128 Nederlands
Belangrijk!
• De pastarecepten in het receptenboek zijn grondig getest. Als u andere
pastarecepten wilt proberen of gebruiken, moet u de verhouding bloem
en water/eieren aanpassen aan de verhoudingen van de maatbekers voor
bloem en water die zijn meegeleverd met de pastamaker. De pastamaker
werkt alleen goed als u het nieuwe recept hierop aanpast.
Opmerking:
• Voor het beste resultaat gebruikt u standaardbloem met de aanbevolen
hoeveelheid vloeistof, zoals aangegeven op de maatbeker.
• Seizoenschommelingen en gebruik van ingrediënten uit verschillende regio's
kunnen van invloed zijn op de bloem/waterverhouding.
• Gluten zorgen ervoor dat de pasta bindt, zodat deze niet snel breekt.
Glutenvrije bloem bevat geen bindmiddel en heeft daarom een
verdikkingsmiddel nodig, bijvoorbeeld xanthaangom of guargom. Verschillende
soorten glutenvrij meel reageren verschillend bij het maken van pasta.
Sommige soorten meel, zoals kokosmeel en witterrijstmeel, zijn niet geschikt
om pasta mee te maken. Andere soorten, zoals quinoa en boekweit, werken
juist erg goed.
• Zie het receptenboek voor meer heerlijke ideeën voor pasta en noedels.
Het starten van het pastaprogramma
Belangrijk!
• Selecteer het programma voor extra persen pas als het deeg klaar is met
mengen. Anders beschadigt u de pastamaker en gaat deze minder lang
mee.
• Haal de stekker niet uit het stopcontact voordat het verwerken is voltooid.
Als u de pasta maken wilt stoppen, draait u de bedieningsknop naar de
UIT-stand om het programma te beëindigen en haalt u de stekker uit het
stopcontact voordat u andere handelingen uitvoert.
• Overschrijd voor alle toepassingen de maximale gebruiksduur van
2 cyclussen achter elkaar niet. U kunt het apparaat 30 minuten na 2
achtereenvolgende cyclussen weer gebruiken. Zo gaat het apparaat langer
mee.
• Als u het apparaat lang achter elkaar wilt gebruiken, maakt u na elk gebruik
de vormschijf schoon met het meegeleverde schoonmaakhulpstuk. Dompel
de vormschijf niet volledig onder in water als u deze gemakkelijk wilt
schoonmaken.