14
Tip: voor dunne crêpes is het belangrijk dat het beslag zeer vloeibaar
is. Hoe lichter het is hoe dunner de crêpes zullen zijn. U kunt, indien
nodig, een of twee glazen water toevoegen.
HET RECEPT VOOR BESLAG VAN HARTIGE CRÊPES
Met tarwebloen
Ingrediënten: 250 g bloem, 2 eieren, 25 g boter, 1 theelepel zout,
3 eetlepels olie, ½ liter melk, 5 centiliter van water.
Bereiding: Doe de bloem in een beslagkom. Maak een kuiltje in het
midden waarin u 2 hele eieren breekt. Voeg het zout, de gesmolten
boter en de olie toe. Voeg geleidelijk de vloeistof toe terwijl u blijft
roeren met een houten lepel, totdat u een glad, vloeibaar beslag hebt.
Laat het beslag tenminste een half uur rusten.
Tip: voor dunne crêpes is het belangrijk dat het beslag zeer vloeibaar
is. Hoe lichter het is hoe dunner de crêpes zullen zijn. U kunt, indien
nodig, een of twee glazen water toevoegen.
Met boekweitmeel
Ingrediënten:
500 g boekweitmeel, 100 g tarwebloem, 2 eieren,
25 cl melk, 75 cl water, 150 g ongezouten of licht gezouten boter,
1 snufje zout.
Bereiding: Doe de twee soorten meel en te zout in een beslagkom.
Maak een kuiltje in het midden waarin u 2 hele eieren breekt. Voeg
het zout en de gesmolten boter toe Voeg geleidelijk de vloeistof toe
terwijl u blijft roeren met een houten lepel, totdat u een glad, vloeibaar
beslag hebt. Laat het beslag tenminste een half uur rusten.
Tip: voor dunne crêpes is het belangrijk dat het beslag zeer vloeibaar
is. U kunt, indien nodig, een of twee glazen water toevoegen.
HET RECEPT VOOR BLINIBESLAG
Met tarwebloen
Ingrediënten: 300 g bloem, 3 eieren, ½ liter melk, 15 g bakkersgist,
zout.
Bereiding: los de gist op in 3 eetlepels lauwe melk Doe de bloem
in een beslagkom en voeg dan het zout, de eigelen en de gist toe.
Meng goed. Voeg geleidelijk de melk toe. Laat 3 uur afgedekt bij
kamertemperatuur rijzen. Klop vlak voor bereiding de eiwitten stijf en
voeg deze beetje bij beetje toe aan het beslag.
Met boekweitmeel
Ingrediënten: 200 g boekweitmeel, 100 g tarwebloem, 3 eieren, 3 dl
melk, 10 g biergist, 1 snufje zout.
Bereiding: los de gist op in wat lauw water. Meng de meelsoorten in
een beslagkom. Voeg geleidelijk de melk, de eigelen, de gist en een
snufje zout toe. Laat ongeveer een uur rusten. Klop vlak voor bereiding
de eiwitten stijf en voeg deze beetje bij beetje toe aan het beslag.
HET RECEPT VOOR PANCAKESBESLAG
Ingrediënten: 250 g bloem, 2 eieren, 30 g suiker, 1 zakjes gedroogde
giste, 65 g boter, 30 cl melk, 1 snufje zout.
Bereiding: Doe de bloem, de gist en de suiker in een beslagkom
Maak een kuiltje in het midden waarin u 2 hele eieren breekt. Voeg
het zout en de gesmolten boter toe Voeg geleidelijk de melk toe terwijl
u voortdurend roert met een houten lepel. Laat een uur rusten.