorming e.d. te voorkomen. • Gebruik alleen de spatels in de pan en geen scherpe voorwerpen om te voorkomen dat de anti-aanbaklaag van de pannetjes beschadigt. • De pannetjes niet direct van het apparaat op een tere of gevoelige ondergrond zetten, zoals een tafelkleed, placemat, houten of kunststof tafel enz. Maak gebruik van onderzetters of van kleine schoteltjes om de pannetjes tussen 2 bakbeurten even neer te zetten. Schep met behulp van de beslaglepel de juiste hoeveelheid beslag: • het eerste niveau in de lepel is bedoeld voor crêpes (hele dunne pannenkoekjes). • een volle lepel is bedoeld voor pannenkoekjes. Verdeel het beslag met behulp van de onderkant van de beslaglepel met een ronddraaiende beweging. Om de verdeling van het beslag te vergemakkelijken, raden wij u aan de beslaglepel na elke pannenkoek in een met water gevulde kom te dompelen. Halverwege de baktijd het pannenkoekje met de spatel keren. Eventueel kunt u nu reeds het pannenkoekje garneren. Het pannenkoekje nog even laten bakken en het met behulp van de spatel op een bord leggen. FR NL DE IT SV EN ES PT CS SK Na gebruik Neem dan het snoer uit het stopcontact en verwijder het snoer uit het apparaat. Laat het apparaat afkoelen. De kookplaat dient u met warm water en afwasmiddel schoon te maken. De spatels en de lepel braadpannen zijn vaatwasmachinebestendig. Gebruik om beschadiging van het bakoppervlak te voorkomen nooit een metalen spons of schuurpoeder. Opbergen Dit apparaat dient niet ondergedompeld te worden. Plaats het apparaat ondersteboven op een schone, gladde en stabiele ondergrond, bij voorkeur op een tafelkleed, om beschadiging van de bakplaat te voorkomen ( A1 ). Onder het apparaat vindt u ruimtes voor het opbergen van de verschillende accessoires. Berg altijd de accessoires in de volgende volgorde op: 11 Wok 025 04-11 FR 22/04/11 11:58 Dompel het apparaat nooit met het snoer in water. Page 12 1 – Snoer, volg de afgebeelde symbolen: A2 ; 2 – Spatels, opbergen zoals afgebeeld bij de symbolen: A3 ; 3 – Maatlepel, opbergen zoals afgebeeld bij het symbool: A3 . Wees vriendelijk voor het milieu ! NL Uw apparaat bevat materialen die geschikt zijn voor hergebruik. Lever het in bij het milieustation in uw gemeente of bij onze technische dienst. DE IT SV EN ES PT CS SK Vis Visfilet met champignons • 1 stuk visfilet naar keuze • 1 gesnipperde sjalot • 4 in plakjes gesneden champignons (24 plakjes) • 1 el witte wijn • 15 cl witte wijn • 1 el crème fraîche • zout • peper • klontje boter Baktijd: 8 minuten Een klontje boter laten smelten, 1 theelepel gehakte sjalotjes en 4 plakjes champignons toevoegen en het geheel goudbruin bakken. Voeg 100 g in blokjes gesneden vis toe, het geheel voorzichtig omroeren en lichtbruin bakken. Vervolgens 1 el witte wijn, zout en peper toevoegen en het geheel mengen. Het geheel 4 tot 5 minuten laten bakken en vervolgens de zure room toevoegen. Doorroeren en serveren. NB: U kunt verschillende soorten vis gebruiken. In plaats van champignons kunt u ook andere paddestoelen gebruiken, bijv. oesterzwammen. Garnalen in karamelsaus Voor 4 personen: • 100 g garnalen (in totaal 600 g) • 1 el olie • 2 el poedersuiker • 1 theelepel pastis • 2 el ketjap • zout • peper • facultatief: 1 tl maïzena Baktijd: 6 minuten De garnalen wassen en pellen De olie in de pannetjes verwarmen en de garnalen al roerend snel aanbraden. Er daarna de basterdsuiker over strooien, het geheel mengen en de garnalen al roerend laten karameliseren. Vervolgens de pastis en de sojasaus er over schenken. Zout en peper toevoegen en het geheel doorroeren. Kabeljauw met kerrie Voor 6 pannetjes: • 600 g kabeljauwfilet (schelvis, makreel) • 1 gehakt teentje knoflook • 1/2 gehakte ui • 210 g geconcentreerde tomatenpuree • 1 th kerriepoeder • 1 el olie • 1 citroen • zout • peper Baktijd: 8 minuten De olie verwarmen in de pannetjes en 100 g van de in blokjes gesneden vis aanbraden. Een beetje gehakte ui en knoflook toevoegen. Voeg 1 el geconcentreerde tomatenpuree en het citroensap toe en strooi er vervolgens de kerriepoeder over. Zout en peper toevoegen en het geheel doorroeren. Vlees Kip met kerrie Per pannetje: • 1 kipfilet (ca. 100 g) • 1 plak ui • 1 plak van een sjalotje • kerrie • peper • 1 el crème fraîche • mango chutney naar smaak • klontje boter 12 Baktijd: 12 minuten Snij de kipfilet in stukjes. Snipper de ui en het sjalotje. Smelt de boter in het pannetje en bak hierin de stukjes kip, ui en sjalot. Bestrooi het mengsel met kerrie, zout en peper naar smaak. Omscheppen en even laten bakken. Vervolgens de crème fraîche toevoegen en door het gerecht roeren. Tenslotte zoveel mango chutney toevoegen als u zelf lekker vindt en het gerechtje is klaar. Wok 025 04-11 22/04/11 11:58 Eendenborstfilet • 600 g in blokjes gesneden eendenborstfilet • 3 eetlepels sesamolie • 200 g tomatensaus • 6 plakjes ananas Gehaktsurprise • 500 g rundergehakt • verse peterselie • 2 uitgeperste teentjes knoflook • 1 gesnipperde ui • 2 verkruimelde beschuiten • 1 ei • zout • peper • boter om in te bakken Biefstuk Stroganoff Per pannetje: • 40 g biefstuk • 5 plakjes champignon • 1 tl gesnipperde ui • 100 g in blokjes gesneden runderfilet (max. 2 cm) • 1 el droge witte wijn • 2 tl crème fraîche • 1 tl tomatenpuree • 1 tl mosterd • paprikapoeder • zout • peper Page 13 Baktijd: 9 minuten 100 g van de in blokjes gesneden eendenborstfilet samen met 1/2 el. sesamolie aanbraden. Zout en peper toevoegen en het geheel doorroeren. Voeg 1 el tomatensaus toe. Het geheel enkele minuten laten stoven en een plakje ananas toevoegen. Baktijd: 6 minuten Van tevoren bereiden : alle ingrediënten in een kom mengen en er kleine balletjes of ronde, platte schijfjes (hamburgers) van maken. De schaal met het vlees op tafel zetten zodat iedereen er naar behoefte van kan nemen. Zorg voor een verscheidenheid aan ingrediënten zoals gewassen en gesneden champignons, gesneden paprika, geraspte kaas, verse tuinkruiden, gedroogde kruiden en specerijen e.d. zodat iedereen naar eigen smaak en fantasie de gehaktballetjes of hamburgertjes kan “aankleden”. De boter laten smelten in het pannetje en het gehakt samen met ingrediënten naar uw keuze gaarbakken. FR NL DE IT SV EN Baktijd: 14 minuten De biefstuk in blokjes van 2 cm x 2 cm snijden. De plakjes champignon fijnsnijden. De boter laten smelten in het pannetje en de champignons en ui hierin bakken. Zodra de ingrediënten beginnen te kleuren, de blokjes vlees toevoegen. Goed omscheppen zodat het vlees aan alle kanten bruin kan bakken. De witte wijn, tomatenpuree en mosterd toevoegen. Alle ingrediënten goed mengen tot een saus en op smaak brengen met peper en zout. Het geheel binden door voorzichtig te roeren, zout en peper toevoegen en mengen. Afmaken met de crème fraîche en een mespuntje paprikapoeder. ES PT CS Suki-jaki (rundvlees met wortels en doperwten) • 600 g in blokjes gesneden runderfilet Voor de marinadesaus: • 4 el sojasaus • 4 el perensap • 2 el suiker • 3 el gehakte sjalotjes • 1 el gehakte knoflook • 1 el zout • 1/4 th peper • 4 el sesamzaad • 1 el sesamolie Baktijd: 10 minuten Het geheel goed mengen met een gehakte peer, het vlees laten trekken, 30 min. laten staan. Het vlees laten uitlekken, de gewenste hoeveelheid braden. Halverwege de baktijd een beetje marinade toevoegen. SK Eieren Ei met tomaat Per pannetje: • 1 plakje tomaat, in vieren gesneden • 1 plakje gesnipperde ui • 1 grote of 2 kleine eieren • zout • peper • klontje boter Baktijd: 12 minuten De boter in het pannetje laten smelten. De stukjes tomaat en ui bakken. De eieren/het ei boven het pannetje breken. Bestrooien met peper en zout, voorzichtig de stukjes tomaat en ui door het ei scheppen. Gaar laten worden. Omelet met ham en kaas Per pannetje: • 1/4 van een dikke plak gekookte ham, in blokjes gesneden • 10 g geraspte kaas • ca. 1 1/2 soeplepel omeletmengsel • zout • peper • klontje boter Baktijd: 8 minuten De boter in het pannetje laten smelten. De blokjes ham toevoegen en even laten bakken. De geraspte kaas toevoegen. Het omeletmengsel over het geheel schenken. Bestrooien met peper en zout. Voorzichtig alle ingrediënten mengen. Schuif gedurende ca. 2 minuten met een spateltje steeds het gestolde ei naar het midden. Bak de onderkant van de omelet lichtbruin. Maak de randen van de omelet los met het spateltje, klap de omelet dubbel en laat hem op uw bord glijden. 13 Wok 025 04-11 FR 22/04/11 11:58 Page 14 Bijgerechten Provencaalse champignons NL DE IT SV EN Voor 6 pannetjes: • 600 g boleten • 3 middelgrote tomaten • 2 sjalotjes • 1 teentje knoflook • 50 g peterselie • tijm • olie • zout • peper Baktijd: 12 minuten De boleten reinigen en schillen. Ze aanbraden in 1 th. olie met 1 th. gehakte sjalotjes en 1/2 fijngesneden tomaat. Breng op smaak met peper en zout. Voeg op het laatst de fijngehakte kruiden en knoflook naar smaak toe. Aardappelblokjes met spek Per pannetje: • 1 volle el dobbelsteentjes spek • 1 afgestreken dessertlepel gesnipperde ui • 2 volle el gekookte en in blokjes gesneden aardappelen • klontje boter Baktijd: 15 minuten De boter in het pannetje lichtbruin braden en vervolgens de uien en het spek toevoegen. Schep de ingrediënten gedurende een minuut om zodat het spek aan alle kanten bruin kan worden. Voeg de aardappelblokjes toe. Blijf omscheppen zodat ook de aardappelblokjes aan alle zijden kunnen kleuren. Rijst ES PT CS SK Jambalaya op Creoolse wijze • 300 g gekookte rijst • 200 g gepelde garnalen • 200 g blokjes ham • 150 g chorizo • 2 in blokjes gesneden tomaten • 1 gehakte ui • 15 cl witte wijn • 1 gare groene paprika • 1 el olijfolie • 1 el geconcentreerde tomatenpuree • zout en peper Driekleurenrijst • 300 g van tevoren gekookte rijst • 300 g gepelde garnalen • 150 g champignons • 150 g spekblokjes • 6 eetlepels sojasaus • olie • zout en peper 14 Baktijd: 8 minuten In een beetje olijfolie 4 in stukjes gesneden garnalen en 4 dunne plakjes chorizo en 10 blokjes ham aanbraden. Een eetlepel gehakte uien, 1 theelepel gare paprika en 1 eetlepel in blokjes gesneden tomaat toevoegen. 50 g gekookte rijst, 2 eetlepels witte wijn en 1 eetlepel geconcentreerde tomatenpuree toevoegen. Zout en peper toevoegen en het geheel goed mengen. Baktijd: 6 minuten In een beetje olie 1 eetlepel spekblokjes, 1 eetlepel in plakjes gesneden champignons en 1 eetlepel garnalen met 1 eetlepel sojasaus aanbraden. 50 g gekookte rijst toevoegen. Zout en peper toevoegen en het geheel doorroeren. Wok 025 04-11 22/04/11 11:58 Page 15 Desserts FR Antilliaanse bananen • 3 in schijfjes gesneden bananen • het sap van 3 uitgeperste sinaasappels • 80 g bruine suiker • 1 klontje boter Baktijd: 6 minuten Voor de maaltijd bereiden : In een kom de plakjes banaan mengen met het sinaasappelsap, 30 g witte basterdsuiker en de rum. Laten intrekken gedurende de maaltijd. In een pannetje een klontje boter laten smelten met 1 theelepel suiker, 1 eetlepel van het weekwater, laten inkoken. Wanneer het vocht iets is ingekookt, 1/2 in plakjes gesneden banaan toevoegen en onder af en omkeren bruin bakken. Variaties : Dit recept kunt u ook maken met de volgende combinaties : blokjes ananas met sinaasappelsap, kersen met rode druivensap.. Rode vruchten • 300 g rode vruchten naar keuze (frambozen, zwarte bessen, bramen, bosbessen, aardbeien…) • 2 dl druivensap • 50 g witte basterdsuiker • 30 g boter • geklopte slagroom of gesmolten chocola Voor de maaltijd bereiden: In een kom de vruchten mengen met het druivensap, 30 g boter en de Kirsch en het geheel gedurende de maaltijd laten intrekken. In een pannetje een klontje boter, 2 theelepels suiker en een eetlepel van het vruchtensap doen. Voorzichtig roeren met het spateltje. Zodra het mengsel begint te caramelliseren 1 à 2 eetlepels vruchten (zonder sap) toevoegen. De vruchten goed door het suikermengsel scheppen. Het geheel overdoen op uw bord. Garneren met slagroom of gesmolten chocola. Gecarameliseerde appel • 1 1/2 appel (1/2 geschilde appel per pannetje) • 1 theelepel suiker • 2 eetlepels water Baktijd: 14 minuten De appels in blokjes snijden, aanbraden in de pannetjes en vervolgens de suiker en het water toevoegen. Langzaam laten karameliseren. NL DE IT SV EN ES PT CS Pannenkoeken Baktijd : ong. 30 seconden per zijde • Recepten voor 6 personen (40 tot 60 pannenkoekjes) : Het klassieke beslag met melk • 500 g gezeefde tarwebloem • 1 liter melk • 6 geklutste eieren • zout • olie of boter SK Doe de gezeefde tarwebloem in een kom en voeg al kloppend met een garde één liter melk toe. Meng beide ingrediënten tot u een vloeibaar beslag krijgt. Voeg de geklutste eieren, 2 mespuntjes zout en 2 eetlepels olie of gesmolten boter toe. Laat het beslag 1 tot 2 uur rusten. Beslag met boekweitmeel Voor hartige pannenkoeken kan de tarwebloem door boekweitmeel worden vervangen. Beslag met bier Voor een luchtig beslag kunt u 1/4 liter melk door bier vervangen. Beslag met water Voor zeer lichte pannenkoeken kunt u de melk door water vervangen Tips: • Indien u bij het bakken vaststelt dat uw beslag te dik is, raden wij u aan een glaasje water toe te voegen en het beslag opnieuw te mengen. • Indien u hartige pannenkoekjes maakt, mag bij de bereiding iets meer zout aan het beslag worden toegevoegd. 15 Wok 025 04-11 FR 22/04/11 11:58 Page 16 Pannenkoeken : garneersuggesties Voorgerecht NL DE IT SV EN ES PT • in dunne plakjes gesneden gerookte zalm (met citroensap) • krab, garnalen of stukjes tonijn met mayonaise of mosterd Hoofdgerecht • kipfilet in plakjes met currysaus (béchamelsaus met 1 fijngehakte ui en 1/2 tl curry) • zeevruchten met béchamelsaus of cocktail sauce Kaas • geraspte kaas (jong, belegen, Gruyère of Parmezaanse kaas): de kaas na het draaien op de pannenkoek leggen en laten smelten • Roquefort, gorgonzola, crème fraîche, kwark (de pannenkoek op het bord garneren) Desserts • gesmolten chocolade met amandelen, nootjes of gemalen hazelnoten • bruine suiker, poedersuiker of jam (bosbessen, aardbeien e.d.) • kastanjepuree • bolletjes roomijs (vanille, chocolade) • honing, noten, gemalen hazelnoten • banaanschijfjes met suiker Blinis Recept voor ongeveer 20 blinis: • 300 g bloem • 2 gesplitste eieren • 10 g biergist of verse gist • 1/2 l melk • 1 klontje gesmolten boter • 1/2 theelepeltje zout CS SK 16 Pancakes Recept voor ongeveer 20 pancakes: • 300 g bloem • 20 g verse gist • 3 eieren • 3 dl melk • 30 g poedersuiker • 2 eetlepels gesmolten boter • 1 snufje zout • 30 g boter voor het bakken 2,5 min. aan elke kant. Los de gist op in 3 eetlepels lauwe melk en laat dit 10 minuten rusten. Doe de tarwebloem in een kom en maak er een kuiltje in. Voeg de melk beetje bij beetje toe, terwijl u het met de bloem vermengt. Vervolgens voegt u de gistoplossing, de eierdooiers en het zout toe en maakt u er een egaal mengsel van. Laat het beslag 1 uur rusten. Net voor het bakken de stijfgeklopte eiwitten voorzichtig door het beslag scheppen. Serveer de blinis met rauwe ham, of als dessert met een zoete garnituur. In het laatste geval kunt u voor het bakken een eetlepel suiker aan het beslag toevoegen. Baktijd : 2,5 min. aan elke kant. Begin 1 uur van tevoren. Los de gist op in 3 eetlepels lauwe melk. Doe de bloem in een kom en voeg de poedersuiker, het zout en de gesmolten boter er aan toe. Maak in het midden een kuiltje en giet daarin de eieren en de gistmelkoplossing. Meng het beslag met de garde en voeg beetje bij beetje de melk eraan toe. Dek het beslag af d.m.v. een doek en laat het tenminste 1 uur rusten in een warme omgeving. Opdienen met ahornsiroop of jam.
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79

Tefal PY580012 Handleiding

Categorie
Fondues, fijnproevers
Type
Handleiding
Deze handleiding is ook geschikt voor