Kenwood AT950A de handleiding

  • Hallo! Ik ben een AI-chatbot die speciaal is getraind om je te helpen met de Kenwood AT950A de handleiding. Ik heb het document al doorgenomen en kan je duidelijke en eenvoudige antwoorden geven.
English 4 - 6
Nederlands 7 - 10
Français 11 - 14
Deutsch 15 - 18
Italiano 19 - 22
Português 23 - 26
Español 27 - 30
Dansk 31 - 34
Svenska 35 - 37
Norsk 38 - 41
Suomi 42 - 45
Türkçe 46 - 49
Ïesky 50 - 53
Magyar 54 - 57
Polski 58 - 61
Русский 62 - 66
Ekkgmij 67 - 70
Slovenčina 71 - 74
Українська 75 - 79
UNFOLD
´¸∂w
08 - 28
voor u het Kenwood-hulpstuk
gaat gebruiken
L
ees deze instructies zorgvuldig
door en bewaar ze voor toekomstig
gebruik.
Verwijder alle verpakking en labels.
veiligheid
Controleer altijd of alle botten,
zwoerden, etc. van het vlees zijn
verwijderd voordat u het gaat malen.
Waneer u noten gaat fijnhakken,
moet u slechts enkele noten tegelijk
toevoegen en wachten tot het
schroefelement ze volledig heeft
meegenomen voordat u meer noten
toevoegt.
Gebruik altijd het meegeleverde
duwstuk. Steek nooit uw vingers of
keukengerei in de vulbuis.
Waarschuwing het snijblad is
scherp, ga er tijdens het gebruik en
bij het reinigen voorzichtig mee om.
Controleer of het opzetstuk stevig op
zijn plaats vastzit voordat u het
apparaat inschakelt.
Raak de bewegende delen niet aan.
Haal de stekker van het apparaat uit
het stopcontact voordat u
onderdelen verwijdert of reinigt.
Raadpleeg de gebruiksaanwijzing
voor het keukenapparaat voor
aanvullende
veiligheidswaarschuwingen.
voor het eerste gebruik:
Was de onderdelen af. Zie
“onderhoud en reiniging”.
Dit apparaat voldoet aan de EC-
richtlijn 2004/108/EC betreffende de
elektromagnetische compatibiliteit en
EC-bepaling 1935/2004 van
27/10/2004 betreffende materialen
die bestemd zijn voor contact met
voedsel.
vleesmolen
Moersleutel
R
ingmoer
R
oosters: fijn, medium, grof.
Mes
Schroefelement
Maalgedeelte
Bak
Vulbuis
Deksel van de vulbuis
Schaal/deksel
montage
1 Plaats het schroefelement in het
maalgedeelte.
2 Breng het mes aan met de snijkant
aan de buitenkant . Zorg ervoor
dat het mes goed wordt
gemonteerd, anders kan de
vleesmolen beschadigd raken.
3 Breng het gewenste rooster aan .
Plaats de uitsparing over de pin.
Gebruik het fijne rooster voor rauw
vlees, vis, kleine nootjes of gekookt
vlees voor, shepherd’s pie of
gehaktbrood.
Gebruik het medium en het grove
rooster voor rauw vlees, vis, noten,
groenten, harde kaas of gepeld of
gedroogd fruit voor puddingen en jam.
4 Breng de ringmoer losjes aan.
gebruik van de
vleesmolen
1 Trek aan de pal en verwijder het
klepje voor verwerking op lage
snelheid .
2 Houd de pal in dezelfde stand vast
en breng de vleesmolen aan. Draai
hem naar links en rechts totdat hij
vast zit.
3 Draai de ringmoer handmatig vast.
4 Monteer de schaal . Plaats de bak
onder de vleesmolen zodat deze het
voedsel op kan vangen.
7
Nederlands
b
c
d
e
f
g
h
i
j
a
Vouw voor het lezen a.u.b. de voorpagina met illustraties uit
5
Ontdooi bevroren vlees goed
alvorens het in de vleesmolen
fijn te malen. Snijd het vlees in
r
eepjes van 2,5 cm.
6 Schakel snelheid 4 in. Gebruik de
vulbuis om het vlees rustig - reepje
voor reepje- door de vleesmolen te
duwen. Duw niet te hard - de
vleesmolen zou hierdoor beschadigd
kunnen raken.
worstvulmachine
Basisplaat*
Groot mondstuk* (voor dikke
worsten)
Klein mondstuk* (voor dunne
worsten)
* Opgeslagen in het duwelement
Vraag aan uw slager wat darm voor
de worst. Gebruik varkensdarm voor
het grote mondstuk en schaaps- of
lamsdarm voor het kleine mondstuk.
In plaats van darm te gebruiken,
kunt u het vlees voordat u het gaat
koken ook door broodkruimels of
bloem rollen .
gebruik van de
worstvulmachine
1 Indien u darm gebruikt, laat dit dan
eerst een half uur in koud water
weken.
2 Trek aan de pal en verwijder het
klepje voor verwerking op lage
snelheid .
3 Houd de pal in dezelfde stand vast
en breng de vleesmolen aan. Draai
deze naar links en rechts totdat hij
vast zit.
4 Plaats het schroefelement in het
maalgedeelte.
5 Monteer de basisplaat - plaats de
uitsparing over de pin.
6 Indien u darm gebruikt, open deze
dan met een stromende kraan. Maak
vervolgens ook het gewenste
mondstuk vochtig en trek de darm
over het mondstuk.
7
Bevestig het mondstuk aan de
vleesmolen en draai de ringmoer
vast .
8
Bevestig de schaal .
9 Schakel snelheid 3 of 4 in. Gebruik
de vulbuis om het vlees door de
vleesmolen te duwen. Duw niet te
hard - de vleesmolen zou
beschadigd kunnen raken. Als de
darm vol is, dient u deze van het
mondstuk te verwijderen. Doe niet te
veel vlees in de darm.
10Worstjes maakt u door de gevulde
darm op de gewenste plaatsen te
draaien.
recept voor
varkenssaucijsjes
100 gram droog brood
600 gram in stukjes gesneden
varkensvlees, mager en vet
1 geklopt ei
5 ml gemengde kruiden
peper en zout
1 Week het brood in water en knijp het uit.
2 Hak het vlees fijn in een kom
3 Voeg de overige ingrediënten toe en
meng het geheel goed.
4 Maak hier worstjes van (zie boven).
5 Frituur, grill of bak ze vervolgens
goudbruin.
kebbemachine
Vormmaker*
Kegeltje*
* Opgeslagen in het duwelement
Kebbe is een traditioneel gerecht uit
het Midden-Oosten: gefrituurde
lams- en couscous- bundeltjes
gevuld met gehakt vlees.
8
n
o
k
m
l
gebruik van de
kebbemachine
1
Trek aan de pal en verwijder het
klepje voor de verwerking op lage
snelheid .
2 Houd de pal in dezelfde stand vast
en breng de vleesmolen aan. Draai
deze naar links en rechts totdat hij
vast zit.
3 Plaats het schroefelement in het
maalgedeelte.
4 Bevestig de vormmaker - plaats
de uitsparing over de pin.
5 Bevestig het kegeltje .
6 Draai de ringmoer vast.
7 Breng de schaal aan .
8 Schakel snelheid 1 in. Gebruik de
vulbuis om het mengsel rustig door
de vleesmolen te duwen. Maak
delen van dezelfde lengte.
recept voor gevulde
kebbe
omhulsel
500 gram in reepjes gesneden
lamsvlees of mager schapenvlees
500 gram gewassen en uitgelekte
bulgur
1 kleine ui
Belangrijk
Gebruik de bulgurtarwe altijd
onmiddellijk nadat hij is uitgelekt. Als
u de tarwe laat uitdrogen, wordt de
molen zwaarder belast waardoor hij
kan worden beschadigd.
1 Maal afwisselend stukjes vlees en
bulgur, waarbij u gebruik maakt van
het fijne rooster. Voeg de ui voor de
laatste portie toe.
2 Meng het geheel. Maal het
vervolgens nog twee keer fijn.
3 Duw het mengsel door de
vleesmolen, waarbij u gebruik maakt
van de kebbemaker (zie boven).
v
ulling
400 gram in reepjes gesneden
l
amsvlees
1
5 ml olie
2 middelgrote, fijngesneden uien
5-10 ml allspice
15 ml blank meel
peper en zout
1 Maal het lamsvlees fijn en maak
daarbij gebruik van het fijne rooster.
2 Bak de uien goudbruin en voeg het
lamsvlees toe.
3 Voeg de overige ingrediënten toe en
bak het geheel 1 - 2 minuten.
4 Giet overtollig vet af en laat het
mengsel afkoelen.
afwerking
1 Duw het darmmengsel door de
molen en gebruik daarbij de
kebbemachine.
2 Maak stukken van circa 8 cm.
3 Sluit een van de uiteinden van de
darm af. Doe wat vulling - niet teveel
- in het andere uiteinde en sluit dit
ook af.
4 Frituur dit in hete olie (190°C)
gedurende ongeveer 6 minuten of
totdat het goudbruin is.
onderhoud en reiniging
1 Draai de ringmoer handmatig of met
de moersleutel los en demonteer
hem. Was alle onderdelen af in een
heet sopje en droog ze daarna af.
Was geen enkel onderdeel in
de afwasmachine. Gebruik ook
nooit een soda-oplossing.
2. Zet de vleesmolen weer in elkaar.
3. Wrijf de roosters in met plantaardige
olie en wikkel ze vervolgens in vetvrij
papier om verkleuren/roesten te
voorkomen.
4. Indien u de vleesmolen op de machine
laat zitten, doe dan het deksel op de
schaal ter bescherming tegen stof.
5. U kunt het deksel van de vulbuis
openen en de onderdelen voor het
maken van worst en kebbe hierin
bewaren.
9
O
ntworpen en ontwikkeld door
Kenwood in het VK.
V
ervaardigd in China.
BELANGRIJKE INFORMATIE
VOOR DE CORRECTE
VERWERKING VAN HET
PRODUCT IN
OVEREENSTEMMING MET DE
EUROPESE RICHTLIJN
2002/96/EC
Aan het einde van de levensduur van
het product mag het niet samen met
het gewone huishoudelijke afval
worden verwerkt. Het moet naar een
speciaal centrum voor gescheiden
afvalinzameling van de gemeente
worden gebracht, of naar een
verkooppunt dat deze service
verschaft. Het apart verwerken van een
huishoudelijk apparaat voorkomt
mogelijke gevolgen voor het milieu en
de gezondheid die door een
ongeschikte verwerking ontstaan en
zorgt ervoor dat de materialen waaruit
het apparaat bestaat, teruggewonnen
kunnen worden om een aanmerkelijke
besparing van energie en grondstoffen
te verkrijgen. Om op de verplichting tot
gescheiden verwerking van elektrische
huishoudelijke apparatuur te wijzen, is
op het product het symbool van een
doorgekruiste vuilnisbak aangebracht.
10
/