LAGRANGE Crêpes Créativ'® 2 pochoirs Handleiding

Categorie
Mixers
Type
Handleiding
Sucré salé à croquer
Mode d’emploi
Gebruiksaanwijzing
Betriebsanleitung
Istruzioni per l’uso
Modo de empleo
Instruction book
10
NED
- BESCHRIJVING VAN HET APPARAAT -
1. Onderkant van polypropyleen
2. Vaste plaat van aluminium met anti-aanbaklaag
3. Controlelampje
4. Verwijderbaar snoer
5. Inlegplaat grote crêpe van silicone
6. Inlegplaat mini-crêpes van silicone
7. Inlegplaat mini-crêpes met motieven van silicone
8. Pollepel van polyamide voor de mini-crêpes
9. Schraper van polyamide
10. Spatel van polyamide
VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN
Lees deze handleiding aandachtig door en bewaar hem zodat
u hem later nog kunt raadplegen.
Controleer of de netspanning overeenkomt met de spanning
aangegeven op het identicatieplaatje van het apparaat.
Rol het snoer altijd volledig uit.
Gebruik bij gebruik van een verlengsnoer altijd een model uitgerust
met een geaard contact en sectiedraden met een diameter van
0,75 mm
2
of groter.
Plaats het apparaat ver verwijderd van ontvlambare objecten
(gordijnen...).
Plaats het apparaat nooit op een warme ondergrond of in de buurt
van open vuur.
Laat het apparaat nooit zonder toezicht wanneer het aan staat.
Het apparaat is uitsluitend bestemd voor huishoudelijk gebruik op
de manier zoals beschreven in de handleiding.
Dompel het apparaat nooit onder in water of welke andere vloeistof
dan ook, ook niet bij het schoonmaken of om andere redenen. Niet
geschikt voor de vaatwasmachine.
Gebruik en bewaar het apparaat niet buiten of in de regen, zet
het op een droge plaats.
Verplaats het apparaat nooit door aan het snoer te trekken. Zorg
er voor dat het snoer niet per ongeluk ergens achter kan blijven
haken, om te voorkomen dat het apparaat valt. Rol het snoer niet
om het apparaat, verdraai het niet en zorg dat het niet in contact
kan komen met de warme onderdelen van het apparaat.
Raak de metalen onderdelen van het apparaat niet aan terwijl het
aan staat, deze zijn heet.
11
Dit apparaat is niet bestemd om gebruikt te worden door personen,
inclusief kinderen jonger dan 8 jaar die, ofwel door hun fysieke,
zintuiglijke of mentale capaciteiten ofwel door hun gebrek aan
ervaring of kennis, niet in staat zijn om tenminste opgeleid en
begeleid te kunnen worden om het apparaat in alle veiligheid
te gebruiken en de risico’s van gebruik ervan te begrijpen. Laat
kinderen niet met dit apparaat spelen. Uitsluitend kinderen ouder
dan 8 jaar mogen, onder begeleiding van een volwassene, dit
apparaat schoonmaken en onderhouden.
Deze apparaten zijn niet bedoeld om gebruikt te worden met een
externe tijdschakelaar of een afstandsbediening.
Zie erop toe dat kinderen niet met het apparaat spelen.
Houd het apparaat en de stroomkabel buiten bereik van kinderen
jonger dan 8 jaar.
TECHNISCHE KENMERKEN
Algemene kenmerken:
Vaste plaat van aluminium met anti-aanbaklaag
Veiligheidsthermostaat en controlelampje
Voet van polypropyleen
Verwijderbaar snoer
Pollepel van polyamide voor de mini-crêpes
Spatel van polyamide
Vermogen: 2000W - 230V - 50Hz
Model Crêpes Créativ’
®
REF 139 006:
Inlegplaat mini-crêpes van silicone
Inlegplaat grote crêpe van silicone
Schraper van polyamide
Model Crêpes Créativ’
®
REF 139 009:
Inlegplaat mini-crêpes van silicone
Inlegplaat grote crêpe van silicone
Inlegplaat mini-crêpes - motief «harten en sterren» van silicone
Schraper van polyamide
Inlegplaat als accessoire:
Inlegplaat mini-crêpes - motief «harten en sterren» (REF 130009)
STROOMKABEL
Controleer de stroomkabel zorgvuldig voor elk gebruik. Gebruik het
apparaat niet met een beschadigde stroomkabel.
Om elk risico voor de gebruiker te vermijden mag de kabel uitsluitend
vervangen worden door de fabrikant, zijn klantenservice of een door
de fabrikant gekwaliceerd en goedgekeurd persoon.
De gebruikte kabel is een H05RRF 3G 0,75 mm
2
.
Dit apparaat voldoet aan de Richtlijnen 2006/95/EU, 2004/108/CE,
DEEE 2002/96/EU, RoHs 2002/95/EU en aan de EU richtlijn inzake
aanraking met levensmiddelen 1935/2004.
MILIEU
Milieubescherming – RICHTLIJN 2002/96/EU DEEE
Om ons milieu en onze gezondheid te beschermen moeten elektrische
apparaten aan het einde van hun levensduur verwijderd worden volgens
nauwkeurig vastgestelde regels en is medewerking en betrokkenheid
van zowel leverancier als gebruiker noodzakelijk.
12
Daarom mag uw apparaat, zoals aangegeven met het symbool op
het etiket, in geen geval in een afvalbak voor huishoudelijk afval
weggegooid worden.
Het is uw verantwoordelijkheid om dit apparaat aan het einde van
zijn levensduur in te leveren bij een afvalinzamelingspunt bestemd
voor elektrische en elektronische huishoudelijke apparaten. Neem
voor informatie met betrekking tot de inzameling en de recycling
van afgedankte apparaten contact op met uw lokale autoriteiten,
de vuilophaaldienst of de winkel waar u het apparaat hebt gekocht.
INGEBRUIKNAME EN GEBRUIK
EERSTE GEBRUIK
Let er bij het uitpakken van het apparaat op dat alle verpakkingsonderdelen
verwijderd worden.
Een nieuw apparaat kan roken en/of geur afgeven bij het eerste gebruik.
Om rook en geuren te beperken, wordt geadviseerd het apparaat
gedurende 10 minuten te laten opwarmen en het daarna 30 minuten
te laten afkoelen.
INGEBRUIKNAME EN GEBRUIK
Rol het snoer volledig uit.
Steek de stekker van het crêpe-apparaat in het stopcontact. Laat
8 minuten voorverwarmen.
Vet de bakplaat licht in. Gebruik hiervoor een siliconenkwast of een
stukje keukenpapier met olie.
Vergeet dit invetten niet want het is erg belangrijk (zelfs met
de anti-aanbaklaag)
Plaats de inlegplaat naar keuze en doorloop de volgende stappen:
Maken van ronde mini-crêpes of mini-crêpes met een motief:
Gebruik de kleine pollepel die bij het apparaat is meegeleverd.
Vul de pollepel met beslag en giet dit in een holte.
Gebruik de bolle kant van de lepel om het beslag te verspreiden.
Doe dit voor elke holte.
Schuif de punt van de meegeleverde spatel onder de crêpes om ze
los te maken en keer ze om.
N.B. Voor de inlegplaten met motief, de vormen zijn symmetrisch
zodat ze ook na het omkeren in de holtes passen. Gebruik de
punt van de spatel om de mini-crêpe om te draaien en terug in
de holte te laten glijden.
Maken van een grote crêpe met de daarvoor bestemde inlegplaat:
Gebruik een pollepel met inhoud van ongeveer 80 ml.
Vul de pollepel met beslag en giet dit in het midden van de plaat.
Gebruik de met het apparaat meegeleverde schaper om het beslag
uit te spreiden: pak de schraper aan het uiteinde van de steel losjes
vast en houdt het tussen duim en wijsvinger zonder te knijpen. Plaats
het op het beslag en maak een cirkelvormige, trekkende beweging
(zonder duwen) om het beslag uit te spreiden.
De randen van de inlegplaat zorgen ervoor dat het beslag niet over
de rand van de crêpeplaat heenloopt.
Het vereist wat handigheid, maar na een paar keer oefenen zult u
mooie dunne crêpes kunnen maken. U kunt wat water aan het beslag
toevoegen om het uitspreiden makkelijker te maken.
Schuif de punt van de meegeleverde spatel onder de crêpe om hem
los te maken en keer hem om.
BELANGRIJK: voordat u de crêpe omkeert moet u de onderkant eerst
goed gaar laten bakken.
13
Rol de crêpe daarna op of vouw hem in tweeën, in vieren, als een
envelop...
HET APPARAAT UITZETTEN
Haal de stekker uit het stopcontact om het apparaat uit te zetten.
ONDERHOUD
Let op: zorg ervoor dat de stekker uit het stopcontact is en het
apparaat volledig is afgekoeld voordat u het schoonmaakt.
Dompel het apparaat nooit onder in water en doe het niet in de
vaatwasser.
Maak het apparaat zelf schoon met een vochtig doekje/spons.
De anti-aanbakplaat: maak deze schoon met een vochtige doek
met vaatwasmiddel en spoel hem met lauwwarm water na. Let
op: gebruik geen(metalen) schuurspons of schuurmiddel.
Inlegplaten: deze kunnen in de vaatwasmachine.
Maak alle onderdelen goed droog.
GARANTIEVOORWAARDEN
De garantie van dit apparaat is 2 jaar.
Wilt u de garantie gratis met een jaar verlengen, schrijf u dan in op
de website van (www.lagrange.fr).
De garantie geldt voor onderdelen en manuren en dekt fabrieksfouten.
Buiten de garantie vallen: beschadiging die voortkomen uit verkeerd
gebruik of het niet naleven van de handleiding en schade door vallen.
DEZE GARANTIE BEPERKT ZICH TOT HUISHOUDELIJK GEBRUIK EN IN
GELDT IN GEEN GEVAL BIJ BEROEPSMATIG GEBRUIK.
De wettelijk verplichte garantie van de verkoper sluit in niets de wettelijke
garantie van de producent uit voor wat betreft fabricagefouten, volgens
artikel 1641 en verder van het Franse Burgerlijk Wetboek.
Neem bij storingen of slecht functioneren contact op met uw verkoper.
In geval van een technisch defect binnen 8 dagen volgend op de
aankoopdatum wordt het apparaat vervangen. Na verstrijken van
deze periode wordt het apparaat gerepareerd door de klantenservice
van .
RECEPTEN
CRÊPEBESLAGRECEPTEN
HET RECEPT VOOR BESLAG VAN ZOETE CRÊPES
Ingrediënten:
250 g bloem, 2 eieren, 25 g boter, ½ theelepel zout,
3 eetlepels olie, 3 eetlepels suiker, 1 eetlepel rum of oranjebloesemwater,
½ liter melk.
Bereiding: Doe de bloem in een beslagkom. Maak een kuiltje in het
midden waarin u 2 hele eieren breekt. Voeg het zout, de gesmolten
boter en de olie toe. Voeg de suiker en de gewenste smaakstof toe.
Voeg geleidelijk de vloeistof toe terwijl u blijft roeren met een houten
lepel, totdat u een glad, vloeibaar beslag hebt. Laat het beslag tenminste
een half uur rusten.
14
Tip: voor dunne crêpes is het belangrijk dat het beslag zeer vloeibaar
is. Hoe lichter het is hoe dunner de crêpes zullen zijn. U kunt, indien
nodig, een of twee glazen water toevoegen.
HET RECEPT VOOR BESLAG VAN HARTIGE CRÊPES
Met tarwebloen
Ingrediënten: 250 g bloem, 2 eieren, 25 g boter, 1 theelepel zout,
3 eetlepels olie, ½ liter melk, 5 centiliter van water.
Bereiding: Doe de bloem in een beslagkom. Maak een kuiltje in het
midden waarin u 2 hele eieren breekt. Voeg het zout, de gesmolten
boter en de olie toe. Voeg geleidelijk de vloeistof toe terwijl u blijft
roeren met een houten lepel, totdat u een glad, vloeibaar beslag hebt.
Laat het beslag tenminste een half uur rusten.
Tip: voor dunne crêpes is het belangrijk dat het beslag zeer vloeibaar
is. Hoe lichter het is hoe dunner de crêpes zullen zijn. U kunt, indien
nodig, een of twee glazen water toevoegen.
Met boekweitmeel
Ingrediënten:
500 g boekweitmeel, 100 g tarwebloem, 2 eieren,
25 cl melk, 75 cl water, 150 g ongezouten of licht gezouten boter,
1 snufje zout.
Bereiding: Doe de twee soorten meel en te zout in een beslagkom.
Maak een kuiltje in het midden waarin u 2 hele eieren breekt. Voeg
het zout en de gesmolten boter toe Voeg geleidelijk de vloeistof toe
terwijl u blijft roeren met een houten lepel, totdat u een glad, vloeibaar
beslag hebt. Laat het beslag tenminste een half uur rusten.
Tip: voor dunne crêpes is het belangrijk dat het beslag zeer vloeibaar
is. U kunt, indien nodig, een of twee glazen water toevoegen.
HET RECEPT VOOR BLINIBESLAG
Met tarwebloen
Ingrediënten: 300 g bloem, 3 eieren, ½ liter melk, 15 g bakkersgist,
zout.
Bereiding: los de gist op in 3 eetlepels lauwe melk Doe de bloem
in een beslagkom en voeg dan het zout, de eigelen en de gist toe.
Meng goed. Voeg geleidelijk de melk toe. Laat 3 uur afgedekt bij
kamertemperatuur rijzen. Klop vlak voor bereiding de eiwitten stijf en
voeg deze beetje bij beetje toe aan het beslag.
Met boekweitmeel
Ingrediënten: 200 g boekweitmeel, 100 g tarwebloem, 3 eieren, 3 dl
melk, 10 g biergist, 1 snufje zout.
Bereiding: los de gist op in wat lauw water. Meng de meelsoorten in
een beslagkom. Voeg geleidelijk de melk, de eigelen, de gist en een
snufje zout toe. Laat ongeveer een uur rusten. Klop vlak voor bereiding
de eiwitten stijf en voeg deze beetje bij beetje toe aan het beslag.
HET RECEPT VOOR PANCAKESBESLAG
Ingrediënten: 250 g bloem, 2 eieren, 30 g suiker, 1 zakjes gedroogde
giste, 65 g boter, 30 cl melk, 1 snufje zout.
Bereiding: Doe de bloem, de gist en de suiker in een beslagkom
Maak een kuiltje in het midden waarin u 2 hele eieren breekt. Voeg
het zout en de gesmolten boter toe Voeg geleidelijk de melk toe terwijl
u voortdurend roert met een houten lepel. Laat een uur rusten.
15
SUGGESTIES VOOR VULLINGEN
ZOET
CRÊPES MET CHOCOLA EN KOKOSNOOT
Ingrediënten:
12 crêpes, 350 g chocola, 50 g boter, 125 g kokosrasp.
Bereiding: laat de chocola op zacht vuur met 3 eetlepels water smelten
Bestrijk elke crêpe met een klontje boter en daarna met gesmolten
chocola.
Bestrooi met kokosrasp.
CRÊPE MET HONING EN AMANDEL
Ingrediënten:
12 crêpes, 125 g geschaafde amandelen, 50 g licht
gezouten boter.
Bereiding: rooster de amandelen in een koekenpan met wat olie.
Schud ze in de pan om om ze aan beide kanten goudbruin te roosteren.
Laat een klontje boter op elke crêpe smelten en garneer met honing
en geroosterde amandelen.
CRÊPES MET BANAAN
Ingrediënten:
12 crêpes, 6 bananen, banketbakkersroom.
Bereiding: maak een banketbakkersroom op smaak gebracht met rum.
Pel de bananen en halveer ze in de lengterichting. Leg een eetlepel
banketbakkersroom en een halve banaan op elke crêpe. Rol ze op. Leg
de gevulde crêpes in een met boter ingevette ovenschaal. Gratineer
ze in 7 tot 8 minuten in een hete oven (th. 6-7).
CRÊPES GEVULD MET KOFFIE CRÈME AU BEURRE
Ingrediënten:
12 crêpes, 100 g boter, 100 g poedersuiker, 2 eieren,
1 eetlepel sterke kofe.
Bereiding: klop in een kom de eigelen met de suiker wit en schuimig.
Werk de zachte boeter en de kofe eronder. Roer goed door met de
spatel om een gladde, luchtige crème te verkrijgen. Bestrijk de crêpes
en vouw ze in vieren.
Hartige crêpes (Galettes)
CRÊPES COMPLÈTES
Ingrediënten: 12 crêpes, 12 plakken ham, 250 g geraspte kaas,
12 uien, 12 eieren, 50 g licht gezouten boter.
Bereiding: Snijd de ham in stukjes. Pel de ui en snijd hem in stukjes
Zet de uien aan in de boter. Laat ze goudbruin kleuren onder af en toe
omscheppen. Beleg de galette met de kaas, de ham en het warme
uimengsel.
Laat het ei op de zeer warme crêpe stollen of vouw het ei in de crêpe
waarbij u wat eiwit achterhoudt.
CRÊPES MET CHAMPIGNONS
Ingrediënten:
12 crêpes, ½ liter melk, 40 g maïzena, 300 à 400 g
verse paddenstoelen, een halve citroen, 70 g boter, 1 sjalot,geraspte
gruyère kaas, zout, peper, geraspte nootmuskaat.
16
Bereiding: maak de paddenstoelen schoon, en was ze eventueel in
water met een scheutje azijn. Giet ze af en snijd ze in kleine blokjes.
Zet ze aan op middelmatig vuur zodat ze hun vocht kwijtraken. Maak
in de tussentijd een bechamelsaus met de melk en de maïzena en
breng deze op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Voeg, zodra
de saus klaar is, 20 g boter toe. Bak de champignons en de in reepjes
gesneden sjalotten aan in 50 g boter. Voeg het citroensap toe. Breng
op smaak met wat zout. Laat afgedekt 10 tot 15 minuten sudderen.
Voeg de paddenstoelen, als ze gaar zijn, toe aan de bechamelsaus.
Vul de crêpes met het mengsel en vouw ze in vieren. Bestrooi met
geraspte gruyère en gratineer in de oven.
CRÊPES MET ZEEVRUCHTEN
Ingrediënten: 12 crêpes, 2 liter mosselen, 1 blikje krab (220 g), 150 g
gepelde garnalen, garnalenboter, 5 cl calvados, 6 eetlepels room,
1 eetlepel bloem, 3 sjalotten, bieslook, paprikapoeder, cayennepeper,
boter, zout en peper.
Bereiding: spoel de mosselen zorgvuldig en gaar ze tot ze open
springen. Giet de krab af, vang het sap op en voeg dat toe aan het
(gezeefde) nat van de mosselen. Verkruimel het krabvlees en zet het
met de garnalen aan in de boter. Besprenkel met de calvados en
ambeer, houd daarna warm.
Zet de sjalotten in wat boter aan tot ze glazig zijn. Voeg dan al roerend
de bloem toe en verdun de aldus verkregen roux met het afgekoelde
opgevangen nat van de mosselen en de krab. Voeg de room toe, laat
6 à 7 minuten zacht inkomen. Voeg al kloppend met de garde de
garnalenboter met kleine beetjes tegelijk toe, daarna de mosselen,
garnalen en krab (met de boer waarin ze gebakken zijn), zout, peper,
paprikapoeder en cayennepeper. Houd au-bain-marie warm.
Bedek de crêpes met dit mengsel. Bestrooi met jn gesneden bieslook.
CRÊPES MET KAAS
Ingrediënten:
12 crêpes, 150 à 200 g gruyère of gruyèrecrème,
2 eetlepels melk, 1 eetlepel boter.
Bereiding: maak de crêpes en houd ze warm. Laat de kaas smelten
met de melk en de boter. Bestrijk de crêpes met het kaasmengsel, vouw
ze in vieren en serveer ze op een zeer warm bord, warm gehouden
in een bordenwarmer.
Variant: u kunt de gruyère ook vervangen door crème van Parmezaanse
kaas. U heeft dan crêpes gevuld met parmezaan.

Documenttranscriptie

Sucré salé à croquer Mode d’emploi Gebruiksaanwijzing Betriebsanleitung Istruzioni per l’uso Modo de empleo Instruction book VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. Lees deze handleiding aandachtig door en bewaar hem zodat u hem later nog kunt raadplegen. ■■ Controleer of de netspanning overeenkomt met de spanning aangegeven op het identificatieplaatje van het apparaat. ■■ Rol het snoer altijd volledig uit. ■■ Gebruik bij gebruik van een verlengsnoer altijd een model uitgerust met een geaard contact en sectiedraden met een diameter van 0,75 mm2 of groter. ■■ Plaats het apparaat ver verwijderd van ontvlambare objecten (gordijnen...). ■■ Plaats het apparaat nooit op een warme ondergrond of in de buurt van open vuur. ■■ Laat het apparaat nooit zonder toezicht wanneer het aan staat. ■■ Het apparaat is uitsluitend bestemd voor huishoudelijk gebruik op de manier zoals beschreven in de handleiding. ■■ Dompel het apparaat nooit onder in water of welke andere vloeistof dan ook, ook niet bij het schoonmaken of om andere redenen. Niet geschikt voor de vaatwasmachine. ■■ Gebruik en bewaar het apparaat niet buiten of in de regen, zet het op een droge plaats. ■■ Verplaats het apparaat nooit door aan het snoer te trekken. Zorg er voor dat het snoer niet per ongeluk ergens achter kan blijven haken, om te voorkomen dat het apparaat valt. Rol het snoer niet om het apparaat, verdraai het niet en zorg dat het niet in contact kan komen met de warme onderdelen van het apparaat. ■■ Raak de metalen onderdelen van het apparaat niet aan terwijl het aan staat, deze zijn heet. Onderkant van polypropyleen Vaste plaat van aluminium met anti-aanbaklaag Controlelampje Verwijderbaar snoer Inlegplaat grote crêpe van silicone Inlegplaat mini-crêpes van silicone Inlegplaat mini-crêpes met motieven van silicone Pollepel van polyamide voor de mini-crêpes Schraper van polyamide Spatel van polyamide 10 NED - BESCHRIJVING VAN HET APPARAAT - Model Crêpes Créativ’® REF 139 009: Inlegplaat mini-crêpes van silicone Inlegplaat grote crêpe van silicone Inlegplaat mini-crêpes - motief «harten en sterren» van silicone Schraper van polyamide ■■ Dit apparaat is niet bestemd om gebruikt te worden door personen, inclusief kinderen jonger dan 8 jaar die, ofwel door hun fysieke, zintuiglijke of mentale capaciteiten ofwel door hun gebrek aan ervaring of kennis, niet in staat zijn om tenminste opgeleid en begeleid te kunnen worden om het apparaat in alle veiligheid te gebruiken en de risico’s van gebruik ervan te begrijpen. Laat kinderen niet met dit apparaat spelen. Uitsluitend kinderen ouder dan 8 jaar mogen, onder begeleiding van een volwassene, dit apparaat schoonmaken en onderhouden. ■■ Deze apparaten zijn niet bedoeld om gebruikt te worden met een externe tijdschakelaar of een afstandsbediening. ■■ Zie erop toe dat kinderen niet met het apparaat spelen. ■■ Houd het apparaat en de stroomkabel buiten bereik van kinderen jonger dan 8 jaar. Inlegplaat als accessoire: Inlegplaat mini-crêpes - motief «harten en sterren» (REF 130 009) STROOMKABEL Controleer de stroomkabel zorgvuldig voor elk gebruik. Gebruik het apparaat niet met een beschadigde stroomkabel. Om elk risico voor de gebruiker te vermijden mag de kabel uitsluitend vervangen worden door de fabrikant, zijn klantenservice of een door de fabrikant gekwalificeerd en goedgekeurd persoon. De gebruikte kabel is een H05RRF 3G 0,75 mm2. Dit apparaat voldoet aan de Richtlijnen 2006/95/EU, 2004/108/CE, DEEE 2002/96/EU, RoHs 2002/95/EU en aan de EU richtlijn inzake aanraking met levensmiddelen 1935/2004. TECHNISCHE KENMERKEN Algemene kenmerken: Vaste plaat van aluminium met anti-aanbaklaag Veiligheidsthermostaat en controlelampje Voet van polypropyleen Verwijderbaar snoer Pollepel van polyamide voor de mini-crêpes Spatel van polyamide Vermogen: 2000W - 230V - 50Hz MILIEU Milieubescherming – RICHTLIJN 2002/96/EU DEEE Om ons milieu en onze gezondheid te beschermen moeten elektrische apparaten aan het einde van hun levensduur verwijderd worden volgens nauwkeurig vastgestelde regels en is medewerking en betrokkenheid van zowel leverancier als gebruiker noodzakelijk. Model Crêpes Créativ’® REF 139 006: Inlegplaat mini-crêpes van silicone Inlegplaat grote crêpe van silicone Schraper van polyamide 11 Maken van ronde mini-crêpes of mini-crêpes met een motief: Gebruik de kleine pollepel die bij het apparaat is meegeleverd. Vul de pollepel met beslag en giet dit in een holte. Gebruik de bolle kant van de lepel om het beslag te verspreiden. Doe dit voor elke holte. Schuif de punt van de meegeleverde spatel onder de crêpes om ze los te maken en keer ze om. Daarom mag uw apparaat, zoals aangegeven met het symbool op het etiket, in geen geval in een afvalbak voor huishoudelijk afval weggegooid worden. Het is uw verantwoordelijkheid om dit apparaat aan het einde van zijn levensduur in te leveren bij een afvalinzamelingspunt bestemd voor elektrische en elektronische huishoudelijke apparaten. Neem voor informatie met betrekking tot de inzameling en de recycling van afgedankte apparaten contact op met uw lokale autoriteiten, de vuilophaaldienst of de winkel waar u het apparaat hebt gekocht. N.B. Voor de inlegplaten met motief, de vormen zijn symmetrisch zodat ze ook na het omkeren in de holtes passen. Gebruik de punt van de spatel om de mini-crêpe om te draaien en terug in de holte te laten glijden. INGEBRUIKNAME EN GEBRUIK Maken van een grote crêpe met de daarvoor bestemde inlegplaat: Gebruik een pollepel met inhoud van ongeveer 80 ml. Vul de pollepel met beslag en giet dit in het midden van de plaat. Gebruik de met het apparaat meegeleverde schaper om het beslag uit te spreiden: pak de schraper aan het uiteinde van de steel losjes vast en houdt het tussen duim en wijsvinger zonder te knijpen. Plaats het op het beslag en maak een cirkelvormige, trekkende beweging (zonder duwen) om het beslag uit te spreiden. De randen van de inlegplaat zorgen ervoor dat het beslag niet over de rand van de crêpeplaat heenloopt. Het vereist wat handigheid, maar na een paar keer oefenen zult u mooie dunne crêpes kunnen maken. U kunt wat water aan het beslag toevoegen om het uitspreiden makkelijker te maken. Schuif de punt van de meegeleverde spatel onder de crêpe om hem los te maken en keer hem om. EERSTE GEBRUIK Let er bij het uitpakken van het apparaat op dat alle verpakkingsonderdelen verwijderd worden. Een nieuw apparaat kan roken en/of geur afgeven bij het eerste gebruik. Om rook en geuren te beperken, wordt geadviseerd het apparaat gedurende 10 minuten te laten opwarmen en het daarna 30 minuten te laten afkoelen. INGEBRUIKNAME EN GEBRUIK Rol het snoer volledig uit. Steek de stekker van het crêpe-apparaat in het stopcontact. Laat 8 minuten voorverwarmen. Vet de bakplaat licht in. Gebruik hiervoor een siliconenkwast of een stukje keukenpapier met olie. Vergeet dit invetten niet want het is erg belangrijk (zelfs met de anti-aanbaklaag) Plaats de inlegplaat naar keuze en doorloop de volgende stappen: BELANGRIJK: voordat u de crêpe omkeert moet u de onderkant eerst goed gaar laten bakken. 12 Rol de crêpe daarna op of vouw hem in tweeën, in vieren, als een envelop... DEZE GARANTIE BEPERKT ZICH TOT HUISHOUDELIJK GEBRUIK EN IN GELDT IN GEEN GEVAL BIJ BEROEPSMATIG GEBRUIK. HET APPARAAT UITZETTEN De wettelijk verplichte garantie van de verkoper sluit in niets de wettelijke garantie van de producent uit voor wat betreft fabricagefouten, volgens artikel 1641 en verder van het Franse Burgerlijk Wetboek. Haal de stekker uit het stopcontact om het apparaat uit te zetten. Neem bij storingen of slecht functioneren contact op met uw verkoper. In geval van een technisch defect binnen 8 dagen volgend op de aankoopdatum wordt het apparaat vervangen. Na verstrijken van deze periode wordt het apparaat gerepareerd door de klantenservice van . ONDERHOUD ■■ Let op: zorg ervoor dat de stekker uit het stopcontact is en het apparaat volledig is afgekoeld voordat u het schoonmaakt. ■■ Dompel het apparaat nooit onder in water en doe het niet in de vaatwasser. ■■ Maak het apparaat zelf schoon met een vochtig doekje/spons. ■■ De anti-aanbakplaat: maak deze schoon met een vochtige doek met vaatwasmiddel en spoel hem met lauwwarm water na. Let op: gebruik geen(metalen) schuurspons of schuurmiddel. ■■ Inlegplaten: deze kunnen in de vaatwasmachine. ■■ Maak alle onderdelen goed droog. Recepten CRÊPEBESLAGRECEPTEN Het recept voor beslag van zoete crêpes Ingrediënten: 250 g bloem, 2 eieren, 25 g boter, ½ theelepel zout, 3 eetlepels olie, 3 eetlepels suiker, 1 eetlepel rum of oranjebloesemwater, ½ liter melk. Garantievoorwaarden Bereiding: Doe de bloem in een beslagkom. Maak een kuiltje in het midden waarin u 2 hele eieren breekt. Voeg het zout, de gesmolten boter en de olie toe. Voeg de suiker en de gewenste smaakstof toe. Voeg geleidelijk de vloeistof toe terwijl u blijft roeren met een houten lepel, totdat u een glad, vloeibaar beslag hebt. Laat het beslag tenminste een half uur rusten. De garantie van dit apparaat is 2 jaar. Wilt u de garantie gratis met een jaar verlengen, schrijf u dan in op de website van (www.lagrange.fr). De garantie geldt voor onderdelen en manuren en dekt fabrieksfouten. Buiten de garantie vallen: beschadiging die voortkomen uit verkeerd gebruik of het niet naleven van de handleiding en schade door vallen. 13 Het recept voor blinibeslag Tip: voor dunne crêpes is het belangrijk dat het beslag zeer vloeibaar is. Hoe lichter het is hoe dunner de crêpes zullen zijn. U kunt, indien nodig, een of twee glazen water toevoegen. Met tarwebloen Ingrediënten: 300 g bloem, 3 eieren, ½ liter melk, 15 g bakkersgist, zout. Het recept voor beslag van hartige crêpes Bereiding: los de gist op in 3 eetlepels lauwe melk Doe de bloem in een beslagkom en voeg dan het zout, de eigelen en de gist toe. Meng goed. Voeg geleidelijk de melk toe. Laat 3 uur afgedekt bij kamertemperatuur rijzen. Klop vlak voor bereiding de eiwitten stijf en voeg deze beetje bij beetje toe aan het beslag. Met tarwebloen Ingrediënten: 250 g bloem, 2 eieren, 25 g boter, 1 theelepel zout, 3 eetlepels olie, ½ liter melk, 5 centiliter van water. Bereiding: Doe de bloem in een beslagkom. Maak een kuiltje in het midden waarin u 2 hele eieren breekt. Voeg het zout, de gesmolten boter en de olie toe. Voeg geleidelijk de vloeistof toe terwijl u blijft roeren met een houten lepel, totdat u een glad, vloeibaar beslag hebt. Laat het beslag tenminste een half uur rusten. Met boekweitmeel Ingrediënten: 200 g boekweitmeel, 100 g tarwebloem, 3 eieren, 3 dl melk, 10 g biergist, 1 snufje zout. Tip: voor dunne crêpes is het belangrijk dat het beslag zeer vloeibaar is. Hoe lichter het is hoe dunner de crêpes zullen zijn. U kunt, indien nodig, een of twee glazen water toevoegen. Bereiding: los de gist op in wat lauw water. Meng de meelsoorten in een beslagkom. Voeg geleidelijk de melk, de eigelen, de gist en een snufje zout toe. Laat ongeveer een uur rusten. Klop vlak voor bereiding de eiwitten stijf en voeg deze beetje bij beetje toe aan het beslag. Met boekweitmeel Ingrediënten: 500 g boekweitmeel, 100 g tarwebloem, 2 eieren, Het recept voor pancakesbeslag 25 cl melk, 75 cl water, 150 g ongezouten of licht gezouten boter, 1 snufje zout. Ingrediënten: 250 g bloem, 2 eieren, 30 g suiker, 1 zakjes gedroogde Bereiding: Doe de twee soorten meel en te zout in een beslagkom. Maak een kuiltje in het midden waarin u 2 hele eieren breekt. Voeg het zout en de gesmolten boter toe Voeg geleidelijk de vloeistof toe terwijl u blijft roeren met een houten lepel, totdat u een glad, vloeibaar beslag hebt. Laat het beslag tenminste een half uur rusten. Bereiding: Doe de bloem, de gist en de suiker in een beslagkom Maak een kuiltje in het midden waarin u 2 hele eieren breekt. Voeg het zout en de gesmolten boter toe Voeg geleidelijk de melk toe terwijl u voortdurend roert met een houten lepel. Laat een uur rusten. giste, 65 g boter, 30 cl melk, 1 snufje zout. Tip: voor dunne crêpes is het belangrijk dat het beslag zeer vloeibaar is. U kunt, indien nodig, een of twee glazen water toevoegen. 14 SUGGESTIES VOOR VULLINGEN Crêpes gevuld met koffie crème au beurre Ingrediënten: 12 crêpes, 100 g boter, 100 g poedersuiker, 2 eieren, 1 eetlepel sterke koffie. ZOET Crêpes met chocola en kokosnoot Bereiding: klop in een kom de eigelen met de suiker wit en schuimig. Werk de zachte boeter en de koffie eronder. Roer goed door met de spatel om een gladde, luchtige crème te verkrijgen. Bestrijk de crêpes en vouw ze in vieren. Ingrediënten: 12 crêpes, 350 g chocola, 50 g boter, 125 g kokosrasp. Bereiding: laat de chocola op zacht vuur met 3 eetlepels water smelten Bestrijk elke crêpe met een klontje boter en daarna met gesmolten chocola. Bestrooi met kokosrasp. Hartige crêpes (Galettes) Crêpes complètes Crêpe met honing en amandel Ingrediënten: 12 crêpes, 12 plakken ham, 250 g geraspte kaas, Ingrediënten: 12 crêpes, 125 g geschaafde amandelen, 50 g licht 12 uien, 12 eieren, 50 g licht gezouten boter. Bereiding: rooster de amandelen in een koekenpan met wat olie. Schud ze in de pan om om ze aan beide kanten goudbruin te roosteren. Laat een klontje boter op elke crêpe smelten en garneer met honing en geroosterde amandelen. Bereiding: Snijd de ham in stukjes. Pel de ui en snijd hem in stukjes Zet de uien aan in de boter. Laat ze goudbruin kleuren onder af en toe omscheppen. Beleg de galette met de kaas, de ham en het warme uimengsel. Laat het ei op de zeer warme crêpe stollen of vouw het ei in de crêpe waarbij u wat eiwit achterhoudt. gezouten boter. Crêpes met banaan Crêpes met champignons Ingrediënten: 12 crêpes, 6 bananen, banketbakkersroom. Ingrediënten: 12 crêpes, ½ liter melk, 40 g maïzena, 300 à 400 g Bereiding: maak een banketbakkersroom op smaak gebracht met rum. Pel de bananen en halveer ze in de lengterichting. Leg een eetlepel banketbakkersroom en een halve banaan op elke crêpe. Rol ze op. Leg de gevulde crêpes in een met boter ingevette ovenschaal. Gratineer ze in 7 tot 8 minuten in een hete oven (th. 6-7). verse paddenstoelen, een halve citroen, 70 g boter, 1 sjalot,geraspte gruyère kaas, zout, peper, geraspte nootmuskaat. 15 Bereiding: maak de paddenstoelen schoon, en was ze eventueel in water met een scheutje azijn. Giet ze af en snijd ze in kleine blokjes. Zet ze aan op middelmatig vuur zodat ze hun vocht kwijtraken. Maak in de tussentijd een bechamelsaus met de melk en de maïzena en breng deze op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Voeg, zodra de saus klaar is, 20 g boter toe. Bak de champignons en de in reepjes gesneden sjalotten aan in 50 g boter. Voeg het citroensap toe. Breng op smaak met wat zout. Laat afgedekt 10 tot 15 minuten sudderen. Voeg de paddenstoelen, als ze gaar zijn, toe aan de bechamelsaus. Vul de crêpes met het mengsel en vouw ze in vieren. Bestrooi met geraspte gruyère en gratineer in de oven. garnalen en krab (met de boer waarin ze gebakken zijn), zout, peper, paprikapoeder en cayennepeper. Houd au-bain-marie warm. Bedek de crêpes met dit mengsel. Bestrooi met fijn gesneden bieslook. Crêpes met kaas Ingrediënten: 12 crêpes, 150 à 200 g gruyère of gruyèrecrème, 2 eetlepels melk, 1 eetlepel boter. Bereiding: maak de crêpes en houd ze warm. Laat de kaas smelten met de melk en de boter. Bestrijk de crêpes met het kaasmengsel, vouw ze in vieren en serveer ze op een zeer warm bord, warm gehouden in een bordenwarmer. Crêpes met zeevruchten Variant: u kunt de gruyère ook vervangen door crème van Parmezaanse kaas. U heeft dan crêpes gevuld met parmezaan. Ingrediënten: 12 crêpes, 2 liter mosselen, 1 blikje krab (220 g), 150 g gepelde garnalen, garnalenboter, 5 cl calvados, 6 eetlepels room, 1 eetlepel bloem, 3 sjalotten, bieslook, paprikapoeder, cayennepeper, boter, zout en peper. Bereiding: spoel de mosselen zorgvuldig en gaar ze tot ze open springen. Giet de krab af, vang het sap op en voeg dat toe aan het (gezeefde) nat van de mosselen. Verkruimel het krabvlees en zet het met de garnalen aan in de boter. Besprenkel met de calvados en flambeer, houd daarna warm. Zet de sjalotten in wat boter aan tot ze glazig zijn. Voeg dan al roerend de bloem toe en verdun de aldus verkregen roux met het afgekoelde opgevangen nat van de mosselen en de krab. Voeg de room toe, laat 6 à 7 minuten zacht inkomen. Voeg al kloppend met de garde de garnalenboter met kleine beetjes tegelijk toe, daarna de mosselen, 16
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52

LAGRANGE Crêpes Créativ'® 2 pochoirs Handleiding

Categorie
Mixers
Type
Handleiding