Aeg-Electrolux BE7304151M de handleiding

Type
de handleiding
NL OVEN RECEPTENBOEK
AUTOMATISCHE PROGRAMMA'S
Programmanummer Programmanaam
1 BIEFSTUK
2 GEROOSTERD VARKENSVLEES
3 GEROOSTERD KALFSVLEES
4 GEROOSTERD LAMSVLEES
5 GEROOSTERD WILD
6 HELE KIP
7 VIS
8 PIZZA
9 QUICHE
10 CITROENCAKE
11 KWARKTAART
12 BROODJES
13 VOLKORENBROOD
14 DEEG LATEN RIJZEN
15 AARDAPPELGRATIN
16 LASAGNE
17 CANNELLONI
18 KANT-EN-KLARE TAART
19 AFBAKPIZZA
20 KANT-EN-KLARE AARDAPPELGERECHTEN
1 - ROSBIEF
Instellingen:
Automatische programma's met ge-
wichtinvoer. Instelbereik voor het ge-
wicht tussen 1000 en 3.000 g.
Bereidingswijze:
Kruid het vlees naar eigen smaak en leg
het vlees in een ovenschaal. Voeg water
of een andere vloeistof toe; de bodem
moet bedekt zijn met een laagje van 10
- 20 mm. Afdekken met een deksel.
Gebruik dit programma niet voor
biefstuk en varkensrug.
Plaathoogte: 1
2 - GEROOSTERD VARKENSVLEES
Instellingen:
Automatische programma's met ge-
wichtinvoer. Instelbereik voor het ge-
wicht tussen 1000 en 3.000 g.
Bereidingswijze:
Kruid het vlees naar eigen smaak en leg
het vlees in een ovenschaal. Voeg water
of een andere vloeistof toe; de bodem
2
www.aeg.com
moet bedekt zijn met een laagje van
20-40 mm.
Kruid het vlees naar eigen smaak en leg
het vlees in een ovenschaal. Voeg water
of een andere vloeistof toe; de bodem
moet bedekt zijn met een laagje van
20-40 mm.
Plaathoogte: 1
3 - GEROOSTERD KALFSVLEES
Instellingen:
Automatische programma's met ge-
wichtinvoer. Instelbereik voor het ge-
wicht tussen 1000 en 3.000 g.
Bereidingswijze:
Kruid het vlees naar eigen smaak en leg
het vlees in een ovenschaal. Voeg water
of een andere vloeistof toe; de bodem
moet bedekt zijn met een laagje van 10
- 20 mm. Afdekken met een deksel.
Plaathoogte: 1
4 - GEROOSTERD LAMSVLEES
Instellingen:
Automatische programma's met ge-
wichtinvoer. Instelbereik voor het ge-
wicht tussen 1000 en 3.000 g.
Bereidingswijze:
Kruid het vlees naar eigen smaak en leg
het vlees in een ovenschaal. Voeg water
of een andere vloeistof toe; de bodem
moet bedekt zijn met een laagje van 10
- 30 mm. Afdekken met een deksel.
Plaathoogte: 1
5 - GEROOSTERD WILD
Instellingen:
Automatische programma's met ge-
wichtinvoer. Instelbereik voor het ge-
wicht tussen 1000 en 3.000 g.
Bereidingswijze:
Kruid het vlees naar eigen smaak en leg
het vlees in een ovenschaal. Voeg water
of een andere vloeistof toe; de bodem
moet bedekt zijn met een laagje van 10
- 20 mm. Afdekken met een deksel.
Plaathoogte: 1
6 - HELE KIP
Instellingen:
Automatische programma's met ge-
wichtinvoer. Instelbereik voor het ge-
wicht tussen 900 en 2,100 g.
Bereidingswijze:
Doe de kip in een ovenschaal en voeg
naar smaak kruiden toe. Keer het gevo-
gelte na ca. 30 minuten om. Er ver-
schijnt een herinnering op het display.
Plaathoogte: 1
7 - VIS
Ingrediënten:
600 - 700 g snoekbaars, zalm of zeef-
orelfilet
150 g geraspte kaas
•250 ml room
50 gr. paneermeel
NEDERLANDS
3
1 theelepel dragon
peterselie, gehakt
zout, peper
•citroen
•boter
Bereidingswijze:
Besprenkel de vis met citroensap en
laat het even intrekken, dep de vis dan
droog met keukenpapier. Bestrooi de
visfilets vervolgens aan beide zijden
met zout en peper. Leg de visfilets in
de beboterde ovenschaal.
Meng de geraspte kaas, de room,
broodkruimels, gehakte peterselie en
dragon samen. Verspreid het mengsel
direct over de visfilets en leg kleine
stukjes boter op het mengsel.
Bereidingstijd in het apparaat: 35 minu-
ten
Plaathoogte: 2
8 - PIZZA
Ingrediënten voor het deeg:
14 g. gist
200 ml lauw water
•300 g meel
•3 g zout
1 eetlepel olie
Ingrediënten voor de garnering:
1/2 klein blik tomaten, in stukjes gesne-
den
200 g Emmentaler, geraspt
•100 g salami
100 g gekookte ham
150 g champignons (in plakjes)
•150 g Fetakaas
•oregano
Bereidingswijze:
Gist in een kom verkruimelen en in
lauwwarm water oplossen. Het met het
zout en de olie gemengde meel toe-
voegen. De ingredi?ten zolang kneden,
tot het een soepel deeg is, dat loskomt
van de kom. Het deeg vervolgens laten
rijzen op een warme plaats, tot het
twee maal zoveel geworden is. Rol het
deeg uit en plaats het op een ingevette
bakplaat, prik de bodem in met een
vork. De ingrediënten voor de boven-
kant achtereenvolgens op het deeg
rangschikken.
Gebruik een ingevette bakplaat.
Plaathoogte: 1
9 - QUICHE LORRAINE
Ingrediënten van het deeg:
•200 g meel
2 eieren
100 g boter
1/2 theelepel zout
een beetje peper
1 snufje nootmuskaat
Ingrediënten voor de garnering:
•150 g geraspte kaas
200 g gekookte ham of magere bacon
2 eieren
250 g zure room
zout, peper en nootmuskaat
Bereidingswijze:
Meng meel, boter, eieren en kruiden in
een mengkom en meng tot een soepel
deeg. Laat het deeg een paar uur rus-
ten in de koelkast. Rol het deeg uit en
leg het in een ingevet zwart bakblik.
Prik de bodem in met een vork. Ver-
spreid de bacon over het deeg. Meng
de eieren, de zure room en de kruiden
samen voor de vulling. Voeg dan de
kaas toe.
Ingevet zwart bakblik met een diameter
van 28 cm
Plaathoogte: 1
10 - CITROENCAKE
4
www.aeg.com
Ingrediënten voor het beslag:
250 gr. boter
•200 g suiker
1 pakje vanillesuiker (ongeveer 8 g)
•1 snufje zout
4 eieren
•150 g meel
•150 g zetmeel
1 afgestreken theelepel bakpoeder
geraspte schil van 2 citroenen
Ingrediënten voor het glazuur:
•125 ml citroensap
100 g poedersuiker
Overig:
Zwart langwerpig bakblik, 30 cm lang
Margarine voor het invetten
Paneermeel voor het bestrooien van
het bakblik
Bereidingswijze:
Boter, suiker, citroenschil, vanillesuiker
en zout in een mengkom doen en roe-
ren tot een schuimige massa ontstaat.
Vervolgens de eieren een voor een toe-
voegen en nogmaals roeren tot het een
schuimige massa is geworden. Voeg
het meel en de maizena vermengd met
het bakpoeder toe aan het schuimige
mengsel en vouw het erin. Plaats het
deeg in een ingevette en met paneer-
meel bedekt bakblik, strijk het glad en
plaats het in de oven. Na het bakken
het citroensap en de poedersuiker
mengen. De gebakken taart op een
stuk aluminiumfolie storten. Het alumi-
niumfolie rond de taart omhoog vou-
wen, zodat het glazuur niet weg kan
vloeien. Met een houten prikker gaatjes
in de taart maken en het glazuur met
een penseel aanbrengen. Daarna de
taart even laten staan zodat het glazuur
kan worden opgenomen.
Plaathoogte: 1
11 - KWARKTAART
Ingrediënten voor de bodem:
•150 g meel
70 g suiker
1 pakje vanillesuiker (ongeveer 8 g)
•1 ei
70 g zachte boter
Ingrediënten voor de kwarkcrème:
3 eiwitten
50 g rozijnen
2 theelepels rum
750 g magere kwark
3 eierdooiers
•200 g suiker
sap van één citroen
200 g verse room
1 pakje vanillepoeder (40 g of het equi-
valent voor pudding van 500 ml melk)
Overig:
Ingevette zwarte springvorm met een
diameter van 26 cm
Bereidingswijze:
Zeef de bloem in een kom. Voeg de
rest van de ingrediënten toe en meng
het geheel met een handmixer. Plaats
het mengsel 2 uur in de koelkast. Be-
dek de ingevette bodem van een
springvorm met 2/3 van het mengsel en
prik er verschillende keren in met een
vork. Vorm een rand van ongeveer 3 cm
hoogte met de rest van het deeg. Klop
de eiwitten met de handmixer tot deze
stijf zijn. Was de rozijnen, laat ze goed
uitlekken, besprenkel met ruim en laat
dit intrekken. Doe de magere kwark, de
eigelen, suiker, citroensap, crème fraî-
che en de custardpoeder in een meng-
kom en mix het goed door elkaar. Spa-
tel als laatste voorzichtig de geklopte
eiwitten en de rozijnen door het kwark-
mengsel.
Plaathoogte: 1
12 - BROODJES
NEDERLANDS
5
Ingrediënten:
500 g meel, type 405
20 gr. verse gist of 1 pakje droge gist
(ongeveer 8 g)
•300 ml water
•10 g zout
Bereidingswijze:
Meel en zout in een grote kom doen.
De gist oplossen in het water en toe-
voegen aan het meel. Alle ingredi?ten
tot een soepel deeg kneden. Laat het
deeg rijzen tot het verdubbelt in volu-
me. Snij het deeg in stukken, vorm er
broodjes van en leg deze op de inge-
vette bakplaat of de patisserie-bakplaat
(extra accessoire). Broodjes nogmaals
ongeveer 25 minuten laten rijzen. Voor
het bakken de broodjes kruiselings in-
snijden. Naar keuze bestrooien met
maanzaad, komijn of sesamzaad.
13 - VOLKORENBROOD
Ingrediënten:
500 g tarwebloem
250 g roggemeel
•15 g zout
1 klein pakje droge gist (ongeveer 8 g)
•250 ml water
250 ml melk
•15 g zout
Overig:
Bakplaat ingevet of belegd met bakpa-
pier
Bereidingswijze:
Doe de tarwebloem, roggebloem en
droge gist in een grote kom. Meng het
water met de melk en het zout bij de
bloem. Alle ingredi?ten tot een soepel
deeg kneden. Laat het deeg rijzen tot
het verdubbelt in volume. Maak een
lang brood en plaats het op de bak-
plaat die is ingevet of bedekt met bak-
papier. Laat het brood nogmaals rijzen
tot ze de helft groter zijn. Voor het bak-
ken bestrooien met een beetje bloem.
Plaathoogte: 2
14 - DEEG LATEN RIJZEN
U kunt deze automatische functie gebrui-
ken voor elk gistdeeg. Het zorgt voor de
juiste atmosfeer om het te laten rijzen.
Plaats het deeg in een kom die groot ge-
noeg is voor het gerezen deeg en bedek
de kom met een natte keukenhand-
doek of plastic folie. Plaats een bakroos-
ter op niveau één en schuif de schaal erin.
Sluit de deur en stel de functie in op deeg
rijzen. Stel de benodigde tijd in.
15 - AARDAPPELGRATIN
Ingrediënten:
1.000 g aardappelen
1 theelepel zout, peper en nootmus-
kaat
2 teentjes knoflook
•200 g geraspte kaas
3 eieren
100 ml melk
250 ml room
4 eetlepels boter
Bereidingswijze:
Schil de aardappelen, snijd ze in dunne
plakken, droog ze af en breng ze op
smaak met zout en peper. Wrijf een
ovenbestendige bakschaal in met een
teentje knoflook en vet de schaal daar-
na in met boter. Verspreid de helft van
de gezouten aardappelplakjes in de
schaal en strooi er wat geraspte kaas
over. Leg de overige aardappelschijfjes
er bovenop en strooi de rest van de
kaas eroverheen. Pers het tweede teen-
tje knoflook en vermeng dit met de ei-
6
www.aeg.com
eren, melk, room en de tijm. Giet het
mengsel over de aardappels en ver-
spreid de rest van de boter in kleine
stukjes over de gratin.
Plaathoogte: 2
16 - LASAGNE
Ingrediënten van de vleessaus:
100 gr. doorregen buikspek
•1 ui
•1 wortel
100 g selderij
2 eetlepels olijfolie
400 g gemengd gehakt (rundvlees en
varkensvlees)
100 ml vleesbouillon
1 klein blik tomaten, in stukjes gesne-
den (circa 400 g)
oregano, tijm, zout en peper
Ingrediënten voor de b?hamelsaus:
75 g boter
•50 g meel
500 ml melk
zout, peper en nootmuskaat
Samenvoegen met:
3 eetlepels boter
250 gr. groene lasagnebladen
50 g parmezaanse kaas, geraspt
50 g Emmentaler, geraspt
Bereidingswijze:
Het spek met een scherp mes van
zwoerd en kraakbeen ontdoen en in
blokjes snijden. De ui en de wortel
schillen, de selderij schoonmaken, alle
groente in kleine blokjes snijden. De
olie in een stoofpan verhitten, de spek-
blokjes en de groente daarin roerbak-
ken, los bakken en blussen met wat
vleesbouillon. De vleessaus op smaak
brengen met tomatenpuree, de krui-
den, zout en peper en afgedekt op een
laag pitje ongeveer 30 minuten in laten
koken. Ondertussen de b?hamelsaus
klaarmaken: Laat de boter smelten in
een pan, voeg de bloem toe en blijf
roeren. Beetje bij beetje onder voort-
durend roeren de melk erbij gieten. De
saus op smaak brengen met zout, pe-
per en nootmuskaat en zonder deksel
ongeveer 10 minuten laten inkoken.
Een grote rechthoekige ovenschaal in-
vetten met een eetlepel boter. Afwisse-
lend een laag pastabladen, vleessaus,
b?hamelsaus en geraspte kaas in de
schaal leggen. De bovenste laag moet
een met kaas bestrooide laag b?hamel-
saus zijn. De rest van de boter in kleine
stukjes op het gerecht leggen.
Plaathoogte: 1
17 - CANNELLONI
Ingrediënten voor de vulling:
50 g uien, in blokjes gesneden
30 g boter
350 g bladspinazie, in stukjes gesneden
100 g verse room
200 g verse zalm, in blokjes
200 g nijlbaars, in blokjes
•150 g garnalen
•150 g mosselvlees
zout, peper
50 g parmezaanse kaas, geraspt
150 g Emmentaler, geraspt
Ingrediënten voor de b?hamelsaus:
75 g boter
50 g meel
•500 ml melk
zout, peper en nootmuskaat
Samenvoegen met:
1 pakje cannelloni
50 g parmezaanse kaas, geraspt
150 g Emmentaler, geraspt
Bereidingswijze:
Doe de uien en de boter in een pan en
bak tot de uien glazig zijn. Voeg de
bladspinazie toe en laat het zachtjes
NEDERLANDS
7
koken. Voeg de crème fraiche toe, mix
en laat afkoelen. Ondertussen de b?ha-
melsaus klaarmaken: Laat de boter
smelten in een pan, voeg de bloem toe
en blijf roeren. Beetje bij beetje onder
voortdurend roeren de melk erbij gie-
ten. De saus op smaak brengen met
zout, peper en nootmuskaat en zonder
deksel ongeveer 10 minuten laten inko-
ken. Voeg zalm, baars, garnalen en
mosselvlees toe aan de spinazie en roer
door elkaar. Een grote rechthoekige
ovenschaal invetten met een eetlepel
boter. Vul de cannelloni met het spina-
ziemengsel en plaats in een oven-
schaal. Leg tussen elke rij cannelloni
een laagje béchamelsaus . De bovenste
laag moet een met kaas bestrooide
laag b?hamelsaus zijn. De rest van de
boter in kleine stukjes op het gerecht
leggen.
Plaathoogte: 1
18 - KANT-EN-KLARE TAART
De instructies voor tijd en temperatuur
staan op de verpakking. Volg deze in-
structies van de fabrikant.
19 - AFBAKPIZZA
De instructies voor tijd en temperatuur
staan op de verpakking. Volg deze in-
structies van de fabrikant.
20 - KANT-EN-KLARE AARDAPPELGERECHTEN
De instructies voor tijd en temperatuur
staan op de verpakking. Volg deze in-
structies van de fabrikant.
8
www.aeg.com
NEDERLANDS
9
10
www.aeg.com
NEDERLANDS
11
www.aeg.com/shop 892956301-A-412012
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12

Aeg-Electrolux BE7304151M de handleiding

Type
de handleiding