Kenwood MG474 de handleiding

Categorie
Vleesmolen
Type
de handleiding
Kenwood Limited, New Lane, Havant, Hampshire PO9 2NH, UK
www.kenwoodworld.com
9804/5
UNFOLD
English 4 - 7
Nederlands 8 - 11
Français 12 - 15
Deutsch 16 - 19
Italiano 20 - 23
Português 24 - 27
Español 28 - 31
Dansk 32 - 34
Svenska 35 - 37
Norsk 38 - 40
Suomi 41 - 44
Türkçe 45 - 48
Ïesky 49 - 52
Magyar 53 - 56
Polski 57 - 60
Русский 61 - 64
Ekkgmij 65 - 68
´¸∂w
69 - 71
≠U¸ßv
72 - 75
veiligheid
Controleer altijd of alle botten,
zwoerden, etc. van het vlees zijn
verwijderd voordat u het gaat malen.
Waneer u noten gaat fijnhakken,
moet u slechts enkele noten tegelijk
toevoegen en wachten tot het
schroefelement ze volledig heeft
meegenomen voordat u meer noten
toevoegt.
Haal altijd de stekker uit het
stopcontact:
voordat u onderdelen aanbrengt
of verwijdert;
na ieder gebruik;
voor het reinigen.
Gebruik altijd het meegeleverde
duwstuk. Steek nooit uw vingers of
keukengerei in de vulbuis.
Waarschuwing: het mes is scherp,
wees er voorzichtig mee bij zowel
het gebruik als het reinigen.
Controleer of het opzetstuk stevig op
zijn plaats vastzit voordat u het
apparaat inschakelt.
Om elektrische schokken te
voorkomen mag u het
motorgedeelte, het snoer of de
stekker nooit nat laten worden.
Gebruik uw vleesmolen niet als deze
is beschadigd. Laat hem dan
nakijken of repareren; zie "Service".
Gebruik nooit opzetstukken die niet
bij het apparaat horen.
Laat het snoer nooit omlaag hangen
waar een kind het zou kunnen
vastpakken – wikkel overtollig snoer
rond het haakje aan de achterzijde
van het apparaat.
Deze vleesmolen mag niet zonder
toezicht worden gebruikt door jonge
kinderen of zwakke personen.
Wanneer jonge kinderen het
apparaat gebruiken, moeten zij in de
gaten worden gehouden om ervoor
te zorgen dat ze er niet mee gaan
spelen.
Gebruik het apparaat uitsluitend voor
huishoudelijke toepassingen.
voordat u de stekker in het
stopcontact steekt
Controleer of uw stroomvoorziening
overeenkomt met de gegevens op
de onderzijde van het apparaat.
Dit apparaat voldoet aan EG-richtlijn
89/336/EEG.
voor het eerste gebruik:
1Verwijder al het
verpakkingsmateriaal.
2Was de onderdelen af, zie
"Onderhoud en reiniging".
3Wikkel overtollig snoer rond het
haakje aan de achterzijde van de
vleesmolen.
vleesmolen
motorgedeelte
opening voor opzetstukken
vastzetschroef
aan/uit-schakelaar
opbergruimte roosters
omkeerschakelaar
haakje voor overtollig snoer
moersleutel
ringmoer
roosters: fijn, medium, grof.
mes
schroefelement
maalgedeelte
bak
duwstuk
deksel van he duwstuk
schaal/deksel
montage
1 Plaats het schroefelement in het
maalgedeelte.
2Breng het mes aan met de snijkant
aan de buitenkant . Zorg ervoor
dat het mes goed wordt
gemonteerd, anders kan de
vleesmolen beschadigd raken.
3Breng het gewenste rooster aan .
Plaats de uitsparing over de pin.
Gebruik het fijne rooster voor rauw
vlees, vis, kleine nootjes of gekookt
vlees voor shepherd’s pie of
8
Nederlands
Vouw voor het lezen a.u.b. de voorpagina met illustraties uit
k
m
l
b
c
d
e
f
g
h
i
j
n
o
p
q
a
gehaktbrood.
Gebruik het medium en het grove
rooster voor rauw vlees, vis, noten,
groenten, harde kaas of gepeld of
gedroogd fruit voor pudding en jam.
4Breng de ringmoer losjes aan.
gebruik van de
vleesmolen
1 Draai de vastzetschroef tegen de
klok in los en schuif vervolgens
het opzetstuk in de opening .
2 Draai het opzetstuk beide kanten op
totdat het op zijn plaats vastzit. Draai
vervolgens de vastzetschroef met de
klok mee vast.
3 Draai de ringmoer handmatig vast.
4 Monteer de schaal . Plaats de
schaal onder de vleesmolen zodat
deze het voedsel op kan vangen.
5 Ontdooi bevroren vlees goed
alvorens het in de vleesmolen
fijn te malen. Snijd het vlees in
reepjes van 2,5 cm.
6 Schakel het apparaat in . Gebruik
het duwstuk om het voedsel rustig –
stukje voor stukje – door de
vleesmolen te duwen. Duw niet te
hard; de vleesmolen zou
hierdoor beschadigd kunnen
raken.
Als het apparaat tijdens het gebruik
afslaat of blokkeert, moet u het
uitschakelen. Druk de
omkeerschakelaar enkele
seconden in om het vastzittende
voedsel los te maken. Haal de
stekker uit het stopcontact en
verwijder eventueel vastzittend
materiaal.
worstvulmachine
Basisplaat*
Groot mondstuk* (voor dikke
worsten)
Klein mondstuk* (voor dunne
worsten)
* Opgeslagen in het duwelement
Vraag aan uw slager wat darm voor
de worst. Gebruik varkensdarm voor
het grote mondstuk en schaaps- of
lamsdarm voor het kleine mondstuk.
In plaats van darm te gebruiken,
kunt u het vlees voordat u het gaat
koken ook door broodkruimels of
bloem rollen .
gebruik van de
worstvulmachine
1 Indien u darm gebruikt, laat dit dan
eerst een half uur in koud water
weken.
2 Draai de vastzetschroef tegen de
klok in los en schuif vervolgens
het opzetstuk in de opening .
3 Draai het opzetstuk beide kanten op
totdat het op zijn plaats vastzit. Draai
vervolgens de borgschroef met de
klok mee vast.
4 Plaats het schroefelement in het
maalgedeelte.
5 Monteer de basisplaat - plaats de
uitsparing over de pin.
6 Indien u darm gebruikt, open deze
dan onder de stromende kraan.
Maak vervolgens ook het gewenste
mondstuk vochtig en trek de darm
over het mondstuk.
7 Bevestig het mondstuk aan de
vleesmolen en draai de ringmoer
vast .
8 Bevestig de bak.
9
r
s
t
9 Schakel het apparaat in. Duw het
voedsel met het duwstuk door het
apparaat. Duw niet te hard; de
vleesmolen zou hierdoor
beschadigd kunnen raken. Als
de darm vol is, dient u deze van het
mondstuk te verwijderen. Doe niet te
veel vlees in de darm.
10 Worstjes maakt u door de gevulde
darm op de gewenste plaatsen te
draaien.
recept voor
varkenssaucijsjes
100 gram droog brood
600 gram in stukjes gesneden
varkensvlees, mager en vet
1 geklopt ei
5 ml gemengde kruiden
peper en zout
1Week het brood in water en knijp het uit.
2 Hak het vlees fijn in een kom
3Voeg de overige ingrediënten toe en
meng het geheel goed.
4 Maak hier worstjes van (zie boven).
5 Frituur, grill of bak ze vervolgens
goudbruin.
kebbemachine
Vormmaker*
Kegeltje*
* Opgeslagen in het duwelement
Kebbe is een traditioneel gerecht uit
het Midden-Oosten: gefrituurde
lams- en couscous- bundeltjes
gevuld met gehakt vlees.
gebruik van de
kebbemachine
1 Draai de vastzetschroef tegen de
klok in los en schuif vervolgens
het opzetstuk in de opening .
2 Draai het opzetstuk beide kanten op
totdat het op zijn plaats vastzit. Draai
vervolgens de vastzetschroef met de
klok mee vast.
3 Plaats het schroefelement in het
maalgedeelte.
4 Bevestig de vormmaker - plaats
de uitsparing over de pin.
5 Bevestig het kegeltje .
6 Draai de ringmoer vast.
7Breng de schaal aan.
8 Schakel het apparaat in. Duw uw
mengsel met het duwstuk rustig
door de vleesmolen. Snijd het in
stukken.
recept voor gevulde
kebbe
omhulsel
500 gram in reepjes gesneden
lamsvlees of mager schapenvlees
500 gram gewassen en uitgelekte
bulgur
1 kleine ui
1 Maal afwisselend stukjes vlees en
bulgur, waarbij u gebruik maakt van
het fijne rooster. Voeg de ui voor de
laatste portie toe.
2 Meng het geheel. Maal het
vervolgens nog twee keer fijn.
3 Duw het mengsel door de
vleesmolen, waarbij u gebruik maakt
van de kebbemaker (zie boven).
vulling
400 gram in reepjes gesneden
lamsvlees
15 ml olie
2 middelgrote, fijngesneden uien
5-10 ml allspice
15 ml blank meel
peper en zout
1 Maal het lamsvlees fijn en maak
daarbij gebruik van het fijne rooster.
2 Bak de uien goudbruin en voeg het
lamsvlees toe.
3Voeg de overige ingrediënten toe en
bak het geheel 1 - 2 minuten.
4 Giet overtollig vet af en laat het
mengsel afkoelen.
10
u
v
11
afwerking
1 Duw het darmmengsel door de
molen en gebruik daarbij de
kebbemachine.
2 Maak stukken van circa 8 cm.
3 Sluit een van de uiteinden van de
darm af. Doe wat vulling - niet teveel
- in het andere uiteinde en sluit dit
ook af.
4 Frituur dit in hete olie (190°C)
gedurende ongeveer 6 minuten of
totdat het goudbruin is.
onderhoud en reiniging
motorgedeelte
Met een vochtige doek afvegen en
vervolgens afdrogen.
opzetstuk vleesmolen
1 Draai de ringmoer handmatig of met
de moersleutel los en demonteer
hem. Was alle onderdelen af in een
heet sopje en droog ze daarna af.
Was geen enkel onderdeel in
de afwasmachine. Gebruik ook
nooit een soda-oplossing.
2. Zet de vleesmolen weer in elkaar.
3. Wrijf de roosters in met plantaardige
olie en wikkel ze vervolgens in vetvrij
papier om verkleuren/roesten te
voorkomen.
Op het motorgedeelte is
opbergruimte voor 2 roosters .
4. Indien u de vleesmolen op de machine
laat zitten, doe dan het deksel op de
schaal ter bescherming tegen stof.
5. U kunt het deksel van het duwstuk
openen en de onderdelen voor het
maken van worst en kebbe hierin
bewaren.
klantenservice
Als het snoer is beschadigd, moet
het om veiligheidsredenen worden
vervangen door Kenwood of een
bevoegde Kenwood-monteur.
Als u hulp nodig heeft bij:
het gebruik van uw apparaat of
onderhoud, reserveonderdelen of
reparaties
Neem dan contact op met de winkel
waar u uw apparaat heeft gekocht.

Documenttranscriptie

Kenwood Limited, New Lane, Havant, Hampshire PO9 2NH, UK www.kenwoodworld.com 9804/5 Nederlands 4-7 8 - 11 Français 12 - 15 Deutsch 16 - 19 Italiano 20 - 23 Português 24 - 27 Español 28 - 31 Dansk 32 - 34 Svenska 35 - 37 Norsk 38 - 40 Suomi 41 - 44 Türkçe 45 - 48 Ïesky 49 - 52 Magyar 53 - 56 Polski 57 - 60 Русский 61 - 64 Ekkgmij 65 - 68 w∂¸´ 17 - 96 v߸U≠ 57 - 27 UN FO LD English Nederlands Vouw voor het lezen a.u.b. de voorpagina met illustraties uit veiligheid ● ● ● ● ● ● ● ● ● ● ● ● ● Controleer altijd of alle botten, zwoerden, etc. van het vlees zijn verwijderd voordat u het gaat malen. Waneer u noten gaat fijnhakken, moet u slechts enkele noten tegelijk toevoegen en wachten tot het schroefelement ze volledig heeft meegenomen voordat u meer noten toevoegt. Haal altijd de stekker uit het stopcontact: ● voordat u onderdelen aanbrengt of verwijdert; ● na ieder gebruik; ● voor het reinigen. Gebruik altijd het meegeleverde duwstuk. Steek nooit uw vingers of keukengerei in de vulbuis. Waarschuwing: het mes is scherp, wees er voorzichtig mee bij zowel het gebruik als het reinigen. Controleer of het opzetstuk stevig op zijn plaats vastzit voordat u het apparaat inschakelt. Om elektrische schokken te voorkomen mag u het motorgedeelte, het snoer of de stekker nooit nat laten worden. Gebruik uw vleesmolen niet als deze is beschadigd. Laat hem dan nakijken of repareren; zie "Service". Gebruik nooit opzetstukken die niet bij het apparaat horen. Laat het snoer nooit omlaag hangen waar een kind het zou kunnen vastpakken – wikkel overtollig snoer rond het haakje aan de achterzijde van het apparaat. Deze vleesmolen mag niet zonder toezicht worden gebruikt door jonge kinderen of zwakke personen. Wanneer jonge kinderen het apparaat gebruiken, moeten zij in de gaten worden gehouden om ervoor te zorgen dat ze er niet mee gaan spelen. Gebruik het apparaat uitsluitend voor huishoudelijke toepassingen. ● ● voordat u de stekker in het stopcontact steekt Controleer of uw stroomvoorziening overeenkomt met de gegevens op de onderzijde van het apparaat. Dit apparaat voldoet aan EG-richtlijn 89/336/EEG. voor het eerste gebruik: 1 Verwijder al het verpakkingsmateriaal. 2 Was de onderdelen af, zie "Onderhoud en reiniging". 3 Wikkel overtollig snoer rond het haakje aan de achterzijde van de vleesmolen. vleesmolen a b c d e f g h i j k l m n o p q motorgedeelte opening voor opzetstukken vastzetschroef aan/uit-schakelaar opbergruimte roosters omkeerschakelaar haakje voor overtollig snoer moersleutel ringmoer roosters: fijn, medium, grof. mes schroefelement maalgedeelte bak duwstuk deksel van he duwstuk schaal/deksel montage 1 Plaats het schroefelement in het maalgedeelte. 2 Breng het mes aan met de snijkant aan de buitenkant . Zorg ervoor dat het mes goed wordt gemonteerd, anders kan de vleesmolen beschadigd raken. 3 Breng het gewenste rooster aan . Plaats de uitsparing over de pin. ● Gebruik het fijne rooster voor rauw vlees, vis, kleine nootjes of gekookt vlees voor shepherd’s pie of 8 worstvulmachine gehaktbrood. Gebruik het medium en het grove rooster voor rauw vlees, vis, noten, groenten, harde kaas of gepeld of gedroogd fruit voor pudding en jam. 4 Breng de ringmoer losjes aan. ● r s t gebruik van de vleesmolen Basisplaat* Groot mondstuk* (voor dikke worsten) Klein mondstuk* (voor dunne worsten) * Opgeslagen in het duwelement Vraag aan uw slager wat darm voor de worst. Gebruik varkensdarm voor het grote mondstuk en schaaps- of lamsdarm voor het kleine mondstuk. In plaats van darm te gebruiken, kunt u het vlees voordat u het gaat koken ook door broodkruimels of bloem rollen . 1 Draai de vastzetschroef tegen de klok in los  en schuif vervolgens het opzetstuk in de opening . 2 Draai het opzetstuk beide kanten op totdat het op zijn plaats vastzit. Draai vervolgens de vastzetschroef met de klok mee vast. 3 Draai de ringmoer handmatig vast. 4 Monteer de schaal . Plaats de schaal onder de vleesmolen zodat deze het voedsel op kan vangen. 5 Ontdooi bevroren vlees goed alvorens het in de vleesmolen fijn te malen. Snijd het vlees in reepjes van 2,5 cm. 6 Schakel het apparaat in . Gebruik het duwstuk om het voedsel rustig – stukje voor stukje – door de vleesmolen te duwen. Duw niet te hard; de vleesmolen zou hierdoor beschadigd kunnen raken. ● Als het apparaat tijdens het gebruik afslaat of blokkeert, moet u het uitschakelen. Druk de omkeerschakelaar  enkele seconden in om het vastzittende voedsel los te maken. Haal de stekker uit het stopcontact en verwijder eventueel vastzittend materiaal. gebruik van de worstvulmachine 1 Indien u darm gebruikt, laat dit dan eerst een half uur in koud water weken. 2 Draai de vastzetschroef tegen de klok in los en schuif vervolgens het opzetstuk in de opening . 3 Draai het opzetstuk beide kanten op totdat het op zijn plaats vastzit. Draai vervolgens de borgschroef met de klok mee vast. 4 Plaats het schroefelement in het maalgedeelte. 5 Monteer de basisplaat - plaats de uitsparing over de pin. 6 Indien u darm gebruikt, open deze dan onder de stromende kraan. Maak vervolgens ook het gewenste mondstuk vochtig en trek de darm over het mondstuk. 7 Bevestig het mondstuk aan de vleesmolen en draai de ringmoer vast . 8 Bevestig de bak. 9 3 Plaats het schroefelement in het maalgedeelte. 4 Bevestig de vormmaker  - plaats de uitsparing over de pin. 5 Bevestig het kegeltje . 6 Draai de ringmoer vast. 7 Breng de schaal aan. 8 Schakel het apparaat in. Duw uw mengsel met het duwstuk rustig door de vleesmolen. Snijd het in stukken. 9 Schakel het apparaat in. Duw het voedsel met het duwstuk door het apparaat. Duw niet te hard; de vleesmolen zou hierdoor beschadigd kunnen raken. Als de darm vol is, dient u deze van het mondstuk te verwijderen. Doe niet te veel vlees in de darm. 10 Worstjes maakt u door de gevulde darm op de gewenste plaatsen te draaien. recept voor varkenssaucijsjes recept voor gevulde kebbe 100 gram droog brood 600 gram in stukjes gesneden varkensvlees, mager en vet 1 geklopt ei 5 ml gemengde kruiden peper en zout omhulsel 500 gram in reepjes gesneden lamsvlees of mager schapenvlees 500 gram gewassen en uitgelekte bulgur 1 kleine ui 1 Week het brood in water en knijp het uit. 2 Hak het vlees fijn in een kom 3 Voeg de overige ingrediënten toe en meng het geheel goed. 4 Maak hier worstjes van (zie boven). 5 Frituur, grill of bak ze vervolgens goudbruin. 1 Maal afwisselend stukjes vlees en bulgur, waarbij u gebruik maakt van het fijne rooster. Voeg de ui voor de laatste portie toe. 2 Meng het geheel. Maal het vervolgens nog twee keer fijn. 3 Duw het mengsel door de vleesmolen, waarbij u gebruik maakt van de kebbemaker (zie boven). kebbemachine u v Vormmaker* Kegeltje* vulling 400 gram in reepjes gesneden lamsvlees 15 ml olie 2 middelgrote, fijngesneden uien 5-10 ml allspice 15 ml blank meel peper en zout * Opgeslagen in het duwelement Kebbe is een traditioneel gerecht uit het Midden-Oosten: gefrituurde lams- en couscous- bundeltjes gevuld met gehakt vlees. gebruik van de kebbemachine 1 Maal het lamsvlees fijn en maak daarbij gebruik van het fijne rooster. 2 Bak de uien goudbruin en voeg het lamsvlees toe. 3 Voeg de overige ingrediënten toe en bak het geheel 1 - 2 minuten. 4 Giet overtollig vet af en laat het mengsel afkoelen. 1 Draai de vastzetschroef tegen de klok in los en schuif vervolgens het opzetstuk in de opening . 2 Draai het opzetstuk beide kanten op totdat het op zijn plaats vastzit. Draai vervolgens de vastzetschroef met de klok mee vast. 10 onderhoud en reiniging afwerking 1 Duw het darmmengsel door de molen en gebruik daarbij de kebbemachine. 2 Maak stukken van circa 8 cm. 3 Sluit een van de uiteinden van de darm af. Doe wat vulling - niet teveel - in het andere uiteinde en sluit dit ook af. 4 Frituur dit in hete olie (190°C) gedurende ongeveer 6 minuten of totdat het goudbruin is. motorgedeelte Met een vochtige doek afvegen en vervolgens afdrogen. opzetstuk vleesmolen 1 Draai de ringmoer handmatig of met de moersleutel los  en demonteer hem. Was alle onderdelen af in een heet sopje en droog ze daarna af. Was geen enkel onderdeel in de afwasmachine. Gebruik ook nooit een soda-oplossing. 2. Zet de vleesmolen weer in elkaar. 3. Wrijf de roosters in met plantaardige olie en wikkel ze vervolgens in vetvrij papier om verkleuren/roesten te voorkomen. Op het motorgedeelte is opbergruimte voor 2 roosters . 4. Indien u de vleesmolen op de machine laat zitten, doe dan het deksel op de schaal ter bescherming tegen stof. 5. U kunt het deksel van het duwstuk openen en de onderdelen voor het maken van worst en kebbe hierin bewaren. klantenservice ● ● ● 11 Als het snoer is beschadigd, moet het om veiligheidsredenen worden vervangen door Kenwood of een bevoegde Kenwood-monteur. Als u hulp nodig heeft bij: het gebruik van uw apparaat of onderhoud, reserveonderdelen of reparaties Neem dan contact op met de winkel waar u uw apparaat heeft gekocht.
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80

Kenwood MG474 de handleiding

Categorie
Vleesmolen
Type
de handleiding