– plaats heet water niet direct in het apparaat;
– haal vochtige schotels en eten uit het apparaat als u klaar bent met koken.
• Verkleuring van het emaille heeft geen effect op de werking van het apparaat, het is
dus geen defect in de zin van het recht op garantie.
• Oefen geen kracht uit op een geopende deur.
• De deur dient altijd gesloten te worden bij het koken, ook tijdens het grillen.
Magnetron
• Schakel het apparaat alleen in als er eten in is geplaatst. Zonder eten kan het apparaat
overbelast raken.
•
Gebruik alleen kookgerei dat geschikt is voor de magnetron . Zie "Gebruik, tabellen
en tips: geschikt kookgerei en materialen".
• Om te voorkomen dat het apparaat verroest door de ontsnapping van stoom, droogt u
het apparaat na elk gebruik met een doek.
• Laat het apparaat niet zonder toezicht werken wanneer u voedsel verwarmt of kookt
in wegwerpbare bakjes, gemaakt van plastic, papier of ander ontvlambaar materiaal.
• Als er rook ontstaat, houdt u het apparaat gesloten. Schakel het apparaat uit en haal
de stekker uit het stopcontact. Gebruik het apparaat niet als het niet goed functioneert.
• Wanneer u vloeistoffen verwarmt, moet u altijd een koffielepel of glazen staafje in de
houder plaatsen, om vertraagd koken te voorkomen. Bij vertraagd koken wordt de kook-
temperatuur bereikt zonder dat u de typische stoombellen ziet.
Als u de houder schudt, kan de vloeistof plotseling overkoken of hevig gaan spuiten.
Gevaar voor brandwonden!
• Prik eten met 'vel' of 'schil', zoals aardappelen, tomaten, worstjes, een paar keer met
een vork in voordat u het in de magnetron plaatst, zodat het eten niet barst.
•
Zorg dat er een minimale temperatuur van 70°C is bereikt wanneer u eten kookt/ver-
warmt. Raadpleeg hiertoe de gegevens over vermogen en tijd in de tabellen. Gebruik
geen kwik- of vloeibare thermometers om de temperatuur van het eten te controleren.
• Voedsel dat met microgolven wordt verwarmd, geeft warmte aan het kookgerei af.
Gebruik ovenwanten of iets dergelijks om uw handen te beschermen!
• Zorg dat u de gerechten niet te lang kookt, door het vermogen en de tijd te hoog in te
stellen. Het voedsel kan uitdrogen, verbranden of op sommige plekken hard worden.
• De binnenkant van de oven, het verwarmingselement van de grill en de accessoires
worden heet wanneer het apparaat in werking is. Hanteer deze elementen voorzichtig
en gebruik ovenwanten of iets dergelijks om uw handen te beschermen. Gevaar voor
brandwonden!
• Metalen objecten moeten minimaal 2 cm van de wanden en deur van het apparaat
verwijderd zijn. Als u zich hier niet aan houdt, kunnen er vonken ontstaan en kan het
apparaat beschadigd raken.
• Tenzij u hiertoe andere instructies ontvangt, mag u geen aluminiumfolie gebruiken.
• Zorg dat er niets tussen de deur en het deurframe vast komt te zitten.
• Houd de deurstrip, de oppervlakken van de deurstrip en de binnenkant van het appa-
raat altijd schoon. Vuil in het apparaat kan gevaarlijke situaties veroorzaken.
6
Veiligheidsinformatie