Bauknecht AKZ 231 NB Program Chart

Type
Program Chart

Deze handleiding is ook geschikt voor

AKZ 231 PRODUCTINFORMATIEBLAD
BE
5019 310 53001
Eerste-Laatste...
steunhoogten
1. Het bedieningspaneel
2. Ventilator* (niet zichtbaar)
3. Verwarmingselement bovenwarmte (kan worden verlaagd)
4. Ovenlampje
5. Circulair verwarmingselement (niet zichtbaar)
6. Ventilator
7. Verwarmingselement onderwarmte (niet zichtbaar)
8. Deurscharnieren
9. Ovenkoeldeur
*N.B.: De ventilator schakelt alleen in wanneer de oven of
kookplaat een bepaalde temperatuur hebben bereikt. De
ventilator kan op twee snelheden draaien:
1. Hoge snelheid
2. Lagere snelheid
De snelheid van de ventilator is afhankelijk van de
temperatuur van de apparaten.
De ventilator kan nog een bepaalde tijd blijven draaien nadat
de oven en/of de kookplaat uitgezet zijn, om voor een goede
koeling te zorgen.
ACCESSOIRES
Push-pushknoppen
Om dit soort knoppen te gebruiken moet er in het midden op worden gedrukt.
Draai de knop in de gewenste stand.
Draai de knop na de bereiding terug in de stand 0 en druk hem opnieuw in om de aanvankelijke
instelling te herstellen.
TABEL KOOKPLAATFUNCTIES
RAADPLEEG HET INFORMATIEBLAD VAN HET PROGRAMMEERAPPARAAT VOOR DE BESCHRIJVING VAN
HET GEBRUIK VAN DE OVEN.
OVENFUNCTIETABEL
Functie
symbool
Functie
Voorinstelling
temperatuur/
hoogte
Beschrijving van de functie
(zie de details in de gebruikshandleiding)
0 OVEN UIT
--
OVENLAMPJE
- De ovenlamp inschakelen.
MLTF
(Warmhouden)
35C
Om een constante temperatuur te handhaven, op
35°C of op 60°C.
STATISCH
200C
Om voedsel te bereiden op één hoogte.
Voorverwarming.
GEBAK
(Statisch + Ventilator)
175C
Om op twee hoogten voedsel te bereiden, op
dezelfde temperatuur; Om op twee hoogten voedsel
te bereiden, op dezelfde temperatuur.
VENTILATOR
160C
Om voedsel op meer dan een hoogte te bereiden,
op dezelfde temperatuur.
TURBOVENTILATOR
160C
Voor bereiding van: grote vruchtencakes, gevulde
groenten, pasteitjes, gevogelte.
GRILL
3 Voor het grillen van kleine stukjes vlees, toast, enz.
TURBOGRILL
(Grill + Ventilator)
3 Voor het grillen van grote stukken vlees.
PROGRAMMA
P1 Voor het bakken van pizza, brood, focaccia.
BOOSTER
200C Voor snelle voorverwarming van de oven.
Eerste
Laatste
Rooster
Bakplaat
Opvangbak
Functiesymbool Functie
Beschrijving van de functie
(zie de details in de gebruikshandleiding)
WARMHOUDEN Constante temperatuur, 60°C.
TWEE-ZONES
Voor uitbreiding van het verwarmde gebied met het tweede deel van de
ovale of rechthoekige kookzones.
ICP Voor een snellere verwarming van de geselecteerde kookzone.
SNELKOKEN Om water snel aan de kook te brengen.
GEMATIGD
VERWARMEN
Constante temperatuur, 35°C.
1-10
VERWARMINGSST
ANDEN
-
DE OVEN AANZETTEN
Wanneer de oven voor het eerst wordt aangesloten op het elektriciteitsnet, of opnieuw wordt
aangesloten na een stroomuitval,
verschijnt op het display .
Om de oven aan te zetten:
draai
knop 1
op
0
.
druk op
toets 2
.
Op het display verschijnt --:--
.
321 4 5 6 7 8
1. Keuzeknop: om de ovenfuncties in te stellen.
2. Knop voor keuze en bevestiging van de verschillende handelingen (steeds opnieuw indrukken).
3. Knop voor instelling van: de tijd, de bereidingstijd, de tijd waarop de bereiding
beëindigd moet worden, de temperaturen en de verwarmingsniveaus (Functie P).
4. Bedieningsknokp voor de kookzone linksvoor* 0 1 ... 10
5. Bedieningsknop voor de kookzone linksachter* 0 1 ... 10
6. Bedieningsknop voor de kookzone rechtsachter* 0 1 ... 10
7. Bedieningsknop voor de kookzone rechtsvoor* 0 1 ... 10
8. Waarschuwingslampjes kookplaat
*)
De bedieningsknoppen van de kookplaat zijn niet onderling te verwisselen. Na reiniging of onderhoud moeten
ze op hun oorspronkelijke posities worden teruggezet.
BEREIDINGSTABEL VOOR DE GRILL-FUNCTIE
BEREIDINGSTABELLEN
OPMERKING:
bij het bereiden van vlees met ventilatie- of statische functies, is het ook raadzaam de
bruiningsfunctie te gebruiken (niveau 1 t/m 3).
VOEDSEL Functie
Voorverwarming
(5 minuten)
Hoogte
(vanaf de bodem)
Niveau
voor bruinen
Bereidingstijd
(minuten)
Lendestuk X 4 5 35 - 45
Koteletten X 4 5 30 - 40
Worstjes X 4 5 30 - 40
Varkenskarbonades X 4 5 25 - 35
Vis X 4 5 30 - 40
Kippenpoten X 4 5 35 - 40
Kebab X 4 5 30 - 35
Magere varkensribbetjes X 4 5 20 - 35
Halve kip X 3 5 45 - 50
Halve kip - 3 5 45 - 55
Hele kip - 3 5 60 - 70
Braadstuk
(varkensvlees, rundvlees)
- 3 5 75 - 90
Eend - 2 5 80 - 90
Lamspoot - 3 5 90 - 120
Rosbief - 3 5 90 - 120
Gebakken aardappelen - 3 5 40 - 50
Moten zwaardvis - 3 5 35 - 45
VOEDSEL Functie
Voorverwarmin
g
(10 min.)
Hoogte
(vanaf de bodem)
Temperatuur
(°C)
Bereidingstijd
(minuten)
VLEES
Lamsvlees,
geitenvlees,
schapenvlees
X 2 200 60 - 80
X 2 190 70 - 90
X 2 190 60 - 80
Braadstuk
(Lamsvlees, varkensvlees,
rundvlees)
(kg. 1)
X 2 200 70 - 90
- 2 190 60 - 80
- 2 190 60 - 80
Kip,
konijn,
eend
X 2 200 70 - 80
- 2 190 60 - 70
- 2 190 70 - 80
Kalkoen (kg. 6) + niveau 3
bruinen
X 1 200 160 - 180
X 1 190 150 - 180
X 1 190 150 - 180
Gans (2 Kg)
X 2 200 120 - 130
X 2 190 100 - 120
X 2 190 110 - 120
VIS (HELE)
(1-2 kg)
Brasem, baars, tonijn,
zalm, forel
X 2 200 60 - 70
- 2 - 3 190 65 - 75
- 2 - 3 190 60 - 70
VIS (MOTEN)
(1 kg.)
Zwaardvis, tonijn, zalm,
kabeljauw
X 2 200 45 - 55
- 3 190 50 - 55
X 2 190 45 - 55
VOEDSEL Functie
Voorverwarming
(10 min.)
Hoogte
(vanaf de bodem)
Temperatuur
(°C)
Bereidingstijd
(minuten)
GROENTEN
Gevulde paprika's
X 2 200 50 - 60
X 2 190 35 - 45
- 2 180 55 - 60
- 2 190 50 - 60
Gevulde tomaten
X 2 200 50 - 55
- 2 180 50 - 60
- 2 190 35 - 45
Gebakken aardappelen
X 2 200 40 - 50
- 2 190 45 - 50
- 2 190 45 - 50
Rauwe gegratineerde
groenten (b.v. venkel,
kool, asperges, selderij)
X 2 200 35 - 45
- 3 180 40 - 50
- 2 190 40 - 50
VOEDSEL Functie
Voorverwarming
(10 min.)
Hoogte
(vanaf de bodem)
Temperatuur
(°C)
Bereidingstijd
(minuten)
DESSERTS, GEBAK, ENZ.
Cakes (biscuitdeeg)
X 2 160 30 - 40
- 3 150 35 - 45
- 3 160 30 - 40
Gevulde pasteien
(met kaas)
- 2 180 90 - 95
- 2 160 70 - 80
- 2 170 90 - 95
Taarten
X 2 180 25 - 35
- 3 180 45 - 50
- 2 180 30 - 40
Appelstrudel
X 2 200 40 - 45
X 3 200 45 - 50
- 2 180 45 - 50
Koekjes
X 2 180 20 - 30
- 1 - 3 160 30 - 40
- 2 - 4 180 25 - 35
Roomsoesjes
X 2 - 4 190 25 - 35
X 1 - 3 180 40 - 50
X 2 - 4 190 30 - 40
Pastei
X 2 200 50 - 55
X 3 180 55 - 60
X 2 200 40 - 50
Lasagne
X 2 200 45 - 55
- 2 190 45 - 55
- 2 190 45 - 55
Gevulde vruchtentaarten
b.v. Ananas, Perzik
X 2 200 35 - 45
- 2 180 45 - 50
- 2 180 40 - 50
Schuimgebak
X 2 90 120 - 150
- 1 - 3 80 150 - 180
- 2 - 4 100 120 - 150
Pasteitjes
X 2 200 15 - 25
X 1 - 3 190 25 - 30
X 2 - 4 200 20 - 30
Soufflé
X 2 190 30 - 40
- 2 180 55 - 65
X 2 190 40 - 50
  • Page 1 1
  • Page 2 2

Bauknecht AKZ 231 NB Program Chart

Type
Program Chart
Deze handleiding is ook geschikt voor