●
O
m de levensduur van uw
vleesmolen te verlengen, mag u het
a
pparaat nooit langer dan 15
m
inuten achtereen gebruiken (laat
het apparaat tussen partijen 10
m
inuten rusten).
●
A
ls het apparaat tijdens het gebruik
afslaat of vastloopt, schakelt u het
u
it. Druk een paar seconden op de
o
mkeer(R)-schakelaar
5
o
m het
vastzittende voedsel los te maken.
Trek de stekker uit het stopcontact
en verwijder vastzittend materiaal.
●
Als u het apparaat in de omgekeerde
richting wil laten werken, moet u
altijd wachten tot het apparaat stopt
voordat u de AAN/UIT-schakelaar in
de R-positie zet.
6 Zet het apparaat na gebruik uit en
haal de stekker uit het stopcontact.
7 Draai de ringmoer los. Gebruik zo
nodig de meegeleverde moersleutel.
8 Houd de ontgrendelingsknop
2
op
het motorblok ingedrukt terwijl u de
vulopening naar de voorkant van het
motorblok draait en trek de
vleesmolen van het apparaat.
worstvulmachine
Gebruik varkensdarm op het grote
mondstuk en schapendarm op het
kleine mondstuk. U kunt het
worstvlees ook in broodkruim of op
smaak gebrachte bloem rollen
voordat u het kookt.
bq
Klein mondstuk (voor dunne
worsten)
br
Groot mondstuk (voor dikke
worsten)
bs
Basisplaat
gebruik van de
worstvulmachine
1 Als u huid gebruikt, weekt u dit eerst
30 minuten in koud water. Open de
huid vervolgens met een
waterstroom, houd het gewenste
mondstuk onder stromend water en
trek de huid over het mondstuk.
2 Zet de schroef in het koppelstuk.
3
Zet de basisplaat op het apparaat
bs
– plaats de inkeping over het
p
ositiebepalende lipje
5
.
4
Houd het mondstuk op de
vleesmolen en schroef de ringmoer
l
osjes vast.
5
Houd het vleesmolenhulpstuk in de
afgebeelde positie
6
, en plaats het
i
n het aansluitpunt. Draai het
k
oppelstuk zo dat de vulopening
zich bovenaan bevindt.
6 Draai de ringmoer stevig met de
hand aan.
7 Zet het blad op het apparaat .
8 Schakel het apparaat in en duw het
voedsel met de duwer door de
vulopening. Duw niet te hard – u
kunt de vleesmolen
beschadigen. Haal de darm
tijdens het vullen stukje bij beetje van
het mondstuk. Pas op dat u de
darm niet te vol spuit.
9 Draai de huid om worstjes te
vormen.
recept voor
varkenssaucijsjes
100 gram droog brood
600 gram in stukjes gesneden
varkensvlees, mager en vet
1 geklopt ei
5 ml gemengde kruiden
peper en zout
1 Week het brood in water en knijp het
vervolgens uit, zodat het teveel aan
water eruit loopt.
2 Hak het vlees fijn in een kom
3 Voeg de overige ingrediënten toe en
meng het geheel goed.
4 Maak de worstjes (zie gebruik van
de worstvuller).
5 Frituur, grill of bak ze vervolgens
goudbruin.
13