TOEPASSINGEN, TABELLEN EN TIPS
WAARSCHUWING!
Zie het hoofdstuk 'Veiligheidsinformatie'.
De temperaturen en baktijden in de tabellen zijn slechts als richtlijn bedoeld. Deze zijn af-
hankelijk van de recepten en de kwaliteit en de hoeveelheid van de gebruikte ingrediënten.
Koken met stoom
Kookgerei voor stoomgaren
• Gebruik alleen hitte- en corrosiebestendig kookgerei.
• Chroomstalen gaarhouders zijn ook geschikt (meegeleverd bij sommige modellen).
Inzetniveaus
• U vindt de correcte inzetniveaus in de onderstaande tabel. Telt de inzetniveaus van onder
naar boven.
Algemene opmerkingen
• Als u langer dan 30 minuten kookt, of als u grote hoeveelheden voedsel kookt, voegt u zo
nodig water toe.
• Plaats het voedsel in de juiste schalen en zet de schalen op de roosters. Bewaar afstand
tussen de roosters zodat de stoom elke schaal kan bereiken.
• Na elk gebruik verwijdert u het water uit de waterschuiflade, de aansluitingsslangen en
de stomer. Zie het hoofdstuk "Onderhoud en reiniging".
Aanwijzingen bij de tabellen Stoomgaren
• De tabellen geven de gegevens voor typische gerechten.
• De temperatuur en de tijd dienen uitsluitend als leidraad en zijn afhankelijk van de sa-
menstelling, grootte, hoeveelheid voedsel en het kookgerei.
• Gebruik een gelijksoortig recept als u de instellingen voor uw recept niet kunt vinden.
• Start het koken in een koude oven als de gegevens in de tabellen niet anders aanbevelen.
• Aangezien rijst veel water absorbeert, gebruikt u voor het koken van rijst een water-/
rijstverhouding van 1,5:1 - 2:1.
Tabel Stoomgaren
WAARSCHUWING!
Open de deur van het apparaat niet wanneer de functie is ingeschakeld. Gevaar voor brand-
wonden.
Deze functie is geschikt voor alle soorten voedsel - vers en ingevroren. Met deze functie
kunt u groente, vlees, vis, deegwaren, rijst, maïs, griesmeel en eieren bereiden, opwarmen,
ontdooien, pocheren of blancheren.
Menu’s bereiden: U kunt een volledig menu in een keer bereiden. Kies gerechten met ver-
gelijkbare kooktijden om te gare of ongare gerechten te vermijden. Gebruikt de grootse
hoeveelheid water voor de afzonderlijke ingrediënten. Plaats de gerechten op de ovenroos-
ters in geschikt kookgerei. Pas het gat tussen de gerechten aan zodat de stoom bij elk ge-
recht kan komen.
4 Toepassingen, tabellen en tips